- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 7 - nota bene
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fred23
nagyúr
válasz
Sterilzona #8751 üzenetére
m3tr0 jól mondja, edzettségtől függ, és természetesen testzsírszázaléktól. Ha a tested jelentős része zsírból áll, nem nagyon lesz szuper a végeredmény, mert a munkát az izom végzi. Én 105 kilósan -ha jól emlékszem- kettőt tudtam húzódzkodni összesen, pedig nekem azért bőven van edzésmúltam, csak kimaradt egy jelentős idő. Láttam már olyan embert is, akinek egy sem ment 30% testzsír felett.
Szerintem egy nem edző, 25-30% testzsíron lévő 87 kilós ember 5-nél többet nem fog tudni húzódzkodni, de ha edz, vagy korábban évekig edzett, ennél sokkal jobb is lehet a végeredmény.
35 kiló extra súly lett nálam a vége, a második már szabálytalan, de legalább megpróbáltam: 2 napig elérhető videó.
Kerek 80 kilón állok, testzsír inkább 26, mint 25 százalék. Szilveszterre 75 kiló a célom.
-
m3tr0
őstag
válasz
Sterilzona #8751 üzenetére
Aki nem tud 10-et húzódzkodni egy fogásból annak nincs háta.
Attól függ,hogy ki mennyire edzett. -
Fred23
nagyúr
válasz
Sterilzona #8705 üzenetére
2000 kalóriás diétán vagyok kiszámolt makrókkal, konkrétan ez megy:
- fehérje: 135g (540 kcal)
- szénhidrát: 200g (800 kcal)
- zsír: 70g (630 kcal)
171 centi, 82,5 kiló, kábé 27% testzsír, azaz 60,2 kg a zsírmentes testsúlyom. A fenti kalóriák és makrók erre a ~60 kilós zsírmentes tömegre nagyjából megfelelnek a céljaimnak, vagyis lassú fogyást eredményeznek. Ha adsz egy magasság + testsúly + testzsírszázalék kombót, megírhatom, hogy a helyedben milyen energiabevitelem lenne, és milyen makrókkal, de persze még így se biztos, hogy az Neked tökéletesen megfelelne.
Figyelek arra is, hogy edzésnapokon kicsivel több kalóriát vihetek be, a többin meg kicsivel kevesebbet, illetve próbálom elkerülni a túledzést leginkább úgy, hogy 6 napos ciklusokat csinálok, amiben 2 intenzív edzéses, 2 könnyű edzéses, és 2 teljes pihenéses napom van.Leginkább saját súlyos, de súlyzós edzéseket is végzek, illetve rendszeresen kocogok. Az edzéseim intenzívebbek a hagyományos módszerű testépítős edzéseknél, de az erőemelőké alatt marad. Általában 6 sorozatot csinálok gyakorlatonként 5 ismétléssel, megfelelő adag extra súllyal, ha szükséges.
Órát megérheti venni, de tényleg kérdéses a megbízhatósága. Nekem csak egy Huawei Band 6 van, kocogásnál hasznos leginkább, illetve egyre többet használom a timer funkcióját. Energiafogyasztást EZZEL a kalkulátorral érdemes kiszámolni, aztán hozzáadni annyit, amennyi ahhoz kell, hogy a kívánt tempóban fogyjon az ember, ez nagyban függ ugye a napi aktivitásodtól, edzéseidtől. Aztán már csak az ételek kalória és makró számait kell figyelni.
-
Fred23
nagyúr
válasz
Sterilzona #8593 üzenetére
Én is csak 171 centi vagyok, és még jó zsírosan, a 90 kiló önmagában nem jelent sokat, mert a zsírmentes testsúlyhoz érdemes nézni a bevitt fehérjét. Szerintem fogyózáskor olyan 1-1,2g/zsírmentes testsúly-kg ideális lehet. Vagyis a 70-90g szerintem oké, és a kilengések erről viszonylag ritkák. Ha emelnék is kicsit, 100g fölé már nem nagyon érdemes mennem.
100 kilósan ilyen voltam. Pocak 125 centi körül, de már csak saccolom. Nagyon nem normális testzsírszázalék volt, és onnan még fölfelé indultam meg, amíg 110 kilónál azt nem mondtam, hogy itt a vége, változtatni fogok.Le is mértem most gyorsan, így majd lehet később viszonyítani; kerek 90 kilósan perpill ezek a méreteim:
Hát (hónalj alatt mérve, beszívott levegővel): 114 cm.
Mell (beszívott levegővel, cicin): 110 cm.
Has (köldöknél): 114 cm.
Csípő (csonton -valójában zsíron, mert még a csípőcsontom fölött is van zsír): 105 cm.
Felkar (ahol a legnagyobb, feszítve): 39 cm.
Comb (combközép, lazán, állva): 60 cm.
Vádli (állva, ráfeszítve): 38,5 cm.callmeakos: Illetve ketózva megszokhattad, hogy a ch az ellenség.
Eszembe jutott még Tőled ez: "edzéseket csinálok leginkább olyan területekre, ahol sok a háj".
Sajnos nincs helyi zsírégetés, és nagyrészt genetika függvénye, kinek milyen sorrendben, és honnan indul meg lefelé. Problémás testrészre edzve csak azt éred el, hogy több lesz az izom a háj alatt. Ez mondjuk legtöbbször abszolút nem baj, viszont a zsír nem fog lejönni attól, hogy fokozottan edzed a területet. -
Fred23
nagyúr
válasz
Sterilzona #8588 üzenetére
Hajrá Neked is!
Kocogásra nem gondoltál? Én rengeteg kihagyás után, 0 kondival ma lenyomtam 5 km-t, végére 164 és 168 között ingadozó pulzussal.
Egyelőre mintha a térdem azt mondaná, hogy ő ezt kibírta, folytathatom. -
válasz
Sterilzona #8550 üzenetére
Ezért nem szokták ajánlani hogy naponta mérd a súlyod, a napi ingadozások lelombozóak tudnak lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Könyvajánló
- Battlefield 6
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest