- iPhone topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Google Pixel topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Lehetetlenül vékony és hihetetlenül kemény (fotó)
-
Mobilarena
Üdv a GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Aham, most megpróbáltam én is, nekem sem megy. Valamikor régen, talán még RT-N16-on egyszer megpróbáltam, akkor ment, de az még a Shibby, vagy lehet a teddy_bear féle TomatoUSB volt. De a kép szerint úgy néz ki, hogy valamikor még a FreshTomato-ban is működött.
-
válasz
lancethepant #492 üzenetére
Szerintem a visszaállítás lehetséges, ha UART fejlécek vannak beforrasztva
Egészen addig, amíg nem sérül a rendszerbetöltő (bootloader) partíciója, ami ugye benne van a pakliban, ha ezekkel babrálunk. Ha már a bootloader sem működik, akkor csak a közvetlen flash (eMMC) írás lehet megoldás, amihez ugye kell egy működő ilyen eszköz (GL-MT6000) meg egy speciális firmware, ami kezeli a két eMMC-t, stb. Egy itteni fórumtárs régebben csinált ilyet, még TP-LINK WR1043ND routeren, saját OpenWrt build-el.
-
Megfelelő rendszerbetöltővel gondolom igen, de megjelenítő nélkül elég nehézkes lenne a váltás a rendszerek között, ahhoz mindig a rendszerbetöltőbe kellene előbb belépni, ott aktiválni a kívánt partíciót, újraindítani, stb. Biztos nem lenne lehetetlen, de a magam részéről kétlem, hogy ez egy router esetében megérné, és értelmét se nagyon látom a rendszerek cserélgetésének. Persze biztos vannak tőlem elvetemültebbek is.
-
Annyi, hogy frissítés után azért majd ellenőrizd a kernel verziót az about menüben, nehogy ebbe a "problémába" fuss bele. Ha a kernel nem a képen látható 6.6.86 verzió lesz a frissítés után, akkor futtasd le még egyszer a frissítést!
-
válasz
lancethepant #481 üzenetére
-
válasz
SztiviVander #479 üzenetére
Intruder utálni fog.
Én aztán nem! Aki rám hallgat, az azt csinál amit akar.
-
válasz
SztiviVander #471 üzenetére
Ráadásul a téma is egyre kevésbé tartozik már ebbe a topikba.
-
-
Üdv!
Először is rákötném a másik router egyik LAN portjára, azon a helyen ahol végelegesen is lenne, úgy már be tudod járni a területet amit le kéne fednie, és látod, hogy ki tudod-e váltani vele a másik kettőt. A webes felülete szerintem elég egyértelmű, bár a gyári szoftvert én nem sokáig láttam, hamar cseréltem Tomato64-re.
Azt nem tudom pontosan milyen javaslatot vársz, lényegében leírtad miket szeretnél beállítani, ezt megcsinálod és kész.
-
válasz
SztiviVander #441 üzenetére
Na ide feltettem a jffs.tar.gz file-t, amiben benne vannak a mymotd és a banner file-ok. Ezeket a benne lévő struktúrával ki kell csomagolni a /jffs mappába, és az...
Administration -> Scripts -> Init részbe betenni ezt,
cp -r -f -p /jffs/rootfs/* /
illetve az Administration -> Admin Access oldalon az SSH Server részben engedélyezd az Extended MOTD-t. Ha ez megvan, akkor reboot után már mennie kell az új MOTD-nek, vagy a reboot ki is váltható azzal, ha a fentebbi másolási parancsot lefuttatod terminálban.
-
Igen, hasonlóba én is belefutottam múltkor, a 2nd routeren ugye ritkán használom a WiFi-t, amikor használom, akkor is csak ilyen 1 méter távolságon belül, és ezért gondoltam, le is veszem 50mW-ra a teljesítményét, de úgy nekem se akart menni, így aztán most 100mW-on van.
-
Nem akarok más tollával ékeskedni, az igazság az, hogy az alapja ennek Tomato-ban már régen létezett [kép], már tizenévvel ezelőtt is így használtam ASUS routereken, talán csak a routernek megfelelő bannert adtam hozzá én, meg az utolsó sárga sort, illetve egy picit a formázáson igazítottam.
Aztán amikor váltottam Padavan-ra 2019-ben, akkor ott nem volt semmi ilyesmi, szóval meg kellett csinálni az egészet ott is.
[kép]
-
válasz
SztiviVander #441 üzenetére
Jaa, dehogynem, csak nem gondoltam, hogy érdekel valakit, de akkor majd később felteszem a két file-t valahova.
Nem írtad, így nem tudom végül mit találtál meg, az admin felületen lévő opciót vagy a konfigot, de előbbi itt van. [kép]
-
-
Ja igen, és most már a fő routeren is fehér a LED, akárcsak a másikon. lancethepant posztja után most már ez is értelmet nyert, mert nyilván a LED vezérlést is a kernel végzi, ezért volt korábban eltérő a két routeren a színük, miközben elvileg azonos volt a firmware verzió. Csak ugye a kernel volt más...
-
válasz
lancethepant #434 üzenetére
Ezt most már megoldottam a sysupgrade fw-vel, de köszi a hasznos infót! Mondjuk én régebben is mindig úgy csináltam, nem csak Tomato, hanem más firmware esetében is, hogy évente egyszer csináltam egy tiszta telepítést, amikor friss fw került a routerre, reset-eltem, és nem konfigurációs mentést töltöttem vissza, hanem mindent beállítottam újra manuálisan.
-
Igazából a 2nd routeren már fent volt és ment a megjelenése óta, szóval bízom benne, hogy nagy meglepetés nem fog érni, eddig is rendben működött. Csak délelőtt volt némi időm, meg a család se volt itthon, így nem okozott problémát 15 perc internet kimaradás, szóval gyorsban kicseréltem a fő routeren is, mert azon még a 2024-es volt frissítve 2025.3-ra.
-
-
Jó kérdés, nekem is eltér a két routeren a kernel verzió, de nekem az egyiken nightly build van, még a fő routeren ami élesben megy, a stabil 2025.3, én azt gondoltam, hogy ebből a különbség. Sőt, azt hiszem a fő routeren úgy van a 2025.3, hogy először az első 2024-es sysupgrade.bin került fel rá, és arra ment a 2025.3 .tzst file, frissítésként. Viszont nekem a másodlagos router sincs AP módban, az is simán routerként funkcionál, csak DHCP WAN módban kapcsolódik a fő router egyik LAN portjára. Erre azt hiszem már elsőként is a 2025.3 sysupgrade került fel, és erre mentek a nightly update-ek.
szerk.:
Igen, akkor ez lehet a megoldás. Viszont ha ez így van, akkor nem lesz elég mindig csak az upgrade file-t használni, hanem inkább tiszta telepítéssel feltenni a sysupgrade-t, mert úgy néz ki a .tzst file nem frissíti a kernelt. -
Csak halkan jegyzem meg, hogy a githubon sem talaltam meg a changelogot, de valszinuleg en vagyok a bena
Change log nincs, commitok vannak az activity menüben, ez tekinthető amolyan change log félének.
-
GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) IFPTM54C kuponnal 117.51 USD, vagyis 41448 HUF
-
-
Valszeg nvram torlest nem kellett volna beX-elni
Nem, azt tényleg nem.sem a 2025.3, sem a nighlty nem erzekeli jol a TZ-t, GMT helyett GMT+1-et detektal
Na de ha manuálisan átállítod (Basic - Time - Time Zone), akkor már jó nem? Gondolom ez IP geolokáció alapján megy, az meg sajnos nem mindig pontos.Egy kerdes, nightly-khez tenyleg nincs changelog vagy csak en benazok es nem talalom se a githubon, se a dedikalt honlapon vagy a linksysinfo-n?
Bár kicsit nyers a formátuma, de esetleg az aktivitás menü? -
-
-
Srácok, azért azt vegyük figyelembe a továbbiakban is, illetve gondolván azokra is akik kicsit sem beszélnek angolul, hogy a fórum elsődleges nyelve a magyar, szóval próbáljunk meg ennél maradni, vagy legalább röviden odaírni a hozzászólásba magyarul is, hogy miről van szó. Látom lancethepant is jól belejött, szerintem nekünk is menni fog.
-
válasz
lancethepant #387 üzenetére
Na látom lesz itt jó T64 támogatás...
Üdv a fórumon, örülünk, hogy itt vagy, és ezúton is köszönjük a munkád!
Well, I see there’s going to be some solid T64 support here...
Welcome to the forum, we’re glad to have you, and thank you for your work!
-
-
-
-
-
Ja hát végül is ezek nightly buildek, nem stabil kiadások... De jó ha legalább leírjuk itt, hogy más ne fusson bele, akinek szüksége lenne az említett funkciókra. Mondjuk az éles routeren nekem is a stabil 2025.3 van fent (igaz nem használok VPN-t), a tesztrouteren próbálgatom a többit, szóval nagy problémát nem okoz egy-egy ilyen hiba.
-
válasz
Intruder2k5 #290 üzenetére
Úgy néz ki javították a hibát, a 2025.3 GL-MT6000 AIO Nightly 09.05.25 már jól működik, megszűnt a hitelesítési probléma.
-
-
-
Na hazaértem előbb, és magyarázat helyett csináltam inkább két screenshot-ot a teszt routeren, csak másold le amelyiket szeretnéd.
1. Felhasználónév és jelszó kell az eléréshez: [kép]
2. Anonymous (névtelen) eléréssel használható: [kép]Ha beállítottad, akkor felül nyomj rá piros start gombra!
De véleményem szerint Windows-ban legalábbis a Samba egyszerűbb, simán fel tudod csatolni hálózati meghajtónak, és akkor azt bármikor bármilyen programból eléred. Persze mehet a kettő párhuzamosan is, és akkor mindig azt használod, amelyiket akarod.
-
-
-
100-200 mW az egészségügyi határérték
Igaz nem folyamatosan, de a GSM telefonok ennek akár a 10, 15x-ösével is adnak, ráadásul a fejedhez tartva azt, vagy épp mindig több is van belőle a környezetedben. Meg aztán laknak emberek több millió Wattal sugárzó rádióadók környezetében is, mint pl. Solt, 2 mega Watt. Szóval én nagyon nem parázok emiatt a 0,5 Watt miatt, ami szintén nem folyamatos adást jelent.
-
Ha mondjuk a lakás másik részében lenne szükséged ethernet kapcsolatra, de nem akarsz külön hálózatot. Mert ugye Wireless Client mód volt eddig is, de az NAT-ol, tehát egy új, másik alhálózat lesz a kliens router mögött, még ha bridge-ben használod, akkor ugyanaz, tehát pl. a DHCP-t is a fő router intézi.
-
válasz
Intruder2k5 #290 üzenetére
Érdekes ez a jelszó probléma, de főleg az, hogy a mai napig nem találok róla sehol, senki által jelzést. Vagy csak rosszul keresem... Lényeg a lényeg, ma is feltettem a tegnapi nightly fw-t, és arra jutottam, hogy ha csak kisbetűt, nagybetűt és számot tartalmazó jelszót adtam meg, akkor működik rendesen, de ha különleges karakter, írásjel is kerül bele, akkor már nem tudok többet belépni webes felületen, csak SSH-ban, és már ott is hiába állítok vissza bármilyen jelszót, a webes felület nem fogadta azt el. Azért ez érdekes, hogy nem tűnik fel senkinek...
Amúgy bekerült a nightly buldbe a wireless ethernet bridge mód.
-
Mi mindkét Flint 2 mindkét sávját 27dBm-n, vagyis 501mW-on használjuk. Az egész házban és az udvaron is jelentősen jobb lett a lefedettség, de az alap és az emelt WiFi teljesítmény között méréseket nem csináltam. A két Flint 2 az ami állandó helyen van, ott tudom mondani, hogy a korábbi -70dBm körüli kapcsolat úgy -58dBm-re javult, szóval tényleg jelentős a különbség. Én a magam részéről ettől feljebb nem szeretném emelni a teljesítményt.
-
válasz
the radish #348 üzenetére
Nagyszerű, szívesen!
-
Hogy mit fog meg, az legfőképp alkalmazott szűrőlistákon múlik, a Prohardver reklámokra meg ugye van más megoldás.
-
-
-
-
Valahol olvastam olyat is, hogy a hardveres flow-offload és a QoS nem feltétlenül barátok, szóval ha QoS használata az irány, akkor érdemes próbálkozni a szoftveres offloaddal. Amúgy milyen sebességű neted van? Nekem 1000/300-as PPPoE, de jelenleg nem használok flow-offload-ot, és simán bírja a router.
-
-
válasz
szaboi6512 #327 üzenetére
Így van. Egyébként lehet jóval kisebb is, mert amint látod az én df kimenetemben, az entware mérete mindössze ~70MB, szóval az 1GB is több mint elég neki, de biztos ami biztos, azért nagyobbra szoktam szabni azt a partíciót is.
-
-
válasz
szaboi6512 #322 üzenetére
Most akkor mégis ennyire sürgős?
Na szóval... Akkor maradjunk a két partíciós megoldásnál. Legyen egy kisebb, mondjuk 2-3GB méretű partíció az Entware-nek, és a maradék pedig az adatoknak. A particionálás és a formázás részleteire most nem térek ki, gondolom azt meg tudod oldani. A folytatás pedig összeollózva a korábban már leírtakból, valahogy így nézne ki:
Először is az
Administration -> Scripts -> Init
részbe tedd be ezt:mkdir -p /media/sys
mkdir -p /media/dataMajd az
USB and NAS -> USB Support
oldalon aRun after mounting
részbe írod be ezeket a sorokat:umount /tmp/mnt/*
mount -t ext4 -o rw,noatime,nodiratime,commit=15,data=writeback /dev/sda1 /media/sys
mount -t ext4 -o rw,noatime,nodiratime,commit=15,data=writeback /dev/sda2 /media/data
mount -o bind /media/sys /opt
/opt/etc/init.d/rc.unslung startHa ez megvan, akkor egy újraindítással csekkold le az eredményt
df -h
A kimenetben pedig ezt a három csatolást keresd:
Ha minden OK, akkor mehet is az entware telepítés:
/usr/sbin/entware-install.sh
Ha ez lefut, akkor megvan az alap rendszer, onnantól pedig azt telepítesz amit szeretnél még, mint pl. a Midnight Commander-t.
opkg install mc
Ha felment a qBittorrent is, akkor hátra van még a tűzfal script, hogy aktív módban fusson a kliens. Ehhez az
Administration -> Scripts -> Firewall
részbe tedd be ezt:iptables -D INPUT -j DROP
iptables -I INPUT -p tcp --dport 51412 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --dport 51412 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -j DROPA számokat értelemszerűen cseréled arra, amelyik portot használod a kliensben.
És ha minden igaz, akkor ennyi.
-
-
Igen, talán egy minimális kékes árnyalat van a fehérben is, de amikor kék, akkor az egyértelműen kék.
ITT mondjuk azt írja, hogy
Solid white: Working normally
, de a másik router is hibátlanul megy ~12 napja, és azon mégis kék. Meg persze egyáltalán nem biztos, hogy Tomato alatt is ugyanaz a szisztéma mint a gyári szofttal, csak arra nem jöttem még rá, hogy miért tér el a két routeren.ITT is van erről szó, most olvasgatom.
-
válasz
szaboi6512 #315 üzenetére
Semmi gond, az ötlet nem volt rossz, mert az éles routeren van HDD a másikon meg nincs, de sajnos nem ez volt a megoldás. Rádugtam egy SSD-t, ugyanúgy fehér maradt a LED, újra is indítottam, akkor is. Induláskor talán kettőt villan kéken, aztán úgy 15-20mp-ig világít kéken, és amikor feláll a rendszer, átvált fehérre.
-
Nektek milyen színű a LED a routeren? Azért kérdem, mert nekem az éles routeren kéken világít, még a másodlagoson fehéren. Gondoltam azért, mert a teszt router LAN portjai jelenleg üresek, így egy próba erejéig kihúztam az éles router LAN portjaiból is a két kábelt, de az akkor is maradt kék. Szóval minden működik rendesen mindkét routeren, de a logikát ebben nem sikerült még átlátni.
-
válasz
szaboi6512 #311 üzenetére
Szia!
Tehát... Én két részre osztanám a HDD-t ha lehet, bár nem feltétlenül muszáj. Szóval ha mondjuk már adott az ext4-es HDD, és van rajta adat is, akkor nem feltétlenül kell újra particionálni. Melyik megoldás lenne jó?
-
De en ezt rohadtul nem talalom a menuben.
Inkább Basic -> Network -> LAN lesz az.A cel az lenne, hogy igy bejussak a PVE-be,
Akkor én leginkább azt csinálnám, hogy erre az időre összekötném a laptopot (gépet) direktben a szerverrel, persze fix 192.168.50.x IP-t adva a gépnek, és úgy átírnám a szervert is. De ha minden áron a routerrel akarod megoldani, akkor egyszerűen erre az időre írd át a LAN IP címét a fentebb említett menüben. [kép]Ja, chatgpt azt mondja, save & reboot. Reboot ilyenkor muszaly?
Tomato-ban igazából az van, hogy ezeket magától intézi, tehát ahol elég újraindítani a szolgáltatást ott azt csinálja, ahol meg rebott kell, ott azt. De manuálisan nem szokott kelleni újraindítani, ha szükséges, akkor úgyis újraindul magától. -
-
-
-
-
-
Gondolom a Flint2-n, de tényleg csak rémlik, mintha ezért fordított volna nightly fw-t.
szerk.:
Ja megvan, nem is ő írta ezt, hanem attires. -
Ha használnál VPN-t, akkor kellhet a Nightly build, mintha fentebb az első napokban írta volna valaki, hogy a 2025.03-ban, még valami a VPN-el nem kerek, utána lett javítva. Mondjuk én nem használok VPN-t, így ezt nem tapasztaltam. Az éles routeremen nekem is a 2025.03 van még, a másodikon tesztelgetem az újabb fw-ket.
szerk.:
Jaa, talán csixy pont emiatt fordított magának. -
-
Próbálgattam a nightly buildeket, és úgy vettem észre, hogy a 25.08.25 jelenleg az utolsó, ami használható és jól működik. Az utána lévő kettőben amint megváltoztattam az admin jelszót telepítés után, már semmivel nem engedett bejelentkezni, sem az újjal, sem pedig a default jelszóval. Viszont érdekesség, hogy SSH-n meg be lehet lépni, ott elfogadja az új jelszót, csak a webes admin felület nem enged be. És itt jön a második csavar, egyelőre még nem működik a reset gomb, szóval újra kell flashelni a sysupgrade.bin-t, és úgy tér magához a rendszer.
-
-
-
-
Akkor ha jól látom döntő többségben nálad is mindenben jobb, kivéve talán a PS Slim feltöltést, az kicsit több az ASUS-al.
Én a második routerre meg a Tomato Nightly-t raktam fel, bár ez most nincs használva semmire, csak tesztelgetem. Az éles routeren azt úgyse lehet, a család kinyúvasztana a net kimaradások miatt.
Tomato64 Firmware 2025.3 GL-MT6000 AIO Nightly 08.23.25
-
Na előkotortam az M.2 SSD-t, és mértem még azzal is egyet-kettőt. Nyugalmi állapotban SSD-vel az USB porton 8.4 Watt, majd az SSD-n adatmásolás (~120MB/sec sebességgel) partíción belül, egyik mappából a másikba 9.6 Watt, és végül ugyanez az adatmásolás, plusz közben 5G WiFi-n letöltés a netről, úgy ~20MB/sec sebességgel, 11.2 Watt teljesítményfelvétellel járt.
-
Megmértem a router teljesítményfelvételét, mert kicsit "megrémisztett" a hozzá kapott gyári, 4A-es, 48W-os táp. Általában azért kisebb tápok szoktak ugye lenni a routerekhez, a Xiaomi MI-R3G-hez konkrétan 1,5W-os a gyári táp. De úgy néz ki kár volt aggódni, sőt szerintem még kimondottan takarékosnak mondható a cucc. Alapjáraton a teljesítményfelvétele 6,6 Watt, ha pedig 5G WiFi-n elkezdtem letölteni olyan ~30MB/sec sebességgel egy tesztfile-t, akkor 8 és 9,7 Watt között ugrált, 10 Watt-ot nem láttam ezalatt. Abból kiindulva, hogy a 10+ évvel ezelőtti routereknél sem volt ritka a 10-12 Watt, ez egyáltalán nem sok.
-
-
-
Igen, ez nálam is ilyen régi beidegződés, hogy a flashbe nem telepítünk dolgokat, mert nem használ neki a gyakori írás. Persze az idők során biztosan ez is sokat fejlődött már, és nem olyan flash van a mai routerekben mint 15 éve, de inkább én sem terhelem ezzel. Amit flashbe mentek, azok a forgalmi statisztikák, de ezt 24 vagy 48 órás intervallumban szoktam menteni. Ami log-ol olyat biztosan nem telepítenék a routerbe.
-
Srácok, csináltam egy offtopikot, ezzel a sok Ali-s meg mindenféle linkkel, szállítási infókkal, menjünk már át oda, hogy ne a szakmai topikot szemeteljük tele (velem az élen).
Köszi!
-
válasz
szaboi6512 #255 üzenetére
Bizony, 38k HUF, szép találat.
-
válasz
SztiviVander #247 üzenetére
Hát igen... A saját áruházukban még van, ahonnan tudtommal Balinov is rendelte, csak hát az ára már ott sem annyi mint volt.
-
-
-
-
Ja igen, TKIP-t már nem használunk, nem is biztonságos, de sajnos eddig nem jutottunk a screenshot-okkal. A kizárólagos WPA3-at meg azért nem ajánlom, mert ha olyan eszköz akarna csatlakozni ami még nem támogatja, akkor megint szívás lesz belőle, ha nem jut eszedbe épp akkor. Szóval talán ez az ideális középút, ami még a régebbi eszközöket is engedi csatlakozni, biztonságos is, és nem is korlátoz. Én magam ezt használom.
-
válasz
szaboi6512 #232 üzenetére
Hát amit ide betettem screenshot-ot, azon is közel 10MB/sec-el tölt, de egyrészt annyira volt limitálva, másrészt az a file mindössze 754MB volt, szóval felpörögni se nagyon volt ideje. Most megpróbáltam gyorsan megint a Transmission-t, egy linux.iso közel 40MB/sec sebességgel jött le, ugyanaz a torrent 3 perccel később qBIttorrent-el 50MB/sec körül volt. De szerintem itt már a HDD is lassított, mert eléggé kerregett is a sok szál miatt, szóval aki SSD-t köt rá, az qBittorrent-el szerintem mehet akár 70-80MB/sec köré is.
Ja igen, én nem szeretem a Transmission-t, szóval csak azoknak szoktam ajánlani, akik nem akarnak Entware telepítéssel időzni, csak a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldást keresik.
-
A /jffs/rootfs mappát megtarthatod, az később még jól jöhet másra is. Ugyanígy az Administration -> Scripts alatt is maradhat a parancs, legfeljebb a /jffs/rootfs mappából töröld ami nem kell, jelen esetben a ./usr/share/transmission/public_html alkönyvtárat a tartalmával együtt.
Ja igen, és láttam a videóban, hogy az Administration -> Scripts alatt csak annyi volt Neked is, hogy...
cp -r -f -p /jffs/rootfs/* /
mkdir -p /media/sys
mkdir -p /media/torrentDe Neked mintha három partíciód lett volna, volt így kéne a végére még egy harmadik sor is. Vagy nem?
mkdir -p /media/share
Meg ugyanúgy az USB mount scriptbe is kellene egy harmadik sor. Ezeket most törölted?
-
Ja, hát akkor azért nem jó az én leírásom... Akkor annyit kéne csinálni, hogy megkeresed az entware verziós transmission megfelelő file-jait, ami gondolom, de tényleg csak gondolom, hogy akkor talán az /opt/usr/share/transmission/public_html alatt lesznek, és azokat írod felül a letöltött tar-gz file tartalmával.
-
Pedig látszólag minden jó.
Milyen transmission.t használsz, azt ami a firmware-ben van, vagy entware-be telepítettél?
Ha entware verzió, akkor az a baj, ha a firmware-ben lévő, akkor kérnék egy screenshot-ot még a bittorrent oldalról is.
-
-
Egyébként emiatt nem kell feltétlenül fordítani, vannak letölthető nightly buildek is.
-
-
-
válasz
the radish #199 üzenetére
Akkor gondolom a Tomato64-ben régebbi van még. [kép]
-
Átírtam a leírást Tomato64-re is.
-
Ne mesterezz már please, tök ciki, nem vagyok én mester.
Kapásból ezt a kérdést is passzolom, nem tudok róla, hogy nagyon összeszedett dokumentáció lenne valahol, ez sajnos nem OpenWrt, aminek nagy fejlesztőcsapata van világszerte. Van egy foghíjas Wiki-je, de amúgy a funkcionalitásban a FreshTomato is lényegében azonos, a Tomato64 annak a forkja, és mivel a FreshTomato már egy sok éves fejlesztés, így arra keresve lehet előbb találsz válaszokat a kérdéseidre.
Ja és persze van Tomato firmware is.
-
Mobilon a 2.4GHz nekem se sokkal több, de mondjuk engem nem zavar.
Redmi Note 13 4G
2.4GHz [kép]
5GHz [kép]Párom tabletje (Xiaomi Pad 6)
2.4GHz és 5GHzSaját laptop
2.4GHz [kép]
5GHz [kép]Illetve amit írtam már minap, fiam szobájában a második Flint 2 is 5GHz linken csatlakozik az enyémhez, a két router között van körülbelül 9-10 méter távolság, 2 téglafal, és így szokott körülbelül 800-1000Mbps sebességen csatlakozni a két router egymáshoz.
Xiaomi routerekkel ez a link -70dBm körül volt, és a sebesség nem ment 300Mbps fölé, de inkább még kevesebb volt. Kábelen csatlakozva a második Flint 2-höz, ott is kb. 600-800Mbps-t lehet mérni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Avata drón +MasterAirscrew tuning propellerek
- iMac 27" ( 2017 ) Core i7 1TB SSD 16Gb
- Eladó iPad Pro 11" (3. generáció) Wi-Fi + Cellular, 128GB + Apple Pencil 2 + tok + üvegfólia
- BONTATLAN GARANCIÁLIS APPLE IPHONE 17 PRO ÉS PRO MAX SZÉRIA
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 10GB OC - Garancia - Wellness done
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF VG34VQL3A 34 180Hz VA 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest