Hirdetés
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Magisk
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
GalaHU
üzenetére
Szuper, örülök, hogy bejött! Csak így tovább, jó úton haladsz! A lényeg, hogy már várod, hogy kezedbe vedd a gitárt, meg a következő leckét.
A ripacsoktól én is agyfaszt kapok, egy csomó kontentet azért szkippelek, mert nem bírom elviselni.
Mindig csak saját magadhoz mérd magad. A 30-45 bpm váltásra teljesen jó az elején, minél többet gyakorolsz, annál jobban felgyorsul majd. Csak magadhoz mérd a fejlődésed. Dokumentáld, ha tudod. Vedd fel, amit játszol, videóra, vagy csak a hangot. Egyrészt évek múlva nagyon jó érzés lesz visszanézni, hogy honnan hova jutottál, másrészt sokkal jobban meghallod-látod a hibákat, ha visszanézed utána.
Aztán majd megunod az akkordozást, és rájössz, sokkal izgalmasabb dolgokat is lehet a gitáron játszani.
Ha tartod a napi egy órát következetesen, garantáltan fejlődni fogsz. A tanárt te is fontold meg. -
GalaHU
addikt
válasz
egyedülülő
üzenetére
Ctrl+Alt+Del nekem ajánlotta egy hónapja az ideális kezdő app-okat.
Ennyi idő alatt én is csak elégedetten tudok szólni Justin-ról, minden ripacsságtól mentes (YT-n ez nagy szó), értelmesen magyaráz és jól használható az applikációja is (Írhatnám, hogy az app-ja f@sza, de akkor már nekem is el kellene határolódnom magamtól...
). Teljesen logikusan volt eddig felépítve az összes lecke, motivál a gyakorlásra, szóval nekem bejött. Eddig ugyan csak 8 akkord megy 30-45-es váltási sebességgel, meg pár ütem, de az idáig vezető utat nagyon élveztem.Ha van még időd és kedved érdemes ránézni a Yousician app-ra is. Ez teljesen máshonnan közelíti meg, eddig kevesebb volt az elmélet, de több a gyakorlás. Picit Guitar Hero-sabb, mert színekkel kommunikál a gyakorlatok alatt, de észrevétlenül javítja a húrbiztonságot és a ritmusérzéket is. Itt mégnagyobb az illúziód, hogy tényleg játszol valamit, ráadásul rendesen rá lehet kattani hogy az összes aranycsillagot kiszedd a dalokból. Játékos, de kőkeményen követel.
Ez a kettő nekem el is visz naponta 60-70 percet, sajna csak ennyi jut rá, de minden alkalmat nagyon várok.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hát akkor majd változik a cél útközben.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Attól függ, mi a cél, mennyi idő alatt akarja elérni. Annyit ki lehet jelenteni, hogy ha profi akar lenni, ahhoz biztosan kevés.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Napi 30 perc is lehet nagyon konstruktív. Számít az idő, de csak ha jól használja fel az ember.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én eleinte heti szinten 20-25 órákat gyakoroltam (nem vicc), 10-15 órát most is van kezemben a gitár egy héten.
Igy azért könnyű
-
Alexios
veterán
válasz
egyedülülő
üzenetére
Ha megy az angol mindenképp justin, én az itthoni tanárok egyikénél se találkoztam olyannal hogy valamennyire osszeszedett terve lett volna, nemhogy olyan mint Justinnak.
Emellett mondjuk azért nem árt a tanár olyan szempontból hogy tudja figyelni a tartásod, hogyan fogod a gitárt, stb, illetve nyilván a számonkérés is más ha tényleg meg kell jelenni más előtt és bemutatni mintha otthon csak magadnak. Ami fontos az a rendszeres gyakorlás, tényleg inkább legyen napi fél óra mint csak minden szombaton egyben 5 óra mondjuk -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
egyedülülő
üzenetére
Kezdem azzal, hogy nincs olyan, hogy megtanultam gitározni. Szóval sose fogsz. Ez egy út, és ahogy Lao Ce mondta, "az út minden, a végcél semmi!"
Azért fogsz gitározni, hogy örömöd leld a zenélésben, az pedig, hogy kinek mi az öröm, még ebben is egyedi.
Csatlakozom azokhoz, akik azt mondják, hogy legalább néhány hónapig járj el egy tanárhoz. Egy csomó hibás berögződést fogsz tudni elkerülni, amit később sokkal nehezebb lesz kikukázni.
Nincs rá időd? Dehogy nincs! Mindenkinek arra van ideje, amire akarja. Ha ez fontos neked, lesz rá időd. Saját tapasztalatból mondom, napi fél órával nem fogsz messzire jutni, a hangszeren tanulás rendkívül időigényes dolog. Én eleinte heti szinten 20-25 órákat gyakoroltam (nem vicc), 10-15 órát most is van kezemben a gitár egy héten.
Pont azért, mivel kevés időt fogsz rászánni a gitározásra, fontos lenne eleinte egy tanár.
Most járok az ötödik tanáromnál, és most először érzem azt, hogy valaki a készségeimet próbálja fejleszteni. Gyakoroltat, gyakorlunk, számon kér.
Egy ember van, a világon, aki "megtanít" téged majd gitározni: saját magad.
-
consono
nagyúr
válasz
egyedülülő
üzenetére
Ha nem is tanár, valaki jó lenne, aki "számon kéri" rajtad, hogy gyakorolsz e... Főleg az elején jól tud jönni, hogy tényleg csináld
Amúgy meg szerintem inkább minden nap fél órát gitározz, mint egy héten kétszer 2 órát. Justin szerintem is nagyon jó kezdőként (meg később is), de jó, ha érted rendesen az angolt. -
dl650
tag
válasz
egyedülülő
üzenetére
Én lassan egy éve kezdtem neki. Csak az interneten elérhető (rengeteg) anyagból tanulok. Későn 54 évesen kezdtem és nincsenek nagy álmaim, hogy hatalmas gitáros leszek. Így is lehet tanulni, de én is azt mondom, hogy ha teheted akkor keress egy tanárt vagy valakit aki el tud indítani a tanulásban. Persze tanár nélkül is lehet, de szerintem segítséggel gyorsabban fogsz haladni. Sok türelem és kitartás kell. Lesznek sikerek és lesznek hullámvölgyek, de ez természetes. Én mondjuk eddig nagyon élvezem. Pozitívan állj hozzá és élvezd. Ha lehet minden nap gyakorolj!
-
nap
addikt
válasz
egyedülülő
üzenetére
Egy-két alkalmat mindenképpen szoríts be az elején, és utána havonta-kéthavonta egyet.
-
válasz
egyedülülő
üzenetére
Ha még nem tanultál zenét / nem játszol más hangszeren, a helyedben mindenképpen próbálnék először egy jó tanárt találni...
-
válasz
egyedülülő
üzenetére
Nem is olyan régen volt téma az online tanulás: [link] , hátha segít
-
egyedülülő
őstag
Maholnap megérkezik a Tremonti, meg összeállt nagyjából, minden ami kell hozzá. Megy majd átnézésre is. S akkor elérkeztünk a legfontosabb részhez. Hogy tudok megtanulni a leghatékonyabban gitározni?

-
válasz
chaosmonger
üzenetére
Én eddig is csak a kvintet nyomtam, tovább nem nagyon jutottam, de akkor nem is kell.

(na jó, néha Voivod miatt szűkített kvint is befigyelt...)
-
chaosmonger
tag
Bírom ezt a srácot és ennek a vége még vicces is:
https://www.youtube.com/shorts/GOla2S1P0Xc?feature=share -
-
Tibizzz
tag
Szakértő kezekben milyen szépen szól az az egytekercses is. [link]
-
Bátor voltam, és (nem, nem Tibizzz linkjére kattintottam, hanem - ez gonosz volt, tudom; amúgy meg már meghallgattam) Linux alatt wine segítségével Valeton GP-100 firmware frissítést merészeltem eszközölni.
Siker, már a v1.9 van fent.
Előtte az összes user patch-et exportáltam, így megban a backup is.Talán annyit ehhez infóként, hogy a felugró ablakok kezelése nem igazán hi-fi, nem látni egyiktől a másikat. Viszont a felugró ablakot áttettem másik munkaterületre, ott simán olvasható, kezelhető. Ennyi csavar volt az egészben.
(csak infó hsz, ha a keresőnek valaki megadja, hogy Valeton GP-100 Linux Firmware FW update upgrade)
-
Tibizzz
tag
-
Tibizzz
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ibanez GRX [link]
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Wow. Kövezzetek meg, de nekem nagyon bejön a videó alapján. Frankentele
Persze hogy karcosan szól (hisz ~tele végül is), de van rajta tone poti, szóval no prob. A @moleman által linkeltből talán még vennék is egyet, ha nem vettem volna meg tavaly a G&L ASAT Specialt...
Ami azt illeti, még így is megeshet. Volt Samick-om (335 copy) régebben, nagyon jó minőségű volt, jól is szólt (mondjuk 94-es, Made in Korea). -
Tibizzz
tag
Én is űztem pár ördögöt. Menekültek is ezerrel.

Kipróbáltam az expresszion pedált. [link] -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Dick Dale, meg úgy általában a surf rock, amihez kell a hídi single coil, oda nem jó a humbucker.
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez a Samick még mindig van raktáron.

Nem egészen strat feeling, de minőségre legalább olyan jó, mint a Squier Classic Vibe, talán még jobb is.#63146 Goose-T
Amúgy én se használom, szerintem ezt a Samicket vagy 2 éve elő se vettem a tokból.
Ha első kettő single coil kell, azt tudják a HSS-ek is, ha meg igazi strat kell, a fehéret veszem elő. -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nekem van, de sosem használom. Csak ha mégis hirtelen kellene, akkor legyen. Időnként behangolom.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Csak kéne egyszer egy SSS gitár, egy Squier is megtenné, de jelenleg ez egy lefedetlen terület. :-D
-
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Pont ezek a tökéletes alkalmak megtanulni.

-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én is csak ritkán veszem elő, az elmúlt 5 évben szerintem legfeljebb ötször volt a kezemben basszusgitár, de jó, hogy kéznél van, mikor épp kell. A régi Cortot se fogom eladni, 15 év után már szentimentális értéket képvisel.
Persze ilyenkor mindig az új cucc a legizgalmasabb, úgyhogy a következő hetekben ezen fogok tekerni.
-
-
Moleman
addikt
válasz
consono
üzenetére
Ő lenne az.
Tavalyi gyártás, de sok kilométer van benne, színpadot is látott, van rajta pár pici harci sérülés, így alig féláron sikerült hozzájutni. -
Moleman
addikt
Tegnap új gitár nap volt.
Kb 34 ezer hozzászólással ezelőtt mondtam, hogy hosszú távon kéne majd egy Sire, most sikerült kipipálni.

-
Goose-T
veterán
válasz
cappa72
üzenetére
Egész gyakran történik ilyen a Reverben, hogy elrontják az árazást, lehagynak pár nullát. Lehet, hogy szándékosan csinálják, és csak a figyelemfelkeltés a lényeg. Egyszer rápróbáltam egy ilyenre, de csak annyi történt, hogy visszautalták a pénzemet és törölték a rendelést. Ezek magánszemélyek, nem boltok, nem kötelező annyiért eladniuk, amennyi a hirdetésben van.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Na itt egy neked való Soloist, még az ára is rendben van.
Ajánlottam neki nagyvonalúan 500 eurót, de visszautasította, biztos nincs képe ilyen sok pénzt elfogadni érte.
Viccet félretéve, azóta már biztos átírta, az ajánlat mellé odaírtam, hogy elírta az árat, figyeljen oda. -
Ba cy lus
addikt
Még csak most látom, hogy a Marshall kijött a JCM900 stúdió verziójával is:
[link].
Az árkülönbséget nem értem a többi studio szériás fejhez képest, még azonos áron is meggondolnám a studio classicot, mini silver jubilee-t ezzel szemben.
-
Goose-T
veterán
Csekély 4,5 milláért Gene Simmons roadja lehetsz egy napra. Mármint te fizetsz neki annyit, nem fordítva.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A blues-ra gondoltam:
[link]
stb. stb. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Tony Iommi-t kérdezd már meg!
-
consono
nagyúr
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Blues-ra

-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Pedig jó az
Vastagabb single coil. -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Talán mert az a legzajosabb az összes közül.

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Ettől a P-90-től mindig lever a víz, nem tudom miért. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
de csak arra volt jó, hogy porosak lettek. 5+ éve tokban tartok mindenkit, és csak akkor használok állványt, mikor éppen aktívan használok egy gitárt.
Nekem ez nagyon macera lenne. Van, hogy egy nap három gitárt is kézbeveszek, cserélgetem folyamatosan, attól függően, mint játszom. Állandóan tokba tenni őket után marha macerás lenne, sokkal több pakolással, rendezkedéssel jár, mint heti egyszer portalanítani az összes gitárt. -
dl650
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Fülesen egész jól szól!
Új hozzászólás Aktív témák
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Bitfenix Neos acél DeepCool 450W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4078
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
). Teljesen logikusan volt eddig felépítve az összes lecke, motivál a gyakorlásra, szóval nekem bejött. Eddig ugyan csak 8 akkord megy 30-45-es váltási sebességgel, meg pár ütem, de az idáig vezető utat nagyon élveztem.

amúgy tényleg nem értem...de most csak én nem értem hogy ez valójában poén akar lenni vagy csak simám nem hallja hogy ez nagyon kaki?
Nagyon jó minőség.