- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bluegene
addikt
nem tudom, nekem volt 2X2GB Geil Ultra Ramom és tökéletesen ment
megoldás: : 1.cseréld ki a slotokat, rakd át a másik kettőbe, vagy cseréljenek helyet, ki tuja hátha
2. cseréld le a kingmaxokat más gyártó 2X2GB kitjére, nem biztos hogy hibásak a ramok, csak összeférhetetlenek az alaplappal
3. szólj az eladónak hogy adja vissza a pénzed
-
Bluegene
addikt
sztem attól még hogy hivatalosan nem támogatja az az 1333 QPB-t, vagyis a 333 fsb-s procikat, nyugodtan belerakhatod, raktak ezekbe Q9400-est is simán megy(keress rá ebben a topicban), csak a biosba be kell lőni a 333 fsb-t
esetleg bios frissítés nemártana, úgy tudom F13-as biostól támogatja a 45nm-es procikat, de sztem anélkül is megy
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
működni működni fog, belemegy
bár nagyon vérszegény a gép, ha játékra kell(2 giga ram minimum, core2 alapú proci)
énszerintem ha játszani akarsz ennyi pénzért 4670, 4850est vegyél, de ha mindenképp 5570 kell akkor se ddr2-est, ddr3-ast nézzél
sokat nem érsz h dx11-es mert a videokártya olyan harmatos h nem bírja el, érdemes egy régebbi de izmosabb dx10-es kártyát venni, ugyanannyi pénzért
-
Bluegene
addikt
nagyon leült a topik remélem nem az én kérdésem miatt
-
Bluegene
addikt
hogyan viselkedik a lap 2X512+2X1GB ram társaságában?
lehet h ez lesz csak azért
2X2 gigát és 2X1 gigát jól vitt, de négy modullal ráadásul más méretűvel hogyan viselkedik a lap?
-
Bluegene
addikt
válasz
7Heads Drago #4067 üzenetére
nem tudom, nekem a geil ultrák 1066-osok voltak
hát úgy tűnik vmi összeférhetelenségi dolog van, előfordul(pl hallottam olyat h vkinek az AMd-s asrock lapja nem ment 2X1GB corsair-rel, de 2X2GB-tal ment)
erre nincs magyarázat, cseréld el a ramokat az a legokosabb, valószínűleg nincs hibája a ram-nak sztem, csak nem komálják egymást
persze mielőtt eladod/elcseréled, próbáld ki ismi lapjában, mert lehert tényleg a ramokkal van gond
-
Bluegene
addikt
válasz
7Heads Drago #4065 üzenetére
én nemrégiben geil ultra 2X2GB-tal próbáltam, és gond nélkül ment
800@CL4-be is(2,1 volton)
-
Bluegene
addikt
nem igaz! ne közölj fals infókat!
nagyon jó az a lap
[link]látható h az 5870-est nem hatja meg a PCI-E 2.0, de volt egy külföldi teszt ahol PCI X16-ot vetettek össze PCI-E 2.0-val és az 5850 lemaradása csupán 3%, de nem találom
sztem 3% ide vagy oda jó kompromisszum, h ne költsön még egy deák-ot plussz lapra
egyébként az a Q9550 se kötelező veszel egy Q6600-ast féláron, majdnem olyan jó, játék alatt nem is érzékelhető a különbség, mint ahogy a másik lap se
lényeg a VGA
egyébként első lépcsőben én csak a VGA-t cserélném, kétmagos elég játékra, azt ha vhol mégse elég a CPU-d(elég az) akkor veszel egy 4magost
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
válasz
nightsong #4021 üzenetére
pfú, nálam az elemkivétel megoldotta
próbálj meg egy cmos clear-t, ami ugyanaz, egy jumper van az alaplapon(manuálban megtalálod), elképzelhető h az elemkivételes dolog mégse volt sikeres
alapból én se értettem mi ütött belé, hisz előtte jól lehetett tunningolni, akkor lehet nekem mákom volt
sajnos kifogytam az 5letekből, esetleg, mivel ritka hiba lehet, próbálj meg angol nyelvű fórumokban keresgélni, ha akarod nézek neked
a tudományom kezd kifogyni, először is nem értem mitől produkálja ezt a lap
-
Bluegene
addikt
nekem volt egy kisebb gondom ezzel a lappal, nem fontos de azért megemlítem
E5200 procim van és F13 bios
nem akart magasabb órajelen menni a lap mint amennyi a proci FSB-je, de minden mást akceptált
szal ha beállítottam 12X300-ra, memókat 800@cl4, akkor az 12X200 memó 800@cl4 lett vagyis, 3,6 ghz helyett amit eddig letesztelve vitt, 2,4 ghz lett
szerencsére elemkivétel (cmos clear) segített, most megint pöpec, de nem tudom mi volt ennek az oka
hoffmann: biztos próbáltad a Load setup defaults és a Load Fail Safe Defaults-t??? főleg az utóbbit, esetleg újrapasztázhatnád a chipsetet, talán ez lehet az oka h lelassult, túl melegedik
-
Bluegene
addikt
válasz
LSL1337 #3962 üzenetére
akkor a 7es és 8as széria közt csak a megnövelt fsb (ami ugye nekem ponthogy rossz) és a dupla cache a különbség?igen, illetve az 8as széria tunningosabb
nem túl erős fesz emelésnél 4 - 4,2Ghz reális egy átlagos 7400al?nem hiszem, inkább 3,8, de nézd meg a topicjába
ne felejts el bios-t frissíteni, nekem az F13massal megy az e5200
-
Bluegene
addikt
annyit nem számít az a cache(2-3%), a gigahetzek és a magok számítanak
E6320-ről egy e5200 is előrelépés, mert tovább húzható és kevesebbet fogyaszt
de ha a 7xxx-nél maradsz akkor nemcsak, hogy 1megával több lesz a cache de a tranyószám is megnől azért nő meg a tranzisztorok száma mert ott az +1 mega cache
egyébként ugyanaz
-
Bluegene
addikt
válasz
LSL1337 #3957 üzenetére
a gigabyte honlapján nézd meg a képeket[link][link]
nagyítsd ki(a képre kattintva), és vesd össze ami a gépedben van(asszem rá is van írva a lapra)
nagy jelentősége nincs hogy melyik "rev", melyik kiadás, apró javítások a gyártás folyamán(pl más formájú hűtő), ha 2007 januári valószínű hogy rev 1, vagy rev 2 egyébként, de inkább 1-esmilyen procit ajánlatok? én egy 9es szorzóval rendelkezőre gondoltam, mert azzal akkor könnyen tudok 9x400 környékére menni, nem akarom az fsb-t feljebb tolni, meg a ramok is így elvannak 800on hát ezt neked kell eldöntened, mennyi pénzt szánsz rá, ha keveset, akkor egy használt E5200-ast, 3,6Ghz-ig tudnak és 45nm, igaz annyival nem jobb egy E6300-tól(+20%-ot nyersz), az E8400-as jobb ugyan(+40%-50%-ot nyersz az E6300hoz), de nem annyival amennyivel drágább
ha a jövőre is gondolsz én egy Q9400-as vennék 30 ezer körül kapható, négymagos, 6 mega cache van bennekérdés az hogy a lapom milyen procikat támogat? mert a honlap szerint a 45nm-es prociakt már nem, valaki próbálta/tapasztalat? támogatja
, nekem a 45nm-es E5200-ast viszi az F13 Bios-szal
, mindenképp rakd fel a legújabb bios-t, rev 1.0-ás a lapom
-
Bluegene
addikt
nem tudná valaki leírni vagy lefényképezni hogyan van bekötve az előlapi USB?
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
válasz
Falconer #3857 üzenetére
nincs ötletem, sztem mind1
de olvass vissza hátha van vkinek tapasztalata adatával vagy gskillel(kereső)
ennyire nem vagyunk profik
látom eladod a geil ultrákat, túl nagy javulásra ne számíts 800mhz@CL4 majdnem egyenlő 1066CL5
sztem inkább 2X2 gigábyteot vegyél az hozhat is a konyhára
-
Bluegene
addikt
válasz
Rendeske #3853 üzenetére
én a 800-as ramjaimat 1ghz-re tunningoltam
az 1066-os pedig tuti tudni fogja a 1066-ot bármilyen lapban ez garantált
csak hivatalosan a bios-ba nem lehet beállítani, de ha növeled az FSB-t simán eléred(persze a processor teljesítménye is nő)
mondjuk állítsd az FSB-t 266-ról 300-ra például és akkor máris 900 akárhány mhz-en járnak
-
Bluegene
addikt
válasz
ggf8600gts #3840 üzenetére
ha frissíted a legújabb biosra(F13) akkor mennek a 45nm-es quadok is
az én E5200am(45nmes) hivatalosan nem is támogatott, illetve félig meddig, his wolfdale magot tud fogadni(E8000), de konkrétan az E5000 szériát asszem nem
mégis működik tökéletesen
-
Bluegene
addikt
válasz
ggf8600gts #3838 üzenetére
én inkább 45nm-est vennék azzal biztos elboldogul a táp
pl Q8200, Q9300 ezek árban hasonlóak a Q6600-hoz
viszont Q6600+táp akkor már több pénz, ráadásul mit kezdesz egy használt táppal
-
Bluegene
addikt
én E5200-at vettem belé, azt érdemes olcsó és jó, nekem is rev 1-es lapom van ugyanolyan
de E7000-eseket is lehet, énszerintem 333fsb-s procit is rakhatsz bele, de sztem overclockolva az FSB-t alapból sztem max 266-ra állítja
meg ne felejts el biost frissíteni, nekem F13-mas van és viszi a 45nm-es E5200-ast
az E5200 pedig a legjobb ár/értékben ha mákod van 4ghzig húzható
-
Bluegene
addikt
válasz
7Heads Drago #3656 üzenetére
én beleraktam egy sata dvd írót, semmi baja, ha gondod van cseréld a csatlakozó helyet
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
cseréld le inkább 800-as (alacsony késleltetésű 4-4-4-12) ramokra, ugyanott vagy, nekem azzal nincs baja(corsair xms)
vagy próbálj meg bios-t frissíteni
vagy lődd be 800-asra adj neki +2v-ot(nekem is kell az alacsony késleltetéshez) és lőjj be 4-4-4-12-őt, mivel 1066-os gondolom 800-on tudni fogja800(4-4-4-12)=1066(5-5-5-16), szerintem, bár javítsatok ki ha tévedek, de plussz fesz kell majd neki így is
-
Bluegene
addikt
már mondtuk hogy támogatja, maga a gyártó szerint is
az E5200 volt kérdéses mert az vadiúj és nem volt beleírva a listába de az is megy
de neked nem fog menni mert F12-es biossal nem fog, pedig azt is elmondtuk h BIOSt kell frissíteni
-
Bluegene
addikt
válasz
Bluegene #3349 üzenetére
a giga 965p ds3 rev 1, 2, 3
viszi az E5200-as procit és az összes wolfit, DE bios-t Kell frissíteniF13-mas Bios kell, nekem egyébként a legrégebbi rev 1.0-ás van fölraktam az F13-mas bios-t, és utána ment is benne az E5200 vígan, 3,75Ghz-ig jutottam 1 óra elteltével, lesz még 4 giga is talán
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
bios frissítést hogyan kell?
965p ds3 rev 1.0E5200 megy bele, remélem indul
-
Bluegene
addikt
hát sztem max 2-4% összteljesítménynövekedést kapsz azonos órajelen, esetleg tunningban jobb, neked kell eldöntened a teszt után
én pl nem fogom lecserélni a jó kis 965-öst, minden igényemet kielégíti
szal a crysis nem fog gyorsabban futni alatta sztem, vagy érezhető különbséget adni, igaz lesz benne crossfire ami tényleg előny
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Renault, Dacia topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hővezető paszták
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen notebookot vegyek?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 3 hónapos Asus Rog Strix X670E-F Gaming wifi AkciÓÓ!
- 2x32GB 6400 MHz DDR5 Corsair Venegeance XMP ready
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest