Hirdetés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Nubia Neo 3 GT 5G - játéktelefon
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Üdv a GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Elérhető lett...
-
Victorio
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, valahogy elkerülte a figyelmem.
-
Victorio
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Tudnál egy ilyen kupont adni? Nekem nincs, de akkor ennyit már bőven megérne, veszek egyet.
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
37 ezer alatt van, ha dollárban fizeti a delikvens.
-
peby92
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Lehúztam a kisebbik táp nélküli videót, nagy videóra állítottam spindown-t, így most túl élte az éjszakát.
Nem tudom hogy kell-e a swap, tranmission fut rajta, meg döntésben jellyfin, dockertől félek hogy megeszi a ramot. Belső flashre nem akartam swapot tenni, azt nehezebben cserélem ha sok írás miatt tönkre megy.Közbe jellyfinnel is szívok, nem találja a média fileokat, cserébe egész este 1.5-es loadon terhelte a routert. Bárkinek ezzel tapasztalata?
-
Laza...
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ez a nem használt routered? Mert az én használati grafikonom kicsit combosabb. Pl. memória foglaltság jelenleg 98%
90 alatt sztem még sosem volt -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen ezt észrevettem és be volt pipálva, a problémát az okozta, hogy a country settings-et default-on tartva nem indítja el az 5GHz-es rádiót, mindenképpen országot kell választani, csak akkor indul el.

-
attires
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Most az 1 perc lett az
alapértelmezéttajánlott... és sajnos nem vettem rögtön észre. -
Shummo
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem, mert ennyire nem értek hozzá. KÖszönöm az irányt.

-
Laza...
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Meg el kéne felejteni az nginxet is (minek egy home szerverre?) Nekem van összesen 2 porttovábbítás, semmi gondom nincs vele

így simán elérem a Homeassistant szerverem https://akarminevem.duckdns.org címen
-
Shummo
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Wan egy WDR4300, amit korábban még padavanhoz beállítottam bridgenek(Swtichnek).
Ott nem változtattam semmit.
MAIN router> WDR4300 > MINIPC> amin fut VM-en a Hassio static IPvel.
Ami eddig igy volt és Flintre is átvittem, hogy a nginx nekem a MIni PCn fut, így port forwardolva van GUIn :
⭐TCP 443 443 192.168.100.22 proxy_1
⭐TCP 80 80 192.168.100.22 proxy_2
⭐TCP 8123 8123 192.168.100.22 ( proxxy_hassio >> erre amugy lehet szükség sincs)
100.22 > a nginx ami kezeli a DDNS továbbítását a Hassiora, ami pedig LANon a "http://192.168.100.222:8123/" érhető el.
(megnéztem majd a köztes router nélkül. (itt most van elég port hálistennek) )
ChatGPT kéret hogy futassam :
iptables -t nat -L PREROUTING -n | grep 192.168.100.22 >> de nem adott outputot, amire ezt írta:
"
Yournvram showoutput confirms that all your port forwarding rules exist in NVRAM — but none of them are loaded intoiptables, which means Tomato’s firewall service never applied them after boot.
This is a known issue in Tomato64 (and some GL.iNet builds) — when the firewall starts before WAN (ppp0) or bridge (br0) are ready, it skips loadingportforwardrules.
So they exist in NVRAM but don’t appear in the runningiptablestable.
That’s exactly why you lose access randomly — sometimes firewall starts early (no rules), sometimes later (rules loaded correctly).
You can safely work around it by forcing Tomato to reapply firewall rules after all interfaces are up."
Azonban a service firewall restart után sincs az alábbi output amit várna :"DNAT tcp -- 0.0.0.0/0 -> 192.168.100.22:80DNAT tcp -- 0.0.0.0/0 -> 192.168.100.22:443DNAT tcp -- 0.0.0.0/0 -> 192.168.100.22:8123"Csak ha manuálisan megadom ezt:
"iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp --dport 80 -j DNAT --to-destination 192.168.100.22:80
iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp --dport 443 -j DNAT --to-destination 192.168.100.22:443
iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp --dport 8123 -j DNAT --to-destination 192.168.100.22:8123"
Viszont nem tudom erre van e szükség, ilyet eddig nem csinaltam...
Bocs ha értelmetlenséget irok, tökre elvesztem
" -
Shummo
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Na valóban lényegesen jobb a lefedettség, mint a korábbi Xiaomi MI3g-vel.
Kint a kapuban is van még 2.4 GHZ-n 15-20mbps a telefonom. A baj annyi, hogy a kapun lévő contact sensornak ez már kevés. -85 -90
Néha megy, néha nem, de többnyire offline.
Ezek a beállítások.
2.4 Ghz
AX
auto channel (ezt megnézem majd fixen)
width 20
power 24 dBm 251mW
cuontry: VA
WMM Mode - pipa
U-APSD - pipa
WPA2-psk
Lehet rajta esetleg még vmit javítani? -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ok köszi, ránézek majd.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Magyarországra úgy tűnik nem szállítanak.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Látom, igen, de én anno valamiért 2,4GHZ-en a Vatican City mellett kötöttem ki.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Mind a 13 csatorna megvan a így a 2,4Ghz-en?
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi az információkat. Lehet kipróbálom akkor ezt az új hardvert/sw.-t hamarosan.

-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Netgear R7000 Freshtomato alatt használok egy 3,84TB SSD-t egy partícióval és problémamentesen működik évek óta.
Ez a Tomato64 + Flint2 router milyen szinten van stabilitás tekintetében? Érdemes rá kicserélni a régi jól bevált konfigurációt ami 100-200 napos uptime-ot visz problémamentesen (áramszünetek miatt szakad csak meg).
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A sima gyarira is par perc, a stable-re, [link]
-
Shummo
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hamarosan kiderül. Úgy legyen, hogy nem kell bonyolítani
. -
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Koszi Mester, kiprobalom. Erdekes, csak a kivetel listaba lehet eszkoz IP-t hozzadni, nem pedig azokat, amiket konkretan figyelne az ember. Ugyanaz a logika, mint a BW monitornal.
lancethepant: ez a logika direkt igy van? Nehany esetben nem lenne user szemszogbol egyszerubb, ha azokat az eszkoz IP-ket kellene megadni, amit monitorozna az ember? Lehetne ez akar egy feature request is.

Logolassal altalanos kerdes: ugye 8GB eMMC belso tarhely van, letre lehet-e hozni azon a tarhelyen valahogy egy pl. Logs mappat, amit admin feluletrol (vagy SMB/CIFS/NFS-en keresztul) egy masik eszkozrol el lehet erni?
udv es koszi
B
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Csinaltam egy backupot, majd csont nelkul felment a jo regi nightly-re a stabil 2025.4. MInden beallitas megmaradt, szoval nem csinaltam magamnak 2-3 oras plussz szombati troubleshoot karikat.
Erdekes egyebkent, mas ne szivjon vele
Win10/Brave alatt belepve barmit csinalok, a lementendo cfg falj security risk es a Brave nem hajlando lementeni a gepre. Chrome alatt meg siman. Mindkettobol a legfrisebb van fenn
B
-
fila
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
én hamarabb raktam fel, mint ahogy írtad a javaslatot.
utána úgy voltam vele ha működik, akkor nem kínlódok sysupgrade-del
-
Victorio
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
&
Laza...
Sajnálattal hallom, hogy nem örökölte a jótulajdonságokat.
Az Asus RT-AC68U lassan dédnagypapa korú, és megjelent a családban az első WiFi7 eszköz: szóval lassan kellene egy kis fejlesztés az itthoni hálón, és gondoltam legyünk akkor jövőtállóak, rögtön rámegyek a WiFi7-re.
De ezek szerint nincs még jó és olcsó megoldás erre...Az aktív hűtést nem egy kikötéssel terveztem volna likvidálni. Kivágtam volna a házat és kapott volna egy bazi kilógó bordát. Valahogy így.
-
Laza...
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Most, mikor routert kerestem a régi Mi-3G helyett, pont ezen az úton indultam el, úgydöntöttem (főleg eszközök hiányában), hogy elég egyelőre nekem ez a Flint router, és nem bántam meg. Parádés a wifije, sok 2,4GHz eszközöm van (okos otthon - Home assistant), ezekhez inkább erős 2,4Ghz wifi kell (nekem) a sok eszköz miatt. Ott is van jel, ahová a kis xiaomi nem ért el (Padavan alatt pedig elég jól nyomta..). Én Tomato helyett valszeg szűz OpenWrt-t rakok majd fel, azt ismerem, a paradicsomot meg meghagyom levesnek

A Flint 3 meg nem sikerült ennyire jól, engem kifejezetten idegesítene a venti, nemcsak hangban. Vegyes tapasztalatokat olvastam vele kapcsolatban, és inkább visszalépésnek minősítik mindenhol a Flint 2-höz képest. Akinek nem kell a 6Ghz, (és a router mellé kockulás), az szerintem egyelőre nyugodtan skippelheti pár évre a wifi 7-et (szerintem).
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
hétvégén meglesz a program ,asszem .beállítás backupot érdemes csinálni ?másfél hónapos nightlyrol frissitenek -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
És kijött a tényleges 2025.4 is, ha valakit érdekel.
-
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szerintem a ft -ban van a gond eleve (driver gondolom), en is probaltam meg regebben az ac68u-n szinten egy huawei e3... valami feher 4g telekomtol szarmazo sticket, de nem tudtam eletre lehelni. Aztan forumokon talaltam hogy at kene allitani olyan modba (az a valami hilink modem vagy mi) amikor csak a modem resze el es nincs az a beepitett cd imitalo funkcioja amin rajta van a telekomos app meg a win driverek, es bar elvileg az en verziomra valo volt a fw amit raeroszakoltam de sikeresen le is teglaztam vele a sticket ugyhogy az repult a kukaba es azota eszembe se jutott ilyennel probalkozni. Nagy kar nem volt erte, meg cegnel selejteztuk le mert eleve valami CATzero koruli tudasa volt es win alatt is (ott mukodott a fw buzeralas elott) lassu volt mint a toloszekes csiga, talan ilyen 1-1.5Mbit jott ki belole max.
-
Laza...
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én is kipróbáltam a tartaléktelóval, a routeren eredeti fw. A teló egy Poco F3
Bekapcsoltam az usb megosztást, és pöcc röff ment
-
fila
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
jópár éve ezt a modemet simán használtam hónapokig talán az első verziós 1043ND-ben,
akkor már variáltam valamit vele, de már fogalmam sincs mit
(telekomos a stick, de most is megy simán PC-be dugva Yetteles kártyával) -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az mondjuk érdekes, hogy a Tomato64 WiKi-ben azt írja az USB 4G modemekhez, hogy...
Check USB and 3G/4G/5G modem support are enabled in the USB Support menu for the modem to be detected.
Emlékszem is rá, hogy régebben volt ilyen opció, de most nem látom. Esetleg ha járna erre lancethepant, ő megszakérthetné ezt a dolgot.
-
fila
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
log:

a modem firmwaret kellene variálni ahogy látom

-
fila
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
köszi, jó ötlet.
sajna nem megy

Ahogy nézem itt [link] , kellene lenni ezen az oldalon egy 3G/4G modem pipa lehetőségnek, ami nincs:
-
Laza...
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Már nem, mert átírtam a portját. Müxik mostmár

Köszi h foglalkoztál vele
-
Laza...
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Forward, egy virtuális gépen fut a szolgáltatás
Amikor tesztelem, természetesen fut. Simán ment a MI-3G-vel, nehogy már emiatt tegyem vissza...
Eszerint van csinálva [link] Ment is a régi routerrel simán
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Na úgy néz ki a hiba ki lett javítva, immár tökéletesen működik a DDNS a WAN interfészről is, és külső IP checker oldallal is, szóval éjjel majd felteszem ezt az éles routerre is.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Közben lett 10.11.2025 nightly fw is, mindjárt feltolom a tesztrouterre, aztán meglátom mi változott DDNS ügyben.
-
pchris
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nekem is érkezik, illetve már kihozta egyszer a posta, csak nem voltam itthon. Én AliExpress-ről rendeltem meg. UK shopból. Kuponokat £80 volt az ára, illetve itt UK-ben léteznek cashback oldalak, amiken keresztül rendelve még kapsz visszatérítést pár hét/hónap múlva vissza. Ez ebben az esetben még £12 lesz. Így már át tudtam nyomni a családi költségvetés szigorú őrén (asszony) is.
Az Asus WL-500gP után újra tomato lesz egy routeremen. Köszönöm az itteni információkat. Már vissza olvastam a fórumot, nem hinném, hogy gondom lenne a telepítéssel, beállítással. -
Laza...
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
Laza...
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Na, sikerült kuponozva 42 ezerért megvenni. Dojcslandól hozzák
-
Laza...
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, akkor nem csak én nem találok most jó árban. Egy Alis eladónál van HUF48,638.90 -fért, akkor várok még kicsit vele...
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem mondtam hogy tomato-ban nem lehetne beállítani csak nincs kivezetve a webfelületre.
Openwrt-s vendégwifi leírás (hivatalos) ebben nem említi a guest és a lan letűzfalazását. De ha megnézed ezt: vendégwifi leírás dumb-ap -n (hivatalos) akkor ott kitér a vendég és a lan letűzfalazására "Block all traffic that comes from “guest” zone if the guest wants to connect to network devices in your “LAN” zone", ezek a tűzfal szabályok sima, nem ap-s vendég wifi-re is alkalmazhatóak. -
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ezzel csak az a gond ha jól látom nincs tűzfalszabályokkal elválasztva a vendég wifi és a lan, az ip tartomány elkülönítés önmagában nem elég ha jól tudom. Ha valaki fellép a vendég wifi-re és utána manuálisan ip címet változtat egy a lan ip tartományába eső címre, akkor ugyanúgy elér minden eszközt mintha nem a vendéghálózatban lenne. Openwrt-s vendég wifi leírások kitérnek a vendég wifi és a lan letűzfalazására. Szóval lehet hogy itt mégiscsak az Openwrt a nyerő, bármennyire is idegenkedsz tőle
luci-ban összakttintgathatóak a megfelelő tűzfalszabályok. -
fila
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
köszi,
beállítottam ezeket, de valami biztos kimaradt, vagy nem jól csináltam, mert be tudok lépni a tomato64 beállítási felületére a vendéghálózati wifin (192.168.50.1-re)

-
fila
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
itt ahogy látom, van bőven beállítási lehetőség..
jövő héten kipróbálom
-
fila
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
és brutálisan lassan tényleg bejönnek csak mobiltickkel a weblapok....
de hogy fogom rávenni, hogy 4G-n menjen
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Na, sikeresen el**tam a fel delutant megint, ChatGPT, ClaudeAI, volt egy kis ppoe csatlakozasi kernel panik (nalam, nem ment egesz lakasban a net, de megoldottam).
Arra jutottunk, hogy mivel a tracert valahol az 5-ik/6-ik hop utan elhasal valszeg valami az ISP-m es a kovetkezo, kozbenso lepesnel elhasal, mielott a hop a PH-t elerne. Cloudfare WARP appal mind telefonon, mind win10 alatt elertem most mar VPN nelkul is a PH-t.Szuboptimalis, es oszinten megmondva teljesen ertetlenul allok a dolog elott
-
fila
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
havi 1x megszakad egy fél napra a Digi(One) net, gondoltam legyen mellette tartalék ilyenkorra
még próbálgatom
-
fila
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
a modem LTE Cat4 modem, , azt írja LTE Multi-mód képes Usb modem ( ez 4G?, passz)
Ilyen opciót nem tudok kiválasztanimajd kipróbálom pc-re dugva, milyen sebességgel megy
-
attires
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Meglehet…
Mindenesetre majd nézni fogom, mert egyszer már jártam úgy hogy lejárt az egyik CA-m…
Azóta “szeretem” ha legalább 2-3 évig érvényes 😁 -
attires
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm szépen!
Ezek szerint "gyárilag" fordításkor "került" bele... -
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
varjal, kikapcsolt VPN mellett ceges lapos OK, kikapcsolt VPN mellett (mas VPN szolgaltato) telefonon es egy masik androidos tableten NOK. Nem vagyok 100%-ig meggyozodve, hogy ez ISP - bar teljesen kizarni sem tudom
Kozben megneztem a haztartasban talalhato tobbi eszkozzel. Pixel 8 Pro, Oppo telo, 2 Lenovo androidos tab (eltero android verzioval), Chromecast with Google TV. Egyikkel sem jon be egyik PH-s domain se.
Sot, privat Lenovo T480S-en (w10) sem.
Pingelni sem tudom a prohardver.hu-t, nslookup-ra server unknown, address 192.168.1.1, non-authortative server name prohardver.hu, ip 92.61.114.179 jon vissza. IP alapjan sem tudom elerni a PH kezdoldalt. Egyedul a ceges (w11) laposon megy VPN nelkul is.
Minden jel arra mutat - mar amennyire ertek hozza - hogy ISP oldal. Szerintetek? Erdemes lenne felhivnom az ISP-met?
udv
Bali -
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Erdekes, de nem, nap vegen mindig lelovom a ceges VPN-t. 100%, hogy tegnap este, amikor neztem laposon a normal 5ghz-es SSID-n logtam, VPN off.
Viszont reggel, mikor olvastam a hsz-edet probakeppen bekapcsoltam a telefonon wifi mellett a VPN-nt es megy a PH minden domainje.
IP checker erdekes, most ceges elott ulve, VPN-nel IP cimem X, VPN off IP cim Y, telefonon VPN off-ban ugyanazt az IP-t latom, mint laposon VPN off-nal.
WIFI kapcsolatnal mind a ketto eszkozon (VPN off allasban) ugyanaz a DNS - 192.168.1.1 (Unencrypted), ami ugye a router IP cime
Probaltam tegnap hogy 1.1.1.1-et meg 8.8.8.8-at allitok be a telefonon kezzel, ugy sem volt jo
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Android alól (d)nslookup oké wifin ,de ping timeout,nem értem ,minden más oldal megy ,reddit ,9gag ,csak a szentháromság koronaekkove,a ph nem .8kor elugrottam asszonykaert mert végzett a melóval ,hazaértünk 40 perc múlva és nem megy .

Úgy látszik vonzom az ilyen anomáliakat..
-
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Bizony ment mert emlekszem mindent kiprobaltam benne mikor eloszor raraktam 2021 elejen az ac68u-ra a FT-t. De azota se kapcsoltam be mert nekem nincs ra szuksegem, szoval passz hogy mikor romlott el.
-
xabolcs
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ha már a bootloader sem működik, akkor ...
... akkor jon a kepbe Chuanhong Guo mtk_uartboot munkaja!

Termeszetesen az inditofajlokat be kell szerezni hozza!Ahogy a README irja:
With this, it's possible to recover Mediatek ARM routers over UART even if the bootloader in flash is completely broken.
Voltam olyan szerencsetlen, hogy ki kellett probaljam (egy masik routeren)! -
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ja, értem, köszi. Vannak fontosabb featurek, akkor csak egy javított kód kéne, és idővel kitisztulna.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
megvan [kép]
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
:) Csak motoszkált a bogár a fejemben.
A gyári openwrt két configot cserélget , vagy a gyári reszelgetett gui van , vagy át lehet váltani echte LuCI-ra. Persze ez csak config csere nem teljes oprendszer. -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
OK. Köszönöm, így lesz!
Én már nem a teszt tzst-t fogom használni, hanem a legutolsó nightly buidet. -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ha tzst kiterjesztésű fájllal frissítek, akkor a beállításaim megmaradhatnak ugye? Ez csak az aktív fájlrendszer megfelelő mappáit írja felül nemde? Nem kell az nvramot utána törölni? Mentsek előtte configot és update után vissza kell tölteni, vagy ez csak egy lehetőség? Ez a rendszer már nem használ squashfs fájlt a firmware céljára? Hogy is van ez? Az akarmifw.bin az squashfs? Előfordulhat, hogy a fw, amit bin formájában töltöttem fel egy avultasabb régebbi tartalom és routeren meg egy újabb verzió teszi éppen a dolgát?
-
fila
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
nem kell, nem volt beállítva.
most megnéztem az AP-n az alapértelmezett átjáró 192.168.8.1, kipróbálom azt az nvr-en
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi!
Kicsit átszabtam magamnak [kép]
-
fila
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi,
letesztelem akkor először a jel erősséget, a régi routerre kötve!A pincében lévő router beállításakor mire kell figyelnem?
A fix IP címekkel nem lesz kavar? -
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen a felületen találtam meg, de annyira pici az a "+" jel hogy egy ideig simán "-" -nak néztem így azzal nem is foglalkoztam. Aztán véletlen fölé vittem az egeret és a piros gombon már látszott rendesen a + jel.
-
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nagyon pofás lett, köszi!
Igaz nem túl sűrűn lépek be ssh-n, de amikor igen akkor nézzen már ki azért valahogy 
-
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Jópofa, nem akarod közkinccsé tenni?

-
Jelentem reggel megjött úgyhogy csatlakoztam a flin(t)stone családhoz, remek ez a cucc tényleg. Nekem a gyári felülete is nagyon bejön, reszponzív, logikus, átlátható, nem zsúfolt, egyszóval modern. Nekem ez is egy fontos szempont volt hogy ha valami olyan kell amit (még) nem lehet tomato alatt megoldani akkor nem egy bebetonzott gyári fw-re lehet váltani hanem egy openwrt alapra. De most paradicsom lesz (van) rajta egyelőre, ilyen sima upgrade rég volt, 2025.3 sysupgrade bin pikkpakk felment rá, de előtte rátettem azért a gyári 4.8.2 frissítést.
-Azt jól sejtem hogy nincs új wifi adapter létrehozás opció? Guest wifi akkor kilőve? A wifi rész gyanúsan az openwrt-re hajaz, lehet hogy ez a rész még nincs teljesen kész?Vagy ssh-n megszerkesztve a wifi configot tudok hozzáadni csak a felületre nincs kivezetve? Na mindjárt meglesem.
Megtaláltam
De ez olyan se nem tomato se nem openwrt-s megoldás 
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hoppá! Akkor le sem tagadhatom a kernel verziómat, ha kék a ledem.
Cfg save majd visszatölt oké lesz így, ha sysupgradelek én is? -
AcCEsS
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Merészkedünk, merészkedünk?
Én a késve megérkezett második routert pár nap járatás után tegnap este beállítottam fő routernek. Egyelőre minden ok, egy dolog tűnt fel, ami a működést nem befolyásolja, csak fura. A fő routeren fut a dnsmasq, amihez az általad mutatott péda segítségével adtam meg a host neveket. Léteznek dinamikusan kiosztott ip címek is, azoknál az elv ugyanaz, csak ip-cím nékül, pl. dhcp-host=00:22:33:44:55:66,kriszti-tablet Teljesen jól működik, a mac cím alapján beazonosított nevet írja ki a dhcp által kiosztott random ip-címek mellé. Viszont az ap módban (csak wireless, nincs wan + nincs dhcp) működő ethernettel bekötött második router ezeket a fő routeren beállított név bejegyzéseket nem látja teljes egészében, amit nem értek. A Device List menüben a mac címek mellett 4-5-6 bejegyzés mellől hiányzik az ip-cím és a név, pedig a fő routeren minden ok. Meg tudom pingelni a routerből az adott eszközt, de arp-ot lekérve sincs a név a listában, csak mac + ip, a név helyett ? van. Nem mindig ugyanazok a nevek hiányoznak, teljesen random a jelenség, illetve egy csomó más eszköz meg jól van listázva a Device menüben. Nem értem, furi. 
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Majd írj tapasztalatokat
egyenlőre a 25/08 nightly megy nálam -
AcCEsS
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, szerkesztettem a korábbi bejegyzésem, egyértelműen újabb az update kernelverziója! Tehát a .tzst-vel lett újabb a verzió!
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Jaa ,na ehhez én már láma vagyok ,mármint értelmezni
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Mondom én ,hülye a saját kárán ..
Time:nem hiszem ,bármilyen ip checker oldalon nézem ,mindig látom hogy ír ip és szolgáltató név
Activity menüt én megmondom őszintén nem látok a router guin
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ez olyan mint Merlin alatt az atmbol felrakott dns director ?
-
AcCEsS
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm, tökéletes!
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Természetesen ,elnézést kérek

Leviszem a kutyát egy körre és felrakom a nightly uccso .ott minden beállítás veszik ?ip reservation ,wifi beállítások érdekelnek ,a több mehet a levesbe ,full gyaluval
-
AcCEsS
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hihetetlen, hogy a fejlesztő is regisztrált a fórumba!
Na, ilyet se láttam még! Ez ám az odaadás egy téma iránt!
Köszönjük! Ma végre kaptam értesítést, hogy csomagom érkezik, remélem a másik router példány jön meg. 3 perc különbséggel rendeltem meg a két routert, az első 08.25-én már nálam volt, ezt meg körbeutaztatták a fél világon! 
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
https://raw.githubusercontent.com/StevenBlack/hosts/master/hosts, ez az egyetlen extra ,ami a Te default selectionodhoz képest eltérés .most kivettem ,csak a default db van engedelyezve
Reggelre meglatom,most lassan elteszem magam holnapra
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
majd nézzél rá estefelé ,ha nem gond ,kíváncsi vagyok hogy csak nálam jön elő és hogy nightlyvel is vagy csak az utolsó stablevel -
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Megtenned?most nézem ,előző posztom óta megint ki van kapcsolva
-
attires
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Örülök hogy megoldódott a hitelesítési probléma (problémád). Én is kipróbáltam tegnap, de rögtön vissza is raktam az augusztus 25.-i verziót, mivel nekem meg csak azzal működik jól az OpenVPN és a tűzfal szabályaim... Érdekes dolgok ezek.
Egyszer biztosam mindent kijavítanak
. -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Úgy néz ki javították a hibát, a 2025.3 GL-MT6000 AIO Nightly 09.05.25 már jól működik, megszűnt a hitelesítési probléma.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm, akkor linuxon az MC-t fogom használni.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi. Igen sikerült. Működik! Az Anonymus verziót választottam. WinSCP-vel megy windowson. Linuxon terminallal kell majd használni? Mit kell beírni a loginhoz? Gondolom valami ilyesmit? ftp@192.168.8.1:21 ?
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm!
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm szépen!
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, hogyan kell az ftp-t beélesíteni? Már az első ablak beugrik, hogy tegye-e az NVRAM-ba. Ettől máris bekakiltam. Szóval egy link, vagy egy rövid ukáz sokat segítene nekem.
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az mire jó ?mármint a WEB?
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Érdekes ez a jelszó probléma, de főleg az, hogy a mai napig nem találok róla sehol, senki által jelzést. Vagy csak rosszul keresem... Lényeg a lényeg, ma is feltettem a tegnapi nightly fw-t, és arra jutottam, hogy ha csak kisbetűt, nagybetűt és számot tartalmazó jelszót adtam meg, akkor működik rendesen, de ha különleges karakter, írásjel is kerül bele, akkor már nem tudok többet belépni webes felületen, csak SSH-ban, és már ott is hiába állítok vissza bármilyen jelszót, a webes felület nem fogadta azt el. Azért ez érdekes, hogy nem tűnik fel senkinek...
Amúgy bekerült a nightly buldbe a wireless ethernet bridge mód.
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ugyan nem Tomato (Pi), de jeleztem, hogy a múltkor nem sikerült, nos ismételt próbálkozást kövezően már nálam is:
Tavasszal egyszerűen rossz helyre tettem /vagy nem jó elérési utat adtam meg/ és valahol olvastam, hogy ez az új nem cserélhető, így el is engedtem.
Erre most az első próbálkozásra sikerült.
Úgyhogy köszi. -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
igen van . pár ezer Ft.
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Jaa ,ezt láttam ,vajon működhet piholehoz is használt blcklisttel?
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ugyugy ,csakhogy néha épp én vagyok a probléma ..
Ma tervezem délután a transmit6powerreljatszadozast,de előtte korkerdes,adblockot ti hogy oldjatok meg router szinten ?ugye a stock glintes fwben van agh,t64ban meg nincsen
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Most hogy mondod ,rémlik nekem is valami erről a lynksysfirumos topikbol
Amúgy kikapcsoltam q qos ,1000/100 optika ,PPPoE ,jobban belegondolva, nincs rá semmi szükség
Céges dolgok céges vpnen így is jobban hasitanak,minden remote rendszer porgosebbnek tűnt egész múlt héten ,pedig akkor csak ap volt Asus mögé kötve ,egyedül egy 45 perces céges session volt tegnap reggel ,már csak a flinttel ,mint kizárólagos routerrel a rendszerben ,mert főnököm kért egy kis szívességet tegnap hovegi zárás alkalmával
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
THX. Már most rémlik, hogy az NVME SSD-re így csináltan.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A partíciós séma mindegy hogy MBR , vagy GPT ?
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Kék (halvány szürkés ibolyás kék), működik, Lan és Wan is megy, entware, transmission, mindkét wifi is megy. Saját "nightly" build.
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Rendben.
Köszönöm -
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A particionálás és a formázás részleteire most nem térek ki, gondolom azt meg tudod oldani.
Azaz készítsék 2 partíciót az alábbiak szerint?Legyen egy kisebb, mondjuk 2-3GB méretű partíció az Entware-nek, és a maradék pedig az adatoknak.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P PRO i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB CM TD500 700W
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Ha mindkettőt viszed, 170ért tied! - Apple Thunderbolt Display
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
90 alatt sztem még sosem volt

.

De ez olyan se nem tomato se nem openwrt-s megoldás

Na, ilyet se láttam még! Ez ám az odaadás egy téma iránt!
.