Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Doom

aktív tag

válasz SztiviVander #794 üzenetére

Az elmondásod alapján bármi egyszerűbb lett volna, csak nem vagyok hálózati guru, így nem nagyon ismerem az opciókat. Hallottam / olvastam, hogy tanácsos az iot eszközöket külön hálózatra tenni, megnéztem 1-2 YT videot, hogy egyeseknél hogy néz ki az otthoni hálózat, és próbáltam úgy összehozni. Azt nem tudtam, hogy a VLAN beállítás ilyen szívás lesz.
    A guestre nem tenném, de akkor a másik két opciót majd lehet, hogy kipróbálom. Még kacérkodom a Tomato gondolatával, nem tudom, miben jobb, mint a gyári, bár most már azt legalább tudom, hogy VLAN beállításban jobb / egyszerűbb :)
    "annak mintájára létrehozni az iot-nek interfészt, device-t meg tűzfal zónát?" - ez azt jelentené, hogy egy másik subnetet hozok létre? A guest az nem egy előre konfigurált vlan tulajdonképpen?
    Megnéztem most egyébként a guest bridge-et, de az wireless interface, nekem meg LAN-os kell, szóval nem tudom annak a mintájára létrehozni. Már ott elakadok, hogy az "Add new interface" ablakban melyik "device"-t kellene választanom. Ha a "switch port: lan5"-öt kiválasztom, akkor az jó lesz, ha az 5-ös LAN portra akarom dugni a zigbee gateway-t?

Új hozzászólás Aktív témák