Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcica
Topikgazda
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Mennyiseg igy is van,csak annyira szet van darabolva,hogy ezt tudja a test legkonnyebben megcsinalni

Isten hozott a DARALOBAN

A jelszo a regi:
"Ami most az eros edzesed,az egyszer a bemelegitesed lesz" -
xy.zsolt
őstag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Ezt még úgy is lehet fokozni ha minden tempóváltásnál szűken visszafordulsz 180°ot

Nálam a kihívást perpillanat a déli 2/3 rómaitálnyi paprikáskrumpli megemésztése jelenti
-
jimpo
senior tag
Hét összesítő
A Garmin javaslatára hét elején
Egy 8x1 perces VO2 Max, cipő Saucony Endorphin Pro 2 Campfire Stories
Average (active) 3:18/km 364 W 189 spm 1,59 m 174 msIlletve még egy 8x1 perces VO2 Max, cipő Saucony Kinvara 12 Average (active) 3:09/km 389 W 190 spm 1,66 m 181 ms
Ha már duplázok legyek kemény.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem fájt annyira, na jó a második az igen.
De annak nem csak a cipőválasztás az oka...
Egyébként 1 km PB avg Power 382 W 2022. Nov 07 
Egy alap futás jött, azért ott a jobb láb már nem szuperált tökéletesen... A vádli feszült, illetve a sípcsont fájt kissé. Plusz mind kettő talp, de nem lepett meg.

Egy Pihenő nap az kellett is, majd Tegnap 2 óra Hosszú megint Saucony Endorphin Pro 2. A futómű rendben volt induláskor, de kellett a csillapítás.
Volt benne némi tempó is, de a pulzusmérő az ilyen 100 bpm körüli értékeket dobált. Nem is értem 
Mára ismét pihenő napot javasolt. Érzem is hogy fáradt vagyok, majd szundizom is kicsit mint tegnap a hosszú után.

A pulzus pántom valószínűleg elhalálozott, tegnap este cseréltem elemet. Ma voltam egy jóleső lazán, de nem igazán tetszett az sem neki. Lehet beázott, bepárásodott a szenzor.
Mondjuk nem mai darab szegényke... Megesik, főleg ha vízhűtéssel megy a futás végig. De legalább nem volt melegem. 
-
ígyvanferi
addikt
válasz
tomcica
üzenetére
"egy nagy iramjatek 1perc ON 1perc OFF (20x) az ON az kb az 5km celtempod,az OFF itt meg laza" - oké, amikor ezt olvastam, nem esett le, hogy mit is jelent a gyakorlatban. Sőt, még tegnap délután sem fogtam igazán gyanút, de egy hang a fejemben azért pici óvatosságra intett, így a garminban, amikor összeraktam az edzést - bár ilyet nem szoktam, de 1 perces váltásokat manuálisan nehéz precízen tartani -, csak 18 ismétlést állítottam be a 20 helyett. Ezen előrelátásomért utólag eléggé áldom az eszem.
De a 18 db 1 perc 5K céltempó körül így is bőven helyrerakott. Ez tipikusan olyan edzés volt, ami után a zuhanyba beviszi az ember a kissámlit, mert máshogy nem menne. Szóval köszi!

Jövő héttől meg jöhet az igazi munka az 5K élezéssel. -
-
zaskar
senior tag
válasz
meszi85
üzenetére
Gratulálok a győzelemhez! Én tavaly a 25 km-en indultam, tetszett a szervezés és a pálya is. A soproni erdőkben futkároztam már többször is, de verseny ez volt az első. Én ugyan alföldi vagyok, de időnként meglátogatom egy ott lakó barátomat. Nekem a Bükk van közelebb, de terepfutás szempontjából szimpatikusabbak számomra a soproni erdők. Én, mint elsősorban terepfutó, kicsit furcsállom, hogy mennyien futnak Sopronban aszfalton, pl. a forgalmas Lővér krt. mellett, mikor jobbnál jobb ösvények vannak a közelben. De mindenki maga tudja...
-
-
meszi85
tag
válasz
danielsz
üzenetére
Gratula
szép teljesítmény, ilyen távokról én csak álmodok.Én múlthéten a Sopron Trail-on vettem részt, de csak 5,9km távon, 200m szint.
Rosszul indult a nap, mert lekéstem a buszom ami Brennbergbányára(a verseny helyszíne Soprontól 12km) vitt volna. Szerencsére elvittek autóval.
A pálya szuper volt és jó napot fogtam ki. Tetszett, hogy vizes, pocsolyás volt a pálya, nagy páratartalommal. Szinte egy fiatal lánnyal futottam végig elől. Az utolsó 1km-en az élre álltam és nem engedtem ki. A lefelé futásaim nagyon jól mentek, ott nyertem meg. Mindenkinek ajánlom egyébként ezt a versenyt.
Jövőre a 10,7km fogok indulni valszeg, mert nagyon rövid volt így nekem.
Ha valakit érdekel itt a honlapjuk: [link] -
-
danielsz
tag
Kb. last minute kitaláltam, hogy benevezek a Zselici Nyárköszöntő Futóverseny félmaratoni távjára. Végig erdő, 300 m szint, igaz csak 20,5 km a táv igazából. Papival bemelegítettünk 2 cent Unicummal, működött, ő meg is nyerte a 10 kilit
Én próbáltam nem elfutni az elejét, így a teljesítményem végig híg fos volt
A frissítési stratégiám működött, újabban puha kulaccsal nyomom a frissítőpontokat mellőzve, így sikerült megfognom egy pécsi rivális párost, akik pedig kb. 10 km-en előttem voltak, de amíg megálltak az egyik frissítőpontnál, én elébük vágtam. A meleg annyira nem volt durva, mert kb. 80 százalékban árnyék volt szerencsére, de azért be kellett kalkulálni a 30 fokot. Így utólag a lefelékben volt minimális tartalék, de ezt akkor és ott annyira nem éreztem. 1:37:56 lett a vége, (4:47 p/km) volt ott már jobb is, de akkor egyáltalán nem volt meleg. Meg is lepődtem, hogy 6. lettem 64 férfiből. -
Ma nagyjabol probakor volt sima setaban a labamnak, a decathlon matra turabol a 13 km-est korbesetaltam, a vegere mar nem is annyira bicegtem, egesz jol beleszoktam.

Nagyon jo ido volt, csak a sar miatt kellett ovatosabban menni par helyen, jovore akkor mar a lista szerint 7, 13 volt, a 25 jonne, utana meg az 50
Jovo het vegen, lehet, hogy valamilyen tavot bevallalok megis a tritonon, ha minden oke lesz addig. -
megtapogattam ma élőben a pega 41-et, de valamiért nekem ez most egy igazi csalódás... kicsit műanyag, kínai érzetem van. olyan izzadtságszagú az egész, ki kellett hozni az új modellt, de nemnagyon tudták merre induljanak. és igazából ez a daily trainer már nagyon fapados minden máshoz képest is. a vomero talán! versenyezhet mondjuk egy novablast 4-gyel, de még ebben sem vagyok biztos... a nike-t továbbra is a karbonos cipői vihetik előre, bár meglepő módon terepen sokkal nagyobbat szólnak a fejlesztéseik... érdekes. kíváncsi vagyok a szöges cipőik vajon hogyan teljesítenek abban a mezőnyben.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
nepszter1
üzenetére
Vedd vissza,plane ha erzed hogy asod be magad a tulzott intenzitasba

Javaslok egy 2-3km mini felmerot 2-3hettel a celverseny elott azon a tempon amin az 5.5km-t tervezed,egybe kifutva (ugyanazzal az alapos melegitessel ami kell majd az 5.5km versenynel is...azaz 2-3km extra lazarol-konnyed tempoig melegites + 2x 200m nyelgaz,majd 5-8perc piheno es mehet a tuzijatek!) -
--Robi--
junior tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Meg ez furcsa. Minek Tomnak szájzuhany, talán belemegy az utcai por szájába és bepiszkolódik? A rekortánon nincs annyi por.
Esetleg csukott szájjal kell futni, így nem porosodik be a levesfúvója.
Hm, ez érdekes, akkor szájtusfürdőre is szüksége lesz.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy
üzenetére

-
nepszter1
addikt
válasz
tomcica
üzenetére
Szépen pedig fokozatosan csináltam 6x400 kezdtem majd minden héten +1 raktam hozzá. A 4x1000m is úgy kezdtem hogy 1x1000m és utána 2x1000m majd ez megint ismétlés, utána jött a 3x1000m és ezt is 2x majd így jutottam el a 4x1000m.
Igen sajnos a hosszú lazák voltak hogy kimaradtak. Illetve volt egy 1.5 hét amikor nem tudtam futni sajnos (nyaralás)De rajta leszel meglegyen. Most kiegészítéskent megy Bringa.
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy
üzenetére
fogselyem nem jatszik teljesen,mert mar van olyan fogpotlasom,ahol nem lehet hasznalni...na akkor olvasgatok tovabb

Termeszetesen ajanlasodra azert egy ures dobozt veszek,biztos,ami biztos
-
válasz
tomcica
üzenetére
Philips pl. eleg jo. FB marketplacen keresgelj, ha talalsz egy jofelet, szerintem tizedaron odaadjak neked a dobozat, neked az ugyis eleg
En nem hallottam jokat a szazuhanyrol. Nagyon megoszlanak legalabbis a velemenyek, fogorvos berkekben is. Fogselyem + jobb szonikus fogkefe kombonal jobb nem kell.
-
dni
őstag
Sziasztok,
heti 2 -3 alkalommal történő kb. 10km-es városi vagy rekortános visszatérő, futásokhoz keresnék cipőt lévén, hogy a Brooks Ghost 13 medium (45) cipőm elfáradt már.
Látva az aktuális modell árát lehet megpróbálkoznék a Kalenji cipőkkel
. KD500 3, KS900 Light színpatikusnak tűnt egy gyors próba során.
Súlyom jelenleg 93kg és 187cm magas vagyok, de a BMI-m hamarosan javulni fog, ha elérem újra a 86kg-os átlag súlyom a kiegészítő futó edzésekkel
Melyiket volna célszerű választanom? -
tomcica
Topikgazda
válasz
nepszter1
üzenetére
Versenytol tavol lassabb pihenokkel szoktuk
ahogy kozeledik a verseny utolso 8heten mar egyre gyorsabb a piheno es/vagy egyre rovidebb. Mintegy olvad egybe az egesz.
Szoval itt nagyjabol mar igy is kell,hogy erezd magad,a versenyen se lesz egybefutva leanyalom egy 5.5km nyelgaz
Elobb kellett volna lassitani rajta meg aprilis/majusban
A 400-nal engedd is vissza,az inkabb sebessegre megy. 1000m-nel utolso finomhangolaskent probald meg azt,hogy 2db-ot visszaengedsz 5:45-5:50-re,az utolso pihenot futod picit gyorsabbra csak. Ez ad egy kis konnyitest,de nem vesz el az elezesbol.
Allokepessegi problema van vaaagy tul gyors meg neked a gyors 1000m,ha ilyen gond jon elo
Kovetkezo felkeszulesi ciklusban heti egy db 90-100perc laza hosszu egybefutva legyen,az segit majd ezen
-
nepszter1
addikt
Halo haloe Tom!
4het múlva lesz egy 5.5km versenyem csinálom a 10x400 és a 4x1000m intervalt. A rövidekkel semmi bajom nincs de nagyon szenvedek a 4x1000m 4:00 pihenőnél néha vissza kell engednem akár 5:45 - re is nem probléma ez? A 400m a 3:45 3:40 megy simán de ott is 5:30 engedem vissza a pihenő szakasznal.Van valami trükk hogy jobban bírjam? Vagy csak simán folytassam az edzést? Ugye 4:00 a cél
-
xy.zsolt
őstag
btw, jó seggű atléta csajok a tv-ben
.....EB élőben az M4 HD-n -
-
tomcica
Topikgazda
válasz
--Robi--
üzenetére
Na felenk epp forditva lenne terep -> rekontan -> aszfalt
mert 40+ eves a rekontan palya boritasa,es mar szinte mint az aszfalt olyan
Felhuzol egy Nike Rival Waffle-t vagy Streak-et es kiderul,hogy be vannak-e az alkatreszek edzve,vagy eddig csak a puha cipo "ringatott"
-
tomcica
Topikgazda
Teljesen mas tema,de hasznal itt valaki szajzuhanyt? Milyen marka az ajanlott,mire kell ugyelni?
-
--Robi--
junior tag
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Tom rekortánon futja, igaz az meg ahogy elnéztem keményre lett taposva, jó kopott.
A kemény nálam is jobban beválik a rövidebb gyorsaknál, mert nem nyeli el az energiát.
Rebelt nem mertem venni, mert sokan írták, hogy adott súly felett pépessé válik.
Rekortán->terep->aszfalt->beton járda->térkő. Nálam ez a keménységi sorrend.
A terep lehet puha, ugyanakkor kemény is, ezért soroltam a rekit előrébb.
A rekortánon esik a pulzusom és valamennyit nő a sebességem is. Nálunk elég puha, így keményebb cipő kell rá. -
--Robi--
junior tag
válasz
LanyUs
üzenetére
Te sokat terepezel, ahol emelkedő is akad, ott nem lehet aszfaltos tempót diktálni.
Tegnap mentem 21-et 5:33-as átlaggal a végét már untam. 5:40-ig elvagyok, csak nem ekkora távon.
6 percnél már a hajam hullik.
A 7:20-ba bele sem merek gondolni.
Mondjuk ezeknél a lassúknál nem a táv a lényeg, hanem az időtartam.
Nagy türelmed lehet, ha ezeket nem terepen hozod, hanem síkon.
-
-
LanyUs
őstag
Ezt nem lehet, mert sérülés után túl nagy lenne a visszaesés. A keringést szinten tudom tartani + az alapozós futás is megy már, ezért nem is lesz számottevő visszaesés ( ez nem betegség csak egy sérülés ). Hr kaphatja az ívet
Óvatosan megyek, ezért el is buktam egy szegmenst, de épphogy...
Ma keményet mentem e-bike: sár, kidőlt fák, húsz patakon átkelés, szegmens harc betonon 78km 1400m 3,5 óra. Övet nem húztam, de nyalta a Z5-öt felfelé és a köv. 17 km-ben
Nincs itt semmi látnivaló sima "futóedzés" intenzitás bringán. Ráadásul e-bike-on! Mondtam én, hogy többféleképpen tekerhető. Minden edzésformára alkalmas a gép.A felénél volt a szegmens verseny. Hát a visszafordítónál persze, hogy meghülyült a gps, ezért nem mért lett, de kézzel kiszámoltam:
E-Máré strand - Kisújbánya elágazó 5,61 km ( 08:35 ) KOM!!!
E-sorompó-sorompó Pécsvárad felé 14,41 km ( 25:58 ) 2. hely ( első 25:29 )
Elfáradtam a végére nagyon...
Volt néhány nehezen tekerhető rész is

-
xy.zsolt
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
Igaz, a VN2 FM-be 300k-t tettem mire igazán lábfejhez símúló lett.
Ugyanakkor sajnálok 50k-t kiadni az 5:00 és lassabb tempóhoz
Kinvara 14 feljegyezve.....most még van itthon egy 500 és egy 80k-t futott Rebel 2....amióta Liberate pörög a 200as és 400as interval-on azóta lecsökkent a Rebelek elhasználódása -
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Kinvara 14-re "keretkezz" ra
ha Rebel 2-3 feelinget akarsz. Egyik tini szetfutotta a Rebel 2-ot (1000km+) es vett Kinvara 13-at (hugye-xare) de neki kemeny es nem szereti. Ajanlasomra levadaszott szinten nagyon jo arban egy azurkek Kinvara 14-et,azota le se lehet venni rola.
Tesztek alapjan a Kinvara 15 teljesen mas irany,megvaltoztattak ujra,de arrol nincs szemelyes tapasztalat.
Meg ugye Jimpo irta ide h a 12-13 az csak nagyon kis reszletben ter el egymastol. -
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt
üzenetére
En meg fogom venni,ha jo aron kinaljak,mar csak a regi Rebelek vegett
Novablast-ot is szeretem,megvan mire jo (hosszu lazabb,laza napok...emelkedore szokdeles es a kicsikkel 200/400-as edzes 45-100mp veluk,szoval laza).Ez meg epp ugy nez ki.
Puma-tol Liberate a kedvenc,azt veszek meg ha lesz felenk. VN2 nekem valahogy nem allt a labamra,elhasznalom,de a fene tudja miert nem szerettem meg.A Deviate 1000m-es napon es egybe tempon jol muzsikal,de max heti egy alkalom,mert a karbon engem gyilkol. -
válasz
sherlock82
üzenetére
Semmiség, örülök, hogy segíteni tudtam

@Tisn: B terv (és amúgy sokkal jobb terv).
Kétszer napit 2-4 órát mozogni.
Aztán ha utána még marad erőd, meg is érdemled, hogy félrelépkedj, csak a derekad bírja
-
tisn
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére
az se jo, nem latom egyben a statokat

az meg feltuno, ha nincs napi 2-4 ora mozgas, gyanus lesz
kenytelen vagyok huseges maradni

-
-
tisn
veterán
válasz
sherlock82
üzenetére
ez nem annyira jo otlet amugy. nekem egy strava ismerosom van : az asszony. mivel meg 300m-t setat is rogzitek statisztika buzi reven meg ha elbicajozok a piacig (500m) azt is, igy minden mozgasom latja.
se szeretozes, se kurvak, egybol lebuknek

(nem, nem, az nem lehet, hogy valamit nem merek vagy nyaron autoval megyek. annyit nem er
) -
sherlock82
senior tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Igen, igazad lett, találtam valami angol nyelvű help - et és az volt amit mondtál. nagyon köszönöm !
-
válasz
sherlock82
üzenetére
Csak tipp: Talán Téged már követ, ezért látja a tevékenységeid, de az övéit még nem szinkronizálta fel a szerver.
-
-
sherlock82
senior tag
Strava ügyben kérnék segítséget.
Ma készítettem a páromat egy strava logint ( eddig egyáltalán nem volt neki ilyen )
Miután beléptem kizárólag az én eredményeimet mutatja az övét nem . Szerintetek ez mitől lehet ?köszönöm előre is.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
--Robi--
üzenetére
200m a sebessegre
az lehet akar 3:30-3:35 is persze. 8-10db
400m pedig gyorsasagi allokepessegre,de csak ovatosan 3:45-3:40 eleg lesz. 5-6db.
Piheno celtol fuggoen 30-60-90mp,igy az elejen inkabb tobb legyen.
Mi szoktuk egy edzesbe is kombinalni,rutinos futoknal az 5x400m + 8-10x200m
-
--Robi--
junior tag
Tom nekem mit javasolnál gyorsabb futásra a hosszú intervallnál? Az most nálam 4:05/1000m kb., mondjuk melegben...
Olyan 3:30-ra tervezném a rövideket. 200, vagy 400m legyen az etap? 800 felejtős, ahhoz puha vagyok.
Nem rövid távú versenyre való készülés a cél, a Z5 felső részét se hanyagoljam el és kicsit jobban pörgessem a rendszert, erre kellene csak. Talán ez is húzna a többin picit. -
tomcica
Topikgazda
Megoldjuk ha annyira arreb teszik a versenyt
mar gondolkoztam rajta az este
a kerdes hogy akar-e veluk bohockodni,ha mondjuk atrakjak augusztus vegere v. szeptember
Ez esetben inkabb fussa ki a tervezett idoben (juli vege) hivatalos kisebb versenyen es kesz. Nem lesz korosztalyos eredmeny es helyezes,de hivatalosan mert ido az lesz.
Utana pedig eldonti mit is szeretne...Madeira gyonyoru...futamokban pedig csattognak 17-18perc koruli 5000m-el,szova nem az van,hogy szegyentelenul lassu egy EB-re
Nagy elmeny lehet egy olyan
-
tisn
veterán
válasz
norby_42
üzenetére
zabtejjel nem probaltam, de kokusz/mandulatejjel ittam, csak mostanra tul draga, marad az akcios 2.8-as tej

amugy mostanra valahogy ujra elfogadtam, es nincs gondom reggelente vele, neha meg vacsira is azt iszok.
30g zab + 35g proteinpor 1.5dl tej, kis viz.
de azert neha rohadtul hianyzik egy kakao + sajtos/tepertos pogi reggeli

-
norby_42
aktív tag
tisn, eszembe jutottál. Próbából elhagytam a tejet, ezért a reggeli zabpelyhet zabtejjel csináltam. Finom volt, de azon gondolkodtam első felindulásból átrúgnád-e vele a pályát
-
tomcica
Topikgazda
-
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Igen jo terv
1-2het csuszas meg siman belefer,de ha "nem tudjak mikor" meg hasonlo bohockodas megy,akkor skippelni kell szerintem is.
Viszont egy hivatalos palyaversenyen ki kell futni,hogy legyen hivatalosan mert idod.
Mivel igazolt atleta vagy,akar egy megyei bajnoksagon vagy nem tudom nalatok milyen regiokra van bontva.
Esetleg mar meg is lehet nezni,hogy mikor lesz.Ja es az nem korosztalyos,hanem allj be az abszolut mezonybe,ha lekoroznek (tobbszor) is akkor le,az neked itt nem erdekes. -
LanyUs
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
Ma kimentem 70 perc lazára... A sérült csonthártya még gyulladásban egy ponton, ezért csak alapozót tudok futni síkon és dombon felfelé ( lefelé nem megy ). De legalább már futómozgásban is vagyok + a pulzust hajtom az e-bike-on 170 fölé. Tippre még 2 hét, tehát össz. 3 hét a teljes felépülés az esésből. Érzetre nem lesz jelentős visszaesés, így, hogy edzésben tartom a keringést.
Fiúk a dobókockát köszönöm!
-
xy.zsolt
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
Ezek után csak reménykedem benne, hogy a magyar amatőr/hobbi atléták esetén dopping nem lesz. Sajnos a kerékpározásnál volt ilyen a közelmúltban. Mélységesen elítélem a mindenáron győzniakarás ilyen formáját, pláne hobbi szinten...amit nem is értek

A tegnapi hírek függvényében még az is megfordult bennem, hogy szkippelem az OB-t, keresek valami másik versenyt a jövőben és ott próbálok meg a jövő évi EB részvételnek megfelelő időt futni 5k-n.
Ma viszont úgy ébredtem, hogy ha max 1-2 hét csúszással megrendezik akkor részt veszek. -
Dottorei
tag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
azért sok a kretén is villanyszarokkal meg biciklisek is a töltésen zámolyig míg van aszfalt (kb 19 oda-vissza), utána murva. A cowaltertől kifelé is murva de nagyon jó, meg a legjobb nekem Tényő-Ravazd (36)Tényő-Sokorópátka, aszfalt, hegyi, 36 km, hosszút szinte csak itt futok 20 éve.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Ez épült a 2017-es EYOF-ra, azt hiszem. Még győri voltam akkoriban, de a pályára nem jutottam el.
De ne is emiatt irigyeld őket, a Püspökerdő és a Mosoni-Duna töltés, meg a mellette vezető murvás utak, ami egy igazi futóparadicsom. Legalábbis én így gondolok vissza arra pár évre, amikor ott futhattam. Egy másodpercig se lenne gondom a motivációval, hogy kimenjek futni, ha még mindig ott tehetném. -
Alg
veterán
-
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Kellemetlen
viszont meg idoben szoltak,plane ha csak 1-2hettel teszik arrebb.Mondjuk akkor legyenek eleg tokosek es idoben mondjak meg az uj datumot.
Ha viszont tobb,mint 2hettel eltoljak,akkor le kell engednunk majd az epulo formadbol,mielott elfogyna a kanoc a gyertyabol.
Nem kell aggodni megvan annak is a modja,hogy kicsit lapositsunk
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fotók, videók mobillal
- Kuponkunyeráló
- Okos Otthon / Smart Home
- Linux felhasználók OFF topikja
- Yettel topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4214, 100% Akksi
- Eladó Apple iPhone 12 64GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De annak nem csak a cipőválasztás az oka...
Egyébként 

Én próbáltam nem elfutni az elejét, így a teljesítményem végig híg fos volt

Tipikusan OralB, Philips, Braun. En ezek kozul valasztanek, inkabb egyszer, de vegyel egy jobbat.

)