-
Mobilarena
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #7855 üzenetére
-70ig melegedik?? mibol van az a pot, alubol?
fullpoton is ez a gondod?
vigyázz meg ne ártson neki a fesz én 1.7eket már kőkemény minuszokban láttam.
cpu meg már a playiten is szórakozott a quadchanellel, lehet másik bios kéne az R5E-re, vagy meg kell találni azt a feszt amit emelni kell minuszban, hogy visszajöjjön. nem tudok másra gondolni, ennyi összerakásból nem vizelhet le állandóan.
egyébként gratulálok szép eredmények lettek, különösen a FS. -
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #7726 üzenetére
grat a 80k-hoz
tegnap lenyomtam az első Impact session-t, és ahogy sejtettem sikerült itt is fullpot nyomni, -160-on volt csak cbb így felmentem vcore-ban is az adható maxig. a lap nagyon gyors, jobb a ramkezelése mint a gene-nek! konkrétan a 3200c11 olyan fél tized(!) volttal kevesebben megy mint más lapban! így sikerült 2 WR-t is visszaszereznem hicookie-tól! a wprime-okon is sikerült javítanom de azt egyelőre nem töltöm fel, mert nem első hely. dolgozom rajta, xp alatt valamiért 50mhz-el kevesebbet futott a cpu, fagyogattam, ezt legközelebb ujra tesztelem.
video:
HWBOT Prime 5451.12 pps with Intel Core i3 6100 at 6288MHz
GPUPI 1B for CPU 8min 20sec 723ms with Intel Core i3 6100 at 6250MHz
és cinebenchben is sikerült javitanom, de sajnos nem sikerült elmor mögé bejönnöm csak a 3. helyre volt elég. de a 6100 hátrányát tekintve nem vagyok elégedetlen az eredménnyel.
677 cb with Intel Core i3 6100 at 6217MHz
7.45 points with Intel Core i3 6100 at 6217MHz
köszönöm az ASUS és az Oáziscomputer támogatását
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #7718 üzenetére
bclk sajnos semmit nem gyorsít, de legalább nem is korlátoz.
én a napokban rebenchelek mert közben CES-en hicookie beelőzött hwbotprime-ban, gpupi-ben és wprime-okban is. viszont ezt a kört már új lapban fogom nyomni aminek jobb az effje előzetes teszjeim szerint és remélhetőleg coldbug mentesen
-
Achill3uS
nagyúr
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #7707 üzenetére
nagyon köszönöm
a pihenés számomra ismeretlen fogalom ha tuningrol van szo
igen énis probaltam 3D-zni a 6100-zal, de sajnos ahhoz tényleg gyenge. 6GHz-en 01SE-ben csinált valami 160 ezer pont körül.ViZion: nem szeretünk extrém tuningon kívül tanácsokat adni, mert akkor felhigul a topic szóval ne haragudj de fáradj át a kérdéseddel egy amd-s topicba. de általános felhasználás mellett ezek a beállítások mind tökéletesek auto-n és thermal balance beállításokon.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #7701 üzenetére
köszönöm
az a helyzet jobban kérte a vcore-t ennél a sessionnél mint az előzőnél ugyanezekhez az órajelekhez, szóval sok lehetőségem nem volt, feljebb mentem, meglátjuk legközelebb. egyelőre i3-mat szüneteltetem kicsit. visszamegyek 6700K-ra. addig gyúrjál a hwbotprime-ra abbol van még backup
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #7695 üzenetére
gratula ujfent, a cinebench effed kiemelkedő
közben ugy döntöttem felrakom a szilveszter éjjszakai benchelés eredményeit, just for the show
uj Global 2X CPU Wprime WR-ek:
6sec 422ms with Intel Core i3 6100 at 6179MHz
3min 27sec 327ms with Intel Core i3 6100 at 6102MHz
köszönet az XP bios-ért ASUS-nak és elmor-nak! a srácoknak pedig a lelkesedésért, és hogy nem került pezsgő a potba
mégegyszer BUÉK mindenkinek!
-
Speed®
titán
válasz
jones965 #7689 üzenetére
Kemény, hogy egy 4C/8T X3450 4Gn nem tol ennyit CB11.5ben..
Léggel van esély az 5Gre velük vagy mindenképp sub0 kell neki?
Ha megoldják a bclkmacera melletti energiagazdálkodást, jó lesz. -
válasz
jones965 #7674 üzenetére
Várjuk ki a végét! Múltkor legalább ennyivel kevesebb lett. Ha jól sejtem mindenkinek több pontja lett, ergo nem jártam jól most sem.
Egyébként tegnap még 561. helyen voltam az extrém ligában, ma már csak 607. vagyok, világ szinten meg 798-ról 925-re.
Holnapra talán normalizálódik. -
oliba
őstag
válasz
jones965 #7631 üzenetére
Láttam 175MHz-es értékeket is, talán még ASRock oldalán is fent van. Ahhoz képest kicsit kevesellem a 135MHz-et.
Csak azért kérdezgettem, mert elég hamar venni terveztem i5 6400-at, aminek az átka az alacsony szorzó, így kell jobb blck, de itt ugye nem tartozik a topik témájához, így...
A 380MHz pedig bíztató
Thx
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #7626 üzenetére
köszönjük, rajta leszek, de attól függ holnap kapok e ln2-t.
na srácok, dobpergés, bclk tuning indul
sima leghutes, valos vcore, cpuz mem tab bugos sajnos, hőfokmérés sincs.
szerintem ez elég jó potenciál, nem számítottam 5G lég eredményre egy i3-tól.
egyelőre nem töltök fel minden eredményt lehet lesz belőle egy összeszedettebb írás több tapasztalat után de elég simán megy a dolog. semmi varázslat. delid és ln2 teszt hamarosan.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #7612 üzenetére
itt is gratula, fog ez jobban is menni
nos én most végeztem a tegnap este 9kor kezdett bench sessionömmel, volt benne egy win reinstall, 1 paszta probléma miatti visszamelegítés, majd az első igazi coldbugmentes skylake benchelés következett ami hatalmas sikerélmény volt. cbb azért volt -150-en és nem lehetett full pottal tolni mert a tesztek között ha tul hideg volt becb-zett, de nem volt pasztareccsenés egész végig. mindehhez sikerült végre egy igazi társat találni, ez egyelőre a legjobb 6700K-m, akoska07 volt az első tulaja majd kalandosan hozzám került amiért hálát adok az égnek
szóval végre megtört a jég, és sikerült hoznom a beígért magyar rekordokat
HWBOTPRIME Global 4X CPU 7. hely
Aquamark3 Global 1X GPU 24. hely
utóbbi nincs kimaxolva, kicsit alacsonynak is tünik az eff, de örülök, hogy sikerült nem corruptedba menteni az első 500k fölötti score-omat.ezúton külön köszönöm az ASUS segítését, természetesen ezzel még nincs vége, VGA minuszban tesztelése még hátravan, reméljük hoz majd néhány plusz pontot, de ezt Csabival fogjuk közösen megejteni hamarosan. over and out, mert 3 óra mulva kelnem kell
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #7541 üzenetére
nos akkor jones előszavával élve, jöjjenek a részletek az idei év utolsó PlayIT-jén zajlott extrém tuning bemutatóról az ASUS és a mi szemszögünkből.
nagy izgatottsággal vágtunk bele a hétvégébe, mivel Brekkel már nem is egy, de jones kollégával még nem volt közös session-ünk, főleg nem live-ban, ami mindig nagyobb odafigyelést, türelmet kíván.
a fő szerepet az ASUS kérésére az Intel Z170-es alaplap család játszotta, azon belül is nekünk a legjobb a Maximus VIII Extreme alaplap. 2 platformot sikerült egyszerre összeraknunk, így az asztal két végén egyszerre folyt a nitrogén a cpu potokba. 2db léggel válogatott subzero szűz i7 6700K-val és GTX 980Ti-okkal megtűzve. Egy referencia és egy MATRIX kártya állt rendelkezésünkre, nyilván utóbbi volt az izgalmas ujdonság mindenki számára, amit most bontottunk ki és vettünk először teszt alá. Sajnos ez nem bizonyult a legjobb lehetőségnek, de erről majd később. Szóval első nap a magyar 3Dmark2005 és 2006 rekordokat vettük volna célba terveink szerint.
72104 marks with Nvidia GeForce GTX 980 Ti at 1276/1853MHz
Sajnos ez volt a legjobb eredmény amit sikerült összehoznunk. az egyik platform feladta a szolgálatot. kezdetben ígéretesnek tűnő elég könnyen 6GHz fölé skálázódó proci mint később kiderült -60 fokon coldbugba futott, így maradt a másik rendszer amit Brekkel kezelgettünk. Ez valamivel kezesebbnek bizonyult, végül 6-8 óra folyamatos futás után - hát mikor máskor
- megindult a proci, és a végén sikeresen futtattunk 6250mhz-en aktív HT mellett 05 tesztet, a Matrix kártya kb alap órajeleken. Mindazonáltal általunk máig érthetetlen okokból nem jöttek az fps-ek és a pontszámok.
volt időnk windows 7 és 8 rendszer telepítésére is, driverek és lod tweakek bevetésére, de a korábbi rekordom csak nem akarta adni magát. én már csak arra tudok gondolni, a Maximus VIII Gene biosa ennyivel gyorsabb 3D-re. egyszerüen nem volt más különbség a 2 platform között.
Mindazonáltal, remekül szórakoztunk a folyamatosan változó főt számláló csapattal, mivel a Gigabyte standon szintél Skylake-et tesztelő társaság (04ahgy, over, subaru, toyone) folyamatosan átszökdösött hozzánk és felváltva ütöttük el az időt egymás ugratásával és természetesen tuninggal. ahogyan subaru említette, hihetetlen hangulatban telt az egész nap, ismét egy nagy közösségnek éreztem magunkat! köszönet érte srácok, felejthetetlen event volt! Szintén óriási tisztelet azon közösségi tagjainknak akik sokat utaztak és kilátogattak azért, hogy minket megnézzenek, szurkoljanak! Köszönjük!A második napba egy kicsit magányosabban vágtunk bele jones kollégával, egyrészről mert a Giga stand a srácok nélkül árválkodott, mivel ők 1 naposra tervezték a bemutatót, másrészről mert Brekk kolléga is megkapta a családi utászt, hogy a család nem felejt
sebaj, ígyis ütőképes konfigot tudtunk összerakni, elővettük a jó öreg Rampage V Extreme-et amibe a nagy reményekkel kecsegtetó uj i7 5960X-em került. De az igazán nagy kihívást a 980Ti MATRIX kártya nitrogénes tesztje jelentette amit mára terveztünk. Előző nap jones elvégezte a kártya szigetelését, felkészítését a mai bevetésre. Sajnos ez önmagában kevésnek mondható egy ilyen komoly tesztnél, szükségünk lett volna a levegős-vizes előtesztekhez, az oc program kipróbálására, a feszültségek kimérésére és a modok elvégzésére. ezek hiányában vágtunk neki a teszteknek, ami sajnos megint csak meglátszik az eredményeinken. 4 óra szigetelés után 4 órát ment a rendszer hibátlanul, vizesedés nélkül ám annyira friss a kártya, hogy elmor és az ASUS belső segítsége nélkül nem tudtuk volna még ezeket az eredményeket sem hozni. a feszültség állítás is specifikus GPUTweak verziót igényel és az LN2 mód önmagában nem elég. spéci bios is kellett volna - ami nem volt hajlandó felmenni a kártyára. Ami a legnagyobb probléma volt és nem sikerült megoldanunk, a GPU órajelének throttlingja volt. hol 1600mhz-en hol 1700mhz-en is előjött a probléma, amit a GPU feszültség is befolyásolt. de legalább a hőfokkal nem volt bajunk, -100 fokon hibátlanul üzemelt. Sebaj a nap végére elég sok mindent sikerült kitapasztalnunk, és ahogy elnéztük a többi MATRIX eredményt, más sem jutott sokkal tovább stock kártyával és hálisten lesz még lehetőségünk a kártyát megkínozni hála az ASUS-nak. Addig is az eredmények:
Firestrike
20132 marks with Nvidia GeForce GTX 980 Ti at 1620/2000MHzVantage
79057 marks with Nvidia GeForce GTX 980 Ti at 1656/1975MHzA cpu nem kis örömömre jól szuperált, a végére sikerült folyamatos 3Dmark Vantage CPU teszt stabillá tenni 5.5GHz-en 1.68vcore-on -100 fokon. De mire ez összejött a GPU már nem volt hajlandó 3D terhelés alatt semmilyen órajelet tartani. szóval ujra le kellett mondanunk a magyar rekordok túlszárnyalásáról.
Tipikusan olyan érzésem volt vasárnap a bontás után, hogy ha még egy napunk lenne, mindent megvernénk, mert már mindent ismerünk, miből mennyit lehet kihozni
de ez ilyen, rengeteg idő, energia és nitrogén kell hozzá, hogy ha 1x minden összeáll meglegyenek azok a rekordok
Ezúton is köszönöm az ASUS-nak, Matteo-nak, Gumispetinek, és a "csapattársaimnak" Brekknek és jonesnek az egész hétvégét, még sok ilyet
és végezetül néhány kép:
lábjegyzet, a hétvége hatása alatt újra belelkesedtem és visszaléptem a Team Hungary csapatba, jobban érzem magam a közös magyar zászló alatt azért mégis
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #7466 üzenetére
gratula! szép session még gatya procival is.
közben véget ért a HOT is, nem bencseltem rá végül mert egész héten alig volt időm, pedig ott állt a tele dewar, meg kicsit el is ment a kedvem, hogy a feltöltött eredményeket leszedegetik mindig indoklás nélkül, így aztán az ember sose tudja éppen milyen apróság nem tetszik nekik. no meg a 2666c13-mas kit se remekelt úgy, hogy esély lett volna a top 10-re. bár így, hogy se dancop se der8auer nem szállt be a végjátékba, kicsit bosszant a dolog, de nincs mit tenni, ez most nem jött ki.
-
válasz
jones965 #7447 üzenetére
Köszi szépen!
Baromi nagy élmény volt, megérte.
Legközelebb akár gyere el te is, lesz folytatás!Gratula a te eredményedhez is. Látom nagy kedvenced a 7970 (vagy csak ponteső miatt nyomod?), jó kis "retro", igazi powerhouse kártya.
Melyik a legjobb sky alaplap ASUS-ok közül a te tapasztalatod alapján? -
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #7409 üzenetére
[link] már blokkolva lett közben azis.
majd ha csinálsz feltöltésre eredményt ne felejtsd el a hátteret és hogy most már cpuz SPD tabból is kell 2 vagy az összes.
amugy nálad is gyorsabb win7 alatt az XTU mint 10-en? mindenki azt isteníti, hogy 10-en mennyivel jobb, szóval arra is próbálok rájönni egy ideje.
jo lenne playit-re összeszedni valami normális cpu-t, mert addigra az enyém sem lesz már meg, 6.1 felett ezis elvérzik nagyjabol. bár szerintem menne ez jobban, ha énis tudnám -170-en küldeni mint splave és sokan mások. de egyszerüen nem jövök rá mi a titka, hogy ne menjen el a kontakt -130 alatt.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #7405 üzenetére
marad a hero meg a gene. ezis elég érdekes, nálunk meg Asrock OCF170-et nem kapni, akkor az miért nincs kizárva? elég indokolatlan lépés volt ez. egyszerüen az ES lapokat kellett volna kizárni, a mindenféle Assembly, Titanium meg LN2 edition-t és kézcsók. mindenhol más lapok vannak forgalomban, beszállítóktól függően.
de nincs azzal semmi bajom, hogy betartják a szabályokat, elvégre azért vannak. ha valamit az ember elnéz akkor így járt, ujra kell tesztelni velem is megesett már. de, hogy CPUZ 1.73-mal van kiírva a verseny és a frissebbel nem lesz valid az eredmény. na ez a vicc.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #7371 üzenetére
köszönöm srácok
Brekk: nem tudom őszintén mi lehet a "gond", kétlem h a proci degradált volna, de azt is, hogy a giga ennyivel jobb lenne. egyszerüen van különbség összerakás között, és ez így jött ki. de nem tudom jó bios van e az Extreme-n, lehet érdemes lenne kiprobalnod a 0007-est is.
a paszta meg... olyan amilyen, énis multkor visszamelegítés után jobb kontaktot értem el és lejjebb ment legalább 15 fokkal. splave próbálkozott más módszerrel, de hidegben nem tudom müködne e, ha kisérletező kedvedben vagy, tudod, hogy vevő vagyok rá -
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #7361 üzenetére
egyszerűbb így
az eredmények ASUS Maximus VIII Gene alaplapban születtek
hwbotprime 10. hely global 4X cpu
pifast 5. hely Intel Core i7 6700K cpuval 6300 is lefutott de corrpted lett a screenshot.
következő körben jön a visszavágó ugyanezzel a cpu-val Z170X SOC Force-ban
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #7339 üzenetére
én megőrülök, hogy konkrétan minden sessionnek azért van vége mert elszáll a kontaktom a paszta és a pot között. a legrosszabb, hogy minden sessionnél más hőfokon történik ez meg. ma éppen -135 fok környékén 6.1G hwbotprime közben...
h1mpi Gigabyte-tol kaptam tesztre még nem jelent meg hivatalosan a honlapon sincs fent.
nah, ugy néz ki a tegnapi konzultációm sofossal nem volt sikertelen és előrébb jutottam a giga bios és feszültségek ügyében, legalább tudom, hogy jócskán alulfeszeltem és azért nem ment a proci.
ez most Brekk cpu-ja, nem egy bajnok darab, de végre a 6G+ a gigában is megy.7360.76 pps with Intel Core i7 6700K at 6000MHz
folyt köv miután lekentem a lapot, mert még mindig csak papíroztam ezekre a rövid sessionökre.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #7336 üzenetére
grat, de az a cpu még mindig cserés szerintem, 6100 1.90-en az eléggé ki van maxolva.
én sem bírtam tovább, megejtettem az első ismerkedős ln2 sessiont a giga lappal, viszont azt kell mondjam az eredmények várakozáson alul maradtak, egyszerüen valami wallos. ez egy 6G XTU-s proci, T.Grizzly van mindenhol és 5.6G felett nem tudtam hwbotprimeot futtatni, 5.7-en állandóan csontra fagyott, pedig 6G-n is láttam desktopot, de terhelésre a start benchmark gomb megnyomása után kimerevedik a képernyő. próbáltam rengeteg beállítást, fogok feedback-elni a gigának, hogy valami nem ok, vagy csak én nem jöttem rá.
folyt köv, addig is képek: -
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #7266 üzenetére
látom nem csak engem szivat a futuremark valid
amugy uncore és a ramok nem mennek neked feljebb 2 modullal? vagy nem nézted? nálam a 3200 stabil volt a plafon léggel MFR-ekkel.
szerk: ha már topicgazda vagyok, a belinkelt hwbot versenyek mostantól kiemelt hozzászólásként fognak a topicban szerepelni, hogy aki csak ritkán néz be is feltünjön neki
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #7207 üzenetére
jones, én ennyit mondanék, a többi eredményt holnap teszem fel:
800 MHz nyereség delid után XTU-ban a gyári állapothoz képest LN2 alatt
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #7200 üzenetére
Nekem kezd kialakuloban lenni egy elmeletem, megint nagy elteresek vannak az ES-ek es a retailek kozott. A korai chipek alacsony vidjuek voltak es magas fesz kellett nekik h jot menjenek, es a mostani retailek az 1.3+os videkkel nem birjak jol a magas vcoret. Nekemis delidelve grizzlyvel 1.7nel tobb vcoret nem toleralt load alatt, jott a bsod. De azert egy dolgot nem ertek, hogy lehet dancopnak olyan rohadt mazlija megint h az a batch ami mindenkinek full szarul ment, L519xxxx neki abbol van egy goldenje, 5G 1.375v
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #7093 üzenetére
"Kovetkezo kerdesem h h csinaltal koppra olyan physix scoret mint en 5250en magasabb uncore es szukebb rambeallitasok mellett? Ilyen eros tweak nincsen. Driver uaz nalam is, 15os lod ment. Milyen verzio a system info es a 3dmark? Teny h en nem vagyok igazan otton 3dmark11ben, de ezt nem igazan ertem."
Facebook postod alatt a kommentem tegnap 13:02kor. Amire nem kaptam sose valaszt es jott itt a hiszti reszetekrol. A validot koszonom, magyarazatot latom nem kapunk, de reszemrol a validdal tisztaztad a szitut.
a csapatmunka reszemrol ennyi volt, ha ennyit nem lehet egymashoz szolni sertodes nelkul gratulalok mindenkinek. Bocsanat a hangnemert de felbosszantottam magam. Over and out. -
subaruwrc
félisten
válasz
jones965 #7094 üzenetére
magyarázkodni eddig se volt szükséges.
azt írtad megtanítasz minket 3d11-et benchelni.gyorsan átfutottam pár,4600-on készült eredményt,de még csak 21-ezer közelében sem volt egyik sem.
arra adj egy magyarázatot hogyan lehetséges a te 3 ezer pontos előnyöd,néhol.az hogy multi gpu a rendszer,nem jó kifogás,azok az eredmények is több kártyásak amiket megnéztem.
azt,hogyha patyolat tiszta vagy miért kellett ilyen csapatból kilépős hisztivel előadni az egészet,mondjuk nem értem,kicsipapucsnál azért egy két fokkal érettebbnek gondoltalak én is.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #7080 üzenetére
Facebookon beszelgettunk, be is lehet linkelni szerintem semmi letamadas nem volt benne, feltettem nehany kerdest az eredmenyeddel kapcsolatban amire itt jott a folytatas, nem igazan ertem a tortenteket es ennel erettebbnek gondollak mindkettotoket, mint hogy idaig fajuljon egy feltoltott erdemeny megbeszelese csapaton belul. Miert ne lehetnenek kerdeseink egymashoz, ha valami nem egyertelmu a tobbieknek. Ez nem gyanusitgatas az artatlansag vedelme mindenkit megillet. En most elutazom a heten nem nagyon leszek online. Folyt kov, mindenki nyugodjon le...
-
subaruwrc
félisten
válasz
jones965 #7080 üzenetére
ami nem tetszik nyugodtan reportold
negyed órája még mintha nem így álltál volna hozzá.
nem a nitros eredményekről van szó,hanem a 4600-asokról ami hol 20.300 hol 24300.
utóbbit olyan 5350-en hozza egy közepes tuningos.
na azt magyarázd el nekem hogy lehetséges,4600-on,alacsony uncore és loose ram mellett.
nem nekem kell az fm valid hanem a hwbotnak. meg az nem érdekel hogy az fm-et hogy tudod kijátszani.
egy támadhatatlan magyarázat érdekelne hogy ez miképp lehetséges.
annyit már én is teszteltem multi gput nitro alatt nvidiat is meg atit is hogy tuti legyek benne hogy azonos settingsen nincs benne 4000-pont.még ha a legjobbad lenne azonos arányban a többiekével,a legrosszabb meg -4000 akkor még el is hinném.
-
subaruwrc
félisten
válasz
jones965 #7076 üzenetére
attól bújt ki a szög a zsákból hogy Balázs felhívta rá a figyelmemet hogy valami nem kóser,az eredményeidet végig nézve meg tényleg nem.Legalább viselnéd méltósággal nem úgy hogy azonnal leszeded a moddolt subokat.
Mitől félteném az első helyemet,tőled? Még gratulálnék is minden egyes alkalommal mikor megelőzöl ha nem kétes bizonyíthatóságú eredményekkel tennéd. Az enyémeket végig nézheted nyugodtan,valószínű egyet nem találsz aminél akár csak rezeg a léc. Ja,az picit zavar de az elsőségemnek vagy a féltésnek ehhez pont semmi köze. Asszem elég jól helytállok a saját kis támogatásommal a titan x darálód ellen
Az meg szerintem elég nyilvánvaló hogyha 100% tiszták lennének ezen eredményeid akkor nem rögtön a kilépéssel fenyegetőznél burkoltan,ami tudod hogy ér valamit .. ( valakinek ).
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #7074 üzenetére
http://hwbot.org/submission/2668718
5375-ön 23.3k cpu pont single card nvidia kártya mindkét esetben most pedig 24k cpu pont 4600-on. ez nem eff kérdése, hanem valami tweak, vagy 3dmark verzios eltérés, vagy bug ami lehet, hogy legális de furcsa számomra, hogy ilyen több ezer pont különbségekre lehet csak úgy rájönni. mert ez nem bios beállítás vagy hardware setting kérdése. ezért érdekelne, hogy lehet-e így validálni.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #7071 üzenetére
nem a jó effi a kérdés, hanem, hogy 4 ezer pontot fluktuálsz a saját eredményeid között. ez nem tweak. 4600-on megvered a saját és mások 5G+ nitros eredményét (uncore, ramrol nem is beszélve). ha tudod validálni akkor elfogadom, de screenshot ehhez nem elég. ha a 3Dmark11 legacy benchmark lenne nem szólna senki egy szót sem, de még nem az.
csak egy random összehasonlítás, http://hwbot.org/submission/2661834
közel +1GHz cpu 3000 pontot ér? nekem ez furcsa. -
subaruwrc
félisten
válasz
jones965 #6964 üzenetére
köszi!
el kell ismerni valóban nagyon beteg chip.
zárójelben -133°C cbb és valahol -145°C körül cb
uncoreod szépen alakul valóban, a core viszont sajna elég gyatra. de mondjuk egy ilyen hőtermelésű chipnél ilyen kontakt mellett ez nem csoda.
keep pushin'h1mpi
sose a nitrogén literjének ára volt a korlátozó tényező ebben hanem a szállítási költség meg a tartály amiben tárolod.
a 200 nagyon fals,inkább valahol 500-600 körül alakul. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged