- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Delila_1 #48835 üzenetére
Mert válaszoltam Neked, aztán kimentem kimosni a szememből a csipát, a hideg víz hatására meg megvilágosodtam, hogy hülyeséget írtam, így megváltoztattam a hozzászólást "Korán van még..." jeligére.
Akkor még1x:
A feladat kivitelezéséhez a kombinatorika, azon belül az ún. ismétlés nélküli variáció lekódolása szükséges. Ezt még meg lehet írni makróban, de mivel közben az is befigyelt, hogy "értelmes magyar szó" is kitétel, ezért már értelmetlen az egész. Ahhoz pluszban kellene -ahogy lappy is írta- egy adatbázis, ami max. 9 betűs magyar szavakat tartalmaz.
-
-
-
moma
őstag
válasz
Delila_1 #48566 üzenetére
Szia. Köszi. Csak nem voltam egészen pontos
. Több száz oszlopról van szó és összevissza sorrendben vannak. És többször is meg kéne csinálni, szóval valami automatább megoldás lenne az igazi. Szóval olyasmi ami nem ABC be rakja őket, hanem veszi a másik fül azt a sorát és abba a sorrendbe teszi ezt a táblát is minden adattal együtt. Jó kicsit érzem, hogy nem hiszem, hogy van ilyen, de hátha
-
DGery
aktív tag
válasz
Delila_1 #48480 üzenetére
Sziasztok!
Először is szeretném megköszönni a fentebbi segítséget.Most újból elakadtam, bár ez nem makro téma...
Adott egy táblázat aminek az A oszlopa egyenesen egy másik táblázatból jön, és vannak egyezések melyek száma változó.
Próbáltam az ismétlődések eltávolítása gombot, de mivel képletekkel az érték másik táblából jön, arra hivatkozik, stb így mentés után újra minden megjelenik.Van olyan képlet, ami az ismétlődéseket figyelné pl az "A" oszlopban, és ha egyezés van, akkor a második, 3ik, stb ismétlődő elemet ne írja be a "C" oszlopba?
(Persze ez is egy jóval bővebb táblázat, de a többi részét már megoldom)Köszönöm
-
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1 #48392 üzenetére
Nagyon köszönöm. Remek. Kicsi probléma.. Ha a gépen futtatom, oda menti ahol az eredeti fájl is van. Fel kellett másolnom egy nas hálózati mappájába, viszont, bár a mentés látszólag megtörténik, (nincs hiba) de a mentett pdf fájlt nem találom sehol. Ez hogy lehet? Esetleg egy olyan kiegészítés a makróban ami a mentési utvonalat egy cellában beírva tudommegadni?
Hálás köszönet a segedelemér Delila!!
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Delila_1 #48383 üzenetére
Tulajdonképpen sikerült is, csak szépségtapaszt szeretnék még rá:
Ha futtatás közben kiválasztok egy elemet, akkor a következő lenyitásnál azt mutatja egyből. Lehet olyat, hogy ne az aktuálisan kiválasztott elem legyen a legördülő lista tetején, hanem a lista elejéről mutassa? -
zsoci0914
csendes tag
válasz
Delila_1 #48177 üzenetére
Erről lenne szó.
Az A oszlop legördülő menü, kiválasztok egy "státuszt" beérkezve például és akkor az M oszlopban megjelenik a dátum. Aztán megváltoztatom "gyartas alatt"-ra akkor pedig az N oszlopban a változtatás dátuma, ugyanígy "kész" az O, "kiszallitva" a P oszlopban, és persze az előző maradjon meg. -
-
phanfantom
senior tag
válasz
Delila_1 #48112 üzenetére
Tulajdonképpen most még csak kérdés illetve a specifikáció fázisában vagyok. Egyébként semmilyen különbség nincs az aktív és nem aktív bejegyzés között. Csak a lejárat dátuma. És most, hogy írok, egyre jobban meg tudom fogalmazni. Az aktívak kétfélék lehetnek. Lejárat nélküliek és lejárattal rendelkezők. A lejárat nélkülieket manuálisan kell módosítani, hogy inaktívvá váljanak. Ennek a címsornak lehet az a neve, hogy státusz. Ezt lehet soronként manuálisan módosítani. A címsor egy másik cellája a sok közül a lejárat dátuma. És ha van érték megadva egy adott bejegyzés lejáratához, akkor amint azt a dátumot elérjük, a státusz kapcsolóját magától módosítja az excel és így kikerül az aktívak közül. Azt hiszem ez lenne a feladat:)
-
Jonie
csendes tag
válasz
Delila_1 #48100 üzenetére
Nem csak A1 - B1 ről van szó, hanem a teljes tábla adott oszlopának minden cellájáról, még nem tudom pontosan melyik lesz az, mert a táblát ezután fogom elkészíteni, de addig nem fogtam hozzá míg ezt a dátum kitöltést nem tudtam megoldani.
Sor és oszlop beszúrás nem lesz, lapvédelmet teszek rá.
Sőt, nem is A és B oszlopokban lesz alkalmazva, de Delila_1 megoldását tudtam úgy módosítani, hogy a szükséges oszlopba történő íráskor a meghatározott oszlop (még nem tudom melyik lesz az) celláiba írodjon a dátum.
Nekem így jó, talán csak annyi, hogy ha több sort törlök egyszerre, akkor nem törlődik a már beírt dátum csak egyesével, ha erre lenne egy egyszerű megoldás, akkor már több lenne mint tökéletes.Köszönöm!
-
válasz
Delila_1 #48098 üzenetére
Tényleg ne "kekeckedésnek" vedd, nem annak szánom, csak ugye alapvetően ez volt a feladat.
1. A kódnak csak és kizárólag az A1 és B1 cellákra kellene korlátozódnia, ehelyett a teljes A és B oszlopban dolgozik (Ha pl. A10-be beírok valamit, akkor B10-be kerül a módosítás dátuma)
2. a Kód nem veszi figyelembe, ha A1 elé sor(oka)t vagy oszlopo(ka)t szúrok be, direktbe az A és B oszlopon működik(ami mint írtam amúgy is hibás).
Ha pl. 1 sort és 1 oszlopot szúrnék be A1 elé, akkor B2 és B3 cellákon kellene csak működnie.
(Persze, ha tutira nem történik sor- és oszlopbeszúrás, azaz 100%, hogy az idők végezetéig A1 és B1 cellába maradnak/kellenek az adatok/eredmények, akkor itt, a 2. pontban leírtak már okafogyottá válnak)Mielőtt azt mondanád, hogy lófütyi a potrohomba(csak így a közelgő szeretet ünnepére való tekintettel
), akkor miért nem írod meg , szóval itt egy megoldás a problémákra...
A megoldást a tartomány elnevezése lehetőség biztosítja, tehát A1 cellát elneveztem FIRE_RANGE-nek és akkor a kód csak ennyi:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, Range("FIRE_RANGE")) Is Nothing Then
If Range("FIRE_RANGE").Value = "" Then
Range("FIRE_RANGE").Offset(, 1) = ""
Else
Range("FIRE_RANGE").Offset(, 1) = FormatDateTime(Now())
End If
End If
End Sub(FormatDateTime fx-t csak azért használtam, mert úgy másodpercet is kiírja a módosítás dátumaként, csak a teszt miatt, hogy lássam, azt teszi-e, amit szeretnék, természetesen Date függvényre lehet majd módosítani)
-
-
válasz
Delila_1 #48089 üzenetére
Ez ennél cselesebb feladat...
Szúrj be sort vagy oszlopot(bárhova), egyből látni fogod mire gondolok.Ez a megoldás sem jó, mert bár nem fut hibára a makró, de pl. sor vagy oszlop beszúrásakor is megváltoztatja a cella időbélyegét, pedig ugye az adott cella tartalma nem változik.
Option Explicit
Public Function CellLastModifiedDateTime(MyRange As Range)
CellLastModifiedDateTime = FormatDateTime(Now())
End Function -
Jonie
csendes tag
válasz
Delila_1 #48085 üzenetére
Köszönöm, de ha jól gondolom a "MA()" függvény mindig az aktuális napi dátumot fogja kiírni?
Nekem statikusan (maradandóan) a bevitel dátumára lenne szükségem, vagyis pl. 5 nap múlva is az "A1" cella kitöltésének dátumát (ha az ma történik, akkor a mai dátumot) kellene látnom. -
karlkani
aktív tag
válasz
Delila_1 #48055 üzenetére
Így már jó, én csak a +36-ot írtam a képletbe, meg bele szerettem volna tenni a hosszt is feltételnek, de a kettő együtt nem működik... gondolom azért van Nálad is két segédoszlop.
#48057 Delila_1 és #48058 lappy
Fura, mert a képleteket bemásolva innen jött a #ÉRTÉK!, kipróbáltam ismét most jó... -
-
lappy
őstag
válasz
Delila_1 #48011 üzenetére
mert a statisztika igaz azt mondja 50-50% lenne az esély de nem feltétlenül
-
F34R
nagyúr
-
Kowax
tag
válasz
Delila_1 #47945 üzenetére
Ez hogy oldja meg a problémámat?
Csatolok két képet. Az elsőn az adatok, a másodikon a diagram. A diagram kék vonalai és a narancssárga vonal metszéspontjainak X értékére vagyok kíváncsi. A kék vonalak adatai mérési eredmények. A narancssárga az adatok közül az utolsó oszlop, ami az adatok közül a maximális érték felét jelenti.
Na most itt akkor hogyan fogom megtudni a metszéspontokat egy új sor és oszlop felvételével?
Előre is köszönöm, ha elmagyarázod, mert ezt most nem látom át. -
csferke
senior tag
válasz
Delila_1 #47942 üzenetére
Szia!
Mikor egy új lapot hozol létre, az a Munka1 lap B3 cellájában lévő nevet kapja meg.
Nem pontosan erre gondoltam. Pontosítok.
Meglévő munkalap nevét szeretném módosítani.
Adott egy "Név" ami nem változik és ehhez kellene hozzáadni a B3 tartalmát. Amikor változik B3 tartalma akkor változzon a munkalap neve "Név "+a B3 új tartalma.köszi
Angol Excel 2007 -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1 #47919 üzenetére
Szia!
Én nem a program leírás áttekinthetőségére gondoltam - persze az is nagyon fontos, hanem a folyamatra magára.
Természetesen a bemásolt programok tabulálása is fontos, de sajnos a szerkesztő nem igazán támogatja ezt és igen, előfordul figyelmetlenség is.
Ráadásul a Go To példád pont a hibakezeléssel kapcsolatos, amire én is azt írtam, hogy néha nem is oldható meg másként.
Mivel az utasításkészlet tartalmazza a Go To szerkezetet, programozási stílus függő is lehet az alkalmazása.
Üdv. -
eszgé100
őstag
válasz
Delila_1 #47877 üzenetére
Köszönöm, de nem pontosan ilyen formában kerestem a duplikációt.
Van egy vba ciklusom, fentről lefelé halad, ezért nem releváns, hogy a tartomány felső részében található-e a duplikáció, lényeg, hogy a maradékban ne legyen, erre tökéletes volt Pakliman formulája, szerencsére működik ez is automatikusan, ha táblává alakítom. egyébként örök hálám az ötletért, megmentettél egy kör guglizástólValós felhasználása egyébként az lesz, hogy B oszlopban lesznek elérési útvonalak, többi oszlopban különböző paraméterek a ciklusnak, és az utolsó oszlopban lesznek tárolva a válaszok a Save&Close-ra. Ha az adott fájlt később még használja a ciklus, akkor nyitva hagyom (válasz no), ha nem akkor mentés és zárás (yes), példában pont fordítva kérdeztem, de az már csak részletkérdés.
Ezzel kapcsolatban meg is érkeztem ma esti fejtörőmhöz:
Ciklusomban egy bizonyos ponton elérkezek a nyomtatáshoz
Select Case CStr(printer)
Case "col"
Application.ActivePrinter = col
tp.PrintOut copies:=CStr(copies)
Case "bw"
Application.ActivePrinter = bw
tp.PrintOut copies:=CStr(copies)
Case Else
MsgBox "No printer selected"
End SelectMajd ezután megvizsgálom, hogy Save&Close "yes"-e?
If CStr(saveandclose) = "yes" Then
Excel.Workbooks(fileName).Close SaveChanges:=True
Else: GoTo nextraw
End If
Itt kezdődnek a bajok, a kettő közé kellene valami, ami megakasztja a cilkus további futását, amíg ez az ablak be nem záródik.Ugyanis, ha várni kell a nyomtatóra valamiért, akkor az ciklus egyszerűen bezárja a fájlom még mielőtt el lett volna küldve a nyomtatóra.
Próbáltam ezt, wordben ok, de sajnos excelben nem működik:
While Application.backgroundPrintingStatus > 0
Application.Wait (Now + TimeValue("00:00:01"))
WendSimán Application.Wait-et sem akarok használni, mert akkor 1000 évig tartana, míg végez a ciklus, plusz azt sem tudom mennyi időt kellene pontosan meghatároznom.
-
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Delila_1 #47798 üzenetére
Na ez már majdnem jó lenne, de valami még mindig sz*r. Rányomom, úgy néz ki, mint neked, majd amint becsukok vagy kinyitok egy hónapot, utána már csak az A oszlopnál színezi.
Egy olyan verzión próbáltam, amin nincs ott a "nap." oszlop.
Ezeket adtam meg:
=VAGY(HÉT.NAPJA($A4;2)>5;)
=A4: K80
és kinyitok egy jan-t, és átírja magától:
=$A$4:$A$80
Újra megpróbáltam, 2.-ra erre írta át:
=$A$66:$K$80;$A$4:$A$65 -
VGYke
addikt
válasz
Delila_1 #33224 üzenetére
Csak szólok, hogy az Összefoglalóban (Delila_1 bejegyzésében) linkelt pdf nem elérhető. Legalább is nekem nem sikerült.
-
milu
aktív tag
válasz
Delila_1 #47699 üzenetére
Kedves Delila!
Mint oly sok alkalommal, ismét támogattál a gyors megoldással, gyors javaslatoddal! Nagyon köszönöm!
----------------------------------------------------------------------------------
Az ismerősöm táblázata így néz ki ("A" oszlopban a kártyák sorszáma) a "B" oszloptól jobbra az időpontok. Nem értem, hogy miért nem az "A" oszlopban vannak az időpontok, az lenne a logikus! (Mert időpontból több lesz, mint kártya sorszám)
(Az itt bemutatott táblázat, példa, valós adatokat nem tartalmaz) -
Met
nagyúr
válasz
Delila_1 #47653 üzenetére
Köszi.
Ez jó lenne csak az a baj hogy arra vagyok kíváncsi, adott nap hányszor löktem egyet vagy négyet egymás után.
Mert ez ilyen fejlődési mérce, egy golyót könnyű elrakni de az gáz ha nincs utána folytatás.
Egy játék alatt lökhetek mondjuk ötször egyet és kétszer három golyós sorozatot.
Vagy csak balfasz vagyok a táblázathoz -
mdk01
addikt
válasz
Delila_1 #47630 üzenetére
Ez megvan köszi, de nekem a fenti szöveg/karakterlánc függvényből épül fel és abban az esetben ha a függvény megfelelő részét jelölöm ki inaktiválódik ugye a betű stílus állítási ablak.
Ez a függvényem ahova jó lenne beszúrni valami függvényt:
=HA(Alkatrészlista!Q7="";Alkatrészlista!Q7;Alkatrészlista!Q7&" (v"&Alkatrészlista!F7&")")Persze ha van más lehetőség a függvényen kívül nekem az is jó.
Vagy én értelek félre?
Köszi -
-
-
-
Chrisluke
csendes tag
-
andreas49
senior tag
-
Sprite75
tag
válasz
Delila_1 #47322 üzenetére
Már épp én is elkezdrem csinálni, és épp azt akartam kérdezni, hogy a neveket hogyan lehetne cserélgetni gyorsan nyomtatáskor, hogy nem egy lenyíló listából kelljen kézzel kiválasztani.
De szokás szerint megelőztélNagyon jók a nevek is
Csakhogy a többiek is nevesenek
Szekér Alma hangszigetelő
Nyúl Kálmán kapásjelző
Postak Ábel vízköpő
Metall Ica rézsútos
Csalez Lopez markáns
Vicc Elek vasgyúróTesztelem köszönöm szépen
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1 #47257 üzenetére
Szia!
Talán az, hogy egyben jelölöm ki a kódként megjelenítendőt. A másik tipp, hogy nincs a sorok végén soremelés/kocsivissza. A modulból másolom ki, úgy illesztem be.
Visszanézve láttam, hogy nálam is van "tördelt" beírás is, összefüggő kódban. Ez utóbbi miatt gyanakszom arra, hogy amikor ide írom be a kódot és új sort nyomok, akkor lehet ez így.
De semmi nem biztos...
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1 #47255 üzenetére
Szia!
Ha már saját függvény:
VBA-ban van StrReverse függvény, azt lehet használni, nem kell ciklus. A Lappy által mutatott videóban "csodálkoztam rá" én is.Function Fordito (cella As Range)
Fordito=StrReverse(cella.Value)
End Function
Ennyi erővel lehetne akár munkalap függvény is.
A villámkitöltés pedig egyszerűen fantasztikus.
Üdv.
(ps. Tudom, a Range alapértelmezése a Value tulajdonság, de nekem volt már egy két meglepim az elhagyása miatt, ezért mindenhová mániákusan beírom.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videó stream letöltése
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- OLED TV topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Háztartási gépek
- E-roller topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest