- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Most a Honor 400 Prón a sor
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Never79
tag
válasz
Pttypang #108482 üzenetére
Bár nem ez volt a kérdésed
, de én Vadkánra megyek, UB trail olyan semmilyennek tűnik. Egyikben sincs sok szint, de a Keszthelyi hegység azért meg tud "szívatni" kicsit, főleg a Vadlán vége nehéz, ezt mondta ismerősöm. Ellátásban, hangulatban meg csak jókat hallottam a Vadlánról.
-
-
Peterhappy
őstag
válasz
Pttypang #108307 üzenetére
Tök feleslegesen szívatod magad. Elég, ha Visegrádig tekersz, az sokkal közelebb van. Komp ott is van, onnan úszni is tudsz, még akkora tömeg sem lesz, mint a Balcsin.
Lesz egyébként Öbölátúszás is, június 21-én.
500m, 1500m, 3000m, 4500m távok vannak.A héten még kedvezményes a nevezés, mondjuk így is jóval drágább, mint tavaly volt de még mindig ~félár a Balatonhoz képest.
Én tavaly sokáig kacérkodtam a gondolattal, hogy megyek; oké, hogy nincs Balcsi feeling, de (budapestiként) se szállás, se útiköltség nincs, az meg úgy elég csábítóan hangzik/hangzott. -
válasz
Pttypang #108219 üzenetére
nehezen tudom elképzelni, hogy az lenne. idén 25-en voltak csak. de szerintem ultrás körökben ez nem számít olyan nagy versenynek, inkább spartathlonra, meg 24 órásokra készülnek az emberek. nem is tudok hirtelen sok aszfaltos ultrát felsorolni, van még egyáltalán ezekből valami híres?
-
Peterhappy
őstag
válasz
Pttypang #108194 üzenetére
Az irrealisan lassu kocogas nem jo, egyfelol mert a futomozgas (imitalasa) sokkal tobb energiat emeszt fel, mint a(kar egy tempos) setae, masfelol mert sokkal nagyobb eroahatas eri az izuleteket, mintha csak setalnal, ami meg artalmas is.
En a nullahoz konvergalo terepes tapasztalatommal (de pl saszfalton is volt mar ra precedens) ugy szoktam, hogyha nincs erdemben merheto sebessegkulonbseg a seta es a kocogas kozott, akkor setalok.
-
tomcica
Topikgazda
-
sherlock82
senior tag
válasz
Pttypang #107993 üzenetére
Próbáld ki a trailt. 100 x jobb mint a sima ub.
Nincs tömeg, rövidebb a táv, erdőben vagy egész nap kb .
Befutóban van babgulyásjól esik a hidegben. Adtak egy üveg badacsonyi bort is amit én mondjuk elajándékoztam. Meg burger king kupont,
- mondjuk az egészséggel hogy függ össze nem tudom. ( ő a fő támogató amúgy )
Néztem én is hogy borús lesz az idő. : /
-
Peterhappy
őstag
válasz
Pttypang #107915 üzenetére
Jó, hát kicsit erős kezdés volt. Mármint a legelső mondatod.
De tényleg hosszú kávét szoktam általában inni. Remélem "csak" arra céloztál.Jó kis futás lett ez, szép munka! Én sem igazán szeretek ekkorákat aszfalton futni, ilyen távokat már kombinálok kis erdőzéssel, vagy sokszor rekortánnal, legalább pár kör erejéig.
Lám, én meg terepen futottam ma hosszabbat. Felcserélődtek a szerepek
Bár a futás kifejezés talán kicsit erős a maira. -
Peterhappy
őstag
válasz
Pttypang #107859 üzenetére
Ez szép, és összetett kérdés.
Az igazat megvallva főként a tavalyi, IM felkészülés során segített rengeteget a Család, főként ugyebár a nyári időszak volt, amikor hosszú órákra eltűntem, hol futni, hol úszni mentem, vagy épp egész napos bringázásokra. Főként akkor vettem el tőlük sok időt - az iskolai időszakban annyira nem is.Most speciálisabb az eset, de valamivel jobb is. A Srácok egy évvel idősebbek (14, 12, 10), épp annyival, hogy már tovább vannak délután (hangszeres órák miatt), így ráérünk később menni értük, sőt, van, hogy egyedül haza is jönnek. Az iskolába is már egyedül járnak, csak a buszmegállóba kell Őket kikísérni - ezt szinte minden nap én teszem meg.
Nekem igazából a munkámmal, és a Főnökömmel van nagy szerencsém. Eléggé projekt jellegű a munkám, és abszolút a magam ura vagyok, a saját ütemtervemben tudok dolgozni. Mellette persze sorra esnek be az ad hoc munkák, de belefér, hogy hamarabb eljöjjek melóból (ezt egyeztettem is a Főnökömmel), vagy azért, hogy elhozzam a Fiam, vagy azért, hogy időben hazaérjek, gyors kocogás, és utána még meló.
Szóval a napi 8 órát többé-kevésbé mindig ledolgozom(/elérhető vagyok), csak sokszor félbevágom a napot, és van, hogy 2-3 órát itthon, délután, avagy este vagyok online.Szóval reggel én indítom a Srácokat, néha én hozom a Fiam, most pár hétig én viszem a nagyobbik Lányomat a város másik végébe egy csoportos foglalkozásra. Intézem a csütörtök reggeli nagybevásárlást, ha kell még egy bevásárlás, az tipikusan vasárnap reggel, akkor viszem a Fiamat is, néha a kisebb Lányom is. És pl. utána megyünk ki focizni.
Ja igen, a foci az nálam most nem felnőttekkel való játszadozás, a Fiammal, esetleg egy-két barátjával járok ki (és néha csatlakozik az én Peti futócimborám, aki alsóbb ligában focizik).Karatéra pedig a Lányaimmal járok, csak Ők a kezdő edzés után hazamennek, én pedig maradok haladó edzésre is.
Most egy ideje, és még jó ideig én vagyok az esti mese felelős isÉn olvasok nekik esténként, kb 45-60 percet.
+ heti egy-két alkalommal én főzök.Ez egy átlagos hetünk, ami kissé zsúfoltabb havonta egyszer, mikor Feleségem 3-4 napot képzésen van. Bár ott is jobb a helyzet, mert eddig "ottalvósan" nyomta, de van ismerős a környékről, autóval, szóval a legtöbbször reggel megy, este jön, itthon alszik.
Összességében most jóval több feladat, meló hárul rám itthon, mint eddig, de segítség, hogy már a Srácok is nagyobbak, egyfelől ebben-abban be tudnak segíteni, másfelől itthon merjük hagyni Őket már 1-2 órára, egyedül is, ha kell - bár ez nagyon ritka.
Futni vagy kora reggel, meló előtt megyek, vagy kora délután, mielőtt hazaérnének a Gyerkőcök, vagy úgy 16 óra körül, ha már itthon van mindenki.
Úszni nagyon ritkán járok, tipikusan péntek reggel. Elvileg hetente, max kéthetente, gyakorlatilag három hónap után most hétfőn voltam először, és most is csak azért fért bele, mert szabadságon vagyok.Jobban belegondolva, egyedül a szombat reggeli haveri csigázós kocogásom az, ami "szent és sérthetetlen", de ott is mindig hazaérek 900 előtt, szóval az sem fáj úgy igazán senkinek
Ez most annyiban nem igaz, hogy az UTH miatt van most egy-két hosszabb, terepfutásom, de ezeket is igyekeztem úgy szervezni, hogy beleférjen, és a Család egyik tagját se érje miattam hátrány, "kár".Igyekszem minden testmozgásom "hulladékidőben" csinálni, és/vagy valamelyik Gyerkőcömmel.
UTH után pedig most már tényleg szeretnék kissé visszavenni a futásból, és több időt az erősítésre allokálni, az szintén olyan, amit tudok itthon csinálni, míg a Srácok itthon vannak (ha van valami trópusi hasfájásuk, kéznél vagyok), vagy melóban, míg a Kollégám, akivel egy szobában vagyunk, nem ér be (Ő 900-ra jár, én 700-730 között érek be), vagy kimegy ebédelni. Úgyhogy vettem már melóhelyre fitness szőnyeget, de viszek majd be pár kézisúlyzót is, gumiszalagot is, és SMR hengert is, függően attól, erősíteni, vagy nyújtani akarok-e inkább. Az ebédet én úgyis letudom tíz perc alatt, belefér előtte egy kis ez-az
Augusztus közepén karatetábor, övvizsgával, UTH után arra akarok főként összpontosítani, utána jöhet megint a futás, a szeptember végi kapuvári 6órás versenyre felkészülés.
Dióhéjban ennyi
-
Peterhappy
őstag
-
Peterhappy
őstag
válasz
Pttypang #107844 üzenetére
Emiatt ilyen, igen.
De mp alapú adatoktól se remélj majd nagy csodákat.
A csuklós mérés nagyon jó, nagyon sokat fejlődött az utóbbi években, de nem fartlekezéshez/résztávozáshoz való.Dobtam be ide pár képet az elmúlt ~2 hónapban többször is, nézd meg azokat. Szerintem konkrétan jobban jársz, ha céltempó/célidő alapon futod a résztávokat.
Ha pedig idővel komolyabban/többször akarsz ilyen edzéseket futni, kelleni fog egy mellkaspántDe az tényleg csak akkor éri meg, ha valóban kihasználod, mert amúgy szinte mindenre tökéletes és elegendő az órád.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Pttypang #107844 üzenetére
200/200 intervallra gyakorlatilag használhatatlan
Jah, és az előző kör átlagtempó megjelenítése miatt pláne az
Szerencse, hogy nem ezzel kellett felkészülnöm az OB-kra.
HM felkészülésre jó lesz azért így is mert hosszabb résztávok vannak.
Állítsd mp alapú adatrögzítésre....hátha segít -
xy.zsolt
őstag
válasz
Pttypang #107764 üzenetére
Persze új a töltő, kizárt, hogy kosz okozta. Amit meg pluszban rendeltem töltőt azt meg most bontottam ki a csomagolásából....azzal egyáltalán nem tölt.
Szóval a gyári töltővel töltöm most, de ha csak picit is megmozdul a kábel akkor megszakad a töltés és az adatátvitel....ezért is kerestem jobb alternatívát.
Még várok egy ilyet a napokban....hátha ezzel majd működik is.
GPS nálam oké....még -
Peterhappy
őstag
válasz
Pttypang #107700 üzenetére
1900 forintért??? Még ha kávéval együtt lenne ennyi, talán-talán, de így no thx. Azért mindennek van határa.
Nálunk a Szakajtóban 700 jmf a kakaós csiga, a környéken a legdrágább, de ezért meg is éri mondjuk elzarándokolni ide.
Ha meg Feleségemnek épp tengernyi ideje van (évente mondjuk kétszer), olyan kovászos, kakaós és fahéjas csigákat rittyent, hogy a környék pékei a konyhában taposnák egymást továbbképzésért
-
Studi
veterán
válasz
Pttypang #106876 üzenetére
Nekem Shift 1 van, közel 700km-nél jár. Most télen, bőven 500 felett kezdtem el érezni, hogy már nem olyan pihepuha. De korábban nem volt vele gondom. A Shift 1-2 talpa szerintem azonos.
Amúgy fostosan puha sosem volt, inkább azt mondanám, hogy a magassága ellenére kb daily traineres a csillapítása, viszont baromi jól gördül.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Pttypang #106229 üzenetére
Pont nem leszek már itthon
....pedig ezt bevállaltam volna. Még akkor is ha ez még idén is rövidebb 100m-rel az FM-nél
Jövőre viszont végre 22km lesz a táv ha következetesek
A legjobb ár/értékű magyar rendezvény
Amúgy regisztráltam a futanet.hu oldalra mert csak úgy láthatóak a Wizzair félmaraton és Spar Budapest nevezések díjai.....megláttam, hogy 20+k forint mindkettő....egyből írtam is az oldalnak, hogy még a regisztrációmat is töröljék....törölték is egyből
-
-
haiduo82
aktív tag
válasz
Pttypang #105179 üzenetére
Nekem sosem volt körömproblémám, aztán az őszi wizzair fm után lett 2 fekete is, amelyek még csak most jönnek teljesen rendbe (a dolog érdekessége, hogy Saucony Tempusban (44,5-es) futottam - és meglehetősen keskeny lábam van - és se előtte, se azóta nem éreztem kicsinek, fene se érti
)
-
tisn
addikt
válasz
Pttypang #105151 üzenetére
Alig varom, hogy a babakek vagy lathatosagi narancs cipoben menjek interjura
igen, emiatt kezdtem el gondolkodni azon, hogy par ezer forint kulonbsegert inkabb a fekete/sotetkek futocipoket kellene preferalnom...
de hat nem annyival olcsobbak a feher/csili vili cipok
fiam lenyulta a puma foreverrun nitromat, abban jatszott kosarlabda diakolimpian, meg mindig gyonyoru az a cipo. kar hogy a nem valt be
de az is feher-narancssarga civil utcai cipokent nem igazan 50-es boomernek valo.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest