- Telekom mobilszolgáltatások
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Google Pixel topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Lehetetlenül vékony és hihetetlenül kemény (fotó)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Üdv a GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szaboi6512 #327 üzenetére
Így van. Egyébként lehet jóval kisebb is, mert amint látod az én df kimenetemben, az entware mérete mindössze ~70MB, szóval az 1GB is több mint elég neki, de biztos ami biztos, azért nagyobbra szoktam szabni azt a partíciót is.
-
válasz
szaboi6512 #322 üzenetére
Most akkor mégis ennyire sürgős?
Na szóval... Akkor maradjunk a két partíciós megoldásnál. Legyen egy kisebb, mondjuk 2-3GB méretű partíció az Entware-nek, és a maradék pedig az adatoknak. A particionálás és a formázás részleteire most nem térek ki, gondolom azt meg tudod oldani. A folytatás pedig összeollózva a korábban már leírtakból, valahogy így nézne ki:
Először is az
Administration -> Scripts -> Init
részbe tedd be ezt:mkdir -p /media/sys
mkdir -p /media/dataMajd az
USB and NAS -> USB Support
oldalon aRun after mounting
részbe írod be ezeket a sorokat:umount /tmp/mnt/*
mount -t ext4 -o rw,noatime,nodiratime,commit=15,data=writeback /dev/sda1 /media/sys
mount -t ext4 -o rw,noatime,nodiratime,commit=15,data=writeback /dev/sda2 /media/data
mount -o bind /media/sys /opt
/opt/etc/init.d/rc.unslung startHa ez megvan, akkor egy újraindítással csekkold le az eredményt
df -h
A kimenetben pedig ezt a három csatolást keresd:
Ha minden OK, akkor mehet is az entware telepítés:
/usr/sbin/entware-install.sh
Ha ez lefut, akkor megvan az alap rendszer, onnantól pedig azt telepítesz amit szeretnél még, mint pl. a Midnight Commander-t.
opkg install mc
Ha felment a qBittorrent is, akkor hátra van még a tűzfal script, hogy aktív módban fusson a kliens. Ehhez az
Administration -> Scripts -> Firewall
részbe tedd be ezt:iptables -D INPUT -j DROP
iptables -I INPUT -p tcp --dport 51412 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --dport 51412 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -j DROPA számokat értelemszerűen cseréled arra, amelyik portot használod a kliensben.
És ha minden igaz, akkor ennyi.
-
válasz
szaboi6512 #315 üzenetére
Semmi gond, az ötlet nem volt rossz, mert az éles routeren van HDD a másikon meg nincs, de sajnos nem ez volt a megoldás. Rádugtam egy SSD-t, ugyanúgy fehér maradt a LED, újra is indítottam, akkor is. Induláskor talán kettőt villan kéken, aztán úgy 15-20mp-ig világít kéken, és amikor feláll a rendszer, átvált fehérre.
-
válasz
szaboi6512 #311 üzenetére
Szia!
Tehát... Én két részre osztanám a HDD-t ha lehet, bár nem feltétlenül muszáj. Szóval ha mondjuk már adott az ext4-es HDD, és van rajta adat is, akkor nem feltétlenül kell újra particionálni. Melyik megoldás lenne jó?
-
Buvana
aktív tag
válasz
szaboi6512 #265 üzenetére
Bocs, nem neked akartam, hanem új hozzászólásként
-
Buvana
aktív tag
válasz
szaboi6512 #265 üzenetére
Tegnap átálltam teljesen az MT6000-re. A derék ac56U fióklakó lesz innentől. Elpötyögtem a port fordvardok, meg dhcp kiosztások beállításával, túléltem.
Jelenlegi szívfájdalmam viszont az, hogy van 3 db YI kamerám, és egyszer csak úgy döntöttek, hogy többé nem csatlakoznak a 2.4 ghz wifijére. És ugye onnantól nem lehet őket elérni. Az egyetlen megoldás áram off/on nekik. Egy foscam kamera viszont akkor is lógott rajta, neki nem volt gond. Gáz.
Ezek a korábbi kaon ar1344 eszközzel 100% biztonsággal üzemeltek. Ai javaslatára csináltam nekik külön vendéghálózatot wpa2-vel. (kaon is wpa3 volt végig, szóval tudják)
Most tesztelgetem, eddig ok, remélem ilyen is marad.Továbbá a redmi note12 pro is ha hazajövök nem azonnal csatlakozik a flint2 wifijére, és nincsenek beállítási lehetőségek a wifire vonatkozóan, mint a freshtomatoban PL. Hiányzik az a menü. Beacon interval stb stb...
Amúgy ok minden, és lehet később ezeket javítja a fejlesztő. Szóval hajrá
Másnak nincs olyan eszköze, aminek nem barátja a flint2 wifije?
-
SztiviVander
addikt
válasz
szaboi6512 #258 üzenetére
Köszi, nézegettem én de eddig off volt a készlet, most mutatta német raktárat, engedte a rendelést is 38-ert. Meglátjuk korai e az öröm és ezt is sztornozzák mikor rájönnek hogy a leltárban lévő x db csak papíron van, raktárban nincs mert leesett valahol útközben kamionról...
link -
válasz
szaboi6512 #255 üzenetére
Bizony, 38k HUF, szép találat.
-
SztiviVander
addikt
válasz
szaboi6512 #251 üzenetére
Jaja, kicsit tulnepszerusitettetek
De ez mar igy kb egy 3 ev garis tuf 6000 ara, szerintem ennyit mar nem er az alis (gyakorlatilag) nulla garanciaval. A 38 az egy egesz vallalhato ar volt erte. Na de remeny hal meg utoljara, hatha vannak/lesznek meg csodak 28ig
-
SztiviVander
addikt
válasz
szaboi6512 #241 üzenetére
Pfff, hat ez remek.. Jovo heten akartam rendelni hogy at is tudjam venni (nehogy visszakuldje par nap utan a kreten posta) amikor mar otthon leszek jovo het utani heten. De akkor ezek szerint ennyi volt a nemet raktar keszlete
Ezt utalom az alis kinai cuccoknal, ha kifogy akkor utana hetekig/honapokig nincs mig ide nem er a kontenerhajo, addigra meg nuku akcio + szar arfolyam es veheted balek modra joval dragabban
-
válasz
szaboi6512 #234 üzenetére
Szerintem USB-tokba tett NVME SSD is jó lehet vinyó helyett. Jó szellős helyre tettem a polc alá szerelt drótkeretbe. Saját magát trimmeli. Nem pendrive, hogy egyből bekakkantson. Samsung 980 1 Terás.
Az SSD csere miatt nem telepítettem újra az entware-t, cak át-DD-ztem a két partíciót, aztán a másodikat Gparted segítségével megnagyobbítottam. -
válasz
szaboi6512 #232 üzenetére
Hát amit ide betettem screenshot-ot, azon is közel 10MB/sec-el tölt, de egyrészt annyira volt limitálva, másrészt az a file mindössze 754MB volt, szóval felpörögni se nagyon volt ideje. Most megpróbáltam gyorsan megint a Transmission-t, egy linux.iso közel 40MB/sec sebességgel jött le, ugyanaz a torrent 3 perccel később qBIttorrent-el 50MB/sec körül volt. De szerintem itt már a HDD is lassított, mert eléggé kerregett is a sok szál miatt, szóval aki SSD-t köt rá, az qBittorrent-el szerintem mehet akár 70-80MB/sec köré is.
Ja igen, én nem szeretem a Transmission-t, szóval csak azoknak szoktam ajánlani, akik nem akarnak Entware telepítéssel időzni, csak a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldást keresik.
-
válasz
szaboi6512 #179 üzenetére
Jaja, úgyhogy nekem is érkezik a harmadik.
-
válasz
szaboi6512 #163 üzenetére
Az OpenWrt hozzám se állt közel soha, nem tudtam megszeretni. Bár azt elismerem, hogy a leginkább konfigurálható, legnagyobb felhasználói táborral és fejlesztő csapattal bíró rendszer ilyen eszközökre, de szerintem nem annyira "user friendly". Még Tomato előtt próbálkoztam DD-WRT-vel, de az sajnos tiszta bugos, és azt is mindig nagyon akadozva fejlesztették, vagy még inkább nem fejlesztették.
ASUS gyári fw:
Hát igen, amit ma látunk az ASUS eszközökben az már egy másik kategória, de amikor én Tomato-ra váltottam és megkedveltem ezt a rendszert, akkor az ASUS gyári fw-k így néztek ki. [kép]
Új hozzászólás Aktív témák
- iMac 27" ( 2017 ) Core i7 1TB SSD 16Gb
- Eladó iPad Pro 11" (3. generáció) Wi-Fi + Cellular, 128GB + Apple Pencil 2 + tok + üvegfólia
- BONTATLAN GARANCIÁLIS APPLE IPHONE 17 PRO ÉS PRO MAX SZÉRIA
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 10GB OC - Garancia - Wellness done
- Honor Magic5 Pro 12/512gb, Zöld, 13 hónap garanciával, eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- KERESEM! LG UltraGear 45GS95QE // 39GX90SA
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest