Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Pttypang #106229 üzenetére
Pont nem leszek már itthon
....pedig ezt bevállaltam volna. Még akkor is ha ez még idén is rövidebb 100m-rel az FM-nél
Jövőre viszont végre 22km lesz a táv ha következetesek
A legjobb ár/értékű magyar rendezvény
Amúgy regisztráltam a futanet.hu oldalra mert csak úgy láthatóak a Wizzair félmaraton és Spar Budapest nevezések díjai.....megláttam, hogy 20+k forint mindkettő....egyből írtam is az oldalnak, hogy még a regisztrációmat is töröljék....törölték is egyből
-
-
haiduo82
aktív tag
válasz
Pttypang #105179 üzenetére
Nekem sosem volt körömproblémám, aztán az őszi wizzair fm után lett 2 fekete is, amelyek még csak most jönnek teljesen rendbe (a dolog érdekessége, hogy Saucony Tempusban (44,5-es) futottam - és meglehetősen keskeny lábam van - és se előtte, se azóta nem éreztem kicsinek, fene se érti
)
-
tisn
addikt
válasz
Pttypang #105151 üzenetére
Alig varom, hogy a babakek vagy lathatosagi narancs cipoben menjek interjura
igen, emiatt kezdtem el gondolkodni azon, hogy par ezer forint kulonbsegert inkabb a fekete/sotetkek futocipoket kellene preferalnom...
de hat nem annyival olcsobbak a feher/csili vili cipok
fiam lenyulta a puma foreverrun nitromat, abban jatszott kosarlabda diakolimpian, meg mindig gyonyoru az a cipo. kar hogy a nem valt be
de az is feher-narancssarga civil utcai cipokent nem igazan 50-es boomernek valo.
-
zzola
titán
válasz
Pttypang #104961 üzenetére
Én teljes visszaállítást és adattörlést csináltam. Zenék is mentek a lecsóba.
Na én ezért nem fogok többet drága Garmin venni. A Fénix 7X zafír is fos volt day1-től, a 965 ugyanúgy, de még az Epix pro is. Ez a FR255 music legalább tudja azt, amit ígér és 1/3 áron sem volt a csúcshoz képest.
-
zaskar
senior tag
válasz
Pttypang #104944 üzenetére
Én ugyan az FR965-el nem voltam érintett a Garmin kék háromszög malőrjében, de mostanában hosszabb trackes útvonalkövetésnél (januárban 25, ill. ma egy 40km-es terepfutás közben) egyszer újraindul az óra. Korábban semmi problémám nem volt ezekkel a track-ekkel, meg úgy általában a navigációval sem. Minden frissítés hoz valami sz@rságot magával, szívesen visszamennék vagy két szoftverrel korábbira, ha lehetne.
-
Peterhappy
őstag
válasz
Pttypang #104781 üzenetére
Daniék mennek, ott is találkozhattok majd
Tajgán is ott voltak, nem tudom, összefutottatok-e.
@Bandus: Beletrafáltál, inkább ez van a háttérben
Végre mozog a Család! Nagyon büszke vagyok rájuk! Csak ez most azzal jár, hogy Feleségem heti egyszer-kétszer megy csoportos edzésre (alkalmanként 2k), Lányokkal mi karatéra (havi 2*15k), és az azért most jócskán megdobta a havi büdzsét. De mivel az elmúlt évek rólam szóltak e tekintetben, úgy fair, ha most hátrébb lépek, és teret engedek nekik, míg lelkesek.
Ráckevére azért benevezek, az ~12k pólóval együtt, más most nincs is a csőben. Nem is baj, mert múlt héten befizettem a karate szövetségi díjakat (3 fő, 2 szövetség), vettem három karategit, és kesztyűket, hát... jó, hogy én a karatéra ingyen járhatok, mert ezekre (oké, a ruhák egyszeri költségek) - és Feleségem futócipőire szinte fillérre pontosan egy évre elegendő havidíjat elköltöttem -
Peterhappy
őstag
válasz
Pttypang #104452 üzenetére
Pedig addigra már helyreállt
De nem mindenki nyalta be, ahogy láttam. Talán attól függ(ött), van-e aktív BT kapcsolat és/vagy be van-e állítva wifi az órán. Stefy is FR265-tel futott tegnap délután, a Garmageddon idején, de nem tudott róla, hogy nem megy a GPS (vagy ha Ő tudott is, az órája semmiképp), ezért simán működött nekiÉn szerencsére megúsztam, azért a ki-bekapcsolást megcsináltam, az a tuti.
De nem dőltem volna kardomba akkor sem, ha beszopom a savanyú tejet.@Tisn: Jaja, karatét én is így rögzítem (tippre Patrikunk is az aikidot), mivel erősen ellenjavallt az óra viselése az edzés során. Az egyetlen szépséghiba (ha már ennyire elkényelmesedtünk), hogy a manually added tevékenységeket nem szinkronizálja fel Stravára a Garminból, ott is külön kell rögzíteni.
-
Never79
tag
válasz
Pttypang #104352 üzenetére
Ködben/párás időben, felhőben nagyon párásodik, de nem egyedi eset vagyok, azért láttam pár szemüveges futót ezzel a problémával
, csak megoldást nem találtam még rá.
Alg: nekem is van egy ilyen sejtésem, de egyelőre nem jártam utána. Igazság szerint alapvetően maradnék a szemüvegnél.
-
Lortech
addikt
válasz
Pttypang #104311 üzenetére
Nem ezen múlik a HR-ed, de szerintem kontraproduktív futás előtt betolni a fehérjét, csak terheli az emésztést a fehérje bontása. Inkább utána érdemes, fékezendő a katabolikus folyamatokat és elősegítendő a regenerációt.
Víz és éhgyomor vagy némi egyszerű, gyors CH közvetlenül futás előtt, ha nem vagy hozzászokva az éhgyomorra futáshoz és rosszul érzed magad. Ez az intenzitás nálad nagyrészt CH-t használ, amit ilyenkor közvetlenül az izmodban tárolt glikogénből (+plazma glükóz, FFA, IMTG, laktát stb) fedez, ezzel 5-10km-ig biztonságosan elvan az ember, beedzve jóval tovább is.Amúgy 1 presszó kávé + 2 deci víz már egálra jön ki, nem elvonja a vizet.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Pttypang #103551 üzenetére
Hát ez az....tavaly frankón működött 0 fokban (betörése után) a csillapítás....most meg kb 2 téglán futottam
Most a VN2 FM (580km) legalább a térdemet nem verte szét, de a VN1 WTR (430km) még ezt is okoztaPár óra múlva elmúlt ugyan a fájdalom, de ez akkor sem normális
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Pttypang #103464 üzenetére
Felenk mar az 5K temposebesseg resztavjat (vagy barmi annal gyorsabbat) sem futjuk HR alapjan
Fix sebesseg kell,telen picit konzervativabb.
A resztavozos edzesnek meg kell hogy legyen az aznapi celjanem eleg csak gyorsan futni. Kapcsolat kell,hogy legyen a jelenlegi formad es a kivant resztav sebessege kozott.
Resztavozas tortenhet maratonos felkeszulesnel FM-15K sebessegen 1000-3000m kozotti "falatok",piheno viszonylag rovid 1-2perc. Ossz mennyiseg kezdoknel 5-6km gyors/edzes,haladoknal 8-12km/edzes.
Tortenhet felmaratonos felkeszulesnel 10K sebessegen 1000-1600m-ek ,kezdoknek 4-5km/edzes,haladok 5-7km.
Tortenhet 10K felkeszulesnel 5k sebessegen 800-1200m-ek, 2-3km kezdonek,3-5km haladoknak.
Tortenhet 5K felkeszulesnel 3K sebessegen 600-800m-ek, kezdok 1-2km,haladok 2-3km.
Utana pedig mar a kozeptavos felkeszulesek jonnek,azt nem reszletezem.
A resztavozos edzes kihivast kell,hogy jelentsen a testnek,de nem szabad annyira elfutni,hogy a kivant ossz darabszam ne legyen meg kontrollaltan (sot ugy kell befejezni,hogy ha nagyon muszaj lenne 1-2db meg menjen!) kulonben tul intenziv lesz az adott edzes,es nem eri el a celjat. -
tomcica
Topikgazda
válasz
Pttypang #103461 üzenetére
Azaaaz
ha nem vagy gyakorlott az ilyenben,akkor az elejen mehet 1:1 a piheno,ergo 2perc gyors/ 2 perc lassu. Beleszokik a test,es utana mar 1perc utan is visszaall a pulzus jobban.
A masik pedig,hogy azok a csucsok felul egyenesebbek legyenek,ahhoz az kell,hogy az elso 50-100meter ne legyen gyorsabbra elfutva,mert a piheno utan az konnyen megy,igy a gyorsak atlagat is feljebb huzza,ami nem valos.
Elsore amugy jo ez,odacsaptad a hereket,ahogy kell.
Ha nem keszulsz valami 5K-tol rovidebb tavra,akkor is javaslok egy ilyen edzes 2-3hetente. Felrazni az allovizet. -
jimpo
senior tag
válasz
Pttypang #102911 üzenetére
Én már nem vagyok kíváncsi.
A Torin 6 ~500 kilométert futott. Pontosan tudom azt hogy nem adja fel, ezt is "csak egy cipő".
Egyébként meg nyáron abban sétáltam, túráztam 3 napot 10+ kilós hátizsákkal.
Azóta mondjuk főképp melóba, boltba járósnak használom.Persze mint írtam edzés is volt benne most szeptemberben, konkrétan 19 kilométer benne minden jóval. Az nem volt piskóta!
A futómű rendbe jött 2-3 nap múlva.
-
Never79
tag
válasz
Pttypang #102839 üzenetére
Gratu
!
Vagy veszel esetleg egy láncot, az még az atyaúristent is megfogja jégen, csúszós hóban. Én vasárnap a szokásos körömön voltam, a munkagépek/terepjárók kijárták a havat, megolvadt, majd megfagyott. Lefelé, ahol 4:30-4:40-ben jövök általában, most tipegtem, topogtam a jeges, csúszós úton (amúgy is beszari vagyok ilyenkor, épp ezért lassú), bántam is, hogy nem vittem a karmokat.
-
Never79
tag
válasz
Pttypang #102666 üzenetére
Eddig ilyennel nem volt gondom, amióta figyelem a HRV-t (kb. 2 éve). Bár én sem leszek már fiatalabb
, szóval benne lehet ez is.
tisn: lehet, de tényleg nem érzem, hogy beteg lennék.
Most még az jutott eszembe, hogy azért átálltunk a a csütörtök/szombat/vasárnap hosszú futás kombóra, ami lefáraszt egyelőre, pedig az össz heti terhelés nem növekszik, csak más az eloszlás. De azért írtam, hogy elvileg idegrendszeri fáradság nem lehet, mert olyanom már volt, s tudom milyen. Faxa, mikor fáradtan pihennék, és csak forgolódom az ágyban.
tomcica: a fogamzásgátló mellett már mindegy
-
-
haiduo82
aktív tag
válasz
Pttypang #102275 üzenetére
Nekem Altra Provision 6 van ugyan, amiben emlékeim szerint kicsit más a hab (Ego, míg a Torint talán Ego Max), de én már csak sétára használom (arra viszont nagyon szeretem). Nekem futáshoz túl merev, kemény. A zero drop elméletileg megszokást igényel és jó hatással lehet a láb mechanikájára, de idő, amíg a test alkalmazkodik.
-
sherlock82
senior tag
válasz
Pttypang #102212 üzenetére
Így látatlanba , hogy a pontos részleteket nem ismerem, csak a honlapon tájékozódtam, lenne kedvem hozzá.
UB Trailen annyira megjött ehhez a kedvem hogy lehet belevágok egy ilyenbe.
Nylíván a 22 km - re gondoltam a többi nekem már sok lenne.Ha valaki tud valami hasonló terep-futóversenyt az legyen kedves ne tartsa magában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI FPV drón akkumulátorok - hibátlan állapotban, kevés töltéssel
- DJI Mini 3 RC drón szett - megkímélt állapotban, garanciával (2)
- DJI Air 2s drón RC szett újszerű állapotban, két akkuval és DJI RC-RM330 távirányítóval
- Világirodalom Remekei , Nem Teljes gyűjtemény
- Oakley Five Sqared Polarized 9238-0654
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest