Új hozzászólás Aktív témák
-
higherping
csendes tag
"....F5-el sincs semmi problémám, bár a memória időzítés nagyon picit problémás"
Igen, amikor F5-t használtam, nálam is előjött ! Hiába állítottam be a BIOS-ban manuálisan 4-4-4-12 időzítéseket, az Everest szerint mégis 5-6-6-18 lett belőle. Vissza is tértem a az F4a-hoz. -
Geller72
veterán
Igen, sőt, megcsináltama harmadikat, így 5200+-on ment a proc, felhúztam a HT-t is, és a ramokat is, de így is kb olyan gyors volt, mint ALAPON! Tehát 11 x 200-on.
Nem gondoltam volna, hogy a winrar bechmark ennyire mem függő.
Kiváncsi lennék 667-es memekkel milyen lenne, és 1066-os ramokkal is leresztelném. Ehh, na mindegy. :-D -
diablo1984
veterán
nem tudom, hogy mire gondolsz, de tunningnál az órajelet nálam nem, csak hőmérséklet függvényében a ventifordulatot szabályozza! igaz a biosban pwm-re van állitva, úgyhogy lehet ez nem a cnq műve....nem tudom, de nálam alapon még nem ment ez a proci(
) igy a cnq áldásos hatását igy nem ismerem! de a laptopban lefelezi az órajelet, meg a feszen is csökkent, azt hiszem....
-
diablo1984
veterán
244x11,5=2087 memók 936-on! cnq aktiv, eddig 800-on nem volt gondja, csak gondoltam falncolok 1-et, de ma reggel 9től folyamatosan megy a gép és nem produkál hibát!
mind1, estére belekerül a +2x512 geil ram és a proci is cserés lesz, egy olyanra, ami 3200-at megy! powered by HERR Z!
-
diablo1984
veterán
nekem is annyin volt, most este lehetett egy random restartom(vagy a vista rosszalkodott) de reggel a felhasználóváltás és zárolt én volt a képen látható....ez lehet a 936-os memósebességnek tudható be, nemtudom, de egész este csak torrentezett a gép, ráadásul 24%ig jutott, szóval nyugalmi állapotban vagy 20percig ment/mehetett(előtte neten cod2-őztem és irtottam a jónépet, de semmi)
-
ns--
tag
a gepben ennyi van : alaplap, hozza 2 tapcsatlakozo, ram, proci, hutoje, egy system fan, floppy és a floppyra kotve 4pines csatlakozo.
cmos reset es elem kivétel mind mind áram nelkul van
csak ugy nyulok gephez ha aramtalanitottam
nincs pc speaker a házban, mondjuk most h mondod bazz miert nincs? vagy csak jol eldugtak vhogy, mondjuk h az elolapi hang csatlakozojat nem dugtam be mivel minek (elolapi kabeleket nem hasznalom) masodreszt meg kicsi a vezetek es beleakad a VGAba az meg csunya/nem jo. -
ns--
tag
geller modszerere sem szagolt semmit a floppy
awdflash helyett flash895 volt az ugyanaz, de azok a az argumentumok nem voltak utanna, de akkor sem csinalt semmit a floppy
.binre az elozonel sem, a gelleresnel meg nem raktam .bint mivel nem ugy volttudtam h nem szabad a bioshoz nyulni
amugy az h vegig nem volt 1x sem csipogas POSTnal az gond?
amikor rendesen mukodott akkor sem -
-
ns--
tag
csinaltam msdos boot disket, ramasoltam a gb honlapjarol leszedett file-okat kicsomagolva (atirta autoexec.bat-ot), racsatlakoztattam a gepre a floppy-t (csak a floppy volt racsatlakoztatva, a proci meg a ram, meg a cpu cooler, semmi más még csak tápra sem), és nem csinalt semmit, nem is kommunikalt a gep semmit a floppyval, nem is vilagotott.
apropo ennek a lapnak a flash file-ja f5 kiterjesztesu
ham ez a gond és .bin-re kell atirni akkor irjatok -
Ste
addikt
szerintem a maradék 2 vezetéken modulálja a fordulat számot (mint a PWM)
bár ennek jobb lenne utána keresnirevoltec kittet vettem, amiben a 3pines csatik vannak. csak levágod az eredeti madzagot, s ezt teszed a helyére (4 vezetéknél már nem ennyire eccer a helyzet)
a ventiszabályzó meg pff (nekem nagyon nem tetszik
)
akkor már inkább egy sima lcd-s. abból vannak nagyon szépek a scythe kínálatában -
SzMhun
tag
Köszi, ezekszerint nem képzelődtem
Az F4-es most jó csak elég rendesen belassult az Everest tesztek szerint a gép. A memória tesztekben valamivel 5ezer fölötti értékeket kapok (2631Mhz, DDR2 877 4-4-4-15). PhotoWorxx-ben pl. 5000 pontot rám ver a sima 4000+
(a többi tesztben sokkal jobb vagyok nála)
F3-as biossal (és F5-tel is) sokkal gyorsabb volt, nem értem... -
nesa
veterán
Micro sd kartyahoz van atalakito adapter ami mini sd csinal belole a mini sd meg beletudod rakni 1sd adapterbe
) szamomra smart media a fontos meg az XD
amuyg enis epp tervezem 1 kartyaolvaso beszerzeset es ez remek leeht ,csak megint jon az hogy ebben a hitvany orszagban nemsok hasznos dolgot arulnak....
-
Ste
addikt
annyira nem különeleges megoldás szvsz
gondolom molex a föld és a táp, a 3. vezeték meg a ford szám szabályzás
házilag össze tudod moddolni (olyan kb mint molex-es ventit 3 pinesé alakítani)elől-hátul meghagynám a ventiket, az oldalsót pedig kapcsolgatnám (és nem az oldallapra rögzíteném). tetején és az alján lévő ventiket be se raknám. így 3 ventivel és egy 4 ventis szabályzópanellal megoldhatod a dolgot. apropó a sunbeam-nek is van 5.25ös helyre való szépen 2 színben világítós szabályzó panelja, ami le tudja kapcsolni a ventiket, ráadásul eléggé olcsó is. szerintem az ég jobb vétel lenne (egy barátomnak vettem olyat, onnan ismerem)
-
Ste
addikt
volt olyan panelom és nem nagyon találkoztam vdrop-al
amiért lecseréltem, hogy nem tudta lekapcsolni a vinyókat és baromira világytott
(ha 2v vdrop-al számolsz akko 4.5-10V-ot írhattál volna)
sok ventit nem érdemes abba a házba pakolni, csak ront a szellőzésén (vagy 5el raktam össze konfigot) arról nem is beszélve, hogy az oldallemezen lévőek baromira berezonáltatják azt a vékony oldallapot
(ott látszik, hogy olcsó)
-
Geller72
veterán
Szia. Lehet, hogy túlbonyolítottam, de biztosra akartam menni. A lényeg, hogy sikerült. Egyébként az új biossal (F5) működik a CnQ. És megemlíteném, hogy a 4200+ eredetileg ugye 11X200 on fut. A biosbaneddig ezt is lehetett beállítani, ha nem autora raktam, de az új biosnál ez nemhogy nem 11,5x lett, hanem 10.5x-re változott. Ettől függetlenül a CnQ alatti 5x az igaz, 1000Mhz-en fut, és ez a lényeg. A felezést én kb-ra írtam. Most ugye 1Ghz körül fut 1.088V mellett. A hőmérsékletmérést szerintem nem méri pontosan a lap, igen hihetetlen kategória a pl. jelenlegi 22 Celsius. 2533Mhz-en pedig szintén ennyi? Ettől függetlenül nagyon meg vagyok elégedve mind a procival, mind a lappal. A 2600XT-ről annyit, hogy pontosan 1 hétig volt meg. Hogy miért? Mert többet vártam tőle. Kiábrándító volt, hogy pl az NFS Carbon kb olyan beállításokkal futott, mint anno az X800 GTO-m alatt.(256Mb/256Bit). Valószínüleg kivárom a piaci árak esését, és benevezek egy 8800 GT-re.
Üdv:
Geller -
-
nesa
veterán
Nemtudom mert nesok a hely nekem se a 9500 igencsk ott van a ramok kozelebe ugyhogy nehez ugy ez nagyon.
-
Ferrarer
tag
Nekem F3-as BIOS-om van mégsem találom az easy 5 -ben az igp húzást, Az atitool-ban meg hiába engedélyezem engedélyezem azt a pontot, sajna akkor is széthúzza a gépet.
Ennyire rosszul csinálok valamit?
Ezt régebbi easy 5-öt még megpróbálom ha majd több időm lesz
Kösz a segítséget -
tormy
csendes tag
everest:
CPU tulajdonságai:
CPU típusa DualCore AMD Athlon 64 X2
CPU alias Windsor
CPUID CPU név AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+
CPUID revíziószám 00040F33hCPU sebesség:
CPU órajel 3006.9 MHz (eredeti: 3000 MHz)
CPU szorzó 15.0x
CPU FSB 200.5 MHz (eredeti: 200 MHz)A memtest is ddr 428-at ír ki.
Az osztó nincs előttem de ha kiszámolod a 428 csak így jöhet ki 7-el.
amúgy 333-on teszteltem +0,3 volt fesszel de ugyan az a hiba -
nesa
veterán
Hatmeg en
katasztrofa lett volna barmit is gariztatni karacsony elott.
Most 1,3V 10,5x267 en megy az orthos kozel 30 perce es nincs hiba es nem is melegszik a cumo
a masik 2 biosal meg full alapon is hibazott ,kivancsi lennek masoknal mi a helyzet ezugybe ???
En aztmondom meg mindig az F3 bios a tuti baris nekem.
-
nesa
veterán
Meg nemnyultam a chipsett huteshez de lehet nem is fogok ez alap szerintem haldoklik...
a procit ujrapasztaztam marde jo a hoatadas mivel igen forro a zalman 9500 ami azert szep darab regebben paszivan is vitte a cuccut meg jatek alatt is neha lealt most meg csak porog mint atom es nagyon meleg. jatekok is 20-30 perc utan csonta fagynak
-
gjoe
addikt
Ide vinyót kiszedtem.
format, xp újra, most jó!!!!!!!!
De még a drivereket nem raktam fel.
Totalcmd tegnap 150kbytes/mp másolt!!!!! (netről gyorsabban töltök)
Most 40000kbytes/sec. Szösszenetnyi a különbség.
Amúgy panda 2008-at raktam fel, de már előtte is lassú volt.
Majd ha a driverek is fenn lesznek akkor és megy akkor oké.
De akkor sem fogom tudni miért csinálta!Remélem nem lesz több problémám.
Hálás köszönetem Nesának, neked és aki még segített!
THX -
zsocy
őstag
Nem mondom hogy csodaprogi, de valamit tuti csinál mert tényleg nagyot ugrott az a winrar score. Ma megnézegetem még Everestel is, hátha ott is gyorsult valami. Az az 1 db winrar nem mérvadó
Viszont ha gyorsult akkor maradhat, az új BIOS sem lett rosszabb, stabilitás is rendben.Egyébként nekem most megy annyit amennyit neked eredetileg ment (1200), tehát most lehet jó a beállítás. F4a-val 1019 volt az érték, az zuhant meg.
-
nesa
veterán
Koszi a linket
Ami egybol feltunt biosba mostmar nem 500 ig hanem 600ig lehet huzni az igp
Masreszrol ujrainditasnal vacilalt es csak nehezen indult el sokaig fekete kepernyo
aztan tul optimista volt a bios mint kiderult
CL3 ba 800 on 1T be akarta inditani a ramokat
A memkezeles mintha javult volna de biztosat holnap tudok, most orulok hogy elindult
-
diablo1984
veterán
pontosan, habár nekem a vga mellett volt, hogy az integrált is ment win alatt 1 időben......letiltásnál, meg vga kivétel előtt ilik visszakapcsolni, mert képet nem ad.....
visszajött a lapom, nem az a hibás, hanem a windowsok amik még most sem kezelik a 4gb memóriát helyesen.....kb 4 óra intenzív tesztelés eredménye lett....
-
taaz
tag
-
zsocy
őstag
Én Vista Ultimate 32 biten nyomom az IGP-vel. A driver a 7.10-es Catalyst hozzá, ezen kívül a Realtek 1.80 hang és a LAN driver van fenn pluszban, a többi Vista default.
Az ég egy világon semmi bajom vele. Ment a hang is elsőre (csak skype-hoz, játékra ott az Audigy), nem fagy, nem lassú a memó (F4A bios), minden működik. A proci 3 Ghz-re az IGP 460-ra van húzva.
Minimális grafikával, de 1024x768-ban játszható (30+ FPS) az NFS - Prostreet is.
Not bad
-
Killerlaca
senior tag
Köszönöm az féltést mindenkinek meg a jótanácsokat.
Az elmondásaitok alapján sikerült felcsrélnem a 2 drótót és igy már nem max fordulaton megy a ház venti és így már nincs hangja.Egyszóval tökkéletes lett.
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy a lapon levő 2 passzív borda baromi meleg(süti az ujjamat rendesen). Ez normális? A proci x2 4400+ alapon 33-34 fok gyári hűtővel ez jó nem? -
Ilyen hülyeségről szó sincs. Azonos vagy jobb teljesítményűt kel adni, ami ebben az esetben sikerült, kapott egy sokkal nagyobb teljesítményű kártyát. Kissé félreértelmezed a szabályokat, nem azt mondja ki hogy Asus xyz kártyát pont erre a tipusra kell cserélni, hanem videókártya helyett nem adhatnak winchestert
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest