Aktív témák
-
LSL1337
őstag
én tegnap feltettem giga cd-ről az @BIOS-t frissíettem vele simán az f10-et, bebootoltam faxán, megjelentek az f11 f12-es bilentyűk melett a funkciók
ma délután indítottam 7x410en alapfeszen, csak mem kapott 2,0V, megy szépen a cucc, majd kipróbálom hogy ezzel a BIOS-al tudok-e 430 fölé menni
szóval a CD-n lévő progival gond nélkül felmászott F10, nem volt cold bios boot-os bug, és stabil a gép (nem rosszabb az OC), kiváncsi lennék miért vonták vissza Gigabyte oldaláról:S -
LSL1337
őstag
válasz
Gorneck #4280 üzenetére
GTO letakarja a cmos clear dolgait
dual slot-os hűtés
nos, első BIOS firssítésem, -bin a kiterjesztés, ilyen file-al csak a képfileoknál találkoztam
giga cd-jén körül nézek, biztos lesz vmi rajta ami segít
ES2-ről néztem képeket, nem néz ki rosszul, szerinted egy zalmi ZM-NBF47-nél jobb? -
LSL1337
őstag
nincs floppy meghajtóm
winfos aloli forssítés megoldható?
cold bios boot 100% hogy nincs?!, mivel nincs kedvem délután azzal kezdeni hogy ház oldala le GTO ki, cmos resi, ki az elem pár perc, és boot
13. Q-Flash jetzt mit USB-Stick möglich
USB-ről is lehet már flashelni? vagy majd az f10-es bios után? xD
[Szerkesztve] -
LSL1337
őstag
válasz
Gorneck #4274 üzenetére
windows alol biztonságos?:S
amúgy DS4-ben sokan csak sorolták a bugokat a régebbi BIOSoknál, cool boot bug stb, ilyen DS3nál gondolom nincs, mivel látom te is azt gyűröd
[link]
gyártó honlapján f9 a legfrisebb, a 10-es csak béta vagy honnét tom leszedni?
keressem meg a lehetőséget
THX, kerestem de nem találtam, Qflash-re gondoltam, de mint írtam nem tudom mire jó, szal nem piszkáltam, az lenne az?
[Szerkesztve] -
LSL1337
őstag
válasz
Gorneck #4268 üzenetére
6x333 átlagos használathoz az a 2Ghz pont elég, játszogatni is bőven elég lenne, csak ha jön vmi új gém MOH Airbona BIA 3 UE3.0-s gamek akkor felkapcsolok 3 gigára, esetleg x264el tömörítek HD-t, oda kéne az erő, de máshova nem, és akkor mondjuk 1,1Von 2 Ghzen többi alapfeszen elég lenne nekem, kevesebbet fogyaszt, ksiebb feszek, ennyi
lehetséges hogy 2 lementett érték között váltsak?
szerk: válasz a 2. hsz-ra:
oks, akkor elfogadom a RAM-ot szűk keresztmetszetnek és marad 820on 2,0Von
(amúgy reggel még ment a ram 840en(1:1), de délután már nem bootolt 840-en, nem lehet hogy a borda meleg a chipseten és azért nem bírhatja->erősebb hűtéssel job lehet, pl zalmi NB cuccai, max 2k) PH! tesztben is volt ilyen valamelyik lappal (nem giga)
Az a Dual bios viszont érdekelne
van, de ne foglalkozzak vele, hogy érted?
[Szerkesztve] -
LSL1337
őstag
most 7x300 valamennyin bootoltam 2:3as aránnxal, a windows stabil, orthos 3 perc után stopped proci 2,6 gigán megy az bőven stabil rammegy 880on, szal 860on sztem stabil lesz
ha 2,2Vot adok neki, hűtőborda nélküli kingmax, az már árthat neki hosszabb távon?
tehát ha 430nál nem is bootol, akkor nem a ram a xar
2,8Ghz-n stabil 1,3Von, akkor 2,94en el kéne indulni 1,35Von
mcv fsb +0,1V, akor sem bootol
amúgy érdekes, hogy nem újraindul, hanem csak fekete képet ad...
amúgy a dual bios-os kérdésemmel és az SB fesszel akkor mi a helyzet?
[Szerkesztve] -
LSL1337
őstag
nos, engem nem a RAM hanem az alaplap korlátoz, be, teszteket nem futattam, de 1:1-es osztónál 420-as FSB-vel reggel tudtam bootlni, és 5 perc után orthos error-ozott
délután már 420-on nem is tudtam bootlni, gondoltam a ram
most 2:3-as aránnyal bootltam ram 840-en volt, és a windows bebootolt, nem volt kedvem tesztelni, de úgy néz ki az alaplap korlátoz már 420 környékén:S feszt adok, az sem segített, pont az elött kapok fekete képet, mielött a WIndows logo bejönne (kiválasztom h meik OS induljon, enter és bumm, fekete kép, 2:3-as 840-es rammal peidg bejött a windows
csak nálam van ilyen relatív alacsony fsb? -
LSL1337
őstag
válasz
Gorneck #4258 üzenetére
2. Set MCH Voltage (vMCH) to 1.55V
3. Set FSB Voltage (vFSB) to 1.40V
ezek gondolom az alap értékek
4. Increase SB Voltage (vICH) by +0.1V from default-lowest value (SB feszt már alapból emeljem +0,1-el?)
5. Set CPU Voltage (vCore) for the following CPU ezek mit jelentenek?
EIST kikapcsolása plsegít a tuningolásban?
Dual BIOS: ez hogy működik? az lenne a célom hogy lenne egy 6x333-as kitesztelt min CPU feszes beállítási mód meg egy 7x400valamennyis kicsit emelt feszes beállítás, és akkor ha épp kell a napokban a sok plusz kakaó (kódolás, faxa gém) akkor átváltok a 3Ghz körüli módra
van erre lehetőség? -
LSL1337
őstag
BIOS frissítés-sel mire megyek, mit nyerek vele, mi lesz tőle jobb?
windows-os BIOS frissítés kockázatai? -
LSL1337
őstag
volt már valakinek oylan problémája hogy elment egyszer csaka kép, először full fkeete lett minden, hang megy tovább, megnyomo spce megáll a hang, újra megnyomom újra van ahng (filmet néztem, szal a film elindul megáll ha akarom, bill monitora se fagyott meg, tehát a gép sem fagyott meg)
viszont kép az nincs, ha kihúzom a VGAból a kábelt érzékeli hogy nosignal, ha visszadugom semmi változás, szóval nem tudom mi van vele
újraindítok, 4p és nem full fekete hanem full fehér-re vált a képernyő
ez VGA vagy alaplap hiba lehet?
azon kívül tudtok írni vmit hogy probáljam ki másik PCI karival? -
LSL1337
őstag
válasz
Anonymus23 #3959 üzenetére
de én AMD-re is kértem mert 1 hónapja az is volt, mivel a listában az volt am2/775 mind2re rámegy, mind1 felhívtam azt mondta küldi majd a másiakt ha lessz, remélem péntekig ideér (posta+vidék)
-
LSL1337
őstag
válasz
slayer006 #3952 üzenetére
gianninál az volt írva Zalman 9500 AM2/775
a két hűtő teljesen ugyan az, csak a lefogatók mások, nem gyári dobozban volt a cucc hanem a nagy rézhűtő a műanyad dobozában és mellé egy kis fehér doboz, kézzel ráírva hogy AM2, szal lehet csak AM2est küldte el, mert akkora zt írtam hogy 939-es procim van... na szép, most akkor valahonnét kell szereznem olyan lefogatót... -
-
LSL1337
őstag
hülye kérdés következik,
A műanyag lefogatót azt az alaplaphoz vagy a procihoz kelett volna megkapnom
a proci tálcás, az alaplaphoz pedig nem volt olyan, giga honlapján sincs rajta a képen
mosz a zalman 9500-as csak rajta áll a procin (így 2,8Ghz idle 36 fok, paszta nélkül) szóval honnét tudnék oylat szerezni? -
LSL1337
őstag
nos ds3-omnak 410es fsb a vége...
ha kevés az alapfesz (mem 2,1) akkor milt toljak fel elsőként?
lehet hogy a memória nem bírja a magasabb órajelet?
820-on még normálisan ment 5-6-6-18on2,1V Kingmax mars 2x512
szerintetek a mem korlátoz vagy a melegedő NB
amúgy hangot kilőttem (betettem audigy 2ZS-t) és nem nagyon ment feljebb az FPS
amúgy a terhelés 25% és 55% között mozog ORTHOSBAN 100%, superpiben pedig 45-55% körül mozog G15ös monitor szerint
THX h kinézed belőlem hogy maxfps 250en hagytam
com_Maxfps 1000-n van szóval nem az a probléma
tegyem fel külön az 1.01-es HT-s patchet? szerintetek?
mod: leszedtem a HT-s patchet, de nem engedte feltenni, mivel fent van az 1.3, és az 1.2-es patch leírásában is ott van hogy benne van a DC procik támogatása:S
dx7ben sok különbség nem lehet egy GTX és egy 1900as XT közt ekkora CPU limitben
amőgy 640x480 1280 4xes élsimítás, a különbség FPSben minimális, szóval a CPUval lehet valami
szóval akkor tuti nincs külön driver CPUnak
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
LSL1337
őstag
igen 1.3-as patch fent van, akkor megpróbálom úgy hogy kilövöm az alaplapi sound card-ot
mod: VGA limit ki van zárva
egy éve 3500+os AMD és 6800GS-el majdnem ennyi FPSem volt
1 hónapja 3500+ és 7900GTXel is alig nőtt valamennyit az FPS
és most c2d és 7900GTX minimális visszaesés a64hez képest
többi driver fent van, kimondottam csak a CPUhoz van driver, AMDnél van és gyorsít eleget
[Szerkesztve] -
LSL1337
őstag
áá, megjött a DS3-as alpalap alapból 2,1V-os memmel és 366os FSB-vel bootoltam (no problemmel szóval elsőre jó)
újratettem windows felszórtam driverek
az lenne a kérdésem hogy itt nem kell driver procihoz, mert én nem nagyon találtam intel.comin csak vmi ID-s cuccot
szóval cod2-ben az FPSem nem nőt semmivel, pedig dx7es módban CPU limit, superpi egyből 24sec lett, míg az agyontuningolt a64el éppen elértem a 32,5sec-t, és a64el mégis több FPS volt game-ben
másoknak c2dvel bőven 500 felett szárnyal az FPS, nekem most 200-al, a terhelés pedig 40% másik magban pedig 10% körül van (g15ről ezt olvasom le)
audio LAN chipset drivert tettem fel eddig alaplaphoz -
LSL1337
őstag
válasz
Gorneck #3812 üzenetére
LOL, szóval ha túl alacsony késleltetés adok meg a RAMnak akkor oda az alaplap?:S
mármint azokkal a ramokkal nem fogok tudni bootolni vagy nemértem
ha tuningnál megvan a proci alaplap ram vége akkora ramnál szoktma próbálgatni hogy mien késleltetést bír
s939be legalábbis én így szoktam -
LSL1337
őstag
válasz
Gorneck #3807 üzenetére
szerdán jön meg a lap
amúgy ha olyan órajelet, késleltetést adok meg amin nem indul a lap, akkor a cmos clear nem segít, vagy mivan, hogy jött elő a leírásban lévő eset? :S
amúgy én 2x512-es Kingmax Mars-ot vettem mellé, előző tulaj azt mondta p5b-ben 2,1Von bírta a 940-et...
ja és a windows aloli firssítés mennyire megbízható, mik a kockázatok?
le tudok menteni egy adott BIOS beállítást, és azt cmos clear után visszatölteni?, hány ilyen beálljtási lehetőséget lehet lementeni (úgy értem pl van egy alig tuningolt érték, meg egy extrém érték kis feszemeléssel, le van mentve mind2 állapot, és ha kell a plusz telj, akkor azt töltöm be a másik helyett, vagy ,,csak'' 1et tudok lementeni?
(nem volt még újabb komolyabb ASUS DFI lapom szal nemtom':S
ui: és mi az az órajel amit a 6300-as majdnem 100% hogy elbír kis feszemeléssel?, mi az átlagos tuningeredmény?
és milyen hőmérséklet számít még jónak?
[Szerkesztve] -
LSL1337
őstag
leírtam egyszer a c2d lapok topicban, onnan ide irányítottak, szóval íme:
Amúgy hosszú válogatás után én egy DS-3 emgvételére szántam el magam
vélemények a lapról?
3PCI slot kihasználható
normális színű nyák (khm, khm. p5b)
jó bios, elég jó tuninglehetőségek
kontra:
1db 3pin-es csati:S
nem nagyon vágom a dolgokat, valaki nekem azt írta 1 db 3pin-es és 1 db 4pin-es csati van
most abit an8 ultra-m van, és gőzöm nincs a 4pin-es csati mire jó, valaki elmondaná
egy 9500-as zalmanom is van (ofkorsz 3pin-es) akkor azt tudja az alaplap szabályozni?
úgy tudom c2d-s lapok automatiksuan szabályozzák a fordulatszámot a hőmérsékelt függvényében, vagy erre kell a 4pin-es csati?
amúgy én a képeken csak egy db csatlakozót láttam a CPU környékén, 3-as vagy 4-es azt nem tudom:S
PH! és HWSW tesztben elég jól szerepelt FSB ügyben, a fórumozók is osztják ezt a véleményt, vagy csak a tesztpéldányok voltak ilyen jók
melyik BIOS-t ajánljátok és hogy tudom frissíteni majd
Köszi a válaszokat
ui: a lapot 30k-ért vettem bontatlanul apróban 3 év garral
Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gyúrósok ide!
- Nyaralás topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest