Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz
Borokafa #3746 üzenetére
Nemcsaka 770 szimpi de a 4400 G2 birsalma is.
A ramnak viszont jo lenne ha 2,175 nel tobbet lehetne adni. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Borokafa #3550 üzenetére
"A Vista 64 már tud kezelni 4GB ramot".
Ez így eléggé pontatlan megfogalmazás, ugyanis a 32bites XP is tud kezelni 4GB RAM-ot, mivel 32bit-en pontosan ennyi címezhető meg.
Kicsit bővebben kifejtve: pontosan ennyit tud kezelni, amibe minden a gépben található memória mennyiség beleszámít (pl. VGA). A rendszer memória a végén kalkulálódik, így abból lesz lecsípve, ha az össz. memória mennyisége 4GB-nál több.Bővebben itt lehet olvasni róla, ha valakit érdekel a téma.
-
bnss
veterán
válasz
Borokafa #3282 üzenetére
Úgy néz ki, hogy nem nyúltál mellé ezzel a lappal. FSB rekordot akarok!
(#3283) Plebi: hogyan tudtad csak majdnem berakni a memóriát?
A pöckök nem pattantak be? Mindenesetre örömteli, hogy végre működik minden, és szerencsére csak júzer error volt (ne vedd személyeskedésnek).
-
diablo1984
veterán
válasz
Borokafa #3271 üzenetére
ezen van integrált vga? mert a teszten ha jól látom egy 1650-es van a gépben? jó a proci eredménye, de pont ma néztem, hogy egy átlag q6600-as húzva 5-6k-t ér el...ezzel nehéz veetélkedni a 3dmark-okban, mert keményen odavág! most is a 3870-es vgammal hiába hülyére van húzva, de a 7.hely körül vagyok a listán, előttem, mögöttem intel, amd a fasorba sincs a közelemben, de elől ezek a q6600-ak, közel 4ghz-e, vagy azon is túl!
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Borokafa #3254 üzenetére
Mondjuk jó lett volna, ha nem csak memsávszélt mérsz Everesttel, hanem valós alkalmazásban is megnézed hoz-e sebességnövekedést ez a nagyobb memsávszél.
Mutogatni jó a magasabb Everest pontokat, meg jót tesz az ember lelkének is, de a netes tesztek alapján valós alkalmazásokban (WinRAR, vidotömörítések, játékok) 2 magos procival az égadta világon semmi jelentősége nincs a magasabb memsávszélnek. 4 magosról sajnos még nem láttam ilyen tesztet.
Én a 780-as lapokat várom, hátha lesz egy ütős kis szerkezet belőle. Bár ahogy láttam LPT port már lemaradozóban van a 7xx lapokról, így be kell majd szereznem LPT->USB átalakítót vagy lecserélnem a lézernyomtatót
-
-
volvoguy
addikt
válasz
Borokafa #3166 üzenetére
a bibi a cd-ben volt. valóban..sata eszközöket már nem tud a win98 felsimerni....az xp cd-m meg nem volt bootolható..igy sok forumozás után sikerült kreálnom Nlite és Nero segitségével egy bootolható disket. és ennyi....minden kábelt jól kötöttem be...csupán a szaros cd volt a bibi.....
-
-
V.Stryker
nagyúr
-
diablo1984
veterán
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Borokafa #2821 üzenetére
Konkrétan ezt. Hozzám került. [link]
Rosszul döntöttem? Vagy mit csináljak, hogy "losztódjon" a ram? Egyébként érdekes jelenségként említem, hogy 2300 felett (már sajna nem emlékszem) , 1,45V körül (1,4V gyári) elindult, csak néha átfutott a képernyőn pár piros csík, a bios bejött de nem mozdult, a windows töltött de újraindult mégis csak. Ez lehet , hogy a táp gyengesége miatt van?
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Borokafa #2818 üzenetére
Off: 160-as hitachi-m van, és nagyon halk, szinte semmi rezonancia.
Up: Most szereztem egy ilyen deszkát. Vettem a ph-ról kezdésnek egy 3200+ (2000MHz)-es Athlon-t, ami állítólag egy artic freezer 64 pro alatt 2700-at ment, 1,5V-on. A topic elején nagyjából beleolvasgattam mit kell tudni a tuningtól. Most a gyári hűtőt használom, és azzal 2300 a vége. Ez a hűtő miatt van, vagy azért mert a lap nem annyira tuningbarát. (sajna nem tudom milyen lapban ment 2700-at). Egyébként szerintetek elég tuninghoz is egy 300W-os Deer táp? Csak ez kettő dolog van benne, egy 160-as hitachi, és egy CD/DVD kombó. Integrált videóval és hanggal stb.. használom.... Egyenlőre.
-
-
Fel
addikt
válasz
Borokafa #2467 üzenetére
Majd javítok rajta... az elrendezése miatt tetszett meg, sokkal szerencsésebb, mint más microATX lapoknál (ASUS M2A-VM HDMI-t és eme lap kistestvérét is nézegettem), és a BIOS fícsörökben is a legjobb. Az integrált vgat sem fogom valszeg használni, mert az nVidia
...
@suti_88: messze ez (X1250) a legjobb integrált vga jelenleg. Hiába tud az nV-s 7050 sm3.0-t nagyon gyenge játékokban... Néhány éves játékokat remekül lehet futtatni vele, persze nem kell csodát várni...
-
diablo1984
veterán
válasz
Borokafa #2321 üzenetére
és mennyi is volt a proci? mert most egy olyat keresek, ami 3200-on menne, igy 800on hajtaná a ramokat....és 1,375V-tól nem adnék neki többet! a tied windsor, ugye, az 512-esből? nekem a freezer64 pro pont a memók felett kavarja a levegőt(ponta a venti rálóg a 2 memófoglalatra) a memókat a venti levétele után tudom kivenni....szóval attól jobb hűtés nem kell!
-
diablo1984
veterán
válasz
Borokafa #2070 üzenetére
visszafelé a haza szele hozott, bár visszafele kellett a határon ill külföldön-belföldön várni, mert iszonyatos embertömeg jött kicsiny porfészkünkbe túrista formájában! kb 5 órát kellett a pályán dugózni, de okosban haza tudtam jönni!
most felcsigáztál, majd én is az ünnepek alatt nekiesek a gépemnek és megcibálom a memókat is, mert anno még az abittal volt húzva, ezzel lehet jobban birja, nem tudom!
-
LALA_kiraly
őstag
válasz
Borokafa #930 üzenetére
A maximumon járatva (10*285) 8400/8100/8000/39ns a maximum eredmény amit ki tuttam hozni. Az a fura. h csökkentett szorzóval, de emelt fsb-vel semmi különbséget nem tapasztaltam
(régen ezzel játszottam és repültek a gépeim)
Egyedül ezt a HT tuningot nem tudom, a 4.2es trial everest van fönn, és pont ezt nem írja. A bios meg... Ember legyen a talpán aki kibogozza mi mire jó -
AtHoS
nagyúr
válasz
Borokafa #606 üzenetére
Nálam IGP=400MHz-en 3Dmark05:
HT=739MHz, RAM=944MHZ 5-5-5-18 1014
HT=1231MHz, RAM=809MHZ 5-5-5-18 1193
HT=1231MHz, RAM=809MHZ 4-4-4-12 1219
HT=1231MHz, RAM=944MHZ 5-5-5-18 1251
HT=1493MHz, RAM=945MHZ 5-5-5-18 1318
Sajnos a HT órajele ill. a memória órajele többet nyom, mint az IGP órajel.
De inkább nézd meg [link]
Látom nyomod a proci tuningot is. Procid mekkora fesszel viszi a 3058MHz-et? -
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Borokafa #587 üzenetére
Pedig az óra mellett is kellene lennie egy ikonnak a hangvezérlő pulthoz. Próbáld meg frissíteni a linkeltre.
AMD Power: Ez neked is lehet, hogy ajánlott.
Az X2-es topicban lévő problémádra pedig. Szar a CPU-Z.
Ha nálam elindítom, akkor véletlenszerűen de rezetbe vágja a gépet. A legújabb 1.41-es [link] verziót nem néztem még, de az előtte levők (pl. 1.40-5; 1.39-1) csinálták. Mikor először előjött azthittem a tuning miatt van. De később rájöttem, hogy csak akkor rezetel a gép, ha a CPU-Z el van indítva. Na itt kezdtem el hanyagolni. Azóta ''öröm és bódóttág'' -
aginor
veterán
válasz
Borokafa #571 üzenetére
Állítólag ez is simán bírja az 1500MHz-et, igérem utána járok a dolognak.
Én a részleges AM2+ kompatibilitása, és a kiváncsiság miatt vettem meg ezt a lapot, de eddig nem csalódtam benne, ez a legjobb felépítésü 690-es lap a piacon(bár egy D betűt még elviseltem volna a típusjelében).
Mindenki: Tunningnál nektek is recseg néha a speker indításkor? -
Vincsó
aktív tag
válasz
Borokafa #533 üzenetére
Olvasás:
Athlon64 X2 5200+ 2700 MHz Gigabyte GA-MA69G-S3H AMD690G Int. Dual DDR2-900 4-4-4-12 CR2 6382 MB/mp
Írás:
Athlon64 X2 5200+ 2700 MHz Gigabyte GA-MA69G-S3H AMD690G Int. Dual DDR2-900 4-4-4-12 CR2 6913 MB/mp
Közben picit feljebb mentem1 órát futattam Orthost 9-es priority-val szóval egész jó így első próbálkozásra, szerintem
Mod mindenkihez: Memó egész jól megyés csak 2.15 volt-ot adtam neki
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
Borokafa #523 üzenetére
Ha röviden és tömören akarnék válaszolni, akkor: Igen, működik a CnQ tuning esetén is!
De ha nem akarok röviden és tömören válaszolni, akkor:
Kivételt képez, ha BIOS-ban a CPU Clock Ratio-t kézileg állítod be (és nem AUTO-ra). Ilyenkor nem működik a CnQ, melynek a helyettesítésére ebben az esetben az RMClock progi ajánlott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Mobil flották
- PlayStation 5
- MIUI / HyperOS topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest