- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- A karcsúság ára
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatta a Helio G200-at MediaTek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
come4
csendes tag
Sziasztok !
Én is nekiláttam a játéknak. Pontosan nekiláttunk a tesóval.
Multin játszunk de nagyon zavaró hogy annak aki létrehozta a multi gamet mindig be kell jelentkezni.
Nincs rá valami megoldás hogy bármikor bármelyikünk tudjon játszani a létrehozott pályán.Köszi a választ.
-
Emberkeman81
aktív tag
válasz
Emberkeman81 #297 üzenetére
Bála szedés megoldva.De a permet feltöltés még nem megy
-
Emberkeman81
aktív tag
válasz
Emberkeman81 #296 üzenetére
Na meg még a bála felszedés.Hiába tolom balra a gépet a nyomvonaltól (3 méterrel) nem megy arrébb akkor sem.
-
Emberkeman81
aktív tag
válasz
SparrowHUN #294 üzenetére
Köszi a választ.Akkor csak nem én rontottam el.Bár mit csinálok a leírás szerint,akkor sem követi a kombájnt és nem is viszi el a cuccot a fogadó helyre.Amúgy a többi szépen megy,bár még a permetezésnél rá kell jönnöm hogy ha kifogy a vegyszer akkor hagyja félbe és menjen "tankolni" és folytassa ahol abba hagyta.
Üdv!
-
zarew
senior tag
válasz
SparrowHUN #294 üzenetére
Igen olvastam,hogy nagyon hanyagul rakták át 13-ra. Készült magyar fordítás is de persze az sem működik jól,rengeteg a hiba bug. Ezzel egy kicsit várni kell,most csak erős idegzetűeknek.!
-
SparrowHUN
tag
válasz
Emberkeman81 #292 üzenetére
Szeva!
Én is szórakozok Vele egy ideje, de a kombájnos mutatványig még nem jutottam el...
Szerintem ez a courseplayer még nem működik megfelelően... -
Emberkeman81
aktív tag
Hali!
Ismét segítséget kérnék.Nem tudom a kombájn követést megcsinálni courseplay-el.Permetezés megy,rendsodrás megy de a kombájn ürítés és elszállítás nem.Valaki tudna segíteni?
Köszi!
-
quad35
csendes tag
Sziasztok. hogy a csudába kell kukoricát vetni??
-
zarew
senior tag
válasz
SparrowHUN #286 üzenetére
Nem jó, ha kell mellette mennem majdnem ugyan ott vagyok,mint a big x el ha én vezetem. csak az lenne a megoldás ha melóssal menne. De biztos átírják majd a bunkeres big x et. Az a megoldás.
-
Sabber
aktív tag
behalok
http://ipon.hu/hir/mezogazdasagi_szimulator_2013_mortal_kombaaaaajn!/23073
-
SparrowHUN
tag
Szeva!
Az érdekes, mert a BigX-re lehet felvenni munkást, max úgy nem, ha van egy pót utána kötve. Csináld úgy, hogy simán melóssal nyomod, pótkocsi nélkül és ahogy sanko22 kolléga írta, menj a szecskázó mellett. De ne a legkisebb póttal, hanem majdnem a legnagyobbal. közel 10 ha nyomtam le így, úgyhogy működnie kell Nálad is.
A vetést meg jól meghekkelted, mert Nálam játékban ha eltelik egy nap (vetés után), akkor lesz aratható formában. És az az idő, ami a zöld színű éréstől a piros színű rothadásig eltelik, az pont elég, sőt még akkor is zöld, ha végeztem az aratással.Sparrow
-
zarew
senior tag
Hát nem tudom , hogy vagytok vele,de nekem big x re nincs lehetőségem munkást felvenni pedig nagyon kéne egy magától szecskázó mert abból nagyon sok kell és nagyon nem haladós ha én fogom a kormányt.Utánfutó is csak egy modolt ment rá,amit viszont átírtam egy kicsit 150000 kapacitásra,hogy ne kelljen minden sor végén üríteni. De tegnap felment rá egy olyan pót is ami eddig nem.Fene sem érti.Természetesen csak sima pótokat próbáltam nem meghajtandókat.
Más, megoldottam a túlérés problémáját és az érésidőkkel is játszottam. Az vicces volt,amikor a vetőgép után 5 méterre,már szárba szökkent a kukorica. Még este lehet finomítom a dolgot csak nem bírom már alvás nélkül. -
-
sanko22
csendes tag
Sziasztok! Nem rég kezdtem el játszani! Nagyon tetszik a játék! Ugyanaz lenne a kérdésem, mint az előttem hozzászólónak! Van egy Big X-em, de sehogy sem tudok hozzá pótkocsit akasztani! Légyszi segítsetek! Köszi!
-
andras222
csendes tag
A Big X 1000-hez nem tudok pótkocsit kapcsolni! Melyik jó hozzá?
-
apach
senior tag
Először is. ha jól látom több órával ezelőtt írtam a korábbi írásom, így nagyon remélem nem piszkálja senki szemét az írásom!
Nos. Nem tudom kinek van meg, de nekem épp az imént küldte át egy régi Farmer a megoldását a növények rohadásának.
Pedig, nekem meg sincs még a játék.
Neki viszont már vagy 3 hete megvan, így valószínűleg a megoldás is Jó. -
apach
senior tag
Szia!
Meg nyugtatlak, hogy már írtam át 2013-as Scaniákat 2011-re ugyanis én egyenlőre kivárok a 2013-al kicsit. Hátha a növények érését kicsit átjavítják pl. Viszont a Kamionok pótkocsiját valamiért nem tudom átírni 2011-re és ez gáz, mert olyan pót nincs 2011-re csinálva. Most azt nem tudom, hogy az 5-ös verzióval szerkesztett mód nem megy a 4-es editoros cuccokkal, vagy mégis. Lehet valamit kihagytam talán az átírásnál. :S
Még annyit, hogy az 5-verzión, nem is tudok épkézláb módon úgy mozogni a mapokon, mint a 4-verziónál. hiába nyomom én azokat a gombokat amiket a 4.1.7 nél használunk...Vagyis, a 4.1.7 nél Sima alt lenyom, és így szépen lehet menni a mapon, az 5. verziónál meg oldalra csavarodik, vagy nem is tudom hogy írjam, a mozgás. Nem vízszintesen megy a dolog. -
apach
senior tag
Heló.
Használnám, ha lehetne, álandóan szerkesztgetni, de sajnos pár perc után tök mind1 mert NEM engedi a rendszer, úgyhogy értsétek meg, nem tudtam szerkeszteni. Ennyi. De erről már papoltam ezerszer a 2011 fórumban. Másrészt meg, alap hogy más más írónak külön válaszolok. Max tiltás lesz ennyi. Csinálják meg úgy az oldalt, hogy lehessen bármikor bele szerkeszteni.
Mellesleg, érdekes, 1 embernek nem tetszett. Ennyi. Amíg Ő nem szólt, a kutyát nem izgatta. Másrészt meg, NEM CSAK ÉN írtam többször is többet egymás után ha visszanézed!
-
Zsolt...
tag
Jó estét jó arcok!
Gyerekek, csak könnyű fokozaton nem esik sohasem az eső?
Az előrejelzés mutatja az esős napokat, de mindig szép napos idő van.S ha nehezebb fokozaton van rossz idő, akkor az befolyásol valamit? (az Ls 2011-ben nem tette)
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Emberkeman81
aktív tag
válasz
SparrowHUN #271 üzenetére
A farming telepítőjéről telepítettem a giant editort.Furcsáltam is hogy valami 3D-s cucc.De nem lesz "túl" nagy gond mert pár éve használtam 3D-s progikat.Bár ez kicsit ismeretlen és angol de megpróbálkozok vele.
Ismét köszönöm a segítséget.Megnézem a tutorialt és okulok belőle
.
-
-
SparrowHUN
tag
válasz
Zsolt... #270 üzenetére
Szeva!
Próbáltam, nem a magtartájjal van a gond, csak aki átrakta 2013-ba, elfeledkezett az IC vezérlésről, és valahogy elfelejtette belerakni... :S Dobtam is a kukába, mind az összes többi módot.
@Emberkeman: A saját map készítéséhez egy Giants Editor nevű program kell. A program 3 irányba mozog, és itt-ott ezt-azt kell berakni a mapba, elhelyezni, dönteni bizonyos fokokban. Nem egyszerű mutatvány, 2 évig csináltam, és bizony van még mit tanulnom Nekem is. Ha esetleg nekiugrasz, akkor kezdetnek olvasd ezt végig: GE tutorial . Ne foglalkozz Vele, hogy 4.1.7, az összes GE ezen az elven megy, max. a növényeknek van más száma. Én ezzel kezdtem a tanulást. Aztán ha összedobáltad a mapod, akkor betömöríted .zip fájlba, és bedobod a mods mappába. Egy a lényeg Szóközöket, és ékezeteket ne használj se a modellek, se a map nevében, mert nem fog működni.
Üdv,
Sparrow -
Zsolt...
tag
Hali!
Ha valakinek kell 1faja CLASS Lexion 550-es kombájn!: http://www.modhoster.de/
Csak 1-kis hibája van: Ha megtelik a magtartály, nem nyílik ki az ajtaja, ezért kicsit butuskán néz ki a zárt ajtó felett lebegő mag. Szerintem nagyobb értékre állíthatták a kapacitást, ezért lóg ki a mag...(biztos át lehet írni valahol)
Ettől függetlenül nagyon CLASS kis gép...
-
zarew
senior tag
válasz
Emberkeman81 #265 üzenetére
Igen ez is direkt linkes ,de a modok alá van írva,hogy 11 vagy 13 alatt megy-é. a 11 re írtak sose mennek 13 alatt.
-
zarew
senior tag
válasz
Emberkeman81 #267 üzenetére
Szia!
Itt ezt a cikket olvasd végig,mind a 3 részt. Nem egyszerű dolog. Gondolom valaki mielőbb átrakja a magyart 13-ra.
Én bevallom 1 órányi bénázás után,hagytam az egészet. De akinek van ideje egyszer megtanulni az csodákat tehet vele. Persze akkor meg minek az egész ha minden magától teszi a dolgát? -
Emberkeman81
aktív tag
De lenne még egy kérdésem.A courseplayt hogy lehet aktiválni?Youtube-n nézegettem de sok mindenre nem jutottam.És még egy.A saját mapot mivel kell elkészíteni és hova kell berakni (persze majd ha kész lesz)?
Köszönöm!
Elvileg más kérdésem már nem lesz.
-
Emberkeman81
aktív tag
válasz
SparrowHUN #264 üzenetére
Nekem pillanatnyilag az alapvető helyek kellenek.Forgalom meg állatok stb nem.Telephely,feltöltő eszközök (magvak,permet) és egy-két nagy földterület.Én most kezdtem a 2013-at a 2011-el kb 3-4 órát játszottam,de ez nagyon jól sikerült játék.A szabad időmet (és az éjszakai munkaidőmet) ez tölti ki.
De ennek már örülök hogy találtam egy jó oldalt ahol kapok segítséget. -
SparrowHUN
tag
válasz
Emberkeman81 #263 üzenetére
Nincs mit!
A kérdésedre persze, hogy tudok választ. Meg kell tanulni mapot építeni, ami nem egy egyszerű mutatvány. 2 évig csináltam, egy darabig élvezetes volt, de jó sok mindent kell hozzá tanulni. Ami még Nekem sem megy, az a forgalom, meg 2013-ban az állatok... De szerintem egyszer elkap az őrület, és úgyis nekifekszek ezeknek is, hiszen már szinte csak ez fut a gépemen.
A helyedben mondjuk azt csinálnám, hogy az alap mapot leszűkíteném, é újradolgoznám a földeket, telepet, leöntöt és még talán az állatokat is egyszerűbb át helyezni.üdv,
Sparrow -
Emberkeman81
aktív tag
válasz
SparrowHUN #257 üzenetére
Köszönöm a választ sikerült.Fentebb írtam még egy gondot.Kevés nagyobb területet szeretnék csinálni egy üres mapon valamint egy telepet és egy befodadó helyet?Erre tudsz-e megoldást?Az üres map már elvileg le van töltve.
-
Emberkeman81
aktív tag
Sikerült életet lehelni a modokba.Sajnos nem vettem figyelembe hogy egy zip fájlban van még több zip fájl is.Ezeket a belső zip fájlokat kell be másolni a már előbb említett elérési útvonalon lévő mappába.Majd a játékon belül pedig belépsz a boltba a P betűvel és ott kiválasztod a felső menüben a módosítások géptípusonként.Ott pedig megtalálod az általad berakott modokat.
A hely pedig:
LetöltésekRemélem tudtam segíteni.
Nekem már csak egy gondom van.Szeretnék csinálni egy saját mapot.Kevés nagy területtel és egy telephellyel valamint befodaóval.Erre tud-e valaki megoldást?Leszedtem egy alap üres mapot de a módosítás már kicsit gubancos.
-
Sabber
aktív tag
Ha kipróbáltad írj pár sort légy oly kedves, hogy hogyan is működik és az általad használt modot linkeld be.
köszönöm! -
Emberkeman81
aktív tag
válasz
SparrowHUN #257 üzenetére
Köszönöm a gyors és részletes választ.Ezer hála.Mostmár akkor valamit nézek hogy hogy hol lehet a hiba.
Köszi!
Ui.:Amúgy nagyon jó ez a játék.És egy kis lenovo s205 netbookon is tökéletesen megy.
-
SparrowHUN
tag
Szeva!
Az olyasmi, mint a helfer, csak ez jóval intelligensebb. Ha jól tudom (még sose használtam), akkor megtanítasz a gépnek egy útvonalat, egy mozgássort, és az azt fogja csinálni, ha elindítod a progit a játékban. Elvileg olyan, mintha multiznál, de mégis single-ben nyomod. Tehát: silózol. Megtanítod neki, hogy amíg meg nem telik a pótod, addig kövesse a BigX-et. Ha megtelt, akkor irány a BGA, öntse le, és folytassa a munkát. Valami ilyesmire jó. De ma akarom én is kipróbálni, hogy hogyan is működik.
-
Sabber
aktív tag
sziasztok
valaki meg tudná mondani, hogy mi az a courseplay
előre köszi
-
SparrowHUN
tag
válasz
Emberkeman81 #256 üzenetére
Szia!
Pedig oda kell rakni a módokat, max. rossz helyen keresed. Amikor belépsz a "boltba", akkor vannak fent fülek, amiket léptetni lehet. Ott fogod megtalálni a berakott módokat is valamelyik fül alatt. Ha ezen túl vagy, és megtaláltad mit mondok, és akkor sem találod, akkor valami nem klappol a móddal. Egy biztos, az elérési út amit írtál az tökéletes, tényleg oda kell másolni .zip formátumban. Azt is ajánlott meglesni, hogy a tömörített fájl alatt nincs-e még egy tömörített.
Ami még ide tartozik, larpi hozzászólása, miszerint nem nagyon vannak jó modellek még 2013-ban. Ehhez csak csatlakozni tudok Én is, mivel próbáltam már elég sok módot, de mindegyiknek meg van a hibája. Szóval szerintem a moddolással nagyon csak várni kell. Addig is ott vannak az alap gépek, azok teljesen jók. (szerintem)
üdv,
Sparrow -
Emberkeman81
aktív tag
Hali Mindenkinek.
Lenne egy egy elég láma kérdésem.Játszom a farming simulator 2013-al.Szeretnék egy pár új eszközt berakni (leginkább traktorokat).Olvastam már rengeteg fórumot de mindehol azt írták hogy az user-->felhasználói név-->documents-->my games-->FarmingSimulator2013-->mods mappába kell belerakni a letöltött cuccot.De hogy????Nekem sehogy nem indul.Sem ha zipben van,sem ha csak simán kibontva rakom be.Valaki leírná érthetően?
Köszönettel Venném.
Üdv!
-
larpi
tag
Sajnos nagyon rossz tapasztalataim vannak az eddig kipróbált 2013-mas modokkal. Kb. 30-at kipróbáltam, 5-ből 1 hibátlan. Feltétlenül próbapályán teszteljétek a modokat, tegnap egy pótkocsival jártam úgy, hogy elsőre jónak tünt, egy mentés után jött ki a hibája: ha arra a szerelvényre ültem amiben volt, lemeredt a játék, nem reagált semmire. Traktor, ami után minden pattog, bálázó ami felszedi a szalmát de egy darab bála nem jön ki belöle és még sorolhatnám!
-
zarew
senior tag
Igen! Mehetne az elsőbe.És külön a direkt linkeseket jelezni,mert megőrülök a 3 óránként egyet létöltöktől.
-
Đ10Đ4
aktív tag
Esetleg ha tud valaki valami olyan oldalt, ahol "igényesebb" módok vannak fent, azt belinkelheti nyugodtan.
Persze ahol azért van is, tehát a "off/kevés" oldalakat már ne nagyon.Dió
-
zarew
senior tag
válasz
att88ila #200 üzenetére
ha frissen vetted,vetni lehet rögtön,utána permetezés,vagy hígtrágyázás,vagy trágyázás elég csak az egyik.
Ha aratás után,akkor szántás,vagy kultizás utána mint fent.basszus nem frissített,ez valam régi kérdés volt
De ha már itt vagyok, a big x bunkeres változatával ( mint 11 ben )nem találkozott valaki?
-
SparrowHUN
tag
Na Hölgyek, Urak, Jó éjszakát!
Holnap (akarom mondani ma) további búzaföldek jönnek... -
disco fever
csendes tag
válasz
Desmodromic #247 üzenetére
aukció: nekem (érzésre mondom, mert annyira nem figyeltem a napokat) kb. 5-6-7 naponta van.
emelt árú felvásárlás az eddigi tapasztalatom alapján 1-3 naponként van. nagy átlagban kétnaponként, de van, amikor sűrűbben, és van, amikor ritkábban. (persze nem növényenként, hanem összesen, így van olyan is, hogy pl. emelt árú repcefelvásárlásra várnom kell 4-5 napot, közben meg vinnék drágán pl. a krumplit.)
a gumós növényekhez nem tudok hozzászólni, majd egy rutinosabb kolléga nyilatkozik -
andras222
csendes tag
válasz
disco fever #244 üzenetére
Nekem is van beehouse-om, de nem tapasztaltam ilyet!
-
Desmodromic
csendes tag
Szevasztok parasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni! A gumós növények hogy hoznak a konyhára, ill. milyen sűrűn van aukció és emelt árú felvásárlás? Kicsit elmélyültem a boltban és csúnyán leketyegett az árverés mire visszaléptem. Köszi
-
disco fever
csendes tag
-
larpi
tag
válasz
disco fever #244 üzenetére
Attól függ melyik fokozatban játszol (könnyű.közepes,nehéz). A közepes fokozatban felét, a nehézben csak negyedét kapod annak amit a könnyűben kapsz a cuccokért.
-
disco fever
csendes tag
valaki vásárolt már kaptárt (bee house)? 20 ezerbe kerül és napi 96 ezret hoz darabja, ami nagyon durva. olvasgattam külföldi fórumokat, ott sokkal kevesebb bevételről írnak: nekik konkrétan 25 nap alatt hozza vissza az árát, nekem meg 5 óra alatt. építettem ötöt, és napi 480 ezer bevételt csinál. bugos a játékom, vagy nálatok is így van?
-
Zsolt...
tag
Hála... larpi kollégának, beindult a bijóóó biznic
Kemény meló volt, két vályú is meg van már töltve full-ra.
Most már csak kanalazni kell a LIZARD homlokrakodóval, 1merítés = 15.000 ájró,, és nagyon sokszor lehet meríteni, mire kifogy 1teknő...Dől a lééé! (a trágyalé is)
-
KAMELOT
titán
Állat játék ez. Nagyon jól meg lett csinálva!
-
disco fever
csendes tag
válasz
SparrowHUN #239 üzenetére
köszi a válaszokat, Zsolt...-nak és juhasz406-nak is!!!
-
Zsolt...
tag
Én pont azt tettem! Megvettem a bio üzem melletti területet, ami a 7-es, és a legnagyobb pótossal megyek a BIG mellett, amit a melós hajt.
Oszt,, hordom bé az üzembe...
-
SparrowHUN
tag
válasz
disco fever #237 üzenetére
Szia!
Ezzel szerintem minden LS fan így van, hogy sose tud eleget játszani.
Na a kukoricára visszatérve. Csak a Big X-szel tudsz szecskázni. A sima kukorica, az sima kukorica marad. A legjobb, amit tanácsolni tudok ez ügyben, hogy a biogáz mellett vegyél földet, és oda ültesd el. Az időt ESC megnyomásával tudod állogatni az egyik fülnél. Állítsd real time-ra, és a növény érését pedig vedd le normálról slow-ra, vagyis lassúra. Nekem bejött, 1 m liter már be van takarítva. Sajnos jobb megoldás nincs, de ahogy a moddereket ismerni lehet, nemsokára megoldják a teljes időlassítást.üdv,
Sparrow -
juhasz406
tag
válasz
disco fever #237 üzenetére
Üdv én is pont itt tartok. van ugye a kombájnhoz kukoricavágó es van a big ami nem csinál kukoricát csak szecskát. abban benne van minden a kukorica meg a szára is.másképp nem lehet.
-
disco fever
csendes tag
sziasztok!
szecskázott kukoricával kapcsolatban lenne kérdésem...
ha a kukoricát NEM a Krone Big X-szel aratom le, hogyan csinálok a learatott (normál) kukoricából szecskázott kukoricát? sehogy?
az a problémám, hogy még egy kis, 2 hektáros földön is annyi szecskázott kukoricát állít elő a Krone Big X, hogy a legnagyobb utánfutó is pillanatok alatt megtelik, és rohadt sokszor kell fordulnom a biogázgyárba; a Krone Big X-nek addig állnia kell, a termény meg elrohad... ha a normál kukoricát learatom sima kombájnnal, akkor azt el tudom tárolni a farmon lévő silóban, és ha azt később kedvem szerint tudnám szecskává aprítani, az lenne a tuti. van erre valami megoldás? vagy ti hogy juttatjátok el a biogáz üzembe a szecskázott kukoricát?(nagyon súlyos ez a játék, ha valaki azt mondja nekem egy hónappal ezelőtt, hogy én ezzel fogok játszani, hát elég furán néztem volna rá... most meg sosem tudok annyit játszani vele, ami elég lenne
)
-
Zsolt...
tag
Elkéstem...
Node, a szándék a fontos!
-
Zsolt...
tag
válasz
farmer0117 #231 üzenetére
Szia!
A teherpályaudvart a 10-11-12-es földek mellett találod!
Ha az eredeti játékod van meg, akkor pdf formátumban van a kézikönyv, benne térkép is, ott az összes hely betűvel van jelölve, A, B, C, stb... H bötű a teherp...
Szép napot!
-
farmer0117
csendes tag
húú-.- ez a térkép most nagyon jól jön
Kösziiii
-
SparrowHUN
tag
válasz
farmer0117 #231 üzenetére
Szia!
A telepről elindul a falu felé, átmész a falun, végig a főutón. Jobb oldalt látsz majd egy benzinkutat, meg olyan kis peronos eladóhelyet. Mész még egy kicsit, és lesz egy kereszteződés. Ott balra mész. Aztán oda is értél. Freight Yard néven fut.
-
farmer0117
csendes tag
Gyerekek.... melyik az a teherpályaudvar?? -.-"""
-
farmer0117
csendes tag
válasz
SparrowHUN #224 üzenetére
Hát elhiheted, hogy én nem gondoltam volna soha, h megtetszik
aztán néha fel se akarok kellni a géptől
D a nejed is jóval játszik akkor
köszönöm szépen az infót, erre nem gondoltam
)))))))))))
-
Tacsika
aktív tag
Jó reggelt Zsellérek & Gazdák!
Nagyon tudom ajánlani ezt a Map-et
Még nem találtam hibát benne, az alap map kicsit átrendezve, kényelmesítve.
...És még ezeket a modokat használom (tesztelve, jól működnek!):atv.zip
Deutz_Fahr_Agrotron_K_120.zip
Horalv2.zip
placetable_Floodlight.zip
placetable_seedPallets.zip
PoettingerTerradisc3000Washable.zip
StoraBertilstorp.zip (ez a map)Kellemes izzadást!
-
larpi
tag
válasz
SparrowHUN #224 üzenetére
Nem kötelező telepakolni.
-
SparrowHUN
tag
válasz
farmer0117 #220 üzenetére
Basszus, szerencsés párod van. 3 éve LS-ezek, de a nejemnek a vérnyomása az egekbe szökik, ha meglátja a monitort... Neki inkább a Battlefield 3 való...
De a nagyobbik gyerek érdeklődik a téma iránt, szokta nézni, ahogy játszok, pedig lány. A kisebbik (fiú) meg még csak a mozgást érzékeli, meg a színeket, így 1,5 hónaposan. (De hamarosan - évek kérdése - és beavatom öt is...Szóval visszatérve, a trágya nem tartályba "termelődik". 2 féle trágya van. Van a hígtrágya, az termelődik tartályba, kiszórni tartályos trágyázóval tudod. A másik a szerves trágya. A teheneknél van a silópalánk, az mellett van egy U alakú betonfal. Na ott van a trágya, de mint írtam etetni kell az állatokat, hogy legyen trágya. Onnan tudod kimerni vagy szimpla kanállal, vagy azzal a villás kanállal.
@Dió:
A biogázüzemhez egy jó tanács... Vessél baromi sok kukoricát, mert egy-egy silópalánk közel 600 ezer litert nyel be... Másfél tele van, de még van bőven. -
Đ10Đ4
aktív tag
válasz
farmer0117 #217 üzenetére
Akkor add meg a telszámodat! össze futhatunk.. esetleg skype is jó..
-
farmer0117
csendes tag
Jajjj xDD mielött azt hiszitek, h buzi vagyok XDD közlöm, h a nemem nő
DDD na puszi
-
farmer0117
csendes tag
válasz
SparrowHUN #211 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod
) tökéletesen érthető
amit nem tudok kivitelezni az az, hogy tartályba gyülik a trágya nem?? Onnan hogya szedem ki és viszem el a homlokrakodóval?
köszi
puszi mindenkinek
-
larpi
tag
válasz
Zsolt... #213 üzenetére
A biogas üzemből nem kell elvinni a beérett silót, hanem bele kell rakni egy "bunker"-nak nevezett gödörbe és akkor kapod érte a pénzt mert a silóból gáz lesz. Ez a gödör ott van valahol a tartályok mellett, ha belerakod a silót vasak mozognak az alján.A melléktermékként termelődő hígtrágyát azt el lehet vinni azt nem tudom hogy pénzért-e, a régiben ingyen volt.
-
Zsolt...
tag
Szasztok gyerekek!
Mi értelme ennek a Bio gas üzemnek?
Odaviszek 1valag szecskát, leborítom, tömörítem, beérlelem, oszt még nekem köll fizetni, ha viszek tőlük trutyit, nahh-háát.
Hát annyit a bocifarmon is megtermelek amennyi az én tehénflottámhoz Kell!Minek ehhez bijóüzem? Mert ha fizetnének érte az más...
Vagy a multiba van jelentősége?
Homályosítson már fel valaki, kérem szépen!
-
Đ10Đ4
aktív tag
válasz
SparrowHUN #211 üzenetére
Névlegesen meg tudnád nevezni hogy, mivel lehet oda vinni a trágyát?
Köszi
-
SparrowHUN
tag
válasz
farmer0117 #210 üzenetére
Szia!
Először is üdvözlünk itt köztünk!
Kérdésedet megválaszolva, az üvegházakat úgy tudod feltölteni, ha először veszel teheneket, eteted őket, és egy idő után trágyát is adnak bőven. Azután homlokrakodóval és kanállal tudod odavinni a trágyát az üvegház szélén található fa "ládikóba".
Vizet is kell adni a növényeknek az üvegházba, azt pedig egy kék színű tartályos pótkocsival tudod odaszállítani. Feltöltheted a folyóból is, vagy vannak kis pici fa ivókutak elszórva a pályán. Azokból is tudsz vizet "meríteni".üdv,
Sparrow -
farmer0117
csendes tag
válasz
SparrowHUN #206 üzenetére
Sziasztok
most kezdtem el először játszani ilyen játékkal
lenne pár kérdésem, de inkább nem sokkolok senkit a tudatlanságommal
egyenlőre csak megfigyelek
) annyi kérdésem lenne először is, hogy a melegházhoz, hogyan, milyen módon tudok trágyát vinni és azt feltötletni
köszönöm válaszotokat
-
juhasz406
tag
és ezzel a vetőgéppel még kultizni sem kell meg szántani se csak learatom és elvetem.
-
Inc.corp.
tag
Üdv!
Köszi a tippet, ez idáig a legjobb használható megoldás, bár így is fejben kell tartani 13 vagy több gép kiosztását, de legalább műkszik. Ahogyan nézegettem ez már jó kiindulási alap lehet ahhoz, hogy a kijelölt gépekből csoportokat lehessen létrehozni.pl: az 1,3,8-asból csinálni egy A jelűt stb.Még egyszer köszi. -
juhasz406
tag
Az Amazon cayene 6001 elvileg olyan vetőgép ami trágyáz is a tartálya fel van osztva 60:40 arányban de csak magot tudok bele rakni műtrágyát nem tudok tankolni. játékhiba lenne?
-
SparrowHUN
tag
válasz
Zsolt... #204 üzenetére
Azzal semmi gond nincsen, hagyhatja ott a fát, csak hogy segítse a helfert, igazán kivehette volna a rigid body-ból a pipát. GE-ben a rigid body az annyit tesz, hogy ha be van pipálva, akkor elakad a gép, ha nekimegy, ha nincs bepipálva, akkor átmegy rajta a gép, és nem akad el.
A patkógyűjtésnek sok értelme nincsen, pusztán csak annyi, hogy kapsz egy plecsnit, ha meg van mind a 100... (de elég érdekes helyekre rakták le, legtöbben meg se fordul az ember) -
Zsolt...
tag
Ennek a patkógyűjtögetésnek van valami értelme, tényleg szerencsésebb leszel tőle?
-
capafog23
őstag
Nagyon buták a felvett munkások, mindig nekimennek a fának a föld végén ahol megfordulna a géppel, és ott áll a fával szembe és várja a csodát.
-
SparrowHUN
tag
Trágyát a homlokrakodó kanalával vigyed, póttal sajna nem lehet.
A föld megmunkálása nem befolyásolja a termést. Viszont, ha valóságnak megfelelően akarod csinálni, akkor szántás, trágyázás, tárcsázás, vetés, permetezés (avagy műtrágya), aratás. Azt hiszem ez a helyes sorrend. De van aki biztos jobban ért Nálam a mezőgazdasághoz.
Én ezt a sorrendet követem...
-
Đ10Đ4
aktív tag
válasz
SparrowHUN #199 üzenetére
Trágyát a házakhoz melyik géppel lehet vinni?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 Pro 128 GB grafitszürke - kártyafüggetlen
- Új Bontatlan iPhone 15 128GB Független Fekete/1 Év Apple Gar./p4249
- Bambu Lab X1C + PEI Plate + 0.2mm hotend + csomó tartozék
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe gar
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS i7-12650H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- Samsung Galaxy A15 5G / 6/128GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest