- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nem. Azt az U-boot (rendszerbetöltő) webes felületéről tudod majd feltenni. Nekem két lépésben ment, ahogy itt le is írtam.
Kezdésként az első kiadást, vagyis a tomato64-2024.4-gl-mt6000-sysupgrade.bin.zip fw-t tettem rá a gyári webes recovery felületen keresztül, majd erre ment rá a friss tomato64-2025.3-gl-mt6000-update.tzst update.
Utóbbi linkelt file-t pedig már a Tomato saját firmware upgrade menüjéből tudod feltenni.
-
Igen kell regisztrálni, és tudsz fizetni EC-MC-vel is, meg PayPal-al és Google Pay-el is. Én sok éve használom, semmi gondom nem volt vele. De az Ali is egy piactér, én a routert pl. német raktárból vettem, itt is volt azt hiszem 4 nap alatt.
https://www.aliexpress.com/item/1005008647253445.html
CD0810 kóddal ugyanonnan jelenleg HUF43,638.00.
-
-
-
Most próbálgattam qBittorrent letöltést a routeren, úgy néz ki a 40-50MB/sec-et stabilan tudja tartani, de olykor láttam 70-72MB/sec-es kiugrásokat is.
-
Ha jól rémlik már MediaTek-re se nagyon lehetne, mert a Tomato GUI licence csak BroadCom-ra engedi használni azt. De nem akarok hülyeséget mondani, akit jobban érdekel majd utána jár. Szóval a lényeg, én már ezen is csodálkoztam, hogy MediaTek alapú router Tomato-t futtat.
A másik meg a jövő idő, hogy lesz, vagy nem lesz... A lényeg nekem az, hogy most nincs. Azért nem fogok most megvenni egy több tízezres vasat, hogy hátha majd lesz rá. Lényegében ezért nem vettem meg anno az ASUS TUF-AX3000-et se, pedig arra már el is kezdték fejleszteni a Tomato-t, csak ugye leállt a projekt.
-
-
válasz
Intruder2k5 #6 üzenetére
A melegedés témához még egy mondat... Az előbb megmértem a router burkolatának hőmérsékletét infra hőmérővel, nagyjából 33 és 37C fok között változik, szóval kézmeleg, miközben a szoba hőmérséklete 24C fok.
-
Szia!
Sorrendben ASUS WL-500gP, v1 és v2 is, RT-N12 D1, RT-N16, RT-N66U és RT-N18U voltak a Tomato-s routereim. Ja meg mellékesen volt egynéhány Linksys WRT54GL is, de nem éles használatban.
Funkcionalitásban én nem vettem észre sem hiányt sem többletet, bár az is igaz, hogy régen volt már Tomato-m, sebességben viszont egyértelműen veri az összes eddigit, de hát ez nem is csoda...
Működésben viszont kicsit eltér az eddigiektől, pl. a teljes fájlrendszer írható, akár a gyökérkönyvtárban és létre tudok hozni tetszőleges mappákat, épp ezért viszont nincs benne JFFS funkció. Ezen kívül nincs benne a hagyományos értelemben vett NVRAM se, hanem egy /nvram mappa van a gyökérkönyvtárban, és abban vannak tárolva a beállítások, külön-külön fájlokban. [kép]
Funkciók: [kép]
-
-
válasz
SztiviVander #2 üzenetére
Na szóval, a közben eltelt egy hét alatt meg is érkezett a router, és mert néhány napot volt már módom tesztelni, így lassan gyűlnek a tapasztalatok.is. Szóval az első bekapcsolás után rögtön fel is ajánlotta a gyári firmware (ami egyébként egy OpenWrt alapú firmware) frissítését, amit rá is tettem. Bár mivel nekem az eredeti célom is a Tomato használata volt, így ez nem sokáig maradt rajta. Annyit azért röviden róla, hogy van egy lényegre törő "basic" felülete, ahol a fontosabb funkciók elérhetők, illetve ezen belül egy "advanced" menü, amivel az OpenWrt LuCI felületre léphetünk át, és a végletekig mindent szét konfigolhatunk. Na de miután pár perc alatt jól megnéztem, neki is estem a Tomato-nak. Kezdésként az első kiadást, vagyis a tomato64-2024.4-gl-mt6000-sysupgrade.bin.zip fw-t tettem rá a gyári webes recovery felületen keresztül, majd erre ment rá a friss tomato64-2025.3-gl-mt6000-update.tzst update. Ezután egy-két napig csak a Xiaomi router mögött próbálgattam, tesztelgettem, de már több mint két napja élesben is ez megy. Méretre és tömegre is termetes a vas, de ami kellemes meglepetés, hogy kevésbé melegszik mint a Xiaomi Mi Router 3G, illetve még kevésbé, mint a korábbi BroadCom alapú ASUS-ok. Mondjuk a Tomato szerint azért ebben is 54-56 fok körül van a SoC és a WiFi is [kép], de jó a szellőzése, a ház kevésbé meleg, mint a korábbiak. Természetesen Entware is került fel a Tomato mellé, és fut rajta qBittorrent kliens is, illetve Samba, FTP, és DLNA kiszolgáló is egyben LAN-on. Ezekre egyelőre egy 2TB-os WD Red HDD van rajta, egy Sharkoon Swift Case Pro házban. Gyors tesztek alapján FTP-n nagyjából a Gbit-es port határáig, 105-108MB/sec-ig megy, Samba-n azért valamivel ez alatt, olyan 60-70MB/sec körüli sebességeket láttam, ext4 filerendszerrel. DLNA-n is határozottan érezhető az előrelépés, mert míg eddig a Xiaomi routerrel egy FHD filmet gyorstekeréssel előre tekerve a TV-n, pár száz másodpercnyi tartalom után mindig megakadt a művelet, majd pár másodperc várakozás után lehetett újra tovább tekerni, addig az új routerrel ilyen akadás nincs, akár az egész filmet is át tudom gyorstekerni. Persze ehhez lehet köze van annak is, hogy a WiFi kapcsolat is gyorsabb lett, szobán belül a TV ~800Mbps körüli linket produkál a routerrel, 5GHz-en.
Folytatás holnap, most már megyek aludni...
-
-
Akkor ez itt a GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router topikja. Bár egy bő héttel ezelőtt egyszer már megnyitottam, de a szerver defektje során sajnos az enyészeté lett, így most újra itt van.
Viszont nem is húzom tovább a bevezetőt, alább egy-két link, illetve a főbb hardveres paraméterek, aztán jöhetnek a tapasztalatok, vélemények.
CPU...........: MediaTek MT7986AV Quad-core @ 2.0GHz
RAM, flash....: DDR4 1GB / eMMC 8GB
WiFi..........: 1148Mbps (2.4GHz), 4804Mbps (5GHz)
Ethernet......: 1 x WAN (2.5G), 1 x WAN/LAN (2.5G), 4 x LANA router gyári szoftvere egy OpenWrt-n alapuló összeállítás, de van Tomato64, és natív OpenWrt támogatás is hozzá.
Hivatalos gyártói weboldala: https://www.gl-inet.com/products/gl-mt6000/
Wireless CAT (wikidevi): https://wikidevi.wi-cat.ru/GL.iNet_GL-MT6000_(Flint_2)
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- OLED TV topic
- LEGO klub
- Eredeti játékok OFF topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest