Hirdetés
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimpo
senior tag
válasz
xy.zsolt #106310 üzenetére
cserében mint a vassal pántolt hordó
A vashoz nem sok köze a pántnak, nekem sem a hordóhoz.Hát nem tudom, azért van hogy öltöztet.
Bár ahogy gondolod.
Mindenesetre ilyen 2-3 kiló ide vagy oda nem oszt nem szoroz, még ha nem is optimális.
Érzetre pedig a következőképpen vélekedek.
Néha igazítani kell, de itt ki is merült minden hátrány!
A pontosság részhez meg annyit, hogy egy hosszú felsőre rávett óra, optikai nem mér semmit. Télen én nem az órára veszem a felsőt, hanem a felsőre az órát.
Mondjuk ha lenne felkaros pánt, akkor azt felső alá venném. Ami igazából van, de nekem nem adja!tisn Így is lehet nézni. De azért megmozgattuk egymást....
tom Muszáj, mert ha annyira keni majd, akkor bokáig ért volna itt-ott. Volt már rá példa....
-
jimpo
senior tag
válasz
xy.zsolt #106298 üzenetére
Nekem sem volt gond feltolni a pulzust, mondjuk konkrétan nem néztem közben.
Bár mondogatta az óra a fülesbe hogy mi van...Amúgy sem fáztam, plusz a megelőző napokat figyelembe véve nem kell csodálkozni.
Mondjuk, nem tűnt érzésre ilyen "erősnek" az egész.Ha nagyon kellett, akartam volna tudtam volna még facsarni, de nem volt cél. Az a nap nem ma van!
Most már én is kiengedek, ha olyan idő lesz lehet bringázok egyet.Ha minden igaz, lehet majd Online követni az eredményeket, de én nem fogom nézegetni...
Épp elleszek foglalva!
Majd igyekszem. -
Peterhappy
őstag
válasz
xy.zsolt #106224 üzenetére
Deee, en inkabb csigazok
Kar, hogy ennyire komolytalan a szervezes. Ha mar ott a verseny, semmibe nem telne egy-egy fotot loni, vagy videozni...
Ha ez megvigasztal (nem fog), en is elfogadtam volna egy fotot a masnapi IM dijkioszton, oke, hogy csak bronz, de hazai triatlon legendakkal allhattam egy dobogon, elotte meg egy podiumon.@Tisn:
-
jimpo
senior tag
válasz
xy.zsolt #106203 üzenetére
Az jó ha nincs izomláz.
Szerencsére nekem sem, igaz a múlt heti után se sok volt... Annyi, hogy akkor a pihenőnap érdeklődés hiányában elmaradt.Bár akkor jutott eszembe, a szeptemberi keszi félmaraton után is elmaradt. Persze nem száguldoztam, de mentem ugyanúgy.
amúgy a 2. maraton a nehezebb mert akkor már tudod milyen szenvedés volt az első
Ezt nem tudom megerősíteni, félmaratonon nem szenvedek annyit.
Mostanában a következőt ugyanúgy várom, pedig vannak következtetések amiket levonok közben. De a szenvedéstől azért messze van....
A befutó után lehet a legjobban elcseszni szerintem az egészet, na jó azért közben is.
DE, a célba érve ami történt, megtörtént. -
jimpo
senior tag
válasz
xy.zsolt #106182 üzenetére
Így érthető...
Majdnem írtam, hogy lassú voltál.
Errefelé, nekem is fura ez a száraz meleg levegő.Más...
Kicsit utánaszámoltam, jó sikerült az elmúlt hetekben edzeni.... Az egy kilométer alattiakat nem is néztem.
Még szerda környékén futok maraton/félmaraton Poweren 2 x vagy 3 x 1 kilométert, nehogy elfelejtsem szombatig.
Addig túlélő üzemmód, ugyanis 3 nap 12 óra éjszaka lesz a penzum.Tippek jöhetnek az átvészeléshez privátban.
De legalább felkelve meló előtt a napsütésben, félcsupaszon lehet futkározni. Remélem legalábbis, de ha nem, legalább jól esik.
Egy a lényeg! -
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt #106182 üzenetére
Pedig ha nincs a Stravan,akkor meg se tortent
Bravo...trukkos a fedettpalyan,Beci kollegam is panaszkodott a szaraz es meleg levegore(nem is futott valami jo idot sajat magahoz kepest).
Na,de versenyezni mentel,abba beletartozik az is,hogy ott kozben fel tudd merni mi a legjobb taktika (kozben meg korozol azon az eles 200-as palyan)
Ahogy felenk mondjak: "Jo moka"Gratulalok a gyozelemhez
A 3000m hasonlo,mint a 800m...a gyorslabuaknak hosszu,a tempozosoknak meg tul rovid..olyan senkifoldje,ahol mindenkinek csak faj az egesz
Pihend ki,engedj le kicsit (nagyon) mentalisan,jar 1-2 het reset..csak ugy toltodj...utana johet az az FM ... na aaaaz lesz am a moka
Azert majd ird le,hogy ment az egesz...bemelegites,idoben volt-e a rajt stb...stb.
-
Lortech
addikt
válasz
xy.zsolt #106122 üzenetére
A lényeg az edzés után történik, nem az edzés alatt.
Alacsonyabb intenzitáson nagyobb az energiamixben a zsír aránya, mint magasabb intenzitáson, ez tény. Ergo ha ugyanannyi kalóriát égetsz el, csak előbbinél kevesebb idő alatt, akkor arányaiban több glikogént használtál fel. Kérdés, melyik után érzed úgy majd, hogy a konyhapultot is fel kell falnod, és melyiknél azt, hogy meg tudod állni annyival, hogy az elvesztett glikogént gyorsan és hatékonyan pótold, de ne többet.szerk: amúgy ks900.2 és ks900 light tök oké cipők, simán megvehetőek 3x körül és pariban vannak a hasonló áru "nem noname" cipőkkel.
-
Peterhappy
őstag
válasz
xy.zsolt #106115 üzenetére
Életemben két jelentősebb fogyásom volt.
Először, mikor úgy 86kg környékéről lementem 72kg-ra, másodszor pedig mikor 97kg-ról lementem 80 kilóra. 88kg-ig könnyű volt, utána már sok munka kellett hozzá.Első alkalommal a napi, bringával történő munkábajárásnak volt köszönhető (5x2x14km/hét), másodszor a 70% alatti kocogásoknak
Embere válogatja. Az viszont biztos, bárhogy is legyen, ha nem figyelsz oda a kajára, önmagában a mozgás kevés lesz.
-
--Robi--
kezdő
válasz
xy.zsolt #106115 üzenetére
Ugyan ezt tapasztaltam. A bringázás nálam viszont valamennyi fogyást produkált. A lassú futásnál csekély mennyiséget vesztettem a súlyomból, nyomhattam volna napestig, drámai változás nem következett volna be.
A gyorsaktól viszont drámaian megindult minden, főleg mikor már a sprintzónába is elértem. Anyagcsere, zsírégetés. Ráadásul jóval gyorsabban következett be a hasi zsír bontása is.
A HIIT edzéseknél olvastam, hogy még órákkal az edzés után is bontja a zsírt. Az alapozó futás zsírbontása hamarabb leáll.
Nagyon jó gyorsan futni, csak hamar kiéghet az ember tőle. Sokkal többet építenék be, ha bírnám, mert nagyon élvezem.Köszönöm.
-
HKorn
veterán
válasz
xy.zsolt #106081 üzenetére
FR255 MiP kijelzős, te a 265-re gondolsz.
Jelenlegi generációban a legjobb ár/érték aránya szerintem a 255-nek van, főleg használtban. Tényleg tud mindent ami kell, HRV, morning report, dual band GPS, továbbfejlesztett Garmin Coach és egyéb finomságok. Kijelző mérete is 1.3" végre ,ami már normális méret szemben a 245 1.2"-os kijelzőjével.
-
INTELligent
senior tag
válasz
xy.zsolt #106062 üzenetére
Zsolt: na olyanom pont nem volt. Mi amugy kivancsisagbol a szuk keresztmetszet Neked a 235-ben?
ZavaBalazs: azert szerintem az nem olyan lassu
tisn: oke, abban kiegyezunk, hogy nem ettol jon meg az etvagy
. Egy picit talan elviselhetobb tud lenni. Meg olyat csinaltam, hog citromos kollagent vettem, es akkor a citrom elnyomta kicsit (amugy: citromle, vagy Tom fuszerkevereke
). En lehet kiprobalom ceklalevel...
Igen, az ora a csuklomon volt es gyorsuszasban usztam. Varj, a masodik triatlonon a nagy hullamok miatt kenytelen voltam melluszasban, azt is jol merte. Nem jo a melluszasi technikam, de elvileg amikor a kezedet elore viszed, akkor a kezfej (es gondolom a csuklo is) viz felett van, nem? De ertelek, nem annyit, mint gyorsuszasnal. -
INTELligent
senior tag
válasz
xy.zsolt #106018 üzenetére
tomcica: rendben, kerulom a sulyokat.
a fiuknak is szoktam mondani az utolso 2hetben mar ne legyen lepedoakrobata az agyban,azzal az energiaval is sporoljon
ha mar taper akkor legyen rendesn TAPER.
Keson fekves,alkhol szinten tiltolistas.
Egyik veszely sem fenyeget. Max a keson keles (az is +30 perc max).
Ah ertem. A beta-alanin csak eppen van itthon (meg citrullin malate). Plusz kreatint szoktam szedni. A ceklalerol hallottam korabban - de total elfelejtettem, ugyhogy koszonom az emlekezteteot. Pont a heten vettem ket uveg ceklat (es amugy a levet is meg szoktam inni
).
Mai 5x(400/300): fagyban indultam, de napsutesben (ez nem hozta meg a kedvem), viszont kivittem debutalni a Kinvara 14-et (sokkal jobb volt, mint az LN2). Reggel azert volt egy kis CH + kreatin + beta-alanine. Nem tudom, hogy a bizsergeto erzes, vagy a placebo hatas, vagy hogy kozben felmelegedett az ido, de az utolso 400/300-nal azt hittem, hogy sulymellennyel is kifutnek a vilagbol, annyira adta (alig birtam kivarni, mig leesik a HR 150 bpm ala), es megkuldtem (de kontrollaltan).
Na erre mondtad, hogy ezt nem most kellene erezni, nem?Tegnap pedig tekertem 100 percet (128 bpm, 179W, szoval reco HR, Z2 wattok), de sem a volumen, sem az intenzitas nem lett visszaveve. A mult heti 5k speedworkhoz kepest annyi valtozott, hogy kicsit tobbet aludtam, es hogy szerdan laza bringa volt, nem uszas. Lehet, hogy korabban beutott a RED-S? Kell valamit valtoztassak volumen/intenzitas kapcsan felfele?
Mert a reco/kaja reszet hagynam, az most mukodik nagyon.
Zsolt: ma reggel azzal kezdtem. Tuti segitett, hogy nem esett (csak fagyott), de az utolso 400/300-nal azt ereztem, hogy a vilagbol is kifutok.stefY:
-
xy.zsolt
őstag
válasz
xy.zsolt #106024 üzenetére
Erről a versenyről lenne szó Virtual RBC Brooklyn Half Medal
Ha nem is feltétlenül Brooklynban, de valahol a környékén futom ennek az amúgy nívós versenynek a virtuális verzióját.
8 nap van a teljesítésére....valamiért szeretem ha nincs egy fix dátumos futás nyomása bennem.
És bár virtuális, de egy (körülményeimhez képest) jó helyezés így is megelégedéssel töltene elSikerült kedvet csinálnod a 106026 hsz-szel
-
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt #106024 üzenetére
Amint LanyUs-nak is irtam,kell egy felmero futas (neki eleg 5km) neked lehet 10km,es igen meg szabad celozni a 40perc kornyeket,abbol kiszamoljuk a sebessegeket amelyeken kell dolgoznod
nagyobb tartomany lesz,mint egy 3K felkeszulesen,ilyen 10mp..es majd aznap diktalja az ido,labad stb. hogy lassabb felen csinalod,vagy a leggyorsabbon amin engedelyezett. Turelmesebb epitkezes,sehol nem tul nehez,de allando nyomas lesz.
-
Peterhappy
őstag
válasz
xy.zsolt #106010 üzenetére
Leszek én a topiktroll, de nekem annyira nem jött be
Feleségemnek ízlett, engem valahogy sem ízre, sem állagra nem nyűgözött le.
Bár tény, nem futás közben ettem, talán ott lehet a hiba.Nálam még mindig a bocik viszik a prímet - kár, hogy a Lidlben már nem lehet kapni, máshol meg csak kilós kiszerelésben árulják.
Még a végén kénytelen leszek több versenyen indulni, nehogy ránk rohadjon -
tisn
addikt
válasz
xy.zsolt #105972 üzenetére
ne is mond, vegre 11 fok, sut a nap, madarcsicserges
na atbattyogok a terembe, remelem par csinos noi fenek eluzi a rosszkedvem(mar nem emlexem kinek koszonhetem a fules rendelest, de megeccer thx. valamelyik nap siman kidobtam a hasznalt papirzsepikkel az eddig hasznalt jabra 75t
)
-
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt #105891 üzenetére
Ha engem kerdezel Saucony Speed a plasztik lappal nekunk az egyik legjobb cipo 10km-FM tavokra
nem ut mint egy karbon,de azert lehet benne haladni. Persze a Speed 2 jobb lenne,mert a 3-as ahogy irjak kicsit mas mar.
Ha mindenkepp olyan cipoben akarod,amiben valami lap van.Amugy kb 3:55-4:00-as sebesseghez felmaratonon elcsattog egy Rebel V4,egy Novablast,egy Adidas SL2 (Evo SL-t nem tudom,az porog,de hogy 21km sok-e benne
)
Adidas Boston 12 is most van mar learazason,habar ezek kozul az lenne a legnehezebb,mint egy tank,de lehet benne haladni. -
jimpo
senior tag
-
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt #105803 üzenetére
Nem csak a nyujtastol fugg
izomero,es megfelelo "kemenyseg" is kell hozza.
Ugy szoktam felismerni,amikor jon a forma,hogy a lepeseim erosebbek es pattogosabbak (GTC alacsonyabb).
Persze ezt a belso erzet, es a HR is alatamasztja ergo gazdasagosabb adott tempon a mozgas. -
bandus
veterán
válasz
xy.zsolt #105759 üzenetére
dehát egy daily trainer, miért kellene pörgősnek lennie?
ránéztem tegnap a cipőim listájára, ahhoz képest, hogy néhány éve nem voltam hajlandó másban futni csak nike-ban, most van már nike (2 db), asics, hoka, salomon, on, saucony
annyi lehetőség van, ha megtalálod az igazit akkor abból kell betárazni, mert a következő verzióját biztosan elbasszák
bár nekem eddig pl az összes próbált novablast teljesen jó volt, nem sok különbséget éreztem. azért az 5-ös jóval puhábbnak tűnik, mint a 4-es, majd ma talán kiderül.
-
INTELligent
senior tag
válasz
xy.zsolt #105748 üzenetére
Hmm, nem az adizero evo sl-re irtatok korabban, hogy eleg kemeny? Vagy neked pont olyan cipo kell? Mert nekem a Rebel mint puha cipo volt a fejemben.
[Pro tip] hogyan keruld el, hogy cipot kelljen takaritani: mindig ujat kell venni
. Tegnap csak a lakasban probaltam fel az immar 45os Rebel v3-at. Hogy ez a cipo nekem mennyire fekszik
.
-
INTELligent
senior tag
válasz
xy.zsolt #105731 üzenetére
Zsolt: lehet,bár engem a jetlag nem visel meg nagyon, mert a repülőn mindig alszom és igyekszem egyből felvenni az érkezési helyen lévő bioritmust. De persze lehet,hogy azért mert nem érzem,még van hatása.
tomcica: balga módon a résztáv átlagos iramját nézem az órámon, ami túl lassú volt, és be akartam kerülni a zónába. Őszintén meglepett, hogy ennyire gyors lett (bár az a szakasz kicsit lejtett, szóval a különbség kisebb volt, mint aminek látszik). Mára már csak pihenés volt a terv - még az NB Rebel megcsodálása és annak a tortának az elpusztítása,amit valaki behozott az irodába
.
-
jimpo
senior tag
válasz
xy.zsolt #105730 üzenetére
Én is annak szántam, egyébként meg...
Az a lényeg, NEM A CIPŐ FUT!
-
jimpo
senior tag
válasz
xy.zsolt #105725 üzenetére
Bakker, kicsit el vagy varázsolva...
Lehet magasabb VIP fokozaton kapnék, de semmit sem kaptam "minden BS vásárláso"d után.
Egyedül anno a meghívásodért, de az meg lejárt, mert épp nem volt semmi értelmes...szóval nekem ne panaszkodj
Nem panaszkodás volt, csak szóvá tettem hogy vettem volna. De már mindegy....tisn
Nézem van-e még, ha igen írok privátban. -
Never79
tag
válasz
xy.zsolt #105643 üzenetére
Gratulálok
.
Bandus: "csodálkozom" hétvégén voltál a Gerecsében
. Azt a kört néha szoktam én is futni, Vértestolna környéke szerintem szép. Kappan Bükknél lefelé mentél a piroson vagy felfelé?
Hétvégén voltam a Kiss Peti emléktúra 37 km-es távján (1800 szint). Jól ment, nem fáradtam el a végére sem (na jó egy picit, mert ugyan az a pulzus azért fárasztóbb volt már tartani), végig Z2-ben nyomtam, így 5 óra 49 lett. A felfelék kifejezetten jól mentek, néhol vicces volt, mert befagyott patakokon kellett átkelni, meg néhol alattomosan volt jeges, estek is egy páran mellettem, előttem. A durva emelkedő rész (Sombokor felfelé) se volt megterhelő, sőt így 3. alkalommal az utána lévő rész is megfutottam Kékesig (olyan sunyi lapos, néhol meredek, köves emelkedős rész), nem sétáltam bele. A mumus számomra megint Sas-bérc, illetve az utána lévő rész. Jól meg is fogott, szerintem ott 10-15 percet benne hagytam. Kellett volna a vasmacska ott. Ez ilyen köves, bedőlős, kidőlt fás single track, ahol én balfaszkodom.
Ott volt Németh Csaba, egy komolyabb emelkedőn Kékes előtt futott felfelé, ahol én tempósan sétáltam. Azt hiszem 3 óra 4x lett neki (56 éves a faszi).
-
jimpo
senior tag
válasz
xy.zsolt #105669 üzenetére
Ez nem 3 és fél óra, igazából csak 3 perc 34 másodperc és amúgy sem súlyzózás.
Nézd meg a képet jól...
Egyszer már leesett pedig...
-
jimpo
senior tag
válasz
xy.zsolt #105634 üzenetére
Inkább akkor Száraz Rozé vagy Vörösbor. Legyen értelme is...
Nagy kedvenc nálam a Varga Bubis Rozé száraz borGratula a díjhoz.
tisn LD5000 írd be a keresőbe és kiadja, de ez szöges. Nekem sem sok szükségem van rá, de legalább futnék végre rekortánon.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt #105604 üzenetére
Akik igy 5-10km palyaversenyzok es jonnek at a maratonra azoknak sose gond a sebesseg
hanem az utolso 5km
azert gyanitom volt neki kivel felkeszulni az etiop valogatottban van par 59perces felmaratonos es rengeteg 2:05-2:04-es maratonos futo. Meg par gyorsabb is
A londoni maratonra leszek meg kivancsi,allitolag megcelozzak a 2orat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- Milyen videókártyát?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Linux kezdőknek
- Diablo II: Classic és Resurrected
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- DJI Mavic 2 Pro drón - 1" Hasselblad kamerával - 2 akkumulátorral
- Oakley Five Sqared Polarized 9238-0654
- DJI Mini 3 RC drón szett - megkímélt állapotban, garanciával (2)
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- Star Trek: Fleet Command VIP Box gyűjtői ereklyék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest