Aktív témák
-
brumi1024
veterán
válasz
szörnyeteg77 #37946 üzenetére
Kicsit drága, 10-12ezerrel olcsóbb nála az agility 3, ennyiért szerintem abszolút nem éri meg. A 830-as samsung és crucial m4 is olcsóbb, ha már a szinkron nandos sf árkategóriáját nézzük.
-
válasz
szörnyeteg77 #37943 üzenetére
Az első hozzászólásban találsz sok félét.
-
Bodor
veterán
válasz
szörnyeteg77 #37943 üzenetére
-
hanog
csendes tag
válasz
szörnyeteg77 #35543 üzenetére
Ezt már megválaszoltam én is más is, de akkor újra. NEM.
Azért nem mert a lapozófájl akkor lesz használatban ha elfogy a ram. Ha eleve fixen bedrótozol 1-2gigát lapozónak a ramba akkor ha elfogy önmagába kezd írni.Nem tudom érthető-e, de a lényeg az hogy hülyeség. Ha kell pagefile rakd ki vinyóra picit lassabb lesz, de ha van elég ramod akkor csak simán kapcsold ki.
Ez olyan hogy teszek a zsebembe lévő pénztárcába egy kis plusz pénzt ha elfogyna a zsebemből a pénz.
-
hati
addikt
válasz
szörnyeteg77 #35543 üzenetére
Ezzel mit nyernél? Sok ram mellett inkább kapcsold ki a swap-ot. Egyedül akkor van létjogosultsága, ha 32 bites OS-t használsz több, mint 3.5GB ram mellett. Én pl. így használok ki 8GB ramot.
-
hanog
csendes tag
válasz
szörnyeteg77 #35528 üzenetére
Firefox esetében a fox dolgozik ramba és nem érdekel ha bezeárás után törli és majd újra le kell tölteni. Net jó 80Mbit, dolgozzon.
Chromenál nem állítgattam semmit dolgozzon ssd-n nagy kaland...azért vettem.
Sőt mi több amit csak tudok ssd-vel gyorsítani azt azon használom, nem érdekel mennyit ír.
Amúgy egy kis megjegyzés az indexeléshez.
Én kikapcsoltam, mert általában az ssd-n nem olyan adatot tárolok amit elő kell kerítenem. Viszont ha sok file-t tárolsz ssd-n, amit keresni is fogsz, akkor ne kapcsold ki szerintem. Indexből még mindig gyorsabban kerülnek elő a dolgok még ssd-n is mint ha át kell nyálaznia az egész tárat. Amúgy annyiban nyílván kíméli ha ki van kapcsolva hogy nem indexeli újra az adott mappát időnként (ami szintén nem olyan rengeteg sok írási művelet). -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szörnyeteg77 #35531 üzenetére
Nem tervezek változtatni rajta. Azért választottam ezt a gyártót, mert nincs 4GB korlát. (igaz 3 havonta fel kell tenni az újat, ha nem akarsz $10 se fizetni érte)
Meghagyom tesztelési lehetőséget másnak. -
válasz
szörnyeteg77 #35520 üzenetére
Firefox esetén. IE-nél nem tudom/nem néztem utána. (FF-nél az is elég, ha csak a browser.cache.disk.enable-t átállítod False-re, mert ebben az esetben is automatikusan RAM-ba cachel, 32MiB-ot foglal le és automatikusan kezeli a méretet is, azaz megnöveli, ha szükséges. hanog )leírása annyival több, hogy ott fix mértet állíthatsz be)
DATARAM RAMDisk, mert ingyenes (korlátozás, hogy max 4G-s ramdisk-et lehet létrehozni) illetve mert a tesztelt ramdisk-ek között a leggyorsabb is egyben
-
Bodor
veterán
válasz
szörnyeteg77 #35489 üzenetére
Mint írtam is, én meg vagyok elégedve a Windows keresőjével, ha nem muszáj akkor nem használok külsős programot. Miben lenne sokkal jobb a letölthető? Annál gyorsabb nem tud lenni, mint a mostani, és ez is megtalál mindent.
-
válasz
szörnyeteg77 #35489 üzenetére
Azt is megtalálja, ami nincs a vinyón?
-
válasz
szörnyeteg77 #35479 üzenetére
Veszel egy ilyesmit, asztán akkor lesz hűtés.
-
Carasc0
őstag
válasz
szörnyeteg77 #35475 üzenetére
Ne adj neki annyi alkoholt és nem fog annyit fogyasztani!
-
válasz
szörnyeteg77 #35473 üzenetére
Lehetne hűvösebb is... Reklámokban ugyan jól mutat, hogy ágyban, takaróra téve használják a lapost, de a gyakorlatban ez természetesen nem tesz jót a hűtésnek. Van amikor fel kell áldozni az akkumulátor időt a hűtés miatt, azaz a BIOS-ban (ha van) ki kell kapcsolni a különböző energia-/teljesítménygazdálkodási szolgáltatásokat, hogy mindig tekerjenek a ventik teljes sebességen vagy az energiasémákat beállítani az igénynek megfelelően.
A HDD-t 20 perc elteltével (ez az alapbeállítás, de állítható) kikapcsolja automatikusan a W7. (ha nincs semmilyen lemezművelet, ami a HDD-t érinti)
-
válasz
szörnyeteg77 #35468 üzenetére
Ez igen brutál jó eredmény egy SATA2-es kütyütől
, tekintve,hogy nem All 0x00 Fill-ben mértél (a kütyü SandForce-os)Mondjuk azt nem vágom, hogy miért tettél be képet a HDD-ről? -
hanog
csendes tag
válasz
szörnyeteg77 #35453 üzenetére
Lapozó fájlt-ramra
ez önmagában paradoxon. Hiszen a pagefile akkor kerül felhasználásra ha elfogy a ramod. Szerintem tedd a következőt:
Pagefile, hibernáció kikapcsolás (8GB ramnál meg ssd-s bootidőnél szerintem teljesen fölösleges), indexelés kikapcsolás, defrag ssd ütemezése kikapcs ha véletlenül nem kapcsolná ki az op. rendszer, előtöltés kikapcs. Win+progik ssd-re. Bőngésző cache firefoxban át tudod állítani hogy eleve a ramot használja és nem kell egy n+1-edik program hogy ramdisket csinálj neki. Chrome-hoz nem értek de gondolom az is tudja. -
válasz
szörnyeteg77 #35451 üzenetére
Teljesen egyetértek hanog-al, a ramdisk ilyen célú felhasználását nem tartom ésszerű dolognak, több okból is
1. Fizikai RAM-ból veszel el, ami akkor sem lesz elérhető, ha épp nem használod a ramdisk-et, az arra telepített alkalmazásokat.
2. A ramdisk tartalma elvész gép kikapcsolásakor, ergo le kell menteni, majd gép indításakor visszaolvasni a ramdisk tartalmát
3. Firefox beállítható, hogy egyből RAM-ban cache-eljen
4. Az általad említett PS-nek a RAM számít (tényleg összetettebb nagyobb project-nél) így az a maradék 4G hamar kevés tud lenni és lehet a virtuális memóriához forfulni(lemezről), ami nyilván lassabb, mint a fizikai RAM lenne...
5. RAM-ba irányítani a virtuális memóriát, hát az az igazán értelmetlen dolog.
Ln sosem javasolom, hogy valaki letiltsa a virtuális memóriát, max helyezze ki a HDD-re például, és esetedben is ez tudom csak javasolniSzóval valóban nem beszélsz hülyeséget, csak szvsz nem ésszerű a dolog.
-
hanog
csendes tag
válasz
szörnyeteg77 #35451 üzenetére
Nem beszélsz hülyeséget de felesleges a programokat oda tenni, alapvetően statikus adatra elhasználni a ramot elég elvetemült ötlet. Mert mondjuk ha photoshoppozni akarsz vagy valami olyan progit futtatni aminek kell a ram akkor hamar el fog fogyni. Plusz a ramdiskkel egyből fixen generálsz kikapcsolásonként 4GB írást is az ssd-n (jelen esetben).
-
válasz
szörnyeteg77 #35449 üzenetére
Igen, úgy célszerű. Itt még olvashatsz pár hasznos tanácsot
hanog
Elhiszem, bár én még nem találkoztam vele "személyesen", de annyiféle/kiépítettségű kütyü van a piacon, hogy én sem találkozom minddel... -
válasz
szörnyeteg77 #35446 üzenetére
Igen, célszerű lesz kivenni, reméljük nem kell szervizelni azért.
Ennél a kütyünél ugye "csalóka", hogy nem mSATA port-ként van megnevezve, hanem Mini PCI Express Card slot-ként és abba csatlakozik természetesen az mSATA-s SSD. Mivel a Mini PCIE is a CRU alá esik, és ahhoz is ugyanazt a panelt kell eltávolítani a kütyü aljáról, ezért nem jár garanciavesztéssel ez önmagában, csak vannak/lehetnek bal lábbal kelt szervizesek és beleköthetnek abba, hogy mit keres benne egy mSATA-s SSD, mikor nem azzal forgalmazták, szóval csak ezért (is) célszerű kiszedni ha véletlenül szervizelésre kerül sor.(Egyes piacokra ezt a modellt (persze más azonosítóval) már mSATA-val (+HDD természetesen) kiépítéssel is forgalmazzák)
-
válasz
szörnyeteg77 #35443 üzenetére
36. oldal, ami ennél a modellnél a CRU alá esik
(Ragasztott csavarokkal rendelkezik, ezért esetleges hiba esetén a szerviz ezt egyből kiszúrja, viszont mivel a CRU alá eszközök cseréjéhez el kellett a csavarokat távolítani, ezért nem jár garanciavesztéssel. természetesen, ha mégis valami egyéb ok miatt kellene szervizbe vinni a kütyüt, akkor mindig az eredeti konfiguráció legyen benne, azaz ahogy vetted, minden, amit belepakoltál esetleg, az legyen kiszedve, mert a szervizelés mindig az ún. Parts LookUp-al kezdődik, azaz leellenőrzik, hogy az a típus valóban azokat az eszközöket tartalmazza, amivel forgalmazták) -
hanog
csendes tag
válasz
szörnyeteg77 #35443 üzenetére
Ha nem látszik, hogy megbontottad és gar esetén kiveszed és úgy küldöd vissza akkor nem. Egyébként igen.
-
samu74
addikt
válasz
szörnyeteg77 #34460 üzenetére
Simán bele lehet rakni,ha szakszervízben rakatod be a garancia is megmarad.
-
Bodor
veterán
válasz
szörnyeteg77 #34460 üzenetére
Nem tudom, hogy elveszik-e a garancia, szerintem érdeklődj a "milyen SSD-t vegyek? " topikban attól aki már megcsinálta, arról is hogy hogyan kell !
-
-
rgeorge
addikt
válasz
szörnyeteg77 #34430 üzenetére
Jobb megoldás az optikai helyére keretbe tenni a mostani HDD-t, és egy "rendes" SSD-t a HDD helyére. Az mSata-k bár a HDD-hez képest sokkal gyorsabbak, de messze vannak a normál SSD-k sebességétől. Az sem triviális, hogy a Te notidban milyen csatolón lesz az mSata SSD? SATA1/2/3? Ráadásul kicsit macerásabb a hozzáférés is (és a garancia is kérdéses).
-
samu74
addikt
válasz
szörnyeteg77 #34445 üzenetére
Optikai meghajtót írt,hello...
Pendrive-ok világában szerintem is lehet száműzni a dvd-t.
-
Bodor
veterán
válasz
szörnyeteg77 #34439 üzenetére
Na jó, de nem fog tetszeni a válaszom. Nem javaslom ezeket az mSata-ás SSD-ket, inkább tegyél be az optikai meghajtó helyére egy rendes SSD-t. Ha meg mSata, akkor meg már legalább ilyen
Fire/SOUL/CD : Így már világos, nem voltam alapos ...
magedla:
ParagonMigrateOSToSSD programmal pár kattintással megoldható a dolog.
Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- További aktív témák...
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged