Hirdetés
Aktív témák
-
neverless
tag
Sziasztok
Remélem a postom egy kis színfolt lesz a sok "SSD vásárlás előtt állok, melyiket vegyem" post között

Naszóval azon gondolkodtam, hogy a HTPC-szerű gépembe tegyek a terás HDD mellé -jobban mondva "elé"- rendszernek egy SSD-t. A HDD-t ebben a setupban leállítanám, azaz van ugye az oprendszernek az energiagazdálkodásban egy vinyóleállítós lehetősége is. Úgy képzeltem a dolgot, hogy minden az SSD ről menne, és ugye a HDD akkor kapcsolna csak be, ha "kérés" érkezik felé.
Az említett vinyókikapcsolás viszont "globál" tehát nem 1 bizonyos vinyót állítok le vele, hanem az összeset. Az a kérdés, működne-e ez a felállás, ha mondjuk beállítom ott az időt 15 percre. Gondolom az SSD nem fog leállni, főleg mert az oprendszer azért -ha keveset is- de maszatolgat elég sűrűn valamit és mert az SSD a wear leveling miatt folyamatosan olvas+ír, tehát már csak ezért se tudna és értelme se lenne leállnia. Sőt, odajutottam magamban hogy SSD esetén hasonlóképpen nincs értelme ennek a feature-nek, mint ahogy a defragnak sincs SSD nél.
Szerintetek működne a SSD(oprencer)+HDD (OnDemand) kombó úgy hogy autómatán bekapcsol a vinyó ha kell valami és ki is kapcsol ha már nicns dolga? Illetve nem fog-e feléledni az oprendszer miatt pl éjjel?
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest