- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Fuvaros #7141 üzenetére
Én most lettem túramotorosból kisrobogós (egészségügyi okokból...
), de a másik hobbi,. a fotózás az megmarad. A kis NMAX 125 "görhokedli" ülése alá szépen befér a fotóstáska is az esőruha, meg a szerszámkészlet mellé. A fotós tatyóban van a Sony a6000 MILC a18-105 F4G obival, a pótszemüvegem, a tültők/ pótakkuk, meg még az akciókamera saját védőtokja is. Na meg egy zsebállvány, amirte mindkét készüléket fel lehet tenni. Ha megállok mondjuk egy városban, akkor a fotós cuccot kiszedve éppen el tudom tenni a nyitott bukómat is, szóval nem kell azt is kézben cipelnem. [kép] [kép]
Az első képen balra a Lowepro fotóstáska a felsorolt holmikkal, jobbra meg a szerszámkészlet. Az összes cucc alatt meg az esőruha - rezgéscsillapítónak. Egy napos túrára elégséges, ha hosszabb útra indulok, akkor meg fel kerül hátra a nagy túradoboz as ruházatnak, kajának, stb. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Fuvaros #7139 üzenetére
A pénteken megérkezett DJI OA4 fotóra nem elég jó (ebben a pillanatban játszadoztam vele a kertben), a videója viszont teljesen rendben van szerintem. Szóval motoros túráimra továbbra is hordani fogom a Sony MILC-et (már egyébként a jó minőségű zoomobjektív miatt is). Ki tudja, eljutok-e még ugyanoda máskor is - azért nem mindegy milyen minőségű képet őrzök vagy osztok meg.
Egyébként a Xiaomi 13T telóm jobb képet csinál az OA4-nél. Sokkal.
-
válasz
Fuvaros #6753 üzenetére
Nem mindenkinek van szüksége, igénye a drágább kamerára. Nagyon sokan észre sem veszik a különbséget a jó fényviszonyok között olcsó vagy komolyabb kamerával készült felvételek között.
Ez is egy szenvedély, nem abszolút érték. Én is az ingadozók táborát gyarapítom. Sokat nézegetem a régi, ma már értelmezhetetlen minőségű VHS-felvételeket, és nem zavar a zajos, 230 soros felbontás.
MaCS
-
-
válasz
Fuvaros #6701 üzenetére
Nem közismert a tény, az érintett kameragyártó ügyesen elmismásolta az ügyet, hogy a neve ne legyen összefüggésben a balesettel, de ilyesmi kamerarögzítés miatt lett Michael Schumacher élőhalott.
Motoros bukósisaknál persze egy nagyságrenddel gyengébb sísisak tetejére volt hasonló módon rögzítve a kamerája, amikor egy viszonylag könnyű pályán fejjel előre beleesett egy nem túl nagy kőbe
Sajna az erőhatás pont merőlegesen érte a kamerát, ami a rögzítéssel együtt a sisakon keresztül behatolt az agyába
Ha nincs fent a kamera, akkor max kisebb agyrázkódást kapott volna
Egy motoros bukósisak esetén valószínűleg ilyen nem tud történni, de ettől függetlenül ha ilyen rögzítést látok, akkor mindig végigfut a hideg a hátamon
-
-
Tuninger
addikt
-
-
válasz
Fuvaros #6657 üzenetére
Létezik Action 3/4/5 windslayer is. Bár nem hiszem, hogy a GoPro-ra való szivacsnál sokkal jobb lenne...
-
Csandi
őstag
válasz
Fuvaros #6658 üzenetére
Szélzajjal minek?
DJI Mic 2, oda rakod ahova akarod, ha motorhang kell akkor kipufogóhoz közel szélvédett helyre (ülés alá pl, vagy bárhova ahova tudod) ha meg beszélnél akkor a hozzá járó mágneses tape-el a sisakba szádhoz. Ez is szélvédett szóval motorhanghoz is tök jó.
-
Tuninger
addikt
válasz
Fuvaros #6658 üzenetére
Ha a windslayer nem vált be, semelyik on camera megoldás sem lesz megfelelő.
A szél ellen az Insta 360 Ace Pro 2 a legellenállóbb mert van beépített szivacs a mikrofon előtt, de csodát az sem tud.
A DJI gyengébb mint a GoPro.Nekem a GoPro a windslayerrel a legtöbb szituációban jó volt, de én nem motorozok..
-
Tuninger
addikt
válasz
Fuvaros #6654 üzenetére
Jó rá a GoPro Windslayer
-
-
-
-
Tuninger
addikt
válasz
Fuvaros #6641 üzenetére
155 fokos a látószög mindent kikapcsolva 4:3 képarányban, felbontástól függetlenül.
A képstabi, vagyis Rocksteady kb 10%-ot nagyít bele.
Wide-ban megvan a teljes szélessége a szenzornak (-10% a stabi miatt), csak a kép tetejét/alját vágja le
UltraWideban a teljes szenzor 4:3 képarányát torzítja bele a 16:9-es képbe (mint a gopro a superviewnál)
Dewarpban korrigálja a torzítást és van egy kis látószög veszteség
Horizont levelingnél torzítás korrigált és 45 fokig tartja a horizontot, kicsit még jobban belezoomol
Horizont locknál további zoom van, de tartja a horizontot bárhogy forgatod.Minden módban jóval szélesebb látószög mint a GoPro az ekvivalens módban.
-
válasz
Fuvaros #6590 üzenetére
Samu S23 Ultra pár perc alatt renderel egy 4k vagy 5,3k-s 5 perc körüli anyagot. És jó lesz a végeredmény pl. TV-n visszanézve, youtube-ra meg főleg. Sokkal jobban szerettem én is PC-n vágni, de emiatt leszoktam róla (meg a teló ott van az ágyban elalvás előtt ,akkor van rá időm)
-
-
Tuninger
addikt
válasz
Fuvaros #6529 üzenetére
Azért veszel fel 5.3K-ban, hogy a lehető legjobb minőségű forrásod legyen amiből tudsz dolgozni.
Mint írtam, a gopro "csal" a különböző felbontásokban a kiolvasási módokkal, pláne az élesítéssel ha nem "low"on használod.Itt egy kép 400% nagyításban, hogy néz ki a képrészlet a különböző felbontásokban:
Szépen látszik hogy az 5.3K jelentősen részletgazdagabb mint a másik kettő, de a 1080p nem rosszabb annyival mint amennyit a negyed felbontás sugall a 4Khoz képest.
Nade mi is a valós részletmegtartása a gopronak? Hát nem 5.3K:
Itt fogtam az eredeti (jobb szélső példa) filet, és kiexportáltam 1080p-ben, 2.5Kban, 4Kban, majd a kiexportált fileokat beraktam egymás mellé és belenagyítottam.Szépen látszik hogy az 5.3K Wide-ban ISO100-on, kikapcsolt zajszűréssel használt gopro valós felbontása olyan 2.5K-ra tehető. Persze ettől még van értelme a magas felbontású szenzornak, mert a stabit, horizont lockot abból kivágva tud értékelhető maradni a képminőség.
-
-szabi-
addikt
válasz
Fuvaros #6533 üzenetére
Részemről egy pont a Shotcut-nak, korábban már említettem.
-
válasz
Fuvaros #6530 üzenetére
A DaVinci Resolve nagyon jó, és az ingyenes változata is bőven elég mindenre.
Érdemes viszont megnézni még a KDEnlive-ot is. Az általános vélekedés szerint a DaVincivel ők a nyerő páros, gyakorlatilag holtversenyben. A KDEnlive előnye viszont, (azon túl, hogy a teljes verziója is ingyenes), hogy van portable verziója, tehát macera nélkül kipróbálható.
MaCS
-
Csandi
őstag
válasz
Fuvaros #6529 üzenetére
Mindig jobb h nagyobba veszel fel mert több "anyagból" (pixelből) tudsz dolgozni. A file elkészítése pedig a te munkatempódtól a render ideje pedig a géped erejétől fog függeni, erre így nem tudunk válaszolni.
A közepes Thinkpad nem tudom milyen hardver jelent, és az Openshotvideoeditort sem ismerem, de feltételezem gyorsabban kéne működnie igen. Azt viszont hozzátenném, hogy a Thinkpadek azért nem épp erre a munkára vannak kitalálva, egy kifullozottban sem olyan hardver van ami kifejezetten erre a rendering folyamatra, illetve még előtte az anyagban real time görgetni (főleg nagy felbontáson) a legoptimálisabb.
-
Csandi
őstag
válasz
Fuvaros #6526 üzenetére
Mindegyik normális vágóprogi legalább ugyanolyan bonyolult, de neked valszeg elég kb. 3 funkció belőle, klipek egymás után pakolása meg, hogy hogyan rendereld ki. Arra meg egyáltalán nem bonyolult, nézz meg róla egy darab youtube videót, hogy hogy kell használni ha magadtól nem megy, érdemes megtanulni.
-
Tuninger
addikt
válasz
Fuvaros #6526 üzenetére
Ha motorozol, vagyis van légmozgás, nem lesz probléma.
De hozzáteszem, nekem is addig nem volt bajom a GoProval amíg 2.7K 60ban használtam, amint feljebb váltasz előjön az üzemidő, a melegedés a stabilitás probléma.
5.3K 50 legyen az, ne 4K, sokkal szebb eredményt fog adni.
Persze itt már az a kérdés, hogy viszi a laptopod. -
Tuninger
addikt
válasz
Fuvaros #6524 üzenetére
Davinci Resolve
De ha 2.7K-ban lőttél akkor megvan miért ad jobb képet a DJI...
A Hero 10-nél a 1080p és a 2.7K egyforma részlettel rendelkezik. A 4K egy kicsit jobb, de a jelentős felbontás ugrás 5.3K-n van. Na nem azért mert a 15MP az 2x 8MP, hanem a GoPro össze vissza trükközik a szenzor kiolvasási módokkal... Ezért van pl hogy a 1080p 30fps borzalmas minőség, a 1080p 60 fps patika, az 5.3K és a 4K Superview és wide hasonló, de Linearban az 5.3K sokkal jobb...Szóval lehet elég csak feljebb raknod a kamerán a felbontást a szebb eredményhez...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest