Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyöször
senior tag
válasz
Gyöször #6712 üzenetére
SzenyorTillának:
Unokatesóm szájsebész lesz jelenleg fogorvos, karácsonykor valami hasonlót épített össze a góré az osztályon mint az a kép, unokatesómat meg berángatták aszisztálni. Tudod az ilyen reménytelen vesedonor esetekhez riasztják a medikákat, ezeken lehet gyakorolni. Robogóval indult haza egy úriember az ünnepi italozásból. Sisak volt rajta csak makk7es vidéki viselet. Lehet épp egy kavicsot arcolt le mint Sumi. Kb hajnal 2 körül találták meg arrajáró vadászok (??) a sztori ezen része nem ismert, bevitte a mentő ennyit tudnak biztosan.. 4 napig altatták a műtétek után, aztán megébredt de át kellett tolni a demensek közé, de úgy emlékszem a sztorira valahogy kikecmergett az ügyből a srác. Jövő karácsonyig megkérdezem neked részletesen feltétlen mert úgy látom nagyon aktívan érdekel az ilyesmi téma.. nekem is kifejezetten azért mesélte el osztályvezető főorvos nagynéném merthogy motorozok.Csak én így kimozogtam a témát, az első kérdéssel: "motoroson azt érted, hogy sakál bebaszott robogós kocsmából hazafelé bukó nélkül konra villanykaró betongyám?"
Válasz: őő bukó volt. Mire én: tudom, a motorozás veszélyes, értettem. -
válasz
Gyöször #6617 üzenetére
Igen, valamelyik no-name kínai ebben az árkategóriában. Andoid Auto / CarPlay + kamera előre-hátra. Kettő is van belőle, de a kamerákat még nem tudtuk kipróbálni valós helyzetben. A szobában jók, de ott keveset motorozunk.
A nagy kérdés az, hogy mennyire vált ki egy akciókamerát. Az igényeim egyeelőre nem túl magasak, de illúzióim sincsenek.
Maga a cucc egyébként nem rossz, de nem is túl átgondolt a konstrukció. Például, hogy nem lehet lekapni a motorról lopásvédelmi céllal.
MaCS
-
-
válasz
Gyöször #6512 üzenetére
Sajna valóban 1700 Ft a magyar valóság (Fospost XS csomag csomagautomatából automatába), de nyilván inkább arra gondoltam, hogy Pesten egy buszjegy árából meg lehetne oldani a találkozót
Ha ez nem jön össze, akkor mindenki jobban jár egyéni rendeléssel, Kínából egy csomag sokkal olcsóbban jön Magyarországra, mint Magyarországon belül egyik városból a másikba
-
válasz
Gyöször #6488 üzenetére
Sietni éppen nem sietek!
Olyannyira nem, hogy tulajdonképpen valamikor késő tavasszal lesz igazán izgalmas a téma, amikor bejönnek a vizes örömök. Száraz akciókhoz meg a telefon még jobb is, mivel mégiscsak három látószöget tud...
És nagyon egyetértek Veled!
Köszönettel: MaCS
-
válasz
Gyöször #6486 üzenetére
Az Insta360 az ifjúságnak lesz. Én őszintén szólva elégedett vagyok a meglevő Git2 / SJCam 4000 vonallal, ami lényegileg timelapse felvételek készítését és dokumentálást jelent -- de azért bujkál bennem a kisördög, hogy kéne valami komolyabb is a gyerkőc kalandjaihoz. Viszont őszintén szólva igazából valamilyen gimballos megoldásra izgulnék igazán...
MaCS
-
válasz
Gyöször #6441 üzenetére
Magammal viszem azért nyaralni is (már csak azért, mert az Action 4-hez csak 1 akksim van, ehhez meg 2, szóval ha az A4 lemerül, használom ezt). Másrészt, ehhez van egy kis állványom ami selfie bot is, az nyaraláskor tud hasznos lenni. Van azért néha 1-2 olyan helyzet, ahova jól tud jönni a 360-as látószög. Nem rég volt az esküvőnk, és a táncterembe az X4-et tettem be, mert egyrészt az A4 lemerült, ehhez van csereakksi, plusz olyan helyre tudtam csak lerakni, ahol egy egylencsés kamera nem látta volna csak a tánctér felét.
Nem mondom hogy nagyon kihasználom, vagy elsődleges kamerának jó (nekem nem), de elfér itthon, van amikor hasznos. Megvállni nem fogok tőle, és ennek ellenére is újravenném, mert amikor kell akkor nagyon jó hogy van.Régebben a sisakba épített interkom mikrofonját használtam (tmax pro, bletooth-on rálőve a telómra és a telómról indítottam egy hangfelvevőt), most meg egy dji mic 2-őt vettem, az összepárosodik az A4-el és kész.
Sokszor nálam van és sokszor nem rögzítek vele. Egyrészt, az A4-nek szerintem szebb a képe, eleve jobb helyen van (a sisakom állrészén és nem a motoron), másrészt, annak a felvételét sokkal gyorsabb feldolgoznom. Azért van mindig nálam, hogy ha az A4 lemerül menet közben, akkor legyen mit bekapcsolni. Kb fél éve vettem meg, még nem teljesen találtam ki mikor és mire fogom használni.
-
válasz
Gyöször #6433 üzenetére
Jepp, működik, az is lehet hogy pont ezt vettem meg, amikor a gyárit betörtem
Én üveget (vagyis a prémium lencsét) nem venném meg, az ha törik, akkor szilánkosra, az biztos hogy össze karcolja a gyári lencsét, így én maradtam a műanyagnál, az csak reped, olcsó cserélni. A képminőségen nem változtat, talán egy kicsit jobban gyüjti az ujjlenyomatot, így érdemes videózás előtt letörölni, de ennyi. (arra már nem emlékszem, hogy a gyári szoftver felismeri-e hogy ez egy standard lens, de tökmindegy, egyszer kell beállítani).
Plusz, az ehhez kapott kijelző védőt is felraktam, hogy kesztyűbe ne karcoljam meg a kijelzőt.
Ugyan így aliról vettem invisible stick-et, a gyári nem tudom mennyire masszív vagy miben jobb, de nem voltam hajlandó annyi pénzt adni érte. Szóval aliról ez volt 5k, motoron így néz ki. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Gyöször #6433 üzenetére
Minden működhet.
Én mondjuk nem venném meg. Ez elég specifikus terület, maradnék inkább a gyárinál. Bár tény, hogy rohadt drágán mérik ezeket a kiegészítőket. A 3 méteres invisible stick is valami 50 ezer forint. Tiszta horror.
Még jó, hogy megvettem annak idején az X2-höz 30 ezer körül.
Ha sok a 36 juró az extra lencsevédőért, akkor meg lehet próbálni akár a simát is. Nekem az van most az X4-en, de ezt is csak akkor tekerem fel, ha olyan helyen használom a cuccot. Amúgy tokban van, meg vigyázok rá.
Az tök jó, hogy automatikusan felismeri, melyik van fent (vagy nincs fent), és úgy kezeli az illesztéseket.
Még az X2-s premium lens guard párszor megmentette a kamerámat. Annak nagyon örülök, hogy megvettem. Volt, hogy egy bringára szereltem fel a 3 méteres stickkel, aztán a szar utak szétrázták a felfüggesztést, a csavarokat, mindent, az X2 meg szépen lecsókolta az aszfaltot 30-as tempónál, 3 méter magasról. Aztán még húzta az úton a bicajos emberünk vagy 10 méteren keresztül. De a lencsevédő elvitte a balhét, semmi baja nem lett a kamerának.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
Gyöször #6433 üzenetére
De gondolom nem lóg ki a keretéből? Egy ilyen halszem-optika kicsit más tészta, ez DOMBORÚ! De nagyon. Oda nem rakhatsz a szélére semmit, mert belelóg a képbe. Ezeknek több mint 180 fokot kell átfognia különben nincs 360°, meg az erős átfedés nélkül nincs invisible stick se. Vigyázni kell rá, oszt' kész. Pl.: ne vedd ki a dobozából!
-
válasz
Gyöször #6423 üzenetére
Neked is köszönöm a választ!
Dodor fejét szelektíve azért el tudom viselni, az Általad linkelt videó például hasznos és elviselhető volt!
Az, hogy a GoPro kihúzza a felhasználói lába alól a szőnyeget, egyszerűen minősíthetetlen.
Én is DJI párti lennék, de most szerintem a 360 fokos felvételbe van belehabarodva a kisasszony.
Köszönettel: MaCS
-
-
-
-
-
válasz
Gyöször #6387 üzenetére
Szerintem motoron nem lesz gond a túlmelegedéssel, mert a menetszél hűti.
Ha pedig gond lenne, akkor van egy egyszerű megoldás, a kamerában lévő kártya gyökérkönyvtárába raksz egy crackconfig nevű fájlt (kiterjesztés nélküli név!), amiben a következő szöveg van:
heat test
Ezzel kikapcsolod a kamera belső hővédelmét, nem fog kikapcsolni ha felmelegszik.
-
-
-szabi-
addikt
válasz
Gyöször #6342 üzenetére
Azért ebben bőven benne volt, hogy elég koros a telefonom és akkor sem tartozott az élvonalba mikor vettem.
A regisztrációs részéről, mint kötelező elem nekem is megvan a véleményem.
Előző kamerám egy mijia 4k. Kivettem a dobozból bekapcsoltam és működött.
Frissítéshez a fájlt rá kellett másolni és megoldotta magának.
Ha akartam lehetett csinálni xiaomi fiókot ha nem akartam nem kellett.Mivel itt a klíma regisztrálása említésre került, nálam is ilyen van.
Lehet kényelmesebb lenne telefonról alkalmazásból ha regisztrálnám.
Nem csináltam meg, nekem elég a távirányítós használat. Így is működik.Mind a korábbi kamerámnál, mind a klíma azzal, hogy nem regisztráltam lemondok néhány funkcióról de dobozból kivéve működik.
Itt viszont más a helyzet nem az van, hogy lemondok valami pluszról ha nem regisztrálom. A kifizetett termék nem működik nélküle.
Már ez is elég gáz de ehhez jön, hogy nincs online aktiválás mód, nincs külön csak egy néhány MB-os aktiváló alkalmazás sem. 820MB-os fájlt kellett ahhoz telepíteni, hogy működjön. Ami persze rögtön kéri a hozzáférést a telefonon ehhez-ahhoz.Teljesen kiveszik a kezemből a választás lehetőségét és itt nem jó indok, hogy minek vetted meg.
Igen megtettem, regisztráltam mert használni akarom de attól még nem tetszik.
Sajnálatosan mára teljesen normális lett, hogy fűnek-fának megadjuk a személyes adatainkat, volt idő mikor ennek védelme fontos volt. -
válasz
Gyöször #6346 üzenetére
Nekem is Action 4-em van és szinte csak motorozáshoz használom. Nem csak fával találtam el, terepen taknyoltam is már benne. Erős az a mágnes, vagyis ugye a 2 fül be is akad a helyére, esélytelen hogy leessen és 200-nál sincs vele gond (többet nem megy a motorom
). Ellenben k@rvajó, hogy nem kell csavarozgatni meg szarakodni, nem kell a sisakot levennem a felrakásához, simán bepattintom kesztyűbe, tükörből.
-
-
Csandi
őstag
válasz
Gyöször #6345 üzenetére
Elég sok terméket kell aktiválni ma már, legyen az légkondi, soundbar, mosógép, aztán a gyártó applikációjában megtalálod. Szerintem nem gáz, ez is a beüzemelési folyamat része, valamennyire élmény is ahogy minden klappol. App meg nem kéne, hogy gondot okozzon, így is 30-100 app van a legtöbb ember telóján +1 nem oszt nem szoroz, meg már az alapkészülékek is 256 giga tárhellyel jönnek, de legalább 128-al, na most én a 128 felét ha kihasználom kb. Akinek meg sok képe/videója van az úgyis felhőben tárolja vagy kimenti valahova, hordozhatóra, NAS-ra stb.
Az azért extrém, hogy ezért visszaküldeni, meg ezért nem megrendelni. Egy kamera, amíg kamerának jó ezek nem számítanak. Inkább vennél rosszabb kamerát ha nem kell a használat előtt EGYSZER beaktiválni?
Ha megszűnteti a támogatást az annyit jelent, hogy fw update nem fog majd jönni rá. De amúgy miért ne használhatnád az utolsó fw-vel ameddig működik a készülék?A kövi kommentedre válasz: Nem csak a mágnes tartja, az oda be is klikkel, csak a mágnes húzza a helyére.
-
-
bandigyerek
senior tag
-
-
válasz
Gyöször #6268 üzenetére
PC a vágáshoz? Ezen a szinten simán a telefonodon megvágod a gyári szoftverrel. 100e körül már tudsz venni használ Goprot és DJI-t. Az instát sztem hanyagold, nekem nagyon nem jött be, túlhájpolt cucc. 90e körül veszel egy DJI Action 3-at és megvagy, hibátlan kamera. A Gopro Hero 11-el van kb. egy szinten, csak olcsóbb.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
Gyöször #6268 üzenetére
A három "nagy" közül szerintem bármit választhatsz, A Yi-nél már mind jobb klasszisokkal. Igény, és főleg pénztálca kérdése. Nekem volt GoPro-m, soha többet. Nem tudom, hogy az újak mennyire megbízhatóak, de nem áll(t) szándékomban kipróbálni. Gondolom lesz itt ellenvélemény.
A lényeg... Az Insta 360 Ace Pro (2) és a DJI Osmo Action 5pro kevesebb fénynél is értékelhető képet készít, ellentétben a GoPro-kal. Ha az esti városnézés nem feltétel akkor gyakorlatilag bármi jó lesz. Ha 1080p-ben dolgozol, akkor a DJI Osmo Action 5pro leszen a barátod az üzemideje miatt. De majd a pénztálcád eldönti.
Én a DJI 3-at cseréltem 5 pro-ra.
A többiek is biztos írnak tippeket, csak tudsz választani. Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged