Hirdetés
-
Mobilarena
Üdv a GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doom
aktív tag
válasz
SztiviVander
üzenetére
Az elmondásod alapján bármi egyszerűbb lett volna, csak nem vagyok hálózati guru, így nem nagyon ismerem az opciókat. Hallottam / olvastam, hogy tanácsos az iot eszközöket külön hálózatra tenni, megnéztem 1-2 YT videot, hogy egyeseknél hogy néz ki az otthoni hálózat, és próbáltam úgy összehozni. Azt nem tudtam, hogy a VLAN beállítás ilyen szívás lesz.
A guestre nem tenném, de akkor a másik két opciót majd lehet, hogy kipróbálom. Még kacérkodom a Tomato gondolatával, nem tudom, miben jobb, mint a gyári, bár most már azt legalább tudom, hogy VLAN beállításban jobb / egyszerűbb
"annak mintájára létrehozni az iot-nek interfészt, device-t meg tűzfal zónát?" - ez azt jelentené, hogy egy másik subnetet hozok létre? A guest az nem egy előre konfigurált vlan tulajdonképpen?
Megnéztem most egyébként a guest bridge-et, de az wireless interface, nekem meg LAN-os kell, szóval nem tudom annak a mintájára létrehozni. Már ott elakadok, hogy az "Add new interface" ablakban melyik "device"-t kellene választanom. Ha a "switch port: lan5"-öt kiválasztom, akkor az jó lesz, ha az 5-ös LAN portra akarom dugni a zigbee gateway-t?
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Western Digital Red Plus SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest