- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17 - alap
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Kedvcsináló videó is jött a Vivo X300 szériához
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Üdv a GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lancethepant
lelkes újonc
válasz
SztiviVander #479 üzenetére
Érdekes, nem tudtam, hogy létezik ilyen projekt Plex futtatására OpenWrt-n.
Teszteltem egy kicsit a Tomato64-en a BPI-R3-amon, de ugyanez lenne a helyzet a GL-MT6000-en is, ugyanazzal a chippel. Valójában elég jól futott, sőt, még az 1080p kódolásokat is kezelte, amiket én csináltam. Egyszerűen letöltöttem a legújabb ARMv8 deb fájlt a weboldalról, és kicsomagoltam.
-
lancethepant
lelkes újonc
válasz
SztiviVander #468 üzenetére
Épp most küldtem el a következő commitot, ami elérhetővé teszi az uapsd opciót a Wifi felhasználói felületén. Még a hagyományos OpenWrt-ben sincs ilyen opció.
Mivel csak épphogy csak beküldtem, nem lesz elérhető, amíg a következő éjszakai build be nem fejeződik.
Ahogy találóan észrevetted, a Wifi felhasználói felület az OpenWrt felhasználói felületét mintázza, mivel a Wifi részeket tőlük kölcsönözzük. -
válasz
SztiviVander #479 üzenetére
Intruder utálni fog.
Én aztán nem! Aki rám hallgat, az azt csinál amit akar.
-
AcCEsS
senior tag
válasz
SztiviVander #468 üzenetére
Érdekes volt a beírásod, ez alapján több mindennek utánaolvastam. Használsz még valamilyen egyéb optimalizációt?
-
fila
senior tag
válasz
SztiviVander #475 üzenetére
köszi, nem mertem átírni a 192.168.8.1-et....
a routerben 192.168.50.1-re átírva, jó lesz ez...
Köszi!!!!még van vmi bibi, de ezt már sztem megoldom remélem,
- kamerákat látom a hálózaton, be tudok lépni
- nvr-ben is átírtam a gw-t, az ip címet, online jelzi az eszközt magát, de még az app-ban homokórázik, ha vissza akarok nézni valamit, -
fila
senior tag
válasz
SztiviVander #471 üzenetére
Gyári fw, flint a dhcp. 192.168.8.100-192.168.8.249-ig oszt ki IP címet.
A router AP módba rakva, a fotók az NVR-ről vannak.
Az NVR-el vannak gondjaim, mert a kamerák ip-je fixált 192.168.50.2 – 192.168.50.20. Ezeket a kamerába belépve tudom átírni, de ezekbe most be se tudok lépni.Intruder2k5: igen, bocs, igazad van. Kb ettől féltem az elején, hogy itt lesz vmi bibi, amire tudásilag nem vagyok felkészülve.
De átmegyek a Hálózati /IP kamera topicba, hátha van ötletük. -
válasz
SztiviVander #471 üzenetére
Ráadásul a téma is egyre kevésbé tartozik már ebbe a topikba.
-
fila
senior tag
válasz
SztiviVander #467 üzenetére
a flint lan ip-je elvileg a 192.168.8.1 ugye?
ezzel a beállítással nem megy
-
fila
senior tag
válasz
SztiviVander #460 üzenetére
G-flint->switch->router AP módban->NVR
Ez az NVR, mely látja a kamerákat, de kívülről nem érem el az NVR-t.
Hik App-on keresztül, azt írja offline. -
válasz
SztiviVander #441 üzenetére
Na ide feltettem a jffs.tar.gz file-t, amiben benne vannak a mymotd és a banner file-ok. Ezeket a benne lévő struktúrával ki kell csomagolni a /jffs mappába, és az...
Administration -> Scripts -> Init részbe betenni ezt,
cp -r -f -p /jffs/rootfs/* /
illetve az Administration -> Admin Access oldalon az SSH Server részben engedélyezd az Extended MOTD-t. Ha ez megvan, akkor reboot után már mennie kell az új MOTD-nek, vagy a reboot ki is váltható azzal, ha a fentebbi másolási parancsot lefuttatod terminálban.
-
xabolcs
őstag
válasz
Jópofa, nem akarod közkinccsé tenni?
En obsy sysinfo-jat hasznalom.
BusyBox v1.36.1 (2024-10-26 14:21:03 UTC) built-in shell (ash)
_______ ________ __
| |.-----.-----.-----.| | | |.----.| |_
| - || _ | -__| || | | || _|| _|
|_______|| __|_____|__|__||________||__| |____|
|__| W I R E L E S S F R E E D O M
-----------------------------------------------------
OpenWrt SNAPSHOT, r27913-a2aabc9a7a
| Machine: GL.iNet GL-MT6000 |
| Uptime: 149d, 06:50:45 |
| Load: 0.00 0.00 0.00 |
| Flash: total: 7.2GB, free: 7.0GB, used: 3% |
| Memory: total: 986.3MB, free: 834.9MB, used: 15% |
| lan: static, 192.168.xxx.yyy |
| wan: pppoe, ? |
| wan6: dhcpv6, ? |
root@GL-MT6000-82C ~ #
Intruder2k5: ahogy neked, ugy masvalakinek is eszebejutott szebbe tenni a logint!
Es pont az ilyen aprosagok teszik jobba az ember eletet! -
válasz
Jaa, dehogynem, csak nem gondoltam, hogy érdekel valakit, de akkor majd később felteszem a két file-t valahova.
Nem írtad, így nem tudom végül mit találtál meg, az admin felületen lévő opciót vagy a konfigot, de előbbi itt van. [kép]
-
szaboi6512
őstag
válasz
SztiviVander #252 üzenetére
Egyetértek... Nagy kockázat a garancia hiánya, de reméljük senkinek nem lesz rá szüksége.
-
válasz
SztiviVander #247 üzenetére
Hát igen... A saját áruházukban még van, ahonnan tudtommal Balinov is rendelte, csak hát az ára már ott sem annyi mint volt.
-
válasz
SztiviVander #2 üzenetére
Na szóval, a közben eltelt egy hét alatt meg is érkezett a router, és mert néhány napot volt már módom tesztelni, így lassan gyűlnek a tapasztalatok.is. Szóval az első bekapcsolás után rögtön fel is ajánlotta a gyári firmware (ami egyébként egy OpenWrt alapú firmware) frissítését, amit rá is tettem. Bár mivel nekem az eredeti célom is a Tomato használata volt, így ez nem sokáig maradt rajta. Annyit azért röviden róla, hogy van egy lényegre törő "basic" felülete, ahol a fontosabb funkciók elérhetők, illetve ezen belül egy "advanced" menü, amivel az OpenWrt LuCI felületre léphetünk át, és a végletekig mindent szét konfigolhatunk. Na de miután pár perc alatt jól megnéztem, neki is estem a Tomato-nak. Kezdésként az első kiadást, vagyis a tomato64-2024.4-gl-mt6000-sysupgrade.bin.zip fw-t tettem rá a gyári webes recovery felületen keresztül, majd erre ment rá a friss tomato64-2025.3-gl-mt6000-update.tzst update. Ezután egy-két napig csak a Xiaomi router mögött próbálgattam, tesztelgettem, de már több mint két napja élesben is ez megy. Méretre és tömegre is termetes a vas, de ami kellemes meglepetés, hogy kevésbé melegszik mint a Xiaomi Mi Router 3G, illetve még kevésbé, mint a korábbi BroadCom alapú ASUS-ok. Mondjuk a Tomato szerint azért ebben is 54-56 fok körül van a SoC és a WiFi is [kép], de jó a szellőzése, a ház kevésbé meleg, mint a korábbiak. Természetesen Entware is került fel a Tomato mellé, és fut rajta qBittorrent kliens is, illetve Samba, FTP, és DLNA kiszolgáló is egyben LAN-on. Ezekre egyelőre egy 2TB-os WD Red HDD van rajta, egy Sharkoon Swift Case Pro házban. Gyors tesztek alapján FTP-n nagyjából a Gbit-es port határáig, 105-108MB/sec-ig megy, Samba-n azért valamivel ez alatt, olyan 60-70MB/sec körüli sebességeket láttam, ext4 filerendszerrel. DLNA-n is határozottan érezhető az előrelépés, mert míg eddig a Xiaomi routerrel egy FHD filmet gyorstekeréssel előre tekerve a TV-n, pár száz másodpercnyi tartalom után mindig megakadt a művelet, majd pár másodperc várakozás után lehetett újra tovább tekerni, addig az új routerrel ilyen akadás nincs, akár az egész filmet is át tudom gyorstekerni. Persze ehhez lehet köze van annak is, hogy a WiFi kapcsolat is gyorsabb lett, szobán belül a TV ~800Mbps körüli linket produkál a routerrel, 5GHz-en.
Folytatás holnap, most már megyek aludni...
-
aldebaran
addikt
válasz
SztiviVander #2 üzenetére
Nekem ma jött meg Aliexpressen keresztül Németből.
Imádom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- VGA kibeszélő offtopik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux Mint
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Peugeot, Citroën topik
- További aktív témák...
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,Win.11
- DELL Optiplex Micro 7010 - i5 13500T - 16GB DDR4 - 512GB SSD
- Fujitsu ,15,6",8.gen.i5,világító.bill, 4G LTE,8-32GB/256-512,jó akku,Win.11,szép
- HP 15.6 ",AMD A10,jó állapotú,magyar billentyűzet,Win.11 is megy!!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3236
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3357
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest