Hirdetés
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
válasz
lacibattya #64297 üzenetére
Még ha kitekernéd ugyanazt a hangot amit Hetfield használ, akkor se szólna jól magába, csak zenébe basszusgitárral, másodgitárral együtt. Oszd meg a Presetet, adhatunk tippet mire állítsd be hogy jobban közelítsen. De meghallgathatod akár az izolált gitárhangot is, és egy felvett powerchord-ot összehasonlíthatod spektrum analizer-el DAW-ba.
Slash-nek sincs egy túlbonyolított gitárcucca, csak benne van az anyag, de apróságok ott is annak amit nem mindenki tud.
Alexios-Felesleges azzal példálózni hogy ki mit használ. Neked meg főleg nem releváns mit használ a Maiden. Használnak Axe FX-et is már, de ugyanúgy ott vannak a régi 100/100-as Marshall végfokok meg a JMP-1 előfokok, teljesen jogosan, profi zenészek ragaszkodnak a régi eszközökhöz, ők se mentek el úgy turnézni egy teljesen új eszközzel hogy még nem bizonyított a Fractal.
Érdekes módon az idei rigben meg nincs már Fractal. -
Alexios
veterán
Jaja, minden kezdő amikor nem csöves cuccot használnak, ezért használja az általad linkelt Maiden is az axefx-et.
Tényleg muszáj ezt állandóan? Szerinted a csöves mindenek felett, mások szerint a multi is egy valid megoldás, felőlem írjuk be topik összefoglalóba, de baromi unalmas már az ezen való pörgés állandóan.(minden oldalról) -
lacibattya
csendes tag
válasz
Ba cy lus #64294 üzenetére
Ízlések...Biztosan van olyan nyers gitárhang amit imádnék csak ugye nem vagyok
művész.Képtelen vagyok kitekerni,ezért marad hogy pár percre Slash,Hetfield,stb.legyek
(majdnem)Ugye verset is csak kevesen tudnak írni, de többen egész jól elszavalják.Nekem ez jut meg kell becsülni!A techinikát meg helyén kell kezelni.
-
consono
nagyúr
válasz
Ba cy lus #64294 üzenetére
Jó, akkor te vagy a kivétel
Én A-B-zem a Spark Minit: egyik oldalról megy bele a kanóc, ha csak gyorsan akarok valamit gitározni, mindenféle macera nélkül, a másik ágon meg be van kötve a pedalboard, ha olyanom van, hogy tekergetni akarok (ehhez van egy tök üres Spark presetem, amiben semmi nincs). -
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del #64293 üzenetére
Ez is már el lett mondva nem 1x hogy nem fogod se a csöves erősítőből se a Spark-ból ugyanolyan hangzással hallani ahogy a lemezen hallottad. Felesleges ismételgetni megértette már mindenki, még az is akinek nincs diplomája.
Erre való egy modellezős vagy tone capture-ös eszköz, kezdőknek gyakorolni, másolni hangzást akiknek nincs igényük saját hangzásra, és nem is akarnak ezzel foglalkozni...
és kezdőként nem látják át milyen erősítőt,pedált,ládát,mikrofont stb. kell használni és hogy kell beállítani, hogy egyes hangzásokat kitekerj. Ez is egy tanulási folyamat, rengeteget kell hozzá állítgatni kísérletezni, hallgatni, nem lehet 2 nap alatt megtanulni.
Látom hogy már ez is rengeteg nehézséget okoz kezdőknek( egyszerűen rengeteg eszközt kitermelt a zeneipar az utóbbi 20 évben, nem egyszerű még azoknak se akik már benne vannak egy ideje, mert rengeteg új dolog jelenik meg állandóan ami csak kis módosítással, de egy másolata valaminek)Amit most csinálsz a Spark-al már 20 éve is meglehetett csinálni egy Line 6 Spider erősítővel, semmi újat nem tud amit eddig ne tudtak volna ezek a digitális erősítők.
A probléma a Spark-al hogy a hangszóró része nincs jól megtervezve, az első verziónak doboz hangja van(elhoztad, ide meghallgattam, persze a Gibsonos könyvet amit kölcsönadtam azóta se adtad vissza) és nem tudsz belőle IR-nélkül van IR-es vonalszintű, ne adj isten szimmetrikus jelet kiküldeni PA fele amit hasonló árú multieffektekkel már meglehet csinálni. Meg a kezelése is akadozós volt bluetooth-on keresztül, csak applikációval lehetett kihasználni igazán, az meg inkább hátrány mint előny ha zene közben kellene váltani.
Emiatt még egy régi Line 6 Spider is jobban használható ha neadjisten el kellene kezdeni ZENÉLNI másokkal, mert egyébként mi a fenének tanul meg akárki akármilyen hangszeren játszani ha nem is akar másokkal zenélni? Aki ebből kimarad az rengeteget veszít.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del #64293 üzenetére
Más kérdés, hogy a csövesből se fogod tudni ugyanúgy hallani, ahogy a lemezen hallottad.
De lehet, hogy nem is akarom. Már mielőtt gitározni kezdtem, is jobban preferáltam a nyers gitársoundot, imádtam, mikor egy-egy lemezre felkerültek demók. Engem mindig bosszantott, mikor adott egy brutális zene, és az agyonpolírozott hangzás miatt hangzásra nem b*sz oda, adtak a szarnak egy pofont a hosszas stúdiómunkával.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
lacibattya #64292 üzenetére
To be frank, nem fogod úgy hallani a Sparkból, ahogy a zenét hallottad, maximum egész hasonlóan. Más kérdés, hogy a csövesből se fogod tudni ugyanúgy hallani, ahogy a lemezen hallottad.
De tényleg erre jó a Spark, hogy ha egyik nap Comfortably numb szolót akarsz, a másik nap a sandmant, harmadik nap meg Steve Vait, akkor puff, már ott is van! Ugyanaz az eszköz, tekergetés nélkül, pedálok meg minden más hardver nélkül.
Szerintem ebben rejlik a Spark sikere.
-
lacibattya
csendes tag
válasz
Ba cy lus #64290 üzenetére
Pontosan!Én egy számot se nagyon tudok végigtolni,de ha meghallok egy riffet/intrót,
bármit ami megtetszik el szeretném játszani.Ennek csak úgy van értelme ha a hangzás stimmel!Nem érdekel a láda hangja,stb.úgy akarom hallani magam ahogy a zenét hallottam!Ebben zseniális a Spark!Megmondom neki mi kell és mecsinálja!Egy kocagitárosnak erre van szüksége. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del #64288 üzenetére
Már megint kevered a dolgokat, tekintélyelvű érveket hozol stb. Amúgy lehet neked a diploma is státuszszimbólum, más számára viszont gyakorlati értéke van. És hát diploma és diploma között irdatlan nagy difik vannak, ha már valaki dicsekedni akar vele.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
FockeWulf #64286 üzenetére
Én meg azt mondom, hogy a "zenélni tudás" és a "jól szólás" két teljesen különböző dolog. Más tészta, hogy egy jó zenész képes elterelni a figyelmet a hangzásról. Aztán meg ugye ott vannak az egyéb gyakorlati szempontok: cipekedés, milyen hangosan kell használni, hogy jól szóljon, milyen karbantartást igényel (azért ehhez tegyük hozzá, hogy valószínűleg egy multi sem örök életű), mennyire sokoldalú stb.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
lacibattya #64277 üzenetére
Ez a leghosszabb hozzászólásod, amit olvastam tőled eddig, de jól mondod, báttya!
Ugye, hogy otthon rockstarkodni klassz a Spark? Kényelmes, egy csomó hangzást megnyit, azt tudja, amit tud, de erre a célra azt kiválóan.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Ez a csöves nem csöves téma pont olyan, mint a van diplomája, nincs diplomája. Ez mindig csak azokat zavart, akiknek nincs. Én még sose hallottam olyat, hogy akinek van, az azt mondta, hogy ejj, de szarul érzem magam attól, hogy nekem van neki meg nincs. Fordítva viszont annál inkább.
Aki digitális cuccal nyomja otthon, sose mondta, hogy a csöves szarul szól, ilyen vagy olyan okoknál fogva örömmel használta a digitális cuccát. A csöves párti meg úton útfélen hangoztatja, hogy az nem olyan, sose lesz olyan, 0,7%-kal jobban szól a csöves. Ha kérdezik, ha nem.
Úgy, hogy itt a csöves pártinak, ugyanúgy mint a digitálisnak igazából lóf@asz tapasztalata van, az, hogy valamikor három haverjával hetente lejártak próbálni a sufniba, vagy egy terembe, és párszor felléptek mondjuk a falunapon maximum, az fasorban sincs a profi szinttől, az arénák megtöltésétől.
Ha ezt figyelembe vesszük, akkor még inkább bűzlik ez a nagy okoskodás. Kvázi zéró tapasztalattal.
Ez így van, mindannyian kutyaütő hobbigitárosok vagyunk at the end of the day, én a sor legvégén kullogva.
Szóval baromi unalmas, pont olyan, hogy fejben mindenki kurva nagy focista meg politikus.
Inkább azt pakolgassátok fel, hogy ki mit zenél, milyen gyakorlatokat csinál, épp mit tanul, mert itt egy-két ember kivételével mindenki csak fejben kurva nagy gitáros, de amikor arról lenne szó, hogy ezt megossza, akkor hallgat, mint aki beszart.
-
FockeWulf
tag
válasz
Ba cy lus #64285 üzenetére
Nem érted a lényeget. Erre mondanák hogy a sok bába közt elvész a gyerek. Egyikünk másikunk szobagitáros, egyikünk másikunk itt-ott, hébe-hóba fellépő hobbi zenész, aztán azon vitázunk oldalakon keresztül hogy milyen profi cuccok kelle(nének)nek vagy nem kellenének a színpadra, aztán ha kezünkbe adnának egy gitárt koncerten, akkor meg egy középszerü nótát nem tudnánk tisztességgel, tempóban, élvezhetően eljátszani.Most csak úgy általánosságba írtam, ne vegye senki magára
Kis koncerteken mindig meglesem ki milyen gitáron/cuccon játszik. Az esetek kb 60-70%-ba egy alsóközép kategóriás gitár, egy olcsóbb, tranzisztoros kombó, vagy valami alsóbb kategóriás multi, mégis jól szólnak és tök élvezhető, mert egyszerűen tud zenélni. Múlt7en pl egy 2 fellépős kiskoncertet néztem meg, egy fazon énekelt, a másik vokál/giár, akkordozgatott meg kis szólódíszítéseket néha beszúrkált, állati jó volt, egy 100 ezer körüli félakusztikus ibanezzel meg egy talán 30 wattos MG szériás marshall kombóval jött. Mégis jól szóltak. -
FockeWulf
tag
válasz
Én mindig azon mosolygok mikor itt olyan nagy, komoly, "namajdénmegmondomanagylilafrankót" szerű témázások mennek mintha valami nagyon komoly, vérprofi gitáros lenne itt akármelyikünk is, aztán egyikünk nagyobb kutyaütő mint a másik (félreértés ne essék, velem az élen)
.
-
Goose-T
veterán
Tengerparti installáció Ensenadaban:
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #64280 üzenetére
Gondolom le kell egyeztetni a hangosítóval hogy magadat is szeretnéd a monitor hangfalból hallani, múltkor pont láttam egy videót ahol mutatták hogy Slash-nek is be van állítva egy láda arra hogy szólózáskor feedback-el kitudja tartani a November Rain-nél a nyújtásokat
lacibattya-1x legyen PRO szintű cuccod. Utána visszasírod majd, mert ezekben nem sok mindent lehet állítani.
-
X2N
őstag
válasz
Nem is arra való, ennyi.
Tekergesd a digitális potmétereket aztán csapassad.
Blindmouse_-Manapság veszel egy Helix Stomp-ot, meg egy IEM-et és megvagy. Kipróbálnám én is, a Vetta II-ből is ki lehetett tekerni brutál soundokat csak sokat kellett kísérletezni. Line 6-nek jók nagyon az effektjei. Néha visszasírom -
lacibattya
csendes tag
Bocsánat hogy belevau,de jó sokszor elmondtad már ezeket.Tudjuk.Nem unod még? Klassz hogy segítesz ha kell,de másokat akarsz olyasmire rábeszélni amit nem akarnak,felesleges.Van különbség a kiváló az elégséges és a célszerű között.Illetve az álmok a tervek és a valóság között is.Spec.nekem is megjött a Spark2 😁és most minden más eladó mert ere van szükségem tudom a határait és elfogadom.Én gitározni akarok nem potikat tekergetni.Ha koncertre mennék oda nem lenne jó,de soha nem fogok koncertezni.😅
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx #64275 üzenetére
Nem kellett neki azt soha sehova cipelnie, honnét tudná. Az p*csafüst. 2x12-es 150W-os kombót, 20kilós digitális zongorát meg közel 30 kilós berackezett Vetta II fejet 8 kilós lábkapcsolóval is cipeltem már keresztül a városon, meg lehet csinálni. Nekem ne mondja senki hogy 10-15kilós sz*rt nem lehet elvinni A-ból B-be mert kiröhögöm. Zongoristáknak, dobosoknak sokkal nagyobb szívás van mégse nyávognak. Hagyjuk már ezt a témát, senkit se érdekel. Nem kötelező megszakadni, össze lehet úgy válogatni az eszközöket hogy könnyen szállítható legyen, maximum nem a 2x100W-os Marshall végfokot kell vinni mindenhova ha nincs kocsid. Régen nem volt ilyen választási lehetőséged se.
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del #64273 üzenetére
Ha lesz legalább 1 zenekarod és léptél is fel valahol akkor majd lesz rálátásod, addig ez itt csak felesleges hsz gyűjtés.
Nem véletlen csinálják úgy ahogy a dolgokat.
Én se mondtam h kötelező mindenkinek csöves fejjel járkálni bárhova. Leírtam hogy én magamnak mit fogok összerakni, ennyi. arnyekxxx-is azt használ amit ő jónak lát.De ilyen hozzáállással kétlem h bárki is akarna veled bármikor zenélni.
-
X2N
őstag
válasz
Moleman #64271 üzenetére
Egyedül a 2x12-es kombókkal van baj, meg a 4x12-es ládákkal. Az 1x12-es 50W-os kombó is határeset. Fej+láda, sokkal jobb, hangban is meg cipelni is.
Persze biztos mindenki 2-3 naponta megy fellépni hogy számítson. Szerintem ha ilyen sűrűn lépnétek fel, gurulós rackben lenne minden hogy meg se kelljen emelni...
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del #64269 üzenetére
Egyszer mentem koncertre a 30 kilós 2×12-es kombómmal.
Felfogadtam sofőrnek és cipekedni a legnagyobb méretű barátomat, de még így is csak a cipekedés maradt meg emléknek, a koncert többi részére nem is emlékszem, pedig nem rúgtam be.
Onnantól csak olyan próbaterembe/koncerthelyre voltam hajlandó menni, ahol volt rendes cucc, épp elég volt a laptoptáska méretű 5.1 kilós pedalboardot hurcolni. -
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx #64268 üzenetére
A rack PA végfok-ból csak 1 csatornát használsz alapesetben(Wet signal), a másik (fő, Dry signal)végfok a csöves fej, ha hiba van kikapcsolod az effektprocit az effekt loopból, és az lesz a fő előfok és a PA-másik oldalát is lehet használni még opcionálisan. Túlbonyolult?
Ctrl+Alt~Del-Van akiknek 20+ kiló felemelése se okoz különös nehézséget. Még nők és gyerekek is
De nyugodtan írd le részletesen milyen nehézségeket okozott neked 1db 11 kilós 25W-os ENGL Fireball felemelése és berakása a kocsi csomagtartóba, nagyon kíváncsiak vagyunk rá. Legutóbb amikor koncerten voltam a gitárosok 2db kis 15W(5.5kg)-os lunchboxról tolták végig a koncertet.
Komolyan mondom olyan vagy mint a kerékpáros topikban az országútisok akik örülnek el se indulnak úgy kerékpározni hogy ne gy@rjanak előtte egy jó nagyot, nehogy véletlenül fölös tömeget cipeljenek.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
arnyekxxx #64264 üzenetére
Nagy különbség van aközött, hogy te viszed is, más meg csak fejben okoskodik, hogy mit hogy csinálna.
Amikor forma 1-et nézek, én is marha okos vagyok, hogy mit hogy csinálnék, a valóság meg az, még sosem indultam futamon.Aztán pár koncert, cipekedés meg macera után lehet, hogy az elméletben okosak se hallanának semmi különbséget már a multi meg a csöves között.
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx #64264 üzenetére
Én vinnék 1 kisebb csöves fejet(amiben van végfok), 1 multit, meg egy stereo félvezetős pa végfokot, így ha van valami a fejjel akkor multi is ott van. Multiba biztos be lehet állítani egy presetet ahol helyettesíted az erősítő hangját, meg PA fele is van jeled. Erősítőt biztos nem állok neki ott mókolni a sötétbe. Nem is lenne értelme ha nincs tartalék végfokcső, előfokcső, biztosíték, multiméter kéznél. Ezért használnak stereo csöves végfokokat, mert ha elszáll az egyik oldal ott a másik.
De ez én vagyok, valaki meg bevállalja 1 szál gitárral, erősítővel, oszt lesz ami lesz. -
arnyekxxx
veterán
Te nem, mások meg igen. Sokan.
Az én megoldásom, hogy 2 gitárt viszek a húrszakadás esetére és ott van két bizbasz a fadobozban amivel 20mp után tudom folytatni a koncertet ha az egyik multi beszarna.
Te viszel 2 csöves fejet arra az esetre ha az egyikben elszáll valami?
konkrét eset: basszerosunk 2 éve egy queen coverbandben is játszott, épp ott voltam az egyik koncertjükön amikor a gitáros srác csöves hiwatt erőlködőjében valami megmakkant, negyedórán át állt a műsor mire valahogy megoldották, hogy szóljon a gitár.
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx #64260 üzenetére
Általánosítasz. Én biztos nem vennék csak azért egy külön tonex-et is hogy leprofilozzam az erősítőt, az erősítőt vinném próbára meg fellépésre is, legalább kicsit meg lenne hajtva rendesen.
Nem mindenki annyira van elkényelmesedve mint te.
Mondok egy példát, fellépésre mész, játszotok számokat E standardbe meg drop D-be.
Mit választasz?
1. 1db gitárt viszek, számok között lehangolok drop D-re. ("időigényes" nincs redundancia)
2. 2db gitárt viszek 2 hangolással(így van backup gitár is húrszakadás esetére, túl vagy biztosítva)
3. Veszek egy Digitech The Drop pedált és 1 gitárral megoldom hangolás nélkül, még ha csak közelítőleg fog úgy szólni mintha lehangoltam volna. (szintén nincs redundancia húrszakadás esetére)A 3. a te "megoldásod" az erősítőre. Nincs ezzel semmi baj ha nem akarsz cipekedni meg hangolgatni.
Moleman-A legszebb az egészben hogy manapság ezek a félvezetők se olyan olcsóak már, egyre kevesebbet gyártanak belőle, germánium diódát/tranzisztort meg úgy kell vadászni, és ha megvan még akkor is válogatnod kell hogy melyiknek van nagy erősítése.
Én úgy fogom összerakni a következő riget hogy az erősítő/pedál full analóg(félvezetős vagy, csöves), digitális dolgok csak az effekt hurokba lesznek. De lesz egy D osztályú stereo végfok is a rack-ben ami csak wet jelet erősíti 2 oldalra, középen meg a dry szól teljesen analóg jelúttal.
-
Moleman
addikt
válasz
Ba cy lus #64257 üzenetére
Biztos nem ugyanúgy reagál rá?
Tudom, hogy a fuzz érzékeny téma, és kb azonos germánium tranzisztorok hangja között is lehet különbség, és ha megvan az örök kedvenced, azt akarnád mindennel használni, ezért érdemes megpróbálni.De én úgy állok hozzá, hogy analógot az analóggal, digitálist a digitálissal, ha modellezős cuccon akarok fuzzkodni, akkor keresek azon belül egy szimpatikus fuzzt. Eddig mindig találtam olyat, amilyet kerestem.
És inkább az volt nehéz, hogy analóg formában tudjak venni egy olyasmi fuzzt, amilyet a modellezőben találtam.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ba cy lus #64257 üzenetére
Senki nem mondta, hogy ne lehetne több a csöves erősítő használata úri passziónál, sznoboskodásnál.
Viszont a gitárosok jelentős részének a te szempontjaid irrelevánsak és mosolyogva használják a NAM-ot akár úgy is, hogy ott van nekik otthon a csöves amivel betanitották de nem akarják hurcolni.
reset kommentje sima vicceskedő szurkálódás volt
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus #64258 üzenetére
Soft reset egy bluetooth-os hangszórón hallgat zenét, meg egy párezer forintos wireless gitárkábelt használ, ő csak jobban tudja minek hogyan kell szólnia hiszen próbált már igazi erősítőket is.
Amikor felvetettem neki privátba hogy azért lehet valami normálisabb Hifin vagy fejhallgatón is meglehetne hallgatni a kedvenc lemezeit nem is értette minek. Szerintem nem is volt neki komolyabb hangrendszere soha.
Ezeknek az embereknek szerintem hiába magyarázod hogy még félvezetős erősítők között is jelentős különbség van, csak a saját megvett eszközét akarja igazolni. Érteni nem ért hozzá.
Nézegettem a napokban az Ampero II-videókat,
Kyle Bull- elmondja 11 perc környékén hogy még a Dual Rectifier-t se sikerül sokszor eltalálni, nem hogy egy JCM900-ast ezekben az eszközökben. Pedig neki van pár erősítője így eléggé képben van vele minek h kellene szólnia. Na most tegye fel a kezét itt aki játszott már pl. igazi Dual Rectiferen...na ugye.+1 videó arról hogy működnek ezek a modellezős algoritmusok, neurális algoritmusokról is beszél.
Rendeltem hangszórót Franciaországból remélem jövő hétre megjön, 8+kiló a drága.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
arnyekxxx #64255 üzenetére
Hogyne lenne. Arról nem is beszélve, hogy
1) vannak csöves erősítők, amiket csak úgy tisztes távolból közelít a modellezés
2) a helyettesítés nekem azt jelentené, hogy rákötök pl. egy fuzz pedált, és ugyanúgy reagál rá.Amíg ez nincs meg, addig lehet több a csöves erősítő használata úri passziónál, sznoboskodásnál.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Goose-T #64251 üzenetére
Ne akard úgy beállítani, mintha nem érteném, semmi újat nem írtál, de ettől függetlenül nem kellene degradálóan írni senkinek a csöves erősítőkről, míg a hangzására jól látható igény van. Az ilyen trollkodások teljesen feleslegesek ide.
Nekem ez kb ugyanaz a kategória, mint az élő koncerteket leszólni, mert vannak felvételek.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ba cy lus #64250 üzenetére
Látom, nem érted. Mindenki a csöves erősítő hangját akarja, de csak kevesen akarnak csöves erősítőt venni. Ebben nincs ellentmondás. Miért? Mert nem akarnak húszkilós vackokkal szarakodni otthon, a próbateremben vagy a koncerten, amikkel egyrészt óvatosan kell bánni, másrészt időnként el kell cipelni szerelőhöz is, költeni is kell rá. Manapság a modellezős cuccok sokkal praktikusabb formában hozzák közel azt a hangzást.
Olyan az, mint a ruhaipar. Régen ha szerettél volna egy nadrágot, el kellett menni szabóhoz, méretet vett rólad, aztán várhattál rá hetekig. Amikor kész volt, átvehetted egy valag pénzért, vigyázni kellett rá, tisztítóba kellett hordani stb. Manapság bemész egy ruhaboltba, leveszed a neked tetsző, kényelmes ruhákat a fogasról, felpróbálod, megveszed, örülsz. Otthon behajintod a mosógépbe. Jobban nézel ki a rád szabott ruhában? Igen. Mostanra mégis kevesen készíttetnek szabónál ruhákat, mert egyszerűen túl sok macera van vele.
Az ipar tudta mindig, hogy a csöves erősítők hangjára nagy az igény. Megcsinálta hát olcsóbbra, könnyebben kezelhetőre, hogy minél több emberhez el tudjon jutni.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del #64243 üzenetére
Ja, senkinek nem kell a cső, de azért modellezőben mindenki azt állítja be, azt a hangzást akarja.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del #64245 üzenetére
Ez természetes reakció annál, aki nem szereti azt az adott hangot, éneklési stílust.
(Van pár jó csajszi a világon, akik inkább ne szólaljanak meg a saját hangjukon...
)
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del #64229 üzenetére
Pedig az Amon Amarth féle viking metálnál nincs is jobb
Még amikor én is olyan elvetemült voltam, hogy a picsányi szobámban volt 2 csöves peavey (az egyik Vk100 412 ládán, a másik csak egy 6505+ 112 kombó) az egész utca hallgatta ahogy haverral nyomtuk. -
consono
nagyúr
O.o a Hughes & Kettner-t eladták a Thomannak?
-
válasz
Ctrl+Alt~Del #64229 üzenetére
Különbözőek vagyunk de nekem van egy rakás "melodic death" metal együttes / szám ahol a lyrics-et max akkor érted, ha közben olvasod egy másik tabon, viszont gitárban és mint zene amúgy jók. Főképp azok ahol két gitáros harmonizál (remélem van ilyen kifejezés). Persze megértem, sokan vannak úgy mint Te, csak mint gitárosok (gondolom akik itt vagyunk mind azok vagyunk) szerintem lehet értékelni zenét pusztán ilyen szempontból is
-
Na rászántam magam a Warlock recsgős kapcsolós (pull/pus) potijának cseréjére.
Hát szép látvány volt a bele... tele hideg forrasztásokkal (szép mintaszerű matt taknyolás).
"Élmény volt".
Nem néztem, hogy mi a kapcsolás maga, csak cseréltem.
Most már nem recseg. Végre.
Viszont biztosan a gyári potik voltak benne; egyik nagoybb, mint a másik. A kapcsoló még talán/esetlegesen/netán. -
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #64235 üzenetére
Akkor nem lenne death metal
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx #64233 üzenetére
Facebookos gitár csere-bere csoportban láttam, SG 100eFt, a LP 110eFt. Félakusztikus 130eFt
A félakusztikusnak teljesen lekerekített bundjai voltak, az jobbnak tűnt.A gitár amúgy összerakás szinten(meg a faanyag is) elég korrektnek tűnik. Majd holnap teszek fel még képeket.
-
X2N
őstag
Ilyen Chibsont, csak az vegyen aki kalandvágyó
és nem fél barkácsolni. Ezeket csináltam meg eddig rajta:
-Bundok szélének becsiszolása
-15. bund beütése a helyére
-fogólap takarítás, majd olajozásAmi még hátravan
-húrláb csere mert a babák kicsit mozognak, nem stabil, szerencsére van itthon pont egy wilkinson szett, majd befuratom erre a méretre.
-elektronika üreg teljes árnyékolás rézfóliával, még vezető festéket se fújtak bele(ez ráér később is)
-földelés bekötés mert az se volt gyárilag bekötve
-elektronika újraforrasztás
-bundokon majd 1x még végigmegyek acélgyapottal következő húrozásnál
-nyakmerevítő üregben kicsit több festék van, ezt ki lehet kotorni, de nem feltétlen kell.Potméterek, kapcsoló egész jó, nem cserélem, hangolókulcsok(kis olaj később) szintén vállalhatóak.
Hangszedők kínai beütött feliratosak:
Híd-11.5K
Nyak-8.17K3 gitár közül lett kiválasztva, a másik kettő LP sokkal rosszabb volt bundozás terén és ott nyerget is cseréltem volna kapásból.
-
arnyekxxx
veterán
szvsz minden zenéhez van passzoló ének (vagy "ének")stílus, a Reign in blood Geoff Tate-el ugyanúgy szar lenne ahogy az Operation: mindcrime sem lenne mestermű ha Araya üvöltené végig.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
cappa72 #64223 üzenetére
Még az MTV1-en talán a rockkalapácsban láttam (vettem fel VHS-re) a Tribal Convictions klipjét, ott lettem instant Voivod rajongó
-
FockeWulf
tag
Fene tudja, a tcs még a grunge megjelenése előtt lett szélesebb körbe ismert, én nem mondanám rájuk hogy grunge-os a muzsika, de persze nyomokba tartalmazhat ilyen hatást is. Én Slayert sosem hallgattam, meghalltam, oké, ez ilyen, nekem nem tetszett. De mint írták is lentebb, ízlésen semmi értelme vitatkozni. Nekem a zenébe egyáltalán nem szempont hogy hujj de nagyon agresszív, meg veszetthörgőshalálsátándémonmetál legyen, tetszik a mocskosság a zenében, de én ezeket egy jó bluesos alapú, zsíros, hard rokk riffekben, szólókban találom meg. Szövegileg is sokkal jobban tetszik ha az életről, csajokról, hétköznapi dolgokról szólnak. A maradék hajam égnek áll a manókról, démonokról, sátánhalál-szörnyeteg szövegvilágoktól. Sokkal inkább megmosolyogtató számomra, mint vagány.
-
FockeWulf
tag
Sose volt a tcs metálzenekar, korai lemezeik pank, majd valami pank/hard rock keverék lett belőle ahogy fejlődtek zeneileg is. Én sosem hallottam őket a 90es évek végéig rádióba, elvétve helyi rádiók rokk műsoraiba esetleg néha lement pár nóta. A mennyország turiszt, meg a fiúk ölébe lányok című dalokkal kezdtek beszivárogni a fősodratú májksztreám médiába (akkor még ez a szó nemigazán volt használatos), tolták a klipjeiket is az akkor induló kereskedelmi tv-adók. Kb ott lettek "termék", onnantól már profitorientált, inkább pénzcsináló cég lett, és csak másodsorban zenekar.
-
válasz
arnyekxxx #64222 üzenetére
Dimension Hatröss
Nothingface
Azt gondoltam, hogy rajtam kívül nem sok olyan **** van, aki szereti ezeket.
Pond a Dimension hatröss lemez kezdődik "csak úgy" 7/4-del. Mint annak idején a Pink floyd Money-je.
Ha csak ezekre gondolok, libabőrös leszek. (Ez elég sok zenénél így szok' lenni.)Anno még a korai punkzenekarunkkal küldtünk be demot a Hammerhez (94 körül) , Uzseka az egyik dalra azt írta, Voivod jellegű
👍Ja, bár már elmúlt május 4, a "may the fourth be with you" mellett láttam olyat is, hogy a zenészeknek ez Dave Brubeck nap (5/4).
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del #64215 üzenetére
Ez egy ilyen műfaj, nem mindenki szereti ezt, nincs ezzel baj.
De a nagyon kemény és agresszív zenék általában ilyenek. Harmónia nincs, éneklés sincs. Helyette az összes dallam kromatikus, és kiabálnak-hörögnek benne. Death metálban ugyanez van, hardcore punkban szintén, stb.
Talán az Anaal Nathrakh a kivétel, ahol maximumra van tekerve az agresszió és mégis vannak dallamos részek. Néha itt-ott
.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ha melodikus lenne, nem az lenne, ami. Sosztakovicsnak meg Bartóknak is vannak (nemhogy vannak, ez a jellemzőbb) olyan művei, amiben nem sok dallamosság van, dehát ettől még zseniálisak. Egyébként legtöbb metal zene énekhangja finoman szólva nem jackie wilsoni szinten van, de Araya "éneklési" stílusa nagyon is passzol ahhoz a zenéhez. És még mindig előnyösebb, mint mikor lemezen valaki énekelget, koncerten meg hamis, képtelen hozni.
-
válasz
Kinek mi.
Izlésről nyilván nem érdemes vitázni.
Pl. ha már előjött egy-két klasszikus, nagyon kedvelem Ozzy Ultimate sin lemezét.
Ha meg feljődéstörténetet akarnék vázolni, akkor a Voivod-ot hoznám fel.
Kicsit a metál topikot súroljuk, de hát nem elválaszthatatlan ez a topik meg amaz.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Nálam az két dolgon vérzik el, és emiatt nincs a fasorban sem.
Melódiában rém gyenge, mondjuk azt, hogy nem létezik benne, másrészt a szavalás az soha nem volt éneklés.
Márpedig nálam a metál zene az a ritmus+melódia és ének szentháromsága, itt a háromból kettő erősen vérzik.
A zsizsizsizsgrügrügrü az teljesen rendben van, feszesség, keménység szepontból. De nálam ez kevés.
-
X2N
őstag
Reflex IR-eket lehet próbálgatni, úgy tűnik elég jó.
Naturally Mix-Ready
Reflex IRs are raw and unprocessed captures that are naturally mix-ready. It has become common practice to rely on post-processing guitar tones and simply accepting the flaws in guitar cabinet designs. The reality is that traditional guitar cabs are not optimized for miking up but were designed for loud stage use while a modern guitarist's first priority is a high quality miked up guitar tone. While we love the sound of traditional guitar cabs, Mikko Logrén of ML Sound Lab has always felt a limitation that is out of his control - not anymore.
Everyone loves the big 4x12 closed back sound because of the extended bass response and depth, however that low end many times becomes a problem when trying to get guitars to sit in the mix. Also standing waves in most 4x12 designs add problematic artefacts in the mid-range. In comparison Reflex IRs have an even deeper bass response without a sharp resonant rumble frequency and an extremely neutral mid-range. Open back guitar combo designs tend to have a more neutral mid range, however they have a muddy build-up in the low-mids and lack deep low frequencies. All of these problems were solved at the source with a guitar cab designed for miking up.
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus #64212 üzenetére
Van bőven jó lemezük az biztos.
Seasons In The Abyss
Screaming From The Sky -
Azért a Reign In Blood....
Az mekkora egy hatalmas darálás... elég nagy meglepetés volt Hell awaits után. Meg is vettem bakeliten, aztán CD-n is. Pöpec lemez.
És kb. onnan tapadt be a Warlock... aztán 5 éve lett egy (csak hogy ON is legyen)
@#64212 Ba cy lus
Ezzel szoktam kiszűrni az irodai zajt, hogy tudjak koncentrálni a munkámra. Egyértelműen alkalmas eme feladatra. -
cucka
addikt
válasz
Ba cy lus #64206 üzenetére
Mondjuk a maidenben az a basszusgitár sound, egyrészt a zenekar védjegye, másrészt bármilyen más zenében borzalmas lenne
.
#64207X2N
Azért a Reign In Blood, mert közel 40 éve jelent meg, és mai napig ez az etalon, amihez senki se ér fel keménységben, agresszióban. És az egész 28 perc, tökéletes hossz. -
X2N
őstag
válasz
consono #64204 üzenetére
Nekem is feltűnt, lehet Lukács miatt.
Ba cy lus-Nem a fejhallgató miatt szól úgy, általánosságban a korai lemezeken még kis költségvetés volt, meg keresték a producereket. A harmadig lemezt(The Number of the Beast) már sikerült normálisan összerakni, azzal be is futottak. Nekem tetszenek a korai lemezek hangzása mert elég punkos, de ez nem mindenkinek jön be ahogy az első énekes hangja se. Legjobb metal albumon lehetne sokat vitatkozni, mért a Reign in Blood?
-
Goose-T
veterán
Nem tudom, ki ez a faszi középen, ismernem kéne?
Amúgy szerintem senki se mondta, hogy stúdióban is mindenkinek modellezős cuccot kéne használnia. Mindenki tudja, hogy a rendes cuccnak van a legjobb hangja. Csak egy ideje a modellezős cucc már 90-95%-ban hozza a rendes cucc hangját, és sokkal praktikusabb, ezért használják koncerten, otthon, próbateremben. Senki sem akar csőcserével foglalkozni meg húszkilós hűtőszekrényeket cipelgetni csak azért, hogy egy kicsit még jobb legyen a hangzása. Tudjuk, hogy jobb, nem kell folyamatosan bizonygatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest