Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
Ford Focus mk3-akat nézek. Eddig ahányat megnéztem mindegyikben állt a víz a pótkeréknél.
A csomagtartó bal és jobbfelső lemez illesztésnél ázik, ugye?
Milyen anyaggal érdemes letömíteni? -
RazoR
veterán
A szerelőm sem nagyon tud mit kezdeni a fura hanggal a Focusomnál( 1.6 Ti-VCT)
Üresben kinyomott kuplunggal, felengedett kuplunggal, gázfröccs után mikor visszaesik a fordulat, menet közben a váltások között mikor visszaesik a fordulat ilyen kerepelő, lendkerékre emlékeztető hang van.
Az okoskerék cserélve volt bár nem tudom mennyire minőségi alkatrész került bele.Lehet az okoskerék vagy bármi egyéb tipp?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Face most dobta fel. Ford Puma sérülés: 15000 EUR javítási költséget állapítottak meg.
Asszem' van értelme a casconak a mostani autók esetén.
-
bul07
nagyúr
Focus 2005 , nem tudtok valahol nagyon olcsón gumiszőnyeget
Kauffer 9099 Ft a set [link]
Ettől olcsóbban kellene az öregnek(édesapám), egy bontóba már kérdeztem de csak fiatalabbakhoz volt
-
bul07
nagyúr
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
Én szinte minden szűrő rendelésnél rendelek egyet
Olaj cserénél is kell
Én ezt szeretem mert fejjel lefelé is lehet fújni -
Jacob Gibbs
tag
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
Benzinkút…
-
bul07
nagyúr
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
Féktisztító spray
Én azzal fújkáltam le mindent amire cseppenhetett -
Jacob Gibbs
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Elég kicsi a hely nem fér be a kezem a résekbe.
van tipped mivel érdemes próbálkozni? -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
Nagyon agresszív, mosd le.
-
Jacob Gibbs
tag
Utántöltöttem a Mondeo-ba gyári fékfolyadékot, 1-2 cl mellé folyt a lenti kábelekre. Szerintetek okozhat az problémát? Nyák lapot esetleg korrodálhat, de ha nem folyt be sehova (vezérlőbe) akkor nem mell miatta aggódnom, ugye?
-
robi222
senior tag
Sziasztok!
Van egy 2010-es S max-om. Sajnos a gyári magno megint behalt és 3x szerelték meg. Azt mondják, hogy vegyek bele utángyártoott androidos magnot. De lehet, hogy a kormány vezérlés meg sok minden nem fog vele működni. Erre tudtok mondani valami jó fajtát ami jól intergálható a gyári beállításokhoz és jó minőségű? -
bul07
nagyúr
Novoth Tibi videója erről
Elmond mindent hogy miért kell gép -
Jenne
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Szia!
Fiam Fiestáját vittem volna, csak ABS, és hidraulikus kuplungos.
Nem értem én sem, de keresek másik szervizt, -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Elnézést az offos kérdésért.
Tud valaki infót mondani arról, hogy mit jelent géppel csinálják a fékfolyadék cseréjét?
Tizenéven át, ahol eddig olajat cseréltettem és fékfolyadékot is, azt mondták, hogy hozott fékfolyadékkal már nem tudnak foglalkozni, mert áttértek a gépi fékfolyadék cserére. Eddig, sok éven át én vittem az olajat/szűrőt és 2 évente a fékfolyadékot is. Az általam hozott fékfolyadék flakonból (1 literes) abba a gépbe nem lehet beleönteni az általam vitt fékfolyadékot? -
troll81
addikt
-
Balcsix
senior tag
válasz
troll81
üzenetére
Én egyébként tökre meg vagyok békélve a 10,5-ös átlag fogyasztással. Megfogadtam már párszor, hogy néhány száz km-ig normálisan használom, de soha nem bírtam megállni. Egy ideje már nem is próbálkozom.
Imádom, amikor egy forgalmasabb zebránál várok a lámpánál, és csak azt veszem észre, hogy megállnak kamerázni, amint átértek, és megvárják, hogy elinduljak.
Na ott rendesen rosszul érezném magam, ha nem lépnél el neki kicsit, ha már rám vártak.
Ültem már néhány gépezetben, de megunhatatlan az 5 henger hangja. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
WasabiTrsr
üzenetére
Nincs sok infóm róla.
mHEV azt jelenti egy 48V-os akku van a csomagtérben, amit tölt a kocsi menet közben, és gyorsításoknál, sebesség tartásnál besegít vele egy villanymotor.
Nem tudsz csak villany üzemben közlekedni vele. -
WasabiTrsr
csendes tag
Sziasztok, ide is felteszem a kerdesem amit a "Melyik autot" topikba feltettem. :-)
Ford Puma, 1.0 EB mhev-rol van valakinek velemenye?
Ha jol ertem mild hybrid. Gondolom, akkor ez elektromosan 0-t tud megtenni.
Illetve az automata verzio az DCT valtos, ez ajanlott? Manualis?
Hasznaltan neznenk. Tudom, Ecoboost motornak volt regen rossz neve, de esetleg most mar ezeket kinottek?
-
diegho
nagyúr
Most toltam le egy közel 500km-es kört. NK-BP-NK oda és vissza is volt egy kis kitérő a balatonra és egy 30km-t Pesten is mászkáltunk. 7,5 lett az átlag, szerintem ez teljesen jó egy benzines SUV-tól.
-
Üdv embörök!
Rég jártam erre.
Jelentem a kocsi jó csak ronda, de műkszik. Sajnos a szerelőm decemberben meghalt, elé ugrott egy fa.Kerékcsavar meghúzási nyomatékról találtam mindenféle adatot 90-140Nm-ig. Acélra 140-et, alura 90-110-130-at is találtam.
Hol az igazság?
-
robertka
tag
válasz
ptesza
üzenetére
Én fékből A.B.S. tettem előre hátra tárcsa meg betét és a nyereg felújító készlet is az volt. Nem tapasztaltam semmi problémát, kb két éve van fent. Az A.B.S. amúgy nem gyárt hanem csak csomagol de 4-5 beszállítót láttam nála és mindtől szívesen vettem volna csak ez olcsóbb volt.
-
-
troll81
addikt
válasz
Balcsix
üzenetére
Jelenleg jó pár
Ismerős panaszkodik
13-15 liteereket produkálnak a focusokkal
állnak a gázon és rajt program...
8.5 9 liter csak tojással a pedál alatt megy.tobben próbálták.
Szerintem 9-12 között full reális...
Úgy is leleped ,rugsz rajta...
Amugy meg mindenki amit vesz azt tankolja
-
-
ptesza
senior tag
Sziasztok!
Ismét lenne egy problémám.
Focus Mk2.5 1.6 TDCI HHDA Sedán az alany.
Egy furcs hangot vettem észre. Valahonnan előlről jön. Kb. 100 km/h sebességnél kezd el 'szólni. Nehéz leírni de egy kicsit hasonlít a tönkrement hosszbordás szíj feszítőgörgöjének a hangjához. Két hónapja cseréltem a genrátorral együtt ezért nem tartanám valószínúnek, hogy annak a hangját hallom. Csináltam egy tesztet és leállítottam a motort olyan sebességnél amikor ez a hang hallható volt. Csak így gurulva is hallom. Először ráfogtam a téli gumira, de mióta rá vagyok kattanva mintha erősebb lenne. Hankook márka a téli gumi-
Valaki meg tudná mondani, hogy mi lehet ez? -
Debilon
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
15-20 ezer között évente, de gázszett szembe sem jut(ott) eddig sem
a mostani is 7-7,5 körül eszik, ez nekem elviselhető, rendben is van
de számomra elérhető 2010-2012 körüli évjáratokban, ha nem akarok dízelt, és legalább 2,0 lökettérfogatú motor, akkor rohadt kevés lehetőség van, mert még azzal is szivatom magam, hogy VAG-os autóért sem vagyok hajlandó fizetni, főleg nem azzal a felárral amikkel futnak
de ez meg már nem ennek a topiknak a témája

-
Debilon
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
azért mert nem akarok/szeretnék dízel autót és röviden ennyi
-
Balcsix
senior tag
válasz
troll81
üzenetére
Nekem eddig a vegyes fogyasztás 10-10,5 körül alakul úgy, hogy sokat használom városban, elég dombos területen, és szoktam "lépni" is neki. És még csak optimalizálva sincsen még.

Szóval simán el tudom képzelni, hogy aki óvatosabban vezet 10 alá is befér. Persze a Mondeo vagy az S-Max nagyobb kaszni, de azzal sem lehetetlen jobb fogyasztást eléni szerintem.Kb. pariban van tesóm 2.0 Accordjával. Pedig az teljesítményben nem ennyi.

-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Balcsix
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ha karban van tartva, akkor a 2.5T fenntartása sem vészes. Egyedül a fogyasztása miatt nem a legalkalmas napi használatra.

-
Debilon
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ja 😁
Azért köszi az infókat 🤔
-
RazoR
veterán
-
Debilon
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
az 1,6 EB-ról hallottam, igen a szívó 1,8-2,0-2,3 az a MZR rokon a Mazdától
az a baj, hogy a dízel nekem nem gyere be
és ezzel a kört elég jól le is szűkítem magamnak, a másik nagy gondom, hogy a mostani autó után egy 150 LE körülit azért minimum szeretnék (és ezzel kb. a megbízhatóság faktorba is belerúgtam egyet szerintem ami 2010 kör nyéki vagy utáni benzines autó) -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Debilon
üzenetére
Évjárat függő, turbó hullik róluk folyamatosan/kipufogó csonk repedezik, ami jellegzetesebb nyűg. (Újabbaknak meg a blokk repedés a bajuk.) Legjobbak talán az 1.6 szívó (gyengébb, okoskerék probléma lehet), illetve a FL előtti 2.5T ami 5 hengeres Volvo motor. 2.0 szívó ugye olajat eszi. 1.6 ecoboost blokk repedős, nem ajánlott, kivéve ha gépműhelyben egyedileg új hengerhüvelyeket kapott. A 2.3 motor meg az 1.8-2.0 rokona ha jól tudom.
-
Debilon
addikt
válasz
ReFleXx
üzenetére
elvileg 2010.07. havi, nem tudom mikortól volt FL, de krómcsík van az ablakok alatt, és a tetőcsomagtartó keret is króm színű, Convers+ az óracsoport, de normál piros LCD-s rádió van benne
de valószínűleg FL előtti, mert az oldalsó irányjelző sem a tükörházon van, hanem a sárvédőn
gondolom elől a LED menetfény csík csak FL-től van
elnézést mindenkitől

-
RazoR
veterán
Sziasztok!
Tegnap vettem egy MK2.5 1.6 Ti-VTC fókát és ma vettem észre, hogy kicsit jobban pörgetve váltásnál ahogy kinyomom a kuplungot és visszaesik a fordulat ilyen fura kerepelő hangot hallok, illetve gyorsításnál ilyen búgó/mély tónusú visító hang van.
178ezer van benn, a vezérlésben és az okoskerékben 25ezer van.
MI lehet ez a két fura hang?
-
-
Debilon
addikt
köszi
kcsa: egy Ford PDF-et találtam, de az alapján kérdéses az autó Titanium szintje
amúgy a jelenlegi Mazdámhoz anno volt/van egy (hivatalos) pdf amiben összeszedve a CE/TE/GT szintek közötti különbségek
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Egyébként azt jó lenne tisztázni, hogy ezeknek a Duratecre átnevezett 1.8-as, 2.0-s Mazda L8 motorok megnövekedett olajfogyasztása pontosan mitől van, s gyűrűzés után véglegesen megszűnik-e a probléma. Pl a BMW M54-es motorjainál a gyártó spórolt a gyűrűkön, s ezért eszik egy idő után az olajat, de ha meggyűrűzik jól, akkor soha többé nem lesz vele baj.
Mert én úgy tudom, hogy az extra olajfogyasztás egyik oka, hogy nem megfelelő olaj kerül a motorba vagy túl ritkán cserélik, de ez minden motorra igaz. Tehát júzer errorra ez érzékenyebb? Pl a Toyota régi 1.33-as motorjánál is hasonló probléma van, de ott egyértelműen júzer error szokott lenni, mert nem a szokásos olajjal kell neki, hanem vékonyabb, bár úgy rémlik a gyártói előírás se volt megfelelő, sőt, talán nem is létezett akkoriban még olyan vékony olaj. A másik oknak meg azt hallottam, hogy nem forgatják le a motort eleget, s ebből következik valamilyen mechanizmus által az olajfogyasztás, de ez sem egyértelmű pontosan hogyan.
-
Debilon
addikt
üdv!
2010 körüli Mondeo (MK IV ha jól tudom), van valahol elérhető anyag a felszereltségi szintekről (mi van benne, hogy kellene kinéznie)
képbe került egy 2010-es Mondeo FFV Titanium kombi 2.0 benzin, ezért néznék utána
-
zoger
tag
Megcsináltam az olajcserét az 1.0 eb focuson. Sikerült az endoszkópos olajpumpa vizsgálat. Éppen befért a pumpa és az opajteknő közé. Nem lett túl jó minőségű a fénykép (600ft-os alis kamera)link, de a telefonon folyamatosan nézve a vetített képet egyértelmű volt, hogy teljesen tiszta a pumpán a szűrő tehát kijelenthető, hogy az olajban futó szíjjak rendbe vannak. (meglepő lenne az ellentettje hisz 1,5 éve cseréltettem)
-
Balcsix
senior tag
Sziasztok!
Az Mk1 Focuson kezdi megadni magát a jobb ajtón lévő díszléc ragasztója.
Mivel lenne érdemes visszatenni? Jelenleg valamilyen kétoldalas ragasztóval van feltéve, és én is preferálnám az egyszerűség miatt ezt a módszert.
Esetleg tudnátok nekem ajánlani elég erős (kültéri), illetve véknyabb kialakítású kétoldalú ragasztót, vagy inkább valami mással próbálkozzak?
A Tesa Powerbond kültéri cuccal elég jó tapasztalataim vannak, csak attól félek, hogy a vastagsága miatt elég nagy rés lenne az ajtó és a díszléc között.
Előre is köszi!
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. C-max 2010, dm2. Ma egy körforgalomban bejött az engine malfunction felirat, majd néhány másodperc múlva eltűnt. Forscannal kiolvasva fékkapcsoló hiba. A féklámpák működnek. Látszatra minden ok, de a tempomat nem reagál. Van erre valami reset, vagy valami?
-
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
idáig nagyon szeretem! kiszállás után mindig egyszer még hátrafordulok ránézni egyet.
Így is kell autótvenni. Én még 4 év után is visszanézek a parkolóban az S-Max-ra...
Bár annyiban változott a kép, hogy már nem látom olyan nagynak. A sok SUV mellett kezd szinte eltörpülni, vagy legalábbis beleolvad az átlagba.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
mi a baja ?
a egr ..
amúgy ütős gép szeretem az mk5-ket. grat !
-
Jacob Gibbs
tag
válasz
radi8tor
üzenetére
köszönöm köszönöm!
ha már a kollégák raktakfel képet a sajátjukról, gondoltam hozzáteszem a magamét én is.idáig nagyon szeretem! kiszállás után mindig egyszer még hátrafordulok ránézni egyet.

#51205 - cappa72 - mint a kutya a háttérben
btw feleségemnek mondtam is húzza ki a képből, de pont bennmaradt... -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
Szuper
Rendszáma is jó
-
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
Nagyon jó szögből fotózva!
Amolyan harapós kutya kinézete van
-
Jacob Gibbs
tag
Frissen mosva!
-
sparta2
tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Szerintem ez is jó.
-
Yános
csendes tag
Hello!
Nővérem vásárolt egy Ford Mondeo 2009-es autót. A Ford.hu szerint nem lehet frissíteni a fejegység rendszerét, amivel nincs is baj, de szeretné, ha friss térképet használna a navi. Van erre mód, ha igen, hogyan kell csinálni?
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- PlayStation 5
- Riasztó topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- LEGO klub
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
.