- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
Aktív témák
-
detroitrw
addikt
válasz
Gorneck #4478 üzenetére
persze ezt tudom, hogy kb. 1 nap kéne hagyni de annyit úgyse fogok
húúú megnem mondom neked de szerintem igen, megnéztem de sajnos nem mertnék mérget venni hogy 1.9 Volt e de 2.0-nál tuti nem több
bim: talán majd holnap megnézegetem hogy 5-5-5-15-ön mennyit bírna
[Szerkesztve] -
-
detroitrw
addikt
válasz
Gorneck #4464 üzenetére
400-on nem állítottam de 450-től már 1.3-al indult el csak, s terhelésnél azt mondja neki elég az alap s visszaáll 1.264-re
s ugyan ez volt a ram-al is de ott nem nyultam a V-thoz aztán az is visszaesett alapra 400 fölött /350-nél 2.1-et kért magának 400-tól meg elég neki az 1.9V/ persze mindezt auto-n
az ilyen EIST meg VT meg egyéb dolgokat még nem kapcsoltam ki /ha ez számítana/ -
detroitrw
addikt
-
denes242
aktív tag
válasz
Gorneck #4399 üzenetére
miert, a gigabyte lapokban 400 fsb felett nem esik vissza a savszelesseg? (mint ismert a c2-es p965 asus lapokban mar nincs ilyen gond, de a korabbiakban igen)
amugy matej: cpu-z -ben van valami motherboard vagy chipset ful (nem emlekszem pontosan es nem windows fut most (se)), es ahol irja, hogy milyen chipset (p965) ott elvileg valahol egy steppinget is ir, es ha az c2 akkor gondolom rev 2-es a lap. -
gelbelex
őstag
válasz
Gorneck #4354 üzenetére
Az NB környékét vettem célba egy kis légárammal...eredménytelen maradt a próbálkozásom.
Hát, nem értem.
A gyári NB-bordát (DS3, rev1) igen forrónak találván (sütött) belógattam egy 8-centis ventit a házba, mely a videokártya fölött fúj merőlegesen a bordára. A borda már nem süt, bár még mindig igen meleg, de az alaplapi hőmérséklet - Everesttel mérve - kábé 2-3 fokkal (41-42-ről ~39-re) lett alacsonyabb.
Eszerint a hőmérő valóban nincs a borda alatt, de nem lehet túl messze, és inkább a videoPCIE-slot vonala felett lehet... -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gorneck #4400 üzenetére
Találtam grafikon itt a ph-n mekkora terhelést jelnet: [link] Ki lehetmérni: adott játék alatt áltag fps számot majd letiltom bios-ból és megnézem üresen mennyit fps-t produkál aztán SB-vel is. Igaz játéktól is függ (mint a tesztből is látszik) a terhelés mértéke. Bár nem tudom mikor lesz rá időm, mostanság tuti nem.
-
Csapek
csendes tag
válasz
Gorneck #4390 üzenetére
Igen próbáltam, de most inkább részletezném az egészet, csak reméltem h vki már állított be raidet hasonló eszközökkel...
Szóval először így volt: Samsung vinyó és a Plextor író az intelen. Giga csatik üresek, és az IDE-n ugye a Pioneer. Így tökéletesen működött minden! 12x-esen lehetett on-the-fly-ba másolni. Csak kicsit lassúnak véltem a vinyóm sebességét, ezért gondoltam raid-be kötöm.
Ezután vettem még egy vinyót és pár hozzászólással feljebb olvasható a jelenlegi ''rákötéseim''
Próbálkoztam már majdnem mindennel. Tehát próbáltam az intelesre rádugni az írót, csak ebben az esetben mintha a raid-tömbömhöz akarta volna csatolna az írót és nem is boot-olt be a gép:S
A biosban gondolom csak ez a 4 rész fontos számomra:
SATA RAID/AHCI Mode: RAID
SATA Port0-3 Native Mode: Disabled
(gondolom ez a 2 az inteles vezérlőhöz tartozik)
OnBoard SATA/IDE Devide: Enabled
OnBoard SATA/IDE Ctrl Mode: IDE
(ezek meg a gigabyte-oshoz..)
Így vannak most beállítva, de nagyon nem tudom módosítani, mert a SATA RAID/AHCI Mode RAID kell h legyen, a másiknak pedig nem sok köze van sztm az egészhez. Gigasnal próbálkoztam, de akkor vmelyik eszközt (v a Pio-t v a Plextort) nem látta a win.
Szóval most csak annyi az ötletem h a RAID-et megpróbálom a giga-ra kötni, Plextort vissza intelre. Csak az a baj h ez új win telepítéssel jár
Esetleg vmi más ötletetek van? -
törölt tag
válasz
Gorneck #4306 üzenetére
Idővel majd biztosan alácsapok, de max. akkor, ha meglesz a vízhűtésem. Léggel így teljesen ki vagyok békülve, bőséges a teljesítmény!
A táblázat szerint kért adatok:
User: Balika911
Cpu/Ram/Bios: Xeon 3050 / 2x1GB 800 MHz Team Xtreem CL4 / F6
FSB (fsb:ram), Timing: 410x8 (1:1), 4-4-4-10-Auto
CPU Voltage: 1,35 V
DIMM Voltage: +0,2 V (Tehát ez 2,0 V lesz, ha igaz.)
G(MCH) Voltage: + 0,2 V (ez lehet, hogy felesleges, de ha nem okoz problémát, így hagyom)
FSB Voltage: + 0,2 V
PCIe Voltage: Auto
Azt még hadd kérdezzem meg, hogy a BIOS-ban miért villog pirosan egy System voltage not optimized! felirat? Ez így normális?
Ha kikapcsolom a virtualizációt, ill. a Thermal Monitor 2-t mekkora eséllyel mehetek feljebb? Erről van valami tapasztalat? A C1E és a C.I.A. technológiák tiltva vannak, bár ezeknek sem tudom, van-e tuninggal kapcsolatos jelentősége...
Láttam egy Performance Enhance opciót is BIOS-ban, ha jól emlékszem a memóriabeállításokra vonatkozott. Ezt milyen állásba érdemes rakni, s mit csinál? (Tippem szerint a memória további időzítéseit veszi agresszívabbra, de ez csak tipp, inkább megkérdezem.) Jelenleg Normal-on hagytam; jó-e ez így?
Bocs a sok kérdésért.
[Szerkesztve] -
stitchie
tag
válasz
Gorneck #4301 üzenetére
én eddig nem mértem, de most hogy beleraktam egy geforce 88gtx-et (ami73fokos defből) az alap 53' körül van és ez egy picit ijesztő, meg úgy árad a hő a házból mint egy radiátorból (persze ez más tészta).
most kap két oldalsó 80-as ventit a ház remélem hűti legalább pár fokot. -
LSL1337
őstag
válasz
Gorneck #4280 üzenetére
GTO letakarja a cmos clear dolgait
dual slot-os hűtés
nos, első BIOS firssítésem, -bin a kiterjesztés, ilyen file-al csak a képfileoknál találkoztam
giga cd-jén körül nézek, biztos lesz vmi rajta ami segít
ES2-ről néztem képeket, nem néz ki rosszul, szerinted egy zalmi ZM-NBF47-nél jobb? -
LSL1337
őstag
válasz
Gorneck #4274 üzenetére
windows alol biztonságos?:S
amúgy DS4-ben sokan csak sorolták a bugokat a régebbi BIOSoknál, cool boot bug stb, ilyen DS3nál gondolom nincs, mivel látom te is azt gyűröd
[link]
gyártó honlapján f9 a legfrisebb, a 10-es csak béta vagy honnét tom leszedni?
keressem meg a lehetőséget
THX, kerestem de nem találtam, Qflash-re gondoltam, de mint írtam nem tudom mire jó, szal nem piszkáltam, az lenne az?
[Szerkesztve] -
LSL1337
őstag
válasz
Gorneck #4268 üzenetére
6x333 átlagos használathoz az a 2Ghz pont elég, játszogatni is bőven elég lenne, csak ha jön vmi új gém MOH Airbona BIA 3 UE3.0-s gamek akkor felkapcsolok 3 gigára, esetleg x264el tömörítek HD-t, oda kéne az erő, de máshova nem, és akkor mondjuk 1,1Von 2 Ghzen többi alapfeszen elég lenne nekem, kevesebbet fogyaszt, ksiebb feszek, ennyi
lehetséges hogy 2 lementett érték között váltsak?
szerk: válasz a 2. hsz-ra:
oks, akkor elfogadom a RAM-ot szűk keresztmetszetnek és marad 820on 2,0Von
(amúgy reggel még ment a ram 840en(1:1), de délután már nem bootolt 840-en, nem lehet hogy a borda meleg a chipseten és azért nem bírhatja->erősebb hűtéssel job lehet, pl zalmi NB cuccai, max 2k) PH! tesztben is volt ilyen valamelyik lappal (nem giga)
Az a Dual bios viszont érdekelne
van, de ne foglalkozzak vele, hogy érted?
[Szerkesztve] -
LSL1337
őstag
válasz
Gorneck #4258 üzenetére
2. Set MCH Voltage (vMCH) to 1.55V
3. Set FSB Voltage (vFSB) to 1.40V
ezek gondolom az alap értékek
4. Increase SB Voltage (vICH) by +0.1V from default-lowest value (SB feszt már alapból emeljem +0,1-el?)
5. Set CPU Voltage (vCore) for the following CPU ezek mit jelentenek?
EIST kikapcsolása plsegít a tuningolásban?
Dual BIOS: ez hogy működik? az lenne a célom hogy lenne egy 6x333-as kitesztelt min CPU feszes beállítási mód meg egy 7x400valamennyis kicsit emelt feszes beállítás, és akkor ha épp kell a napokban a sok plusz kakaó (kódolás, faxa gém) akkor átváltok a 3Ghz körüli módra
van erre lehetőség? -
Yushchenko
őstag
válasz
Gorneck #4175 üzenetére
gyárival most nemtom megnézni mert visszaépítettem, de ment vele amikor ki volt véve. Érdekes hogy BT-nal is ment, még be nem építettem. De más nem lehet egyszerűen, minden ki van zárva, ma még tápot is vettem, mert azt hittem az szart be. Most kezdődtek a bajok, hogy beszereltem a BT-t.
-
bim
veterán
-
törölt tag
válasz
Gorneck #4024 üzenetére
Na, összeépítettem a gépet!
Előre jelzem, hogy még csak benyomásokat tudok írni...engedelmetekkel:
Először a negatívumok: a SATA, ill. IDE csatlakozók a lehető legrosszabb helyen vannak. A SATA kábeleket hajtogatni kellett, hogy elférjenek a videó-, ill. hangkártyától, az IDE csatlakozó pedig a lap alsó részén...nem értem, miért nem lehetett volna megcserélni a floppyval.A floppy meghajtó a gépekben úgyis lejjebb szokott lenni az optikai(k)nál (de még a HDD-(k)nél is), s ha a csatlakozók is ezt az elvet követik, elért volna a jó kis egy eszközös IDE kábelem a DVD íróig... (Most a gyárival voltam kénytelen bekötni.) Nem baj, a DS4 rev. 2-n legalább már 90 fokkal elfordították az IDE csatlakozót.
Most pedig a többi!A hűtőm (Noctua NH-U12) alig fért el a heatpipeoktól, de azért elfért. Helyes.
Az előző tulaj felhívta a figyelmem, hogy elfelejtette törölni a CMOS-t, így benn maradt a tuning...mondom OK, majd elrendezem.
Nos, nem volt kedvem jumpert keresni, így bele a friss cuccot, gondoltam, úgyis felismeri a változásokat, alapértékeken indítja a rendszert...aha, persze!
Bekapcsolom a gépet, kivágja, hogy Core...blabla...@3360 MHz! Azt hittem hanyattcsapom magam.7x480-on simán hasít.
A beállításokról csak annyit tudok, hogy a CPU 1,4 V-ot kap (40 fok idle), a RAM-ok pedig CL5-ben mennek. Nem néztem stabil-e így (most állt össze a gép), mégis, úgy érzem, ennél sokkal több is rejlik a cuccban! F6-os BIOS figyel a lapban.
Egyelőre ennyi, holnap igyekszem összeszedettebben fogalmazni, már csak azért is, mert lesz néhány kérdésem. Most viszont megyek aludni.
Láttam, előkerült a négy giga RAM kérdése...van lehetőségem egy ideig így tesztelni, de akkor mindent alapon kell hagynom, mert a másik két giga A-Data 533-as, ráadásul nem az enyémHa érdekel valakit, írja meg, mit futtassak le úgy, s megejtem a dolgot.
Gorneck23: Az lesz majd, csak egyelőre hadd örüljek már, hogy egyáltalán beindult a gép!
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Gorneck #4073 üzenetére
Nos...
Kapott egy új performance menüt illetve opciót a ramocska részleg...option1, option2 választási lehetőséggel...viszont az egeres double click élesztés az megszünt létezni. Ahci kapott egy külön menüt enabled/disabled résszel. Így elsőre ennyi...eddig nem rakoncátlankodott a gép...próbáltam kiakasztani, mint az F8-F9-et...nem sikerült. Dupla start bios mahina után sem volt. 1szer ugyan kaptam 1 sötét képernyőt (fullon át állítottam mindent), de a következő állítás (ami az fsb beállítás volt) után már simán indult.
Őőőőő...sztem ok ez a bios.
ui: Érzésre gyorsabb lett a boot...
[Szerkesztve] -
bim
veterán
-
-
bim
veterán
válasz
Gorneck #4037 üzenetére
nem tudom emlékszel e hogy még az alaporajelet is és a késleltetést is CSAK! 2V-al tudta!!!miközben az abit lapban ment neki 1,8-on is.nem is mertem álmodni a 2,1V-os 800-at.(persze még nem kitesztelt)
a lapot nem te ajánlottad.hosszu szülés vége lett,de MEGÉRTE!
a proci pedig puszta szerencse.bontatlan dobozt kaptam. -
bim
veterán
válasz
Gorneck #3991 üzenetére
HIHETETLEN!!!
ugyan még nem biztos,de egyelőre megy a memó 800-on.
a másik procival csak felfelé szorzóval értem el a 800-as sebességet,és mindannyiszor amikor probáltam hosszú fájdalmas síppal jelezte hogy ez az érték fáj neki.akár még 2,1V-al is!
Most pedig simán fut az orthos 20 perce 400-on .proci alapfeszen!
tulajdonképpen ezt szerettem volna elérni.ha megy a procinak alapfeszen a 400 akkor a ramcibol kitaposom bármilyen fesszel!!
természetesen nem a komplett proci-ram teszt fut az orthoson.a memonak nekiesek memtestel inkább majd később.
most csak a proci bizonyitson. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gorneck #4011 üzenetére
Master-re ha jól sejtem, de megnézem otthon este mert most melóban vok. Azon van a win, a másikra csurognának a letöltések, stb Elég szokatlan a bios főleg a tuningos részről, előtte DFI-m volt. De annyit már tudok Ctrl+F1-re jön elő a plusz állítási lehetőségek.
Nem tudsz/tudtok ajánlani vmi ahol le van írva a tuningolás mikéntje? Ez az első Intel-es cuccom (és sata-s és DDR2-es) nem igazán vagyok még képben... (bezzeg K8-ból..
)
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest