- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Magisk
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Egy óra, két rendszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borokafa
őstag
Ha már beindítottam némi lavinát
előfordulhat, hogy ebben a hosszú mondatban rejlik az igazság
Ezidáig úgy nyilatkoztunk, hogy a HT áteresztőképessége egy asztali, diszkrét VGA-s rendszerben alig számít, de a 780G esetében van némi előnye a nagyobb sávszélességnek, ugyanis az integrált VGA ezen keresztül éri el a processzort és a memóriát -
Borokafa
őstag
válasz
LALA_kiraly #4318 üzenetére
Érdekes, mert szinte azonos konfiggal (kivéve az alaplap) lényeges eltérést tapasztaltam.
Pl. A 78GM-el laza 9000 környéki az írás, olvasás stb. Na ezt a 690-el meg sem tudtam közelíteni, de előtte az Abit NF-M2 nwiev-el sem. Természetesen igp-vel használva. -
Borokafa
őstag
válasz
Musicbox #4307 üzenetére
Akkor egy két momentum 69G vs 78GM.
Proci tuningban nincs jelentős különbség, sőt a 78GM-nél csak +0,3V adható a memóriának. (javasolt ennek megfelelően választani hozzá a memóriát)
A 78: memóriakezelése sokkal jobb, köszönhetően az új chipsetnek.
Videokártya fronton klasszissal jobb, + DX10.
A vga órajel 900-ig állítható, alap 500MHz.
Éppen tegnap próbáltam 3dmark 06-ban 1723 pontot nyomott 700MHz-en.
Itt is igaz, hogy a rendszermemória órajelet érdemes minél magasabban tartani, mivel a vga is ezzel dolgozik.
Megbízható stabil lapnak tűnik.... -
Borokafa
őstag
nesa, diablo
annyira cukipofák lettetek........
-
Borokafa
őstag
válasz
Aprósólyom #4161 üzenetére
Az a srác valószínű én voltam, az a lap sajna most is ilyen. Problémamentes egyébként, de túlhúzásnál "serceg" valószínűleg valamilyen tekercs gerjedéséből adódhat.
Jó pár gépet raktam már össze ezzel az alaplappal, de ezt a jelenséget csak egy esetben tapasztaltam. -
Borokafa
őstag
válasz
LALA_kiraly #4151 üzenetére
Annyira vinni akarták
, meg a jó szívem
Sajna nem tudtam nemet mondani....
-
Borokafa
őstag
válasz
LALA_kiraly #4148 üzenetére
Ne rázzon
, az egyik legjobb lapom tuningra matx volt, Abit nf-m2 nview .
-
Borokafa
őstag
válasz
LALA_kiraly #4135 üzenetére
Értelek , és egyet is értek veled.
Viszont adott egy keret (sajna elég szűk) amiből össze kell hoznom a gépet úgy, hogy az viszonylag elfogadható is legyen. -
Borokafa
őstag
válasz
LALA_kiraly #4132 üzenetére
Giga ára 14k az ECS 13K
Olcsó (de jó) gépet kértek, ezért választottam hozzá a giga lapját. -
Borokafa
őstag
Néhány nap múlva fogok összerakni egy 740-et. Kíváncsi leszek rá valójában hol áll a 690-hez képest.
-
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #3922 üzenetére
Ősember osztogatja fűnek fának itt a ph-n
[link] -
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #3917 üzenetére
Én már rájöttem arra, hogy egy problémamentes memóriapár mennyi bosszúságtól kímél meg. A tuningban gyakorlatilag egyáltalán nem akadályoz, mert 50% pluszra képes.
Különböző időzítések és feszültségek mellett ezeket tudja a Crucial:[link] -
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #3898 üzenetére
Már azt hittem az Iveco haza sem akar hozni
Én maradtam anno az F3-nál azzal nem volt problémám. -
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #3896 üzenetére
Engedelmetekkel
szeretném javasolni a 770-es lapot
-
Borokafa
őstag
Ez szép a birsalmától
Unalmas óráimban én is filóztam rajt, hogy némi kis szárazjéggel hűtve érdemes lenne kipróbálni egy teszt erejéig mit is tudhat
Ehhez a laphoz ramból meg érdemes olyat választani amelyiknek elég az ekkora fesz is.
Például nálam a Crucial ilyen. 1,9V 1000MHz 2,175 ~1200MHz -
Borokafa
őstag
Nálam is megfordult már egy ilyen lap, terhelés alatt (ha tuningolva ment) jött elő ez az érdekes hang. Nem táp ból jön, hanem mivel terhelésfüggő dolog, aminek áramerősségre visszavezethető gerjedés az oka......az alaplapon a cpu dc-dc konverterének alaplapra fektetett vasmagos tekercsei "zenélnek"
Eme idézet a barátomtól való aki profi alaplap javító. Általában ezek a tekercsek ki vannak öntve műgyantával és az sem mindegy ez hogy sikerült.
A gép egyébként azóta is megy és ha nincs tuningolva nincs ez a hangja.
Javasolta még hogy tegyem fel a dual core optimizert, hogy egyformán terhelődjenek a magok, hátha akkor megszűnik, de sajna megmaradt. -
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #3405 üzenetére
A fene se érti, a Brisbane procimra kellett a Freezer 64 hogy kordába tartsa a 35% tuningot. A mostani Windsor meg alapfeszen (1,2V) megy 3000-et max 45°C bármilyen hosszan is terhelem, 3300-on meg 1,4V esetében beáll 52-55°C--ra. Mindez egy sima AC Alpine hűtővel.
Elvileg a Brisbane 65nm-es a Wndsor meg 90 így az lenne a reális ha a 90-es hőtermelése lenne jóval erősebb.
Szóval továbbra sem értem -
Borokafa
őstag
Hi all!
Ahogy nézem két lehetőség van a mem. feszültség állítására.
A manual az egyszerű 1,8V-ról 0,025V -ként +0,375V-ig.
A másik, be lehet kapcsolni az EPP-t, ekkor (ha a ram rendelkezik ezzel a funkcióval) automatikusan beállítja a memória sebességét, időzítéseket, feszültséget a memóriákba gyárilag eltárolt értékeknek megfelelően.
Procifesz például 1,65V-ig , de az északi és déli hid feszültsége is tág határok között állítható. -
Borokafa
őstag
-
Borokafa
őstag
Megpróbáltam feljebb menni, de nem ment. Úgy látszik elsőre megtaláltam a max-ot.
Bár van egy csómó beállítási paraméter (memória) a biosban, amiről nem is tudom mire való.
Hogy stabil-e? Igazából nem terheltem agyon, kb. 10percig üzemelt ezekkel a beállításokkal. Egyenlőre elsőre így ennyi.
Hogy mondjak már valami negatívumot is, a memóri feszültség 1,8V + 0,375V-ig állítható. Ez ténylegesen 2,19V nálam. A Crucialnak szerencsére elég. -
Borokafa
őstag
Kis FSB emelés (Nesa)ez így elsőre ment:[link]
-
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #3272 üzenetére
Igy igaz, de mennyiért is vettük mi ezeket a procikat??????
Ezen nincs integrált vga, de van egy csomó egyéb plusz szolgáltatás. -
Borokafa
őstag
Szóval egyenlőre semmi negatív tapasztalatom nincs a lappal kapcsolatban.
Mondtam én, próba cseresznye
Sokan mondják, hogy a mem sávszél többnyire nincs kihasználva, mások szerint nincs nagy jelentősége. Én ebben azért nem vagyok ennyire biztos, de a lényeg, hogy azért jó érzés átlépni a 10k-s álomhatárt.(Hozzáteszem a váltás nem került plusz pénzembe)
-
Borokafa
őstag
Egy 3DMark06 cpu teszt (Athos):[link]
Nem vagyok egy "játékos" típus, így a VGA számomra nem annyira lényeges. -
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #3253 üzenetére
Úgy tűnik
és nem melegszik. Majd még tesztelgetni fogom komolyabb terhelések alatt.
Kicsit komolyabb egyébként mint a kedvenc 690-es.
Alapon is elég jó a memkezelése. Az albumban össze lehet hasonlítani őket. -
Borokafa
őstag
Tuning így elsőre:[link]
-
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #3210 üzenetére
Próba-cseresznye
Majd kiderül, aztán ha nem leszek vele megelégedve beépítem egy standard gépbe.
Most plusz pénz nélkül tudom kipróbálni. Ha holnap megjön,akkor már szombaton tudni fogom mennyire szivattam meg magam -
Borokafa
őstag
válasz
higherping #3156 üzenetére
Miért kell visszavenni a HT-t ???? Akkora a tuning?
-
Borokafa
őstag
-
Borokafa
őstag
Kb. két hete megy nálam Crucial Ballstix 800@1200-as ram, kifogástalan jó memóriák és most egész jó áron kaphatóak itt a PH-n.
A nagyon jól tuningolható procikhoz javaslom. És a lapunkkal is tökéletesen együttműködik. -
Borokafa
őstag
válasz
volvoguy #3101 üzenetére
Mielőtt kiveszed a régi gépből uninstall minden alaplapi driver.
Aztán valamilyen cleaner progival ajánlott kitörölni ezek maradványait is.
Ezután ha szerencséd van el fog indulni az új géped. Azután fel kell telepítened az új alaplapi drivereket. Általában így sikerülni szokott.
(Gondolom itt az a lényeg, hogy legalább elinduljun ) -
Borokafa
őstag
Ma "letapogattam"
az egész alaplapot teljesítmény teszt közben.
Gyakorlatilag minden normál hőmérsékletű volt, kivétel a +12V-os tápcsati környékén lévő teljesítmény tranzisztorok (azt hiszem így hívják őket). Ezek már úgy rendesen melegek voltak, kb. a hőmérséklet kijelzés szerinti értéken.
Megpróbálok beépíteni föléjük egy kis csendes ventit (ideiglenesen), aztán kíváncsi leszek változik-e a hőmérséklet. -
Borokafa
őstag
-
Borokafa
őstag
Kiváncsi voltam bírja-e a rendszer a 3300/1100-as terhelést, de az alaplap hőmérséklete annyira felemelkedett, hogy jobbnak láttam abbahagyni mielőtt nagyobb bajt csinálok.
Úgy tűnik ehhez komolyabb hűtésre lesz szükség... -
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #2846 üzenetére
Sajna a Geilek már nincsenek nálam. Ezek a mostaniak meg nem mentek a Geiles beállításokkal. Vagy egy fél óráig szórakoztam vele mire rájöttem hogy állítsam őket.
-
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #2844 üzenetére
Ezek most Crucial Ballistix ramok. Sajna a tőled származó Geilek 1000-ig voltak stabilak
, így fájó szívvel, de átadtam a haveromnak.
Szerettem volna kipróbálni, hogy mit tud ténylegesen a rendszer, így a ramcserére rászántam még 4k-t. Most már valószínű ez nem fogja hátráltatni. Elvileg 800@1200-as. -
Borokafa
őstag
Ezt azoknak szánom akik kételkednek ebben a lapban: [link]
-
Borokafa
őstag
válasz
Aprósólyom #2819 üzenetére
Kizárt, hogy a lap miatt. Ha proci előzőleg ment 2700-at akkor ebben a lapban is tudna.
Milyen memóriákat használsz? Bírja a tuningot? Lehet azt kellene visszaosztani.
A táp meg a hűtő kissé necces de elégnek kellene lenni elvileg. -
Borokafa
őstag
Most Hitachit raktam a gépembe, annyira hangos volt, hogy alig tudtam lecsendesíteni.
Azt hittem ez csak a Maxtorékra jellemző. -
Borokafa
őstag
Nálam is F3 bios van fenn, és egész tűrhető a mem. kezelése, sőt a C&Q is használatban van.(Szinte már unalmas, hogy nincsen semmi gondom a lappal
)
pl. 3000/1000(proc/mem) esetében olv.7283, írás8610, másol 7596 MB/mp.
3300/827(proc/mem) esetében olv. 6934, írás 9427, másolás 7583 MB/mp az Everest szerint
Szerintem kb. ezeket értékeket lehet reálisan elvárni ettől a laptól. -
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #2552 üzenetére
Még nem bántad meg, hogy átadtad nekem a Geil ramjaidat
??
1000MHz 5-5-5-16 2,2V és atomstabil -
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #2527 üzenetére
Ez már komoly erősítés, grat
-
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #2498 üzenetére
275"FSB" volt max nálam, de nem kellett plusz fesz a chipsetnek.
Anno az Abit NF-M2 nvView-nél 290 FSB-nél és 1450HT-nál már +0,25V kellett.
Viszont ott nagyon jó volt a chipset hűtése is. -
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #2328 üzenetére
-
Borokafa
őstag
A 6000-es széria úgy tudom ugyanezen stepping.
Elképzelhető, hogy tudhat ennyit, de azt megtalálni????
Egyébként egy db. ilyen proci még maradt a boltban. Itt a PH-n is megtalálható Jazzos.
Érdekes, mert előzőleg Brisbane procikat használtam, volt amelyiket tartósan 2900-on, de ez a Windsor mintha gyorsabb lenne. -
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #2322 üzenetére
Jazzos barátomtól való, a boltja itt van Győrben. Most az előbb kérdeztem tőle, van-e még ebből a szériából. (egyenlőre még nem elérhető) Egyébként 18k volt.
-
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #2320 üzenetére
Proci max. 3307MHz 1,37V, hiába emelem feljebb a feszt, ez a vége.
A mem. hűtés meg semmi extra, csak a proci hűtőbordákból pont a memóriákra megy a levegő és ennyi pont elég, egyáltalán nem melegek.
Fiatal kollégánk ezt furcsának találta.... azért tettem fel a képet, hogy nálam ez bőven elég neki.
2,2V-on 980MHz-et tudnak a ramok (ismered őket) 2,3V-on mennek kicsit feljebb is, de ennyire azért nem nyúzom.
A proci egyébként alapfeszen (1,2V tudja a 3000-et, de mivel a ram itt már 1000 lenne, így kicsit visszavéve használom: 2947MHz proci és 980MHz ram
Szóval ennyi, semmi extra. -
Borokafa
őstag
Igazából ideiglenesnek szántam, míg nem veszek valami jobbat. Aztán közben kiderült, hogy ehhez a procihoz meg elég is és hangja alig van.
A fene se érti, az előző Brisbane magos procimhoz azért kellet erősebb. Ez meg Windsor és alig melegszik
Valószínű az F3 stepping és az 1,2V alapfesz jótékony hatása lehet. -
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #2097 üzenetére
Igen, több kép is van az albumban 1,37V -on 3307MHz-ig jutottam.
BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDNYÁJATOKNAK!
-
Borokafa
őstag
Kicsit sikerült erősíteni, eljutottam 3300 fölé:[link]
-
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #2068 üzenetére
Ezek szerint gyorsan hazaértél, persze hazafele gondolom már nem kellett a határon várakozni.
Bizony, ahogy mondod jók a cuccok!
Majd még kicsit erősítek rajt az ünnepekben, a prociban még van tartalék.
A memóriák mentek 1020--at, de ott nem volt már stabil. -
Borokafa
őstag
válasz
VaniliásRönk #2042 üzenetére
Itt van néhány tuningeredmény F3-al:
[link] -
Borokafa
őstag
Van hozzá még ez is:
[link] -
Borokafa
őstag
Egy kis mai tuning:
[link] -
Borokafa
őstag
Egy kis info a memóriákhoz:[link]
-
Borokafa
őstag
-
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #1913 üzenetére
bárcsak láthatnám már a munkaeszközöd.......
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 11 Pro Max 12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest