Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimpo
senior tag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
43 a legnagyobb női méret. Még jó hogy rápillantottam...
Már csak be kell optimalizálnom a súlyom 69-70 kilóra.
Grat a Félmaratonhoz.
-
jimpo
senior tag
Mai Női "töltelékcipő" vásárlásom occóba

Most örülök hogy nem vettem másik Endorphon PRO 2 -t 30 párezeréert.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Ez igaz ha nincs alapból rajta, 3-5k a szarvacskák.....de mennyi is egy fékváltókar szett....100-150k, 🤔 amit fitness bike-on nem kell megvenni, nem megy tönkre, nem kell pótolni.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
ígyvanferi
üzenetére
szep,bravo

Merre?
Nos 5-6honap az rengeteg ido
altalaban ramennek ilyenkor egy 4het elezesre,majd kifutnak par rovidebb tavot (akar felmeronek,de ugy mint egy verseny,rapihenve...taper stb.) 3K es/vagy 5K.
Ehhez kell egy rovid elezes,tehat most kipihened magad,utana egy het joleso laza futas,egy nagy iramjatek 1perc ON 1perc OFF (20x) az ON az kb az 5km celtempod,az OFF itt meg laza. Meg egy fokozos tempocska 8-10km neked kb 4:40-4:10. Persze nem egymas utani napon.
Ezutan bele lehet allni 4het 3-5K elezesbe:
- egy sebesseg edzes 200/400m vagy barmilyen kombonaciojuk kb 3K celsebessegen (200-ak mehetnek picit gyorsabban is)
- egy sebessegi allokepesseg edzes,lehet 5x1000m (rovidulo piheno,minden heteh csokken pl 600meterrol egesz le 200meterig a negy het alatt) vagy lehet piramis oda-vissza pl 400-800-1200-800-400m 5K celtempon (piheno itt is eloszor 400m kesobb csak 200m)
- egy hosszabb laza futas,vegen lehet 10-15perc tempocska 4:30-4:00 kozotti barmi.
Utana johet par het felmero/versenyzes...minden heten lesz egy cel pl 3K,vagy 5K..es het elejen kis sebesseg,majd het tulso felen mintha verseny lenne.
Lemegy ez is,egy het laza joleso futas + fartlek + tempocska (mint a mostanid utan) es johet az oszi FM build:
- hosszu laza (ha lehet terepen,szint legyen benne)
- tempo (kb 4:20-4:10 koruli) szepen noveled fel 6-8km-rol egesz 16-18km-ig
- 1000m v/es 2000m interval 3:55-4:00 koruli 6-8km ossz gyors eleg -
xy.zsolt
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Pont ugyanolyan állásban van a csukló ha a fitnessbike kormányvégre (vagy beljebb vállszélességben) méretben passzoló szarvakat teszel 🙂
-
ígyvanferi
addikt
válasz
ígyvanferi
üzenetére
A verseny amúgy összességében tökre rendben van. Sokféle táv közül lehet választani, bőséges a frissítés, sok kategóriában díjazzák az első 3-at, van egy csomó tombolanyeremény, a rajtcsomagba még egy fürdőbelépő is belefér (hamár ugye egy fürdő adja a helyszínt
), és eleve nem is drága még a FM nevezés sem, a legdrágább időszakban 8400 Ft. Van befutóvideó (illetve minden körben megcsodálhatja az ember magát áthaladva a célon), több helyen fotókat is készítenek rólunk, amiket csak úgy le lehet tölteni, nem fizetős (a keresgélni azért kell, mert nincsenek pl. rajtszám alapján leválogatva, ahogy pl. az UB-nál).
[link] -
Studi
veterán
válasz
zaskar
üzenetére
Köszi!
Nekem van egy Bryton a bringán, az már a Garminok előtt meg volt, és most backupként megmaradt. Annyi baj van vele, hogy amúgy a Garmin mellkaspántot használom, és azzal a Bryton csak 15-20 másodpercenként frissíti a HR adatot, márpedig az nagyon sok. A Bryton mellkaspánttal megy mindkét eszköz (óra/Bryton computer) tökéletesen. Csak mindig elfelejtem, hogy a másik pántot vigyem.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Na végül a terv összejött, a 3:57-es átlag megvolt. Stabilnak is mondhatjuk, olyan durva belassulás nem volt, mint tavaly, bár nem is kezdtem be egy 10K PB-vel az elején.
Annak örülök, hogy az utolsó 3 kör (tehát pont a táv második fele, mert 6 körös volt a verseny) ideje konkrétan másodpercre pontosan ugyanannyi lett, a 4 perces tempót tudtam már tartani pontosan innentől. Féltávig megvolt a 3:55, amiből lehetett volna PB, ha a hajrát meg tudom nyomni, de azt már hamar éreztem, hogy erre most nem leszek képes, úgyhogy inkább visszavettem pár mp-et. Nem volt értelme széttaposni, a helyezés szempontjából is belefért a lassulás, légüres térben mentem a 4. helyen. Korcsoportban azért dobogó meglett, hála annak, hogy az 1:15-öt futó első helyezett csak ősszel fogja betölteni a 25-öt. 
A pulzus rendben volt, csak a minden körben nagy izgalommal (...
) várt emelkedő szakaszon ment 180 fölé, az átlag 176 lett.Frissíteni egy decathlonos géllel frissítettem kb. 10 km-nél. Hogy ennek a segítségével tudtam végül tartani a tempót a végéig, ezt én meg nem mondom, de rosszatt legalább nem tett. Vizet ittam a 3. körtől kezdve minden kör végén. De én képtelen vagyok menet közben a kis papírpohárból néhány molekulánál többet kicsárázni, így minden egyes alkalommal néhány lépésnyi sétára váltottam. Tudom, össze kell hajtani a száját, kis kiöntőt képezve belőle, de akkor se megy. Így legalább 1-1 decit sikerült mindig pár kortyban innom, a maradék meg ment a fejemre.
Cipőválasztás az Endorphin Elite lett. Ezzel az a helyzet, hogy a romló futóformának nem annyira barátja, ha elkezdi az ember húzni a lábait, onnantól nem kapja meg azt a bizonyos +4%-ot a cipőtől. Talán a túl agresszív plate elhelyezkedés az oka, mert egy kevésbé ívelt lemez inkább az átgördülést segíti, mint pl. az Adizero Proban vagy a Metaspeed Edge-ben.
Most vajon hogyan tovább? Ősszel jó lenne egy full sík, jól futható félmaraton, ahol megpróbálkoznék a PB-vel. Erre az 5-6 hónapra kell kitalálni a beosztást.
-
HKorn
veterán
Mondjuk ez is a bajom, hogy ha akarnék váltani, érdemben feljebb lépni, (jelenleg aluváz, karbonvilla és Shimano Sora R3000 szett) akkor igencsak drágán lehetne megtenni, gyakorlatilag 7-800K-t kellene fizetnem, amit az én szintemen túlzásnak érzek. Így marad a jó öreg Triban.
-
HKorn
veterán
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Nem tudom, nekem a fitness bike- valahogy nem az igazi outi után. Én egyszerűen szeretem a koskormányt és annak mindegyik fogásást, bár alsófogásban keveset tekerek, fékváltókaros a legjobb.
Menőzni sajnos nem tudok a használtan a szomszédtól vett BTWIN Triban 520-al, mert újkorában sem volt a legdrágább, meg ugye lesajnált Decathlonos, de nekem 3 évesen sikerült megvennem 85 ezerért (igaz még a covidos árrobbanás előtt)
Viszont igen jó kis bringának tartom, jó sok kellemes tekerésen vagyunk már túl együtt és mivel már egy két karc volt rajta így már az sem bosszant, ha én karcolom meg véletlenül, vagy ha ellopják sem tesz anyagilag tönkre

-
xy.zsolt
őstag
Nekem is már a fitness jobban megfelelne a tempómhoz
Sosem értettem azokat akik outit vesznek, de se bekönyökölve, se alsó kormányfogással nem tekernek
Azzal, hogy a fékváltókarra tett kézzel, szinte függőleges törzstartással + kiegyenesített könyökkel tekernek egy picit sem lesznek előrébb
kb ... mintha egy fitness bike-kal tekernének....viszont menőzhetnek, hogy outi meg milyen drága
-
xy.zsolt
őstag
Én ezzel a "vadállattal" tepertem (52/11 áttét)....szegényke már 'boltbajárós' lett
-
zaskar
senior tag
-
xy.zsolt
őstag
Én most 200-220€-ért látok kéz alól új FR255öt...de várok vele míg 200 alá megy
(vagy az FR165 150€ alá) -
xy.zsolt
őstag
5x1000/200 indulás előtt időkép csekkolás....nincs szél (15kmh), süt a nap, hurrá-hajrá!
Az 1000m-ek 3:50-3:55 között a pihenők 5:00-5:15ön mentek. Az 5. 1000m-en rendesen küzdenem kellett a 3:55ért. Éreztem, hogy valami nem oké......hazaérve rájöttem mikor ránéztem ezúttal az időkép páratartalom adatra is....92-86% volt a futásom alatt

-
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Versenyen tobbek kozott en,miutan egyszer volt egy omniozus 42km-es verseny, ahol kb 48km-t gyujtottem ossze,haromszor tevedtem el
Akkor kaptam a bandatol a 235 helyett egy 245music-ot,ami azota is mindenre IS eleg.
El tudom meg kepzelni akik 5-6ora+ idot vannak kint,hogy kell nekik combosabb aksi,szoval 9xx garmin szeria vagy Fenix/Epix vonal. -
xy.zsolt
őstag
válasz
sherlock82
üzenetére
Na jah, sokkal több mint elég erre az én FR235öm is.....pl több módon is lehet törölni róla a mentett aktivitásokat
(pedig 9éves széria)Gratula a tegnapihoz

-
Dottorei
tag
ígéretes: [link]
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Chuck Norris
üzenetére
-
sherlock82
senior tag
Tegnapi hévízi versenyről.
16.00 kor rajtolt a felnőtt mezőny. Összesen hárman , váltóban, teljesítettük a távot csapatban. Én kezdtem a rajtot. 500 m sík terep után 4 km ig végig emelkedő volt ami már pár száz m megtétele után megszórta a mezőnyt. Utána már lankás, lejtős utcákban futottunk ahol a kereszteződésben rendőrök és polgárőrök biztosították a futókat.A házak ablakából ill a ház üldögélő felnőttek és gyerekek biztatták a mezőnyt. Frissítő pontokon illetve az út mentén végig önkéntes kislányok voltak akik segítették a verseny lebonyolítását. 35 p alatt sikerült beérnem ami 4:59 tempóra volt elég, bár elég borús volt az ég a nagyobb esőt megúsztuk. Összességében nagyon jó kis hangulatos verseny volt ahol mindenki egy nagy élménnyel és befutó éremmel lett gazdagabb. Ha lehet jövőre is elindulok a versenyen.
-
zaskar
senior tag
válasz
Chuck Norris
üzenetére
Gratulálok a Kinizsihez! Régen sokat agyaltam rajta, aztán nem lett belőle semmi. Az az igazság, hogy olyan túrákon sosem szerettem futni, ahol nagyszámú embert kellett kerülgetni. Ennek ellenére sok Téli Mátrán ott voltam. Néztem a Straván, hogy nem lett meg pontosan a 100 km. Hát ez ilyen, örül az ember, ha egyszer beér. Én 6x voltam ugyanazon a 100-ason, és két alkalommal megvolt a 100 km, de utána változtattak egy kicsit a pályán, és már csak 99-el kezdődött mindig

-
ígyvanferi
addikt
válasz
inf3rno
üzenetére
De nem fog betelni, mindig törli a legrégebbieket. Vagy most a gyakorlatban nem így tűnik? Hogy miért jelzi folyton a memória telítődését, az mondjuk jó kérdés. Olyasmi rémlik még az Ambit 3 Vertical, meg Suunto 5 idejéből, mintha manuálisan nem is lehetne az óra memóriájából törölni.
-
válasz
Chuck Norris
üzenetére
Itt is gratulálok
. Nem kapott el eső? Ma Bányahegynél futottunk, épp kezdték bontani az ellenőrző pontot. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
tomcica
üzenetére
Ja, azt hittem sima víz van a frissítőponton, teletöltöztem a kulacsom. Erre pár száz méter után nagy durranás és lerepült a teteje. Be kellett fognom helyette a supportos kulacsom mert eltörött a teteje, kukázhattam ki. A zsebeimet meg pakolhattam fullra.

tisn: hát ha kell nekem elég jó a fájdalomtűrő képességem
Ebben a tulajdonságban biztos hogy messze az átlag felett vagyok. Mindig kibírom akárhogy fáj. A csulkómról is kekerült némi bőr a borzasztó utakon.Studi: grat! Kár hogy nem találkoztunk. Ezeken a borzalmas utakon elég kihívás volt outival körbeérni. Egyik srác tőlün el is esett. Szerencsére nem lett nagy baj.
-
válasz
Chuck Norris
üzenetére
hat jol elcseszted a celt
gratula, brutal menet lehetett!
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Chuck Norris
üzenetére
Igen, de nincs változás egy-egy sync után ugyanúgy benne maradnak a régi edzések az óra naplójában, pedig az óra azt írja, hogy sync-eljek, mert az megoldja.
-
Chuck Norris
senior tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Gratulálok és nagyon jól megy a szetted a bringához meg még a Balatonhoz is

Én kirándulni voltam a hétvégén, Táv: 100 km. Szint: 3155 m. Szintidő: 24 óra. Az volt a cél amikor indultam, hogy 13-assal kezdődjön az órák száma. Nem futóbarát rendezvény, direkt úgy van egy ellenőrző pont nyitása kitalálva, hogy ha túl gyors vagy akkor várnod kelljen, ezért a mezőny végén indultam itt meg akkor nagyjából 1000 embert kellett megelőzzek erdei ösvényeken. Egyfolytában ez előttem lévőknek köszöntgettem, hogy jövök minden felől. Nagyjából így ment ez 50km-ig - közben voltak nagyon sziklás részek, bedőlt fák, tűző napon mezőn keresztül nyargalás - ekkor már benne voltam az első 20-ban. Itt kicsit leültem ettem valamit, aztán mentem is tovább, nem tudom mitől de lett egy nagyobb holtpontom amikor az egészből nagyon elegem lett aztán egy idő után próbáltam erőltetni a futást és így sikerült túllendülni rajta. A táv utolsó negyedében már úgy éreztem megy megint a futás még pár embert is sikerült leelőzzek.
Frissítésileg szendvicset, péksütit, kenyeret, kekszet, gyümölcsszeletet, banánt, sört és teát nyomtam. A tudományos étkezés annyi volt, hogy megittam egy L-carnitine ampullát, minden második fél liter vízbe raktam iso-t, bekaptam két sótablettát, két magnéziumot meg egy zselét a végén. [link] -
inf3rno
nagyúr
Suunto órával kapcsolatban kérdeznék. Mostanában írja, hogy sync-eljek, mert 50% felett van a memória használata, viszont sync-el sem megy lejjebb. Próbáltam keresni valami megoldást Suunto app-ban, hogy törölje az óráról a régi edzéseket, de nincs ilyen menüpont. Mire számítsak, mi lesz, ha betelik?
-
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Gratulálok!

Studi: neked is
-
Studi
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Peeeersze, hátszél volt a végén!

Gratula, ez brutál tempó 200km-en át!
Nekem is meg lett a kör, én 120km-ig kísértem egy imerősömet, utána indultam egy kicsit meg egyedül. Az utolsó (igen, hátszeles!
) 10-15km-en beállt mögém egy nyomparazita, gondoltam legyen egy jó napod, meghúztam kicsit.
Ott azért 29 feletti átlagot toltam elég folyamatosan.Egy hányós-f@sós éjszaka után, reggel erősen gondolkoztam, hogy elinduljak-e, de nagyon örülök, hogy nekimentem. Újra nagy élmény volt!

-
tisn
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
A hátsóm azért fáj kicsit ennyi üléstől,
na igen, ezt akartam kerdezni hogy birtad, nekem mar 3-4 ora tekeres szetvagja (60-70km), onnan mar ulni se birok. de fiatalon is max 100km volt, szoval nagyon nagyon ugyes vagy
-
tisn
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Gratulálok, ez is igen jó.

-
tomcica
Topikgazda
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Felrobbant? Valami szensavasat vittel benne,vagy miert

-
xy.zsolt
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Gratula
....nem potyára nem akartam soha megkerülni a balcsit .....az a déli part nem jött be még autóval sem
...előbb tekerném körbe a Fertőt 2x 
+Gratula
a 7hégén még megmérettetett srácoknak: 

-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
tomcica
üzenetére
Persze, nagyon figyeltem az utánpótlásra.

Konkrétan olyan jónak éreztem a lábaim hogy Tihanyt saját ötletből kerültem meg az egyik társammal, ez nem volt benne a hivatalos körben. Utolsó 10 kilit meg bőven 30 feletti átlaggal nyomtam, lehagytam egy outis bolyt. Gondoltam ha már meg kell dögleni akkor tegyük stílusosan.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerencsére voltak korrekt frissítőpontok. A hátsóm azért fáj kicsit ennyi üléstől, borzalmas sok helyen a Balaton kör bringaútja nem outinak való.
Volt rajtam kesztyű de így is némi bőrt sikerült ledörzsölnöm.Ja és felrobbant az egyik kulacsom, az vicces volt.

-
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Szrprise surprise, kilian meg is nyerte
kell egy olyan polo -
tomcica
Topikgazda
válasz
ígyvanferi
üzenetére
nezem is -
ígyvanferi
addikt
Most megy élőben a Zegama-Aizkorri a Golden Trail Seriesből. [link] Jó kis vasárnapi program főzéshez, henyéléshez, stb.
-
LanyUs
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
Tom: ez hatalmas! Tökéletes ábra
Amúgy 2 hónap múlva lesz egy ugyanilyen terepen. Lehet rámozdulok arra is. Terepen jobban mozgok, mint ezen a köves-kátyús ferde borvidéki betonon. Ez full betonon ment.Napfénysüti: gratulálok a tekeréshez! 9 óra meló

Lortech, Fred23: 900-1000 induló volt összesen, de 2000 szokott lenni. Sokaknak elmegy a kedve, mert ezt nem tartják futásnak, hanem hegymászásnak. Nagyon észnél kell lenni az ilyen fajta terheléssel, mert nekem hat rendesen az ITB szalagra. Nem szabad túlerőltetni mennyiségben, mert ha egyszer durran az a szalag, akkor hosszas sérülés következhet.
Energiám volt még! Ez brutális savasodás volt. Tudod amikor nem mozdul el a lábad, mint egy kőtömb. Felfelé a kezemmel toltam már el magam kínomban, de még úgy is előztem. Többen már fel sem tudtak sétálni. Hkorn jutott eszembe, hogy mi a fenét csinálok kezdjek már el futni, mert a végén kirándulás lesz a tevékenység
És én is így gondolom. Na akkor mindig kocogtam 174-es pulzusig. -
válasz
LanyUs
üzenetére
Gratulálok!
"Nemhogy mászna el a pulzus, hanem nem tudtam emelni a lábam
172 -> 170 -> 169 ->166 "
Ez savasodás volt, vagy elfogyó ch?Napfénysüti: Neked is gratula, nagyon szép eredmény! Én ma a hozzánk közelebbi tavat célzom meg inkább.
Úgy egy óra múlva indulunk feleségemmel. -
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Napfénysüti
üzenetére
9ora bringa az mar menet Cula
szeeep..ettel-ittal rendesen?
[link] -
tomcica
Topikgazda
válasz
LanyUs
üzenetére
Ne ostorozd magad azon az utolso hegymeneten
(majd en ostorozlak amikor kell
).
Keveset versenyzel,elsonek jo volt ez.Pihend ki alaposan,a napokban ehetsz,alhatsz,azert kis aktivitas legyen (de az ugy is mindig van a gyerekek mellett).
Amikor teljesen regeneralodtal majd kelleni fog 1-2 elesebb rovid edzes,ahogy irtam is multkor.
Utana pedig mehet az a 10km nyelgaz. -
sherlock82
senior tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Balaton körnél nagyon sokat számít hogy Tihanyba bemész vagy nem.
Mindenesetre ügyes voltál, tudom mennyi energia kell egy ilyen körhöz.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Gratula!
-
Napfénysüti
nagyúr
Bár nem futás de annyiban hozzá kapcsolódik hogy javarészt futással készültem fel rá.
Letoltuk a Balaton kört kis tihanyi extrával.
A sok futás meghozta gyümölcsét mert elég alacsony pulzussal tudtam menni, jól is éreztem a lábaimat. Az utolsó 10 km-en olyan tempót sikerült még menni hogy alig hittem el hogy ezt bírom.
-
LanyUs
őstag
válasz
inf3rno
üzenetére
Hát a helyzet az, hogy itt a keményebb szintes edzések hiányoznak, ezért kifingik a comb
Van némi szint az edzéseim között, de azért nem ilyen gyilkos fel és le. Erre csak azért megyek, mert a munkahelyem "elküld" bevetésre, mint támogató. Alapjaiban síkon próbáljuk Tommal kihozni a max. tempót, de azért hozadéka, hogy szintre is váltható belőle valami! Köszönöm a javaslatot, edzésen ki fogom próbálni
-
inf3rno
nagyúr
válasz
LanyUs
üzenetére
Nincs tapasztalatom a többivel, csak nekem az jött le a magnéziumnál, hogy verseny előtt közvetlenül érdemes beszedni, akkor véd a görcsöktől körülbelül a bevételtől egy órával, és nem olyan sokáig, talán 1-1.5 óráig. Ha reggel veszed be, akkor nem biztos, hogy a versenyen használni fog. Én még úszásnál tapasztaltam ki, mert a hideg víztől mindig begörcsölt a vádlim, aztán elkezdtem Ca+Mg-t szedni rá, és egy bizonyos időtartamra elmúlt a görcs.
-
LanyUs
őstag
válasz
inf3rno
üzenetére
Reggeli közben próbáltam tölteni magamba, verseny közben/előtt már nem mertem, így is kapta az ívet rendesen a gyomrom

Ezt így egyszerre palacsinta közben reggel legyúrtam:
2 x 375 mg magnézium-oxid ( 2 db magnex )
2 x 2,2 mg B6 vitamin ( 2 db magnex )
80 mg Magnézium-kelát (biszglicinát) 1 db [link]
+ 3 db Vitality complex [link]
+ 1 db elektrolit tabletta [link]Aztán még a fentihez jöttek 30 perccel rajt előtt 15g bcaa + 3g kreatin + 5g glutamin peptid + 5g l-glutamin, verseny közben 6 dl 5g ch/dl tartalmú aldis iso-t tuningoltam fel 2g kreatin + 5g glutamin peptid + 5g bcaa + ment a végén 2 x 3dl víz is. L-karnitinem nincs sajna, de az még tudott volna adni néhány métert.
Danielsz:

tisn: feleségemnek fájt a feje, gyógyszert vett be, nem is akart jönni, aztán megjött a kedve

-
-
LanyUs
őstag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Na és ugye volt meg egy kihívás. Bringás barátom 9 évvel ezelőtti futó csúcsformában 05:29 atlagot ment odafigyelve kajára 75 kg mal 32 évesen. Nem tudtam megverni, ellenben a 7 évvel ezelőtti 05:44-es idejét igen. Már nem fut csak teker.
Kar volt azért az utolsó előtti hegymenetert de ott akkor sem futok fel ha Tom szijjal veri a hátam. Kész volt a combom
-
-
xy.zsolt
őstag
válasz
LanyUs
üzenetére
Itt is hatalmas gratula!!
Jó, hogy hallgattál Tomra, abban a klímában egy túltolt kezdés bedarált volna 10-15k között, így meg ha fájt is végigtoltad emberesen.
Amúgy meg tuti nyerted a 80+kg-s súlycsoportot 
És heeeyy, azt szerényen nem írtad, hogy 7 (HÉT) PR-t tepertél elszórva a teljes távon

-
LanyUs
őstag
A mázsások nevében! Ma vérrel írták le a nevem verseny közben
Triatlonosok, karboncipősök és 60-80 kg-os futókkal versenyeztem.Megvártam, amíg mindenki elindul a rajtnál, majd utolsóként, amikor a nézők már a pályára lépnek indultam. Befutottam a járdára, hogy ne kelljen kerülgetni az egész mezőnyt és ráálltam a Tom által ajánlott 172-es pulzusra. Első emelkedő szépen megy, lejtő oké, második szépen megy, itt láttam meg a feleségem küldtem neki erőt adó puszit, majd morzsoltam tovább. Nekem jönnek bátyja ne lökdöss gondoltam, azonnal tempót váltottam aztán már soha többé nem látott emberfia

A harmadik kegyetlen volt, de azon is felfutottam 178-as pulzussal, de a combom azért dolgozott rendesen. 10 km körül már savasodás első jelei mutatkoztak. Közben a futó közösség tagjait, akik mosolyogva mentek el lefelé hoztam vissza. Kezdtek feszültek lenni, mert többször előzgettük egymást oda-vissza. Láttam idegesek lettek tőle.Rohadt meleg volt 30 fok és napsütés. Dolgozott bennem már 20g bcaa + 15g glutamin peptid + 5g kreatin. Tolta is ki a savasodást, de közel mázsa az közel mázsa plusz beleálltam egy nyominger karbonlapossal a versenybe, aki végül odavert, de azért felbaszta az agyam
15k körül már egy kőtömb volt a combom és a hr elkezdett esni
Nemhogy mászna el a pulzus, hanem nem tudtam emelni a lábam
172 -> 170 -> 169 ->166 -> ha fáj ha nem a comb ezt mozgatni kell gyerünk már!!! Az utolsó előtti komoly dombon felsétáltam, majd összeszorítottam a fogaim és küldtem neki 04:30-40 körül lefelé. Ezt a testet tartani is egy leányálom.
Az utolsó kilátó felé tartó dombnál rohadtul hiányzott a karbonlap dinamikája. Szegény Mafate Speed 4 mindent megtett, de belerohadt a lábam, a napsütés is felzabált, a lábaim kőtömb, de az utolsó 2 km-ert akkor is felkaptam 04:30 környékére lefelé és ledaráltam az összes 15km-est, aki az utamba került ( a 15 és a 20 útvonalának vége ugyanaz volt ). A végén jött egy nagyobb adag levegő lefelé futáskor a lenti részen... Na az amikor megtörtént hirtelen nem tudtam ledönteni, hogy az aminosavak milyen formában távoztak szerencsére nem sz.rt.m be
Átlagpulzus 169-170 lett, célba érkezés után zsíros kenyér és szoda, majd hazafelé jutalom sütemény. Jó kis verseny volt, de szint nélkül jobban megy.Borvidék XIII. Félmaraton 20km 530m szint + Muy néni 15km 400m szint ( 30 fok napsütés ) 1:51:57 5:36 /km ( férfi 11. helyezés ). A 10. volt a cél, arról lecsúsztam 15 másodperccel

Beérve meglepően tapasztaltam, hogy a 15k-n induló feleségem már ott van. Hoppácska... Hát Te? Felfelé gyors séta, egyenes tempó, majd lefelé küldte. Nesze neked spinning, erős combok, de csak 6-8 km futás. 15km-en nők között a 8. helyezést érte el
Clifton 9 adta neki. -
Lortech
addikt
Én ma 25-öt mentem átlag 5:44-en, délen át a napon, pulzus így magas is volt, átlag 145 körül, igaz volt 300 szint is. 2 liter folyadék ellenére másfél kg deficitben vagyok reggelhez képest.
Futás után hazafelé sétálva megjutalmaztam magam egy langyos alkoholmentes sörrel, aminek a felét kivágtam a kukába..
Megtanultam ma azt is, mire jó a mellszőrzet, és miért nem jó ötlet letolni az érzékeny részek körül futóknál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen egeret válasszak?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Filmvilág
- Gitáros topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- Eladó ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB / 24 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4151, 100% Akksi
- MÉG OLCSÓBB Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), és eleve nem is drága még a FM nevezés sem, a legdrágább időszakban 8400 Ft. Van befutóvideó (illetve minden körben megcsodálhatja az ember magát áthaladva a célon), több helyen fotókat is készítenek rólunk, amiket csak úgy le lehet tölteni, nem fizetős (a keresgélni azért kell, mert nincsenek pl. rajtszám alapján leválogatva, ahogy pl. az UB-nál).

) várt emelkedő szakaszon ment 180 fölé, az átlag 176 lett.
kb ... mintha egy fitness bike-kal tekernének....viszont menőzhetnek, hogy outi meg milyen drága
Én ezzel a "vadállattal" tepertem (52/11 áttét)....szegényke már 'boltbajárós' lett

tetszett,legalabb lesz kuzdelem Parizsban is,Jacob-nak oda kell tennie magat ezen az utolso par honapon

Gratulálok.