Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 11 - népalma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
orwi
tag
Sziasztok. A bálákat el lehet adni valahol, vagy mit kell vele csinálni??
-
wrox
őstag
Sziasztok.
Körbálázót akartam használni, de írja, hogy először a PTO-t csatoljam. Tettem be egy universal PTO modot, ami elvileg automatikusan hozzácsatolja minden járműhöz a hidraulikát, de ugyanaz a szitu, ha be akarom kapcsolni a bálázót.
Valakinek esetleg ötlet? -
őstag
őstag
válasz
zsolesz0803
üzenetére
ha nincs ilyen, sor akkor simán beszúrod utólag és kész
nyilván az életszerűség is szerepet játszik benne, hogy nem egy 6 tonnás traktorral tömöríted hanem egy 20 tonnás homlokrakodóval, de ha te a traktorral akarod nincs akadálya -
Tibora98
csendes tag
Sziasztok ! A 2011-ből ugyanugy lehet átrakni mapot mint a gépeket ? Vagyis ugyanazzal a modositással ?
-
Zsolt...
tag
Érdekesen fogalmaztad meg! Megnyomod az (I) betűt, és előjön a PDA, ott a térképen megtalálod az átvevőhelyeket. Az alapmapon 3 átvevő van, ha tovább lapozol a PDA-n, kiírja az aktuális árfolyamokat. Érdemes learatni, letárolni a termést, mert van hogy valamelyik felvásárló magasabb áron veszi át (időlimit), ezt közli is a játék, ekkor zöld színnel jelöli az árat.
-
tutikas
tag
megnyomod az i gombot ott mutatja a potkocsi szimbolum hová lehet vinni mindent mindenhol nem tudsz eladni ha még többször megnyomod az i-t akkor több infot kapsz mit hol mennyiért lehet eladni vagy h mi hol van, van a malom a a kikötő teherpályaudvar és fogadó + a te farmod tárolásra
TEMBOPAPA igen száritod sodrod bálázod azt farm tárolod vagy eladod eladáshoz nem kell bálázni lehet venni olyan potot ami összeszedi de van olyan mod ahol bálázás nélkül is lehet tárolni
pl ilyen -
orwi
tag
Sziasztok. Most vettem meg a játékot. de nem tudom, hogy kell amit learadsz eladni.Segítsetek már.Köszi
-
wrox
őstag
válasz
zsolesz0803
üzenetére
De ugye a "gépnév".xml-ben keresed, nem a moddesc.xml-ben?
Viszont a trakiknak nekem sincs benne, de a homlokrakodóknak igen. -
tembopapa
tag
Hali, vettem egy Krone BIG M 500 kaszálógépet de nem tudom mit kössek utána és a szénát hogy és hova tegyem? Lécci segítsetek, köszi!
-
tutikas
tag
válasz
zsolesz0803
üzenetére
általában az fuel capaciti fölött van
-
tutikas
tag
-
zsolesz0803
tag
Gab.68 én egyik gépem xml-jében sem találom azt a sort hogy <bunkerSiloCompacter compactingScale= elképzelhető hogy nincs is benne ? Láttam hogy föntebb arról beszéltetek hogy ezt a sort kell átírni hogy gyorsabban tömörítse a silót, és én is át akartam írni a duplakerekes trakit csak nincs benne ez a sor!
-
zsl3
csendes tag
Üdv.!
Érdeklődnék, hogy valaki rakott már map-ba új Foliage layer-t vagy Texture layer-t?
-
Deer76
aktív tag
Hát igen, de azért mégis egy elég sokat változott a kezdetek óta, majd meglátjuk mi lesz belőle.
Érdekességképp én így számolom a gépek árait (nem valósághű, de érdekes, hogy a játék beépített gépeinek áraihoz hasonló eredmény születik többé kevsébé)
Traktorok: Évjárat utolsó két számjegye (2000 felett 100-tól)*Max. telj (LE)*10
Pl.: 1988 25 LE traktor: 22000 EURKombájn: Évjárat utolsó két számjegye (2000 felett 100-tól)*Max. telj (LE)*5 + Magtartály térfpgata (l)*10
Pl.: 1988 100 LE 4000 l 84000 EUR -
Sabber
aktív tag
Sziasztok
Létezik olyan, hogy egyszerre max 10 munkaerőt lehet felvenni?????

-
tutikas
tag
Szaztok érdeklödnék h valakinél a játékban volt már eső mert én elég régota játszom de nálam még nem esett esetleg ha valaki tud valami eső modot köszi
-
tutikas
tag
Hát igen ha az ember már játszik vele egy ideje akkor már nem igazán izgalmas ha értenék hozzá én biztos csinálnék olyan modokat amiben pl lehetne épitkezni hidakat utakat épületeket erdőt telepiteni kivágni stb stb szerintem ezzel nagyon fel lehetne dobni a játékot
-
őstag
őstag
Valóban nem lenne rossz ha lenne valami értelme a pénzgyűjtésnek.
Nagyobb gép > nagyobb költségek > nagyobb földterület > több termés > több haszon > még nagyobb gép ...
kb ennyi... sajnos
De a gazdasági vagy stratégiai elemek kevés szerepet kaptak a játékban, inkább a járművezetésen van a hangsúly. Ami szerintem, meg többek szerint is kár. Talán majd a következő verzióban... -
őstag
őstag
-
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
Én tegnap vettem meg a játékot a Tesoban 3200Ft-ért. Meg is lepődtem, hogy olcsóbb mint máshol.
Még soká fogok vele játszani, mert most modokat szedek le, tesztelek, magyarítom őket és beárazom a saját képletem szerint.
Ezért most az LS2009-el nyomulok közben, mert ehhez anno megcsináltam már amit akartam.
Jó sok különbség van a kettő közt, tetszik a 2013-as.Én mondjuk úgy játszom, hogy a legótvarabb flottával kezdem, hogy legyen célja a pénzgyűjtésnek.
-
őstag
őstag
válasz
tutikas
üzenetére
Tömörítésre gondolsz? Nem egyértelmű mi az az "ilyen meló".
Ha igen, bármelyik gépet átírhatod, hogy gyorsabban tömörítsen.
Ezt a sort kell keresni a gép xml -jében<bunkerSiloCompacter compactingScale="55"/>
Ez 55, alapból 4 szokott lenni.Vagy itt egy ami már át van írva, meg tud még pár dolgot amit a default rakodó nem.
-
olivera88
veterán
Hali.
Tudja valaki hogy kell átírni a pénzt vagy tud valami pénz modot? Két honapja nem játszottam mert játék dobott egy failt és minden gépem eltünt.
A gépek újravásárlásával meg nem volt ihletem foglalkozni. 
Aztán megpróbálom újrarakni, de hanem nem javul meg a marad a pénzátirás vagy pénzmod és vehetek újra mindent.
-
apach
senior tag
válasz
szemafor96
üzenetére
Nézz meg egy készített mapot hogy annak milyen mappák vannak (az eredeti játékból) hozzátéve, és azokat másold hozzá ahhoz, amit szerkesztenél.
C meghajtón a Program file mappában, ha win7-ed van, akkor a Programfile(x86) neű mappában található 2013 mappában.
-
Sabber
aktív tag
Helló
Valaki linkeljen már nekem egy működő Gregoire Besson xxl, xxxl, vagy egy Horsch Terrano FX 22 munkagépet mert egyszerűen nem találok működőt.
üdv.
-
dafko90
tag
válasz
szemafor96
üzenetére
Van egy map. Minden a tehén,birka tyúk a telepen. Alap kis változtatással.HagenstedtV3byJan89 Ezt nekem is úgy ajánlották régebben.
tembopapa
A kiosztást nem tudom,még nem került nálam játékba. -
tembopapa
tag
válasz
dafko90
üzenetére
Szia, lejött a brutal kukoricaarató szecskavágó utánfutóval de nem minden funkciót tudok, ha H-t nyomok akkor semmi sem mozdul, az aratója beindul, ha én vezetem megy de nem telik a pótos pedig a csövön jön az anyag és vágja a növényt! Lécci segíts egy billentyűparancs kiosztással, üres az összes biogázos silóm a kukoricám meg vágható! Köszi előre is!
-
apach
senior tag
válasz
dafko90
üzenetére
Hali!
Nos. ez a mód amiről beszéltek, letöltött mód? Mert HA IGEN, akkor magatokat szopattátok/szopatjátok. Miért? Leírom.
Azért, mert akkor az adott módnak REJTETTEK a fájljai, és ezért nem látni max. Van aminél csak egy része van rejtve van pl nekem olyan kamionom, aminek a zip mappájában totál semmit nem láttam. Ekkor jött a segítség nekem is.
Vagyis, hogy a gépeden át kell állítani valahol valamit és utána már PICIT homályosan, de meg fog jelenni az adott mód mindegyik fájlja.Még annyit. ITT írta le egyik tag a megoldást nekem, de nem találtam meg a nevét 3 oldalra visszamenőleg sem, így nem írom ide. De ha megkérdezitek, vagy ha ezután az írásom után valaki beírja ide, akkor nektek is megoldódna lehet a gond.
-
wrox
őstag
válasz
puhoska76
üzenetére
Ilyen sincs (ez gondolom az üzemanyagtartályra vonatkozik)
Itt ilyen van egy pár darab:
Szerintem ez vonatkozna rá, csak nem tudom pontosan melyik.
<fillPlanes>
<fillPlane type="wheat">
<node index="0>11|0|0|8">
<key time="0" y="0.09" scale="1 0.005 1"/>
<key time="0.9" y="0.01" scale="1 0.885 1"/>
<key time="1" y="0.01" scale="1 0.885 1"/>
</node>Ahol átírtam a kapacitást, az ez:
Első:
<massScale value="0.5" />
<capacity>200000</capacity>Második:
<variableBody activeIdx="1">
<node name="Aufbau1" capacity="200000" fruitTypes="wheat rape maize barley chaff grass sugarBeet potato" />
<node name="Aufbau2" capacity="200000" fruitTypes="wheat rape maize barley chaff grass sugarBeet potato">
<part index1="11|0|0|3" index2="11|0|0|3|1" />
<part index1="11|0|0|3" index2="11|0|0|3|2" allowFill="0"/>
</node> -
dafko90
tag
válasz
tutikas
üzenetére
Nem akartam duplát csak lejárt az idő.
Tutikas amit te leírtál,az a gépek átrakása 11-bol 13-ba. Teljesen mást akar ,mint amit te leírtál.
szemafor:
Inkább töltött mapban próbálkozz. Én sem tudom a helyüket,de nem is érdekel.
Az egész maps mappát másold ki,azután kezdj neki a kimásoltban dolgozni. Mert ha az eredetin változtatsz az lesz a vége,hogy a játékon még az alap sem fog működni. -
tutikas
tag
válasz
szemafor96
üzenetére
szia ezt most találtam én nem értek hozzá de neked lehet h segit Modok átrakása
MfG tutorial-ja alapján
A magyar verziót készítette:
regie
Kontakt: regie_ls@hotmail.hu
1. Skinfájlok
Teljesítményoptimalizálási okok miatt az LS nem szereti a .png fájlokat. Ezért azokat át kell konvertálni .dds formátumba. Bármilyen képszerkesztővel megoldható könnyedén. Például paint.net-ben csak mentés másként és dds formátum választása.
Megjegyzés: .i3d-ben nálam nem volt szükséges átírni a fájlformátumokat, de aki igényli, tegye meg, kárt nem okoz.
Ezért az emissiveBillboardShader a 2-es verzióra kell frissíteni. Legegyszerűbben, simán kicserélni a C:\Program Files\Landwirtschafts Simulator 2013\data\vehicles mappában találhatóval.
2. Moddesc.xml
Kezdjük egyből a legelején:
<modDesc descVersion="4">
Valami ilyesmit látunk, a kiemelt 4-est cseréljük le egy 9-esre. Így:
<modDesc descVersion="9">
Ezután kicsit lejjebb keressük a <storeItem> és </storeItem> közötti részt. Ez kicsit hosszabb, de nem okozhat gondot, csak arra figyeljünk, hogy van storeItem és storeItems is. Az s nélküli kell nekünk.
Ehhez a részhez fűzzük hozzá a következő sorokat:
<dailyUpkeep>50</dailyUpkeep>
<brand>$l10n_shopItemBrand_deutz</brand>
<machineType>tractors</machineType>
Én közvetlenül a </storeItem> sor elé tettem, így tökéletesen működött.
Egy kis magyarázat mi micsoda itt:
dailyUpkeep - Napi fenntartási költség, ennyibe kerül naponta a gép amortizáció stb.
brand - Márka. (Megjegyzés: Új márka létrehozásának módja folyamatban)
machineType - Géptípus, rendezhető eszerint a mods mappa ezért fontos.
A következő géptípusok elérhetőek (elvileg nem okozhat gondot de fordítottam):
tractors - traktorok
frontLoaders - frontrakodók
harvesters - betakarítók
potatoHarvesting - burgonya betakarítók
beetHarvesting - répa betakarítók
tippers - billencsek
cultivators - kultivátorok
plows - ekék
sowingMachines - vetőgépek
fertilizerSpreaders - műtrágyaszórók
sprayers - vegyszerzők
manureSpreaders - szerves trágyaszórók
slurryTanks - hígtrágya tartályok
mowers - kaszálógépek
windrowers - rendképzők
tedders - rendkezelők
loaderWagons - átrakókocsik
baling - bálázás
feeding - etetés
weights - súlyok
misc - egyéb
Egyes scripteknél előfordulhat, hogy nem kompatibilisek az LS2013-mal. Ezeket el kell távolítani. Ebben a tutorialban erre nem térnék ki. A megfelelő fórumokon megtalálható a friss lista ezekről és a pontos leírás is a művelet végrehajtásához.
Ezen tutorial megírásakor kompatibilitási problémás scriptek és ezért ki kell venni a modból:
toggleAnimatedPart és BackupCam -
dafko90
tag
válasz
szemafor96
üzenetére
Hiányoznak hozzá az xml,lua,dds fájlok. Azok nélkul nem fogja látni. Egyébként nem érdemes ahhoz a mappához nyúlni. Inkább keress egy másik mapot,és azon próbálkozz. Én egy sima mapon kezdtem építeni.
Így is 3x kezdtem neki mert valami közben nem paszolt. És a legfőbb tanács ami sokszor elhangzott a fórumban:
CSINÁLJ MÁSOLATOT!!! -
szemafor96
csendes tag
Üdv mindenkinek! Kérdésem a következő. Ahová telepítve van a játék (Farming simulator 2013) ott megnyitom a giant Edidor 5.0.1-el a data-maps-map01-et. Elkezdem átalakítani a mappot (kezdetnek példa áthelyezek csak egy épületet). Idáig rendben is van minden, a gondok ezután jönnek. Elmentem, vagyis menteném, mert azt írja ki, hogy Error while saving i3d file! Csak a mentés más néven működik! A kérdésem az, hogy ez miért van? Továbbá amit elmentettem (mentés más néven) azt simán betömörítem zip--be és bemásolom oda ahová a módokat kell, mert így csináltam és ha elindítom a játékot és új játékot kezdek akkor is csak az eredeti gyári mappot látom, azt amit átalakítottam viszont sehol sem? Válaszokat előre is köszönöm!
-
wrox
őstag
Sziasztok.
Átírtam a kapacitását egy Fuhrmann pótnak, csak most az a baj, hogy marha gyorsan önti ki a silótárolóba a szecskát.
A kiöntési sebességet hol lehet átírni? -
apach
senior tag
válasz
dafko90
üzenetére
Mért? Szerinted Én, hogy töltök le onnan?? Hm? kattints rá, aztán megnyílik egy másik ablak OTT IS a letöltés gombra katt, akkor indul el a letöltés.
Ennyire nem lehettek tehetetlenek...Hallod? Szerinted nekem volt aki segített? Hát nem. ha igen akkor is csak épp hogy pár dologban, aztán ennyi. Nekem a képembe vágták ám, hogy ott a Google kereső, aztán oldjam meg. Ha meg nem nyílik ki egy másik modhosteres ablak, akkor a saját bajod,/bajotok, mert le van tiltva az előugrása ablakoknak, és azért nem csinál semmit. A modhosternek van a legegyszerűbb letöltése direkt letöltéssel. Jah, meg ennek az oldalnak:
Nem neked szól amúgy dafko.
-
tembopapa
tag
Hali,ajánljatok vmi jó kukoricakombájnt ami szecskát készit és tud vontatni pótot! Köszi a segítséget előre is!
-
dafko90
tag
válasz
tembopapa
üzenetére
A biogáz üzemben megerjeszted a szecskázott kukoricát vagy füvet. Mikor megerjedt valami rakodóval
- ajánlott a lizard nagy térfogatú kanala végett - berakod a két gömbölyű tartály között lévő cuccba. És már kapod is a pénzt. Mellesleg a harmadik tartályban gyűlik még a folyékony trágya mint melléktermék. Azzal a földeket trágyázhatod. -
tembopapa
tag
Tképpen nem egészen tudom a biogáz telep funkcióit, ha vki leírná nagyon megköszönném!
-
xerses83
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek, hátha tudtok rá megoldást.
A problémám az, hogy töltöttem le egy modot: Claas Lexion 780tt
Bemásoltam a mod mappába, viszont a játékban nem jelenik meg a kombájn.
Mi lehet ennek az oka szerintetek? -
tembopapa
tag
Hali,kérdés, a szilárd trágyát el lehet adni a biogáz telepen s ha igen milyen póttal szállítható? Köszi!
-
-
Sabber
aktív tag
Valaki tudna egy jól működő Cargo-t ajánlani big x után???
üdv.
-
tembopapa
tag
Hali,kérdés, a szilárd trágyát el lehet adni a biogáz telepen s ha igen milyen póttal szállítható? Köszi!
-
tembopapa
tag
Szakemberek, jelenleg 200 tehenem van, mennyire érdemes még növelni a számukat? Köszi előre is!
-
sanyi711
csendes tag
A problémám még nem oldódott meg de már legalább megtaláltam a mappát.
ezer

-
sanyi711
csendes tag
Lehetséges hogy nekem nincs mods mappám?!
Mert én nem találom sehol,pedig a játékom eredeti.
Új hozzászólás Aktív témák

- Sony Playstation 5 Slim Digital 825GB + Sony PlayStation Portal Midnight Black - FOXPOST AZ ÁRBAN!
- Skagen 816xswxc1 Ceramics White női karóra
- Philips Sonicare Diamond Clean HX922W ultrahangos elektromos fogkefe + fogkefék
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- ÚJ ASUS TUF Gaming M4 WL Bolti ár:16k INGYEN FOXPOST
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG EVGA 850W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A gépek újravásárlásával meg nem volt ihletem foglalkozni.