- Telekom mobilszolgáltatások
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
-
Mobilarena
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Két 7700K-t vettem, retail mindkettő, az egyik nálam delid nélkül 5000@1,45V nem ment be win8.1-be, eladás után az új gazdájánál ezen az értéken 3D sokszálas bench stabil (pl. 3D11/FS PhysX) delid és erős vízhűtés mellett, szutyok. A másikat még csak postra néztem, hogy megy-e, de az kapcsiból több, mint egy tizeddel kisebb VID-es, a batch ugyanaz. Szóval ja, egyetértek, hogy óriási szórás van már csak ez alapján is.
-
-
-
ViZion
félisten
Meglett közben a hiba. Takarítottam, vizet cseréltem és utána maradt még valami szmötyi, ami eldugította a prociblokkot, ezért melegszik. Takarítom újra. Szűrőt multkor nem kaptam hirtelen, most dobok bele egyet valahogy.
VRM kap levegőt is, nem tisztán vizes a hűtés. Alaplapra megy légáram.
"Minden BIOS beállításra vonatkozik egyébként: ha nem tudod, mit csinál, nem állítgatod el, mert az alapbeállításból baj nem lehet."
Így van, ezért is kérdeztem, amiben nem voltam biztos, vagy hiányos infók voltak csak a neten... -
-
Achill3uS
nagyúr
hát igen. sajnos a magyar nagy létszámban széthúzó kis csoportban összetartó de ezek szerint nem voltunk elég kevesen ahhoz, hogy az ellentétek elsimíthatóak legyenek. örültem nagyon amikor mindenki beállt a kezdeményezésem mögé, de pár hónap múlva visszaállt a régi "rend". én nem erőltetem többet, ettől még segítjük egymást, akik eddig is jóban voltak ezután is. én túltettem magam a dolgon.
-
Achill3uS
nagyúr
Gyuri nincsen az ocp moddal baj elso korben, a 780tire is csak az kell 1.45 felett (persze ez architekturankent nyakonkent valtozik), ovp nem. de szerintem jones vgpu modot keresett elso korben. es amit players is mondott en nem biznek az afterburnerben. max evbot vagy hotwire.
-
-
jones965
Modder
Ezeken a HD7970 vga-kon 2 tápáramkörrel több van, mint a referencia nyákon. A vrm vezérlő chip viszont ugyan az, a kivezetések is. Ezt készítettem el ocp moddal, de sajnos a plusz feszültséget nem vette fel.
A szigetelés az I/O porttól 2-3 cm-re volt, de itt is lederesedett, majd szépen visszaolvadt. A kártya még működött ezután is, majd egy következő 3dm11 2. gpu tesztnél, black sreen, aztán utána már vga not detected.
A másik kártyán már ezért nem készítettem el az ocp-t, még kutatok mivel lehet ezt kiküszöbölni.Ha van ötleted megoszthatod.kicsipapucs:-érdekes, hogy az az smd ami egyszerűen eltűnt a nyákról, az a szigetelés alatt volt. Sok reményt nem fűzök hozzá, már itt az aprón vettem egy másik ugyanolyan vga-t, csak hogy meglegyen az LN2 cf teszt. ( A másik kettőt nem akarom már kiszerelni a cosmos-ból.)
-
subaruwrc
félisten
Olvasgattam a témában este,ajánlatos lesz az első memória slotot is keményen beszigetelni.
Idézem:
" if there is moisture in the first mem slot,cpu went crazy" azaz ha nedvesség kerül vagy épül fel a memória slotban a cpu megőrül. Eléggé klappol a problémánkra meg arra is hogy én spec eltávolítottam egy kis szigetelést az első slotról és utána a ventivel pont oda verettem be a hideget .. -
subaruwrc
félisten
furcsa hogy eddig nem volt ilyen baja.picit másfajta szigetelést használtam a lap többi részén,valószínű az a rész nem lett légmentesen lezárva és a venti ráverette az áramlatot aztán be is nedvesedett rövid idő alatt.
bízom benne hogy a 3D teszteknél ez a probléma megszűnik. -
subaruwrc
félisten
-
toyone
őstag
Akkor ez szerinted G3258 fordulhat elő?
Magyarázattal nem tudok szolgálni az ott tapasztaltakkal kapcsolatban, akkor az általam talált gudiek azt javasolták hogy minél nagyobb annál jobb. És ott ez tulajdonképpen így is lett.
Akkor megfejteném: a pincérlány nem csak a ti vezérlőtöket zavarta össze. -
toyone
őstag
Egy korábbi tesztnél subaruval pont hogy az jött be hogy nem toltuk szét a VRin-t. Bár műszerrel nem mértük a valós értékeket de ha csökkentette volna a CPUVcore-t akkor subaru korábbi 6,5ghz-s procija bizony jobb volt mint gondoltuk.
Ez a 0,5 arány vagy egy kicsit alacsonyabb tűnik a jónak. Ki is próbáltuk ezt.
És a lap nem változott csak max a biosok. -
Achill3uS
nagyúr
Semjons a rendes neve (OCX-en Sam volt), és eredetileg litván, aki most hollandiában él mint kicsip írta. és amit ram témában mond, azt el lehet hinni.
kicsip: köszönöm! nem tervezem minuszba hüteni a ramokat, bőven elég szívás volt a psc-kkel, és az se volt kifizetődő. inkább cpu power. lásd Dancop 32M WR-je. alig mentek tobbet a ramok mint nálam (1460 c9) és az már fagyasztva.
-
-
-
NFree
addikt
Elvileg van egy nagy lemez amivel le van takarva a vrm meg a memória is (MSi lightning karikról beszélünk) ha kiteszema hidegre a gépet s megfujatom egy 12-es ventivel szerintem az már elég neki nem? jelenleg a meleg szobában normál körülmények közt olyan 50 fok megálítja a vrm hőfokot , holnap megpróbálom kimérni , hogy egyáltalán sikerül -e több feszt adjak a karinak 1.3v nál. De akkor elképzelhető, hogy nem nyírom ki az első próbálkozásnál a karikat.
köszi
-
Achill3uS
nagyúr
igen ez helytálló szép megfogalmazás. pont ezért sötétben tapogatózás az egész. egyelőre keresem a beállitásokat amikkel rekonstruálni tudom a sima lap eredményeit, ha megvan, meglátjuk mennyi előnyt tudok kovácsolni belőle ennek a javára. ha valaha sikerülni fog persze. mint azt mais tapasztaltuk subaruval más más bios-t használunk a lapjainkon, ami teljesen más viselkedést eredményez. az ln2 lapnál kevesebb a kiadott bios is, egyelőre nekem az X bios-ok jöttek be igy kapásból ráflash-eltem erre a lapra is, de lehet, hogy vissza fogok térni egy F-esre, hátha azzal kezesebb lesz. egy biztos, időigényes móka ez. a sima SOCF-el is napokig szüttyögtem léggel, mire hozta azt amit szerettem volna ram ügyileg. ráadásul a psc-ket már eladtam, felőrölték az idegrendszeremet a hektikus müködésükkel, most samsung-okkal probalkozom amik még magasabb frekvenciára képesek. meglátjuk.
-
-
Achill3uS
nagyúr
piszok drágán lehet csak venni már, és ha tényleg rendesen nekiáll vele az ember tuningolni még avatott kezekben is simán ki lehet nyírni sajnos, van benne elég opció rá, de ennyie tweak-elhető lapot azóta se sikerült kiadni, persze nyilván ez a platformok változásának köszönhető. muszáj szereznem egyet a falra
srácok OC event hogy áll, akkor overnél a hely nagyjából tiszta, kéne egy dátumot lőni lassan, októberhez mit szóltok? kinek mikor lenne jobb idén? melyik hónap? eleje vagy vége? szavazzunk.
-
subaruwrc
félisten
-
matteo_szg
őstag
ASUS bácsi nem fog nyűglődni, mert a Gathering mindig is egy baráti tuningcsapatás volt, nem pedig a hazai PR harca, ami a HQ-s PR figyelme miatt kénytelen, hogy menjen.
Bárki kérhet ASUS Z97-et tőlünk, a lehetőségeinkhez mérten tudunk hardvert biztosítani. És mehet bele konkurens VGA.
-
Igazából "fent", 4,3GHz és fölötte jó az effem. Egy komámmal versenyzünk, hogy 4GHz-en ki tud jobb effet összehozni. Ő ddr3-mal tolja és valószínűleg ezért, de rám ver 1000-et effben.
14,844 az én eddigi legjobb eredményem,az övé pedig 14,672.
Ezt kellene behoznom, de se pl7, se cl4 nem akar menni és ha megy is nagy ritkán, akkor lassabb az eredményem tőle. pl8 és cl5-4-4-8 megy mch 1,26V-tal, pl7 cl4-4-4-8 még 1,60-nal sem.
5:6 nézem a ramom, ami nem nagy durranás ilyen kis fsb-n. 1066-on cl5 nem fog nagyot akasztani, de más strap-ekkel magasabb órajellel nem megy. Ezen az FSB-n van olyan másik strap és osztó, ami "golden" lehet számomra? (tudom, próbáljam ki, de mindet néztem már) -
Achill3uS
nagyúr
nem értem mit akartál mondani a konnektorból felvett áram és a termelt hő értéke közötti összefüggéssel, mert teis pontosan tudod, hogy nem azonos. de tény, hogy szerintem sem életképes megoldás, de attól még vállalkozó szelleműeknek jó poén lehet. lehet az én mondandóm sem jött át
sorry nem tudtam írni tegnap, 3 nap chatban-t kaptam, de ma már lejárt
-
subaruwrc
félisten
ez egy poén volt Gyuri
ASUS,GIGABYTE,MSI Nvidia és ADATA szponzorált ha azt nézzük honnan kaptam már hardvert,de mindenkinek szívesen segítek aki felkér és tud hardvert is biztosítani a teszthez
Nekem az elsődleges maga az extrém tuning ténye nem a márkajelzés mindaddig ameddig egy gyártóval szerződéses és fizetett tuningos nem leszek. Mivel ez nem áll fent jelenleg,nem jelenthetjük ki hogy csak egyik vagy csak másik támogatna hanem ők mindannyian amiért hálás vagyok nekik és ha tehetem ki is fogom használni továbbra is.
-
toyone
őstag
Készült egy videó, pifast közben, amiben arról megy a vita hogy Hicookie-é mekkora? De én a pifastra gondolok. Viszont külön meghallgatva vicces "mekkora neki?" - "19.77" - "úú az szép" " de jó lenne megfogni..."
Hichookie-t meg direkt írtam így.Erre utalva neki.(#5376) 04ahgy
Van rosszabb is,[link] szöveget figyeld alatta. -
jones965
Modder
Mint említettem, mire rájöttem, hogy mennyire fesz érzékeny, a nitroból már csak 2 termosznyi maradt.
Próbálkoztam teljes értékő processzor teszttel is, ott 5500 mhz-ig jutottam, amin még a 3dm11 physics teszt fefutott 1.6V-on.XTU eredmény ami egyedül teljes lett. Bár 4600 mhz-nek hitelesítette, valójában 5400-on ment.
-
Chello
tag
Körülbelül lehet ott nyáron 20-25 fok a relatív páratartalmat pedig nem tudom, de ez egy ház alatti pince nagyjából 2 méter mélyen.
Nekem száraznak tűnik.
Télen ahogy észrevettem nincsen ott +5 foknál hidegebb.Valaki info, hogy hol találhatok részletesebb leíeást a memóriabeállítások szökségességének eseteiről?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest