Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz
#20584850 #1776 üzenetére
5-5-5-18-24 így teszteltem anno, de ide már 2.3V kellett neki, amit hosszútávon nem szerettem volna adni, így teljesen más tuning beállítás van most használatban.
Jelenleg 4-4-4-18-26 -ban megy 840MHz körül. Az F5 BIOS időzítéses problémája miatt a 18-26-ot nem lehet változtatni
-
AtHoS
nagyúr
-
nesa
veterán
válasz
#20584850 #253 üzenetére
Ez eleg furcsa amit irtal (kb olyan hogy trabim van erdemes tuniongolni vagy vegyek egy BMW , mercit ...)
Szerintem neked eleg lehet 1 350W os FSP tap is 5-6k az ara (ez kb annyit tud mint 1 500 W os codegen.)
Amugy kerdezd a tapos topikba es jo lenne tudni mit akarsz rakotni,de ha a 400 as codegany elviszi akkor az emlitett 350W FSP boven eleg.
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#20584850 #210 üzenetére
Főmenüben Ctrl+F1, ezután jelenik meg a M.I.T. menü (Motherboard Intelligent Tweaker), vagy ha látható volt akkor benne az eddig rejtett opciók. Ha villan egyet a kép akkor megtörtént a váltás, ált. át is rendeződnek kicsit a dolgok a főmenüben.
Szerk.: Lehet, van már jópár hónapja hogy utoljára Giga BIOS-ban turkáltam.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
#20584850 #208 üzenetére
Abit lapoknál lehet választani a wines flashelő programban, hogy ''akarsz'' újraindításkor cmos cleart vagy sem. Nálunk ha kiveszi az ember a pipát a cmos clear elöl, akkor nem kell a restartot követően matatni a gépben, de a lényeg, hogy érdemes minden bios flash után eljátszani a jumperrel. Veszteni nem vesztesz vele, tönkre meg akkor mehet a lap, ha flash közben valamiért elszáll a rendszer.
-
Vandit.
addikt
válasz
#20584850 #168 üzenetére
Én pont nem így csináltam.Miután elfüstölt a proci cseréltem lappal 1ütt ami egy KN9S volt.Kicsit kérdezősködtem és ajánlották ezt a lapot a ramom már meg volt.Eszembe nem jutott,hogy esetleg nem fog működni rendesen a ram.
Amúgy mennyi feszt bírnak max az ultrák?
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
#20584850 #146 üzenetére
Előbb azthittem lehet szívóként is szerelni a ventit, de ezirányú infot nem találtam sehol, így 99%, hogy nem lehet. A képen valószínűleg a memó hűtése miatt tették így fel. Ez szép és jó, de maximum a tesztelés erejéig használnám ilyen formában, hosszútávon az ideális elhelyezést alkalmaznám. Úgy, ahogy VaniliásRönk írta. Minden egyéb csak bűvészkedés.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
#20584850 #136 üzenetére
A processzormagokban külön-külön van 1 számláló. Alap állapotban ezek eltérő értéket mutatnak. Ha egy program az időzítéshez nem mindig ugyanabból a magból olvassa ki a számlálót, akkor picit megbolondul. Az optimizer mindössze annyit tesz, hogy összehangolja a magok számlálóit, így ezután tökmindegy melyik magból lesz kiolvasva az érték.
Az optimizer nem fut állandóan a háttérben, mivel rendszerinduláskor betöltődve elintézi a dolgát, majd ki is lép gyorsba.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest