Hirdetés
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Aktív témák
-
Sandrew
őstag
Sziasztok!
Erröl az SSD-röl mi a vélemény? Rendszernek lenne használva
-
ZolikaE46
senior tag
Ezzel azt akarod mondani, hogy nem jobb egy Intel x25 m G2-nél? Ami fele teljesítményt tud írásba meg olvasásba, de lehet hogy a 4k-ba meg ugyan ennyit tud. Akkor mi értelme az újabbat és gyorsabbat meg venni ha még se gyorsabb? Nem értem
Ennek a 4K-nak mi a lényeges szerepe? Mit irányít az?
Csak azért kérdezősködök ennyire mert itt állok ssd vásárlás előtt és egyenlőre nem tudom mit vegyek, de egyenlőre a vertex 3 ami leginkább szóba jöhet! Eddig a plextor 120Gb sata3-a volt a nyerő, de miután megláttam a V3-at azóta az a csúcs számomra.
-
szki
őstag
válasz
Mukorka #16588 üzenetére
4k és 4QD írás nagyon gyengus, hogy 1 MBps alatti. Ennyit a sima HDD-k produkálnak! Szekvenciális írás nem nagyon lényeges, hisz úgyis op.rendszernek van használva az SSD. Ilyenkor a kis fájlok elérése/írása/olvasása számít.
Cod4 telepítéshez passz. Én nem használok ODD-t már régótaVan 2 db 1 TB-os HDD, és azon van minden telepítő cumó, ami kell.
-
szki
őstag
2009 nyarán az OcUk-tól vettem 39eFt-ért a Crucial SSD-met (Indilinx Barefoot vezérlős). Azóta sokat használtam, és nyilván az írásban lassul fokozatosan, de nincs jelentősége.
Az új SSD-k azért csak-csak fejlődnek, és egyre gyorsabbak, de a normál felhasználás során nem hiszem, hogy érzékelhető a teljesítmény többlet egy 20 hónapos, és egy új SSD-s gép között.
Amúgy fw. hülyeség miatt nálam a kondi már lement 0%-ra, és most újra 100%Akit érdekel bővebben a sztori, az itt láthatja bővebben: [link]
-
Ist
tag
válasz
ZolikaE46 #16573 üzenetére
Az OCZ Vertex3-at sajnos most meg csak SATAII alaplapban tudtam tesztelni, varhatoan jovo heten megy a SATA III teszt is.
Ime az elso SATA II-es eredmenyek:
Ezen eredmenyek elso korben SATA II-nel tetszenek
, igazabol csak a 4K QD32 Read erteket keveseltem csak, a tobbi erteknel latszik a SATA II limitacio valamennyire.
Jovo het vege fele ha meglesz a SATA III eredmeny, akkor azt is kuldom.
-
McLaca
őstag
Számítani számít. Bár lesz egy külső vinyó eSata rackben, amire rendszeresen készül biztonsági mentés (arra a HDD-re, ami eredetileg a gépben lesz), de nem hátrány, ha nem kell a garanciával szórakozni, meg egyáltalán a meghibásodással járó bosszúságokat jobb elkerülni. Viszont itt elég nagy különbségeket látok a fogyasztásban, ezért gondolkodtam el. Persze a HDD-khez képest még így is kevesebb, de nem olyan sokkal.
Üdv!
-
Valty
aktív tag
hi!
corsair reactor 120gb-rol van valamilyen tapasztalat/velemeny? Felaron tudnek beszerezni egyet. Megeri?
-
pschio
őstag
128GB-os SSDből most melyiket érdemes venni? Van SATA3-am. A gépem adatai megtalálhatóak az adatlapomon. Minimum 128-asban gondolkodok.
Továbbá hardveres RAID0 esetén (2 db SSD) is működik a TRIM?
-
McLaca
őstag
Na most van dilemma... OCZ Vertex2 E, vagy Intel X25M? 120-as kell, és elnézve az OCZ-t, kisebb a fogyasztása, mint az intelnek, és noteszben nem mindegy. De mekkora vajon a halandósága?
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
Mukorka #16553 üzenetére
A kérdés remélem, nem komoly... Gondolom, el tudod képzelni, hogy egy korongon állandó szögsebesség mellett a külső sávon a kerületi sebesség sokkal nagyobb, mint a belsőn... Ebből gondolom, lejön az is, miért csökken az olvasási sebesség. A HDD kívülről befelé olvas, a CD meg belülről kifelé, ott meg nő a sebesség.
Üdv!
-
Mukorka
addikt
Most kiteszteltem hogy ha csak feltöltök egy megával akkor nem különösebben lassul szóval valszeg a random írás gyors letöltése okozta a lassulást.
Azt viszont végképp nem értem hogy a Windows üdvözöljük felirata nekem egy jó 5 másodpercig jelen van ha nem több míg a régi gépen ez 1-2 mp alatt eltűnt. Erre valami ötlet?
-
Mukorka
addikt
válasz
McLaca #16549 üzenetére
Na igen csak az itt a fura hogy eddig is ezt a vinyót használtam letöltéshez és játékhoz egyszerre és ilyen drasztikus lassulást sosem tapasztaltam. Pl: Metro 2033 nekem 2 másodperc alatt tölti be a pályákat, most közel 20 volt amikor 10Mb/s letöltés ment.
Most újrarakom a rendszert mert akkor fogja szeretni az AHCI az egészet remélem. Ha semmit nem ér akkor meg/így is úgy is átrakom a 2 TB egy fokkal lasabb vinyómra a letöltéseket és akkor megoldódik a probléma.
-
McLaca
őstag
válasz
Mukorka #16536 üzenetére
Cszn válaszával ellentétben én azt mondom, igen, lelassulhat. Főleg, ha az a 10MB/s az torrent. Sok kis apró írási művelet, és ha közben olvasni is akarsz, vagy progit indítani, a fej csak jár ide-oda. Amikor normális netem lett (Digi), vettem egy külső vinyót (notebookhoz), hogy arról menjen a torrent, mert ha 10 torrentet futtattam egyszerre a belső vinyón, már attól használhatatlanul lelassult a gép. A cache-nek HDD-nél amúgy kb. 16MB-ig van értelme, a felett már nem gyorsít számottevően.
FF cache téma: tisztességes net esetén (legalább 20Mbit, 10ms alatti ping) szerintem tök felesleges a cache. Én 40/20-as digi nettel kipróbáltam, kikapcsoltam, és semmi változás a sebességben. Sőt, talán gyorsult is, hogy nem kell átnyálazni a - még - hdd-t, hogy meg van-e már valami abból a gépen, amit épp betöltene. 2-4Mbites ADSL-nél még volt értelme.
Üdv!
-
_seth_
veterán
Corsair Force 40GB-os ssd-nél ezek jó értékek?
Pár éves fusi amilo xa 2528-as notiban van, lehet visszafogja az SSD-t a régi noti?
[link] Ezeket mind megcsináltam. Windows 7 Ultimate SP1 64bit fut rajta egyébként. -
AtHoS
nagyúr
Na ez az, hogy én sem azt, de eddig bankoláshoz azt, mivel Opera-val nem ment. Viszont most az új Barracuda-val már rendben van az is (bár lehet a 11.01-el is jó volt csak nem néztem). Szóval nagyon nem igazgat, hogy a FF cache merre is van, csak próbálkoztam állítani és nem jött össze. Lehet kevés célzóvizet vettem be előtte
-
-
cszn
őstag
Nyugodtan megveheted. Rohadt jó áron van és teljesítményben is baba.
(#16535) szasanyi
Hát lássuk: Intel 120-as 55k, Kingston 128-as 47k. Ezek most elég jó vételek. Illetve amit Cadal kollega emleget 96-os Kingston igen jó vétel.(#16536) Mukorka Nem. Ott valami gond van.
-
Mukorka
addikt
Hi!
Egy 64 mb cache-el rendelkező 7200rpmes vinyónak mekkora az írási sebessége kb?
Létezhet hogy belassul az a vinyo amire 10mb/s letöltés van folyamatban drasztikusan?Köszi
-
szasanyi
félisten
Nem akarok sokszáz hsz-t végigolvasni, inkább kérdezek egy rövidet.
128GB SSD felől érdeklődnék, ha van már jó áron... melyiket érdemes megvenni? Nem kell, hogy írás/olvasás értékekben a top-on legyen, csak legyen kellően gyors és persze megbízható.
-
Cadal
őstag
Tudom unjátok már az ilyen kérdéseket, de Kingston SVP100S2/96GB 34K-ért 3 év garival megéri? Vagy inkább Intel X-25 M 80 GB ~42K -ért???
Oprendszernek kellene, (~20GB Win7) meg menne rá egy Steam mappa, ami már most ~37GB és ez még növekedhet.
Azt hiszem ennyiért talán jó vétel a Kingston. 3 év gari, meg van GC-is. Meg hát 96GB. Erősítsetek meg, hogy jó választás lenne. Vagy cáfoljatok ha nem.
-
-szabi-
addikt
Köszönöm a válaszodat. Már nálam is működik.
Közben megvan a megoldás, firefox és ram-disk kérdésedre.
1. Firefoxban írd be ezt:"about:config"
2. A megjelenő konfig ablakban keresd meg ezt:"browser.cache.disk.parent_directory".
- Ha nem létezik akkor jobb klikk, új karakterlánc létrehozása, fenti névvel.
3. Karakterlánc értékének add meg a ramdisk-et, nálam ez így néz ki:"n:\\firefox_cache\\"
4. Indítsd újra a firefox-ot.Ha minden jól ment látni fogod, hogy már a ramdisk-et használja.
Ha az egész firefox-ot ramdisk-ből akarod használni arra ezt találtam: klikk
Egyébként te melyik ramdisk-et használod?
Üdv
szabi -
Mukorka
addikt
Rendben akkor este újrarakom. A két vinyó maradjon bekötve telepítés alatt?
Most azt vettem észre hogy a vinyó lassú 2-3 mb és elés összevisszagörbéket ad ha megy a letöltés és olyankor lassu a játék töltési ideje pedig eddig mindig ment a töltés játék közben is :/.
Köszi a segítséget , este jelentkezem hogy mi lett
-
Mukorka
addikt
Sziasztok!
A helyzet a következő: Van egy Corsair SSD-m P64. Felraktam rá a Windows 7 64 bit verziót IDE állapotban. Volt közben a gépben 2 Vinyó is.
Később tanultam meg hogy mi az a TRIM és mi az AHCI.
Itt a részletes SSD elemzésnél talált link által letöltöttem a reg file-t és átraktam utána AHCI-ra biosban.Most az SSD-m a HD Tune Pro szerint 162-168 MB olvasással bír, az írás teszt része nem működik
Ez az SSD gyári értékek szerint 330/230 Mb-t olvasás/írást tud.
Amióta AHCI-n van azóta a Fő 1 TB-s vinyóm sebessége 1-2 mb/s volt.Itt olvasgattam hogy volt ezzel gond és át is raktam bőszen egy másik csatlakozóba ezt a vinyót.
A helyzet most javult, megint gyors lett a vinyó de az SSD-m alig gyorsabb mint a winchester.
(C7) Ultra DMA CRC Error Count warningot kapok a Health státusz alatt az SSD-re, Number of interface errors: 614.Ez mit jelent ? írja hogy egy rossz kábel okozhatja a hibát de ezt kétlem.
Illetve mit tehetek hogy gyorsabb legyen minden? Olvastam hogy akkor az igazi ha újrarakom a gépet AHCI alatt és akkor lesz jó.Nem szeretném már megint újrarakni ha meg lehet oldani valahogy ezeket a gondokat.
Előre is köszi az ötleteket !
Üdv. -
AtHoS
nagyúr
válasz
-szabi- #16514 üzenetére
Az ATIH 2011-ben a Disk and partiton backup-nál lementettem HDD-re backup fájlba a régi rendszer partícióját.
100MB-os partíció nálam nem volt, mivel nem a win7 telepítővel hoztam létre a partíciórendszert a HDD-n.
Miután a backup fájl megvolt az előzőleg win7 alatt az SSD-n kialakított partícióra a Recover-rel felpakoltattam a mentett adatokat.
A Partition properties-nél Primary Active-ra tettem az SSD-t és nem csökkentettem le a méretét az backup partíció méretéhez.
MBR-t nem állíttattam vissza, mivel a HDD-n 63. szektornál kezdődött a partíció, amire ezt javasolták: [link]
Innentől már csak a boot sorrendet állítottam át BIOS-ban és mehetett a boot az SSD-ről.
-
wwhy
veterán
Egy kis segítséget kérnék: notiba lenne 1 32GB-os SSD (W7+office, pár apróbb program)
Amit tudnék venni: új, TRIM-es 32GB (Corsair Nova, A-DATA AS596TB-32GM-C) vagy használt, TRIM nélküli 64GB Apacer (2009-es).
Melyiket éri meg választani -
-szabi-
addikt
Végül minden mindegy alapon virágbolti Acronis True Image Home 2011-el sikerült megoldani a feladatot, de ugye egy lépésben ezzel sem lehetséges. Mindenképpen a HDD -> backup fájl -> SSD sorrendet kell eljátszani. Ezzel az alignálás is rendben marad és indul is az SSD-ről a win7.
Kifejtenéd bővebben ezt a részt mert ezt senki nem részletezi közben akinek ez fontos többnyire itt akad el.
Létrehoztam egy backup-ot a meglévő rendszerről itt csak egy kérdés merült fel, a mentés tartalmazza e a 100MB-os rendszer számára fenntartott partíciót vagy ne?
Ezután win7 lemezkezelőjével létrehoztam és megformáztam az SSD-n a partíciót.
Recovernél merül fel a következő kérdés, bejelölted e visszaállításnak az MBR-t, illetve partition properties-nél állítottál e valamit.
Én kihagytam a 100MB-os partíciót és az MBR-t visszaállítást is, erre kaptam eredményül ezt a hibaüzenetet: hiányzó BOOTMBR.
Próbáltam helyreállítani a bootolási problémát "bootrec/fixboot" és "bootrec/fixmbr" parancsokkal valamint a win7 telepítő lemez hibaelhárítójával de nem jött össze.
Így most elakadtam.
Ahelyett, hogy minden lehetséges beállítással próbálkoznék inkább érdekelne mit, hogy állítsak be.Üdv
szabi -
scope2007
addikt
azzal hogy egy 120gbos ssdt 30gbnál több adattal még sose töltöttem meg még jobban kitolható a várható működés?
( + arra jöttem rá hogy ez a 120gbos sdd túl nagy nekem... lehet 60 vagy 80gbra kellene cserélnem) -
cszn
őstag
válasz
alvaro #16507 üzenetére
Hát ez az. És mikor lesz ilyen írásmennyiségek mellett gond egy SSD-vel? Az enyém asszem májusi darab és valami 1,3 tera környéki írás van rajta 99% vagy 98%-os. Ennek az össz írásnak a felét kb a tesztek adják ki, nincsen agyonkímélve, mert az ajánlott dolgok közül alig csináltam meg valamit. Szóval lassan egy éves lesz és igen messze az elhasználódás.
-
alvaro
senior tag
Persze a write amplification nincsen benne a végső számításban. A tanulmány nem is mai ráadásul, 34nm-es flash memóriákra 5000 ciklust szoktak mondani, 25nm-esekre 3000-et.
Attól függetlenül nekem az istennek nem sikerült még november óta 7-nél többször teleírni a 64 gugás rendszer-letöltős-ökörködős SSD-met. Mondjuk a Sandforce az direkt alacsony write amplificationre van kitenyésztve, nem mintha erről tudtam volna, mikor megvettem -
LK
addikt
válasz
Antarctica #16505 üzenetére
Ja , és köszi. Ez a tanulmány több is,mint amire kíváncsiak vagyunk
Összegezve: ha minden írási műveletet lekapcsolunk, hamarabb szétrohad az egész,minthogy írhatatlan lesz. -
LK
addikt
válasz
Antarctica #16503 üzenetére
A lustábbaknak és az Angolul nem tudóknak (pl. én) a lényeg a végén van
-
Antarctica
tag
válasz
Razermazer #16500 üzenetére
Egy elég érdekes anyagot találtam az ssd-k élettartamára vonatkozóan, ami szintén azt erősíti bennem amit sokan felhoztak, miszerint kissé túl van misztifikálva a korlátozott élettartam. Nyugodtan lehet őket használni, nem véletlen van nagy általánosságban a 3 év garancia.
http://www.imation.com/PageFiles/83/SSD-Reliability-Lifetime-White-Paper.pdf
Nekem épp tegnap jött meg a 64 gigás A-DATA, kíváncsi leszek hogy teljesít, mint rendszermeghajtó
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
A 2millió óra az nem az élettartama. Nem szabad keverni MTBF -et az élettartammal!
Ha csak olvasásra használod, akkor nem lesz jelentős lassulás.
Tervező programokhoz én RAID-be kötött SSD-ket használnék. TRIM ott sem lesz, de az írási/olvasási sebessége sokkal gyorsabb lesz.
-
Razermazer
őstag
válasz
Sajnos nem tudtam már módosítani az előző hozzászólásomat de ez így keresésem közben elég szimpatikusnak tűnik nemde? sata 2-es kell úgy is[link] de majd megmondjátok hogy rossz vagy jó, előny hogy 3.5"-s az nekem kiváló.
Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Hozz a Nyuszi Tárolót! Seagate IronWolf 4TB (ST4000VN006) INGYEN FOX-al Érdekel?
- WD Black SN850X 2TB - garancia 2028-ig
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest