- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
válasz
Baga1983 #39140 üzenetére
Cpu-z által kiírt terhelt fesz ne nagyon legyen 1.35 felett. MCH-t nem tudom, mekkora fsb-hez kell milyen ramokhoz?
Szia
Nálam most minden normal, llc disabled, ram +0,1V, 8*500 terhelt 1.216 másfél óra prime stabil max hőfok 56fok. Lap: proci e8400 (vid:1.2625) P35-DS3P, ram 2*2gb csx 1066 ddr2 -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Baga1983 #36586 üzenetére
Amíg nem rakod fel a DES progit nem megy csak a C1E & EIST. Ha felrakod akkor indulásnál betölti a DES progit és ott lesz az ikonja az óra mellett a tálcán. Amúgy a DES kikapcsol pár fázist ha idle a gép (pl a DS4-emben 6 helyett 2 működni), C1E-nél alacsonyabb feszen járatja a procit.
-
brd
nagyúr
-
arsenlupin
aktív tag
válasz
Baga1983 #34623 üzenetére
Két fajta SATA-IDE vezérlő van integrálva a lapra. Az egyik Inteles(sárga sata csatik) a másik gigabyte-os(lila sata csatik és az IDE csati)
A BIOS/Integrated Peripherals menüben az első sorok az inteles vezérlőre vonatkoznak:
SATA RAID /AHCI Mode
SATA Port 0-3 Native ModeAz Onboard SATA/IDE Device
Onboard SATA/IDE Ctrl Mode
Pedig a gigabyte-éra.Arra gondoltam, mivel mindig látod a két vinyót ezért a RAID tömböt törölni kellene! Azt sajna nem tudjuk ,hogy melyik vezérlő szarakodik először az inteles vezérlőnél engedélyezd a RAID modot.
Majd mentés és reboot, ekkor látni fogod az inteles raid vezérlő BIOS-át amibe a CTRL-I vel tudsz belépni, s ha ott a RAID tömb akkor törölni. Amennyiben sikerült, vagy nincs tömb akkor, reboot majd újra a BIOS/Integrated Peripherals ott a
SATA RAID /AHCI Mode = disabled
SATA Port 0-3 Native Mode = enabled legyen.A gigabyte-nál ugyanez az eljárás, értelemszerűen az Onboard SATA/IDE Ctrl Mode-t állítod RAID-re, mentés és reboot, gigabyte raid vezérlő bios, Ctrl-G, tömb törlés,save, reboot.
Mivel PATA eszközt is akarsz használni a Gigabyte vezérlője így legyen beállítva:
Onboard SATA/IDE Device = enabled
Onboard SATA/IDE Ctrl Mode = IDE
Remélem sikerül -
-
icon
senior tag
válasz
Baga1983 #33246 üzenetére
Azt már próbáltad, hogy csak a minimális dolgot kötöd rá az alaplapra (24 tűs csati, 4 tűs procicsati, procihűtő csatija, SATA-PATA dolgok, és a "Power on" a ház csatlakozóiból, és így elindítani, tehát USB-ket, és a hangkártya előlapi kimenetét nem dugdosod rá?
A nem indulást pontosabban körülírnád? Esetleg kölcsöntáppal beindítani?
-
japy
őstag
válasz
Baga1983 #33031 üzenetére
A nyolcpines csati a nyolcfázisu lapokhoz kell! Ezt nem teljesen értem (Ja és a csifin volt egy olyan kis csati is amire a power gomb ment szerintem mert igy ugy látom hogy csak akkor indulna ha bekapcs a táp, tehát azonnal. csak azért mert nekem is 450-es chieftech-em van és ilyennel nem találkoztam!
-
szucsinka
őstag
-
kételkedem
addikt
válasz
Baga1983 #29471 üzenetére
Rakj fel egy hőmérséklet figyelő progit. Jegyezd fel a hőmérsékleteket. Most a hátsó venti kivételével az összes házventit kapcsold ki. Ha így megnézed, lehet csak 5 C fokkal emelkedett a hőmérséklet. Nem biztos, h előrébb vagy egy rakás ventivel, ami ki-be fújja a levegőt. Az oldallapon levő venti ami a procira fújja a levegőt a procihűtő ellen dolgozik, ami kifelé fújná a meleget.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Baga1983 #27948 üzenetére
5-5-5-15öt szvsz vinnie kell. jdecet kicsit pesszimistán állították be alapból a geileknél. elvileg 1.8-2.4ig van megadva azt hiszem az ultráknál is az üzemfesz (legalábbis a black dragonoknál is ennyit mond a sitejuk, jdec alapján lap 5-5-5-18@2.1et állít be, amikor 5-5-5-15@1.8on lazán orthos stabilok), viszont akkor úgy néz ki a cl4et ott már nem szeretik.
winfier: a Dominatorok magas fsbre lettek kitalálva (cl5 mellett). cl4ben korántsem remekelnek.
-
solarix45
senior tag
válasz
Baga1983 #27577 üzenetére
Az arcszesz nem biztos, hogy a legjobb
. Ki tudja, mik vannak benne, ami esetleg reakcióba lép a pasztával. Én sima papírzsepivel szoktam letörölni... Bőven elég.
Amúgy a felkenésre nekem eddig az egészségbiztosítási kártyás megoldás jött be a legjobban (de lehet használni bank-, ill telefonkártyát is. Vagyis hogy pasztát rányomom, és úgy megkenem, mintha vajaskenyér lenne. Így egy egyenletes réteg jön létre, aztán mikor rászorítom a procira a hűtőt, szépen idomodik.
És sima olcsó Coolink rehér pasztát használok. Az (állítólagos) ezüst tartalműakat lehetetlen lemosni, és az egész szoba maszatos lesz valamiért
-
cimbi186
aktív tag
válasz
Baga1983 #27540 üzenetére
Csa!
Ha segíthetek pasztázás ügyben akkor ,úgy csináld,h a procinak a közepére nyomsz 1 borsonyit vagy talán még annál is kevesebbet és amikor ráteszed és fixálod a hűtőt akkor az magától szépen elterül egészen a szélekig!
Ha kijön a széleken és hozzáférsz akkor azt letörölheted finoman,de nem muszály.
(sajnos a mennyiség eltalálásához gyakorlat kell,ha nem sikerül elsőre nem baj,amig tart a pasztád gyakorolhatod,csak szépen tisztísd le a két aktus között )
-
Acus
tag
válasz
Baga1983 #27008 üzenetére
Hát nekem eléggé soknak tűnik a feszültésg is meg a hőmérséklet is. Jól tetted fel a hűtődet? Jól szellőzik a házad? Kérlek oszd meg a tapasztaidat a Hyper 212 topicban.
-
-
rumkola
nagyúr
válasz
Baga1983 #25447 üzenetére
Sajnos az új biosokban nem veszi vissza eléggé (vagy sehogysem) a ventiket a lap. Három megoldás van:
1. A giga Easytune 5 pro nevü szoftverét használod és beállítod a cpu ventit szoftveresen
2. visszateszed az F6-os biost
3. olyan cpu ventit veszel, ami potival szabályozható... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest