Aktív témák
-
-
Speeedfire
félisten
Hát azt 5év csak jó lenne. De azért még mindig benne van a pakliban az intel330, de ez ügyben az iponnal el kell beszélgetni, hogy a +2évet ők állják vagy mi van?
Ja, hát a kingston. Már írtam. De ha van 25k-ban kingston v+100 90GB-os akkor elgondolkodtató lehet.
1-2mp win7 alatt... -
-
Speeedfire
félisten
Már a múltkor is kérdeztem, hogy mi van akkor ha a garipapíron is 5 év van?
Ha ő 5 évet ad, akkor bánja a fene.
A cikk jó, ezesetben felesleges kiadni +6k-t a samsungra a kingston-nal szembe ha a win 7 alatt nem fogom érezni.Viszont ha tényleg 5 év az 5 év, akkor nekem azt a +4k-t megérné a kingston-al szemben.
-
-
A Crystal Disk mérése semmit nem jelent/semmit sem ér karbantartás után. Ha a gyári magician-al indítanál egy optimalizálást, vagy a Diskeeperrel stb, akkor is fura eredményeket ad közvetlenül utána.
Az sokkal fontosabb, hogy a grafikonból szépen látszik, hogy a perfectdisk tökéletesen elvégezte a feladatát, mert az üres területet érintő görbe szemmel láthatóan szinte teljesen "kisimult". (Mondjuk itt azért nem volt kaotikus állapot, nyilván rendesen működik a TRIM és így a Samsung rendesen tud karbantartani)Crystal mérése alapján itt minden rendben volt, közben meg közel sem, ha másoltam az ssd-re, azt nem egy sebességgel tette, és akadozott némely területeken.
-
akela91
addikt
Nem is vitatom.
Csak annyi, hogy a sandforce papíron leveri a nem sandforce vezérlős SSD-ket sebességben, miközben ugyanazt tudja legalább. Egyébként, hogy bizonyítsam, hogy nem vagyok elvakult semmilyen márka/vezérlő stb. felé: 830-at vettem volna ha lett volna rá pénzem, de 8K-val olcsóbb volt az M4, és nagyon elégedett vagyok vele.
-
SLYM
veterán
jaja, ezt is láttam. sajnos az 512-esek nem csak 2x drágábban ennél, a legolcsóbb 155k még mindig, az meg azért még sok. de most, hogy láttam mennyit csökkent a 240-esek ára nagyon ráizgultam a témára. a mostani 60-as SSD-men csak a win, meg a progik férnek el, a 128-asra már rá tudnám pakolni a játékokat is. egy 240-es viszont nem lenne elég mindennek, oda 500-as kell akárhogy számolom és akkor meg már ugye felesleges a 240-es, nem vagyok vele előrébb, mint egy 128-assal
-
VOid
tag
Köszönöm,
Hát a Samsungnak 160 az írása, a Kingstonnak meg 480, szóval a háromszorosa
De valamiért a Samsungban jobban bízom, szóval azt fogom venni, a rendszerem már legalább 2 éves (igen már ráfér egy újra rakás) és így foglal 49 GB-ot, szóval ha 64eset veszek formázás után 60 marad, 10%ot meg kell hagyni tehát 54, na az nekem bőven elég -
-
hanog
csendes tag
Igen én is kíváncsian várom az "éles" teszteket.
Más:
Egy kérdésem lenne, amit feltettem de válasz nem érkezett rá. Hátha te tudsz érdemben nyilatkozni.
Van egy 1000éves gépem amit htpc-nek használok. Ubuntu alapú a rendszer, szeretném gyorsítani a bootot, de csak akkor ha nem kerül sokba. 8-16GB-os ssd elég.
A kérdés, hogy van-e értelme venni egy ilyen "gagyi" ssd-t. A boot folyamatot szeretném gyorsítani, más nem érdekel, illetve nem fut rajta. Vagy az ilyen ssd-k még erre se jók? Annyira lassúak, hogy nem lenne szembetűnő a változás?Köszi szépen!
-
syl5
őstag
Köszönöm, és sorry, hogy nem olvastam bele, mielőtt kérdeztem!
Ez akkor úgy fog működni, hogy:
1. bebootolok HDD-ről,
2. csinálok egy backup-ot,
3. majd kikapcs, rádugom a partícionálatlan SSD-t a gépre,
4. bebootolok megint HDD-ről,
5. csinálok egy restore-t (itt lehet választani, hogy az SSD-re menjen a restore?)
6. restart, bios-ban boot sorrend átállítása
7. majd már SSD-ről állok fel? -
spiritex
veterán
Most eszembe jutott egy probléma! A hdd-re való telepítésnél felraktam az alaplap összes driver-ét, de ugye tudjuk, hogy az IDE módban való TRIM támogatáshoz a win7 saját driver-ei kellenének. Akkor lehet, hogy mégsem tudom átrakni Paragon-nal a hdd-n levő win7-et az új SSD-re? Vagy van valami módja annak, hogy leszedjem az alaplap idevágó driver-ét? Pontosan mit kellene leszednem, és hogyan, hogy jó legyen az IDE módban való TRIM támogatás a win7 saját driver-eivel?
-
spiritex
veterán
Köszi a program tippet! Azt értem, hogy azt ajánlja a program, hogy rakjak pipát, ha az SSD-t később nem fogom felosztani több partícióra, de magyarul mit jelent az, hogy az Op.rendszer kiterjed az egész partícióra és, hogy minden rendelkezésre álló helyet használni fog? Mert ha nem rakok ide pipát, akkor mi van?
-
M@trixfan
addikt
Köszönöm a választ! A Vertex 3 idejében szétnéztem még pár hónapja. Informálódni akartam lett-e azóta valami korszakalkotó fejlesztés. Azért azt megnézem mennyivel drágább fajlagosan egy 256-os, fantasztikus lenne minden nagyobb programot, hangmintát, egyebeket arról futtatni.
-
Blue@X
senior tag
Úgy hiszem akkor ő lenne a kiszemelt, ha jól láttam van hozzá beépítő keret is. Nem tudom hogy használ-e itt valaki ilyen merevlemezt, esetleg leírhatná a tapasztalatát:
60GB Corsair SSD-SATAII meghajtó Force Series (CSSD-F60GB2-BRKT-A)esetleg ami még szobajöhet, bár ezekről nem tudom hogy van-e hozzá beépítőkeret:
60GB OCZ SSD-SATAII 2.5" Meghajtó Vertex Plus (OCZSSD2-1VTXPL60G)
60GB OCZ SSD-SATAIII 2.5" Meghajtó Agility 3 Series (AGT3-25SAT3-60G) -
Geri0302
csendes tag
Átkötöttem az alaplapra, valóban működik a TRIM, és az írási sebességek is megnőttek érdekes módon, kivéve a 4K és a 4K QD32, az utóbbi siralmasan kevés lett. Viszont az olvasási sebességek is vagy 100 Megával visszaestek, amit amúgy nem veszek észre.
Hát ennyi, várom az új alaplapot! -
Blue@X
senior tag
Elolvastam az írásodat, eléggé jó és összeszedet, de még így sem tudok dönteni. Az biztos hogy olyan kell amiben van beépítő keret, mivel desktop gépbe menne, így az M4 kiesett (PH!-s teszten utánaolvasva), hiszen annak nincs. A te véleményed szerint nincs különbség a mostani SSD-k között átlagos felhasználáskor, így az általam összeírt listából melyiket ajánlanád amihez van beépítő keret is, és persze megbízható a merevlemez (a megbízhatóság is relatív, hiszen nincs olyan ember, aki már több éve használja)
-
hanog
csendes tag
Abszolút igazad van, de gyors net mellett észrevehetetlen, hogy újra letölti vagy sem (ssd-re nem HDD-re). (Nyilván vannak azért kivételek pl óriás képgaléria, de átlag böngészésnél semmi.) Mérhetőnek biztos hogy mérhető a különbség de 1mp alatti idővel hozza be nekem cacheval is meg újra letöltve is szóval azt én nem nagyon veszem észre.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem rossz a logikád, ezzel egyetértek, mivel aki kicsit is józanul végiggondolja, az elég gyorsan eljut oda, hogy ha köztes megoldást akar RAMDisket használja.
Igazából pont az a lényege, hogy mondjuk a cache anélkül helyezhető közvetetten a memóriába, hogy elveszítenénk pont a lényegét, amire szolgál - a gyorsítótárazást, ami újraindítástól függetlenül is megmarad.
A RAMDisk meg pl. reboot idején egy képfájlba menti az egész tartalmat, gépindításkor (vagy csak a RAMDisk szolgáltatás indításakor) ebből a képfájlból visszatölti.
Szóval közvetlenül kihelyezni RAM-ra én sem értem, mi értelme.===
(#35463) Carasc0 : ez igencsak erősen netkapcsolat-függő is - pl. hiába gyors a konfigurációd, ha a netkapcsolatod egy lassú sz@r, akkor attól még minden alkalommal le kell húznia a dolgokat újból és újból, ami meg ezáltal lassú. De az mindettől függetlenül is tény, hogy a cache-nek nagyon is van létjogosultsága, mivel épp az a lényege, hogy tökéletesen feleslegesen ne foglaljuk a sávszélességet az általános böngészés során, ha nem muszáj. Pl. ha a Prohardver oldalait böngészed, ne kelljen már minden alkalommal letölteni a stylesheeteket, JavaScript-fájlokat, stb., amikor az szépen ott csücsülhetne a cache-ben, és úgyis nagyon ritkán változik, tehát feleslegesen terhelnéd a PH! szervereit is - sok kicsi meg sokra megy.
Tehát a cache létjogosultságát nem csak a saját szemszögedből érdemes megközelíteni.
Az sem véletlen, hogy működnek a különböző CDN-ek. Csak egy gyors példa a jQuery CDN-eken keresztül történő megosztása: [link] - ha sok oldal ugyanazt a CDN-t használja (a jQuery forrásaként ugyanazt a CDN-t jelöli meg), akkor a felhasználó gépére csak egyszer kell letöltődnie ennek a library-nek, nem kell minden egyes oldalhoz külön behúzni a böngészés során. Ez összességében sávszélesség-kímélés mind a két fél részéről (kliens és szerver egyaránt). -
Sk8erPeter
nagyúr
Őszintén szólva eléggé meglepett a reakciód...
Eléggé félreértetted a hozzászólásom szándékát, ha azt szűrted le belőle, hogy "a kákán is csomót szeretnék találni"...
Amit írtam, nem kötekedés volt, hanem puszta szakmai érdeklődés, és úgy gondolom, ezzel neked sem ártok - plusz ha valamit állítasz, és azt, aki olvassa a cikkedet, érdekli, hogy mégis mire alapozva állítasz fel egy bizonyos ponton ellentmondásosnak látszó elméletet (még ha nem is az, mert később megmagyarázod, hogyan gondoltad, akkor talán közös nevezőre jutunk), akkor azon talán nem kell megsértődni.
Ha sokan esetleg referenciának használják fel a cikkedet, akkor nem árthat, ha kicsit jobban is belemerülünk a témába. A cikked elolvasása után legalábbis rólad is feltételeztem, hogy szereted műszaki szemmel megközelíteni a dolgokat, és érdekelnek a miértek, a magyarázatok is, kíváncsi vagy a hátterére.
Éppen ezért is eléggé megrendült az ebben való hitem "a laptopok szarok" megjegyzésed, és a mostani, kvázi "mit tudom én, ez van, de nem is érdekel, miért"-típusú válaszod miatt. Az, hogy "a laptopok szarok", nem gyengén téves állítás, remélem csak türelmetlenségből írtad ezt, és nem gondolod komolyan.Az mSATA SSD-s problémára: eddig nem igazán hajlottál arra, hogy dühös felindulások helyett megmagyarázd, hogy miért is gondolod, hogy ténylegesen annyira durván lassabb, mint ahogy állítjátok, ha Te magad írod, hadd idézzek a cikkedből:
"A valós felhasználásbeli tapasztalatok és tesztek azt mutatják, hogy a magas szekvenciális és a 4KQD32 szegmensre vonatkozó IOPS értékek, szinte alig befolyásolják azt, hogy milyen gyorsnak érezzük a rendszerünket. Ezt a tényt nem győzzük eléggé hangsúlyozni a topikban!"
Ezek szerint ne higgyünk a marketingdumának, ne gondoljuk, hogy olyan nagy különbség lesz attól, hogy valamelyik SSD-nél alacsonyabb vagy épp magasabb értékek szerepelnek.
Nem arról van szó, hogy "nem akarlak megérteni", hanem az előző idézet és az általad korábban írtak miatt egyik szavad üti a másikat, pontosan ezért kérdeztem rá.
Kíváncsiságból kérdezem, hogy próbáltad a kettőt? Összehasonlítottad azonos körülmények között? Ha nem, akkor feltételezem, Te is éppen a számokból indulsz ki, azokból a számokból, amelyek hitelét korábban megkérdőjelezted.Az a baj, ha ilyen dühösen reagáltál, akkor ezek szerint a cikkeddel kapcsolatban érdeklődésként feltett kérdéseimet is "kákán csomókeresésnek" fogtad fel. Remélem azért nem így van.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Tudnám, miért terjedt el a szakirodalomban ez az "alignálás" kifejezés (ami nyilván az angol "align" szóból ered), amikor a partíció-eltolás egy teljesen jó magyar szakszó.
Köszi a válaszokat!
"Laptopoknál az asztali gépek méretéhez képest nagyon kis helyre kell belesűríteni a azt a tudást és teljesítményt, amit az asztali gépek sajátja. A technológiai sajátosságokat, képességeket és korlátokat figyelembe véve ez nem sikerül tökéletesen, ebből az következik, hogy a laptopok egyszerűen gyengébbek, ezért nem hozzák az a teljesítményt mint az asztali társaik, vagy csak sokszoros áron.Aztán itt van még a különböző BIOS és driverek problémája is."
Na itt viszont kíváncsi lennék, mi lehet a valódi probléma a technikai háttérben.
A kis méretre nyomorítást még önmagában nem érzem problémának. Hogy ez valaminek a rovására megy azért, mert kispórolást eredményez, akkor már érteném - na de mit spórolnak ki?
A driverek problémáját szintén nem értem - miért lennének "gyengébbek" egy laptop konfigurációjához tartozó driverek, mint egy asztali géphez tartozó konfigurációhoz?"Ettől függetlenül éreznéd."
Erre pontosan azért kérdeztem rá, mert azt állítod a cikkedben, hogy azért a rendszer teljesítményében ne várjunk nagy eltéréseket a marketingcélokból dobálgatott számoktól...
Ha ezt állítod, akkor viszont felmerül a kérdés, hogy miért is érezném jobban az mSATA SSD-nél, mint mondjuk egy 2.5"-es társánál. -
Carasc0
őstag
Üdvözlet!
Ezen érdekes témához hozzátársítom azon elméletem hogy hiába van cache, szerintem nélküle is elég goyrsan betöltődik egy oldal. Megfelelő sávszélességgel egy még nem cache által eltárolt adatokhoz csatolható weboldal betöltése is kevesebb mint 3 mp alatt betöltődik. Persze itt a sávszélesség a domináns paraméter.
Tehát ha egy weboldal betöltését nézzük, akkor a sávszélesség, és a weboldal útvonala és a weboldalt tartalmazó "üzenet" továbbításának ideje számít igazán. A Cache, ez esetben nem tudom mennyire számít, de ha számít akkor nálam észrevehetetlen a különbség, pontosabban nélküle nem érzem lassabbnak egy weboldal betöltését. Japán oldalakat meg nem hívok le!
-
3 szolgáltatást vennék egybe, mert úgy teljesebb képet lehet alkotni, úgymint töredezettségmentesítés, előtöltés, indexelés (Windows Search vagy MS Search, ahogy tetszik). Ezt a 3 szolgáltatást 2 szempontból lehet vizsgálni, az egyik amikor szolgáltatás szinten közelíti meg az ember, a másik, amikor meg SSD vs HDD szemszögből, ez utóbbival kezdeném.
A fennemlített 3 szolgáltatásnak az egyik alapvető feladata az, hogy HDD esetében csökkentsék a fejpozicionálásból adódó lassabb adathozzáférést, hisz mennél többet "zakatol" a fej, annál lassabban olvas/ír a HDD (arról nem is beszélve, hogy a HDD, a tányér külső szélétől befelé haladva folyamatosan lassul). SSD-nél nincs fejpozicionálás, nincs töredezettség, minden blokkhoz ugyanakkora elérési idővel lehet hozzáférni. Ebből következik, hogy értelmetlen ez a 3 szolgáltatás SSD esetén, ebből a szempontból.
(Azt sokan tudják, hogy az indexelés és előtöltés mit is szolgál, de azt kevesebben, hogy a rendszer az index és előtöltés által létrehozott állományokat a háttérben, időszakonként töredezettség-mentesíti, ami SSD esetén értelmetlen szintén)Ha szolgáltatás szintén közelítem meg a kérdést, az már más szitu, mert a nevéből adódóan rendszer-szolgáltatásokról van szó, amelyek, az arra támaszkodó alkalmazások és más szolgáltatások működésére is kihatással lehetnek (és vannak is), ezért a user dönti el, hogy szükséges/célszerű-e a használata avagy sem.
Töredezettségmentesítés: Ha szolgáltatás szinten letiltod (mint ahogy pl a Samsung Magician szoftvere teszi), akkor az OS lemezkezelőjével nem lehet elvégezni bizonyos partícióműveleteket stb
Indexelés: Bizonyos alkalmazások a Windows Search-re támaszkodnak, azt használják. Ilyen pl a Windows Intéző, vagy az Outlook stb. Ezek kereséskor lassabban fognak dolgozni ha tiltva van az indexelés, ugyanakkor akik pl TotalCommander-t használnak és azzal keresnek fájlok után, azok nem vesznek belőle észre semmit.
Előtöltés: Ennek gyakorlatilag nincs jelentősége, mert ha szolgáltatás szintem tiltva van, akkor sem lesz gyorsabb a boot. Azért a boot-ot emeltem ki, mert sokszor írják user-ek, hogy nem kell az egész előtöltést letiltani, csak a registry-ben módosítani úgy, hogy a rendszerindító fájlok "előtöltése" megmaradjon, mert a RAM gyorsabb, mint az SSD. Ez utóbbi megállapítás természetesen igaz, de gyakorlatban semmivel sem lesz gyorsabb a boot, mert azt a pár megát beolvasni SSD-ről is tizedmásodpercben mérhető, ergo ebből érzékelni valamit, nem lehet.
Böngésző Cache-ről meg csak annyit, hogy pl az FF alapban 32MiB-ot állít be és ha nincs statikus méret megadva, akkor ezt tudja automatikusan átméretezni (ha kell). Ebből kifolyólag ha valaki RAMDisk-et használ erre a célra és lefoglal pl max 256MiB-ot, akkor arra még azt mondom, oké, tegye, de több gigát értelmetlennek tartom.
Én CCleaner-el takarítom a sok szemetet, tehát nem foglalkozom azzal, hogy egy oldalról letöltődött adatokat még1x le kell-e töltenie a böngészőnek avagy sem.
Ezt mindenki döntse el magának, hogy egyáltalán kihelyezi-e a temp-et vagy sem és ha igen, akkor hova... -
Kisgyöpi
csendes tag
Szia! Köszi az értékes információt, majd akkor kutakodok még egy kicsit én is. Őszintén megvallva még nem néztem konkrétan utána, gondoltam, kérdezek először, hátha valakinek van tapasztalata. De akkor ez alapján már el tudok indulni TRIM ügyben, Lion esetében.
Mégegyszer köszi!
-
strebacom
senior tag
Köszi!!
A Paragon is ilyen ki lehet választani a 100megásat és az rendszert, le is menti egyszerre nagyon jól, de mikor visszaállítod mindkettőt, akkor elkezd szakodni a már említet hibával...ha viszont csak a rendszert állítod vissza a 100megás nélkül, akkor jól müxik...tehát a 100megásat nem kell visszaállítani vagy most hogy van ez?? -
törölt tag
Vegyünk két általatok ajánlott SSD-t, OCZ agility 3 vs. ADATA S511.Volt alkalmam kipróbálni mind a kettőt.Szubjektív érzésre is hatalmas a difi az ADATA javára.Előbb vágnám le a kezem kézi lombfűrésszel érzéstelenítés nélkül,mintsem olyat használjak az S511 után
Szóval óvatosan azzal a ----semmi különbség nincs használat közben---című megjegyzés kompozícióval
-
bANDYka
tag
Nem sikerül.
Totál újratelepítettem (full új partíció létrehozás, majd formázás), most USB-ről eredeti Win7-et és lehúztam mindent telepítés közben. Most gyorsabban felment, de miután mindent felmásolt újraindítja a rendszert a logó bejön, aztán fekete kép, semmi tovább. Ha csökkentett módba indítom, akkor kiírja, hogy nem tudja folytatni a telepítést és hogy indítsam újra (ekkor a háttérbe a starting windows for first blabla van).
MI lehet még a gond? Mit tudok még ellenőrizni, változtatni? Vigyem vissza?
-
Carasc0
őstag
Valamilyen szinten gondolok a jövőre is. A programok mérete is egyre inkább emelkedik. Jelenleg a telepített WIN7-em Windows mappája foglal csak 13 Gb-ot. A programok összesen foglalnak 17GB-ot. Erre még rátolok egy VB-t meg még egy PS-t máris a foglalás 40GB-nál tart az összfoglalás. Állítólag játékot nem érdemes SSD-n tárolni. De akkor semmi értelme, mert a betöltésgyorsulást nem fogom érzékelni. Tudom hogy játékok esetén nem lesz több FPS ha SSD-ről fut, de azért ma már a komolyabb játékok pályái töltenek pár percig még komoly gépeken is, így nem árt oda egy SSD. Igen ám, de ezek a játékok legalább 8-10Gb-ot foglalnak ha nem többet. Jövőben ez még jobban növekedni fog és a HDD sebesség miatt tovább kell várni a betöltésre. Viszont ha ezeket a játékokat (beszéljünk csak 2 játékról, ne többről!) akkor is foglalják a helyet. (10-20GB/játék). Meg még haggyak 10-15%-ot az SSD-nek.
Nos tehát ha ezt nézem (jövőt) akkor kevés a 120GB. Talán kiegyezek magammal egy Corsair GT 180GB. Arany középút!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ezt a hsz.-t csak belinkelték, így annak megfelelően reagálok, nem tudom, korábbi hsz.-eidben miről írtál, hogyan támasztottad alá a mondókádat.
"Nem javaslom ezeket az mSata-ás SSD-ket"
Nem értem, mindenféle konkrétum nélkül miért kell ilyeneket állítani. Elhinném, amit állítasz, ha tudnám, mire alapozva mondod. Engem pl. kifejezetten érdekelne a téma, hogy miért is rosszabb, és mennyivel rosszabb pl. szerinted vagy más szerint, aki kicsit jobban alátámasztotta az érvelését egy mSATA SSD-s meghajtó, mint egy - szerinted - "rendes" SSD.
Ez ebben a formában nem túl meggyőző, inkább félrevezető. Nekem ebből nem jön át, hogy miért is állítod ezt, az ilyen hozzászólások tipikusan azt eredményezik, hogy totál laikusok is elkezdik terjeszteni az igét, hogy "az mSATA SSD egy szar, soha ne vegyé' olyat, mert a Lajos megmondta". -
Normi™
őstag
Eddig nagyon tetszik,frissített firmware-el sikerült megvennem és ezáltal eddig semmi negatívum nem jött elő,vertex 2-ről váltottam és érezhető a különbség pedig abból is elég jó darabot fogtam ki és szépen egyenletesen ment több mint 1.5évig hiba nélkül,de most eladtam,remélem az új tulajnál is nagyon sokáig megy.Nálam eddig 10/10 Corsair Gt!
strebacom : Még nem tapasztaltam vele ilyesmit,de legközelebb máshova töltöm fel akkor..
-
szörnyeteg77
tag
köszi! 500gb 7200rpm hddmet nem fogom lecserélni sata ssdre. Kell a nagy tárolóhely. 200gb ssd nagyon drága és kicsi az nekem. msatát akarok rendszernek, progiknak. Amit linkeltél msata sata3 ssd. az nagyon drága és még nem kapni itthon. Gépembe úgysem lesz olyan gyors. Sata2-es a lapos. Megbízható legyen az msata,nem kell legyen über gyors.
-
Esetleg tudsz valami infót, hogy itthon lehet kapni a Samu msata-t? Ha igen, mennyiért?
szörnyeteg77
Sajnos Kingston-hoz még nem volt személyes szerencsém, ezért nem tudok mit mondani róla ill. összehasonlítani a Noct-val. Ez utóbbival többször találkoztam, nem szokott velük gond lenni, mért sebességértékei talán a Vertex 2-eshez áll a legközelebb, valamelyest drágább szokott lenni mint a Kingston 5-6K, de ezt is webshopja/boltja válogatja természetesen... -
Valamit félreolvastál vagy félreértesz, mert déli hídon lévő SATA portokért az Intel felel, ahogy írod csak a PATA (IDE) és eSATA portért (deszka "valagán") felel a JMicron. Ebből következően meg eSATA eszköznél nincs gondja ennek a JMicron vezérlőnek.
aproo
Értelem szerűen a linkben a nem megfelelő AHCI rész a lényeg -
Tommer
tag
-
Tommer
tag
Mivel már sokszor felmerült ez a szinkron és aszinkron MLC SSD-k
közötti kérdés, gondoltam link -elek egy tesztet csak, hogy mindenki
el tudja dönteni, megéri -e a "dolog".Találtam egy közvetlen összehasonlítást a
Corsair 120GB Force GT és Corsair 120GB Force 3 SSD -k között.
Így legalább meg lehet nézni közvetlenül, hogy mi a különbség a
szinkron és aszinkron MLC -vel "szerelt" SSD -k között.Az oldal alján van a többi teszt Page 1 -től Page 5 -ig.
Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Eladó használt 250 GB-os SSD-k!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Acer Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest