- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
addikt
válasz
Tündike25 #6265 üzenetére
Mármint magát a körbenézős 360-as forgatást is davinciben tervezed? Akkor van esélyed rá hogy jobb lesz amit a davinci hoz ki magából, illetve ott tudsz zajt szűrni, élesíteni, viszont kell hozzá kvrreframe360ultra és körülményesebb mint az appban dolgozni
A h265 fele akkora méret mellett tudja ugyanazt a minőséget mint a h264, 4K videó esetén.
A youtube 360p-1080p között VP8 codecet használ (ami minőségben a h264 és a h265 között van, közelebb a h264hez, azonos bitraten), 1440p-2160p között VP9 codecet használ, ami egy kicsivel jobb mint a h265 codec azonos bitraten, 2880p és felette, vagyis 5K-6K-8K a youtube AV1-es codecet használ ami fele akkora méretben tudja ugyanazt a minőséget mint a h265.ja, az volt a kérdés a youtube mit szeret leginkább: a 10 bites h265-öt, lehetőleg magas bitrate, 60-80Mbps 4K-hoz. Egyébként mindenképp újratömöríti, csak ha ilyen forrást adsz neki, kevésbé vágja agyon az újratömörítés
-
Tuninger
addikt
-
-
bardi
senior tag
válasz
Tündike25 #5879 üzenetére
Nem tudom most kipróbálni.
Az olcsó a hdmi kábelhez meg, ha nem egy szobában van a gép meg tv, én se húznám át. Nekem pl a gépen folyton kellett volna a kábellel szórakozni, mert nem volt szabad hdmi, egyszerűbb a plex, letöltöm, bemásolom, és nézem tv-n, ami bárhol lehet a lakásban, csak egy hálózaton menjen.
-
-
-
válasz
Tündike25 #5789 üzenetére
SD-kártyáról hibátlanul kezeli a PC-s app a videókat. És igen, van benne színkorrekciós lehetőség. Talán pont tegnap töltötte le az app a frissítését.
Nekem a víz alatti felvételek sz*rok az X4-el ... már bánom, hogy a GoPro Maxot nem próbáltam ki a víz alatt. Meglesz az még a horvátoknál szeptemberben, remélem
Nem szeretem őket, de csak hajókázni megyünk a szigetekre, nem a partra a néplavórba.
-
Márton
nagyúr
válasz
Tündike25 #5717 üzenetére
Már hogyne lennének?..
A bekapcsoló gomb alatti gombot nyomd meg 1x és scrollozd jobbra a lehetőségeket! Voila! ami engem zavar (azon kívül, hogy miért nem lehet nekik saját nevet adni..), hogy ha kiválasztom egyiket (C1, C2..), akkor a főképernyőn a jobb felső sarokban már csak egy sima "C"-vel jelzi, hogy custom mód, de hogy melyik azt találd ki. Pedig az X3 kijelezte azt is! Éljen a fejlődés -
Khaosz55
addikt
válasz
Tündike25 #5715 üzenetére
Van 3:4 lent láthatod a videó módokat [link] . Bár én sosem használom.
Fejből nem tudom, de elég egyszerű megadni a custom módokat, és meg is lehet adni melyik legen elöl a sorrendben illetve a feleslegeseket ki lehet szedni. Ha bekapcsolod a kamerát a bekapcsoló gombok nyomkodásával lehet videó módokat kiválasztani gyorsan, illetve ilyenkor jobb fellül egy kis ikon van, ha rányomsz azzal vagy a sorrendet vagy modot lehet editálni. Én a felesleges módokat kivettem és C1,C3,C2, Time laps mód van beállítva ebben a sorrendben.
C1 nálam: 4K120FPS
C2: 4K30Fps HDR
C3: 4K30 360 fok horizontal lock
- Melegszik? Nekem a gopro 8 jobban melegszik... Sosem fagyott le.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Tündike25 #5709 üzenetére
"nem tudja az utolsó használtat elindítani" Ezt hogy érted? Quickcaptue-rel indítid el és utána leállítod, akkor kb 4 sec-et vár ha nem csinálsz semmit ki kapcsol a kamera. Ha újra megnyomod a Quickcaptue-t akkor az utolsó felvétel beállításai alapján indítja el a kamerát. Nekem C1, C2,C3 custom modok vannak beállítva. Ha pl C2-vel indítottam a Quickcaptue-t akkor legközelebb is azzal fogja.
-
-
Khaosz55
addikt
válasz
Tündike25 #5683 üzenetére
Ennek semmi köze ahhoz, hogy Gopro, vagy Insta360. Honnan veszed az a lényeg, ha goprot- Eu-n kívül veszed ugyan ez történik... Insta360-at EU-n belüli boltból veszed, nincs ez.
Kamu VPID szám nem fog működni szerintem. Érdemes megkérdezni, hogy magánszemély esetén is ugyan ez az eljárás-e. Mivel pl DHL esetében nekem volt olyan, hogy 8K-ért megcsinálták a vámolást, futár már a vámhatározattal jött és neki fizettem kártyával mindent. -
Khaosz55
addikt
válasz
Tündike25 #5679 üzenetére
Ja igen idegbaj az egész. Azt hitte EU store-ból vásárlok akkor nem lenne ez. A cégre van VPID számom mert szoktam alapanyagot vásárolni néha EU-n kívülről. Viszont egyszer vettem házimozi processzot angliából használtan még azt is vámolni kellett, viszont ott magánszemélyként vásároltam, de sajnos nem tudom hogy volt. Lehet ott is a céges VPID számot adtam meg de kétlem.
Az a gond hogy felhívod a vámkezelőt és ő úgy magyarázza el mintha te egy vámügyi szakember lennél. Én egy szót sem értettem belőle elsőnek. Sajnos ez van tiszta idegbaj az egész.
1. Kaptam egy mail-t hogy vámkezelésre érkezett cuccom. Ezt meg azt a papírt tölcsem ki...
2. Elküldtem és kaptam egy mailt ügyintézőtől, de nem tudom ,hogy volt-e telefonszám. Azt hiszem felhívtam a fedex-et és vámolást csoportot kértem. -
Khaosz55
addikt
válasz
Tündike25 #5674 üzenetére
Mailben tartottam velük a kapcsolatot illetve egyszer beszéltem az ügyintézővel aki vámolt. Ott volt a mailben a telefon száma. Azt mondta minden ok, aztán pár nap múlva jött a futár.
Előtte kaptam egy határozatot, hogy fizetni kell áfát a futárnak. Néztem is hogy mi van... Aztán a futárnak nem kellett fizetni semmit. -
Khaosz55
addikt
válasz
Tündike25 #5670 üzenetére
Igen onnan rendeltem. Vám és áfa köteles. Lényeg, hogy kifizettetik veled vásárláskor az áfát ezt látja a vámhatóság. Amikor beérkezik akkor papírokat kell intézni, mi van a dobozba számla stb. Meg lehet csinálni nem annyira kényelmes dolog. Nekem egy problémám volt a vámosokkal, hogy volt egy 0 dolláros ajándék poló is ben a csomagban. 0 dolláros tételt nem lehet vámolni. Írtam az instának 30 perc és kaptam számlát amin nem szerepelt a 0 dolláros ajándék póló. Így átment a vámon. Vám értéke nem volt, gyakorlatilag nem fizettem semmit. Midez céges vásárlás volt, magánszemély esetén lehet nincs ilyen mizéria....
Most viszont nem tudom, hogy van-e hivatalos eu-s hely ahol lehet venni akkor nem lenne ez a mizéria. Viszont én tavaly decemberben vettem és mindennel együtt összesen 145K-ba jött ki a kamera. Most nem tudom hol vannak az árak.
EU-s szervíz van Németországba és nekem a sok vízalatti felvétel miatt a sós víztől a borítás egyik része levált. Kicserélték a kamerát és kaptam egy plusz aksit és a doboz tartozékait is mert akku nélkül küldtem el nekik a kamerát. -
válasz
Tündike25 #5670 üzenetére
Én nem láttam értelmét onnan venni, mert szinte ugyan annyiért adták ott a kamerát (9000-el volt drgább), mint a myactioncam-ba, így inkább bementem hozzájuk, és már boldogan sétáltam is haza a kamerával
És szintén nem találtam választ, hogy ez vámolt, vagy még nem, így ha erre jön még vám + áfa, akkor már drágább is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI CYBORG 15 A13V
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest