- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
Aktív témák
-
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #2565 üzenetére
Meglátjuk.
Most épp 7x450-en megy a procim 1.5V-on 1:1-ben a ram és fut az Orthos, azt sem tudom, hogy sikerül-e befejeznem ezt a hozzászólást
Még mindig nincs Extreme spirit II-őd? Ha nincs akkor javaslom, hogy próbálkozzatok a Cédrus Kft-nél, ugyanis ők a Thermaltake magyarországi forgalmazói. Nagyker, de hátha valaki tud intézni. Sajnos nekem karácsony előtt nincs időm már elmenni, de ha ráér januárban és addig nem lesz, szívesen hozok neked egyet. Láttam élőben is náluk, jópár héttel ezelőtt, de ha éppen nincs akkor is hoznak, az összes létező TT cuccot be tudják szerezni rendelésre. -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #2476 üzenetére
Mennyi az egy kis plusz fesz az MCH-nak? +0.1 nem segít.
Leteszteltem a barátom gépében, 7x500-on 1:1-ben 2.1V 5-8-8-23-on ahol olyan 15 perc múlva megdőlt, de az a proci is miatt is lehetett, mert az sem bírja.
7X485 970-en nézegettük, 5-5-5-20-as időzítéssel, de tartósan nem tudtam tesztelni.
Jövő héten vagy talán még ezen kapok néhány tálcás E6300 esetleg E6400-as procit hátha találok közte egy jót és akkor tesztelek tovább.
Most 7x425 2975-ön megy a gép 2,5x425 1063 by spd 5-8-8-24-en 2.1V-on. Ha bedől akkor megy vissza 1:1 850 4-4-4-12-re amíg nem lesz másik proci.
A barátomnál (E6400) 7x450 1:1 4-4-4-12 ment ''viszonylag sokáig 2.1V-on. Milyen reális frekvenciát lehet elérni ilyen időzítések mellett 2.1V-on? Abszolút lutri vagy azért behatárolható? -
-
-
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #2449 üzenetére
Na akkor most jön ez a verzió.
Amúgy +0.25-től már megy 1050-en ezekkel a beállításokkal de a fölötte is produkálja az újraindulgatásokat néha, de 1067-en nem.
Ja és tök jó, hogy kézzel el lehet törölni a vonalkódot és a gyári számot a ramon. Asszem viszem vissza a nagykerbe és íratok velük egy papírt, hogy ez van a modullal vagy cserélik azonnal. -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #2447 üzenetére
Megpróbálom de arra mondj valamit, hogy
ha a proci alapon van, gyári feszen, akkor megy 1067-en
ha viszont 350x8 és a ram meg 1050 akár by spd akár az előbb leírt késleltetések egyike, akkor nem indul el mindig, de ha mégis, akkor már stabil.
Fesz ingadozás problémára gyanakszom -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #2444 üzenetére
Sajna ez a kula proci ennyit bír.
A mem kap +0.300 de lehet, hogy beéri kevesebbel is (a gyári 4-4-4-12 2.1V-ot kér) ezért megadtam neki és úgy kezdtem tesztelni. 2.1V-on stabil az 1067 és az 1050 is csak az utóbbival néha gondok vannak a bekapcsolásnál.
Mem +0.30
Proc 1,425V
Semmi más nem kap semmit 350x8-on -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #2403 üzenetére
Félreértessz, ezek stabil beállítások.
Olvasás Írás
350x8 =2800, 350X3=1050 2:3 by spd 5-8-8-24 6979 6036
5-6-6-20 7444 6362
5-6-6-18 7431 6359
5-5-5-20 7463 6363
Ezek a beállítások le lettek tesztelve és stabilak, feltéve, hogy bebootol vele a gép. +0.25 is megy, bár úgy nem teszteltem a stabilitást. Orthosban pár óra, Memtestben 10 óra hiba nélkül. De ha kikapcsolom a gépet, akkor nem indul el.
Ha viszont proci alapon, memória 4x266= 1067 akkor megy, mint a kisangyal.
Ez minden csak nem logikus, legalábbis nem felfogható a szegényes ismereteimmel, de ha van rá magyarázat arra kíváncsi vagyok. -
SzlobiG
félisten
válasz
Gorneck #2418 üzenetére
Azt meg se néztem.
De szerintem 2.8-on mint a 6400-es. El is döntöttem, hogy melyik marad a 6300-as.
Arra úgysincs gari, lehet lepolírozom.
Igen azok kivannak kivéve a TM2.Megvagyok vele elégedve nem gondoltam volna, hogy a ds4 ilyen jó, semmi gond vele azt még agyaltam, hogy megint p5b deluxe legyen-e.
Amúgy mindég is utáltam a gigát, de most változott a helyzet.
[Szerkesztve] -
-
válasz
Gorneck #2353 üzenetére
Nemtom emléxele de mondtam, hogy 965p-s3 nál 9 ből 8 at vissza küldtünk nagykernek és mondtam hogy p5b-t veszek, viszont abba nem ment a ramom
lol . Nah mindegy végül 965p-ds4 nél maradtam ugyanis ez volt az egyetlen kaphato lap nálunk, meg máshol is, a lényeg hogy ebben tökéletessen megy a ramom...
gyors kérdés:
mivel első inteles cuccom ráadásul conroem meg aztán nem is olvastam végig a hsz eket
szvl :
425*7 minden alapfeszen az jó eredmény? netom bírná e tovább mivel a ramokat nem merem tovább nyuzni , 667es samsung ramok igy is 850 en mennek 5-5-5-12 be 2.0 v mellet
és nemtom meddig merjek feszt adni a ramoknak
[Szerkesztve] -
Pietrosz
addikt
válasz
Gorneck #2339 üzenetére
Ezt tudja a jmicron chip:
PCI Express to 2*SATA II and 1*PATA Host Controller
Overview
JMB363 is a single chip, one-lane PCI Express to two-port Serial ATA II and one-port PATA Host Controller. The JMB363 is designed to provide two-port SATA II and one-port PATA connectivity. The JMB363 supports both AHCI and Legacy IDE controller to increase system feasibility, including Native Command Queuing (NCQ), Hot Plugging, ATAPI Device Supporting, Port Multiplier with Command-based Switching Supporting, Programmable Output Swing Control to fit SATA II Gen1m and Gen2m (External SATA Connection, eSATA). It features PCI Express bus and Serial ATA II interface to express high performance storage devices. -
SzlobiG
félisten
válasz
Gorneck #2258 üzenetére
Ja.
Ezzel semmi gond nincsen.
Az elején is DS4-et kellett volna vennem. nem p5bkkel szórakozni, de nálam a ds3-se volt jó.
3.2gigán ezzel a lappal se ment 43fok fölé terhelve a procc 1óra orthos után a lap meg 36 fokos. Vasárnap veszek vmi ramot azt belövöm mostmár végre a rendzsert. Jah meg megnézem mit tud a 6300-as is azt valamelyiket eladom.
-
-
knajf
senior tag
válasz
Gorneck #2222 üzenetére
nem is volt kérdéses hogy ki fogja megmondani
ami még: milyen ramidőzítést állítsak és mit ne... magyarul... tudom hogy az első 4-es az a CAS lataency (cl) tehát 4 - 4 - 4 - 4 - 12 és hogy mi micsodaugyanis én mikor ezt tudtam az volt fél éve a dfi lanparty nf4 ultra-d vel OCZ VX extreme-el meg patriottal meg corsairral
és már nem tudom
ennyi! jah és minden info ami tuning... mennyit merjek adni gyári hütövel ha NINCS házba a gép pl. meg ilyenek. -
Siriusb
veterán
válasz
Gorneck #2205 üzenetére
De bizony! (tudom, ''de''-vel nem kezdünk mondatot
)
Idáig az Antec ventit használtam, itt kapcsolóval lehetett állítani a sebességet. Aztán játszásiból átcseréltem Silentblade-re, s meglepve tapasztaltam, hogy pörög mint a körhinta a vurstliban. Gondoltam ez még halkabb lesz, de max fordulatszámon nem jött be, így olyan mint egy klíma!
Kíváncsi leszek az F7-es biosra... -
rob210
nagyúr
válasz
Gorneck #2151 üzenetére
Például a ventillátorok csatijaira.
Mondjuk engem nem zavarnak /víz van ugye/ de elég hülye helyeken vannak.
Nem adnak jumpert
idefoglalaton fordíthattak volna 180°-ot.
Miért kellett két külömböző foglalat a pci-e nek?
Hogy könnyebb legyen megkülömböztetni??
De vannak rajta jó dolgok is.
Nekem pl kis átalakítás után bejött a heatpipe
A biosa pedig nagyon jó, bár még szokni kell az asus után.
NA most indul a tuning -
gelbelex
őstag
válasz
Gorneck #2150 üzenetére
A 8-as venti még nálam sem a végleges megoldás, mert egy zsinóron lóg a ház és a Freezer között...
Még nem próbáltam a 4-es ventit a bordán (mobilrack-ből szedtem ki, mert ott visított), esetleg marad is egy lassú házventivel kombinálva...
Lehet, ez is elég lesz... (Nem tuningolok még, később is valszeg elég lesz 2,8-ig, játékban bőven VGA-limites vagyok... Egyebekre meg hagyok időt a gépnek...)
-
gelbelex
őstag
válasz
Gorneck #2146 üzenetére
Az úgy teljesen jó...én inkább bordát fogok cserélni
Nálam is 8-as venti fúj ~10 centiről (SilentBlade, de túl hangos, majd leszabályzom), és a NB-borda már csak kicsit meleg (2 db 12-es házventi van). Az alaplapi hőm. 3-4 fokot ment csak lejjebb, tehát úgy tűnik a hőmérődióda nem a NB közelében van.
Kíváncsi lennék, az új borda hoz-e valamit, pl. plusz FSB-frekit... Teszteled majd? -
DeepDish
őstag
válasz
Gorneck #2135 üzenetére
2800-on alapon minden siman megy,mint minden e6300-as!!
Thx help meglesem mit tudok ugykodni memnel,mert kizart,hogy 850-et se vigye!!
u.i: A ramot arra alapoztam,hogy vagy 10 kitet hozott mar es mind ment 900-on ebbol igaz p5b ,no comment!!
u.i: Chipset homersekletet lehet nezni vhol?
[Szerkesztve] -
DeepDish
őstag
válasz
Gorneck #2104 üzenetére
Hmm nem is nez ki rosszul!
Mennyiert vesztegetik?
Mar mondtam vagy Samsung vagy ez volt es csak itt tudok vasarolni nagyker miatt es afa ,de ezt mar elmondtam!
Havernak ezek barmikor mennek 900-on minimum es mar nem is 1 parat probalt,igat p5b-be!!
Amugy 848-on alapfeszen es cpu-z szerint 6-6-20 volt neki ,de remelem tudom allitani biosban meg nemvolt ra idom megnezni!
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest