Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kis Tigris
tag
Sziasztok. Csak úgy megemlítem: Insta360 Ace Pro 2, megválok tőle. Semmi gondom vele, csak rájöttem, hogy nem használok ki egy akciókamerát. Hardverapróra feltettem, ha valakit érdekelne
-
Kis Tigris
tag
válasz
Tuninger
üzenetére
És igen, k.rvára nem zajosodik, de olyan durván, hogy 2x-es PS átdolgozás után -mikor ráküldöm a zajszűrőt- alig akad munkája... Lassan 2 évtizede fotózom, de még mindig elég felfoghatatlan, hogy egy ilyen kis érzékelő hogy tud APS-C minőséget előállítani...

Khaosz55: nálam a kihajtható kijelző döntött el mindent, mivel én főleg fotós vagyok, s sokat szeretnék vele fotózni is. Persze minden tesztet végignyálaztam ahol a 3 nagy konkurens legújabb flagship kameráit hasonlították össze. S sztem a 3 közül nem volt rosz választás
(hozzáteszem, a víz alatti kamerázás nálam 10 rangú, de persze ahhoz is beszereztem már 4 ezerért egy búvártokot, a szomszéd aranyhalas kerti tavában tesztelem a napokban
) -
Kis Tigris
tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Igen, az igazság nálad van

igazából az emberi szem tényleg ezt a 9Fé különbségű képet látja (mint a HDR-szerű fotóim), csak nem egyszerre mind a 9 FÉ-t.
De ezen a skálán fókuszálva villámgyorsan tud váltani. Nos, a sima fotókon max 3-4 FÉ érték jelenítődik meg, a HDR fotókon meg akár 12 is látható lehet. Szóval az emberi szem érzékeléséhez tényleg ezek a "túlhúzott" HDR-szerű képek vannak közelebb
De profibb módon is le van ez írva 
"Az emberi szem képes igen nagy dinamikatartományú (igen világos és igen sötét elemeket tartalmazó) képek befogadására és feldolgozására. Analóg és leginkább digitális fényképezés során merül fel a probléma, hogy amikor eltérő megvilágítottságú helyszíneket, objektumokat, tárgyakat akarunk fényképezni – pl. egy félhomályos szobát, amelynek az ablakán azért besüt a nap –, a fényképezőgép filmje vagy szenzora nem képes egyszerre megörökíteni a nagyon sötét és a nagyon világos részleteket. Az eredmény vagy kiégett, túl világos foltok, vagy túl sötét részek. Az igen elterjedt digitális fényképezőgépek szenzorai maximum 8 blendényi különbséget tudnak befogadni. Míg az emberi szem jól tolerálja ezeket a különbségeket, a fényképezőgépek analóg érzékelője (CCD vagy CMOS szenzora) és a mögötte található digitális jelfeldolgozó egység nem tud ezzel megbirkózni. Még a modern szenzorok is csak kb. 3-4 blende különbséget tudnak jól megjeleníteni – ha a kép egyes részei ennél sötétebbek vagy világosabbak, akkor az eredményül kapott kép részletei túl sötétek vagy túl világosak lesznek („bebuknak” vagy „beégnek”)."
Ace pro 2:
-
Kis Tigris
tag
válasz
Khaosz55
üzenetére
Igen, az. Nekem sok éve a fotózás a fő hobbim (Sony A5000, A6000, A6400, A7, stb), de még engem is lenyűgöz, egy ilyen pici érzékelőből hogy jön elő ekkora dinamika!!! Itt nem reklámszöveg a fotó dedikált AI chip, hisz csak ez lehet a magyarázata a durva dng fájloknak. Az tuti, hogy nagyon teszi a dolgát az AI chip, APS-C érzékelőt szégyenít a végeredményt

A Resolve-t megnézem
Wondershare Filmora? Vannak tapasztalatok? -
Kis Tigris
tag
válasz
Tuninger
üzenetére
Nagyjából értem, amit meg nem, utána nézek

Akkor te a Resolve progit használod a nyers videó feldolgozásához? Fizetős?
vannak még ingyenes (esetleg pro) videófeldolgozó szoftverek, amik ajánlottak? Főleg 4K/60fps a cél, de kell hogy kezelje a 120fps-t is, lassítások céljából

Ja, ez ma készült. Fotós haverok ki vannak akadva, hogy lehet egy ilyen kis szenzornak ekkora dinamikai átfogása
Gondolom a külön fotó-dedikált AI 

-
Kis Tigris
tag
válasz
Tuninger
üzenetére
Értem

Nos, akkor kezdjük az elején: milyen progival tudom megnézni az akciókamerából kiesett videó anyag pontos adatait?Amúgy régebben telós videókat Wondershare Filmora-val csináltam, mostanság a CapCut amit használok, vagyis mivel az akciókamera még nem rég van meg (előtte nem volt még), ezért inkább csak kísérletezgetek, mit hogy mivel kellene

Igen, ez nem 10bit-es export, mivel az eredeti felvétel sem 10bites, csak 8, a H265 zavart meg, azt hittem, az alapból 10 bites

10 bites felvételi lehetőséget nem találtam az Ace Pro 2-ben
-
Kis Tigris
tag
válasz
Tuninger
üzenetére
Nah, próbáltam úgy konvertálni ahogy írtad. Mondjuk 120Mbps-re nem tudtam állítani, a CapCut-ban alacsony ajánlott s magasabb van. Most magasabbra vettem, s jobb lett valamennyire az eredmény. De a 4K tv-n látottakhoz képest még mindig elég tré :/ De má "elmegy" kategória...
https://www.youtube.com/watch?v=X5AVflkiZ2M
Van valami platform, ahová fel lehet úgy tölteni, hogy nem butítja vissza?

-
Kis Tigris
tag
Sziasztok. Miért ilyen tré a Youtube-ra feltöltött videó????
https://www.youtube.com/watch?v=Vs8be_QpyJY
4K tv-n lejátszva a kész fájl (4k/60fps/H265) gyönyörű, tűéles, kristálytiszta, de Youtube-ról visszanézve valami förtelem :/ Az ok, hogy a Fb butít nem kicsit, de hogy már a Youtube-n is majd olyan :/
-
Kis Tigris
tag
Én is próbálgattam, de az asztali verzió annyira puritán, hogy inkább a CapCut asztali verzióval készítem a 4K/60fps vidiket. az tökéletesen megcsinálja, ráadásul még ingyen is rengeteg effekt, szöveg, stb...
-
Kis Tigris
tag
Ti milyen progival szoktátok szerkeszteni a 4K/60fps videót, ami szép eredményt is hoz? Ingyenes vs fizetős?

Valamint hová érdemes feltölteni mintának, ahonnan veszteségmentesen meg lehet tekinteni?
-
Kis Tigris
tag
válasz
Khaosz55
üzenetére
DNG egy nyers, tömörítetlen képformátum, amit iszonyat jól lehet utómunkázni. A jpg már egy kész végtermék, ezért nem lehet nagyon utómunkázgatni, a DNG meg mint egy fényképezőgép RAW-ja, utólag tudsz mindent beállítani rajta, amit a fényképező már egy jpg-nél beállítgatott.
-
Kis Tigris
tag
válasz
Tuninger
üzenetére
nem tudom, Szifonom még sose volt
De ugyebár nem is csak a fotózásban kell ugyanolyan jónak vagy jobbnak lenni, a kettőt nem lehet hasonlítgatni, mert teljesen más célokra használja az ember 
Amúgy a kérdésedre visszakanyarodva, jelen állása szerint a DNG-je megközelíti egy Sony A6000 APS-C szenzoros Milc kijövő RAW minőségét. És erre újra re: a szifonét nem ismerem

-
Kis Tigris
tag
Na, tesztelgettem egy picit az Insta360 Ace Pro 2-t. Mivel fotózom, először is a fotós képességeire voltam kíváncsi.
Nem cicóztam sokat, 50MP-en próbáltam egyből, először JPG-bane, majd kivi voltam hogy DNG-ben hogy dolgozik, mennyire engedi az utómunkát, mekkora a dinamika tartomány, stb...
Hát a jpg nem igazán tetszett, kissé elnyálkásított, kevesebb részlet... Ok, kis érzékelő, 50MP-re felkonvertálra, mit is várunk ettől...
Hát de kérem a DNG!!! Az nagyon meglepett!!! Sony RAW-hoz vagyok szokva (APS-C és FF is volt már), s az ugyebár a RAW-ok királya. Na de ennek a kis akciókamerának az 50MP-re felkonvertált DNG-je engem is meglepett, mennyi részletet megtartott, ráadásul mennyire hagyja a PS-ben a nem kevés utómunkát, s még utána is nagyon szép marad a végeredmény! Szóval Urban vagy Street fotózásra nagyon is alkalmas (nappal), hozta az a várt minimumot, amire azt mondom, hogy megéri

Legközelebb kipróbálom az esti Street-ezést vele, arra is nagyon kivi vok

Addig itt egy jópár fotó vele
-
Kis Tigris
tag
válasz
bandigyerek
üzenetére
Nem nagyon van mivel, szóval majd ti eldöntitek, hol áll a másik 2 nagy riválishoz
Amúgy engem szinte a kihajthato kijelző vett meg kilóra, mivel én nem sporteszközökre vettem, csak szimplán videózni, meg FOTÓZNI!!! Látok benne nem kis fantáziát, főleg Urbex meg Streetfotó/Urban stílusban
vvideózni meg kirándulgatásaink során szeretnék vele
-
Kis Tigris
tag
Most gyütt meg, 10 perce, még fóliás

Nagyon kivi vagyok már rá
Habár az igazi belakás még várat magára, mert még az új fényképezőt kell belaknom előbb 
Aki ismeri, ahhoz biztos lesz majd nem egy kérdésem

-
Kis Tigris
tag
Sziasztok.
Érdemes várni akciókamerák terén valami akciókra várni mostanában a boltokban? Vagy így tavasszal inkább felfelé mennek az árak, jobb minél gyorsabban megvenni a kiszemeltet?
Más: szerintetek ez a kari jó lesz 4k/60-120fps felvételéhez?
Drónomban volt idáig, ott 4k/30-2k/60-on hibátlanul dolgozott.
-
Kis Tigris
tag
Sziasztok. insta360 ace pro 2-ben van magyar menü?
-
Kis Tigris
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Őőő, tisztában vagyok ezekkel, s még többel. Több mint 20 éve DSLR-MILC vonalon fotózom 🙂 Ezek ellenére érdekel az akciőkamerás VIDEÓZÁS/fotózás
-
Kis Tigris
tag
válasz
jlaci74
üzenetére
Az a baj, ebben nem vagyok profi, az akciókamerákban (és drónok) világa még fekete folt
De eddig ez a három (hero12, Insta, Action 4) ami a legígéretesebb. Legalább is kép/videó fronton. Amúgy sokat kiránduló, túrázó, járom az erdőket. S a fejemben vannak Cinema videók tervei, amik elkészítéséhez egy ilyen pici kis kamera bőven jó lenne, még jobb is mint egy dslr vagy egy teló. Fotózás is maradna vele, ezért persze a RAW megléte mindenképp kell, de hát mindhárom tudja is ezt. Vízállóság sem hátrány, bicajon vagy e-rolleren városban is tudnám használni.
Amúgy van egy afro amerikai fickó a YouTube-on, Londonban olyan Street fotókat csinál egy Action 4-el (10bit DLog), hogy állam esett le
Szóval nagyon is van benne lehetőség csak simán fotózni is
-
Kis Tigris
tag
-
Kis Tigris
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
20 éve fotózok, most is van dslr kamerám, meg van nagyon jó fotós képességű mobilonm is (Huawei P40 Pro). De unom a sok obit (most pl 5db van) cipelni, unom az obi csereberét, valami másra vágyom, valami mást kiprobalni. Ezekben az újabb akciókamerákban meg látok fantáziát. Pl a videózás felé fordulni
-
Kis Tigris
tag
Van egy fotós ismerősöm DB-on az profi DSLR cuccról szinte csak Gopro fotózásra állt át. Annyira profi képeket csinál, hogy nemzetközi kiállításra is került be nem egy képe. Ráadásul pár éve a Gopro is felfigyelt rá, azóta minden évben megküldik neki a legújabb Gopro-t és kiegészítőket, tesztelésre, kikérik a véleményét. Van olyan, amit az ő kérésére tettek pl a 12-be...
Szóval igen, ha az embernek van hozzá érzéke, fotózásban is elég nagyot lehet gördíteni még Gopro-val is
(amúgy én is fotós vagyok
) -
Kis Tigris
tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Neem, csak elég jóárasítva volt egy 11-es
De mindengy, azóta eltünt 
Most nézegetem a 12-est 150k körül, de közben feltűnt egy "vetélytárs hasonló árban: Insta 360 Ace Pro, Tudom ez egy Gopro topik, itt mindenki azt fogja inkább fényezni. De nem baj, ha észérveket tudtok írni inkább a 12-es mellett

-
Kis Tigris
tag
Sziasztok. Lehet hülye kérdés lesz: Gopro 11-ben vajon létezik hamisítvány? Vagy Gopro néven mind eredeti?

Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- OnePlus 12 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4188, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(hozzáteszem, a víz alatti kamerázás nálam 10 rangú, de persze ahhoz is beszereztem már 4 ezerért egy búvártokot, a szomszéd aranyhalas kerti tavában tesztelem a napokban
)

)