- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
addikt
válasz
Kis Tigris #7481 üzenetére
Úgy hogy csal.
Ha lősz MILC-el egy 10 képes sorozatot és kandaoraw-val stackeled (vagy PS-ben...) ott is brutálisan lehet növelni a dinamikát. csak ezt egy telefon / akciókamera mostmár megcsinálja neked ráadásként a quad bayer kiolvasás mellé.
Igazándiból azon vagyok meglepve hogy a Galaxy S23-24-25Ultra 200Mp-s főszenzora nem tud többet. Az 16 pixelt átlagol egy 12Mp-s képhez és mellé 30 képet néz még össze sorozatban ha jól tudom...Egyébként minden kb 14-15EV-s határon van a megfizethető piacon, a MILC-ek azért mert 14 biten olvassák a szenzort és nincs varázslás, a telók a dual gaines kiolvasás miatt, akciókamerák szintén.
A medium format vázaknál mint a Pentax 645, Hasselblad és társai van ha jól tudom 16 bites kiolvasás, ott a dinamika is 16-16,5EV.
Videóra meg a Blackmagic hazudja be ( Ursa 17K - 16EV), a RED Raptor-W dual gainnel csal (17EV) , az Arri Alexa35 viszont 18 biten tud menni (17EV).Ami mókás hogy pl a fás képedhez egyáltalán nem kell nagy dinamika, azt egy régi géppel is könnyű kihozni, csak ügyes a szerkesztés.
-
Tuninger
addikt
válasz
Kis Tigris #7470 üzenetére
De méginkább a quad bayer sensor ami megemeli a dinamikát, az AI csip max a multi frame zajszűrésben számít, vagyis ha felrántod a shadowst és nem zajosodik, az annak köszönhető
-
Khaosz55
addikt
válasz
Kis Tigris #7468 üzenetére
Gondolom acepro2? Eszméletlen jó kép dinamika. Viszont több mint a valóság, de ettől olyan jó nekem nagyon bejön.... Resolve-ot használok van free verzió, egyszer meg kell tanulni élsőre bonyolultnak tűnik, de YT-o van csomó magyar oktató film, onnan el lehet indulni.
-
Tuninger
addikt
válasz
Kis Tigris #7453 üzenetére
Igen, az Insta360 kamerák nem tudnak 10 bitet, de itt most nem is számít.
Ahogy írtam fentebb is: Ha van egy 1080p 25fps 8 bit h264-es felvételed egy kamerából, akkor is 4K 25 10bit h265-be exportáld ha youtube a cél. Nem lesz jobb minőség mint az eredeti, de a youtube máshogy paraméterezi a saját encoderét az így feltöltött videókhoz. Ergo a végeredmény amit megjelenít, jobban fog közelíteni az eredetihez.
Elvileg mégjobb ha 10bit h265 4:4:4-ben töltesz fel (teszteltem, nem láttam különbséget) 4:2:0 helyett. Ha ezt a mondatot nem érted, ne foglalkozz vele, a 10 bit fontosabb mint a 444.
Nem használom a CapCutot, nem tudom mit enged állítani. A lehető legmagasabb minőségben exportálnék, majd azt tömöríteném Handbrake-kel
Illetve én pontosan ezt csinálom, Resolveból 4K60-at 130Mbps 10bit h265-ben exportálom, majd handbrakel tömörítem, CRF20 körüli beállítással 10 bit h265be, ami akciókamera felvétel esetén olyan 35-55Mbps közötti eredményt ad tartalomtól függően, de szinte megkülönböztethetetlen minőségben a 130Mbps-es forrástól. (ami egyébként overkill, hiszen a DJI felvételem olyan 60Mbps tájékán van felvéve)
Logikus a kérdés, ha 60Mbps a felvétel, miért nem 60Mbps-en exportálom: Mert a Resolve 60Mbps-en még nem ad ki magából olyan jó minőséget. Persze ezen a szinten is 600%on kell vizslatni hogy látszon a minőség különbség. De 130on már nem látszik.
-
Tuninger
addikt
válasz
Kis Tigris #7437 üzenetére
Az történik, hogy mikor feltöltesz valamit youtubera, akkor -ahogy Márton is írta- újra konvertálja VP9-es codecbe, Variable Bitratebe de olyan 35Mbps-es limittel. Emiatt minél jobb a forrás, annál jobb az eredmény egy bizonyos határig.
A 60Mbps exportod alapvetően még mindig nem túl magas bitsebesség, hiszen ez egy CBR (constant bitrate) egy nem túl szofisztikált szerkesztőprogramból, vagyis ha az eredetivel hasonlítjuk még itt is sok a részletvesztés.
A 60.00 fps egyébként hibás, 59,94-re rakd, mert abban vesz a kamera. Nem hiszem, hogy okozna bármi észrevehető problémát, de jobb ha annyin van a videó amennyin felvetted.
Egyébként biztos hogy ez 10 bites export volt?
-
Márton
nagyúr
válasz
Kis Tigris #7437 üzenetére
vimeo talán jobb, rég használtam
-
-szabi-
addikt
válasz
Kis Tigris #7411 üzenetére
#7413 Bogyó bá'
A kettő ötvözete az emberi test stabilizálása nélkül, az a legalja.
Erdőben árnyak között, motorral, bringával ahol a kamera a gépre van rögzítve.
Nah az adja az igazi pocsék minőséget. -
Tuninger
addikt
válasz
10 bit h265-ben töltsd fel és adj neki legalább 120Mbps-t. Persze ez sem garantálja hogy jobb lesz, sajnos az anyag tényleg nagyon sok apró részletet tartalmaz és a youtubenak bele kell férnie olyan 45Mbps-be, amin a 60fps ugyancsak nem segít.
3 szabály van: legyen a feltöltött anyag
- 10 bites h265
- minél magasabb bitrate (az ésszerűség keretein belül)
- minél magasabb felbontásAkkor is, ha az eredeti videó 1080p 8 bit h264 24Mbps-en lett felvéve.
-
válasz
Minap az X4-el nekem is ilyen ocsmány lett a végeredmény youtubon
Talán magasabb bitrátával jobb lenne az eredmény, asszem 50el exportáltam, de a nagyobbat még nem próbáltam -
Márton
nagyúr
válasz
Túl sok az apró részlet, fű, fa, stb. ráadásul mozog
eztet nem szeresse a tecső
és vp9 kodek, valahogy force-olni kéne az av1-et. Tuninger? -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Én már kezdek beletörődni, hogy a Youtube teljesen elcseszi - 4k/60-ban veszek fel, de feltenni már csak 1440p-ben szoktam, mert az is "pont olyan fos".
-
válasz
Tényleg gáz, homályosak a szélek és a kislány haja is csak egy paca, részletek nélkül. Én most dobtam fel vagy 6a videót, de azok viszonylag rendben vannak...
-
Khaosz55
addikt
válasz
Kis Tigris #7357 üzenetére
Mi az a DNG ? Egy képmód fényképezéshez ?
-
Tuninger
addikt
válasz
Kis Tigris #7357 üzenetére
Wow! Nagyon király képek, gratula!.
De jobb ez mint egy mai modern telefon?
én iPhone 16 proval fotózgatok, ott is a 48Mp-s ultrawide kamera DNG-je valami elképesztő. És itt a DNG-be már integrálva van a multiframe zajszűrés, bár ez valszeg a naturisták szerint inkább hátrány -
Khaosz55
addikt
válasz
Kis Tigris #7305 üzenetére
Én a Insta360 Ace Pro 2 Creator Bundle-t nézem 3 akksi illetve töltősziget meg egy tripod. Igazából a töltősziget érdekel és akárhogy számolom így jön ki legjobbra.
Magyarországon 250K, 530 Euro áfával ami kb 220K de vámolási mizéria van, de még várom a csodát DJI-nál az OA5-el kapcsolatban. -
Khaosz55
addikt
válasz
Kis Tigris #7298 üzenetére
Az insta360 oldaláról vetted? Ha igen volt vámolási mizéria?
-
bandigyerek
senior tag
válasz
Kis Tigris #7298 üzenetére
Grat!
Várjuk a véleményt, meg az összehasonlítást, ha van mivel.
-
Márton
nagyúr
válasz
Kis Tigris #7277 üzenetére
A kamerád megeszi nem kell félned jó lesz ha mindenki egyetért velem.
-
válasz
Kis Tigris #5249 üzenetére
Az akciókamerák objektívje fixfókuszos, eltérően a DSLR kameráktól és a mobiltelefonok kameráitól, amelyek az esetek túlnyomó többségéban autofókuszosak.
A fixfókuszos objektívekkel készült képek eléggé jellegzetesek, markánsan eltérnek az autofókuszos objektívekkel készült képektől. Egyéni preferencia kérdése, hogy ezek a képek tetszenek-e valakinek, nekem pl. általában nem tetszenek.
A fixfókuszos képeken minden részlet éles, nincs háttérmosás a portrékon, vagy nincs elmosódott előtér/háttér a makrofotókon.
A legnagyobb hiányosságnak azt tartom, hogy az akciókamerákkal készült képeken nincs bokeh, ami nagyon fel tudja dobni a képek hangulatát.
(Persze mindezen problémák néhány negyedórányi utómunkával photoshopban megoldhatók, persze akkor már nem biztos, hogy a kép autentikus marad
)
-
Khaosz55
addikt
válasz
Kis Tigris #5246 üzenetére
Mióta van akciókamerám azt vettem észre hogy sokkal jobban szeretem mint a fényképeket. Valahogy a fényképéket nem veszem elő sosem. A jó összevágott videókat meg több év után is visszanézem. Jól összevágva frankó zenével bármikor szívesen visszanézem és több emlék elevenedik fel.
-
jlaci74
senior tag
válasz
Kis Tigris #5249 üzenetére
Belinkeled a fickó munkáit?
-
jlaci74
senior tag
válasz
Kis Tigris #5247 üzenetére
Jelezd ha megtaláltad ... ,
laikusoknak is jó támpont egy profi véleménye, köszönöm! -
Tuninger
addikt
válasz
Kis Tigris #5237 üzenetére
Ha a maximum képminőségre hajtasz, akkor a GoPro a nyertes, brutál utómunkával sokkal többre képes mint a másik két kamera. De egy akciókameránál minek akarsz a post processinggel/colorgradinggel vesződni? Én imádom, de én félbolond vagyok.
Donki Hóténak van igaza, ultra wide fotóra telefont kell használni..
-
válasz
Kis Tigris #5237 üzenetére
Ha a fotók minősége számít, akkor miért akciókamerát nézegetsz?
Egy jó kamerás mobiltelefonnal sokkal jobb videók készíthetők, mint amilyen fotók egy akciókamerával
Nekem van félprofi DSLR gépem, van jó kamerás mobilom, meg van jó akciókamerám is.
Ha a videók minőségét hasonlítom össze, akkor az akciókamera 10-es (egy 10-es skálán), a mobil 7-es, a DSLR meg 5-ös.
(Nem csak a minőséget, hanem a praktikumot, kezelhetőséget, kényelmet, automatikát, stabilizálást is nézve).
Ha a fotók minőségét nézem, akkor a DSLR az 10-es, a mobil az 8-as, az akciókamera viszont csak 4-es.
-
Tuninger
addikt
válasz
Kis Tigris #5235 üzenetére
Az Action 4-el megkapod a legtöbb funkciót amit a Hero 12 tud, ráadásul olcsóbb is. Az Ace Pro még jobb dinamikával, még jobb low lighttal bír mint az Action 4, ami alapból jelentősen jobb mint a gopro, viszont már nem biztos hogy akkora az ugrás mint amekkorát az ár indokol.
Én a DJI-t venném.Mondom ezt úgy hogy volt 1 hónapig, széjjel teszteltem a Hero 11el szemben, de a Hero 11et tartottam meg. De én gopro fanboy vagyok
-
Tuninger
addikt
válasz
Kis Tigris #5232 üzenetére
Nincs érv a 12 mellett, csak Max Lens Mod 2.0val van értelme, úgy meg nagyon drága.
Az a kérdés inkább hogy miért válaszd az Ace Prot a DJI Action 4-el szemben. -
válasz
Kis Tigris #5227 üzenetére
sztem azonnal észrevennéd, ha nem igazi
kicsi emberek árulják tetyó parkolóban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- DUNE médialejátszók topicja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Nikon Z6 - Full Frame milc fényképezőgép - Z 6
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports ( Nikon ) -Újszerű-
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 380 / 4200 expoval )
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged