Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
válasz
higherping #2612 üzenetére
Milyen ramokkal?
-
Geller72
veterán
válasz
LALA_kiraly #2603 üzenetére
"'Hát annak 1500ig menni kellene nem?"
Sztem nem. HERR Z szerint vhol 1300 felett térdel meg. Próbáld meg visszaosztani 800-ra és úgy teszteld..
Üdv:
Geller -
Geller72
veterán
Most olvasgatok itt a giga honlapján, és éppen a CPU SUPPORT listet nézegetem a lapunknál. Nem is tudtam eddig, hogy miér xaraxik a G1-es X2-4200-as Brisbane-al. Hát látom ám, hogy igazából komolyabban csak az F4-es biostól támogatja ám...
-
Geller72
veterán
válasz
LALA_kiraly #2597 üzenetére
A memória órajelét és a memóriavezérlő működési módját Windows alatt nem lehet módosítani. HT-t is visszavetted?
-
Geller72
veterán
válasz
LALA_kiraly #2586 üzenetére
Hát, sztem igaz. Tekintve, hogy miket kinlódok. Már felemeltem a frekit 5200+ -ra és még mindig csak annyit teljesít rar bechmarkban, mint az alap 4200+-on kb..ez nevetséges. Pedig itt sztem számítania kellene a frekinek is.
-
Geller72
veterán
-
Geller72
veterán
Igen, sőt, megcsináltama harmadikat, így 5200+-on ment a proc, felhúztam a HT-t is, és a ramokat is, de így is kb olyan gyors volt, mint ALAPON! Tehát 11 x 200-on.
Nem gondoltam volna, hogy a winrar bechmark ennyire mem függő.
Kiváncsi lennék 667-es memekkel milyen lenne, és 1066-os ramokkal is leresztelném. Ehh, na mindegy. :-D -
Geller72
veterán
Szal erdekes.
HERR Z-vel kommunikáltunk egy kicsit.
Beállítások:
-11 x 250 CPU 2756 Mhz
-Ramok CPU/7 ben
-HT 800
És sokkal kevesebb pontot csinált mind everestben, mind winrar bechmarkban, mint10,5 x 250 -en.
Mert ugye ott a ramok 800-on mentek, a ht 1000 volt.
Ami ugye azt eredményezte, hogy majd 900-on mentek a ramok 5-5-5-18-ban, most meg
5-6-6-18-ban mennek 797 mhz-en.
A HT is ugye majd 1300 volt.Az utóbbi beállítással több, mint 10%-al gyorsabb a verda.
Kombinálom.
HT marad.
Ramok vissza 800-ra.Plusz fesz a ramoknak.
Ezt követően megnézem magasabb HT-vel, meg 11 X 250-en. -
Geller72
veterán
Az F4-es biosban mennyi a szorzó plafon?
11x, vagy már 10.5x? -
Geller72
veterán
Megkövezhettek, de nekem a kingmaxok vannak benne. 800-asok, párban, most jelenleg 916-on mennek. (11 x250/6). HERR Z-től vannak a ramok.
-
Geller72
veterán
Igazából csak annyi az eltérés a neked megszokottól, (és az is csak azért, mert eddig majd minden deszkagyáros így gyártotta a lapjait) hogy nem három tüske van, és kettőn (alapállapotban úgymond nyitva) van egy jumper. Az újabb lapokon ez ugye csak két tüske, jumper nélkül. Egyrész olcsóbb megoldás is, másrészt a három tüskés megoldásnál a harmadik tüske a nagy semmibe volt kötve, egy sima "tartóként" szerepelt csak. De láttam már intelligens lapokon olyat, hogy egy nyomógombos mikrokapcsoló, azt hali. Na, azt értékelem. Szal, sztem ez nem lespórolás, hanem logikus dontés szvsz.
-
Geller72
veterán
De ha nagyon álmos vagy, akkor annak ellenére, hogy nem logikus, vedd ki reggelig a deszkát a házból, húzz le mindent, és az elemet is vedd ki. Reggel elem be, és próbáld meg simán elindítani. Azért is nem értem a lapod szerencsétlenkedését, mert dual biosos, szal elvileg nem szarhatja el magát így. Léccilécci halgass rám, ha nem megy semmi, akkor ezt még tedd meg uccsónak plííz. Ok?
Jo8!
Geller -
Geller72
veterán
Nem. Első verzió. Csinálsz egy sima adat cd-t, ami nem boot sectoros, csak az f5 file van rajta. Lezárod, próba. Elvileg, mivel nincs a deszkának műkösdő biosa, keresni fog egyet, és ha a cd-hez hozzányúl, akkor ott talál, és van rá esély, hogy azt feltolja magának.
Ha így nem menne, akkor RW törlése, boot cd kreálása, zehát egy sima adat cd, csak bootoljon, és rajta legyen a TE autoexec.bat fileod átszerkesztve, benne az exe file nevével és a bin nevével, f5 kiterjesztéssel, és természetesen tedd rá magát a két file-t is. Ha lát cd-t, ennek működnie kell. -
Geller72
veterán
nm. Nero boot cd, autoexec.bat külső szerkesztéssel, "hozzáadod" (felüliratod). A többi file-t úgyszintén, tehát az a metódus, mint floppy esetében. Ha kezeli a cd-t, akkor van esélyed, nem is kicsi. Próbálj RW-s lemezt, és elsőnek CSAK az F5 file-t rakd rá. ZÁRD LE! Ha nem megy, akkor törlés, majd, amit elsőnek írtam, de első lépésben mindenképpen csak az F5 file-t rakd rá, úgy próbáld. Kb 10 percig még leszek, hátha..
Geller
MINDENKÉPPEN ZÁRD LE A LEMEZT! -
Geller72
veterán
Dugj rá egy optikai meghajtót, hogy azt érzékeli -e? Led villan, meg ilyenek? Pen drive-od van? Ha igen, akkor tedd rá csak az f5 file-t és próbáld meg úgy. Más ne legyen a pen drive-on! Én mára kész vagyok, ennyit tudtam segíteni, még max a boot cd-s verziót próbáld meg, ha reagál a lap az optikai meghajtóra. Ha sem az sem pen drive, akkor vidd vissza.
Üdv és sry, de hajnalban melózom:
Geller -
Geller72
veterán
Tehát mindkét tápot megkapja a lap és nem felejtettél visszarakni semmit? Az FDD is kap tápot? Jól dugtad be az adatkábel részét is az FDD meghajtóba? (Ne hara, de meg kell kérdeznem, én is követtem már el bagatell hibát vagy idegességemben, vagy csak alanatúr..
)
Üdv:
Geller -
Geller72
veterán
Proci venti felpörög, meg minden? Ha nem megy, szedd ki a 2032-es elemet, áramtalanítsd, minden kábelt húzz ki, vagy vedd ki az egész lapot, hagyd úgy reggelig és próbálj rá akkor. Nincs más ötletünk, így mennie kellene. Nincs otthon másik procid? Ha van, próbáld meg azzal.Mostanában csak egy kis mini speakert adnak a laphoz két, rövid, kb 5 centis kábellel..ez a speaker..
Üdv:
Geller -
Geller72
veterán
A Bios file innen, az összes fenn van F1-től:
Itt.
Üdv:
Geller -
Geller72
veterán
Az autoexec.bat filet én módosítottam manuálisan, nem kell semmilyen opció a flashhez, csak, ahogy leírtam.
Üdv:
GellerA Flash exeInnen
A Flsah file meg a giga honlapjáról. -
Geller72
veterán
válasz
volvoguy #2205 üzenetére
Baszki, én teljesen feleslegesen pötyögtem neked hajnalok hajnalán? Elolvastad egyáltalán, mit írtam?
Nem értelek téged. Mindenki mondja neked, hogy mit vegyél, te meg értetlenkedsz itt. Hajtogatod azt nvidia deszkát. Akkor minek futtatjuk itt magunkat?
Ha 50 emberből 50 szavaz az MA69-re, akkor mit kell hezitálni?
Üdv:
Geller -
Geller72
veterán
válasz
volvoguy #2198 üzenetére
Először is nem fél egy van, hanem már kettő (már megint nem bírok aludni, ehh).
Másodszor. Ha venni akarsz, monjuk egy 1.6-os Opel Astrát (nehogy), és az egyik mondjuk 3.2 milla, szimpla, 80 LE-s motorral, de van mondjuk egy szintén 1.6-os 125 lovas 3.4 milláért, akkor melyiket választanád? Na ugye. Az m560-as az ugye Nforce 560-as chipsettel van szerelve bruttó 17k körül.
Ezt tudja az M56 itt
Ezt meg az MA69 itt
Ami kapásból szembetűnik ugye, az a crossfire támogatása a 69-es lapnál.
Aztán nem utolsó szempont az integrált baromira nem lenézendő ATI X1250 vga szintén az MA69-nél.
Tehát a plussz:
-Integrált ATI™ Radeon™ X1250 Grafikus motor
-ALC 889A Audió vezérlő Blu-ray és HD DVD támogatással
-Integrált HDMI csatlakozó HDCP funkcióval
A többi nagy vonalakban sztem nem mérvadó differencia.
Üdv:
GellerJah, majd elfelejtettem: Belső csatik:
* 1 x 24-pin ATX power connector
* 1 x 4-pin ATX 12V power connector
* 1 x CD in
* 1 x Chassis Intrusion connector
* 1 x COM B
* 1 x CPU fan connector
* 1 x floppy
* 1 x front audio connector
* 1 x front panel connector
* 1 x IDE
* 1 x power LED connector
* 1 x SPDIF in/out
* 1 x system fan connector
* 1 x TV out
* 2 x IEEE 1394a
* 3 x USB 2.0/1.1 (support 6 ports)
* 4 x SATA II 3Gb/sHátlapi csatik:
* 1 x D-Sub
* 1 x HDMI port
* 1 x IEEE 1394a
* 1 x LPT
* 1 x RJ45 LAN
* 1 x SPDIF out (optical)
* 4 x USB 2.0
* 6 x audio ports (Line In / Line Out / MIC In / Surround Speaker Out(Rear Speaker Out) / Center/Subwoofer Speaker Out / Side Speaker Out)
* PS/2 (Keyboard/Mouse) -
Geller72
veterán
válasz
volvoguy #2196 üzenetére
Az MA69 nagyon jó lap. Szvsz ár/értékben most a legjobb. De prociból sztem ne vegyél 4000+ -ot, hanem akkor már egy 4200+ -t. Ezek a most piacon lévő X2-es Brisbane-k eszméletlenül húzhatóak, főleg a fent említett lappal. Nekem vmi hasonló konfigom van, a procc lazán megy a gyári coolerrel 5000+ -on. És ez még bőven nem a vége.
Üdv:
Geller -
Geller72
veterán
Szia. Lehet, hogy túlbonyolítottam, de biztosra akartam menni. A lényeg, hogy sikerült. Egyébként az új biossal (F5) működik a CnQ. És megemlíteném, hogy a 4200+ eredetileg ugye 11X200 on fut. A biosbaneddig ezt is lehetett beállítani, ha nem autora raktam, de az új biosnál ez nemhogy nem 11,5x lett, hanem 10.5x-re változott. Ettől függetlenül a CnQ alatti 5x az igaz, 1000Mhz-en fut, és ez a lényeg. A felezést én kb-ra írtam. Most ugye 1Ghz körül fut 1.088V mellett. A hőmérsékletmérést szerintem nem méri pontosan a lap, igen hihetetlen kategória a pl. jelenlegi 22 Celsius. 2533Mhz-en pedig szintén ennyi? Ettől függetlenül nagyon meg vagyok elégedve mind a procival, mind a lappal. A 2600XT-ről annyit, hogy pontosan 1 hétig volt meg. Hogy miért? Mert többet vártam tőle. Kiábrándító volt, hogy pl az NFS Carbon kb olyan beállításokkal futott, mint anno az X800 GTO-m alatt.(256Mb/256Bit). Valószínüleg kivárom a piaci árak esését, és benevezek egy 8800 GT-re.
Üdv:
Geller -
Geller72
veterán
Adott a következő lap:
Gigabyte GA-MA69G-S3H
Ez ugye már az új, 4Mbit-es, kiba' flashel megáldott lap.
El lett flesselve, pontosabban flash alatt kék halál, utána se kép se hang.
A lap maga elindul, de nem ad képet, csak sípol.
A megoldás:
1,-Késziteni kell egy MSDOS boot floppyt, akár xp alól is.
A módja, hogy először leformázzuk a flopyt, majd kipipálva az msdos rendszerinditó lemez
opciót, készítünk egy szimpla boot flopyt.
2,-Ha ez megvan, leszedjük a netről a legújabb, vagy éppen az előzőleg elmentett
bios image fileunkat.
3,-Meggyőződünk, vagy előzőleg meggyőződtünk arról, hogy milyen a biosunk.
A fenti esetben award.
Leszedjük az award flash exe progit, ami nálam FLASH895.exe filet jelent
4,-A flopyn lévő autoexec.bat nevü filet átszerkesztjük, mégpedig így:
flash895 ma69gs3h.f5, ahol a "ma69gs3h.f5" file a bios file neve.
Értelemszerűen ti átnevezitek, vagy beírjátok azt, ami a tiétek.
Elmentjük a filet.
5,-Lehúzunk a lapról minden eszközt, csak a flopy meghajtót hagyjuk rajta.
Indítunk, és megvárjuk, míg megflasheli. A flash után automatikusan újraindítja a gépet, és elvileg készen is vagyunk.
Remélem, tudtam segíteni néhány emberen, és Dryman sem orrol meg rám...
Ezt hívják vakon flashelésnek..
Üdv:
Geller -
Geller72
veterán
Hölgyeim és uraim. Sikerült!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Geller72
veterán
Kipróbálok valamit. Ha sikerül, írok egy esszét róla itt..
10 min away..
Geller -
Geller72
veterán
Nos, teljes halál...ezt már egy másik gépről írom, amit gyorsan bekonfigoltam.
Elkezdtem a bios flash-t, aztán szépen kék halál.
Na azóta semmi.
Elindítom, se kép, se hang..elkezd sípolni, azt hallom, hogy egy idő után reboot, megint síp, és ennyi..fasza..naon örülök...
Ehh..
Persze a közelben 100km-re nincs ilyen lap..
Gondolom, biosnak annyi..
Valami 5let?
Geller -
Geller72
veterán
F3 volt. Most frissítettem, reboot, utána +mondom.
Vagy nem..
Geller -
Geller72
veterán
Hoppá, és a CnQ sem műxik. Hiába adom meg neki Biosban, és azt követően XP alatt a Minimum-ra állítva, akkor is csak 2200-on megy, nem felezi be. Ma összedobtam 3 AMD-s gépet, egy AM2-X2-4200+ -z, és egy S939-X2-4200+-t. Mindekkőnél simán ment a CnQ.
Esetleg?...
Geller -
Geller72
veterán
Most kezdtem el olvasni ezt a topicot..talán jövő karácsonyra a végére érek. Első kérdésem:
nesa írta az első hsz-ben:"A Gigabyte GA-MA69G-S3H alaplap a BRISBANE magos processzorok hőmérsékletét rendben méri!"
Szal, nekem ez valahogy nem jön össze. Összevissza mér..mínusz fokok magonként, 5000+ -on a 4200+ os Brisbane meg 21 fokos..Pedig, mint említettem, nekem is brisbane magos 4200+ van a deszkában.
Valami idea?
Üdv:
Geller
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Austin F.: Appok teljes képernyőn – immerzív mód [Android]
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- 3 hónapos Asus Rog Strix X670E-F Gaming wifi AkciÓÓ!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- iPhone 13 Pro 256GB Dobozos 12 hónap Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest