- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MmDorian
őstag
jovok enis trollkodni, nem fogtok szeretni, de igy gondolom.
szerintem angolt nem igazan lehet tanulni. az ragad. van, akire jobban, van akire kevesbe. emlekszem az angoltanar egyfolytaba a conditionalt mondatta velem, szabalykent. sose tudtam, viszont ha beszelni kell, akkor valahogy mindig eltalalom melyik a helyes.
egyik osztalytarsam 5. eve tanul angolt, anyanyelvi tanarokkal. 5 ev alatt ott tart, ahol en nagyjabol altalanos 6.ban.felre ne ertsetek, nem magamat fenyezem, csak mondom, hogy van, aki erzi, van aki nem.
a sok film is jo lehet. angol hang, angol sub. es a jo kis amerikai accent is ragados, nem is nagyon szerettem bejarni a magyar angoltanar orajara, nem esett jol a fulemnek. halistennek most, hogy vegzos vagyok az angolt mar letutdtam.
kicsit hosszu lett, bocsika
-
Neked az valt be, nekem pedig ez.
De ez szerintem angliaban volt mar, nem itthon. Ott persze, hogy tobb, mert magyar szot nem is hallasz.
Az a ket ev magantanar pedig kellett ahhoz, hogy tovabb fejlodj egy ev alatt ottkint. Kellett egy alap, anelkul hiaba ultel volna be oda.
-
Wyll
őstag
Felesleges rajta rugózni, olyan szenvedő mondatot talál ki az ember, amilyet akar.
Engem jobban érdekelne a megoldás a Romeó és Júliás feltevésre, mert azt tényleg passzívban kell mondani, pedig fontos az alany.
-
"A magyar nyelv nem igazan hasznal szenvedo szerkezetet, pl azt mondod, a macska felmaszott a fara"
Jajj, ne.
Egyreszt a magyarban a szenvedo szerkezet koszoni szepen, jol van.
Masreszt meg ez a macskamaszasi dolog valami idiota nyelvmuvelesi marhasag, szalmababu, amit direkt azert talaltak ki, hogy legyen mit pofozni, angolul se mondod, hogy "the cat is climbed on the tree", de ettol meg angolul is van passive voice, sot, nemetul se mondjak (pedig ennek az idiota peldanak az lenne a szerepe, hogy bemutassa, hogy micsoda csunya germanizmus ez a szenvedo szerkezet - de hat egyreszt nem az, masreszt meg nemetul se igy van, ugye), meg semmilyen mas nyelven se, mert ez egy idiota pelda. -
MaciG
addikt
A kockás tényleg jó példa, viszont a macskásat nem értem mért tenném szenvedőbe.
Ha nem a folyamat a lényeg hanem ,hogy a macska már a fán van fent akkor én így mondanám: The cat has climbed the tree. Szenvedőben azt hiszem ez így nézne ki: The tree was climbed by cat.Viszont ezt meg nem értem, hogy ha a szenvedőt akkor használjuk, ha nincs meg az alany vagy egyáltalán nem lényeges, akkor pl. miért használnak ilyet, hogy pl.: Rome and Juliet was written by Shakepeare. ? Itt ugye megvan az alany és lényeges is, mert ő az aki megírta. Mert ha nem lenne lényeges, hogy ki írta, csak az ,hogy a mű "megszületett" akkor ugye: Rome and Juliet was written.
-
Kidus
őstag
En mar olyat is hallottam hogy thirty past five de az inkabb arra iranyult konkretan, hogy a srac vart mar jo ideje es ki volt akadva, perceket szamolt hogy tessek mar 30 perc eltelt 5 ota es nincs semmi.
Amugy meg szerintem szinte mindegy hogy mondod, meg fognak erteni, egyeniseg meg preferencia kerdese.
Nem tartom bonyolult kerdeskornek -
tildy
nagyúr
Ejh, pontositok:
one past two, two past two, three past two--> ten past two, itt valt, es two eleven, two twelve, two thirteen , two fourteen, majd QUARTER PAST TWO, two sixteen, two seventeen,....two twentynine, HALF PAST TWO, two thirtynine..... two fourtyfour, QUARTER TO THREE, two fourtysix , blalbla ..Vigyazat: neha nagyon lustak, es lemarad a past, ebben az esetben a half three 3:30 itt!
yetike: ez egy erdekes szoveg, de osztom a srac velemenyet: [link]
Mas: az ESOL Skills for life Level 2 otthoni szintje pontosan mi? Tobb oldalt is lattam, de hitetlenkedem.
-
törölt tag
(#11182) Lauda: Kérdezz két könnyebbet, tényleg.
-
Kidus
őstag
"a mondandod masodik reszevel ertek egyet, az elso resze volt az , amivel nem"
Ezt orommel hallom, mert ugyanazt irtad le, amit en, amit pedig cafoltal, azt en nem mondtam
szerk: amugy ezen a felvetelen amit linkeltel, a tanar nem azt mondta, hogy nem kell nyelvtan, hanem valami olyasmit ( mar amennyit ki lehetett venni a minoseg miatt ), hogy rules and principles de hasznalni is kell a nyelvet, mert a szabalyok tudasa nem eleg.
-
Ruhellem a nyelvtant mint az allat, de anelkul hogy tanuljak meg tarsalogni? Hogy helyezzem el a szavakat egy mondatban ha nem tudom a sorrendet? Hova kerul a kerdoszo, a hatarozo? Mit hasznalhatok kerdo/kijelento mondatban? Es meg ezer millio dolog van, amit sajnos nyelvtan nelkul nem fogsz tudni megfeleloen hasznalni. Hallott beszedbol lenne nagyon jo tanulni, de nincs kit hallgatnom.
A relaxa villam angolt szoktam kozben hallgatni, abbol is el lehet csipni mondatszerkezeteket, ami hasznos lehet, meg azert szokja az ember a hallott beszedet.
-
Kidus
őstag
Anyanyelv mas.
Idegen nyelvet meg szerintem erdemes nyelvtannal tamogatni erosen, mert ha elkezdtel mar magadtol osszepakolaszni egymas moge szavakat, es berogzul, baromi nehez attanitani magad, hogy mashogy mondd, mint ahogy neked magadtol jott az elejen.
Nem azt mondom, hogy a legbonyolultabb szerkezeteket kell nyomni, de az alapveto nyelvtan egyaltalan nem nehez, es igencsak hasznos/szukseges. -
gaborbol
őstag
Teljesen igazat adok, a nyelvtan nem ennyire elet hahal kerdese mit ahogy sokan gondoljak
Gond nelkul elbeszelgetek cegvezetokkel, ugyfelekkel, akarkivel ISP, Microsoft, Vmware, Dell es soha nem akadnak fent semmin.
Szerintem inkabb a szokincs meg a rutin legyen meg eloszor, aztan ha mar folyamatosan es magabiztosan tudsz beszelni barmirol, teljesem megerted a masik felet, akkor lehet a nyelvtant csiszolgatni.Persze a randis email keszitesebe lenne meg hova fejlodnom
Brutalis, hogy mennyi idot vesz el,meg egy egyszeru level megirasa is, de majd idovel jobb lesz ez is... -
Szia!
Persze, voltak erdekes hozzaszolasai is ez teny, de voltak normalisabbak is a ~11k hsz kozul hadd ne keressem ki
Az utobbi idoben mar csak a flame ment, annak sok haszna tenyleg nem volt
Sokan a hibas nyelvtanert harapnak, tobbekozt en is. Igen, arrol nem tehet senki, ha pl. nem ugy volt lehetosege angolt tanulni mint ahogy szeretett volna, vagy a tanar nem logikusan tanitott...Felre ne ertsd, most akarom letenni a kozepfokot, mert ugyerzem keszenallok ra, szoval nem ugy beszelek, hogy felsofokum lenne, csak az a gond, amikor sokan megvannak gyozodve arrol, hogy az o altaluk jart ut a helyes. Remelem atjott, hogy mire gondolok.
Apropo kozepfok, hgy ON is legyek, es ne csak a flame-elemzes vegye el minden idomet
: Az euro-t neztem. Akkreditalt tehat barhol elfogadjak. Lattam ehhez vizsgafeladatokat tartalmazo konyveket, tehat ha egy olyat megveszek, es jol begyakorlom azokata a tipusu feladatokat akkor sok meglepetes nem erhet nem? Max a tema valtozik, de az meg nem veszes.
Udv. core2
-
-
VOid
tag
Én úgy tudom hogy a Fruit-ot ha "gyümölcs" értelemben használod akkor ugye megszámlálhatatlannak kell venni így nem lehet többes számba tenni, de ilyen szavak még vannak pl advice , information... felfogható ez keveredésnek is, de ezek inkább kivételek
szóval a mondat amit írtál az egyáltalán nem fura. -
carrot
tag
Először a tap-os dologra, jelentheti még azt is, h ellenőrizd, illetve teljesítsd, véglegesítsd.
The most beautiful place I have been to - írd ki ha hivatalos a dolog, házi is hivatalos
In 2004 I studied in Norway. We travelled by plane from Budapest and changed plane in London. It was snowing, when we arrived to Sandefjord. Sandefjord is a small town, and it is about 100 km far from Oslo.
You can see beautiful mountains and fjords there and if you are lucky you can see the northern light.
We lived in a wooden house, but it wasn’t so cold, like this one (az otthoni?). There was a lake between the hillsides, and my teacher talked about the monster of that lake. I liked those mountains and lots of snow.
My teacher offered that we could see the northern sea. When I tried to walk into the sea it felt enjoyable but after a minute I came out of it, because it was very-very cold.
Norwegian people are very introverted but they are also friendly with visitors. Most of the people can speak English. -
finest
addikt
Ja, akkor úgy értette, h nyomjad! Írd meg. Tap it - nyomasd!
Nagyon termékeny szó a tap, a dugásra is használják, pl. I'd tap. De pl. köszönés is, nehogy pofon vágd a következőt, aki így köszön! Szokás mellé integetni. (Meg persze egyszerűen, h nyomni pl. a mobiltelefont, távirányítót.) -
lajafix
addikt
Lényege az, hgogy az amcsik inkább felhúznak még 1 kerítést a mexikói határon, a bevándorlási reform pedig elmarad, ami a lenti részlet szerint a legalább 5 éve illegálisan bent tartózkodókat hagyták volna, még állampolgárságot is szerezhetnének. + 200e vendégmunkást is fogadtak volna /év.
The now-abandoned comprehensive Senate bill would have allowed illegal immigrants in the country more than five years to stay and earn citizenship, a provision critics dismissed as ''amnesty'' for illegal aliens. It would have also created a guest worker program to allow another 200,000 immigrants a year and beefed-up enforcement on businesses -
-
tothbe
addikt
I am responsible azt jelenti, én vagyok a felelöse vminek, vagy az én dolgom megcsinálni vmit.
A responsible persons pedig a felelös személyeket jelenti. a megbízható-ra pedig ritkán használják, arra inkább a reliable vagy az authoritative esetleg a trusted vagy némely környezetben a solid. -
Jester01
veterán
Szerintem jobb úgy, hogy ''analize logs, assign tickets to the correct person''
(már amennyiben ez 2 dolog, ha egy akkor nem értem)
Avagy ''log analyzation, assignment of tickets to the correct person'' (nyelvtanilag azt hiszem ez a helyesebb, de a másik nekem jobban tetszik)
-
chicken
senior tag
A lényegi különbség, hogy a simple past megadott időpontra (időtartamra vonatkozik) a múltban, a ''beteg voltam''-nál ez nemigen definiált.
Azt szokták mondani, hogy Present Perfect akkor, ha a cselekvés eredménye a lényeges, és nem a mikor-ja meghatározott. Tehát a Beteg voltam, ezért nem tudok semmit pontosan ez a kategória.
Jó példa a különbségre a ''Becsuktam az ablakot''
Ha az a kontextus, hogy ''És mit csináltál, miután kiszellőztettél?''
akkor '' I closed the window''.
És ha az hogy ''Miért ilyen rossz a levegő?''
Akkor ''I have closed the window''. -
-
En is megprobaltam
Olvasd at, hogy tenyleg arra gondoltal-e, ami az angol verzioba bekerult, mert forditaskor szokott elojonni, hogy az ember tokre mas olvast ki egy szovegbol, mint amire az iroja gondolt
''Due to the rapid advancement of the technology, cell phones have become
an inseparatable part of our everyday life. The market penetration in
Hungary is 70 percent. Cell phones are portable little devices and they are capable of
more and more functions. Among other things they can access information on
the internet. However, this information has to be represented and coded
differently from the usual HTML language since it has to be optimized
for the mobile devices and the limited data transfer speed.
WAP has been developed to meet these needs and after the early difficulties it is starting to gain popularity. Previously there were only static WAP pages but now there is need for dynamic WAP content (data processing, database connections, etc) that can be accessed through a userfriendly interface, similarly to HTML.
The thesis presents information necessary for the design and the practical application of a dynamic WAP portal and documents the development of a mobile meterology system as a specific example. For the implementation the PHP programming language was used, integrated to WML format. The WAP pages provide information about the weather of Hungarian cities and a countrywide wind and weather map is available, too. The system currently offers information to Hungarian paragliders.''
ps: van vmi kozod az Index forumos ready-hez?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Battlefield 6
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Automata kávégépek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Eladó 2 monitor csomagban, de akár külön-külön is ASUS XG438 + Acer B246HYL
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- Bluering Libra irodai forgószék
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest