- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
sqpp
őstag
válasz
cintula187 #16200 üzenetére
Inkább azt hagyjuk... tökmindegy milyen beállításokat állítok, ugyan úgy fut a szim, ha lejebb veszem, ha feljebb, kb ugyan annyi az FPS. De a VGA mindig 100%
De ezt sokan mondják is a fórumon...
Kicsit érdekesek a dolgok itt
LWhite
Nyugi New York-ban ott is max 20 FPS van, aztán CTD
-
LWhite
tag
válasz
cintula187 #16200 üzenetére
Azért jó, hogy már egy 1060-al is van élet. Már azzal is több, mint elfogadható a látvány (a laptopos, 1050-ről nem tudok nyilatkozni
).
-
wollnerd
aktív tag
válasz
cintula187 #16193 üzenetére
A 2. képről eszembe jutott lecsekkolni a helyi pontos megjelenési időt, ha már láttam Amerikában hajnal 6 óra. Nálunk pont éjfél, ami azt jelenti állítólag, hogy aug. 17.-én 23:59-kor még további egy percet kell csak várjunk és elindíthatjuk.
Vajon Steam-en is ilyenkor lesz?
-
fatal`
titán
válasz
cintula187 #16191 üzenetére
De 23900 HUF (MS Store) != 60 usd (perpill 81). Bizony, a 60 usd az nettó.
(#16193) cintula187: Igen. USD ár mindig nettó, mert az USA-ban államonként eltér az adó. Perpillanat a magyar storeban - ahogy írtam is - 23900 forint a standard. Ami kb. 200 forinttal olcsóbb éppen, mint 70 EUR (ami viszont már bruttó a steamen).
-
wollnerd
aktív tag
válasz
cintula187 #16189 üzenetére
De lehet. Csak bonyolultabb mint gondolnád:
Gépház ---> Rendszer ---> Tárhely ---> "Új tartalmak mentési helyének módosítása" szöveggomb... "Új alkalmazások mentési helye opció lesz az"....
És itt csak annyit tudsz beállítani hogy másik partíciót választasz... Ja és igen ez azt jelenti hogy ezentúl mindenféle ÚJ store-os alk. arra a meghajtóra települ, legyen az játék vagy sem, legyen az pár megás vagy 150 gigás.....
Egy-egy alkalmazásnak a telepítési mappáját át lehet helyezni a másik meghajtóra az "A programok és szolgáltatások telepítése" menüből, de az kicsit más történet...#16191: Érdekes, én azt néztem hogy EUR-ről forintra visszaváltva mennyi lesz a deluxe és kb. 30.000 HUF-os ár jött ki, a MS-os 29 900 Ft-tal szemben...
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #16189 üzenetére
-
wollnerd
aktív tag
válasz
cintula187 #16185 üzenetére
"Kb olyan mint egy repülő autó"
Abszolúte.Szép műszerfal és nagyon jó a kilátás belőle.
-
sqpp
őstag
válasz
cintula187 #16182 üzenetére
XD A szélzsák nekem is olyan
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #16172 üzenetére
1. videó
Kár volt ennyire közel menni az épületekhez Vegasban, így illúzióromboló, a Bing épületmodellek nem veszik fel a versenyt a 10 évvel ezelőtti FSX kiegekkel... Mondjuk ez alap, meg az egész földön, oké, bocsássunk meg neki, IFR-hez jó lesz.2. videó
"Microsoft Flight Simulator Streams, Tutorials and Videos from a Real World 737 Captain."
Hát, látszik, hogy a többi típus nem megy neki.Vagy valami nagyon nem oké a szimben.
-
fatal`
titán
válasz
cintula187 #16169 üzenetére
Nem kék? Vagy az FS9-ben volt? Az szerintem egy hasznos dolog volt, főleg kezdőként (meg ugye a repterek térképeiből se lehetett nagyon kiindulni, mert az alap reptereknek sokszor közük nem volt a valóshoz, ha jól emlékszem - bár elég régen repültem).
AES-ben volt follow me car (és talán GSX-ben is van).
-
sqpp
őstag
válasz
cintula187 #16167 üzenetére
Nem, van az alap FSX-ben is, jól mondja az úr, ott annyi, hogy egy csík jelzi, hogy merre menj, nem egy follow car. De itt sajna nincs... Nem akarok senkit se elkeseríteni, de sokszor még a taxi táblákat se látni, nem tudod merre kell menni főleg egy nagyobb repteren mint KLAX vagy KJFK :'D
Bár hogy őszinte legyek arra még nem jártam, mert oda már kevés lenne a lapos
Szóval lehet, a premium reptereknél ez már megvan oldva, de pl sok reptéren nincs taxi tábla sem.
-
sqpp
őstag
válasz
cintula187 #16152 üzenetére
Elfelejtettem írni, van minden, left / straight / right pusback, emellett kérhetsz külső áramforrást, catering, meg hasonlók, majdnem egy fél GSX. Talán egyedül taxi follow car nincs.
Az időjárást meg hagyjuk, olyan jó képeket tudnék posztolni és viszonylag pontos is most.
-
sqpp
őstag
válasz
cintula187 #16145 üzenetére
Nem próbáltam, de ma megcsinálom.
-
LWhite
tag
válasz
cintula187 #16145 üzenetére
Nekem is ez a gondolatom támadt, de ez a táj egyébként is VFR-ért kiált.
A gépek kidolgozása miatt akkor jó opció az alap, $60-os verzió (egyelőre, igaz nem tudom upgrade-elni lehet-e később?). -
sqpp
őstag
válasz
cintula187 #16141 üzenetére
Dehogy, azért álljon meg a menet
Nem, grafikailag ott van, meg minden ott van ami kell, de nem minden működik, az FMC az nagyon alap, ne számíts semmi beállításra, csak Init, perf, meg úttervezés, de kb ennyi. Erre várni kell majd ismét a PMDG-re.
Az A320 valamivel kidolgozottabb ilyen téren, de ott sem túl sokkal több, mint a 747.Ja és a 747 elég bugos még, van mikor lerakom tálcára a szimet és visszatérve egyik gomb sem működik, az autopilot meg minden gépen egy romhalmaz, konkrétan olyan pitchek vannak amikor beállítom a magasságot, hogy tartsa, mint mikor egy nagyobb hullámon hajózol a Hudsonon
-
fatal`
titán
válasz
cintula187 #16141 üzenetére
Csak tippelgetek, de szerintem max olyan részletességűek lehetnek, mint az XPlane default gépei.
-
sqpp
őstag
válasz
cintula187 #16131 üzenetére
Nem, az volt amig nem adtam el.. most 1050 van
-
sqpp
őstag
válasz
cintula187 #16125 üzenetére
Kicsit jól jártam, még annó a jobb géppel, amíg nem adtam el (akkor még nem volt tervben) regiztem az alphára..
7700K, 1080Ti, 16GB RAM, meg 2TB SSD..
Most meg i5-8350u (Thinkpad T480), 8 GB DDR4, GTX 1050 4G DDR5 van...
Ettől függetlenül mediumon 30 fps megvan... és elég betegen néz ki.
-
válasz
cintula187 #16127 üzenetére
NDA a closed alpha-ra volt/van csak, nem? A beta invite-okat tegnap kezdték szórni, gondolom abból kapott (és persze mi is kaphatunk még, a remény hal meg utoljára
). Még 5 napig terítik, aztán 30.-tól tölhető/játszható lesz. Szerintem itt már nincs NDA.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #16127 üzenetére
Mármint a vas talán publikus.
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #16060 üzenetére
Platform:
Már rendelhető CD-n és kazettán! [link] -
3L1T3
addikt
válasz
cintula187 #16060 üzenetére
Idővel tuti lesz, az MS elkezdte bevezetni minden platformon a játékát , főleg STEAM-en. Ugyanakkor ha fél - 1 évig csak Game Pass és MS store exkluzív azzal sincs gond. Azért ez elég nagy beruházás kiadói részről a licenszek miatt.
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #16054 üzenetére
Biztos csak véletlen maradt ki a 737, meg csak véletlen az a PMDG közkedvelt gépe.
-
3L1T3
addikt
válasz
Látod mondtam, hogy aug 18 a 05.07-es privát üzenetembe!
Mellesleg akinek van Xbox Game Pass előfizetése annak free a játék.
-
LWhite
tag
válasz
Igen, a Premiumban a 787-10 elég vonzó, nem véletlenül került abba a csomagba.
Ha azt nézzük, hogy egy jó PMDG gép ára önmagában is több, mint ez a +$60, akkor nyilván simán megéri.
(Persze akkor meg még inkább, ha már lesz referencia, hogy milyen minőségűek ezek a "gyári" gépek pl. egy PMDG-hez képest) -
Hedgehog9780
tag
válasz
cintula187 #16048 üzenetére
A paneleket tudtam, hogy lehet nagyítani és ide-oda mozgatni. Én az egész felső panelt szeretném a felső monitoromra kitenni.
-
Hedgehog9780
tag
válasz
cintula187 #16041 üzenetére
Ahh. Tudtam, csak nem sejtettem.
Positive rate. De vannak pilóták akiktől totál másként hallani.
Thx -
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #16038 üzenetére
Képzeld, értettem elsőre is. De kb. ezeket szokták felsorolni, tehát igen nagy esély van rá, hogy ezt mondja. Tehát: "Positive Climb CHECK, Landing Gears UP".
Valszeg nem scuba gear up-ot mond. -
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #16031 üzenetére
ATIS kb onnantól érdekes, ahonnan van "térerő".
METAR/TAF alapján lehet kalkulálni az elején, de én max akkor pötyögöm be a STAR-t, ha az útvonalterv tartalmazza, és adott irányban csak egy (leszállásra használt) futópálya van, nem túl változó széllel. Igazából én mindig sietek a felszállással(izé, nem is repülök), aztán cruise alatt pont ráérek ezzel foglalkozni... A valóságban úgy is az irányító döntené el a végén, amire az ATIS alapján lehetne készülni.
Mostani viszonyok közt pont nem jó példa, de normál forgalomnál egy FR24 sokat segíthet... -
Cypresss
senior tag
válasz
cintula187 #16026 üzenetére
Ezt nem teljesen értem, pontosan mi a kérdés?
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #16026 üzenetére
Az ok hogy a gépen a földön be tudom hangolni az ATIS-st, de P3D ben hogy van megoldva a cél reptérbe az infó beszerzése? Mekkora a hatótáv?
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #16018 üzenetére
[link] A 80 kiválasztott reptér, amit jobban modelleznek, azok kapnak chart alapján twy jelöléseket. Előtte 4:25-nél mond valamit elég érthetetlenül, hogy a postprcessing alatt generálódnak a twy nevek és sign-ok a sok ezer többi reptérnél.
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #16009 üzenetére
Nincs valami addon, ami automatikusan átrendezi a scenery library-t? Esetleg maga az UTX? Ha a fájlban írod át, akkor se marad a sorrend?
-
sqpp
őstag
válasz
cintula187 #16009 üzenetére
Egyszerű, rákeresel az UT mappában ami leginkább hivatkozhat a BUD részre és kitörlöd vagy átnevezed más fájltípusra és kész is.
-
fatal`
titán
válasz
cintula187 #16007 üzenetére
Na erre már nem emlékszem, nagyon rég szimulátoroztam. Az alap controlsban biztos lehet, vagy fsuipc, vagy van neki saját config toolja.
-
fatal`
titán
válasz
cintula187 #16005 üzenetére
Nincs P3D nekem most telepítve, de van valahol egy axis, ami az összesre vonatkozik (simán throttle axis talán?).
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #15990 üzenetére
Erre most egyértelmű választ nem találtam.
Mintha régen az első PMDG 747-nél felpörgött volna cutoff alatt is. Most X-Plane-ben sem.
Valami olyan rémlik régről, hogy ha be van nyomva az Auotstart, akkor az megcsinál mindent a megfelelő időpontban, viszont ehhez előbb kell neki levegő és nafta is. Autostart nélkül meg mint egy 737...
-
Đusty
addikt
válasz
cintula187 #15964 üzenetére
Remélem valaki majd megoldja, hogy win7 alatt is fusson, mert így egyáltalán nem baráti
-
3L1T3
addikt
válasz
cintula187 #15962 üzenetére
Szia, de én benne vagyok!
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #15964 üzenetére
Majd kíváncsi leszek tesztekre.
Főleg Intel vs AMD, Nvidia vs AMD...
Részemről az 'elég baráti' az komplett új gépet jelentene, de akkor már kéne tudni melyik megoldás fekszik neki jobban.
No meg akkor már legyen VR, az már olyan sokat nem dob a végösszegen. -
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #15962 üzenetére
Nyugi, ott se szebb
-
sqpp
őstag
válasz
cintula187 #15924 üzenetére
Előnyben a Telekom és a Digi
-
válasz
cintula187 #15914 üzenetére
Tudnak ezek a Japók...
-
fatal`
titán
válasz
cintula187 #15914 üzenetére
Igen, 1:42 körül kapcsolják ki.
-
wolruf
őstag
válasz
cintula187 #15838 üzenetére
-
LWhite
tag
válasz
cintula187 #15813 üzenetére
Utána sem olyan rossz ez!
Kíváncsi vagyok milyen előfizetéses modellel és mennyiért lehet majd használni a folyamatos Azure streamet. Nem tudom ez korábban más cégnek is eszébe jutott-e már (biztosan), de tény, hogy a fotorealisztikus textúrázást a 3D-s modellekre helyezéssel így lehet igazán jól megvalósítani, különösen úgy, hogy elég nagy területet fedhetnek le vele. Infrastruktúrában talán a Google tudná ez biztosítani, úgyhogy ez mindenképp előny a Microsoftnál a szimulátoros világban. Csalódnék, ha az irányítás/viselkedés is nem lenne több, mint rendben!
Azt hiszem fel kell frissíteni a VGA-t a gépben! -
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #15802 üzenetére
Minden géptípus egy oldalon? Nekem csak olyan rémlik, ahol pl 737, A320 külön-külön... melyik típusok érdekelnének?
-
sqpp
őstag
válasz
cintula187 #15804 üzenetére
Ettől jobbat már csak fizetőst találtam :/
-
sqpp
őstag
válasz
cintula187 #15802 üzenetére
Szép hétvégét
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #15753 üzenetére
BUD tette közzé, csak nem átverés. Elvileg a LOT promóz így. Meg közben láttam a Blikk-en képeket (a legnagyobb repülésszakmai oldal). Mondjuk a képek alapján tényleg csak inkább promo, pl overhead nincs..
Csak nem volt annyira beharangozva előre - lehet azért, hogy aki tud róla, az többet repülhessen, kisebb legyen a kereslet rá.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #15598 üzenetére
Evvel kapcsolatban.
Akárhogy állítom a volume leveleket, recirc fanokat hangos visító vinnyogó magas hangot ad valami és a cockpitban akkor hallok csak valamit (felszálláskor is) a hajtómű hangokból, ha hátra fordulok.
Ahogy nézem pl. zibo 737-ben ez totál rendben működik. -
weinmaker
őstag
válasz
cintula187 #15677 üzenetére
Köszi szépen, meg fogom nézni!
-
weinmaker
őstag
válasz
cintula187 #15674 üzenetére
Néztem már párat, meg olvastam egy leírást is, de nekem még magas. Lehet az, lenne a legegyszerűbb, hogy egy konkrét példát végigcsinálni, de olyan kevés időm van, hogy egyelőre már annak is örülnék, hogy felszállok és ugyanoda vissza. Aztán majd fejlesztem tovább a dolgokat.
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #15643 üzenetére
Próbáld ki valódi repülőn, szerintem hasonló lesz az effekt.
Anno FSX-ben ezt valami mod csinálta, de pár másodperc alatt alkalmazkodott. Tudom, hogy P3D-ben már alap, de nem tudom, hogy mennyi idő kell hozzá. Zavaróan hosszú?
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #15634 üzenetére
Törlöd és újragenerálja következő indításkor.
-
sqpp
őstag
válasz
cintula187 #15632 üzenetére
Futtatni kell újra az aktivátort az LHSimulationhoz, legalább is ott ez szokta megoldani.
-
RCH663
aktív tag
válasz
cintula187 #15629 üzenetére
SZia, ha ködben történt ez, és látom ATI-kártyád van, akkor valami fog effekt bekavar az egyik textúrával, ami valószínűleg valami shader 3.0-ás szökevény. Ha eedig nem jelentkezett, csak az új scanery-nél, vagy telepítettél valamit amiben effect pakk van az lesz a ludas.
-
sqpp
őstag
válasz
cintula187 #15627 üzenetére
Még ha FSL A320 lett volna megértem de PMDG 737
van még mit javítani azon az optimalizáláson
-
RCH663
aktív tag
válasz
cintula187 #15615 üzenetére
NEM!
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #15598 üzenetére
Ha jól rémlik az FMC-ben lehet állítani a hangerőt.
-
weinmaker
őstag
válasz
cintula187 #15575 üzenetére
Néztem ott is, de nem volt benne
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #15542 üzenetére
Az utána képen Construction site helyett már móló van
Posztolás előtt 3x leellenőriztem, hogy jó-e a sorrend, de most azért még egyszer megtettem
No mindegy, az X-Plane alapreptérrel így egy picit több meló lesz, de mondjuk közben jött még annyi plusz, hogy ez már szinte semmi
-
válasz
cintula187 #15542 üzenetére
A sövényen túl...?
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #15539 üzenetére
FYI: T7 a régin van csak
-
Cypresss
senior tag
válasz
cintula187 #15531 üzenetére
Irtó nagy az árverseny, mindenki ott trüközik, ahol tud. A Lufi meg csak próbál életben maradni az ultra low-costok által uralt piacon. Egyébként ezt a módszert kb öt éve használják, legjobb barátom így repült ki Új-Zélandra és Ausztráliába 175 ezerért (oda-vissza). Itt is az volt a lényeg, hogy ha közvetlenül repülsz Syndeybe, akkor 400k, de ha útbaejted Aucklandet, akkor csak 175. Ez sokaknak nagyon jó deal és élnek is vele. Gondolom a fickó is kb ezt csinálta.
MÁS: Tudtátok, hogy a budaörsi reptér ki(el)adó? [link]
-
sqpp
őstag
válasz
cintula187 #15488 üzenetére
Felvette és lejátszotta streaming közben
-
válasz
cintula187 #15488 üzenetére
After take-off checklist jó rövid volt, de legalább jó későn is.
-
Cypresss
senior tag
válasz
cintula187 #15473 üzenetére
Captain Joe nálam is hiper kedvenc.
Sajnálom, hogy szétszéledőben a banda, de ez az élet rendje, a fontosabb dolgok háttérbe szorítják a kevésbé fontosakat.
Nekem a legjobb barátom tűnt el egy időre, mert Grúzia (Kutaiszi) lett a bázisia, hát sokat nem találkoztunk az elmúlt fél évben...
(#15479) LWhite: IFR-t most én is elengedtem, éppen elég az ami a Pilotsban van.
#15480) Korcsii : Én kb két éve próbáltam újraaktíválni, de mire mindent összeraktam pont elment az áram az év legnagyobb vihara során.
Néha azért jó lenne online is repülni, mert a végén teljesen elfelejtem a fóniát.
-
Cypresss
senior tag
válasz
cintula187 #15442 üzenetére
(#15444) Jorus: Szerintem mikor rájött, hogy mekkora gáz van, felrobbant benne az aldrenalin, annak pedig brtuális hatása van a szervezetre. Én is azt néztem, hogy volt olyan pillanat, amikor egy kézzel lógot.
Más: Ha minden igaz, ma érkezik a P3D V4.4, az alábbi finomságok várhatók:
New Features
Updated rendering engine to support Physically Based Rendering (PBR) content. - [erről itt bővebben]
Photoreal textures can now be rendered at 512×512 and 1024×1024 resolution.
Scenery draw distance, including airports, can now be configured. - személy szerint ezt várom a legjobban.
Enhanced night lighting based on moon phases. - Hurrá
Most add-ons can now be activated and deactivated at runtime without requiring a restart. - Még nagyobb hurrá!
Multiplayer hosts can now change the time and weather during a session.
Added visual notifications when chat messages are received in multiplayer.
Added scroll wheel zoom control to map screens.
Emitters can now emit particles underwater.
Added support for placing panel windows in 3D space. - több monitoros rendszert használóknak iszonyú sokat jelent.
Added Augmented Reality (AR) support using pass-through cameras on standard Vive headsets.
Added menu bar and context menu support when using Virtual Reality (VR).
Added gaze selection control mappings and mouse dragging functionality to VR. Now you can use head movements to control the mouse and select buttons in Virtual Cockpits.
Cockpit tooltips are now available in VR.
Added voice control debugging to show phrase detection in real time.A PBR azért kellett, mert hozzányúltak az időjáráshoz is és sokkal élethűbb villámlások lesznek a V4.4-ben, mint eddig, a villámlás - fénye - hatással lesz minden környező épületre, a talajra, egyéb tárgyakra, stb.
Ja, és hozzányúltak a speedtree rendszerhez is (a szélben hajlongó növényekről van szó), finomabb lesz a mozgás, és az árnyék is úgy hajlik, ahogy a növény, és ehhez az eddigieknél kevesebb erőforrást igényel a motor.
-
LWhite
tag
válasz
cintula187 #15414 üzenetére
Két 16:9-et pedig kiváltana egy 32:9!
(#15412) Cypresss: Hogy ne legyen középen káva, 3 darab kell! Úgy már majdnem körbeér!
-
Cypresss
senior tag
válasz
cintula187 #15404 üzenetére
Nagyon fázom a 21:9-től.
(#15405) LWhite: Kettő ilyennel az a baj, hogy középen lenne a káva.
(#15406) RCH663: Ez a kartonos megoldás baromi jó ötlet, ezt megcsinálom, most a hosszú hétvégén.
(#15410) Razor18: Csak nyugodtan, minden vélemény érdekel.
(#15411) Cathfaern: A magasság az első volt ami alapján elkezdtem nézelődni, mert nagyon tartok tőle, hogy széles képaránnyal tank feeling lesz. Egyébként a jelenlegi monitorjaim 4:3-asok, és [így néznek ki működés közben] tehát nekem már a 16:9 is maga lesz a mennyország.
Köszi mindenkinek a segítséget.
-
Đusty
addikt
válasz
cintula187 #15394 üzenetére
De a bus nekem nagyon nem éri meg 2x annyiért akármlyen minősítése van, legyenek kezelőszervek meg kép mint a 737-ben azt kész, szórakozni tökéletes.
-
Đusty
addikt
válasz
cintula187 #15389 üzenetére
A 14. kora délután nekem is jó.
-
Đusty
addikt
válasz
cintula187 #15373 üzenetére
Ezek nekem is jónak látszanak.
-
RCH663
aktív tag
válasz
cintula187 #15331 üzenetére
Szia,
kijelző imbolygás: beégés védelem a kijelző vezérlőjében, picit mozgatja a képet pár pixelen belül, hogy ne mindig ugyan az pixel égjen teljes fényerővel, fehéren. Sok gyártó alkalmazza ezt a apró trükköt.
-
sqpp
őstag
válasz
timelapse effect miatt van
-
Csorbi
addikt
válasz
Lehet hogy valami beégés elleni "védelem"
vagy lötyög a folyadékkristály
-
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #15324 üzenetére
Ehhez jár egy f@sza hidraulikus fülke is?
Még úgy is kkkk....va drága -
fatal`
titán
válasz
Nincs kész a fejlesztés és beállítják, hogy ne cseszegessék őket
-
Korcsii
őstag
válasz
Ez a szokásos bevezető ár.
SEO vagy nem tudom mi lehet a háttérben.
MD-11 már egy ideje eltűnt, nem tudom az okát. Valószínűleg P3D-vel nem kompatibilis, és nem is akartak vele foglalkozni egyelőre. Úgy rémlik még FS9-re készült, onnan lett protolva FSX-re, de erre már nem vennék mérget.
-
dareal
tag
válasz
cintula187 #15099 üzenetére
elso beta repules, a generalas soran tevesen egy magas radio oszlop kerult oda, mar eltunt, radar kerult a helyere.
epp emiatt volt ilyen magas a megkozelites -
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #14987 üzenetére
Tippre az alpha verzió: Hungary VFR - legalábbis én épp ezzel szemezgettem a napokban. Másik ötlet még a saját verzió volt Ortho4XP-vel, csak aztán eszembe jutott, hogy laptopom van...
dareal:
Milyen hardverrel vettétek fel a videót/próbáltátok eddig? Mert igazából ez tántorított el eddig tőle, hogy akárhány LHBP X-plane videót látok, ahol van photoscenery, mind laggol, vagy legalábbis vannak jitterek az fps-ben.Én meg főleg IFR-ben repülök, így gondoltam maradok a több fps-nél, de azért mindig is látvány párti voltam (FSX-ben is inkább legyen 5 fps-sel (ami 15-20%!) kevesebb, de nézzen ki szépen). De legalább egy photo overlay jó lenne, akár még egyedi épületek nélkül is.
Amúgy nagy nagy grat, és hajrá!
-
sqpp
őstag
válasz
cintula187 #14985 üzenetére
Dunakeszi (LHDK), landed at Gödöllő (LHGD)
-
Cypresss
senior tag
válasz
cintula187 #14866 üzenetére
Pedig az, hivatalosan inlet.
Egyébként éppen ma meg is jelent [link] egyelőre FSX-hez, P3D később érkezik, nagyon viszket már a tenyerem.
Ár: 67 EUR
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #14854 üzenetére
Utómunka, xplane-ben felvett videóból
-
sqpp
őstag
válasz
cintula187 #14828 üzenetére
Nemár xd ehhez tényleg nagy szerencsétlennek kell lennie, hát alapvetően feltétlen követni kell a checklistet és ha abból kimarad a futómű akkor elég gáz, na meg nem érezte? Mert valóságban azért biztos észreveszi az ember, hogy kicsit lassabb a gép, mint kéne
-
Cypresss
senior tag
válasz
cintula187 #14707 üzenetére
Hogyne, bármelyik boltban elérhető.
(#14710) sqpp: 64 bites V4 év második felében jön, DX11 natív támogatás már most is van a P3D-ben.
(#14711) Korcsii: Akármennyire is rákfenéje az FSX-nek az OOM, én 3-4 útnál találkoztam csak vele
Akkor giga szerencsés vagy, mert én is folyamatosan szívtam vele, tuladjonképpen ez volt az egyetlen igazán idegesítő problémája az FSX-nek, a többivel lehet együttélni, vagy megoldani.
-
válasz
cintula187 #14637 üzenetére
Skacok!
Sajnos nekem is most van a szezon...
Én se tudok menni!
De ősszel megpróbálhatok a Petivel egyeztetni egy közös real repülést!
Esetleg ha lenne kedvetek a HA-LIX-el egy körre vagy kitalálhatunk valami mást is! -
Đusty
addikt
válasz
Én is benne lennék ha munkaszüneti napon lenne, ha nem akkor a beosztásomtól függ.
[Itt] is egy bár ahogy elnézem a megtekintések számát ebből nem fogunk meggazdagodni
(csoda, hogy él még a link a többivel együtt)
-
wolruf
őstag
válasz
Én (mint általában) benne lennék.
-
sqpp
őstag
válasz
Ha vartok 10ig felolem OK
De valaki segitsen szénné modolni a jatekot
-
Cypresss
senior tag
válasz
Itt is végig aktív a robot: [link], régebben kötelező volt kikapcsolni szélnyírás esetén, úgy látszik manapság már ezt is jobban kezeli a robot.
Tőlem mehet, csak találjuk ki hányan jönnétek és mikor.
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #14632 üzenetére
Igazából nem mond ellent a kettő:
"Maintain flap and gear position until terrain clearance is assured."
Avagy amíg a földtől nem kerül biztonságos távolságra, addig marad az addigi állás. Namármost itt rögtön az elejétől látszik a pozitív varió, szóval elvileg nem volt akadálya, hogy behúzzák őket. A másodpilóta kicsit lefagyott, vagy el volt foglalva a rádiózással, a kapitány meg nagyon koncentrált magára a repülésre és a szélnyírás elkerülésére. -
válasz
cintula187 #14617 üzenetére
Na itt is egy video!
Itt egy dupla GA van és itt is azonnal vissza állnak 15' és gearup...
De lehet hogy igazad van...
Minden esetre pont ellenkezője lenne, mint amire én gondolok.
[link] -
válasz
cintula187 #14610 üzenetére
Segített? Hogyan?
Nézd meg 1:15 nél a FOOD.on látszik, hogy átesési sebesség fölött vannak egy hangyafasszal és nem bírja követni az FD -t mert esik a sebi..
Aztán mikor elkezdi vissza felé tolni a flaps-t egyből tudja vissza venni a tolóerőt is.
De le fogom szimulálni, kíváncsi vagyok mennyivel gyorsul rosszabbul ugyan annál az emelkedésnél... -
válasz
cintula187 #14610 üzenetére
A fékszárny a flap. Leszállási konfigban jellemzően 30 fokon vannak a fékszárnyak, GA-nál pedig az az első B737-en, hogy flaps vissza 15-re, ha megvan a positive rate, akkor azonnal gear up, majd emelkedés, és sebitől függően visszapakolni a fékszárnyakat, és folytatni az eljárást.
Kiengedett futókkal és 30 fokos fékszárnnyal lerepülni a fél eljárást az jellemzően már durva repesemény. Mondjuk Malévnél is volt ilyen.
-
válasz
cintula187 #14608 üzenetére
GA-nál inkább időt veszítsek, mint sebességet, és ezáltal felhajtóerőt.
Persze látni kéne az adott üzemeltető SOP-ját, hogy abban mi van.
-
Cypresss
senior tag
válasz
cintula187 #14603 üzenetére
Ja, ja. Kaptak egy kis jeget is, gondolom éppen telibe vágtak egy durvább felhőt. Ha megnézed az ND-n a WX radart, akkor éppen fel akar robbani a képernyő.
(#14604) Kbhont: Azt én sem nagyon értem, hogy futót fékszárnyat miért nem húzták vissza korábban, hiszen azok ilyenkor azok csak lassítják a gépet, de biztos meg volt az oka.
-
válasz
cintula187 #14603 üzenetére
Azt nem tudom, de hogy az Assistant csak nézelődött az biztos...
Minden esetre tanulságos eset! -
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #14583 üzenetére
És 130-nél bemondja az FO , hogy 70 knots
Te jó ég, nem tudom, hogy a játék vagy a pilótamunka volt a rosszabb.Ránézésre Aerosoft A320 a cockpit, no meg várunk erre az évre egy szimulátort az Aerosofttól... Ez lenne az? Miben akar más lenni, mint a többi? Márminthogy jobb... Értem én, hogy for kids, de...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- E-roller topik
- Minecraft
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Micro Four Thirds
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest