Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt...
tag
Hát akkor 5letem sincs... Azért köszi!
Egyébként te Hosterről töltötted le? Mert én nem! Lehet ez a problem?
Bár, ez elég blődség lenne! -
Zsolt...
tag
Ugye, komoly masina! Mennyit vártál vele, nálam is csak 10-15 m/s után kezd rángatni?! Egyébként belenéztem az Xml-be és ott szórakoztam az Rpm beállításokkal, de nem sokra mentem vele. Azt figyeltem meg, mikor elkezd billegni a gép, akkor produkálja a szaggató menést, addig halad folyamatosan..
Nincs ötleted, mégis mi a franc lehet ez? Nagyon bosszant!
-
őstag
őstag
válasz
Zsolt...
üzenetére
Azért kipróbáltam én is, nagyon kemény

Érdekes, nálam nem szaggat teljesen egyenletesen megy.
Ha szántáson megyek vele keresztül akkor billeg a gép, rugózik a felfüggesztés ez a legjobb amit eddig láttam.
A kezelése elég komplikált még nem sikerült kiismerni, de nagyon jó gép
-
őstag
őstag
válasz
Zsolt...
üzenetére
Olvasd el modhosteren a komenteket, ott is fent van a gép, gondolom ha könnyű lenne már megoldották volna a hibát
-
Zsolt...
tag
Nekem meg ebben kéne segítség! [link] Nagyon kafa kis gép, minden bizt-bazt lehet kapcsolni rajta, szépen koszolódik... A probléma vele: Ha 1-2-3 sebesség fokozatokat használom, akkor egy kis idő után elkezd szaggatva menni. A melóssal is ugyan az a helyzet, már próbáltam mindent, állítgattam az Ls limitert, különböző súlyokat tettem fel, hátha, és semmi... Nem értem, pedig nagyon profi mod, pont ezt b@szták volna el rajta! Nagyon bosszantana, ha egy ilyen kis hülyeség miatt kéne kukáznom! Lehet, valamit kint kell átírni hogy jó legyen? Én ehhez sajna nem értek. Biztos van itt olyan GURU aki vágja ezt a témát! Nagyon megköszönném! Help my plíííz!
-
Avedis28
csendes tag
sziasztok azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok hogy én szerekezthetnék mapot magamnak ha igen akkor hogyan kell valaki elmondaná ezt nekem nagyon szépen köszönöm ja igen és egy vissza térő probléma az hogy még mindég nem tudok elhelyezni tárgyakat se lámpát se semmit egyszerűen nem engedi ez lehet az az oka hogy töltött játék és mikor kilépek akkor valami hiba üzenet jelenik meg valami exe mit tomén. én ja igen válaszotokat előre is köszönöm

-
zarew
senior tag
Hát ez remek, régóta nem játszottam letöltöttem a frissítést. Eltűnt az 1 mentésem összes gépe. A 2. mentésemben megvannak a gépek,de hiába taposom a gázt (w) kb 15 mp ként mintha egy láthatatlan falba ütköznék,lelassul,majd megáll a traki vagy akármi.
Mi a franc van??? Természetesen gyári a game. A mods mappában minden bent van. -
Emberkeman81
aktív tag
Meg van a courseplay 3.30.Eddig jó.

-
Emberkeman81
aktív tag
Hali!
Nekem 1050-es asztal van rakva a Class-ra.De ha össze hasonlítom az 1200-vel azonos a méret.De nem ez a lényeg.Te honnan szedted az 1200-ast?Nekem az a gondom hogy a courseplay-ben hogy, mindig beáll kamion a Class elé töltés után.Valami jobb fajta Classt és asztalt tudnál nekem javasolni (linkelni).Persze ESlimiter nélküli kellene mert netbookon játszom és azon nincs NumPad.Tudsz Nekem ebben segíteni?
Ha Deutz 7545 elé rakom akkor nem áll be a kamion a kombájn elé.Minden általam használt gépnek az xml-jét módosítottam (gyorsaság,erő stb),meg 1-2 eszköz i3d fájlját is (szélesség,szórás stb).De ha "gyári" Classt használok akkor is fennáll a gond.Köszi!
-
duptib
csendes tag
hali
mint kezdő, hova tudék multipleyer játékb csatlakozni?
-
underdark
aktív tag
2011-es modot lehet használni valahogy a 13-ban?
-
underdark
aktív tag
egy kis reggeli meló + egy jó mód az állatosoknak

-
bunki
csendes tag
A kukorica kombájnal való aratásra miért nem tudok melóst alkalmazni, ha elindítom mindig össze csukja a vágó gépet és nem arat semmit. Vagy nem lehet alkalmazni?
-
underdark
aktív tag
hát én ilyesmire gondoltam
elhelyezhető tárgyaknál nem találtam ilyet -
underdark
aktív tag
mennyire lenne nehéz betenni egy mapba ilyen szalma, fű, siló lerakót?
-
törölt tag
Ha már itt vagyok, akkor szeretnék kérni egy kis segítséget. Tud valaki ajánlani egy olyan map-ot, ami nem túl nagy és nagyjából egy helyen van minden. Köszönöm előre is
-
törölt tag
Sziasztok!
Hatalmas respect mindnyájatoknak! Hetek óta olvasom a fórumot és most jött el az idő, hogy írjak is. Ennyi hasznos információt, hozzáértő hozzászólást nem nagyon olvastam még egy témakörrel kapcsolatban sem...talán a szexuális rovat, mert abban mindenki profi :-) Nagyon köszi a sok segítséget.
-
őstag
őstag
ezt nem értem, de lehet, hogy azért mert magyar nyelvűvel nem játszottam, nem tudom milyen néven szerepel a PDA-n a négyféle táplálék
füvet, szalmát meg szilázst külön is lehet adni azok nem lehetnek nullán
a kevertnél az is lehet gond ha rossz arányban teszed bele a gépbe, ez is olyan bug féle az 1.3 -nál, főleg ha nem az önjárót használod akkor még könnyebb elszúrni az arányt
akkor jó a keverék ha mind a három csík zöld
nézd meg még egyszer a videón, megjelöltem neked a lényeget a leírásban 1:18 -nál szedi fel a szilázst amíg zöldre vált mind a három
és 2:02 -nél önti bele, a PDA mutatja ahogy megy fel a keverék mennyisége -
őstag
őstag
válasz
Arkadashim
üzenetére
ahogy Zsolt... is írta nincs különbség a végeredményt tekintve és elég 1x, a továbbiak hatástalanok
annyiban van különbség, hogy a trágyaszóró meg a hígfos permetező hamar kifogy
a permetező meg túl széles és nehezen fordul
a legegyszerűbb a műtrágya szóró, abból is a kicsi ami a traktor elejére rakható, ez elfordul bárhol
én bérelt munkással csináltatom, elöl a műtrágyaszóró, hátul a vetőgép, egy füst alatt lemegy a kettő, ráadásul a munkás nem fogyaszt se magot se műtrágyát így nem kell töltögetni, és felnyomhatod neki a limitert akkor végigszáguld a földön ezerrel
mondjuk ez nem valami életszerű de hatékony
-
őstag
őstag
Az editorban ki kell jelölni a teljes objektumot.
A scenegraphban ellenőrizd le a mappastruktúrát, mert ha csak rákattintasz a képernyőn előfordulhat, hogy csak egy részletet jelölsz ki.Exportáld a kijelölést valahová mondjuk az asztalra.
Az exportált objektum i3d -t nyisd meg text editorral.
A filenames bejegyzés alatt találhatóak a textúrák elérési útjai, ezeket kell kijavítani.
Első körben megkeresed őket az eredeti elérési út szerinti helyükön, összeszeded az összeset egy mappába, ezt a mappát bemásolod abba a térképbe amelyikbe importálni akarod. A helye tetszőleges, de mondjuk a rend kedvéért én az objektumokhoz teszem.
Ezután az elérési utakat egyenként módosítod az új helynek megfelelően.
Utána szépen becsomagolod az egészet és kész.
Viszont az lehet, hogy új játékot kell indítani a tárolt mennyiségek regisztrálása miatt. Ebben mondjuk nem vagyok biztos én előbb raktam be utána kezdtem a pályát. -
Zsolt...
tag
válasz
Arkadashim
üzenetére
Tök mind1 mivel teszed, csak tedd!

-
Arkadashim
csendes tag
Srácok, számít hogy mivel butítom meg a termőterületet a nagyobb termelésért. Eddig csak permetezővel mentem végig, de van már folyékony, és szilárd trágyám is. Ezek több termést biztosítanának mint a permetező? Vagy lehetne egyszerre mind a hármat is használni?
Gondolom leírtátok már nem egyszer ezt, de mégis arra kérek valakit, hogy írja le nekem a legjobb trágyázási módszert. Eddig csak bevetettem a területet, aztán átfutottam permetezővel. A másik két trágya használatárav vagyok kíváncsi.
-
Atka84
csendes tag
Hali, én használom és működik!

Egy map-ról kimentettem egy épületet (Futterlager, ahova ömlesztve be lehet önteni a füvet, szalmát meg az erjesztett cuccot) egy másik mapra beimportáltam, működik is szépen de a texturáját elvesztette. Hogyan lehet azt helyrehozni? Ez egy fa épület de igy most hófehér az épület is meg amit belerakok az is.

Ötlete vkinek? -
őstag
őstag
a konvojt is úgy kell betenni mint a többi modot
a kezelése megjelenik az info menüben jobb shift vagy jobb ctrl és valami pl L a leader ezzel kell kezdeni utána átülsz a követőbe az F lesz de majd mutatjaigen ezcsak szedi, a bálázó külön gép
érdemesebb betenni a mapba editorral egy tárolót ahova tudsz billenteni és az Spv12 felszedi -
dafko90
tag
Hali megint. Tudnátok adni linket valami jó sártextúrára? Előre is köszönöm.
-
underdark
aktív tag
hali
az mitől lehet, hogy a munkás 5 méter megtétel után megáll és azt írja ki vegyek fel munkást -
wader10
csendes tag
Sziasztok!
Kaphatnék egy példányt a magyar PDF-ből?
Nagyon szépen köszönöm előre is!

-
őstag
őstag
-
őstag
őstag
válasz
ObiGabi
üzenetére
wrox: a pótkocsi igen, a bálázógép az egy módosított változat amit linkeltem, de az alap abból is benne van a játékban
ObiGabi te mint nagy mágus nem próbáltál még a GE-ben tükröt tenni gépre, 2013 modokra gondolok, 2011 -ben én is csináltam, de nagyon macerás volt beállítani és néha csúnyán nézett ki ahogy elállt a tükörháztól
kipróbáltam a tükröt, az ötlet jó, de a 2011 -es tükrök sokkal jobbak
ez olyasmi mint egy tolatókamera
nagy hibája, hogy rossz oldalon mutatja a gépet az épülethez képest
ahogy a képen is látszik a tükör belső oldalán kéne látszódni a járműnek és a külsőn az épületnek
ez pont fordítva csinálja, így azért elég zavaró de nem teljesen használhatatlan -
ObiGabi
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Aki szeretné tudni mi történik a háta mögött: [link]. (Még nem próbáltam, de a képek alapján jónak tűnik.)
-
őstag
őstag
közben találtam egy másik bálázót, a képek alapján ez egyből a füvet bálázza, kérdés, hogy ez jó-e etetésre
majd valaki jelezze, ha kipróbálta
-
őstag
őstag
még egy alternatíva a szalmával történő etetéshez
és egy másik etetőgép, ezzel megspórolható a széna bálázás
-
őstag
őstag
Ha valaki érthető okokból nem szereti szállítani a gyapjú raklapokat
itt egy lerakható gyapjú átvevőhely
Nem tudom mennyire működik, még nem volt alkalmam kipróbálni -
őstag
őstag
Ha ki akarod élvezni a bálázás és takarmányozás minden "szépségét" akkor sok eszközre lesz szükséged
füvet nem kell magyarázni
gépek: kasza, valamilyen forage vagonszalma bála:
termelned kell gabonát, hogy legyen szalmád
gépek: kultivátor, vetőgép. kombájn, bálázógép, automata bálafelszedő pót, rosszabb esetben sima bálaszállító pót+rakodógép+bálavillaa széna bála több lépcsős:
levágod a füvet, forgatod, rendezed, bálázod
gépek: kasza, forgató, rendrakó, bálázó, automata bálafelszedő pót, rosszabb esetben sima bálaszállító pót+rakodógép+bálavillaszilázst már csináltál a BGA -hoz
gépek: Big Xgépek az etetéshez: rakodó+szilázskanál (a BGA -ban használatos homlokrakodó felejtős a túl nagy kanálméret miatt), rakodó+bálavilla, önjáró etetőgép vagy a pótkocsi
A default bálavillák elég bénák, én ezt preferálom:quicke balefork villa, hiányzik a schema overlay az xml ből (ez jeleníti meg a kis ikont) de ez könnyen pótolható
az összes többi gép default
-
őstag
őstag
A szarvasmarhát 4 féle takarmánnyal etetheted, ha mind a 4 rendelkezésre áll akkor 100% a termelékenység
Ha fent van az 1.4 patch az pár hibát javít az etetéssel és az etetőgépekkel kapcsolatban
* Fixed issues when filling a mixer wagon with a shovel
* Fixed particle system not stopping when filling Kuhn SPV from bunker silo
* Fixed unloading of the Bergmann Shuttle at cow area
* Silage now can be put in the feeding trough with a shovel (1.4)1.) fű - ha csak fűvel eteted akkor szilárd trágyát nem ad
2.) szalma
3.) széna
4.) kevert takarmány - szalma, széna és szilázs keveréke, utóbbi az amit a BGA-ban eladtálEtetés, 1.3 patch, itt mégkönnyen összezavarodik az etetőgép ha valamiből túl sokat teszel bele
a gépek attól is függenek melyik patch van fent, illetve melyik térképen játszol, mert van egy mod (egy tároló ez pár mod mapon rajta van) ami nagyban megkönnyíti az egészet, és elfelejtheted a bálázá, bála szállítás, és rakodás eléggé elfuserált folyamatát
-
wrox
őstag
Tudom hogy össze lehet mazsolázni, de lehet jobb lesz egy hszben leírva.

Bele akarok vágni a marha tenyésztésbe. Milyen gépeket kell vegyek (most van rá pénzem, bejött a BGA
), és mit adjak nekik pontosan? -
underdark
aktív tag
talán az egyik legjobb mod amit eddig találtam, ha volt már bocs
[trágya eladása] -
Avedis28
csendes tag
sziasztok sajnos akkor sem bírom lerakni a cuccokat
tudom hogy miért kicsit bosszant kérlek segítsetek. pásztázok a nyilakkal de semmi csak annyit hogy vissza gomb és kész előre is köszönöm a segítségeteket 
-
Milán86
csendes tag
Sziasztok LS 2013 hoz lehet letölteni az ls2013.com ról kiegészítéseket elég sokat Új gépek kamionok stb én letöltöttem ket de nem rakja be a játékba őket ezeket hogyan lehet betenni a játékba? Köszi előre is a válszat akárkitől jön
. -
Avedis28
csendes tag
Szia Hát nem tudom sehová semmit lerakni valamiért nem engedi ezt nem értem hogy miért. amúgy meik gombot kell megnyomnom ahhoz hogy lebírjak valamit rakni vál el köszönöm

-
Avedis28
csendes tag
Sziasztok nekem egy olyan problémám volna hogy megvan nekem ez a játék magyarul ez nem is probléma hanem az lenne itt a gond hogy teszek be modot PL: elhelyezhető tártyak, de 1x-rűen nem enged semmit sem lerakni sehová PL http://www.ls2013.com/farming-simulator-2013/birch-v-1-0-mp.html#more-10963 / ezt sem + ezeket sem http://www.ls2013.com/category/farming-simulator-2013/placeable-objects/page/4 / se semmit kérlek segítsetek válaszotokat előre is köszönöm

-
őstag
őstag
válasz
dafko90
üzenetére
Készítettem egy tutorialt - (kétnyelvű).
Egy kiürített térképen csinálok földet üres helyre az alapoktól, a méret és az elhelyezés tetszőleges, ahogy nyilván a tutorialban szereplő értékek is az adott térkép függvényében változnak.
Ha meglévő földet alakítasz át akkor bizonyos lépéseket értelem szerűen elhagyhatsz.
Ez egy komplex folyamat, magában foglalja a terület helyes méretének meghatározását és az ár megváltoztatását is.
A PDA map alapból nem volt javítva azt én is úgy hagytam.
A föld létrehozása szempontjából irreleváns, csak azt mutatja, hogy megvásárolható illetve megvetted.
A textúrák és foliage rajzolgatása nem kap túl hangsúlyos szerepet az könnyen elsajátítható enélkül is, ahogy az editor kezelése is.
Lényeges, hogy ha átalakítasz egy térképet, akkor utána új játékot kell kezdeni rajta. -
tgumis
tag
sziasztok
az lenne a kérdésem a társasághoz, hogy tudje e valaki hogyan lehet átírni a munkaeszközök azon tulajdonságát ami a munka sebességet szabájozza.
Szóval hogy mondjuk a permetezésnél ne írja ki hogy maximum sebesség szintje 2 hanem mondjuk 50 el is tudjak permetezni vagy szántani vagy bármi előre is köszi -
underdark
aktív tag
ezt, hogy kötik össze?

-
dafko90
tag
AZ állatok lerakóhelyét hogy lehet megváltoztatni? A terület átrakva,csak a régi helyre rakja az állatokat.
Új hozzászólás Aktív témák

- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350M R5 1400 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

eddig nem volt ilyen.....