Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Üdv a GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doom
aktív tag
Sziasztok!
Ma én is sikeresen beüzemeltem a routert, egyelőre nem foglalkoztam firmware cserével, mert úgy tűnik, ez is tudja, ami nekem kell. Egyelőre úgy tűnik, hogy ez az alap sugárzási erősséggel is erősebb, mint az AC-65P, úgyhogy az első benyomás pozitív.
Abban kérnék segítséget, hogy nem boldogulok a VLAN konfigurálással. Luciban próbáltam megcsinálni AI segítségével, amely lépésről lépésre végigvezetett, de amikor Apply-t nyomok a beállításoknak, akkor folyton megszakad a kapcsolat a PC és a router között, majd a router visszaállítja a konfigot. Az AI segítségével mér közvetlenül a network config file-t is átírtam, ennek az lett az eredménye, hogy factory resetet kellett nyomnom.
A lépések, amiket megtettem:
1. A Netwrok / Interfaces / devices menüben a br-lan eszköz konfigjában beállítottam a két VLAN-t, és hozzájuk rendeltem a portokat (VID1-hez az 1-4 portokat, az 5-öst pedig egy másikhoz, mert ezen van a Zigbee hub, amit külön VLAN-ra akarok tenni). Mindegyik portnál untagged módot állítottam be.
2. Létrehoztam egy új interface-t az IOT-nak, statikus IP címmel, hozzárendelve a megfelelő br-lan eszközt, DHCP szervert beállítva.
3. Külön tűzfal zónát is létrehoztam, de ez már tulajdonképpen mindegy, mert a 2-es lépés után nyomom az Apply-t és leszakadok állandóan.A network config file-ban a br-lan eszköznél "option vlan_filtering '1'" megjelenik, de akkor sem menti el. Az AI szerint ide "option vlan '1'" kellene, de ha ezt beírom a config file-ba, akkor se működik.
Firmware verzió 4.8.3.
Tud esetleg valaki segíteni, mit csinálok rosszul?
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Háztartási gépek
- Gran Turismo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Suzuki topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Apple MacBook
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Lenovo Thinkbook 16 G6 WUXGA IPS Ryzen7 7730U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest