Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple Watch
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
-
Mobilarena
Üdv a GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lancethepant
lelkes újonc
Telepíthetsz szoftvercsomagokat az entware-ből. A telepítéshez futtasd az
entware-install.sh parancsot.Telepített dockerrel érkezik, így néhány konténert is futtathatsz rajta.
https://github.com/tomato64/tomato64/wiki/Docker
Csak 1 GB RAM-od van, szóval nem lehet semmi túl nagy baj.A bpi-r3 gépemen, ami Tomato64-et futtatott, közvetlenül a routeren tudtam lefordítani a Tomato64-et egy docker konténerben. Ehhez a bpi-r3-ra telepíthető nvme-t használtam, és létrehoztam egy swap partíciót is a memóriakorlátozások kezelésére.
-
válasz
SztiviVander
üzenetére
Írható a teljes filerendszer, igazából arra használod amire akarod. A jffs meg már csak egy mappa a sok közül, amit használhatsz úgy mint a régi Tomato-s routereken, de ez sem kötelező, mert bármit bárhova másolhatsz, létrehozhatsz a teljes filerendszerben. Ennek persze megvan az a hátulütője is, hogy ha olyat törölsz vagy írsz felül amit nem kéne, akkor flashelheted újra a routert. Szóval nem marketing, ha szeretnéd, ténylegesen kihasználhatod a 8GB eMMC tárhelyet. Ha viszont sysupgrade fw-t teszel a routerre, akkor minden el fog veszni, amit korábban az eMMC-re mentettél.
-
SztiviVander
addikt
Apropo, van benne 8GB tarhely ami uresen unatkozik. Lehet azt valami ertelmesre hasznalni? Gondolom a jffs valamiert nem megoldhato (pedig oda lehetne menteni rengeteg logot meg forgalmi statisztikat), de akkor mit lehetne meg kezdeni vele? Mert igy akkor inkabb csak marketing erteke van.
-
lancethepant
lelkes újonc
Dolgozom azon, hogy megőrizzem a 24 órás sávszélességet, hogy túlélje az újraindításokat. A sávszélesség-előzményeket is kiterjesztem, hogy 2 évnél régebbre menjenek. A tesztelés során láttam, hogy hibás, ezért kivettem. Küldtem egy új commitot, ami remélhetőleg megoldja a problémát.
Ami a porttovábbítást illeti, először is ellenőrizném, hogy a bal szélső oszlop, ahol engedélyezve van, be van-e jelölve/csillagozva. Általában csak a "Ext Ports" és az "Int Address" oszlopokat kell kitölteni. És győződj meg róla, hogy a megfelelő TCP/UDP protokollt használod. Ha továbbra is problémáid vannak, ellenőrizzük, hogy az értékek valóban bekerülnek-e az iptables-be, és adjuk ki a következő kimenetet:
iptables -L -v
iptables -t nat -L -v -
lancethepant, látom, hogy a 2025-11-05 nightly fw eltűnt az oldalról, gondolom vissza lett vonva. Lehet tudni mi volt a probléma?
-
Shummo
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem, mert ennyire nem értek hozzá. KÖszönöm az irányt.

-
Azt egyébként még nem nézted meg, hogy amikor éppen nem elérhető a home asszisztant eszköz, akkor a Tomato 64 admin felülete szerint aktív a tp link router portja? Illetve ha olyankor próbálod pingelni a home assistance eszközt vagy a tp-link ip címét akkor arra érkezik válasz?
-
-
Laza...
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Meg el kéne felejteni az nginxet is (minek egy home szerverre?) Nekem van összesen 2 porttovábbítás, semmi gondom nincs vele

így simán elérem a Homeassistant szerverem https://akarminevem.duckdns.org címen
-
Mivel onnan indultunk, hogy a hiba LAN-on, IP címmel meghívva a home assistant eszközt is fennáll, egyelőre azt mondanám, hogy ezeket az iptables dolgokat hagyd, és próbáld meg a TP-LINK router nélkül, közvetlen a GL-MT6000-re kötni az eszközt.
Egyébként nekem is PPPoE netem van, tehát úgymond "lassú" a WAN kapcsolat felépülése, legalábbis a DHCP kapcsolathoz képest mindenképp. Valamint van iptables szabály is alkalmazva a T64-ben, de eddig nem fordult elő, hogy ne lépett volna érvénybe, és ne működne a távoli elérés, szóval lehet ez valami régebbi bug, amire rátalált az AI.
Talán lancethepant majd többet tud erről.
-
Shummo
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Wan egy WDR4300, amit korábban még padavanhoz beállítottam bridgenek(Swtichnek).
Ott nem változtattam semmit.
MAIN router> WDR4300 > MINIPC> amin fut VM-en a Hassio static IPvel.
Ami eddig igy volt és Flintre is átvittem, hogy a nginx nekem a MIni PCn fut, így port forwardolva van GUIn :
⭐TCP 443 443 192.168.100.22 proxy_1
⭐TCP 80 80 192.168.100.22 proxy_2
⭐TCP 8123 8123 192.168.100.22 ( proxxy_hassio >> erre amugy lehet szükség sincs)
100.22 > a nginx ami kezeli a DDNS továbbítását a Hassiora, ami pedig LANon a "http://192.168.100.222:8123/" érhető el.
(megnéztem majd a köztes router nélkül. (itt most van elég port hálistennek) )
ChatGPT kéret hogy futassam :
iptables -t nat -L PREROUTING -n | grep 192.168.100.22 >> de nem adott outputot, amire ezt írta:
"
Yournvram showoutput confirms that all your port forwarding rules exist in NVRAM — but none of them are loaded intoiptables, which means Tomato’s firewall service never applied them after boot.
This is a known issue in Tomato64 (and some GL.iNet builds) — when the firewall starts before WAN (ppp0) or bridge (br0) are ready, it skips loadingportforwardrules.
So they exist in NVRAM but don’t appear in the runningiptablestable.
That’s exactly why you lose access randomly — sometimes firewall starts early (no rules), sometimes later (rules loaded correctly).
You can safely work around it by forcing Tomato to reapply firewall rules after all interfaces are up."
Azonban a service firewall restart után sincs az alábbi output amit várna :"DNAT tcp -- 0.0.0.0/0 -> 192.168.100.22:80DNAT tcp -- 0.0.0.0/0 -> 192.168.100.22:443DNAT tcp -- 0.0.0.0/0 -> 192.168.100.22:8123"Csak ha manuálisan megadom ezt:
"iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp --dport 80 -j DNAT --to-destination 192.168.100.22:80
iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp --dport 443 -j DNAT --to-destination 192.168.100.22:443
iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp --dport 8123 -j DNAT --to-destination 192.168.100.22:8123"
Viszont nem tudom erre van e szükség, ilyet eddig nem csinaltam...
Bocs ha értelmetlenséget irok, tökre elvesztem
" -
-
Shummo
senior tag
Haliho. Egy kisebb gonddal szembesültem.
MIóta áttértem padavanról Tomato64-re. A Home ASsistantomat random nem érem el. Aztan egyszer csak megint elérhető lesz.
Static IP beállítva ARP-vel.
Port Forward is ahogyan korábban volt a padavanon.
Vmi miatt viszont random nem elérhető sem DDNSen keresztül sem LANon IPvel.
Ötlet hogy tudom kiszűrni mi lehet a baj? -
attires
tag
A következőket lehet megpróbálni:
1. Mint Intruder2k5 javasolta növelni a teljesítményt. (A sensor "látni" fogja a routert, de a router nem biztos hogy "látni" fogja a sensort. Visszafelé nincs akkora adóteljesítmény. Ha nincs igazam akkor majd valaki kijavít)
2. A routert helyének megváltozatása (néha 20-30cm is segít).
3. Kültéri AP elhelyezése.
4. Nagyobb antenna "felhelyezése" a sensorra.Ez itt egy nem szép megoldás kaputelefonnál (az a kis fekete valami volt a beépített antenna):
-
Shummo
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Na valóban lényegesen jobb a lefedettség, mint a korábbi Xiaomi MI3g-vel.
Kint a kapuban is van még 2.4 GHZ-n 15-20mbps a telefonom. A baj annyi, hogy a kapun lévő contact sensornak ez már kevés. -85 -90
Néha megy, néha nem, de többnyire offline.
Ezek a beállítások.
2.4 Ghz
AX
auto channel (ezt megnézem majd fixen)
width 20
power 24 dBm 251mW
cuontry: VA
WMM Mode - pipa
U-APSD - pipa
WPA2-psk
Lehet rajta esetleg még vmit javítani? -
attires
tag
válasz
lancethepant
üzenetére
Nem VPN... (rossz kifejezést használtam lehet)
SIP/VoIP kapcsolatok.
Például a sip.callingcredit.com:5060 (transport UDP) kapcsolat állandóan megszakadt. Volt már ilyen párszor régebbi nightly build -nél is...
és igy a végtelenségig...
Egyszer ha lesz időm megnézem Wiresharkkal...
Köszönöm, hogy megkérdezted, és fejleszted a software-t!
Edit:
Ez nálam egy teszt rendszer, úgyhogy egyáltalán nem fontos. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux Mint
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen okostelefont vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- BestBuy topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Amazon Fire TV stick/box
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15s Gen2 i7-11850H, 16RAM/512SSD/NVIDIA T500/FULLHD IPS, üzleti mobil munkaállomás
- Lenovo Thinkpad T450S, 14" HD+ kijelző, I5-5200U CPU, 12GB DDR3, 128GB SSD, W11, Számla, 1 év ga
- Slot1 alaplap Pentium III processzorral, rammal
- ASUS TUF Z390-PLUS GAMING Eladó!
- Akciós áron, Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 - 16GB RAM, 512GB SSD, érintőkijelző, Yoga funkció, Toll
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest