- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Mobil flották
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
barnam_ #34641 üzenetére
Jaja, én is teszt erejéig küldtem 3.6-on (9x400) amihez már load 1.488V kellet. Előző tápommal (Chifi 550W) nem ment 3.6-ot load 1.5V-al sem.
Viszont én is előreugrottam 2 helyet a 3Dmák06 listán így. Bár inkább az új driver lendített sokat sztem, mint a +90MHz a procinak. -
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
barnam_ #34631 üzenetére
kapcsold ki. túlfeszt kaphat és degradálódhat. picit több feszt kell neki adni, de kevébé lesznek veszélyesek terhelésváltáskor a tüskék.
szalontai: ok, akkor szeretni fogod. csak a specifikációk és a valóság nem mindig fedik egymást az asus esetében, és én kb idegbajos voltak többek között ezek a hibák miatt. szóval tudj róluk, mielőtt megveszed...
-
ANT
őstag
válasz
barnam_ #34571 üzenetére
Nekiálltam piszkálni a cuccot - egyelőre csak gyógy-szinten. Ezeket a beállításokat annyiban módosítottam, hogy a ramnak 3,33 szorzót adtam, így 886-on mennek most. Ráadásul nem tiltottam le az energiagazdálkodást, és alapon az is szépen működik - feszt, szorzót visszaveszi.
Lesz ez még jobb is! -
proci985
MODERÁTOR
válasz
barnam_ #34513 üzenetére
loadline calibration jobb, ha kikapcsolva marad. a drop azért is kell, hogy terhelésváltásnál (pl hibázik egyik mag prime alatt, és leáll a szál... rosszabb esetben user leállít, és még durvább a hatás a 100->~0 váltásnál) ne kapjon a proci fesztüskét, ami adott esetben eléggé degradáló is lehet. alapvetően van értelme és nem egy rossz dolog, de mindenképpen nagyon óvatosan kell vele bánni.
vdrop modot pedig nem szabad használni, megemelheti a túlfesz tüskék számát, ami a proci nagymértékű degradációjához/rosszabb esetben tönkremeneteléhez vezethet. dehát nem adtam 1.40nél többet... ja, csak leesett a terhelés hirtelen, és emiatt képződött egy 1.55ös tüske... szóval ezzel mindenképpen óvatosan.
q6600ak között volt olyan proci, aminek nem éppen tett jót egy loadline calibrationos extrém prime futás megakadással... azóta már nem megy annyit.
a miért itt
-
barnam_
nagyúr
válasz
barnam_ #34509 üzenetére
Arra már rájöttem hogy a 2. opció gyorsabb
Everest:
8*400/1000: 8117 / 7289 / 7023 / 63.1
7*460/920: 8506 / 8373 / 7462 / 59.6
kipróbáltam így is:
7*475/950: 8803 / 8652 / 7550 / 57.7WinRAR:
8*400/1000: 915 KB/s
7*460/920: 1102 KB/s
7*475/950:
Érdekes, ha alapfeszen van a proci (így nem stabil), akkor 947 KB/s a winrar, 1.35V-al pedig 1198 KB/s lett. -
DroneZ^
őstag
válasz
barnam_ #34213 üzenetére
Proci alapon, akkor is ezt csinálja. Tehát minden fix manualisan alapértéken és feszültségen és ezt csinálja. 5-5-5-15ön nem hajlando egyáltalán elindulni, és ha hosszabb ideig kikapcsolom a gépet 5-10 perc szerencsétlenkedés mire feltámad
memtest-hez még nem volt türelmem, de ha ennyire el se indul, a memtest is felesleges, gyakorlatilag forintot nem ér a memória. Gariztatni vagy cserélni kell... Ha csak valami csoda módszert nem tudtok
Talán rossz a bios?
-
scream24
senior tag
válasz
barnam_ #34163 üzenetére
Majd valamikor megnézzük mit tud, de egyenlöre megteszi igy, turbon is stabilnak tünik.
Amugy,ha valaki rákattint az evereszt/számgép/érzékelö fülre ott kiirja a proci fogyasztását? Nekem még a régi ds3 deszkám van, ezen nem ir ki semmit, öcsémnek már az e-s van, ott kiirja. Nem mintha tul sok köze lenne a valosághoz igy ránézésre. -
-
scream24
senior tag
válasz
barnam_ #34120 üzenetére
A szoban forgo memo az cl5 csak eddig nem foglalkoztam vele. Csak most itt a kari, gondoltam öcsém masináját is megrántjuk picit. Csak nem akartam megsütni a ramot. De nemrég néztem a honlapjukon, hogy ök is 2v irnak, hogy menjen 1066-on. Majd holnap megkinálom és kiderül.
tsigalko87: Fö az optimizmus. végülis nem drága már a memo, ha megsülne.
-
mg105
senior tag
válasz
barnam_ #34063 üzenetére
PC8500-as GeiL Ultra (1066 MHz)
úgy gondoltam megérdemlem, hát megleptem magam
valahogy úgy kéne beállítani, hogy a ramok 1066on pötyögjenek, a proci meg 3GHz alatt maradjon, annál többre nincs szükségem!szerinted mekkora fsbt bír max ez a proci meg a ram együtt? a ram hűtőbordás
-
-
-
-
Gorneck
legenda
válasz
barnam_ #33938 üzenetére
530at még az ezt alapfeszen tudó E6550em ment P35ös lapban...E8200 580on is boottolt, de stabillá nem tudtam tenni...
Attól a procitól csodát nem várnék...6x00 szériába hihetetlen mekkora szórás volt anno...jó pár prociból és max 490et tudtam kisajtolni...az is egy E6300as volt... -
sz.j
nagyúr
válasz
barnam_ #33932 üzenetére
"Titkos trükk"-ről én nem tudok, szinte minden a proci+memó+lap hármastól függ, kiegészítve az user "tudásával".
Tapasztalatom szerint a GMCH, FSB, PCI-E feszek adagolásától csodát nem lehet várni, legfeljebb plusz 3-7(8) FSB-t, tehát ha ugy mond alapon megvan a beállítással elérhető max freki/fsb, akkor lehet kísérletezni, olykor sikerrel, némi plusz eléréséért.
Egy viszont tény, még pedig az, hogy ez nagyon időigényes művelet.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
barnam_ #33905 üzenetére
nem hátrány, de pici plusszfesz lehet kelleni fog MCHra. nálam alapon stabil volt prime alatt a gép, viszont a hálókártya eldobta magát párszor. szal ha a vista kékhalálozik randomba és hálókártyára panaszkodik, pedig elvileg minden remek (smallfft és blend is), akkor ez lesz a baj (2x2 és 4x1 felállásokban memeknél ez visszatérő probléma).
szvsz úgyis a proci fog előbb limites lenni, mint a lap.
-
Criton
veterán
válasz
barnam_ #31996 üzenetére
most sikerült probléma nélkül felrakni a legújabb biost. 1 hónapos Béta verzió.
F6a. Most a Load Optim. Defaults -al csináltam, és probléma nélkül bebootolt.Most a gépben 2x1GB ram van. Amikor tegnap próbáltam akkor 4x1GB ram volt benne, lehet az a baj ? Meg én is a Performance -ot Standard -ra raktam, nem Turbo ( ennek is lehet köze hozzá ? )
-
Criton
veterán
válasz
barnam_ #31994 üzenetére
az pl mitől lehet, hogy az F5 nél pl a gép többször kikapcsol vagy nem bootol be egyáltalán ( fekete háttér ) vagy bejön a GB boot logo de elmosodva ? Valami bios beállitási probléma lehet ? Elvileg bios frissités után újraindul, utána biosban Load Optim. Defaults, utána megint restart - utána semmi.
Akinek EP35-DS4 rev 2.1 lapja van, annál ez hogyan jelentkezik ?
-
barnam_
nagyúr
válasz
barnam_ #31489 üzenetére
Továbbra se megy fel
A hibaüzenet: [link]
Hibakód: -5006 : 0x8000ffff
Hiba információ:
>Kernel\ServiceProvider.cpp (120)
>Kernel\ServiceProvider.cpp (87)
>Kernel\ObjectHolder.cpp (442)
>Kernel\FileGroup.cpp (525)
>Kerne>SetupDLL\SetupDLL.cpp (1299)
pAPPealtek High Definition Audio Driver
PVENDORealtek Semiconductor Corp.
PGUID:f132af7f-7bca-4ede-8a7c-958108fe7dbc
$11.50.0.42618
@Windows Service Pack 1 (6001) BT_OTHER 0.0Mi lehet a gond?
-
Sziszifeca
őstag
válasz
barnam_ #23698 üzenetére
Akkor most kinek van igaza??? (Aggregátor vagy Katt777)
Nekem EP35-ös , nem pedig P35-ös lapom van. Vagy az E betű nem számít, úgy tudom az energiatakarékosságot jelenti az "E".
Azért szeretném feltenni az új biost, mert húzva van a gépem, és új biossal hátha jobb a húzás. Vagy ez hülyeség???
-
katt777
félisten
válasz
barnam_ #23548 üzenetére
Van Disabled-en kívül más is? Akkor ezt benéztem.
Kösz, megkuksizom.
bim: Hát ja, csak örülök, ha itt bármit el tudok adni. Egyelőre most 864-en mennek, 1066-osakat biztosan nem kellett volna levenni. De az 1200-as OC-t is ismeri a lap, azokat lekezeli rendesen (persze ez egyelőre csupán elmélet)? De ha az 1066-osok is tudnak +10-15%-ot, akkor végül is ez sokat nem számít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged