Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Üdv a GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaston63
tag
válasz
aldebaran
üzenetére
ezt az SSH részt viszont nem találom
Indítás és elérés
Mentsd el a beállításokat (Save & Apply).
Indítsd el a szolgáltatást SSH-ból a biztonság kedvéért:service transmission start.
A Transmission saját webes felületét a http://192.168.8.1:9091 címen éred el.
Pro tipp: Ha a letöltések nem indulnak el, ellenőrizd a mappák írási jogosultságait az SSH-ban achmod 777 /mnt/sda1/downloadsparanccsal (bár biztonságosabb a specifikus felhasználó hozzárendelése).
-
klrt
tag
válasz
aldebaran
üzenetére
Köszönöm az infót!
Lehet én voltam a figyelmetlen, de a gyári felületen nem találtam olyan menüpontot, hogy tűzfal, vagy firewall .
Intruder2k5 pontosan megfogalmazta a problémámat.
Közben sikerült felraknom a Tomatot, elvileg be is állítottam mindent. Próba majd holnap. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
SztiviVander
addikt
válasz
aldebaran
üzenetére
Én inkább aurora (vagy mikor unom már akkor argon) párti vagyok, azt kicsit jobban testre lehet szabni
Az újabb alpha rebornból valamelyik bétát egyszer felraktam, de utána alig bírtam levakarni róla. Azóta nem próbálkoztam vele.
-
Kis érdekesség annak aki még esetleg nem ismerné: mobil kliens openwrt-hez androidra
Lehet hogy a gyári fw-el is megy, azon nem próbáltam, de igazából ha fent van a luci akkor szerintem működik vele. -
gaston63
tag
válasz
aldebaran
üzenetére
“gyári szoftverben előre fel van telepítve nagyon sokminden és csak egy kapcsolóval aktiválva ez az eszköz beállít mindent a tűzfaltól kezdve policy-ig, mindent. -> nekem ez van”
Nagyon jó!
Valami ilyesmire gondoltam én is. Olvastam, hogy te “csak” ezt használod.
Intruder2k5 írta, hogy gyárin nincs torrent kliens. Azt nem lehet utólag telepíteni rá?
Vagy más jutott eszembe, meg marad az RT N56 és
azon lesz a NAS. Olvastam itt olyanról, hogy kezdésként
nem ez volt fő router, csak mikor minden be lett állítva
akkor vette át ezt a szerepet. Az Asust utána lehet kötni? Így akkor nem kell kliens a Flint2-re. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
the radish
senior tag
válasz
aldebaran
üzenetére
Igaz Tomato alatt, de nekem meg az okozott egy kis fejtörést, hogy az iot eszközökből 4 kamerának meg kellett oldani a br0 smb elérését, de csak azt, a többinél viszont semmit. Viszont nem akartam még többet létrehozni, így egy firewall script segítségével sikerült megoldani.
És akkor még ott volt a PI-n futó adguard, ami pár másodperc késést okozott a dupla natolás miatt, mivel a br1 ugyanúgy azt a DNS-t használta, de azt is sikerült...Így utólag pofonegyszerű, viszont játszottam vele vagy fél éjszakát....
-
SztiviVander
addikt
válasz
aldebaran
üzenetére
Ebből azért így nehéz lenne kitalálni hogy miért. Nekem semmi gondom nem volt a 4.8.2 és a 4.8.3-as op24 -ekkel se, de nekem dhcp-s a wan nem pppoe mint a többségnek. Routerről se volt net vagy csak a kliesekről? Mit jelent a nem működik? Ping 8.8.8.8 se ment vagy csak a böngészőben nem jött be a popcornhub.com?
Luciban a network\diagnostics -ban lehet webes felületen is routerről pinget nézni vagy ssh-n. Amúgy a tomato64 is arra a 24.10.x-re épül mint a flint op24 bétának nevezett verziója. -
SztiviVander
addikt
válasz
aldebaran
üzenetére
a 4.8.4 snapshot az op21-es. az op24-ből csak gondolom hogy esetleg lesz valamikor újabb verzió, én azt tippeltem a 24.10.3 openwrt-ből azért nem csináltak saját verziót merthogy bugos volt és nem látták érdemesnek dolgozni vele. de hogy lesz-e és hogy pár nap vagy pár hét múlva lesz újabb op24-es azt ki tudja, erről nem adnak infót glinet fórumokon se pedig olvasgatom azokat is mikor van időm.
úgy értettem hogy ha felment az op24-es fw, akkor abban a luci felületen a system\software menüben lehet új csomagokat is telepíteni és az upgrade fülön lehet(ne) frissíteni is a már fent lévő csomagokat. erre írtam hogy ott ne frissítsd a fw-el együtt már feltelepült csomagokat és akkor nem lesz gond. op21-es fw alatt nincs ilyen probléma lehetőség mert annak a repojába már nem kerülnek új csomagok így frissíteni és elrontani se lehet

-
SztiviVander
addikt
válasz
aldebaran
üzenetére
Jajj, hát nem kell ám mindent elsőre elhinni az orákulumnak mert sokszor a legelső valami reddit fórumban talált választ beirja ami sokszor hülyeség is.
Amúgy simán upgradeltem a 4.8.2 stabilrol a 4.8.2 ow24-re és megmaradt minden beállitás. De a 4.8.3-ra is bátran ráengedném. Annyi hogy az ow24-esben már az opensource mtk sdk van (gyanitom a tomato64-ben is) és az a glinet szerint bugos, de én nem tapasztaltam semmi hibát azzal sem. Azt meg nem árulják el hogy pontosan miben rosszabb az opensource driver mint az ow21-ben lévő mediatekes.
-
SztiviVander
addikt
-
SztiviVander
addikt
válasz
aldebaran
üzenetére
Dehogynem. A gyari Ow21-es alapu stable fw-nel csak a gyari feluleten lehet a wifi beallitasoknal, a high az a max 1000mW-ot jelenti. Luciban hiaba allitgatod az teny.
Az ow24-es alapu gyari fw-ben pedig mar lucibol is lehet a teljesitmenyt allitani csak elobb pa-ra kell allitani a regiot. A wireless confok sem teljesen azonosak a ketfele openwrt alatt, ujban at lettek nevezve a radio adapterek es a regiben ilyen 40 meg 70 a txpower erteke, ow24 alatt meg mar dbm-ben kell beirni (20, 23, 27). Mellesleg t64 alatt is panama regioval (meg talan meg taiwan, thaifold, fulopszigetek) van csak 100mW-nal nagyobbra allitasi lehetoseg, -
válasz
aldebaran
üzenetére
Nem ez nem az sajnos , itt csak a lucy korábban elmentett beállításait lehet visszatölteni az "nvramba"
Tudom, hogy emlékeim szerint az áramtalanított router reset gombját benyomva tartva kell áram alá helyezni és mindadig nyomni, míg a led át nem vált lassú villogásba. De erősítsetek már meg vagy cáfoljatok kérlek! -
válasz
aldebaran
üzenetére
Köszi, de ezt most tanulópénznek könyvelem le. Nem bonyolítom újra. Örülök, hogy túl vagyok a fizetésen.
A kuponkódokat sosem tudtam eddig a helyükön kezelni. Már mikor a nejem a sparos kuponokkal közelít felém tolom visdsza neki, hogy na akkor menj és vásárold le Te. De ezt most elb@xtam nem is tudtam értelmezni, hogy miaz a CD0810 kód, azt hittem, hogy azt a régi vásárlóknak küldik a felhasználói fiókba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- Apple iPhone 16e 128 GB White 100% Akkumulátor 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Lenovo Legion Slim 5 Ryzen 7 7840HS 16GB 1000GB RTX 4060 OLED 120Hz 1év garancia
- DEKO DKHG03 Hőlégfúvó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest