- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
tiv83us #22312 üzenetére
Most így rémlik,hogy nekem sem tetszett az ott,de bízva a forrásban csak egy copy/paste volt. A könyv sem volt kezemnél és másolni is lusta lettem volna,így mikor rágugliztam olyan mondatot kerestem mely egész oldalt megtölt,de nem találtam...pedig van egy jó pár abban a könyvben,melynek 2x is neki kellett futnom,hogy megértsem.
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
tiv83us #19840 üzenetére
How strange...I've just returned from my afternoon bike session in the nearby woods during which among others I ran into an Audi the size of a tank parked far from the prying eye,with two lovebirds in it. They seemed quite unofficial so to speak,but what caught my eye in the first place was the number plate.NAH...
-
b0bcat
addikt
válasz
tiv83us #18822 üzenetére
Az a két válasz akár mínusz 8 pontot is érhetett!
Bár akkor még mindig csak 76 pont lenne, ha az a kettő válasz is jó.
Feltételezem, hogy sehol nem válaszoltál "Nem tudom."-mal, akkor pedig több helyen minden bizonnyal hibás választ adtál.
Elárulok egy "trükköt": miután a kérdések szintje állandó, ha csak a B2 kérdésekre vagy kíváncsi, elég az utolsó 10 kérdést megválaszolnod.
10 helyes válasz esetén 40 pontot kapsz, 9 jó egy rossz esetén 32-t, 8 jó 2 rossz esetén 24-et, stb... Láthatóan itt, ezen a szinten a legkönnyebb pontot veszíteni, és így kiderülhet, hogy itt veszítettél-e sok pontot.
-
törölt tag
válasz
tiv83us #18204 üzenetére
Lois:
Who else lives here?
Brian:
Oh, big names, Lois.
We're watching Republican stars...
Rush Limbaugh:
Like sweet Mickey Rourke, and his gorgeous right-wing scars.
Brian:
Chuck Norris is one...
Rush Limbaugh:
And he's got a right-wing beard.
Brian:
Jon Voight is another...
Rush Limbaugh:
He's just right-wing weird.
Brian:
His, uh, his daughter's pretty hot, though.
Rush Limbaugh:
At one time, Brian. At one time.
Lois:
But how 'bout global warming?I still don't get it! Mire mondja itt, hogy "egyszer régen"?
Nem azt jelentené inkább, hogy "egyszerre", mintegy helyeslően? Kb. hogy "fura ez a Jon Voight, de ugyanakkor a lánya dögös, ezt meg kell hagyni."
at one time (forrás: thefreedictionary.com)
1. Simultaneously, at the same time, as in All the boys jumped into the pool at one time.
2. Formerly, in the past, as in At one time very few houses in town were on the market. -
oxox
addikt
válasz
tiv83us #18157 üzenetére
Valojaban nem veszelyes aru...csak nem akartam egyben atemelni a "bibliankbol". Kuldenem en mashogy ha lenne hely neki, de igy mas melle, ill. vegul masra kell raraknom. Mindenesetre sajnos a bibliank tobb esetben nem egyertelmu (reggel azert kitelefonaltam a guruknak, es mindenki rabolintott)
-
icemad
nagyúr
válasz
tiv83us #18023 üzenetére
Ezt szeretném lefordítani:
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Két problémam van.
Ha megoldható, szeretném felkeresni az irodát, hogy segítsetek a víz, gáz, elektromos áram probléma megoldásában. Mert online nem tudom megoldani.
A másik, hogy szeretném hamarabb aláírni a szerződést. Természetesen a plussz költségeket vállalom. Ha megoldható, kérnék egy új időpontot az ügyintézéshez, mert csak egy szabadnapot tudok kivenni egy héten.És ezt tudtam megoldani angolul:
I would like to ask for a little help. There are two problems here.
If possible, I would like to visit the office to help me in the water, gas, electricity problem. Because online I can not solve.
The other is that I would like to sign the contract as soon as possible. Of course, I take the extra costs. If possible, I need a new date for the administration, because I can make out only one day off a week.Köszönöm a segítséget!
-
spammer
veterán
válasz
tiv83us #17833 üzenetére
"Replace" szerintem kicserél/lecserél, olyan értelemben, hogy a régit már nem használja (pl. mert elromlott), míg a "Swap" inkább "megcserél-felcserél-cserélget", azaz a régi is használatba vehető még.
Pl:
"replace your broken hard drive" (elromott -> kicseréljük egy újra)
"swap your hard drive" (cseréld ki, kapd ki, tegyél be másikat, de a réginek nincs baja, nem romlott el, akár vissza is helyezhető) -
törölt tag
válasz
tiv83us #16794 üzenetére
Elsőre példa:
Except I'd like to swap the LB button's function to that of the RL button.Mivel a tiedét ritkábban látom és nem úgy tanultam, így nem tudom mennyire helyes vagy elfogadott, így ez kérdés is. (Ez az átka, hogy külföldi pályafutásomat tekintve csak a németekig jutottam.)
Az unless akkor oké, a harmadik szerkezetet pedig úgy ismerem, hogy there's no point in + ing, úgy viszont nem, hogy there's no point to + verb. Google mindkettőre bőven ad találatot, bár az előbbire jóval többet. Mondjuk bővebben is utánanézhettem volna, de azt majd később, mert most mással foglalkozom.
-
Bjørgersson
félisten
-
pelenka35
őstag
válasz
tiv83us #16788 üzenetére
bobcat nek irtam privátot ,de akkor kimásolom ide ha nem gond :
Szia
Arról van szó röviden hogy jobb kézfej nélkül születtem és szeretek játszani öreg fejjel is ,de van egy kis probléma a kontrollerrel,amit egy angol cég meg tudd csinálni csak el kellene nekik magyarázni ,hogy mit szeretnék pontosan.Sajna az angolom gyenge 2-es ezért kellene a segítség.itt jelent meg a cikk ,írtam nekik és most azt kérdik mit is szeretnék pontosan vagyis azt írtak amit a fórumtárs lefordított .
Ezt kellene lefordítani :
A gombok jó helyen vannak, csak azt kellene elérni, hogy a két gomb funkciója változzon, Tehát ha megnyomom az LB-t az olyan mintha az RL-t nyomnám és fordítva. Sajnos amíg ezt a problémát nem tudom valahogy orvosolni addig nincs értelme az Xbox-one vásárlásnak.köszönöm Pelenka
-
-
Kidus
őstag
válasz
tiv83us #16680 üzenetére
Azon gondolkodtam itt a kerdest olvasva, mennyire gyakran kulonbozik az angol megfogalmazas a magyartol.
Itt mindig mintha pozitiv kimenetelre szamitva optimistan kerdeznenek, ugyhogy ez a won't meg aren't szarul is hangzik, mert sosem hallom
Mint mikor bocsanatot kersz, nem azt kerdezed hogy "nem haragszol?" hanem hogy "meg tudsz bocsajtani?"
Nem tudom mennyire vagyok ertheto -
atillaahun
veterán
válasz
tiv83us #16598 üzenetére
Ja hogy folyamatosba kéne tenni.
Így már tényleg jobban hangzik egy fokkal, köszi.
(#16602) Kidus
Hááth, nemtom.Ez UK-ban is megállja a helyét? Mert az összes tetves ügyfélszolgálat akiket hívogatok oda csörög ki, és kb. a wécébe kell bezárkózzak, hogy értsem mit mondanak.
Múltkor azt próbáltam elmagyarázni, hogy rákattintok egy visszaigazolásra és szerintem nem oda irányít az oldaluk ahova kéne, de baromira nem jött össze.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Elektromos autók - motorok
- Eredeti játékok OFF topik
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- Formula-1
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- iPhone topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest