Hirdetés
- Yettel topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Vivo V70 – a stílus érték?
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
FIFA 16 topikösszefoglaló HASZNOS INFORMÁCIÓK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dracox
addikt
válasz
Kristof_94
üzenetére
A legvégén igen

-
Chereiose
addikt
válasz
losilee1337
üzenetére
De mi számítana jó körülménynek?
Erdekes máshol semmi köze a nethez meg semmihez, szimplán szarul fut ps-en..
Sőt most ugye PsN nem megy szóval köze nem volt a nethez.. -
Kristof_94
nagyúr
TOTY idején lesz olyan, hogy mind a 11 játékos "benne lesz" a pakkokban?
-
Garsza
veterán
Hogy egy kicsit dicsérjem is a játékot ma 3 meccsem van most délután 3 győzelem kupa első kör 3:0 majd Div4 3. kör 4:2 majd a kupa 2. köre 3:1 és nem fogalmatlan ellenfelekkel szemben.
Jelenleg Div4 -ben 4 pontal álok 3 kör után. És egy újból elkezdett kupában az elődöntőben vagyok. -
ProgenXL
őstag
Cazorlat meghagytam + most Eriksent megvettem így egyenlőre egymás cseréi. Így volt pénz Sturridge ra. Ahogy néztem a BPL játékosok árai egyre jobban mennek le egyenlőre. De Bruyne 59k alatt nincs.
-
Sz7Cs
aktív tag
válasz
Rypejakten
üzenetére

Igazából ezzel kezdtem idén, jó volt már akkor is, csak jöttek a "javítások" és váltottam pont a széljáték miatt 4-3-3(4)-re, de az utolsó patch után nagyon nem ment velük, hát kipróbáltam a tavalyi 4-2-2-2 felállásomat és taktikámat, de az sem volt az igazi, visszatértem erre.
Az én játékomhoz ez a legjobb idén. Baromi erős a középpálya, megvan az egyensúly a támadás és a védekezés között.
Mindig van a közelbe ember akinek passzolhatok, jól lehet támadást építeni, védekezésbe pedig nagyon zárt.
Ami még ennél is fontosabb teljesen megfolytja a 4-3-3-as formációkat
Azoknak tudom ajánlani akik a lassabb, többpasszos támadásokat szeretik, és gyakran lőnek távolról.
Nem rohangálok, és nem nagyon vannak beadásaim sem, driven pass, long shoot meg elég OP lett, mind kettő jól alkalmazható ebben a formációban.4-2-3-1 szűk változata is hasonlóan jó, de nekem az támadásba nem elég...
-
törölt tag
válasz
losilee1337
üzenetére
Ja, értem.

-
Chereiose
addikt
Pár napja írtam ide, hogy elég rosszul fut PS4-en a Fifa 16.
Kaptam kölcsön egy másik lemezt, és az is ugyanúgy fut, tehát nem a lemez volt rossz, egyszerűen ezt nagyon elcseszték PS4-re...Lehet azért, hogy vegyél boxot, mert ugye a microsofttal működik együtt az EA...Ott meg gondolom hibátlanul fut, de még PC-n is. PS4-en ezekkel a kicsi laggokkal meg beakadásokkal sokat ront a játékélményen, főleg, hogy pl. egy szabadrúgást a csík belaggolása miatt simán el lehet rontani...Nem értem. Aki meg mondja, hogy nála semmi baj, szerintem az nem játszott PC verzióval, észrevenné a különbséget, csak megszokta ezt a laggot szerintem.
-
marcess
senior tag
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
KDB 50-60 között de ezt nem érdemes alapnak venni, mert most amúgy is egy kicsit nagyobbak az árak, + IF-ja van ezen a héten (szóval még drágább)
-
törölt tag
válasz
losilee1337
üzenetére
Eddig azt hittem, hogy mindenki ugyanazokat az ajándékokat kapja (vagy platform függő?), de nekem ma csak 500 coin jutott.
-
losilee1337
aktív tag
válasz
Rypejakten
üzenetére
upsz 80as a srác

-
MdewC
nagyúr
Szerintem hamarosan adj el, akiket szeretnél, mert nemsokára csökkenni fognak az árak. Akiket nem használsz, de IF/SIF, azt pláne, ne álljon benne a lóvé, az idei tapasztalatokból kiindulva nem lehet megállapítani, mikor kezdenek csökkenni az árak, de nemsokára itt a TOTY. Megvenni pedig még ráérsz. Ez csak a személyes véleményem, más coinjával nem játszanék.

-
Rypejakten
addikt
válasz
losilee1337
üzenetére
feketéből van kettő, az egyik 78-as, a másik 80-as rating-ű.
-
losilee1337
aktív tag
válasz
Rypejakten
üzenetére
üdv fekete sorry sajnon nem igen vágom sif,if, stb csak hogy szines ritka lap.

-
Rypejakten
addikt
válasz
ProgenXL
üzenetére
Eriksen-nél nincs jobb arra a pozícióra, nekem abszolút bevált. ő sem egy erőbajnok, de a labdakezelése és a passzai kárpótolnak érte, szabadot is tud lőni, és 85 stamina, a meccs végéig marad benne szufla.
Sz7Cs: klassz csapatok! ennek a felállásnak mik a számodra észrevehető előnyei? tavaly ebben a felállásban kb. 110 meccset játszottam a nonrare bundes csapatommal, de idén még nem próbáltam, azzal győzködve magam, hogy szükségem van a szélső-játékra.
Garsza: opció
losilee1337: IF vagy SIF? IF-et nem lehet már nyitni, a SIF viszont veszett jó, a legjobb nem feka targetman, akit idén próbáltam, mindent megold erőből.
-
losilee1337
aktív tag
üdv idei elsö if lapom Long a mai ingyenes 7500 pakkbol jött,remélem lesz még mert tavaly és tavaly elött kb évi 1 if lapra emlékszem,igaz tavaly narancs coutinho volt 500k ért ment el long max 30k ér.

-
Garsza
veterán
Köszönöm. Nagyon jól néz ki a csapat. Manolaszt ismerem és használom is, valóban jó.
Ha eladom IF Chiellot meg SIF Higuaint meg a hozzácsapom a meglévő zsetonom meg is van rá a coin.Csak most még azon filózok hogy majd TOTY idején szerzem be a játékosokat (persze nem tudom érdemes e várni lesz e számottevő áresés).
(#8674) Rypejakten
Oscart lassúnak érzem oda. -
ProgenXL
őstag
4-2-3-1 (2) felállásban kit ajánlotok CAM pozícióba?
BPL játékos kéne 20-23 ezer környékén max
Özilre gondoltam vagy esetleg Fabregas. Jelenleg Cazorlat játszottam ott de néha elnyomják vagy lefutják. -
Rexcsek
tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Szia!
Nagyon igazad van!! Sokszor számomra is az a legnehezebb, hogy 1-2 vereség után lerakjam a játékot. Ilyenkor sajnos még erőltetem, hogy bebizonyítsam magamnak, hogy képes vagyok nyerni, de zsinórban 3 vereség után már szerintem olyan szinten húz le a gép, hogy nem tehetsz ellene semmit. A múltkor 5 vereségem volt egymás után, kicsit pihentettem a játékot és 11 meccsen jött 10 győzelem és egy iksz( 3 különböző alkalommal). Én nem szoktam rögzíteni a meccseimet, de ha egy vereség sorozatot végignéznék egyszer, akkor szerintem sírva fakadnék.
Mondjuk a teljes képhez hozzátartozik az is, hogy gyerek, meló, család mellett nem akkor ülök oda Fifázni amikor akarok, hanem amikor van egy kevés időm rá... -
Z'Z"
őstag
válasz
vegitossj7
üzenetére
Nagyon profi írás. Köszönjük szépen!

Én megmondom őszintén, szívesebben olvasok ilyeneket, amiből tanul is az ember, mint azt, hogy kivel mennyire b@szott ki a gép.
Velem is előfordul, de a kutyát nem érdekli.
Nekem a teljes publikációdból az alábbi idézet nagyon tetszik:
„- A játékosaim nagyrésze nagyon agilis, nem gyors. A balance és az agility a 2 legfontosabb tényező a támadófutballban.
Középpálya:
Agility=Balance>Ball control>Passing maga>Standing tackle>Mentális statok>Magasság/Gyorsaság>Maradék.
Támadók:
Ball control>Balance>Magasság/Gyorsaság>Lövés statok>Mentális statok>Maradék.”Bár szerintem nagyon kevés játékos felel meg ezeknek a követelményeknek, de szerencsére lehet válogatni.
Egyébként nagyon kevesen tesznek említést ezzel kapcsolatban, sőt talán Rypejaktentől láttam korábban ilyet.
De ha már itt tartunk MdewC-en kívül nagyon kevesen veszik a fáradságot, hogy „tollat” ragadjanak, és tényleg segítsék a többiek fejlődését, előre menetelét.(#8652) LedyGyuszi:
Korábban én is szóba hoztam, hogy dekoncentráltan nem lehet leülni a gép elé, még ha késztetést is érez az ember a játék iránt.
Amit felhoztál példának az is nagyon tetszik:
„Nézzétek meg pl. a dartsozókat! Elront egy kiszállót, és ha fejben nem képes ezt megemészteni, akkor bukta a további legeket/szetteket...” De több olyan sportág van, ami tényleg fejben dől el.Nagyon úgy tűnik, hogy ennek a handi témának sosem lesz vége, pedig a nagy része tényleg a Bugoknak köszönhető.
-
MdewC
nagyúr
válasz
LedyGyuszi
üzenetére
+1, a lényeg sztem is ez.
Én se tudok letolni 3-nál több meccset azon a színvonalon, amit elvárok. Ha van időm játszani, akkor is 2-3 meccs után tolok valami mást, tartok egy 30 perces szünetet és csak az után folytatom.

Automata passz? Melyikre vált először? Jó kérdés, ezt nem is figyeltem, egyedül azt tesztelem pár meccse, hogy mennyire tudok hamar rá váltani arra az emberre, akire szeretnék, védekezésnél. Így az én stílusomnak úgy tűnik (megelőző, védekezés, csapat társ a labdásra), hogy ez kedvezhet, mert gyorsabbnak tűnik, mint a másiknál, persze néha levált arról akiről kell, ez a hátránya. Tesztelem még, ha tudom, este megnézem, hogy melyikre vált hamarabb. Minden esetre néhány meccs után azt mondom, hogy így gyorsabbnak tűnik nekem az, hogy arra váltsak, akire én szeretnék. Ha ez több meccsen át is kitart, akkor maradok ennél.
(A kicsi taktikai váltásnak köszönhetően és az emberváltásnak, persze még tesztelem, tegnap sikerült megverni egy olyan barátot, akit idén vettem fel, első osztályban tolja és eddig volt ellene 4 vereségem, még döntetlent se értem ellene. A tegnapi 1-0-ás karcsú győzelmemnél azt volt a lényeg, hogy hamarabb értem oda a támadójára, köszönhetően, hogy hamarabb váltottam és a kisebb agresszivitás miatt nem rohantak egyből a labdásra az embereim védekezésnél. De még kell jó pár meccs, hogy végső konzekvenciát vonjak le.)

-
Yodamest
veterán
válasz
Yodamest
üzenetére
Kicsit még az üzletpolitikával kapcsolatban:
Ha megnéztek bármilyen online játékot, minden kiadónak az a célja, hogy te mint egyszeri játékos, minden nap odaülj játszani. Nem az a cél, hogy sokat játssz, csak az, hogy rendszeresen! Ez szerintem nagyon tetten érhető a fifában is, én magamon kérdőjel nélkül érzem ezt. Egész egyszerűen a hendi talán egyet is jelent ezzel, tehát a visszatérőket (akár napi szinten) díjazza és ha aznap már toltad 2-3 órát azt mondja, hogy na jó akkor téged kicsit hátráltatlak.
Mint egy lolban vagy heroes of the stromban vagy hearthstoneban a napi questek: játssz le 3 meccset és gold jutalmat kapsz, játszd le a napi 1. meccsedet stb.... csak itt a fifában ez nem jelenik így meg vizuálisan, de amíg ezt nem teljesíted nem fog hátráltatni a gép. Minden így működik a fifa miért ne működne így a háttérben?
Könnyen lehet egyébként, hogy a következő években ez rendes formát is ölt majd és átveszik a mobákból jól ismert díjazásos rendszert. Lehet nem is lenne rossz 5let.... napi questek lennének és kapnál egy kis extra coint a teljesítésükért. Na mind1, ha majd ilyen lesz jövőre vagy az után, akkor gondoljatok majd vissza erre a kommentemre

-
Yodamest
veterán
válasz
LedyGyuszi
üzenetére
+1
Adom amit írtál, hendi van ez vitathatatlan, viszont olyan nincs, hogy mindenről a hendi tehet! Arról, hogy valaki pl. 5 osztályt visszaesik, már biztos nem a hendi tehet.Amit említettél, szöglet után befelé cselezős megoldás..... na ellenem mindenki ezt csinálja, a játék "gyengeségét" kihasználva bármi áron, de ezt erőlteti... gusztustalan. Az a baj ezzel, hogy hiába szerelem 85%-ban csak egy újabb szöglet lesz belőle és újra próbálkozhat.... nagyon nehéz. Nem egyszer volt, hogy az ellenfél zsinórban valami 7-8 szögletet "rúgott" így ellenem.
És igen, nagyon igaz, hogy 3-4 meccsnél többet egyhuzamban nem szabad játszani!!! Erre én is csak lassacskán, mondhatni tudat alatt jöttem rá. Azt figyeltem meg eleinte, hogy kihagyás után ha leülök fifázni kb az első 3-4 meccsemen verhetetlen vagyok! Konkrétan, hiába ingázok az 1-2. osztályban az első pár meccsemen olyan érzés, mintha lassított felvételként látnám a játékot: mindent letudok reagálni, kitudom passzolni az ellent, mindenhová odaérek, nagyon sima 3-0, 4-0-ás győzelmeim vannak ilyenkor vagy csak ragequit egyszerűen.
Viszont, és itt jön a lényeg, ha tovább játszok nagyon jól észrevehető, hogy romlik a játékom, jön az 1. vereség, aztán a 2. aztán még egy, aztán már úgy vagyok vele, hogy csak nyerjek egyet és otthagyom a francba, de ekkor már nem tudok nyerni sem - és ilyenkor jönnek szerintem másoknak is a több osztályos visszaesések. Még ez előtt kell abbahagyni.
Továbbá a hendi működését is valahogy ehhez tudnám belőni: attól függetlenül, hogy több meccs után romlik a koncentráció, 4-5 lejátszott meccs után már ami addig működött az sem működik a hendi miatt. Belassul a csapat, pontatlan minden passz, nem tudok kijönni a térfelemről, pedig mindent megteszek, de képtelen rá a csapatom. Ezek a dolgok, tehát mint a sebesség, passz pontosság, az hogy a támadóm köti a cipőjét elől és nem a labdáért fut, 100%-os gólhelyzetben (üres kapu) lesérül és nem éri el az előtte keresztbe guruló labdát (igen ilyen is volt!), tehát ezek nincsenek összefüggésben azzal, hogy agyilag lefárad az ember. Egyszerűen szemmértékre látszik, hogy lassú a csapat tehát ez rajtunk kívül eső faktor ilyenkor.
Szóval én azt mondom, hogy hendi van, de többnyire az aznap lejátszott 4-5. meccs körül kezd kiteljesedni. Ha a napi 1. meccsedet játszod akkor biztos vagyok benne, hogy semmi hendid nem lesz (lehet ez is egy EA üzletpolitika része, alkalmi játékosokat próbálja kicsit jobban bevonzani "látod megy ez neked" üzenettel)
-
tigomigocika
senior tag
akkor hogy ne legyen gond a youtubeval itt lehet nézni....
-
MdewC
nagyúr
válasz
vegitossj7
üzenetére
Pedig jó lenne ha kipróbálnál valami egyénit-t, vagy amit írtam rá, mert eléggé érdekelne visszajelzésed ezzel kapcsolatban, hogy akár tudjuk finom hangolni is.

Plusz ugye az egyéni instrukció.
Előnyben erre váltani, defenzív taktikával, előnyben, amikor az ellenfél letámadásra vált:
70
55
szervezett
35
35
35
free
30
40
55
cover
-
yozsee11
aktív tag
válasz
tigomigocika
üzenetére
"A videó UMG tulajdonában álló anyagot tartalmaz, aki letiltotta azt az országodban szerzői jogi okok miatt."
-
LedyGyuszi
addikt
-
evibly
senior tag
Hoztam nektek egy videót annak a meccsnek az összefoglalójáról, amivel megnyertem a legutóbbi Champions Shield kupát.
A lényeg Valbuena gólja benne (valahol az 56. mp-nél), az azért elég szép lett, és már a harmadik volt abban a félidőben.
Az elsőnél látszik, hogy az ellenfél elváltja magát, a másodiknál meg nem tudom, hogy pontosan mi történik, én se nagyon vágtam, h miért tudok beszambázni a 11-es pontig.

3:0 után a másodikban lőtt kettőt, amiből az egyiket én csesztem el egy rossz irányba passzolt labdával, utána meg Perez durrant egy nagyot majdnem alapvonalról. Utána volt egy tizim és nyertem. Tanulság nincs.
Ez egy full francia keret, akik közül Cabye (brutál jó all rounder, kiváló passz és távoli lövés statokkal) és N'zonzi (magas, erős, és elég jól bánik a labdával) abszolút ajánlott kategória. CDM mindkettő, de CM poszton vannak 4-3-3 (4) formációban.
-
Kristof_94
nagyúr
válasz
BlessedElroy
üzenetére
11-én lesz a gála és szerintem aznap este már nyithatóak lesznek a védők + a kapus!
-
BlessedElroy
senior tag
Mikor kezdődik a TOTY vagy mi? Mikortól lesznek nyithatóak a védők?
-
LedyGyuszi
addikt
hendi vagy nem hendi...
Hendi van, volt és valószínűleg lesz is! Viszont sztem nem szabad minden egyes vereséget/vereség sorozatot a hendi számlájára írni! Személy szerint ha zsinórban 3-4 vereségem van ,akkor felesleges tovább erőltetnem a játékot aznap, de mindenképpen kell pár óra pihi. De maúgy is 3-4 meccsenél 1 etapban nem érdemes többet játszani!Nem tudsz ugyanúgy koncentrálni, fáradsz, stb. Főleg, ha droidoktól kap ki az ember. ideges vagy/leszel és ez már hibákat szül, amiket észre sem veszel, csak ráírod a hendi számlájára. Nézzétek meg pl. a dartsozókat!Elront egy kiszállót és ha fejben nem képes ezt megemészteni, akkor bukta a további legeket/szetteket...
Hendi sztem akkor van, amikor azt érzed, hogy az embereid körülményesek, labdát nem tudnak kezelni, passz játék off, laggol, stb... Pl. nálam az sem hendi, ha vki belinkeli, hogy 17 kapura lövése van, de az ellenfél 16osán belül az életben nem járt, viszont a másik emberke 3 ziccerből egyet bever!
Engem is idegesít, ha egy droid nyer, majd jön egy másik az is megver, holott én dominálok...ilyenkor pihi vagy ilyenkor átmegyek nyomok 1-2 seasons meccset...
Egyébként tegnap volt 3 vereségem droidoktól zsinórban, mondom nyomok még egyet!
Az ellenfél egy div1 osztályt nyert (szép fekete ea sports mez -azt hiszem azért osztogatnak ilyeneket), amin ugyan kikaptam 2:5-re (0:1,1:1,1:2,2:2...), de végig partiban voltam és igazából simán nyerhettem volna. De kaptam egy szögletből becselezem és a rövidbe beverem gólt (talán ez az idei év 2. ilyen gólja) - nálam ez BUG, mert az alapvonal mentén befelé cselező játékost sztem a legnehezebb levédekezni (nekem legalábbis), majd kaptam 3!!! db tizenegyes gólt (ebből mind3 véleményes) - sztem is is BUG, majd a végén, amikor már fejben feladtam még egyet...közben lőttem kapufát is, ziccerek is voltak, de kimaradtak. Jól passzolgatott emberünk (90%-os hatékonysággal), összességével megérdemelten nyert, mert látszott, hogy játékban előrébb tart mint én. Úgyhogy ezt is mondhatnám csak egyszerűen hendinek, de nem teszem!
Másik meccs: 4-5-1-es felállás, ultra defensive/park the bus mentalitás, elöl egy Giovinco.Emberünk célja: Giovincoval egyedül megverni az ellenfelet. félidő 2:0 ide, majd jön egy beadás, a hosszú ötös sarkánál természetesen befejeli (első kapura lövése emberünknek), 89.perc Giovoncot szerelem, tizi 2:2 (2.kapuig eljutása), közben 3 kapufa és helyzetek tömkelege. Hosszabbítás 118.perc, Giovinco 30 méterről 2:3...
Jót mosolyogtam...Bejött a taktikája?Be...2:0-nál lehet nekem is park the bust kellett volna alkalmaznom ,csak az nem én vagyok...Én szeretem játszani a játékot..Hendi volt?Inkább szerencsétlen voltam, taktikailag megvertek...
Harmadik meccs: 75-ös chemes csapat, 3chemes Falcao, de mint a nyúl...Labda ragad, pontos passzok ,stb...Nálam minden kimarad...Mi értelme bvan a chemnek? Semmi
Egyébként én minden meccs után megnézem az összefoglalót(saját és ellenfél helyzeteit, góljait), tanulságos dolgokat lehet belőle levonni!
Mondjuk az ilyen vereségek nem is idegesítenek (kivéve a 3.), sokkal inkább esztelen játékosok bemákolt góljai...Ámen

-
tigomigocika
senior tag
Én mar nem értek semmit
Van amikor megy ma meg nem -
losilee1337
aktív tag
válasz
vegitossj7
üzenetére
Vicc,vicc,vicc!!!

És le is zártam az ez irányu vitám.
-
Rexcsek
tag
válasz
tigomigocika
üzenetére
Szia!
Belenéztem a videódba. Alapvetően jól játszol csak a védekezésedet kellene egy kicsit jobban összerakni. A középpályán és a védelemben is gyakran egyből próbálsz szerelni(nagy lendülettel), alig hátrálsz be. A védőkkel ne rongyolj ki a falból, hagyd őket a pozíciójukban. Erre ha odafigyelsz a jövőben kb. fele annyi gólt fogsz kapni. Nem okoskodásnak szántam, hanem tanácsnak. A 7. ligánál azért jóval többre vagy hivatott

-
MdewC
nagyúr
válasz
vegitossj7
üzenetére
Kár erről vitát nyitni, mindenkinek meg van a saját tapasztalata.

Amit írtam arról vélemény?

-
heim
tag
válasz
tigomigocika
üzenetére
én is 3 osztályt estem.... alig bírok bennmaradni a 7.-ben.... azt hittem csak velem csinálja.
-
vegitossj7
addikt
válasz
losilee1337
üzenetére
Hendi= Placebo+stressz-intelligencia².
-
LedyGyuszi
addikt
válasz
tigomigocika
üzenetére
az csinos, mondjuk az kb 40 meccs? ennyit egy hét alatt nem játszok sztem...

-
losilee1337
aktív tag
Azt irni hogy nincs handi kb ugyan az mintha fidesz mondaná nincs szegénység és munkanélküliség !!!
-
tigomigocika
senior tag
válasz
LedyGyuszi
üzenetére
Egészen pontosan ma van a 4.!!!!!
-
LedyGyuszi
addikt
válasz
tigomigocika
üzenetére
ez hány nap alatt sikerült?
-
tigomigocika
senior tag
válasz
Rypejakten
üzenetére
Persze......
4 osztályt zuhanni zsinórban és persze a játék nem nyúl bele........ -
Rypejakten
addikt
válasz
tigomigocika
üzenetére
jobban játszol már, mint a legutóbbi stream-nél, de a befejezéseket gyakorold, a finesse-shot alkalmazása sok plusz gólt jelentene.
-
MdewC
nagyúr
válasz
vegitossj7
üzenetére
Releváns? (úgybizonydá
) Nincs, csak tippelni tudok, mit lehetne kipróbálni.Ha jól tudom, akkor egyéni taktikát nem használsz (erre emlékszem) de vmi gyárit biztosan, ha mégis egyénit, akkor azon lehet faragni előnyben. Persze macera.
Formáció függő, amit írsz, ez furcsa, de eleve 2 belső kp-t mondanék, ami javaslott (de ezt úgy is tudod, plusz, úgy emlékszem a 4-4-2-t és 4-2-2-2-t am is bírod), az egyik kp-ra (CDM): stay back while attack és cut pass line-t tennék. Semmiképp agressive interception-t. (Ezt eleve csak csatárokra és CAM-re.)
Illetve ami befolyásolja a kp előre menését: egyéni taktikában a lövés, ezt húznám le min 40-ig, de a bizt kedvéért a beadás és passzt is lehúznám. Illetve ha ez para, akkor váltanék arra a gyárira, ahol ezek elégge lent vannak.Szóval csak tippelek, mert ez még nekem ilyen formában nem jött elő problémaként (1 formációt használok, 4-2-3-1, ott 1 CDM ált hátul van, plusz a védelmi vonal is alacsony, persze kontragólt simán kapok pl szöglet után), de ezt javasolnám tesztre, egyik CDM hátul, instrukcióval, plusz egyéni taktikán faragnék az induló beállításhoz képest, hátha.

-
tigomigocika
senior tag
Sziasztok
Elő közvetítés itt:[link] -
LendvaiFeri1
veterán
válasz
Kristof_94
üzenetére
Zuhanykabin.

-
Rypejakten
addikt
válasz
Kristof_94
üzenetére
mert szerinted ha kiteszek 20k-ért egy +10-es képességkártyákkal boostolt Harry Kane-t, és Te láma vagy és megveszed, az már egyből csalás? a coinhackerek is ugyanúgy kereskednek / játszanak, mint bárki más, csak szimplán nagyobb tételben, és ezeket a seller accokat is képtelen szűrni az EA, nemhogy még a mezei user-t is figyelje.
nem gondolom, hanem tudom.
-
vegitossj7
addikt
válasz
Kristof_94
üzenetére
Logika?
-
Kristof_94
nagyúr
válasz
Rypejakten
üzenetére
Köszi! És ezt miből gondolod, hogy csak azokat figyelik?

-
Rypejakten
addikt
válasz
Kristof_94
üzenetére
dehogy, az EA csak azokat az accountokat szűri, ahol tömeges coinmozgás folyik, ez alatt minimum napi többszázezres forgalmat értek.
semmi következménye nem lesz.
gratu hozzá.

-
Kristof_94
nagyúr
Sziasztok!
Twitteren az egyik felhasználónál akit követek megnyertem egy giveaway-t és 20 ezer PC zseton lenne a jutalom. Szerintetek nagy baj lehet belőle, ha megkapom?

-
MdewC
nagyúr
Illetve annyi kiegészítést még hozzá tennék, hogy annak ellenére, hogy úgy gondolom, vannak nem tiszta meccsek, önbecsapás az, ha valaki az gondolja, hogy mindig az miatt veszít, vagy kap ki rendszeresen és ez miatt nem változtat a játékán. Szériák vannak, sok dolog befolyásolja az eredményeket, néha pedig nehéz objektívnek maradni. Nekem is nehéz sokszor.
Más:
A már korábban is linkelt patch utáni védekezési tippekhez igazodva változtattam picit az egyéni taktikámon, hogy hatékonyabb legyen, ugyanis a korábbival is, ami egyébként nem volt túl agresszív, azt vettem észre, hogy mivel a védekezés(em) a megelőzésre épül, a vissza zárásra, a labdást a csapat társ támadja, labda vesztésnél a játékosaim egyből automatikusan, ha csak egy pillanatra is, de megindulnak a labda felé, a körülményes emberváltással nagy nehezen átváltottam arra, akire szeretnék és eközben mind időt vesztek. Ezt az amúgy se magas agresszió rovására írtam, illetve az idén elég körülményes emberváltásra.
Amit kipróbáltam, hogy vissza tettem az emberváltást automatikusra (semmi egyéb rásegítés), néha levált ugyan arról az emberről, akit irányítok, de hamarabb jutok el vele arra az emberre, akit szeretnék irányítani a vissza zárásban. Ezt csak akkor javaslom, ha valaki hasonlóan védekezik.
A másik, hogy az agressziót lehúztam 40-re, így nem annyira agresszívek a labdás irányába, kevesebbszer indulok hátrányból a vissza futásban. Mondom még egyszer, ezt a megelőzős védekezéshez javaslom.
A csapaton is szűkítettem egy picit.
Így néz ki jelenleg:
70
55
szervezett
55
55
55
free
30
40
55
coverHa gondoljátok, próbáljátok ki és véleményezzétek.

-
MdewC
nagyúr
válasz
tigomigocika
üzenetére
R1 + PASS: Driven pass. (megjegyzem az R1-et lehet nyomni az indítás mellé is, amikor pontosan, erőből indítja a játékost, nem pont neki passzolja, hanem a körülményeknek megfelelő, lehető legjobb módon próbálja indítani a beindulót, ha kell erősen, ha kell gyengén.)
Használjátok.

(#8607) vegitossj7: Remek írás, jöjjön minél több ilyen.

Nagyon sok hasznos információ van benne és tiszteletben is tartom, hogy minden fejben dől el, hiszen én is ez alapján játszom, szinte soha nem adom fel, még a vesztett meccseket sem. HA kell cserélek, ha kell taktikát váltok, mentalitást váltok, próbálok a lehető legjobban alkalmazkodni az ellenfelemhez, persze erőltetve a saját játékom. Engem az se zavar, ha az egész meccs az én térfelemen zajlik, sőt, a lényeg, az eredmény. Minden sikerhez szerencse is kell, ez is tökéletesen így van.
Ettől függetlenül, sok lejátszott meccs után én tartom azt, hogy vannak olyan akadós, sokszor az irányítás rovására is menő meccsek, amik nem tiszták. Hogy ezt minek nevezzük, az sztem teljesen mind1.
Ettől függetlenül mindig mindent meg kell tenni, hogy az eredmény a mi oldalunkon legyen.

-
tigomigocika
senior tag
válasz
vegitossj7
üzenetére
nélkül szinte esélytelen nyerni. Lehet gyors, szinte ping-pong labdajáratásod, indítani csakis drivennel szabad.
Azért kell drivennel indítani, mert ha az alap indítást használja az ember, akkor az olyan passzokkal operál, amik üres területet fognak be, vagyis trapéz alakzatban érdemes használni.
A driven viszont erőt ad bele, és a támadó előtti és mögötti üres területet vesz számításba. Nem minden driven passz ugyanolyan erősségű, sokat számít a Team player trait. Ne félj indítani beinduló embert.Ez mi pontosan?
Driven? -
Stylerr
addikt
válasz
vegitossj7
üzenetére
Igen, anno én is írtam erről, hogy taktika, és főleg pszichológia az egész. Nagyon sok fejben dől el. Én tavaly is azt mondtam, hogy a hendi nem létezik, rengeteg meccsel és Div1-el a hátam mögött mondom.
-
bajzal
őstag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy megvettem a fifa 16-ot. Ugye Origin fiókomban benne van. Olyat lehet e csinálni, hogy 2 PC-n be vagy jelentkezve 1 fiókkal (ugye amin a fifa van) és felváltva játsszunk. Tehát egyszerre nem leszünk sohasem bejelentkezve.

-
vegitossj7
addikt
Szerintem egyszerűen taktikai hiba, és stressz.
Azért tudsz neki rúgni hármat simán, mert az 1. után kitámadt.
3:0-nál meg nálad ugyanúgy áll mindenki félidő után, mintha épp kezdődött volna a meccs, neki meg ultra attacking alapfelállása a félidőtől. A védők ott vannak mindenhol elől, tolják a Dani Alvest. Az a +2 ember igen sokat számít elől neki, míg az 1. félidőben be tudtad szorítani.
Pszihológia és taktika az egész, nem hendi.
Elég fapados írásom van, mocskos mobil...
-
evibly
senior tag
válasz
vegitossj7
üzenetére
A szerencsét abszolút aláírom és nem egyszer fogom a fejem bizonyos góljaimnál, mert akkor mákok, hogy elképesztő. Szóval azt mindig is elismertem, hogy ez a faktor váltakozva jelenik meg.
Ezt jó, hogy mondod, mert akkor majd igyekszem finomhangolni a taktikát, mert nagyon nem szoktam hozzányúlni, csak akkora, ha veszve van minden és akkor ultra attacking.
A kérdés csak az, hogy mi a tökért kapok gólt 3:0-nál?

Én itt érzem a bibit: az első félidőben könnyedén átjátszom, semmi extrát nem villant, nálam meg szinte minden lövés bemegy. A te logikád szerint akkor nála el kellene indulnia a támadó felfogásnak, de semmi. Indul a második félidő és minden változik. Ez úgy lenne életszerű, hogy már az első, de legalább a 2. gól után induljon be, kepesszen, támadjon. De nem, sőt, ilyenkor gyakran a rage quit jön.De ha marad, akkor elmegyünk félidőzni, és akkor minden megváltozik. Az lehet még, hogy ő állít valamit a taktikán, én nem nyúlok az enyémhez, és ebből lesz az, hogy nem tudom megállítani (pedig előtte simán szereltem), nincs egy jó passzom (pedig addig minden emberhez ment) és minden lövése gól, pedig odáig csak homályt hozott össze?
Nem tudom erről meggyőzni magam

ui: simán lehet persze, h ez egy önbeteljesítő pszichológia: ezerrel figyelek, mert tudom, hogy valami gebasz lesz, és valahogy úgy alakítok mindent, hogy tényleg az lesz

-
vegitossj7
addikt
Szosza,
Törés van a vezetékben, nincs mit csinálni, cserélni kell.

Nem a kontrollerel van a baj, hanem a vezetékkel.
Maximum usb hosszabbítóval gépre kötni, megtalálni a törés forrását, leszigszalagozni.Ha nagyon szűkén vagy a helynek, vagy nagy girbe-gurba helyen megy a vezeték, ajánlom a vezetéknélkülit.
XOne vagy x360 az alap ugye.

Jó sokat írtam, hogy vezeték
-
Dinter
addikt
Gamepad topik halott.

Üdv.
Mindkét (vezetékes) X360 kontrollerünk érintkezési hibás lett. Ha picit megmozdul a kontroller, olyan, mintha újracsatlakoztatnánk.
Ez javítható, és ha igen, megéri?
Milyen kontrollert javasoltok helyette (vezetékes)? -
vegitossj7
addikt
Nekem Parejo és Van der Vaart van középen, lassúak meg minden, de félisten mindkettő.
A hendi szerintem pszihológia és a szerencsefaktor keveréke, egy kis placeboval fűszerezve.
A szerencsefaktorról még nem nagyon olvastam, mindenki csak hendizik.Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy ha balance-on hagyod a meccset, akkor a sima ( default) és az attacking között váltogat, ez tisztán látszik. Ha kapsz egy gólt 3:0-nál, észreveszed, hogy elől van minden játékosod, mintha ultra attackingon lennél. Ha meg te kapod az első gólt, akkor meg biztos, hogy attackingra teszi magát.
Erre is figyelni kell nagyon.2:0-nál defenzív és counter attack taktika. Tuti ragequit lesz.
-
evibly
senior tag
válasz
vegitossj7
üzenetére
Korrekt összefoglaló!

Két komment:
"És itt most nem fos játéksokra kell gondolni, hanem igenis jó játékosokra. Senkinél nem láttam eddig pl. Parejo-t a csapatában. Nézzétek meg, tökéletes."
Mert velem nem akadtál össze, amikor a BBVA csapatommal voltam
Használom és imádom Parejot, az egyik leginkább alulértékelt középpályás zseniális passzokkal. Mellé tenném Borja Valerot, aki ugyanaz pepitában!!A hendi kérdéssel nem igazán értek egyet, de nem rugózok rajta, mert soha nem lesz benne igazság. Sok meccset lenyomtam már, és még mindig meg tud lepni a játék. Már régen nem idegeskedek, izgulok egy-egy fontos meccs alatt, ezért ki merem jelenteni, hogy a gyakran a legmagasabb fokú koncentrációm ellenére is borul a meccs.
Tegnap este két olyan menetem is volt, amikor egy félidő alatt lőttem 3 sima gólt és a másodikban jött a feltámadás az ellen részéről. Mindkettőnél megfogtam a dolgot és nyertem, de a két játékrész képe között ég és föld volt a különbség. Ez _lehet_ pszichés alapú is, azt is elfogadom, hogy a nagy előny birtokában az ember kienged, de a hirtelen kialakuló brutál nyomás, a megszerezhetetlen ladba jelenség annyira gyakori és általános, hogy sztem egyértelműen a kód része.
(na, csak rugóztam rajta egy kicsit, sry
)De az írás ettől még nagyon pontos, sok hasznos dolog van benne, thnx!
-
Rypejakten
addikt
válasz
vegitossj7
üzenetére
ezt egy az egyben lehet majd linkelni a topikösszefoglalóba, egyetértek, játszok most pár meccset, aztán ha eszembe jut, kiegészítem én is, ti is tegyetek így srácok.

-
dracox
addikt
válasz
vegitossj7
üzenetére
+1..jó kis irományt lett szerintem is.
-
thebigK
addikt
válasz
vegitossj7
üzenetére
Korrekt

-
vegitossj7
addikt
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Azt is lehet?!

Azért nem kell piedesztálra emelni, bárki más is írhat ilyet.
Vagy csak annyit, hogy szar az egész. -
LendvaiFeri1
veterán
válasz
vegitossj7
üzenetére
hsz lv99.

Szerelni melyik gombbal kell?
-
vegitossj7
addikt
Na, a hendi és a védekezés/támadás ugye teljesen változó az embereknél, és mind1 milyen csapattal.
1500 lejátszott FUT meccs után (kb. 300 ezen patchen belül) itt az én enumerációm/seregszemlém:TÁMADÁS:
- Akármilyen ellenféllel is játszol, a driven pass nélkül szinte esélytelen nyerni. Lehet gyors, szinte ping-pong labdajáratásod, indítani csakis drivennel szabad.
Azért kell drivennel indítani, mert ha az alap indítást használja az ember, akkor az olyan passzokkal operál, amik üres területet fognak be, vagyis trapéz alakzatban érdemes használni.
A driven viszont erőt ad bele, és a támadó előtti és mögötti üres területet vesz számításba. Nem minden driven passz ugyanolyan erősségű, sokat számít a Team player trait. Ne félj indítani beinduló embert.- A fedezés hatékonyságát elenyésző hányadban használja az ellenfél, így nem számitanak rá, ha te csinálod.
Lehetséges, hogy zónázik az ellenfél, de akkor mégjobb, hisz tudsz nézelődni. Ha 4* skillesed van, a scoop turn nagyon jól jöhet, de a fake shot is odaver.- A beadásokat gyakorolni kell nagyon, mint a fejelést, mint a kifejelést.
- A játékosaim nagyrésze nagyon agilis, nem gyors. A balance és az agility a 2 legfontosabb tényező a támadófutballban.
Középpálya:
Agility=Balance>Ball control>Passing maga>Standing tackle>Mentális statok>Magasság/Gyorsaság>Maradék.Támadók:
Ball control>Balance>Magasság/Gyorsaság>Lövés statok>Mentális statok>Maradék.- Az ellenfél kiismerése nagyon fontos, főleg ha kemény nagyon a védelem. Ilyenkor defenzívre kell állítani, és lassítani a játékot, tipikusan középről szélre, vica-versa. Ha kell állítsd le 40 mp-re a játékot és szedd össze a gondolataidat.
- Vannak formációk, amik hatásosak mások ellen ( 4-2-2-2 vs. 4-3-3, 4-4-2 vs. 4-3-2-1 stb.), de játékfűggő nagyon.
-Lődd be helyzeteidet, a rövid oldalt kevesen lövik ki viszonylag, erőből.
VÉDELEM:
- A legfontosabb stat alapból itt, az erő. Anélkül veszett ügy. Ezek után a mentális statok, majd a maradék defenzív skillek. Lényegében ennyi.
- Az ellenfeleket 2 csoportra szűkítem: Akik tudnak passzolni és akik futni tudnak. Akik a passzolást tartják elől, azok ellen mindig zónázni kell, maximum harmadpályás letámadás. Majd lesz videó.
A futók ellen szélen, egyenesen, vagy betörve mindig az arcban kell lenni, 1 méter távlatában.
Ide kellenek a reflexek és a tapasztalat.- A középpályás védelem a leginkább formációfüggő, de 1 embernek mindig szűrnie kell középen, akármi is a helyzet.
Hendi fogalma és (ki)védelme:
Sokan panaszkodnak, hogy hendis lett a meccs. Én nem tartom igaznak, aki hendit szeretne látni, az menjen Fifa 14-zni.
Minden fejben dől el, minden meccset te irányítasz. Ha frusztrált leszel, vagy kényszer alatt játszol, buktad a meccset. Intelligencia és hozzáállás kérdése, hogy kezeled a meccset és az ellenfeleket.
A legegyszerűbb módja az elvárások manuális csökkentése. (Silver, non-rare csapatok.
Viszont szerintem a legjobb módja, ha azokkal a játékosokkal csinálsz csapatot, akik a szívedhez nőttek, ám mégsem látod mindenhol. Sabloncsapatok. Gondolok itt, Eto, Leroy fer, Non rare argentín és brazil csapatokra.
Nem vársz sokat tőlük, mégis megvan bennük az a + ami hiányzik, mondjuk egy Benzemából.
És itt most nem fos játéksokra kell gondolni, hanem igenis jó játékosokra. Senkinél nem láttam eddig pl. Parejo-t a csapatában. Nézzétek meg, tökéletes.Lényegében ennyi, lehet elírtam valamit, sajna mobilról vagyok.
Ha van bármilyen kérdése ezügyben a nagyérdeműnek, uccu neki.
-
bab1987
tag
5-ből 2-be, 2ből 5-be ezt játszom már lassan 2 hete. Ahogy felérek harmadosztályba keményen meg kell küzdenem a szembeszéllel, ami álltalában kudarcba fullad.
-
Z'Z"
őstag
válasz
Kristof_94
üzenetére
A handi legyen velünk!

Azért az elég durva, hogy játék megjelenése után pár nappal valakinek már egy legendákból álló kerete legyen.
Persze ezaccount vásárlásból jött neki össze, ami a mi pénztárcánkhoz mérten elég drága.
De ahogyan te is leírtad, hiába van neki ilyen csapata, ha nem tudja használni őket.
És itt egyik felet se tolta a gép, max. kétoldali handicapről beszélhetünk.
A videó alatt olvastam a megjegyzéseket, és többen leírták, (nem titkolva) hogy nekik is van, és nem félnek használni!

-
Vampire Bat
aktív tag
Ki volt az a balf*sz aki kitalálta a hendit?

Remélem,hogy a pokol tüzére kerül.

-
Z'Z"
őstag
5K BRONZE TEAM VS. FULL LEGENDS TEAM!
A videó alatt a dátum:
"Közzététel: 2015. szept. 30."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Összefoglalót olvasd el!
Csapatot Futheaden linkelj!
Gépigény
FUT Web App
Futhead
FIFA OFF topic
- Teszt FIFA 16 teszt
- Hír Íme a FIFA 16 gépigénye
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Yettel topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Gumi és felni topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen házat vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Házimozi belépő szinten
- Wartales
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Akku: 92%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6 NITRO+ Vapor-X Eladó!
- DJI FPV Racer drón szett Motion Controllerrel
- DIY prémium tápszűrő
- 27% - MSI Mag Coreliquid A13 360 ARGB
- iPad Pro 13" M4 256GB Wifi + Magic Keyboard
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z170A Krait Gaming 3X alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 271 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (multitouch) (ELKELT)
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Depayt akarok most szélre aztán meglátjuk hogyan tovább