Hirdetés
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Mi még a bringás Balaton kört is úgy nyomjuk hogy péntek este már a szálláson alszunk Siófokon, szombat reggel 6-kor rajt majd délutánra visszaérünk, este közös kajálás, séta megint ott alszunk aztán vasárnap megy mindenki haza. Három hét aztán újra itt van ez is, most egy picit próbálok a bringára fókuszálni de azért futok is.
Amúgy grat minden UB futónak, egyszer kíváncsiságból én is kipróbálnám milyen egy ilyenen futni.
-
Peetta14
tag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Grat a teljesítéshez! Tényleg egészen hasonló utat jártunk be.
Füreden a Tigris bistro a szokásos végállomás nálunk (mennyei reggelizőhely), ahol UB utáni csapat reggelin lecsúszott egy bundáskenyér, 3 tojás ham&eggs, 5dl narancslé meg 2 palacsinta
Napközben a menü péksütik, szendvicsek, energiaszeetek, fehérje shake-ek, így verseny után ki vagyok éhezve némi normális ételre. Tavaly jacuzzis szállásunk volt, az azért adott egy pluszt. Illetve mi reggel 9 körül futottunk be, éremátadás, fotózkodás, majd a nagy csapat reggeli tán jöttünk is haza Bp-re. Jó lett volna még lent tölteni egy éjszakát, de azt már nem tolerálta volna a család. -
robag93
aktív tag
Na megjött a a Provision 6 link. Nagyon pofás és kényelmes ez a tágas orrész és 0 drop. Talán egy fél számmal kisebb lehetett volna. Úgy érzem a 0 drop segíteni fog a talajfogásban, hogy ne pipiskedjek annyit és így talán a bőnyém is rendbe jön.
A stabilságot nem különösebben érzem így bent sétálgatva, talán kicsit a jobb lábamon fura, hogy a lábboltozathoz hozzáér. -
bandus
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
én se, de nálunk az egész csapat élvezi, rajtam kívül
szóval benyelem. pedig nem gond a szállás, van rá több lehetőségünk is, még csak a foglalással se kell szívni. az tény, hogy többet van így együtt a csapat, mintha az egyik fele úton van, a másik fele meg a szálláson héderel, plusz nincs az, hogy 3-4 autó viszi ide-oda az embereket. megvan ennek is az előnye, de én is jobban örülök, ha tudok egyet zuhanyozni, meg 3-4 órát aludni akár. -
sherlock82
senior tag
Mi 2 kisbusszal mentünk. 13 fő összesen. Úgy osztottuk el a szakaszokat hogy egy buszban az emberek 3 x 2- 3 órát azért tudjanak pihenni folyamatosan.
Én este 8 ra végeztem úgy hogy reggel 7.40 kor startoltunk. Egy évben egyszer szerintem ez így ebben a formában vállalható, ha a társasággal jól érzed magad. -
sherlock82
senior tag
Július 20-21 között lesz egy 252km-es futóverseny a Desedán. 12 fős csapatban akarjuk teljesíteni, így 21 kilóméter jut egy emberre. Erre a versenyre elmegyek az ismerőseimmel. Szerintem jó kis nap lesz.
-
HKorn
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Így azért kibírhatóbb az UB, hogy van szállás és még aludni is tud az ember. Én 3 szezont csináltam úgy végig, hogy 8-an egy kisbuszban pesvedtünk végig 24 órán keresztül, amiben nemhogy aludni, de pihenni sem tudtam igazán. 2 nap kellett minden UB után mire nagyjából kipihentem magam, így idén már lemondtam és a jövőben sem tervezek újra menni. UB Trailre viszont továbbra is szívesen megyek, sokkal élhetőbb, 12 óra alatt caklipakli megvan, estére otthon vagyok és amúgy is jobban élvezem.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Peetta14
üzenetére
Majdnem ennyi jutott nekem is, a tempónk is hasonló volt.

Nálunk is minden rendben ment. Én, vagyis az emésztésem borult meg kicsit. A hajnal 3:25-ös rajt, előtte a minimális alvás (az óra nem is rögzített alvási tevékenységet...), a kicsit össze-vissza evés, meg hogy az első szakasz után egy óra szünetet követően mentem megint egy 13,6 km-es etapot, tehát 5:45-re már egy bő 20-ast lepörgettem, ezek így összeadódva nem tettek túl jót. És erre jött az, hogy fél 7-kor az Ábrahámhegy - Varga pincészet 3,1 km-es szakaszát is nekem kellett végül futnom. Na ilyen sz.rul rég éreztem magam futás közben, mint ekkor.
Igazából minden bajom volt, de főleg gyomortájékon koncentrálódott. Csoda, hogy 5:49-es tempóval végig bírtam menni itt. Ezután jött nekem egy kicsit hosszabb pihi, még Máriafürdőig mentünk együtt, a váltásokra megállt együtt a csapat, de onnan délután 1 körül visszakeveredtünk hárman Lellére a szállásra és egészen 5-ig pihi volt, tudtam is aludni egy jó 2,5 órát. Ez eléggé kellett, nagyjából helyrerántott.
Este kicsivel 8 után kellett nekiindulnom ismét, Arattyáról Fűzfőre, egy 11,6 km-es etapra, aminél már nem volt különösebb gond, beálltam 4:29-re, ami ott akkor viszonylag könnyűnek érződött, és ez ment is szépen végig, a 159-es átlagpulzus is oké volt (aztán lehet a fáradtság miatt sokkal jobban nem is tudott volna felpörögni). Még az utolsó előtti szakasz az enyém volt, ezt már végleg elengedtem tempóügyileg, cipő is az Invincible maradt a lábamon, és szépen 5-ös tempóval átcsorogtam Csopakról Füred elejéig.
Éjfél előtt kb. 20 percel befutottunk. A görögfalu bontása miatt eléggé átvariált rend miatt jó sokáig poroszkáltunk a sorral, amíg megkaptuk az érmet, átvettük a (sokadik) Biotech kulacsot és 1 óra körül már indulhattunk is vissza a szállásra (illetve a csapat egy része hazafelé vette az irányt). Hajnal 3 körül fekvés, 10-kor kelés, mint a bunda, úgy aludtam és meglepően fitten ébredtem. Napközben azért volt némi robotmozgás, lépcsőkön felfelé nem voltam virgonc, de tegnap már nem éreztem nyomát reggel munkába tekerés közben.Szóval röviden, nekem 39 km jutott 5 részletben, átlagnak 4:30-as tempó jött ki. A csapat pedig 20 óra 12 perc alatt ment végig.
Én nagyon élveztem most is (azt a pár órát gyomorgörccsel azért egy picit kevésbé), megyünk jövőre is. Az idő teljesen jó volt, igaz hajnalban erős szél fújt, de délelőttre ez mérséklődött. A napon futás nekem kimaradt, de az elmúlt két évhez képest nem volt most annyira meleg. Fűzfő környékén késő este az erdős szakasz jó párás volt, de gondot ez sem okozott.Azt erősen furcsáltuk, hogy alig volt nyitva valami az egész Balatonparton. Vendéglátó egységek alig, benzinkutak sem készültek semennyire a plusz néhány tízezer emberre, egy-két kisboltosnak volt azért esze, hogy késő este is nyitva tartottak, ők gondolom jóféle forgalmat generáltak.
-
Peetta14
tag
Röpke UB beszámoló. Harmadjára vágtunk neki, iden 8 fős vegyes csapattal. Továbbra is nekem ez egy fantasztikus közösségi élmény, mintsem futó verseny. 19ó11p lett a vége, nem cél a minél jobb idő. Szállásunk volt Siófokon, ahol 2*1 óra pihenés/alvás jutott. Zökkenőmentesen lehoztuk, minden gond nélkül. Du. 1.45kor indultunk, így kijutott a napból is, meg az éjszakából is.
3 futásom volt, olyan 85% ment bele.
1. 17,64km 1h22m 4:39 pace
2. 13,35km 1h6m 4:49 pace
3. 9,06km 43m 4:46 pace -
Van azert egy centi hab vegig kb, csak az nem annyira sok a mai vilagban mar

Ami picit zavar, hogy tobbszor elcsaptam apro dolgokat az orraval, amikrol azt gondoltam, hogy atemeltem felette. Jopar majdnem esesem volt mar vele temposabb lefeleken emiatt.
Az elodjevel ereztem, hogy azert boven volt segitseg az erkezesnel, ha megporgettem lefele.
-
inf3rno
nagyúr
Voltam ma is éhgyomorra a szokásos 3km-en. Most inkább betonon kerültem a két közeli tavat. [link] Nem vagyok valami jól a futás óta, de azért este rápróbálok újra, hátha akkor jobban fog menni.
-
-
En a teljes tavra nezve 9 perces atlag felett leszek kicsit szomoru, mert az mar csak tempos seta
De persze ha valami extra uj kihivast talaltam ki epp, akkor a teljesites barmilyen formaban tokeletes. Nekem a tobb eves tervem a kort teljesiteni, akar hivatalosan, akar nem, ha en ugy gondolom, hogy megcsinaltam, az is eleg. 
Megjott a cipo kozben, az adidas utan viccesen pihepuha csillapitasu. Lehet, hogy a terrex speed pro a kb nulla csillapitassal megse volt az ev valasztasa, azert szoktak kicsit tiltakozni a labaim a hosszabb lefeleken?

-
HKorn
veterán
-
Lortech
addikt
válasz
haiduo82
üzenetére
Talált.
Az Altrának szélesebb az orra (habár nem tipikus Altra ilyen szempontból), ezért abból rövidebb is elég lenne, de így is határeset, idegesít, ha nagyon közel van az ujjaim végéhez az orrész. A columbia komfortosabbnak tűnik még így is, hogy rövidebb is elég volna belőle. -
-
Studi
veterán
válasz
tomcica
üzenetére
Mondjuk ez is nagyon igaz, az aszfalt folyamatosan ugyanaz a mozgás, míg terepen azért mindig jönnek olyan akadályok, amik szépen kimozdítják a testet a monotonításból.
Hétvégén is szépen láttam az úton előttem a kidőlt fa törzsét, gondolkoztam is hogy fogok átlépni/ugrani fölötte, miközben az egyik lábam beakadt valamibe, és jóóóól pofára estem.
Az ilyesmi mindig átmozgat, megnyújt, meghúz itt-ott. 
-
xy.zsolt
őstag
Közben a srác is beért aki 2kört futott UB-n (422k)
Mondjuk értelmét továbbra sem látom az ilyen rombolásnak, de ő tudja és legalább nemes célból tette. Respect
-
-
Zoona
aktív tag
Köszi a tippeket, igen én is féltem a térdemet ezért is kérdeztem a cipő után illetve figyelek arra, hogy tempós séta legyen elsőre és egy futópályán az egyenesekben legyen lassabb kocogás, szoktatni magam.
A cipőre visszatérve, megnézem majd ezeket a darabokat - és nyilván nem az eladóra hagyatkozok - de nemtudom mit kell érezzek, vagy döntsem el hogy a Stabil vagy Neutrális cipők kellenek. Gondolom lehet kényelmes Neutrálisként egy Stabil cipő is a boltban aztán, később derül ki hogy félreválaszottam :S
-
tisn
veterán
gratula es konstans irigyseg reszemrol az ubseknek

sajna 2020-ban hivtak es nem mentem, azota meg mar nem tudok futni
-
bandus
veterán
kis UB update, beszámoló. idén is a szokásos csapattal vágtunk neki, talán hatodjára sorban, a covid kivételével. sajnos idén is a kisbuszozásra esett a választás, a szállás helyett, amit én nem szeretek, mert nem tudok aludni, pihenni semmit. legközelebb ilyen körülmények között ezt már nem vállalom szerintem.
két szakaszom volt, 17+13.5 km, nem akartam a világot megváltani, csak z2-ben lefutni mindkettőt, hogy a legkevesebb kár érje a szervezetet, mert most hétvégére már van egy 4 órás, szintes futásom. az első futásnál, 21 óra környékén ez nagyjából működött, bár kicsit elfutottam, így pár ütéssel e fölött sikerült abszolválni, de hoztam a tervezett tempót.
a második futás hajnal fél3 környékére esett. tök véletlenül úgy alakult, hogy a legjobb barátommal, futótársammal egy pontról indultunk, 2-3 perc különbséggel, annak ellenére, hogy nem beszéltünk össze, és a csapatrajtok között is volt két óra különbség
szóval ez adott egy kis extra motivációt, főleg, hogy ő a jobb futó. így bekezdtem az elején, amennyire bírtam, azzal a céllal, hogy legalább az első 5k-n ne érjen utól. itt ilyen 4:30 körül sikerült futni, aztán 5-5.5k után visszavettem, mert nem bírtam volna tovább. a második 5-öst letoltuk együtt 4:45 környékén, utána elengedtem a dolgot. a maradék 3.5 kilin már a laza csorgás, alacsony pulzus volt a cél, hogy mentsem ami menthető regeneráció szempontjából
egész jól érzem ma magam, szóval ez szeirntem összejött. kemény az éjszakai futás, főleg elindulni, főleg a végeláthatatlan déli parton. de még keményebb lenne ezt a tűző napon letolni. nekem továbbra is egy közösségi élmény ez az egész. futás szempontjából inkább idegesítő
meglátjuk rá tudom-e venni magam újabb indulásra. -
tisn
veterán
szia
hasonlo sullyal kezdtem futni, szet is ment a terdem.
az altalam preferalt cipok hoka bondi, es asics nimbus. (sajnos nem is ezekkel kezdtem)(az emlitett vomero hatareset, van/volt ketto, szeretem is, de az emlitett ket cipo terdkimelobb szerintem)
jo parat probaltam, ez a ketto jott be igazan nagy sulyra.
100kg inkabb csak gyors setat es dietat javasolnek ha nagyon nem birod max igen lassu kocogast.
szerk: Pepe ajanlasaval most jott meg a Puma ForeverRun Nitro, kurva jol nez ki es kenyelmesnek tunik. kar hogy ma mar voltam kocogni

-
Studi
veterán
A Nike Pegasus már 10+ éves modell, és ez pont egy olyan évtized, amikor robbanásszerűen fejlődnek a talpanyagok. Én biztos keresnék újabbat.
Amit érdemes lehet megnézned, ha elérhető számodra a polgári Nike outlet, akkor ott a legfrissebb, 40-es Pegasus most 20e Ft körül. De ha szerencséd van, akkor kifoghatsz hasonló áron Vomerot vagy Invincible Run-t is, amik 110kg-hoz talán jobb választásnak tűnnek. -
Dottorei
tag
Aszfalt, reko, kemény talaj: én 90 kilósan futok hosszabbakat (heti 6 futás amiből 1 hosszabb - 2,5-3 óra), a pega szóba se jöhet nálam még az új zoomx se. Vomeroban futottam évekig 80 kilósan de az még a régi változat volt, az új már abból se vált be. Nike Invincible 3 van most, Asics Nimbus 25 lett volna még ami nagyon jó ekkora testsúlyhoz.
-
Zoona
aktív tag
Sziasztok !
Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek. 110kg vagyok és elkezdtem újra "futni". Rekortán pályán futok csak ott is úgy így az elején, hogy egyenesekbe futás, kanyarba séta - betonon pedig szigorúan séta. (Tavaly, volt hogy lefutottam a rekortán pályáig nem volt jó ötlet).
Van egy Nike Pegasus 29 cipőm amiben régen futottam, a kérdésem az lenne, hogy a mostani cipők fejlettebbek már annyival, hogy jobban csillapítanak, azért van rajtam felesleg. Nem fáj a lábam vagy térdem benne, futás közben és után sem de nem is szeretném tönkrevágni a térdem. Illetve, a pega 29 sem mai darab, nem volt azért elhordva, de lehet az idő múlásával azért a talpanyag kikeményedik.
Az hogy milyen cipő kellene esetleg, vakon vagyok - sajnos Miskolcon nem mindig van talpvizsgálat az itteni boltba, de bemegyek hátha az eladók tudnak segíteni. Van esetleg bevált cipő magas súlyhoz? (Igaz azt sem tudom, hogy neutrális vagy stabil cipő kellene - de ha jol tudom a pega az neutrális és nincs vele bajom, de lehet csak én nem érzem).
Köszönöm előre is a válaszokat
-
LanyUs
őstag
válasz
inf3rno
üzenetére
Sima Builder Creatine Monohydrate [link] amikor 20%-os napok vannak. Napi 2-3g jelenleg is megy + 5g glutamine peptide + 5g l-glutamin. Bcaa + glutamin éhgyomorra csak 158/185 pulzus és felette, sima 140/185-ös esetében csak egy kis víz megy előtte. Az egyik legfontosabb dolog az alapozó napokon, hogy a fejhallgató legyen feltöltve
-
inf3rno
nagyúr
válasz
robag93
üzenetére
Engem kétszer szopattak be hasonló módon kettőből.
Szerintem az ilyen átverésekből befolyó bevételre épül az egész MÁV. Írtam Fogyasztóvédelemnek velük kapcsolatban, azt mondták nem lehet semmit tenni, mert benne van az ÁSZF-ben minden szépen leszabályozva. Akkor még érdekelt, azóta nem járok MÁV-al. 
-
sherlock82
senior tag
Sziasztok, ez a kettő volt az én szakaszom az ub - n a tegnapi nap.
Az elsőt kifejezetten élveztem az erős szél ellenére. 7.30 kor startoltam. Másodiknál annyi probléma jött (19.00 kor volt a start ) hogy Balatonszemesen érkezett a vonat ahol 4 - 5 percig álltam a lehajtott sorompónál, majd mikor elindultam jött egy jó kis emelkedő a kápolnánál. Onnan már nem esett annyira jól a combhajlítóm éreztem is eléggé.
Mindenesetre nagyon tetszett a verseny jól éreztem magam. A rendezés hasonló volt mint tavaly, különösebb gond nélkül részünkről lement. A verseny központ teljesen másképpen nézett ki mint tavaly. Idén annyival volt jobb hogy éjjel volt a befutónk nem nappal és nem kellett fél órát kint dekkolni a napon az érem átvételhez.
Ha semmi nem jön közbe szeretnék jövőre is menni.
-
inf3rno
nagyúr
Én ma nem voltam reggel, talán este tudok menni, de kicsit leégtem a napon. Ti mennyit futottatok? Hogy álltok az UB-vel?
-
Bator lennek es kiprobalnam a megyeberletet, BP - Kemence vonalon Z70 vonattal szobig, onnan volanbusszal Kemence. Erre ervenyes vegig ez a berlet vajon, vagy valahol rafazok? Kell vennem barmi kiegeszitot?
Ha nem, akkor ezt igy rendszeresitenem szerintem, mert sokkal kenyelmesebb, ha keresztben atjohetek a Borzsonyon, nem kell jarmuhoz visszamennem, mar az ido is eleg jo hozza.

-
robag93
aktív tag
-
LanyUs
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Reggel elég keményen futottam 15k-t, majd radobtam a tekerest délután. Az érdekes az, hogy egész addig nem éreztem a terhelés hatását, amíg most vége nem lett a filmnek és fel kellett kelni a földön fekvő matracról. Hát azért érzi a testem
Már ki is vettem a reggeli ébresztőt, holnap szobabringa helyett jól kialszom magam és helyette bedobok egy reco 10k-t babakocsival. -
Napfénysüti
nagyúr
-
LanyUs
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
Ha egyszer nálam valami a padlásra kerül, akkor ott tárolódik pár évet, majd repül kifelé. Amúgy keresztedzésképpen nem tekersz? Jobb az evezés? Asszony mit mozog ha lehet róla beszélni, ha nem, akkor passzolod...
Az enyém most futogat. 6-8 km minden másnap 165/190 pulzuson, ami elég magas, de nem akarom elvenni a kedvét. Csinálja ahogy szeretné, nem szólok bele. -
zaskar
senior tag
Nálam is sok új cipő kerül visszaküldésre, ill. próba után eladásra. Sajnos manapság a keveset futott új cipők tényleg többnyire csak buktával adhatók el. 8-10 éve még, amikor itthon nem igazán lehetett jó áron cipőt venni, mindig külföldről rendeltem az akciós darabokat. Na akkor pár nap alatt elvitték a 10-20 km-t futott cipőimet úgy, hogy semmit nem buktam rajtuk, sőt, ritkán még kerestem is pár ezret. Ma már jobban figyelek, mit veszek, mert nem hiányzik a használtpiac, de azért néha eladok 1-2 olcsóbb cipőt. Szerencsére van visszatérő vevőm is, egy tehertaxis személyében, aki a jó állapotú Hokáimat rendszeresen megveszi, de nem futáshoz. Azt mondja, abban szeret a legjobban bútort pakolni

-
LanyUs
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
A reggeli futás után a lányokkal mentünk tűzoltó napra ( autókat néztünk, füstsátorba mentünk stb. ), bevásárlás, majd otthon játék, készültünk anyák napjára. Kivételesen elmentek háromkor szülinapozni, ezért kaptam az alkalmon és elmentem futás céljából földes utakat feltérképezni bringával.
Elég nagy sár volt, egyszer elakadt a kerék is, de megint kettő utat találtam, ami tökéletes lenne futásra, de beszántva a felénél

Végül 90 perc aktív tekerés lett a délutáni levezetés ( bcaa, glutamin + elektro volt a kulacsban ).
Régebben még ilyenkor megindultam az usziba. Fél órát úsztam, másfelet szaunáztam és úgy ért véget a nap. Ez most kimarad.
A tekeréstől úgy érzem a combom "könnyebb" lett.

-
xy.zsolt
őstag
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Na, csak még annyit, hogy anno még a pár km után körömlekapós pegát is benyeltem és elajándékoztam....de kb ott volt a lófasz vége....pedig ránézésre az sem tűnt használtnak, akár mehetett is volna vissza.
Összegezve, ha én alapos szemrevételezéssel újnak ítélek meg érkezéskor egy terméket akkor nincs min tovább agyalni. -
xy.zsolt
őstag
Arra sincs semmi garancia, hogy én 0km-esen kapom/kaptam....nem csak a BS-től, de egyik shop-tól sem
Tényleg nem fog közeledni a nézőpontunk. Kergethetünk illúziókat, de a shop-ok is eladják nekünk ismét amit 0km-esnek látnak....ez a rögvalóság.
Hagyjuk is a témát
.....amúgy sem én vagyok aki ebből rendszert csinál (most először fordult elő) -
HKorn
veterán
Egyetértek. Én AY, BS-ről sok cipőt rendeltem már, de csak lakásban futva teszteltem, ha jónak ítéltem maradt és ha a kinti futás után mégsem vált be, akkor keserű szájízzel de buktával eladtam, vissza már nem küldtem. Szerencsére kevés volt ilyen, legtöbbször a lakásban kocogva el tudtam dönteni, hogy jó lesz-e.
Venni én sem szeretnék olyat amiben már kint futottak. Legalábbis újként, ha eleve tudom, hogy használt, az más persze. -
Studi
veterán
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Ne haragudj nem érted amit írtam. Amikor én rendelek bárhonnan, nem "ránézésre 0km-es", hanem "0km-es" cipőt szeretnék venni. És bunkóságnak tartom használtan visszaküldeni, arra apellálva, hogy majd a BestSecret nem veszi észre. De ne feszegessük a témát, leírtuk mindketten a véleményünk, nem hiszem hogy ezen a téren tudna közeledni az álláspontom.
-
xy.zsolt
őstag
Ha veszel egy cipőt és bármi nem tetszik rajta akkor egyből visszaküldheted te is!!
Egy olyan cipőt nem fognak elutasítani amit nem tesztelsz miután átvetted (mivel nem kelthet már használt benyomást)Aki kipróbálja a cipőt az vállalja a rizikóját annak, hogy visszaküldi neki a BS ha picit is használtként ítélik meg visszaküldésnél.
Ott van leírva a szabályzatban.Szóval én vállaltam a rizikót, hogy egy ránézésre 0km-es, de egy rövid távon kipróbált cipőt visszaküldtem.
Tudod én mit utálok....bármi "használtat" eladni ebben az országban, annyi a rossztapasztalatom eladóként a vevőkkel.
Ha te szívesebben árulod neten privátban akkor tegyed....én előbb dobnám a kukába.
-
Studi
veterán
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Lehet, hogy ezt már írtam: az nagyon korrekt a BestSecrettől, ha visszaveszik, az viszont semmiképp nem korrekt, ha valaki visszaküld olyan cipőt, amit már utcán használt. Nem ezért van a visszaküldés lehetősége, és nem a Bestsecrettel, hanem a következő vásárlóval szúr ki az, aki így küldi vissza.
Aztán ha ezt szépen egyre többen csinálják, akkor jön a "használt cipőket küld a Bestsecret" sírás-rívás. Ők a kontinens civilizáltabb felén dolgoznak, visszavételkor nem ellenőrzik nagyítóval, mert feltételezik a vásárlók korrekt magatartását is. Így viszont visszakerül a "polcra", és így, használtan fogja megkapni a következő vásárló.
Nem, te is tudod, hogy nincs "csak a hegyét". Ha a hegye bent van, akkor az már dugás. -
-
inf3rno
nagyúr
Voltam ma is éhgyomorra. [link] Rápróbáltam másodszor is 10 perc pihenő után, de az már nem ment. Majd talán este. Most el vagyok készülve.
-
válasz
Lortech
üzenetére
Köszi, és nekem az jött le az olvasottakból, hogy azért számíthat a zsírból -és egyebekből- jövő glikogén, nem egy elhanyagolható mennyiség.
Az is különösen érdekes volt, hogy a GNG cukorbetegek esetén 40%-kal nő az egészségesekhez képest. Nem vagyok cukorbeteg, de van hozzá családi hátterem, hajlamos lehetek rá mindenképpen. Megfigyeltem azt is, hogy nekem jót tesz a magasabb zsírbevitel, és a kevesebb ch. Ketontestek is biztosan jelentős szerepet játszanak a testem működtetésében ketogén diéta nélkül is. Biztosan kevesebb ketont gyárt a testem, mint azé, aki ketogén diétán van, de tippre annyit azért mégis, amit már jelentősnek lehet tekinteni. Nem is érzem magam jól napi 60g alatti zsíron, és inkább a ch-t szeretem korlátozni, csökkenteni, mint a zsírt. -
tomcica
Topikgazda
válasz
LanyUs
üzenetére
Szep munka
epulsz rendesen.
Figyelj az emelkedonel es szintnel ket dolgon mulik:
- abszolut ero (absolute strenght)
- izom-allokepesseg (muscular endurance)
Na most a teljes ero olyan mozgasnal,ahol a testsulyodat is mozgatod nagyban fugg az ero/testsuly aranytol. Tehat aki relativ konnyu a meglevo abszolut erejehez az nagyon jo eselyekkel indul egy szintes versenyen.
Az izom-allokepessege pedig arra kell,hogy bizonyos intenzitast vegig ki tudj tartani a szintes versenyen,le is es fel is (mindketto masfajta izmot ker ugye).
Neked ez a fajta edzes az izom-allokepesseget edzi elsodlegesen,valamint gazdasagosabba teszi a mozgasodat.
Az abszolut erot masodlagosan edzi csak,illetve 60perc utan mar ad olyan impulzust,hogy a test legkozelebb konnyebben vegye
Maxra ezt nem is szabad kiporgetni,arra ott lesz(nek) a versenyek.Suti jol nez ki,kicsit sok a teszta rajta
-
LanyUs
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
Tom: 2 napja folyamatosan esett, ezért reggel nem mentem terepre, se a rekortánra, mert 200m szintes városi aszfaltos minőségi edzést választottam.
72 perc tempós emelkedőzés 200 szint enyhén csúszós vizes aszfalton kontroll fel 166-172 hrm, le 144-154, sík 158 hrm 1000km-es Pega Gtx. 15 km , átlag 04:47
Érzet kitűnő, erő oké, menne egy fokkal gyorsabban is, de ez edzés nem kiégetős verseny. Mintha épülne át a sík tempó enyhe emelkedőbe is, annak ellenére, hogy nem edzek jelentős szintet. 9 év kellett ehhez
Mire az edzetlen test valamennyire fel tud menni a dombon...
Peterhappy: apai összetartás végett bizonyítani szeretném, hogy a túrós táska jobb, mint a kakaós csiga. Megvizsgáltam és tartalmaz valami túró / orda félét, tehát jobb, mint a másik társa. A mennyiség a kérdés, de ezt megoldottam
Lortech büszke lesz ránk
-
tisn
veterán
saucony ride 15-t be merjem probalni? leiras alapjan kb. cumulus szokonyban.
szeles labfejen nem szorit vajon? -
tisn
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére

nem tudom, lattam kettot eloben, nem probalnam ki

-
xy.zsolt
őstag
Az elkeserítő Deviate Elite tesztem után mégis kap egy utolsó esélyt a Puma sub4:00ás cipőnek. Ezúttal is bízva a Bestsecret shop letesztelten korrekt visszaküldésében...ha belelépve ezt sem érezném komfortosnak.
Szóval érkezik egy Liberate 2......16k-ért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo RC2 drón szett - vadonatúj, garanciális
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- DJI Goggles 2 FPV drón szemüveg
- DJI FPV + Fly More Combo + Motion controller + Extrák + Hátizsák - makulátlan állapot - AKCIO
- POTENSIC ATOM SE 4K ÚJ Drón
- Dell Latitude 5290,12.5",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4570, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Igazából minden bajom volt, de főleg gyomortájékon koncentrálódott. Csoda, hogy 5:49-es tempóval végig bírtam menni itt. Ezután jött nekem egy kicsit hosszabb pihi, még Máriafürdőig mentünk együtt, a váltásokra megállt együtt a csapat, de onnan délután 1 körül visszakeveredtünk hárman Lellére a szállásra és egészen 5-ig pihi volt, tudtam is aludni egy jó 2,5 órát. Ez eléggé kellett, nagyjából helyrerántott.

De persze ha valami extra uj kihivast talaltam ki epp, akkor a teljesites barmilyen formaban tokeletes. Nekem a tobb eves tervem a kort teljesiteni, akar hivatalosan, akar nem, ha en ugy gondolom, hogy megcsinaltam, az is eleg. 

küldtem is vissza habozás nélkül
)
Azóta még elkísérte a körön Lubics Szilvit is, mert épp ráért.