Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy
üzenetére
Trollollooo
-
-
Eközben Német Csabi Cortina Trailen (50 km 2600 szint) korosztályos első, összességében 69. Első szakasz 11 km 650 szint 1 óra 2 p alatt
-
bandus
veterán
koszi mindenkinek a kedves szavakat
valoban, talan a felkeszulest jobban elveztem, mint magat a versenyt. altalaban az eletben eltervezett dolgaim nem ugy sikerulnek, mint ahogy kitalalom oket, szoval kulon orom, hogy ezt ilyen precizen sikerult megvalositani. valoban, a 100as futas talan tulsagosan nagy falat jovore, eroltetni semmikepp sem fogom, annak nem latom ertelmet, hogy szintido kornyeken akarjak beerni mondjuk az uth-n 
-
tomcica
Topikgazda
Megint volt nalam az oreg kotelvero,ugy latszik az iden aktivabb,ennyit nem lattam egy evben
a mai bolcsesseg tole:
"Fiam,a penz akkor fogy,ha nyukalnak erte" -
tomcica
Topikgazda
Ezt csak igy itt hagyom,plane Zsolt-nak
[link]Sajnos nalunk is latok olyat,hogy 30+ eves meg labdaba akar rugni az abszolut mezonyben,es hirtelen 34:XX 10km-rol valahogy egy szezon alatt lefaragta 32:XX-re
Ami egy tehetseges huszonevesnel siman lehet eves fejlodes,de egy olyannal aki evek ota 34kornyeket futott igen sok kerdest felvet. -
Studi
veterán
Más, szokásos: nagyonpiros adidas Takumi Sen 9 42e mínusz kupon. Az 10-es kuponnal a parndorfi ár (90EUR), 20-as kuponnal már alatta. Ha összebeszélünk, és van rá igény, akkor budapesti átvételhez összehozhatunk egy 20%-os kuponos rendelést.
-
Studi
veterán
Kicsit más sport, de tomcica, ennyire csináltál már hülyét az egész mezőnyből? Zseniális, és egyben döbbenetes, hogy bealudtak a többiek. Egyedül a csapattársa figyelt, és ment tovább normálisan, meg is lett neki a második hely.
-
zaskar
senior tag
válasz
bandus
üzenetére
Gratulálok az eredményedhez, jó volt olvasni a beszámolókat, meg persze irigykedek is, hogy jóval közelebb vagy az ilyen versenyekhez, mint én
Zsófinál jó kezekben vagy, ő talán már nem is emlékszik rám, amikor a 2015-ös Vértes Ultra vége felé utolértem, és kérdeztem tőle, hogy te vagy az első a nők között? Nagyon meg volt illetődve, mintha el sem hitte volna
Aztán futottam tovább, ő egy perccel utánam ért be, és megnyerte a versenyt. Még a telefonját is ideadta, hogy fotózzam le a dobogón
Szépek a terveid, de én is azt mondom, mint mások, hogy nem kell feltétlenül fejest ugrani a százasba, vannak nagyon jó versenyek 60-80 km környékén is. Én pl. 2003-ban kezdtem futni és 2013-ban futottam az első százast, aztán még ötöt. Persze nem kell feltétlenül ezt követni, tudom, ma már többen Spartathlont teljesítenek pár év futás után
-
-
válasz
bandus
üzenetére
Gratulálok itt is
.Ha elfogadsz egy tanácsot, szépek ezek a tervek, de erősödj meg "rövidebb" 50-80 km távon, és csak utána ugorj neki egy 100-asnak, főleg ha az is az Alpokban lenne. Fiatal vagy, van még időd szerintem, azért egy stabil 100-ashoz hónapokon keresztül kell(ene) készülni 9-12 órákat hetente. Vagy egy egyszerűbb akár itthoni 100-ast tervezz be, ami terep, de nincs benne annyi szint. Kinizsi, Vadlán, Vércse.
-
válasz
bandus
üzenetére
Hűűű. Hát óriási

Nem is tudom, mi a dicséretesebb, hogy ekkora felkészülést tettél egy ilyen cél elérésébe, vagy hogy ki tudtad szedni a fejszédet a fából, és belevágni egy másikba, s három héttel később egy ilyet futni.
Minden megközelítésben parádés teljesítmény, megemelem a nemlétező kalapomat!
És külön hajrá a félmaratonra!
Örömteli látni, hogy előre leszúrt, tudatos célokat fogalmaztál meg. Kész főnyeremény neked Zsófi. -
bandus
veterán
najó, ezt sikerült összehozni a nyár eleji versenyekről. kicsit olvasmányosabban szerettem volan megosztani, de nincs sajna időm rá, hogy tovább csiszoljam

Az idei nagy cél egy 50 km-es terepverseny relatíve értékelhető teljesítése volt. Igazából ezt már tavaly szerettem volna elérni, de amikor februárban elkezdtünk dolgozni Zsófival, hamar világossá vált, hogy ez talán kicsit túl ambíciózus, így a megvalósítás 2024-re tolódott. A célverseny a Lavaredo 50-es távja volt, de mivel nem sorsoltak ki, így mást kellett keresnem, ez volt az ausztriai Hochkönigman június első hétvégéjén.
Azt gondolom, hogy a felkészülésből sikerült kihozni amit lehet, főleg azt figyelembe véve, hogy sokszor nehézségekbe ütközött a futások megszervezése egyéb elfoglaltságok, pl síelések vagy munkahelyi utak miatt. Szerencsére a betegségek, sérülések elkerültek. Azt gondolom ez nagyban köszönhető Zsófi tudatosságának és precizitásának, én sok esetben szerettem volna többet, gyorsabbat, de ő türelemre intett. Összehasonlításként így nézett ki a 2023-as és 2024-es évem, szóval látható, hogy konzisztensebbek az edzések, és még több fókusz került a szintemelkedésekre.
[távolság] [időtartam] [szint]Azt gondolom, hogy tökéletes formában sikerült megérkezni a Hochkönigman-re. Nagyon jól volt felépítve az edzésprogram, fokozatosan növeltük a terhelést. Az edzésheteim általában 5-6 óra között mozognak, verseny közeledtével meg-megtolva ezeket 7-8 óra közé, kifejezetten koncentrálva a hétvégi hosszabb edzésre, mint a siker kulcsára. Azt gondolom ezt sikerült nagyon jól összerakni, és ehhez az érzéshez mindig vissza tudtam nyúlni a nehezebb pillanatokban. 3 héttel a verseny előtt volt az utolsó hosszú, de alacsony intenzitású edzésem, ami 4 óra volt, 1700 méter szinttel. A verseny előtt két héttel back to back jellegel ez a 4 óra szét volt szedve 2 óra szintgyűjtős és 2 óra lazább futásra. Ez a két baromi jól sikerült edzés tette fel a koronát az egész felkészülésre, tényleg minden mozzanatuk annyira jól ment, hogy úgy éreztem bármi jöhet majd a versenyen. Azt gondolom, hogy ez a lehető legjobb érzés, amikor eljutsz odáig, hogy az elvégzett edzésből rengeteg önbizalmat tudsz meríteni, és nincsenek kétségeid önmagadban. Mo Farah is megmondta, hogy a verseny már csak „light work” 😊.
Maga a Hochkönigman egy nagy múltú terepfutó fesztivál, a mesés Maria Alm nevű falucskában, nem messze Zell am See-től, a Hochkönig-csoport lábánál. Az általam választott 48k/3000m táv nem megy fel a Hochkönigre, de a Skyrace igen. Vannak rövidebb távok, van 80 kilis ultratáv, downhill race. Szóval egy fasza kis hétvégét lehet itt eltölteni. Főleg ha az időjárás is engedi. Idén nem volt túl kegyes, a verseny előtt napokkal elkezdett esni az eső, és igazából a verseny végéig el sem állt. Így amellett, hogy végig esőben futottunk, a napok óta felázott talajjal is meg kellett küzdeni: a győkerek csúszósak voltak, a mezők süppedősek, sarasak és csúszósak, a kövek nedvesek és csúszósak, a single trackek a legtöbb helyen, mint egy kis patak, úgy néztek ki. De ezek legalább nem csúsztak.A verseny rajtja reggel 6-kor volt, ezt előtte egy fél órás eligazítás előzte meg. Olyan szerencsénk volt, hogy teljesen véletlenül a szállásunk 100 méterre volt a versenyközponttól, így kényelmesen odaértünk és végighallgathattuk a legfontosabb tudnivalókat. Ezeket elmondták németül, angolul, friss képekkel illusztrálták a pálya trükkösebb szakaszait jelölés szempontjából, illetve a veszélyesebb részeket a kitettség, vagy havas platók végett. Teljesen profi volt, és hasznosnak is ítéltem.
Magára a versenyre sok szót nem pazarolnék. A körülményeket már leírtam fentebb. Összességében számomra ez sokkal inkább egy mentális erőpróba volt, mint fizikális, mivel ilyen körülmények között nem tudtam kihozni magamból azt, amit szerettem volna. Nem tudtam megfutni a futható részeket és az elázás, hideg, fázás miatt csak arra fókuszáltam, hogy minél hamarabb legyen vége. Ugyanakkor mindig sikeresen nyúltam vissza az elvégzett edzésekhez, nem jött szembe holtpont, még ha voltak is nehéz szakaszok, leszegett fejjel mentem tovább az esőben. Nem túl gyorsan ugyan, de haladtam. Annak azért örültem, amikor feltűnt pár random, rossz irányba futó arc, akik végül közölték velünk, hogy az időjárás miatt rövidítik a versenyt, így a második frissítőponttól nem mehetünk fel a gerinc irányába, hanem vissza kell futnunk a célba. Ezzel a rövidítéssel végül egy 41.6 km és 2500 m körüli szintemelkedés jött össze, 6 óra 56 perces idővel, kerek 10 perc/km tempót sikerült menni.Így összességében elmondható, hogy a körülményekhez képest elégedett voltam az eredménnyel és stabilitással, ahogy sikerült végigmenni a pályán, mégis maradt egy hiányérzet bennem, mert se nem tudtam kifutni magamból amit szerettem volna, se nem sikerült elérni a kerek 50-es határt. Nyilván számmisztika, de nincs a cipőmön 41.6-os checkbox, amit kipipálhattam volna.. Egy kollégám hívta fel a figyelmem a Veitscher Grenzstaffellauf-ra, ami megfelelt az általam kitűzött paramétereknek: 54 km, 2200 méter szint és volt rá 3 hetem regenerálódni, felkészülni. Zsófival egyeztetve határesetnek könyveltük el, de pont emiatt a hiányérzet miatt megkaptam rá az áment.
Persze ez a 3 hét már messze nem volt tökéletes és nem lehetett csak a versenyre felhúzni, mint a Hochkönigman előtti időszakot. Egy hét elment regenerálódásra, volt egy kb. futós hetem aminek a közepén némi londoni buli nehezítette a teljesítést és végül egy kis taper hét, ahol minden is szarul ment. El is keseredtem picit, de már beneveztem, hamár csak másfél órányi vzetésre volt tőlem a verseny.Az időjáráson kicsit izgulni kellett, mivel az előző napokban a viharok elérték ezt a régiót is, és kb. Pont akkor állt el az eső, amikor odaértem reggel 8 körül. Szerencsére azért a talaj nem ázott fel olyan durván, így nem számítottam különösebb sárra, se nagyon melegre és nagyon hidegre sem. Mondhatni remek futóidő volt. Gyors öltözés, megfelelő színkombó kiválasztása, rajtszámfelvétel és már a startban is találtam magam. A taktika szerint spóroljunk az első 10 km-en, aztán meglátjuk. Igyekeztem ehhez tartani magam, hiszen a verseny első felében letudunk 1600 méter szintet a 2200 ból. Az időtervem kb. 7:30 volt, amikor megtudtam, hogy egyébként az 54-nek hirdetett verseny kb csak 50, akkor ezt 7:00-ra módosítottam.
Az út szinte egyből emelkedni kezdett, átlagban kb. 9% volt az első 23-24 km a hegygerincig. Szerencsére teljesen jól sikerült tartani a pulzustervet, a tavaszi Lindkogel traillel ellentétben kontrollált volt a pulzus, amikor engedte, akkor megkocogtam az emelkedők egy részét, amikor nem, akkor sétáltam. Szóval az óvatos első 10 km után szintén óvatosan haladtam tovább, szem előtt tartva, hogy a lehető legkevesebb kárt szenvedjem el a nagy emelkedőig, és a nagy emelkedőn. Utána pedig már könnyebb lesz kiadni magamból a maradékot, ha nem halottak a combok. A gerincre vezető út elég brutális volt, 2 km mászás, 400+ méter szinttel és az utána következő 2 km is alattomosan emelkedett meg hullámzott. Emellett pedig az általam utált single trackeken vezetett az út: kitaposott tehénlegelők, köves-sziklás-göcsörtös utak, és számomra a legrosszabb, 30-40 méter széles ösvények, ferdén a hegyoldalban. Ez eltartott a következő 5-7 km-en, mire úgy igazán futhatóvá vált a track számomra. 45 km-ig a talaj már rendben volt, erdészeti utak, jól karbantartott ösvények (persze volt pár szakasz ahol teljesen benőtte az aljnövényzet, így óvatosan lépdeltem) fogadtak. A kellemetlen meglepetést a Garmin okozta. Én imádom a Climb Pro funkcióját, szeretem tudni, hogy mikor vár rám emelkedő és mennyi van még belőle hátra. Itt sajnos 3 egészen komoly emelkedőt kihagyott a Garmin a pályából, nem voltak hosszúak, de összesen még hozzátettek egy 250 méter szintemelkedést, amire fejben már nem voltam felkészülve, de azért letudtam őket. Néhány szakaszon még a botokat is elő kellett ismét venni.
Az utolsó 5 km-ből 4 erdészeti úton vezetett már, kb 100 méter szintcsökkenéssel kilométerenként. Itt ügyesen kimatekoztam, hogy egy 6-os tempó is elég a 7 órán belüli időhöz, de kényelmesen, óvatosan ereszkedtem 5:00-5:10 környékén, így maradt vésztartalék is. Amire szükségem volt, mert az utolsó km enyhén, alattomosan emelkedett az aszfalton, tűző napon, így akármennyire is erőlködtem, nem sikerült végigfutni. Szerencsére viszonylag szorosan követett egy pár, így ez további motivációt adott a futáshoz. Végül 6:58:xx alatt sikerült átszaladni a célkapun, amivel messzemenőkig elégedett vagyok. Volt két rövidebb eltévedésem, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy sikerült végre a cipőkbe raknom az első 50 km-es versenyemet.
A frissítésről akartam még írni pár szót. Ezt szerencsére annyira jól sikerült már begyakorolni edzésen, hogy nem is agyalok rajta sokat. A folyadékbevitel jól megy, víz helyett pedig egyre több isot iszok, itt szeretném majd kipróbálni a Tailwindet is. Gélek közül a helyi peerotont használom, de berendeltem amazonról egy nagy adag SiS GO-t, ami baromi jónak bizonyult, sokkal kevésbé édes, mint a többi, jól esik az iso mellé. Meg persze a gumicukor mellé, amit mindig viszek magammal, számomra legjobban a Haribo tropifrutti vált be.
Szerencsére már azt is tisztán látom, hogy mit hoz a jövő. A következő verseny egy sík, aszfaltos félmaraton lesz, valószínűleg október 13-án Bécsben. Már nagyon régóta szeretnék 1:40 alatt futni egyet, most azt hiszem minden adott hozzá. Titkon remélem, hogy akár 1:35 alá is sikerülhet benézni. A terepfutás és az ultrák világa továbbra is vonz. Szeretnék szinten lépni, amire a jövő áprilisi UTMB Istria 70k-s távját néztem ki. Szép környezet, remélhetőleg jó idő áprilisban. Emellett biztosan rápróbálok ismét a Lavaredo-ra, valószínűleg megint az 50-es távra. Szeretnék visszamenni a Hochkönigman-re is, de valószínűleg választani kell majd ebből a kettőből. A sportszerű nehezítés, hogy elkezdtem egy kétéves suli, ami elég komolyan igénybe veszi a szabadidőmet, heti 12-14 óra simán elmegy rá, lehet, hogy több is. Ez így talán nem ideális a hosszabb ultrákra való felkészülésre, de talán ezt a 70k-s távot sikerül leküzdeni tavasszal, és titkon egy 100k-s versenyt is kinéztem októberre Franciaországban, meglátjuk, hogy ez álom lesz, vagy esetleg realitás.
Telóról szúrok majd még be pár képet

-
xy.zsolt
őstag
Próbáltatok már okosgyűrűt HR mérésre?
Van amelyiket a garmin is felismeri?
Csakis az extrémbeöltözős hideg téli napokon tudnám hasznát venni, persze csak ha kb pontos. -
-
bandus
veterán
ne felejtsétek el, hétvégén, szombaton rajtol a western states 100. ha az esélyekre kellene gondolni, akkor a nőknél természetesen katie schide a favorit, de persze ott van ccsillag eszter, ida nilsson, fuzhao xiang is. courtney ha jól látom nem indul, így már nem lefutott előre a verseny

a férfiaknál is kérdés, hogy walmsleyt meg tudja-e valaki szorongatni? ha elfutja, vagy nem jön ki neki a lépés, akkor erre a legnagyobb esélye dakota jonesnak vagy jonathan albonnak lesz.
-
zzola
titán
Kullancs távoltartására ezek érnek valamit? Valakinek bevált valami?

-
Igy jar, aki ebedidoben megy ki
A 30 perc recovery nehezen akart 130-as hr kornyeken maradni, pedig van mar 400 m rekortan a haz mellett kb, csak van benne egy kis hullamzas. 
-
tisn
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére
nagyon fasza helyszin, jo lenne

-
Hátha.
Egy futócimborám (18 éves srác) indul a szombati UTT-n. Kifarolt mellőle a bringás kísérője. Ez lesz élete első ultra távja, 130km. Rajt: 6:00-kor.
Ha esetleg valakiben meg lenne a boogie, hogy bevállalja a kísérő szerepét, esetleg tud valakit, aki szívesen segédkezne, írjon rám plz privátot, és összehozom a feleket, ha még aktuális a keresés! (pár órája még az volt).
Csak két kört kellene elbringázgatni a tó körül
Én örömmel mennék, de sajnos sehogy sem tudom megoldani."Péntek-Szombat estére Tiszafüreden szállás és biciklis rajtcsomag (eseménypóló, frissítési jog, teljesítőérem) biztosított."
+ infoElőre is köszi!
-
jimpo
senior tag
Nekem márciusban volt viszonylag sok szünet...
A februári Versenyjelző és a tegnap előtti. Már lassan visszajön a forma, de ideje is.
Azért csak 3+ hónap.... 
Egy bő hónapig nagyon szar volt.
Igaz én elvileg megfáztam, kicsit friss volt a levegő egyik este hazafelé. De az is lehet hogy az csak gyengítette a szervezetet és valami más volt
Az a lényeg már néha meg kívánom "csapkodni a heréket".

-
Alg
veterán
Ragya update:
Múlt héten még nem erőltettem, volt két nagyon rövid laza futás (6-8km) meg egy két órás bringa vasárnap.
Mára virradóra már normális volt az éjjeli HRV, most kimentem futni este. Pulzus még magasabb nyilván, tempó sem az igazi, de legalább nem akart összecsuklani a lábam alattam és nem kívántam a pokolba az egészet, szóval talán lassan visszatérhetek a rendes edzéshez. Közel 4 hét kimaradt, de őszre csak visszadolgozom magam a tavaszi csúcsformára
verseny egyelőre úgysincs semmi betervezve, csak egy 4,5km-es céges csapatbuli szeptember elején, azt azért jó lenne 4 perc körüli átlaggal letolni.Picit még köhögök, meg mintha icipici mellkas-fájdalom lenne erős kilégzésnél, doki semmit nem mondott rá. Igaz meg se hallgatta, csak labor volt.
-
-
tisn
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére
szep mennyiseg
-
Studi
veterán
Nemtom mót e vár, de úgy tűnik egy tisztes 200-hoz nem zabálni, hanem sodorni kell a növényeket!
-
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Jahhh, szimpatikus kezdeményezés. Rábeszéltek a szülőtársak, beadtak a derekam. Aztán lassan mindenki kifarolt belőle, én meg maradtam...
Én sem a plecsnikért csinálom
A Gyerekek sulijának lehetett volna pénzt vagy pingpongasztalt nyerni, de nem jártunk sikerrel.@Tom
Jó, azért itt is épülget a forma. Nem olyan ütemben, mint szeretném, de sajnos rengeteg a munka, messze nincs annyi időm edzeni, mint kellene.
De azért az látszik, hogy elkezdtem kisebb tempókat visszacsempészni a morzsolásaimba.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy
üzenetére
Gyere le hozzam,egy kituzot lehet csak megszerezni,ezt fogja irni rajta:
"Van-e mar ver a vizeletedben?!"
Millio lepes ha'
nalam eleg lesz 20 lepes,de az RENDES legyen 
-
xy.zsolt
őstag
Én pl egy cm-t sem mozognék azokért a plecsnikért extrába....nincs is egy sem, szerintem

Viszont értelme az van.....ahogy látom
-
-
tisn
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére
az a pleccsni megerne egy nemvaltoztato mutetet szerintem

kihivasokra ranezek akkor ugyis kellene meg ma valamit mocorogni

-
Most ment le a Milliólépés kihívás tavaszi-nyári etapja. Egész tisztességes helyezést értem el. Az utolsó két hétben kétszer írtak rám, hogy igazoljam a tevékenységeimet, merthogy csalás gyanúja áll fenn. Nyilván mindkétszer sikerült igazolnom, így a végén még "Vétlen áldozat" kitűzőt is kaptam

Aztán rámentem a kitűzőkre, végül csak egyet nem sikerült (egyelőre) behúznom: "Nordic walking-os vagyok". Ismerősöm sincs, aki NW-zne, de már kitaláltam, hogy a közeli rekortánon (ahol a futókörök napját rendezték) szoktak nénikék sétálni, az egyiktől kölcsönkérem a botocskáit egy egy km-es karikára

Mondta a Milliólépéses lányka is, hogy már minden létező kitűzőt odaadott, a nordic walkingoson kívül csak a "szervátültetett" és a "fitt nagymama" maradt, azokat meg azért inkább mégse. Ennyiben maradtunk.
-
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Na jól van, menj már, 1:23-as FM bármilyen cipőben űridő

@Jimpo: Én ~80kg vagyok
Jó, néha 79kg. De semmiképp sem 68-72kg, és nem tudnék a Rebelre panaszkodni. -
tomcica
Topikgazda
válasz
nepszter1
üzenetére
Nem sok ez,ilyenkor meg bele lehet asni magad az edzesbe
viszont utana alaposan ki kell pihenni a hetet.
Igy szerintem mukodik...teha t fullos het,utana massziv pihenes,es johet a felmero,kipihened johet a 200/200 (ez felig faradtan is mennyi fog) viszont itt mar egyre kozelebb leszel a versenyhez...szoval ott a vegere ugyelj ott a kevesebb= TOBB
-
nepszter1
addikt
Tomcica
3 hét múlva versenyem lesz azt terveztem hogy most hétfőn volt 12x400 szerdán akarok laza hosszút de mennyire hosszú legyen? Most pénteken kérdőjel hogy mi legyen a 2500/2500 majd 2x 1000/1000 jó lesz vagy sok?
Majd kövi hét 3.5km verseny felméro másik edzés 10x200/200 majd verseny héten valami lépcsős kis laza ahogy mondtad tavaly.
Szerinted? -
xy.zsolt
őstag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Annál is inkább minthogy Rebel v2 már nincs a piacon vagy ha valehol elvétve akad az drága, sajnos
Én kb 67-68kg vagyok, de nálam picit kopogósabbá válik 12k felett a talpa....sokszor teszteltem. 16k-nál meg kb 37éve nem futottam egyben többet

-
bandus
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
az utolsó fm-et a rebel v3-ban futottam, nem emlékszem, hogy problémám lett volna vele.
-
tisn
veterán
Minimálisan adhat hozzá a teljesítményhez, regenerációhoz vagy csak flow-hoz. De nagyjából ennyi...
hat van ahol ez joval digitalisabb megoldas
ma lattam a helyi nordic walking klubot
csupa 55(60?)+-os nyanya
miert nem 20-30 eves csinos fiatal csajok nwznek?!
na mindegy, legalabb jo sok sutit hoznak majd.
-
jimpo
senior tag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Nekem is a Rebel V2 volt annó a félmaraton PB cipőm.
Akkori 68 kilómhoz okés, de mostanában 72 körül vagyok akkor már nem kellemes. 
Azóta persze megdőlt a PB, de ott sem az Endorphin Pro 2 végezte a munka oroszlán részét.
Mondjuk lehet komolyabban edzeni kellett volna rá...Egy cipő és kütyü sosem fut helyettünk.
Minimálisan adhat hozzá a teljesítményhez, regenerációhoz vagy csak flow-hoz. De nagyjából ennyi...
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Peterhappy
üzenetére
Két éve én is a Rebel 2-ben futottam FM-t, 1:23-on belül. Aztán következő évben Vaporfly 2, javítottam ~25 mp-et (természetesen csakis a cipő érdeme). Majd idén lassabb voltam egy perccel, hiába Endorphin Elite volt rajtam. Ki érti ezt? Nesze neked szupercipő.
... (
)
Szóval könnyebb léptűeknek jó azért félmaratoni távra vagy kicsit többre is egy Rebel 2 szintű csillapítással, puhasággal rendelkező cipő, de nagyobb tömegnél, pláne lassabban, amikor már kijön a puhasága pl. sarokrészen (tehát nem fog úgy tartani, nem lesz elég stabil fáradó lábakkal), én azt mondom, inkább valami mást nézzen az ember. Aszfaltot feltételezve, mint útfelület. -
Galaxy watch 4 lépészámát hogyan lehet bevinni a STRAVA app-ba, ha közben egy mellkaspántról veszem a pulzust?
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Zscholti
üzenetére
Best-buy felenk a Nike Revolution 6...puha a talp,ami nem jo benne,hogy a felsoresz nem tartja a labadat.Szoval ilyen befele-kifele dolo futolepest nem szereti

Amugy felenk 30euro kornyeken van.
A masik a Puma Velocity Nitro vagy hasonlo cipo learazva.(pl Electrify Nitro).@bandus - SL nekem gyors napokra nagyon jol jott,annyiert amennyibe kerult
200/400-as edzeseket szepen lehet benne porgetni.Hosszabb futasra nem vinnem en se.
De hat neked minden masra boooven van eleg csillapitasod a tobbi cipoidben. -
Zscholti
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani cipőt aszfaltra, heti 2x 5k és 1x 10k-ra? Pár hete kezdtem el futni, de nincs jelenleg normális. Árban jó lenne ha 30k körül mozogna. Köszönöm!
-
--Robi--
junior tag
válasz
tomcica
üzenetére
4.10-nél szövegeltél, aztán mikor belenéztél a személyidbe, az volt névnek megadva, hogy Bekele.
Nálam 4.30-nál megy pár mondat, 4:10-nél meg nézem az órát, hogy legyen már vége.
Nálad mekkora ismétlésben megy általában az 1000? Hatosban, mint most? Vagy időnként variálsz, hogy gyorsabb, kevesebb, lassabb, több ismétlés? -
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy
üzenetére
Akkor jobb,ha nem irom,hogy a mai 6x1000/800m-ben a 800m "piheno" 4:30-4:10 kozottire ment,ugy szolt ram Viktor ketszer is,hogy fogjam vissza magam
ADTA na..4:30-nal meg beszelgetunk,aztan azt veszem eszre,hogy 4:10-en mar csak en szovegelek,O mar liheg. -
tomcica
Topikgazda
válasz
bandus
üzenetére
Ezek kozul a Novablast 3-ban siman lehet FM-et is futni,miert is ne?!
A Rebel V4/Mach jo kerdes,ezek melle amid van,szerintem nem adnak annyival tobbet,az Adios 9 viszont bomba..esetleg Takumi Sen 10 (felenk epp kezdik learazni oket)

Terepre en Asics Fujispeed-et vennek,nekem az a FFBlast hab bejott,eleg konnyu is.Mondjuk 50km alatti tavra,azon felul passz,valami ami naaagyon kenyelmes es nem nehez Speedgoat a jo..volt regen Saucony Nomad (BOA fuzovel) na az nagyon jo terepcipo volt,sajnos mar nincs kinalatban.
Asics Trabucco Max-ot araztak le felenk,abban mar modern hab van,igazi trail MAX ciponek nez ki...de hat Nike vonalon is vannak jo terepcipok,te szeretted a Nike-t
-
xy.zsolt
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
Bocs....az elite szó lemaradt

Szóval erről van szó: Puma Deviate Nitro Elite 3 First Run Review: Two runners test Puma’s upgraded super-shoe (youtube.com)
A sima Deviate 3 még nehezebb is lett mint a 2
Puma Deviate Nitro 3 Early Review: Three runners test Puma’s plated daily trainer (youtube.com)
-
válasz
bandus
üzenetére
Az a 4:40 már finoman szólva sem csigatempó

Én futottam v2-ben félmaratont, nem versenyen, csak edzésen, de többször is.
v4-t nem próbátlam még (v3-m is van, de még bontatlan).Szerk:
Alig 600km után nyugdíjaztam, keveset futottam benne, de akadt jó pár hosszabb futásom, és akadt közöttük egy-két 5:00 alatti átlagtempós is. De ha mást nem, résztávozást szinte mindig csempésztem bele - abban a cipőben nem lehet csak kocogni
1:42-es FM-mel búcúsztattam két hete (nettó 4:47-es átlag)
-
bandus
veterán
válasz
tomcica
üzenetére
koszi
gondolkodom tovabbra is, hogy mire nevezzek be. jelenleg aszfaltra van:
novablast 3 - ebben 150 km maradt
novablast 4 tr - ezt daily trainernek vettem a vegyes (aszfalt + murva, kavics) terepre
pegasus 40 - ez meg nem valami gyorsigy azon agyalok, hogy vegyek egy gyorsabb premium daily trainert es hasznaljam tempoedzesre es fm verswnyre (rebelv4 vagy hoka mach 6), esetleg vegyek egy minimalabb tempo trainert (pl liberate) es egy versenycipot (pl az uj nb sc trainer v3, vagy a pacer v2, esetleg nyuljak zsebbe es vaporfly v3), vagy a jelenlegi daily trainereken kivul eleg a versenycipo pluszban es nem kell rebel/mach 6. illetve jon az adios 9 ami baromi jol nez ki. azt, vagy egy atom akcios adios 8-at is biztos be lehetne illeszteni.
illetve lassan kell majd egy uj mindenes terepcipo is, az valszeg salomon genesis vagy hoka speedgoat 6 lesz.
a futas olcso sport, ha valaki elfelejtette volna.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
Lassan kijön a Deviate Nitro 3....már tesztvideók vannak yt-on. Eddig nagyon jó véleménnyel vannak róla. Fogyott kb 25g-ot a 2höz képest...kellett is ez

Csak az a mocskosnagy NITRO felirat kár rá, az cefetül elcsúfítja....bár ez szubjektív, lehet másnak pont így tetszik majd -
xy.zsolt
őstag
jut eszembe...ma a Rebel-ben is zokni nélkül futottam. Kidörzsölésnek nyoma sincs, ellenben olyan plusz jóérzést ad, hogy télen nyáron így futnék. A 7:00ás kocogásoknál kezdtem el ezt kb 3 hete, ezt követte tegnap a VN2 reco tempón és ma a sub4-es 5k.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
--Robi--
üzenetére
Rebel V3-at ha talalsz spajzolj be,az az igazi all-rounder cipo. Engem akar 20km-ig elvitt,szoval meg a hosszu futas sem volt gond benne.
Porog,konnyu,vekonyabb a mostani cipoknel
V1-V2-V3 mind listas nalam.
V1-et multkor meg kinaltak nalunk,pedig az mar nem mai darab,na az igazi gyors cipo. -
tisn
veterán
válasz
--Robi--
üzenetére
lehet azt vastagabban szortak. a vertoin is futottam, azutan egybol hogy megcsinaltak, nekem akkor is tul kemeny volt.
azt hittem amugy hogy std a tech, es mind ugyanolyan amit hobbifutoknak csinalnak.
(erzesre a pro 400m-es rekortan a szvse palyan az puhabb, de kozben rugalmasabb is. de azon csak par tiz m-t futottam tesztet.)
-
tisn
veterán
fnx 6 szodaviz tipp nem jott be sajna a magassagmerore.

-
--Robi--
junior tag
Azt tapasztalom, mint Studi. Mikor egy vékonyabbal megyek fel rá, már változik a helyzet.
A mi pályánk nagyon puha, szó szerint, egyszer gyere le, meg fogsz lepődni. Még teljesen új.
Így van, egy keményebbel megélénkül.
Egy sáv van, hobbifutásra tervezték, szerintem azért ilyen. A miénkre maximum Pegasus!
Köszi a tippet, így már biztosan megrendelem. Meg amit kiemelnek nála és a hármasnál is az a tartósságuk, sokoldalúságuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ELADÓ Radtel RT-920 (10W, CB sáv, RH) többsávos kézi amatőr adóvevő
- Bezior X500 Pro Összehajtható elektromos összteleszkópos kerékpár
- Lego 42161 Lamborghini Huracán Tecnica
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo RC drón szett kofferben - VADONATÚJ drón
- DJI FPV + Fly More Combo + Motion controller + Extrák + Hátizsák - makulátlan állapot - AKCIO
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - Sapphire RX 9070 XT NITRO+ 16GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:86%
- HP EliteBook 650 G9 15" Laptop! I5-1245U / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple Mac mini M1 2020 - 16GB/256GB SSD - Erősebb verzió! - Szép/Megkímélt állapotban
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
valoban, talan a felkeszulest jobban elveztem, mint magat a versenyt. altalaban az eletben eltervezett dolgaim nem ugy sikerulnek, mint ahogy kitalalom oket, szoval kulon orom, hogy ezt ilyen precizen sikerult megvalositani. valoban, a 100as futas talan tulsagosan nagy falat jovore, eroltetni semmikepp sem fogom, annak nem latom ertelmet, hogy szintido kornyeken akarjak beerni mondjuk az uth-n 
a mai bolcsesseg tole:
Ha nem bukik le akkor erre veri a mellkasát haláláig a köcsög 

Igaz én elvileg megfáztam, kicsit friss volt a levegő egyik este hazafelé. De az is lehet hogy az csak gyengítette a szervezetet és valami más volt
verseny egyelőre úgysincs semmi betervezve, csak egy 4,5km-es céges csapatbuli szeptember elején, azt azért jó lenne 4 perc körüli átlaggal letolni.
joval tobb kene, de nem panaszkodom. A Csalad tamogat, megyek, amikor csak idom es erom engedi.
A Gyerekek sulijának lehetett volna pénzt vagy pingpongasztalt nyerni, de nem jártunk sikerrel.

mezitlab a fuvon + mehcsipes koronkent level = MASTER
Így van, egy keményebbel megélénkül.