Hirdetés
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandus
veterán
btw, tud valaki rola, hogy mukodik a garmin track navigacio visszafele? tegnap nagyon jol jott volna, ha vissza tudom magam forditani a tracken. azaz nem a back to start iranytu, hanem egy elore betoltott tracket nem vegigfutva, kvazi ujrarajzolja nekem az addig megtett utat a startig. nem is az ut a lenyeg, azt tudtam volna igy is kovetni, hanem a szintek, emelkedok.
-
Gergőke88
addikt
Emagon a Garmin 965 szürke színben most 178 511 Ft. Ahogy nézem az egy nagyon jó ajánlat itthon.
-
Napfénysüti
nagyúr
-
Studi
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Mindig a Real nyer. 😎
-
bandus
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
nem futottal eleget, ez azert van
meg mert a dortmund kepteken nyerni barmit is 
-
ballazol
senior tag
En is epp nezem. A 49. percben csatlakoztam, azt mondja a kommentátor, hogy most már történik is valami... 🙂
Biztos lesz gól, csak nem ér 90 perc bámulást, az tény. 😁 -
xy.zsolt
őstag
Sok-sok év után belenéztem a BL döntőbe, kár volt. A foci továbbra is egy színház, méghozzá tragikomédia. Csak azt sajnálom, hogy erre vevők az emberek és emiatt a pénz és támogatás hatalmas része is ezekhez az antisportolókhoz és futballklubokhoz kerül.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
ígyvanferi
üzenetére

-
tisn
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére
Köszi rendes vagy

Ma pl. Asszony jogacsoportjaval volt bicajtura, minden csaj hozott egy tal sutit/pogit. Mindent is megettem a grillezett cuccok mellett...
Szóval nem olyan szép az, mint lefested...
-
tomcica
Topikgazda
-
--Robi--
junior tag
Szépen elnéztem a dolgokat. A pulzusnézegetés is el tud vinni rossz irányba.
Az történt, hogy javult a pulzus és elkezdtem tartani, ezzel viszont kiléptem a kettes zónából.
Ma nem a pulzust néztem és sikerült 99%-ban abban tartani.
Nem értettem, hogy az óra miért tempót ír ki. Azért, mert nem a pulzust veszi a futás után alapul, hanem a sebességet.Ja a másik, majd nyomatom a hosszúkat is (félmaraton). Azokat miben érdemes futni? Z3-ra gondoltam, mert a Z2-nél a hajam hullana ki olyan lassú.
Amikor félmaraton, meg maraton tempóról beszélnek az emberek azok mely tartományok? A tempótól a küszöbig tippelem.A kézművesség jelentősége csökken a gépesítés miatt. Az öreg harcosoktól egyre kevesebben veszik át a stafétát.
Nekem egy acél kerékpárom van, Reynolds 853-as acélból , forrasztással készült. Az építő élettartam garanciát vállal rá. Pusztíthatatlan és jól csillapít.
Tom, tömegtermelés van, a kézműves portékák meg drágábbak, esetleg nem is tudnak a létezésükről. Cserépedények, kőcserép csészék, tányérok, kések, vázák, gyártanak sok mindent, csak kutatni kell.
A mechanikus óraszerkezeteknek is bealkonyul, egyre kevesebben veszik őket. Elemcsere, vagy akku és annyi. Sőt a telefon már azokat is kiváltja.
Már jó pár svájci sem saját mechanikát használ, hanem vásárolja őket.
Ingaóra! Mikor elbóbiskolt az ember, az ütésre vagy megébredtél, vagy nem.
Egy ismerősömnek van, mikor vendégségben volt nem tudta miért nem tud elaludni. Hiányzott neki a kattogás. -
LanyUs
őstag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Táplálkozás? Mi a gond?
Még nyuszi is van
-
aujjobba
addikt
Porckopas, izuleti problemak megelozesere van ajanlott taplalekkiegeszito, vitamin, ilyesmi?
40 eves ferfi vagyok, hobbibol futok, felmaratoni es 10-12 km-es versenyeken szoktam indulni, 6.30-as temponal tartok kb.Mas: kardios kivizsgalast hogyan erdemes kerni, es kitol, haziorvos?
Eleg magas a pulzusom tovabbra is, felmaratont 170 bpm koruli atlaggal futok, legutobb 12km-es erdei tavon (ez mondjuk melegben paraban, eros emelkedokkel) a hegynek felfele 193-at mutatott az oram.
Ilyenkor egyebkent semmi kulonlegeset nem erzek, szivkalapalast ilyesmit sem, siman altalanos kimerultseg erzes. -
tomcica
Topikgazda
Ekozben:
Ma egy regi vevo jott,a szomszed utcabol a kotelvero mester,van vagy 85eves,nem lattam mar harom eve.Mondtam is neki,hogy 35eve O csinalta a kotelet,ami itt van a muhely udvaraban.Azon masztam fel-le,amikor meg birkoztam.
Aszondja:
- Hallod gyerekem,nem emlekszem mar ra,de megvan meg a kotel?
- Megvan ha',semmi baja,teszi a dolgat!
- Akkor tenyleg en csinaltam!Amikor egy mester buszke a munkajara,lattad volna a csillogast a szemeben. Nos,ha megkerdezik mi hianyzik a mai vilagbol,hat ez...ez a csillogas a szemekben
-
--Robi--
junior tag
válasz
tomcica
üzenetére
A hármas, jó akcióban volt, nem gondolkoztam, lecsaptam rá.
Végig karbon, a hab pedig jó feszes szerencsére. Nálam a pépes szétlapul és eldobja magát. Ezért is mondtam le a Novablast 4-ről, pedig az is le volt árazva.
Nálad, ha süppedős, akkor nálam főleg az.
A szobában próbáltam fel, pattogó és merev, nem nyeklik, nyaklik.
Most sár volt nem vittem el. Ezt szánom majd 4 perces hosszú intervallra: 1km, 1.2km, 1.6km.
A következő a Turbo habot kapja, arra kíváncsi vagyok.
Viszont, nőni fog a magassága, azt te meg nem szereted. Úgy néz ki erre fele halad a gyors cipők világa is. [link]Aztán itt van a Puma Deviate Nitro Elite 3. Az is jócskán meghízott: [link]
-
--Robi--
junior tag
válasz
tomcica
üzenetére
Ú, a Z1-et ne kérd, úgy nem birok futni, az nagyon lassú. A Z2 persze megmarad, csak jeleztem megálltam a fejlődésben.
A táblázat értékelésénél még valami. [kép]
Öt zóna, de a Coros egy hatodikra bővítette, ami a sprint, teljes erőbedobás.
Nos, felül van a Trheshold Pace kiírás. A táblázatban a 4:24-4:50.
Azt írod, hogy a Z4 alja a küszöböm. A többivel mi van, mert ez egy 26 másodperces tartomány, azokban hogy mozogjak? Esetleg, ha javul a pulzus, akkor lépkedjek a zónán belül feljebb? -
tomcica
Topikgazda
válasz
--Robi--
üzenetére
Mi keso osztol szoktuk az alapozos idoszakot csinalni,tehat abban a periodusban van sok Z3 mint minosegi munka.
Tel vegen pedig valtunk es attol fuggoen mi a cel megjelenhet a Z3 teteje-Z4 alja tempok (az elso hetekben darabolva pl 3x10perc stb.) majd ahogy melegszik az ido johet a gyorsabb munka,persze ha ilyen cellal tortenik az epitkezes.
Ha lenne fedettpalya akkor mashogy is lehetne ezt csinalni. -
--Robi--
junior tag
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Te teljesen máshogy edzel, más időkkel távokkal. Nem lehet két embert összehasonlítani.
Nem a szenvedésre megyek rá, már átgondoltabban csinálom. Hagyok pihenőt és nem a maximumra játszom. Elkerülve ezzel a sérülést, fejlődni szeretnék, nem szétrombolni magam.
Szerintem elérhető cél az a tartomány.
Sorokin: [kép] Az állam leesett.
Na nem ezt a célt tűztem ki!
Azért egy 150-155-öt csak el lehet érni 4:30-on
A Stravat elnézve jó páran megfutják ezt. -
tomcica
Topikgazda
válasz
--Robi--
üzenetére
Z2 nem baj ha nem gyorsul,abbol azert kell mennyiseg hogy kiepulve tartsa a hajszalereket es a lassu izomrostokat (meg meg egy vagon jo hozadeka van,nem sorolom). Z1-Z2 ebbol kell a mennyiseg. Z3-Z4 (ha Z1-Z5 skalarol beszelunk) pedig specifikus munka maratonra,felmaratonra es a Z4-Z5 pedig a rovidebb tavokra.
Ennek fenyeben szoktak osszerakni a periodust amiben koncentralsz bizonyo specifikus edzesekre.
Tehat Z1-Z2 mindig megy,melle pedig ha maraton a cel akkor Z3 a speci edzesed de egyre hosszabb...ha felmaraton akkor Z3 teteje-Z4 alja (itt a kuszobod) ebbol is 8-12km hetente 1x mar szepen epit,heti 2x pedig idealis.
Z5-ot roviden erinted resztavokkal,ha a periodus a rovidebb tavokat celozza meg.
Az 50-100m gyorsitok NEM tartoznak ide...Z5-nel beszelunk 45-60mp-s resztavokrol,edzettebbeknek 2-3percesig (ez utobbi igen kemeny kozeptavos speci munka esszel vele,mert ledobja a lancot a test par edzes utan
).
Szoval lehet itt am figurazni az edzes felepiteset
-
--Robi--
junior tag
válasz
tomcica
üzenetére
Igaz ma eső után mentem nagy párában, pusztított is, aztán ráálltam, de majdnem feladtam az elején.
Apropó itt Zsolti említette a max pulzust. Valóban számít, de már egyre több helyen olvasom, hogy még inkább a küszöb pulzus!
Mindent ehhez a tartományhoz igazítok. Az 5-ös meg intervall.
Ezt nagyon jól belőtte nálam a Coros.Az jutott eszembe, hogy nyomatom a küszöböket, inkább belassulva, de 160 alatti pulzuson és folytatom a 4 perces ezreket intervallban. Az talán húzni fogja.
A tempót 5:16 és 4:51 közé teszi. Azt próbálom 5:00-4:55 körül tartani. Az 15km-es futás.
Ahogy nézem, megállt a Z2 és nem gyorsulok tovább, akármennyit futok lassan és hosszan.Már van segítség, minap nagy zaj volt az erkélynél, azt hittem, hogy egy madár repült neki az ablaknak. Kisétáltam és ez volt az. [kép]
-
tomcica
Topikgazda
válasz
--Robi--
üzenetére
Szep munka,turelem kell ide...megjegyzem a melegben sokkal konnyebben elmaszik,szoval a nyari meleg ellened jatszik ebben...oda se tartsd 150-155 kornyeken a pulzust ezeknel a tempocskaknal,es ahogy epul a kondi szepen fel fog gyorsulni (ha turelmesen csinalod nyaron,akkor akar mar most osszel is meglepodhetsz hova is fejlodott
) -
tomcica
Topikgazda
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Ugy,hogy a regi 72-75-rol lecsoffadt erre a 62-65 kornyekere az evtizedek soran...ez van,sot a kovetkezo 20evre sem valami fenyesek a kilatasok
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
jimpo
senior tag
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Ezek sem elegek.

Mert nem derül ki belőle, mennyire bírja a "szenvedést"
12 perces Cooper illetve 5K 10K távokon![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mindegyik kicsit másképp fáj.

Ez igaz félmaratonra és maratonra is, természetesen emberesen megfutva kell gondolni ezekre.
Nem csak maszatolva, úgy hogy másnap már "kívánod" a következőt.
Akkor a jó ha körülbelül egy hétig azt mondod, hogy soha többet!A Max pulzus meg hát a fenese tudja számít-e annyira... Én mostanában hamarabb "elfáradok" minthogy esélyem lenne a közelébe érni, tehát 190 bpm felé menni.
-
jimpo
senior tag
válasz
--Robi--
üzenetére
" A célom 150-155 körüli tartomány lenne. "
Akkor fuss ezzel a pulzussal.
Én nem értem mit akarsz kihozni az egészből... Bár szerintem nem vagyok egyedül.

150-155 bpm a 4:30 -as Tempó mellé

Mert akkor a pulzust ne nézd csak a tempót. Max nagyon pofa szélben nézz rá a pulzusra mikor a 4:30 tempónál össze akarsz esni, annyira tolni kell hogy elérd.
Párszáz, ezer óra és meglessz....Azon meg ne csodalkozz ha "el-mászik" felfelé a pulzus gyorsabb tempónál.
-
--Robi--
junior tag
Tom csinálgatom a tempó futásokat, meg elkezdtem a laktátokat is. A héten kettő volt, 8-10km között szokott menni.
Ez a mai: [kép]
A kérdésem az lenne, hogy tudom 160 alatt tartani, mikor elhagyom a 4:30-as határt és 4:25 környékére érek. Állandóan elmászik felfelé.
A célom 150-155 körüli tartomány lenne.
164-nél sem volt problémám, nem fulladtam, de soknak találom. -
válasz
Napfénysüti
üzenetére
A kerdes, amit nem mertem feltenni. Nekem bekesen uldogel 46-on ezer eve, nem nagyon volt gyors futasom sajnos, hogy javuljon.
-
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Nemnormál

@Tisn:
Ugyan már. Csak magadnak köszönheted mindazt, amit eddig elértél.
Én tudom, mennyi munkád van mindebben, megkockáztatom, jóval többet mozogsz, mint LX.Zsolt
, csak nálad a kocogás mellé nálad pl. rengeteg kondizás társul, ami nem cibálja annyira a VO2-maxot.Ha Lanyus táplálkozna olyan alázattal, olyan fegyelmezetten, mint Te, legközelebb már azt olvasnánk tőle, hogy a 90kg-ját, majd a 80 kg-ját mennyivel könníebb volt a dombon felfelé hajtani.
Kár, hogy csak én tudok mindarról, amit az elmúlt hónapokban kitartó munkával elértél, így másoknak nem jut abból a motivációból, amiből szerencsére nekem bőven kijut

-
Studi
veterán
Nem, nem, az az egészre kerekítettet mutatja!
Ez itt az órán azt mutatja, hogy az elmúlt 4 hétben ~50,5-ről 51-re emelkedett. Ez a Connectben végig 51-et mutat, és fog is mutatni tovább, míg el nem érem az 51,5-öt. De az órán szépen lehet tovább követni, hogy emlekedik-e tovább, vagy leszállóágba kerül?Ugyanez a 4 hetes statisztika a Connecten:
-
Studi
veterán
Amúgy totál kivagyok ettől az egészre kerekített VO2max kijelzéstől: egyedül az órán lehet látni 4 hétre pontos diagrammot. Azon szépen látod a tendenciát, hogy épp felfele vagy lefele halad-e, hiába mutat minden más folyamatosan konstans számot. F@szért nem lehet ezt betenni a Connectbe is?
-
bandus
veterán
válasz
tomcica
üzenetére
nem tudom, én nem látom ezt az ég és föld dolgot
25 gramm súlyban a különbség, drop is egész hasonló, nekem túl fapados ez a cipő, nem erőltetném.a mach 6, esetleg mach x tűnik egy jó alternatívának, ezek bőven jók félmaratoni távig, ha pedig kell valami tényleg elég pörgős, akkor legalább lesz indokom, hogy kipróbáljam az adios 9-et is. bár a 8-ak is nagyon tetszenek

-
xy.zsolt
őstag
😎 Na, kinek a Vo2max-a verte ki a plafont végre...

Tudom nem mérvadó a valós teljesítményt tekintve, na de azért mégis jó érzés ránézni

-
jimpo
senior tag
válasz
tomcica
üzenetére
Kinvara 12 és 13 talpa szinte koppra ugyanaz, csak a lábfejet körül ölelő rész más.
A 12 bővebb, szélesebb lábközépnél azonos méretben.
Plusz még szellősebb is a lábujjaknál, mert régebben nem volt divat a dupla hálós felsőrész.
Ja meg a 12 sokkal hosszabb fűzőt kapott, de csak azért mert a 11 meg extra rövidet.
-
sherlock82
senior tag
Reggeli futást szerencsésen letudtam a helyi futópályán, hiszen azóta megeredett az eső és ahogy kinéz a helyzet így is marad.
Más.Mai nappal váltottam órát, Polarról Garminra, garmin instinct 2 lett a kiválasztott darab.
Most ismerkedem vele, akinek van tanácsa és vagy tippje mire figyeljek a használata során azt szívesen veszem. : ) -
tomcica
Topikgazda
válasz
bandus
üzenetére
A ket cipo eg es fold kulonbseg...Novablast annyira "meghizott" hogy egy kenyelmes cruiser lett belole. Evoride Speed epp a nyers mivolta miatt erdekes,hiaba regi hab nagyon jatekos cipo (mondjuk Novablasttal ellentetben a Speed-et nem vinnem hosszu futasra).
Meglepodnel mennyire eltalta az Asics
a masik a Trinoosa 14. -
jimpo
senior tag
válasz
bandus
üzenetére
Nem mindig a habanyag a lényeg.

Személy szerint simán vettem volna szögest is, értelem szerűen nem tucat cipőnek. De mivel nincs rekortán csak 20+ kilométeres távolságban, így nem veszek. Annyit nem utazok egy edzés miatt... Bár lehet egyszer megfutom már.
Falura jó a Kinvara 12. Az ha oda van csapva aszfalton, akkor intézi a csontrakást.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ígyvanferi
addikt
válasz
bandus
üzenetére
Igen, abból az akcióból, amit linkeltem akkor (ami egyébként most is él). Már lassan egy éve őrizgetek egy 25 eurós ajándékkártyát a RW-hoz, azt erre most felhasználtam.
Ilyen feltételek mellett és arra a felhasználásra teljesen jó a Mach 6, annál is inkább, mert semmi más nem jut eszembe hirtelen.
Nem lebeszélni akartalak, csak megosztani, nekem hova illeszkedik a rotációba.
Amúgy az SC Pacer 2-ben van (vagyis lesz) karbonlap.
Még ami talán szóba jöhet, bár saját tapasztalat nincs vele, az az Asics Superblast vagy a Noosa Tri 15. Előbbi ugye egy vagyon, már ha lehet kapni, utóbbi meg megint csak nem a legmodernebb a sima flytefoam habbal. De még gondolkodom alternatíván. -
jimpo
senior tag
Ma megjöttek nekem is a cipők.
A képen Picim és a többiek. A legkisebb, legkoszosabb az első Endorphin PRO 2-m. Campfire Story kiadás, az 42.5 méretű. Abban már van 400+ kilométer. Már hosszúakra régóta nem viszem, mert rövidebb ~6 km távon is nyom picit.
Egy PRO2 mondjuk hiányzik, pont az októberi Félmaraton PB-n avatott. Valahova úgy elraktam, hogy nem találtam a múltkor sem.
De legalább van másik.... 
Most meg főleg nem álltam neki a keresésnek. Ma laza À la Altra volt a menü.

Ja annyira nem laza, de nem volt rossz.
A pulzus nem tudom a tegnapi futás, adja nap, vagy pedig az aktív vízhűtés miatt ilyen alacsony. De az is lehet hogy az alacsony hőmérséklet tette meg a hatását, a pára mondjuk tuti használt. Illetve ezek kombinációja is előfordulhat.Merthogy kicsit esett.... 15 perc bőrig ázás, de létrán jött ám.

Aztán csak szemerkélt már kezdett is száradni a Vista 2, ami kicsit beázott megint. De egy 10 perccel később, miután rázogattam párszor helyre jött. A Stryd is kapta a vizet, le is dobálta párszor, ilyen az ha 2-3 centis víz áll a kerékpárúton. Viszont nem fáztam egyáltalán. Icipici jég is volt, max ilyen kisebb Bors nagyság, de legalább meg lett masszírozva a felsőtest.

Jól esett!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként a Runalyze oldalán meg lehet nézni hogy heti/havi bontásban X Tempóval, vagy Pulzuson, Teljesítményen mennyi edzésidőt töltöttünk?
Azt megvan, hogy ez edzésenként megnézhető, nekem a Teljesítmény (Power) zónák be is vannak állítva hozzá. Azt hiszem 240 Wattól elkezdve vannak a "zónák" azt hiszem 10 Wattonként. Értelemszerűen engem ez utóbbi érdekel jobban.
Jelenleg is ~ 4 kilóval nehezebb vagyok, mint ami be van állítva a Stryd PowerCenterben 69 kg. Így nem is jön ki 300-305 Wattra a 4 perc alatti tempó, arra tehát kár "lőni". Azt hiába keresném. Főleg, hogy voltam 75 kiló felett is...

Kíváncsi lennék havi szinten mennyi "Tempó" megy, az elmúlt hónapokban nem megy.
Illetve mennyi ment tavaly a Félmaraton PB előtt.Azt tudom, hogy ahhoz képest elég kevés, hogy mekkora volumen ment 2022-ben amikor a java személyes legjobb időim meg lettek futva. De még is, mennyi az annyi

Most már elkezdek többet mozogni, mert amúgy a kajával eddig sem volt bajom. Csak az elfogyasztott kalória mellé a kilométerszám volt kevés, meg az intenzitás.

-
-
bandus
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
beszereztel egyet?
kicsit igy gondban vagyok. kellene valami resztavokra, hosszabb tempokra es idealisan ebben tolnam le a felmaratont is. a mach6-ot gpndoltam ennek az eladott rebel 4 helyett. de akkor lehet valami mas utan nezek, amiben meg nincs karbonlap. de igy otletem se nagyon van. mit huznal elo a kalapbol?
ami nem saucony vagy brooks. Ami nagyon tetszene erre az az nb sc pacer 2, de nem tudom mikor akarjak vegre piacra dobni. -
stefi81
tag
válasz
zaskar
üzenetére
Nah nekem is ma jött a 12k-s endorphin pro2.
Felpróbálva merevebb a karbon, mint a Puma Deviate Nitro Elite 2-nek. A talpa ránézésre olyan mint valami hungarocel
ígyvanferi Nyomtam egy temposabb futást múltkor a liberty -ben és durva milyen könnyű. Olyan mintha mezítláb futnék, de nekem fura a talpa hogy alacsony.
Az a tank a asics kayano 29

tomcica Köszi a edzéstervet és a támogatást! -
zaskar
senior tag
Nekem már megjött a múlt héten, de ma vittem ki először 10 km-re a Speed 2-t. Az a ritka eset állt elő, hogy a Speed 3-at már másfél éve használom, és csak most tettem szert a korábbi modellre. Nagyon tetszett a cipő, bár a gyorsaság már távol áll tőlem. A 3-ashoz képest keskenyebb, ennek is örültem. Talán a 3-as egy fokkal még puhább is, de az már felesleges számomra. Az egyetlen nagy gondom a 2-es és a 3-as modellel egyaránt, hogy a sarokkiképzésük belülről olyan, hogy hajlamos vízhólyagot csinalni a sarkamon akár 10 km alatt. Ez most is megtörtént, úgyhogy ezzel a cipővel is csak leragasztott sarokkal szabad elindulni a jövőben.
-
HKorn
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Na megjött ma az Endorphin Speed 2, ki is vittem egy körre. Az ideálisnál fél számmal nagyobb, de futás közben ez nem zavart. Nagyon fun ez a rugós lap benne, élvezetes volt a futás, de lassan ebben nem lehet futni, valahogy végig azt éreztem, hogy noszogat hogy "gyorsabban, gyorsabban". Pulzuson viszont ez meg is látszott végig magasabb volt mint kellett volna. Meghagyom tempós futásokohoz, versenyhez, nem akarom a napi tötyögős futásokkal elhasználni.12k-t úgy ítélem, hogy megért 😃
-
ígyvanferi
addikt
válasz
bandus
üzenetére
Jó cucc ez a Hoka Mach 6, de egy 32/37 mm talpvastagságú, közepesen nehéz (256 g a 45 és egyharmados) cipő, továbbra is alap habbal nem egy speed day shoe. Én még mindig inkább daily trainernek mondanám, persze a gyorsabbak közül, amiben lehet hosszabb tempókat, fokozó futásokat csinálni, de igazán gyors munkára vagy versenyre nem ez kell.
Kényelmes, egész jó energiavisszaadása van, támogatja a lépéshossz nyújtását az átgördülés segítésével az erősen ívelt eleje (szemben mondjuk a lépésfrekvencia emelésével, amire nem jó), és könnyebb, mint egy átlagos alap cipő. De pl. egy Rebel 2 vagy Puma Liberate pörgősebb. Aki csak egy-két cipőt szeretne rotálni, annak ez egy elég jó mindenes, amiben a gyors munkát vagy akár a versenyeket is kényelmesen le lehet tudni, de ha belefér egy igazi speed day és/vagy versenycipő, az úgy az igazi, a Mach 6-ost meg meghagyni gyűjteni a közepesen gyors km-eket. -
zaskar
senior tag
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Emlékszem, 2003-ban (hú, de régen volt, basszus) Sopronban vendégeskedtem egy barátomnál, és valahol Fertőd környékén mentem ki a főútra országútival, mert a kerékpárút borzalmas állapotban volt. Egyből ment a duda, meg a mutogatás, sőt kiabáltak is. Másnap osztrák kört csináltam, és már régóta haladtam egy igen forgalmas főúton, mikor észrevettem, hogy van kerékpárút, csak szintben kicsit lejjebb, így nem vettem észre. Mondanom se kell, szépen kikerültek, se duda, se mutogatás, pedig volt kocsi bőven.
HKorn: én se vagyok hardcore biciklis, csak elvárnám másoktól is, hogy tudjanak az út jobb szélén haladni, és ne kelljen minden embercsoport miatt lassítani. Gyengébbek kedvéért még a felezővonal is fel van festve a legtöbb kerékpárúton.
-
tisn
veterán
ha nincs szel 22km/h, ha van akkor 19km/h. ecceruen keptelen vagyok gyorsabban menni, ha nehezebbre rakom faj a terdem, ha konnyebbre es gyorsabban porgetem akkor is faj. gyakorlatilag egy szuk fordulatszam/nehezseg/sebesseg intervallumban tudok mar bicozni is

regi szep idok outival 30-as atlaggal (nyilvan az sem gyors, gyenge hobbista szint)
de igy is szeretem, szerleem ez is

-
xy.zsolt
őstag
válasz
zaskar
üzenetére
Itt az osztrák határnál/Fertő tó mellett annyival jobb a szitu, hogy csak elvétve dudálnak a bringásra (nem főúton). Itt tényleg a bringaút a veszélyesebb nagy tempónál (30+kmh).
De pl én heti többször a főúton is futok a szembejövősáv szélén és kb egy hónapja még rám sem dudáltak. -
zaskar
senior tag
válasz
Never79
üzenetére
Ezek szerint akkor mindenfelé hasonló mentalitás uralkodik a bicikliutakon, nem csak a Hajdúságban
Persze ha ilyenkor kimennék a közútra, már az első autós nyomná a dudát, és vicsorogva mutogatna, hogy ott a kerékpárút, te idióta! Bárhol is voltam külföldön, pl. Ausztria, Olaszország, sehol nem tapasztaltam ezt az utálatot. Ott ugyanis felfogják, hogy országútival lehetetlen normálisan haladni olyan kerékpárúton, ahol sok a "hétvégi" biciklis.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Nothing Phone (1) / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Owl Labs Owl Bar 4K Videokonferencia Rendszer FRS100
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

meg mert a dortmund kepteken nyerni barmit is 

)
Szépen elnéztem a dolgokat. A pulzusnézegetés is el tud vinni rossz irányba.
Még nyuszi is van
Nem a szenvedésre megyek rá, már átgondoltabban csinálom. Hagyok pihenőt és nem a maximumra játszom. Elkerülve ezzel a sérülést, fejlődni szeretnék, nem szétrombolni magam. 

tudd, hogy nekem az edzésfeladatokból adódóan többször meg kellett állnom......ezek nélkül lehet a 155-nek is föle lett volna